m_234 Imperium na dopalaczach 08.10.10, 16:18 Znaczy jest tak: Kilka lat działał, płacił podatki. Wtedy było wszystko ok. Teraz pan premier wyciągnął szabelkę. Okazało się, że to groźny bandyta; pan premier (cytuję: będzie siedział), już go zapuszkował. Nie jest pan sądem, panie premierze. Polecałbym panu premierowi zapoznanie się z historią Stanów Zjednoczonych Ameryki. Niekoniecznie całych, ale z rozdziałem dotyczącym wprowadzenia prohibicji. Moim skromnym zdaniem, ta akcja przyniesie panu, panie premierze, spadek słupka. Ponieważ problemu z dopalaczami, jakim jest bezapelacyjnie, nie załatwia się w ten sposób. Na wszelki wypadek kupiłem sobie sporo flaszencji (tych z państwową akcyzą) oraz kilka tysięcy fajek (tych z państwową akcyzą). Chociaż to pewnie, z mojej strony, był głupi ruch, bo przecież rząd nie zabroni sprzedaży gorzały? Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Święte Państwo Polskie 08.10.10, 16:20 kasa z hazardu? Nie, nie chcemy - to musi być nielegalne, wpływy były wielkie, ale jakże to tak na hazardzie zarabiać?? kasa z prostytucji? Absolutnie, absolutnie, niech sobie to będzie, ale przecież nie będziemy tego opodatkowywać, to niemoralne, co by papież powiedział??? Kasa z doplaczy (gigantyczny biznes (jak pisze GW) to gigantyczne wpływy do kasy państwa) - ależ nie, przecież ktoś może sie tym zatruć, nie, nie! Kasa dla kościoła? Ależ oczywiście dla ojczulków naszych, przecież do nieba nie pójdziemy jak ksiądz nie dostanie wcześniejszej emerytury od państwa! Podnieść podatki, oskubać obywateli? Ależ oczywiście, nic się nie stanie, jak ktoś dłuzej popracuje to sobie odbije, jak nie poracuje to mniej zje, ale państwo utrzymywać na swoim garbie musi, tak, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
red.beast dogadac sie z czarnymi i na plebaniach sprzedawac 08.10.10, 16:27 jako dewocjonalia, im przecież nie zabronią Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Imperium na dopalaczach 08.10.10, 16:33 barclient001 poruszył ciekawą kwestię dodać można jeszcze kwestię powiązań Komorowskiego z fundacją Pro Civili i praniu pieniędzy z narkotyków gdzie udziały miał i "MASA" www.raport-wsi.info/Pro%20Civili.html www.wsi.emulelinki.com/untitled10.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Imperium na dopalaczach 08.10.10, 16:37 Po minie tego gostka widzę, że już nie jest taki pewny siebie. To było do przewidzenia. Osobiście posłałbym go do Singapuru, by założył sklep z dopalaczami. Po tygodniu jużby nie żył. A w Polsce tak bardzo się z nim cackają. Kazać mu połknąć dopalacza raz drugi trzeci i efekt będzie taki sam jak w Singapurze. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog narkotyki powinny być legalne 08.10.10, 17:07 Powinny być kontrolowane tak jak leki, sprzedawane ludziom po 21 roku zycia za rejestracją. Zniknęłoby wówczas podziemie, a w przepisach należy wprowadzić rozszerzenie zapisu art.33, i wpisac tam obok alkoholu narkotyki. Zyski? zniknie podziemie, narkotyki będą czyste- bez domieszek i opodatkowane, a zażywający je idioci będą się leczyć na własny koszt. A budżet dostanie podatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Re: Imperium na dopalaczach 08.10.10, 16:58 W głowie się nie mieści jakich fortun dorobili się ci ludzie przez te kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
sansite <a href="http://demotywatory.pl/2155039/Tam-nie-ma-problemu" targe 08.10.10, 17:05 demotywatory.pl/2155039/Tam-nie-ma-problemu-z-dopalaczami Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Bajka dla naiwnych o wyrozumiałej prokuraturze . 08.10.10, 17:07 "Prokurator do spraw narkotykowych: - Kiedy kazano mi robić studentowi sprawę o kilka jointów, robiłem wszystko, by to umorzyć. To przecież łamanie życia za raczej głupotę niż za wielkie przestępstwo. " Sam osobiście znam sprawę w której CBŚ na spółkę z prokuraturą oskarżyła i doprowadziła na podstawie bilingów do procesu kilkudziesięciu klientów podrzędnego dealera. Klientów którzy w niektórych przypadkach pojedynczo kupili 0,5 g marihuany. Potem policjanci z CBŚ wpadli im do domu nad ranem bladym świtem. Przekrój społeczny aresztowanych to zwyczajni obywatele bądź studenci bądź uczciwi podatnicy którzy zaszaleli i zapalili dymka. W sadzie prokurator początkowo próbował ich kreować na wyrzutków społecznych. Dopiero sąd wylał mu na głowę wiadro zimnej wody. W rewanżu prokuratura wzajemnie powołała na świadków wszystkich oskarżonych i sprawa pociągnęła się parę lat. Oczywiście prokuratura i CBŚ uważali całą akcje za wielki sukces. Zaś tymczasem prawdziwi bandyci chodzą bezkarnie. No ale taki bandyta może być niebezpieczny nie to co jakiś student czy szary obywatel. Więc darujcie sobie takie bajki jak powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
fuckyea Cała prawda o dopalaczach i polityce rządu 08.10.10, 17:13 wrazumichin.blogspot.com/2010/10/dopalacze.html Odpowiedz Link Zgłoś
brolend21 Imperium...podatki to nie wszystko 08.10.10, 17:14 Dobrze się stał, że wszystko upadło, oby ci handlarze popadli w długi, odwiedzał ich komornik i skończyli na bruku. Podatki, to nie wszystko. Gdzie pieniądze na leczenie młodych ludzi wy ssyny?! Odpowiedz Link Zgłoś
wloczykij1979 Decyzja od której się zaczęło 08.10.10, 17:35 Decyzja z niedzieli, która wysłała gościa do aresztu i zamknęła 1000 sklepów. Jeśli ją przeczytać to straszny bubel prawny: energetykon.pl/?p=9674 Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Imperium...podatki to nie wszystko 08.10.10, 18:06 Mimo, iż zarzekali się, że nie sprzedają substancji do spożycia, płacili podatki, z których idą pieniądze na leczenie. Podobnie jak z alkoholem. A dealerzy narkotykowi? Płacili podatki? Chyba nie. Wykorzystali lukę prawną, winę ponosi państwo. Trzeba jednak pamiętać, o czym zapewne niedługo przekonamy się dzięki wyrokom sądów i odszkodowaniom dla handlarzy, iż jest to luka praktycznie niemożliwa do obejścia w wolnorynkowej gospodarce, w demokratycznym państwie. Chyba, że wprowadzi się totalitarne metody walki pod szyldem 'tak, bo tak i koniec'. Wina tak naprawdę leży w braku działań kolejnych rządów mających na celu zlikwidowanie nielegalnego obrotu tego typu substancjami - narkotykami i ostatnio ich legalnymi odpowiednikami. A jedyna metoda likwidacji nielegalnego handlu, jest sprawienie, by stał się legalny i kontrolowany przez państwo. Handel narkotykami, alkoholem i papierosami istniał i będzie istnieć. Zadaniem rządu jest zminimalizować straty społeczne, a to możliwe jest poprzez sprawienie, by ludzie, którzy i tak będą korzystać ze wszelkich używek korzystali z tych potencjalnie najmniej szkodliwych, czystych, kontrolowanych i dostępnych na określonych zasadach określonym osobom. Nikt nie będzie kupował nic od dealerów, którzy nie mają oporu przed sprzedażą czegokolwiek, komukolwiek - tych najniższego szczebla oczywiście, dla hurtowników stawka jest zbyt wysoka. Pieniądze, które trafiają do kieszeni mafii, zaczną trafiać do budżetu, skąd mogą być wykorzystane na uświadamianie, walkę z biedą, która skłania do obracania się w podziemiu, na leczenie. Nikt teraz nie zadaje sobie specjalnie pytania, co skłania coraz większą liczbę młodych ludzi do brania używek, a powód jednak jest i nie jest to 'legalność' dopalaczy. To reakcja na pogarszający się poziom życia i brak perspektyw na przyszłość. A co spowoduje spychanie wszystkich niewygodnych tematów do podziemia, co robi teraz rząd? To, że ludzie prędzej czy później trafią tam za nimi, razem z ostatnimi pieniędzmi, potencjałem i szansami na normalne życie w społeczeństwie. Część z nich już jest uzależniona. Jeśli wszystkie używki będą nielegalne, nie zrobi im różnicy, czy skosztują heroiny, amfetaminy, marihuany czy tajfuna, skoro wszystkie i tak będą nielegalne i cała teoria o popularności dopalaczy z powodu ich 'legalności' weźmie w łeb. A sprzedawca znajdzie się zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Imperium...podatki to nie wszystko 08.10.10, 18:50 nie pieprz ,człowieku.o czym ty mówisz?! reakcja na pograszające się warunki życia? wesz ile jest w stanie wydać kasy na to gó-no dzieciaK z ogólniaka,który ma średnio-zamożych rodziców?potem już tylko wygląda jakby nie miał co jeść. Agresywny,autoagresywny,albo tak jak to mialo miejsce w mojej dzielnicy-przyjechał koleś lat21 z pracy z holandii na egzamin .koledzy powitali go piwkiem i dopalaczem.facet raz zassał i został.okazało się ,że był uczulony na jeden ze składników.pogrzeb był niecałe dwa tyg.temu. jaki brak kasy? jakby nie miał kasy ,to by ściskał a nie kupował ćpuństwo. co państwo kontroluje? jakie podatki na skarb państwa? kim ty jesteś ?adwokatem diabła? skończ sie litować.litośc wobec czystego zła to zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Imperium na dopalaczach 08.10.10, 17:31 Panie Bratko przystąp Pan do założycieli mojej partii a rozpier...olimy tych mądrych inaczej z prokuratury sądów policji i zajmiemy się tym rządem żeby nigdy już takie byd..aki nie szkodziły Polakom i Polsce. Poniżej statut. To byłoby na tyle od Pana Polaka Żeby zakładam partie. Szanowni Państwo z Forum!!! Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.15 Punkt c statutu NPD. Adres do korespondencji: E-mail: optyk26@gazeta.pl projekt statutu pod tym adresem. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Sędziów i Prokuratorów potraktować jak WSI. Podatek dochodowy 1% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia prędkości jazdy na drogach. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia spożycia środków odurzających. Postuluje powołanie 12 obywateli do ławy przysięgłych w sądach. Postuluje likwidację IPN pod warunkiem, że spalone zostaną teczki IPN wraz z ich autorami i konfidentami tam opisanymi. Postuluje wprowadzenie zakazu handlu od wschodu słońca w sobotę do wschodu słońca w poniedziałek o 30% większe obroty w Polskich Sklepach. Wprowadzić do kodeks karnego karę śmierci. Postuluje karę śmierci za przyjęcie łapówki a nagrodę dla dającego łapówkę. Tu wpłacaj pieniądze też na geotermikę. Fundacja Lux Veritatis Bank Pocztowy S.A. o/Toruń 92 1320 1120 2585 4660 2000 0001 W dniu 02.11.2009 roku o godzinie 11.30 zostałem przesłuchany na okoliczność siania przeze mnie nienawiści rasowych co jest wierutną bzdurą. Jak z tego widać chce się zakazać wolności słowa? Uwaga przypomnienie W dzienniku telewizyjnym była wiadomość ilustrowana filmem a mianowicie. W Oświęcimiu zebrali się pensjonariusze tegoż. Stali na placu apelowym nagle przed szereg wyszła pensjonariuszka narodowość żydowskiej odwinęła rękaw pokazując wytatuowany numer i zapytała z wyrzutem tu cytat:, Za co!!! Pamiętajcie o tym parchy. I jeszcze jeden cytat. Tekst napisał pensjonariusz Dahał. "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem socjaldemokratą. Kiedy przyszli po nazistów, nie protestowałem. Nie byłem nazistom. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było." I tak oto zmierzamy ku totalitaryzmowi nowych czasów Autor nie bierze odpowiedzialności za wyżej wymienione sugestie; wypowiedź ta ma charakter nie sugestywny i nie może być brana pod uwagę jako nawoływanie do popełnienia przestępstwa. Wszelkie niezrozumienie informacyjnego/humorystycznego [niepotrzebne skreślić] charakteru wypowiedzi wynikające z braku poszanowania dla prawa i/lub godności ludzkiej, jest poza zasięgiem kompetencji autora. Statut Partii Normalny Polski Dom Rozdział I. Rozdział II Cele i środki działania. Rozdział III Panie i Panowie, ich prawa i obowiązki. Rozdział IV Władze naczelne. Rozdział V Majątek NPD. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. Rozdział I § 1. Normalny Polski Dom, której skrót brzmi NPD, jest organizacją działającą na podstawie ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o partiach politycznych oraz niniejszego Statutu zwana jest dalej NPD. § 2. NPD jest partią polityczną i posiada z tego tytułu osobowość prawną. § 3. NPD działa na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej oraz wśród Polonii zagranicznej. § 4. Siedzibą Prezesa NPD jest Warszawa. § 5. NPD używa okrągłej pieczęci oraz motta „ Bednarski na kłopoty” § 6 . Znakiem rozpoznawczym w czasie manifestacji jest rura o długości 120cm, średnicy 1,25 Cala. § 7. Prezesem NPD jest Tomasz Bednarski PESEL 56030704959 zwany dalej „Prezesem”. Rozdział II Cele i środki działania § 8. Cele NPD określa Deklaracja Programowa oraz Założenia Programowe. § 9. NPD realizuje swoje cele poprzez: a). udział przedstawicieli NPD w organach państwowych i samorządowych, b). pracę ideowo-wychowawczą, c). prowadzenie działalności propagandowej, wydawniczej i prasowej, d). działalność klubową, odczytową i organizowanie wieców, e). współpracę z bliskimi ideowo organizacjami politycznymi i społecznymi, f). udział w wyborach. Rozdział III Członkowie, ich prawa i obowiązki § 10. NPD składa się z Pań i Panów zwanymi dalej członkami. § 11. Członkiem może zostać obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegający zasad etyki katolickiej, nie pozbawiony praw publicznych, który: a) ukończył 18 lat, b) nie należy do innej partii politycznej, c) uznaje Statut, § 12. Członków przyjmuje Prezes w ciągu 6 miesięcy od daty dostarczenia deklaracji. § 13. Odmowa przyjęcia nie wymaga uzasadnienia. § 14. Członek ma obowiązek: a) przestrzegać oraz stosować się do postanowień niniejszego Statutu i postanowień Prezesa, b) uczestniczyć w zbiórkach rzeczowych i pieniężnych na rzecz NPD, c) popierać kandydatów NPD wskazanych przez Prezesa w wyborach prezydenckich, parlamentarnych i samorządowych. § 15. Członek ma prawo: a) korzystać z urządzeń NPD i uczestniczyć z ramienia NPD w wyborach do parlamentu i samorządu zgodnie z postanowieniami Prezesa, b) występować do Prezesa z wnioskami i postulatami, c) otrzymywać pomoc pieniężną co roku z nadwyżki budżetowej NPD na jego wniosek. § 16. Prezes skreśla członka z listy członków NPD w razie: a) złożenia przez niego pisemnego oświadczenia o wystąpieniu z NPD, b) wstąpienia przez niego do innej partii politycznej, c) bez uzasadnienia. § 17. Od postanowień Prezesa przysługuje skarga do Sądu Powszechnego na zasadach ogólnych w ciągu miesiąca od daty zaistnienia zdarzenia. Rozdział IV Władze naczelne § 18. Władzami naczelnymi NPD są: a) Prezes, b) kadencja Prezesa trwa do rezygnacji przez niego z funkcji i wyznaczenia przez dotychczasowego Prezesa nowego Prezesa, c) Komisja Rewizyjna składająca się z trzech członków NPD, d) Komisje Rewizyjną oraz Przewodniczącego powołuje i odwołuje Prezes. e) w razie stwierdzenia nieprawidłowości przez Komisje Rewizyjną Przewodniczący składa doniesienie do organów ścigania na zasadach ogólnych. Rozdział V Majątek NPD § 19. Majątek NPD stanowią ruchomości i nieruchomości oraz inne prawa majątkowe. Źródłami majątku są: a) darowizny, spadki i zapisy, b) dochody z majątku, c) ofiary publiczne, d) dotacje, subwencje oraz zwrot kosztów kampanii wyborczej przyznane na podstawie odrębnych przepisów, e) kredyty bankowe. § 20 Oświadczenia woli w imieniu NPD składa Prezes. § 21 Szczegółowe zasady zarządu majątkiem określa Prezes. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. § 22. Zmiana Statutu może nastąpić w drodze postanowienia Prezesa. § 23. Rozwiązanie NPD oraz tryb połączenia z inną partią lub innymi partiami następuje w drodze postanowienia Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Imperium popalacza 08.10.10, 18:36 kużwa, jest tu jeden problem-ten tekst nie mieści się w jednym sms-ie za dużo czytania . stary napisz po ludzku:IDIOKRACJE ZAKŁADAM. my ci na :no. i po sprawie:) zapłać sobie sam i sam sobie zrób Odpowiedz Link Zgłoś
nufatek Imperium na dopalaczach 08.10.10, 17:41 Wredny cwaniak zarabia na glupocie. Jak nazwac koncerny karmiace nas GMO za zgoda najjasnejszej UE? Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Imperium na dopalaczach 08.10.10, 17:53 Ja muszę mieć dopalacze ! bo co to za impreza bez bopalaczy i super odlotów !!! jejejaqjku Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik.filip Imperium na dopalaczach 08.10.10, 18:20 synek.....KRÓLEM DOPALACZY ! A TATA KTO? A, MOZONE AL CAPONE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waserwanna Pytanie!!!! 08.10.10, 21:03 Ktoś wie, jak się nazywa kancelaria adwokacka, która reprezentuje tych dopalaczowych bossów???? Odpowiedz Link Zgłoś
saikol Imperium na dopalaczach 09.10.10, 01:11 Dopalacze.Władza pokazuje społeczeństwu , jak szanować prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzname Imperium na dopalaczach 09.10.10, 13:13 Niezłe brednie. Według artkułu dopalacze.com sprzedawały dopalacze w necie od 2006. Ciekawe jak skoro domena została zarejestrowana w sierpniu 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś
ibsen82 Imperium na dopalaczach 13.10.10, 23:05 palecwkompocie.blox.pl/2010/10/Zegnaj-zupo-cebulowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
dream-4 Imperium na dopalaczach - Fibaro? 08.11.11, 18:52 Czy Maciej F. który założył firmę Fibaro to ten sam który założył dopalacze.com? Odpowiedz Link Zgłoś