boykotka Awansowała Pani na "małpę w czerwonym" 21.10.10, 14:38 oczywiście w świecie wg Kaczyńskich. i wcale to nie jest śmieszne. Choć w zupełności się z Panią zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Koalicja ciszy 21.10.10, 14:40 Coraz bliżej właściwych wniosków ale jeszcze nie to... Politycy sa traktowani przez dziennikarzy niemal jak osoby święte. Czym więcej "charyzmy" tym więcej powagi w komentarzach prasowych . Otóż politycy to normalni ludzie, którzy jak wielu mogą mieć powazne problemy emocjonalne (i umiejętnie przekształcać je w tzw charyzmę). Za ich "prorocze wizje" Europa zapłaciła już milionami istnień. Politycy musza także podlegać weryfikacji, nie mogą ludzi zagubionych prowadzić na społeczne manowce, nie mogą nas bezkarnie skłócać w domu i w pracy. Polska, gdyby nie stabilna sytuacja w Europie, i gdyby nie to, że jesteśmy częścią Unii, byłaby na krawędzie potężnego konfliktu wewnętrznego. Koalicja ciszy jest być może dobra na początek ale nie stanowi rozwiązania problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
chimek Przyzwyczajeni przez wiele lat do PRL-owskiej' 21.10.10, 14:41 Wuelowiejska pisze: 'Przyzwyczajeni przez wiele lat do PRL-owskiej telewizji, która wielbiła klasę polityczną, w wolnej Polsce doznawali szoku, obserwując ostrą wymianę zdań.' Moja odpowiedz. Znam angielski, niemiecki, rosyjski i szwedzki. Czytam prase w tych jezykach. Mieszkalem na stale w 3 krajach. I co? Ano, takich dzikusow jak dziennikarze z Wyborczej to ja na siwecie nei widzialem. Dzikusy zboczone na punkcie nienawisci do Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Ten zniszczony prochami i poczuciem winy za śmierć 21.10.10, 14:50 brata i 96 innych osób ( dodałem tu tę osobę z ŁODZI ) osobnik rzeczywiście może spreparować w III RP " DRUGĄ JUGOSŁAWIĘ " !!! Pocieszam się tylko, że odpowiednie służby chyba nad nim czuwają i w razie czego wyeliminują to zagrożenie - żyby nie było, ze nie uprzedzałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trzech_w_jednym Opublikowanie stenogramów kwakania klonów rozwiąza 21.10.10, 14:53 łoby tę sprawę - ŚMIERĆ POLITYCZNA haczyńskiego byłaby nieuchronna i dyfinitywna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Koalicja ciszy 21.10.10, 14:57 Zignorować JarKacza,nie cytować,nie komentować,niech mówi sobie a muzom. Obojętność jest o wiele gorsza niż zwracanie uwagi na znerwicowanego i zakompleksionego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Koalicja ciszy 21.10.10, 15:03 cookies9 napisała: > Zignorować JarKacza,nie cytować,nie komentować,niech mówi sobie a muzom. > Obojętność jest o wiele gorsza niż zwracanie uwagi na znerwicowanego i zakompleksionego > polityka. Zgadzam się. O czym wybitnie świadczy fakt, kto dziś stoi pod krzyżem ??? Miesiąc wystarczył !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziololipa Koalicja ciszy 21.10.10, 14:57 Pani Dominiko, koalicja ciszy dotyczyć powinna również mediów. Zgadzam się z Panią. Pomijać milczeniem wszelkie wypowiedzi Pana Kaczyńskiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kanya Koalicja ciszy 21.10.10, 14:58 Tylko co z odpowiedzialnością mediów? Od lat radośnie harcują sobie, wykorzystując "medialność", "skandaliczność" wypowiedzi członków PiSu, nie biorąc absolutnie żadnej odpowiedzialności za konsekwencje własnych działań w imię "obiektywnego dziennikarstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa jak zwykle 21.10.10, 15:06 Jak zwykle, gazeta wypatrzy najmniejsze źdźbło w cudzym oku, a swoim nie zauważy nawet belki. Wyeliminowanie PiS-u jako partii mogącej dorwać się do władzy jest patriotycznym obowiązkiem PO" Więcej... wyborcza.pl/1,75515,5989230,Niesiolowski__PiS_ie__dosc_tego.html#ixzz12zwe4oqQ Odpowiedz Link Zgłoś
seks-pir P. Wielowieyska nawołuje do łamania KOnstytucji 21.10.10, 15:08 Uważam, że prokurator powinien sprawdzić, czy redaktor Wielowieyska nie nawołuje do publicznego łamania praw politycznych zagwarantowanych osobom działającym w legalnych organizacjach politycznych, nie zdelegalizowanych przez sąd powszechny w RP. Działania p. Kaczyńskiego mogą być uznanie za nie mieszczące się w pewnej estetyce, natomiast w żadnym wypadku nie powinny być przedmiotem zorganizowanej nagonki do czego nawołuje p. Wielowieyska. Odpowiedz Link Zgłoś
jamci44 No nie wiem... 21.10.10, 15:09 Chyba w to mu graj, jeśli zbytnio mu się pozwoli harcować. Przecież widać od dawna, że już ze wszystkiego się wystrzelał w normalnym dążeniu do władzy i teraz już tylko chce wywołać ruchawkę. Widać to było pod krzyżem w tym marszu z pochodniami, który miał zgromadzić dziesiątki tysięcy. Ale wtedy się nie udało i trzeba było odtrąbić odwrót. Teraz całkiem już porzucił myśl o "szerokim elektoracie" i usilnie próbuje rozhuśtać grupę swoich zaprzedanych zwolenników, rzeczywiście gotowych do irracjonalnych zachowań. Może na kanwie nieoczekiwanego i tragicznego wydarzenia uda się zapalić jakiś choćby płomyk, z którego spróbuje się rozniecić pożar i w ten sposób przeszwarcować się do władzy albo niech i potop (zgadzam się z Eustachym Rylskim). Tyle że, może się mylę, jak na razie wielkiego odzewu nie widać, mimo okropnego i niezrozumiałego zarazem incydentu w Łodzi. Może ludzie - nawet część tych za plecami Kaczyńskiego - czują, że coś groźnego on im tutaj reżyseruje, odrzuciwszy po kolei rozmaite skóry i kamuflaże. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Koalicja ciszy 21.10.10, 15:11 Jeśli partię destrukcji, anarchii i fobii JK nie można powstrzymać słowem, to jest obowiązkiem rządu i partii szanujących porządek demokratyczny, aby pisowskich demagogów izolować w obronie konstytucji i porządku prawnego RP. Nie łudźmy się, tutaj chodzi o zamach stanu i PiS go realizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jamci44 Re: Koalicja zydowskich bredni 21.10.10, 15:16 ha, ha, zdziwiłbym się, gdyby jakiś szmalcownik nie wychynął z nory. Kiedyś taka ponura postać , gotowa do denuncjacji i rabunku, mogła budzić lęk wszystkich. Na szczęście dziś można się uśmiać z tego zapluwanka pod uzurpatorskim wezwaniem "jeruzalem". Odpowiedz Link Zgłoś
demello50 Dość oskarżeń prezesa opartych na plotach! 21.10.10, 16:08 JAKIŚ poseł PO podsiada chaniebnie JAKĄŚ posłankę PIS. JAKIŚ polityk zagraniczny nazwał Lecha Kaczyńskiego wojownikiem. KTOŚ przypalał papierosem JAKĄŚ modlącą się. Szkło konkaktowe jest złe bo COŚ tam robi. Albo powie co, kto i kiedy albo go zbojkotować przez wszystkich - polityków i media. Tak to sobie można oskarżać bezkarnie każdego i za wszystko. Własnego słowa nie można wyrazić bo się "wzywa do mordu". Dość tego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaphod12 Koalicja ciszy 21.10.10, 16:34 Za chwilę na pewno ukaże się message z obozu PiS, że zwycięstwo Awdiejewej w Konkursie Chopinowskim to decyzja ustawiona, mająca na celu kolejne przypodobanie się Putinowi i Rosji w ramach naszej serwilistyczno-poddańczej polityki wobec Rosji :) Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Spryciula z tej naszej pięknej Dominisi.. Odrobiła 21.10.10, 16:43 lekcje "znak pokoju" ... pewnie nie czytając co powiedział Kaczyński w Sejmie... a zaraz po swoim wystąpieniu...(spóźnił sie...!!!)... wyszedł... "Miały miejsca przypadki gaszenia papierosów na szyjach modlących się kobiet ..." "Były przypadki oddawaniu moczu na palące się znicze..." J. Kaczyński Wyznaczył już kto jest będzie w jego armii - "Bardziej praktykujący niż inni..." "Czy ludzie wierzący mają być pozbawieni praw obywatelskich..." Dla mnie plan prezesa jest jasny... Nie jest aż tak głupi żeby nie wiedzieć że jako polityk jest skończony... Ze już nigdy niczego nie wygra w żadnych demokratycznych wyborach.... Perfidnie i systematycznie, od przegranych wyborów prezydenckich próbuje przekształcić swoje rozczarowanie w konflikt... co tam... w WOJNĘ RELIGIJNĄ... W cwany sposób stawia się ponad innymi...(wchodzi na sale plenarną tylko po to żeby wygłosić swoje przemówienie... i wychodzi... co mówi reszta jego już nie interesuje) Rzuca hasła i podaje rzekome fakty które same w sobie, bez politycznego kontekstu, mogą wzbudzić rozruchy... I mamy to wszyscy tolerować.....? Jest takie angielskie słowo "appeasement"... ktore oznacza ugłaskanie kogoś drogą ustępstw i było szeroko stosowane dla określenia polityki Europy wobec Hitlera w Monachium... Otóż nie !!!!...miła i mądra pani Dominiko... Tym razem nie ma pani racji.. Koalicja ciszy nic nie zmieni... Kaczyński już podjął decyzje i wyzwanie... to jest jego rzut na taśme.... I dzięki mediom musi wiedzieć że nikt nie będzie tolerować dalej jego ekscesów W POLITYCE, a od internautów że jak podniesie rękę na Majestat Rzeczpospolitej to jemu i jego pretorianom tak się skopie tyłki, że popamiętają ruski miesiąc...(jak mówiła moja babcia..haha)... Z HISTORII MOŻEMY WYCIĄGNĄĆ WNIOSEK... ŻE LUDZIE NIE WYCIĄGAJĄ WNIOSKÓW Z HISTORII... Odpowiedz Link Zgłoś
askold Koalicja ciszy 21.10.10, 16:57 Większość postów na forach GW to wypowiedzi fanatyków, których między innymi GW wyprowadziła dawno poza granice obłędu. Z tych wypowiedzi strugami spływa fanatyczna wprost nienawiść, którą zarzucają człowiekowi, którego uwielbiają nienawidzieć. Wczoraj Jadwiga Staniszkis u Moniki Olejnik powiedziała, że istnieje prawdopodobieństwo, że idziemy w stronę pewnej formy autorytaryzmu. Uważam, że jest jest o wiele gorzej - idziemy w stronę jakiegoś protofaszyzmu. I tymi faszystami - jesteście Wy kochani fanatycy, a nie Kaczor. Spokojnie - jestem pewien, że dostaniecie swój faszyzm. Jedna partia, jedna gazeta, jedna telewizja, jedna ideologia ! Jestem też najzupełniej pewien, że jeszcze trochę takiego nakręcania - a dopadniecie i Kaczora. Któryś z Was to zrobi. Tylko jeszcze trochę czasu. A co do demonstracji i "gwałtownych wystąpień" ... . No cóż, jednej poddstawowej rzeczy nie możecie przełknąć i nie da się jej przeszkoczyć - zabito jednego z "kaczystów", a jeden z nich zabił. Chętnie byście teraz się doczekali na odwet - obojętnie jaki, ale odwet. Nic z tego nie będzie. Demonstracje i "gwałtowne wystąpienia" byłyby zbytkiem szacunku. Na to z pewnością nie zasługujecie. To do następnego razu. Bo następny raz będzie. Wasza fanatyczna nienawiść popchnie Was do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 @askold 21.10.10, 18:00 @askold Bardzo rzadko spotykam osoby deklarujace sie jako zwolennicy PiS, nie wiem czy ze wstydu sie nie przyznaja czy moze w takim srodowisku sie obracam. Kiedy jednak mam okazje posluchac tych ludzi bardzo dziwi mnie ich rozumienie swiata. Elektorat PO to ludzie lepiej wyksztalceni, mlodzi, z duzych miast. PiSowcy wnioskuja zatem ze PO lepiej reprezentuje interesy wyksztalciuchow. Nie przyjdzie im przez mysl ze lepiej wyksztalceni po prostu lepiej rozumieja swiat i lepiej wiedza co jest dobre dla Polski. Podobnie twierdza ze nienawisc do Kaczynskiego to wylacznie wina mediow, przy czym mediow pro-PiSowskich jest na oko tyle samo, wlaczajac pierwszy program TVP z wiadomosciami. No ale znowu: tym ludziom przez mysl nie przejdzie ze my wyksztalciuchy owszem widzimy propagande gazety i innych mediow w wielu kwestiach ale i tak wybieramy PO i nie koniecznie dlatego ze dobrze reprezentuje nasze interesy. Nie, paradoksalnie ludzie naprawde wyksztalceni dobrego zycia w Polsce raczej nie maja i niepredko beda miec. Wczoraj np pojawila sie wiadomosc ze Sikorski zatrudnil jako DORADCE MINISTRA dziewczyne po studiach bez konkursu, bez doswiadczenia, ale corke kolegi. No to nie rokuje dobrze ludziom dobrze wyksztalconym z doswiadczeniem. Ba, obserwujac inne dzialania PO w ostatnim czasie coraz trudniej jest nam na nich glosowac. Ale nierzadko nie mamy wyboru. My wyksztalciuchy widzimy doskonalej przenikliwiej to co mowi i robi Kaczynski i twierdzimy: jestesmy zmuszeni glosowac na PO pomimo wszystkich bledow i nieudolnosci rzadzenia. Musimy, poniewaz Kaczynski to zwyczajny tlumok, glupek ktory nie ma kontaktu z rzeczywistoscia. Partia ktora bezkrytycznie ma takiego szefa, taka osobowosc to nieszczescie dla kraju. Ja jestem konkretnie o wiele blizej pogladow PiS niz PO, ale nie moge nie glosowac na PO. Codziennie rano dziekuje Bogu ze prezydentem nie zostal ponownie Kaczynski. Blagam Was PiSowcy. My nikogo mordowac nie chcemy. Niech ten smieszny czlowiek sobie zyje, ale dla waszego dobra -prosze pozbadzcie sie go sami. Czy wy naprawde myslicie ze postawienie pomnika na placu prezydenckim odmieni wasze zycie? Czy nie lepiej zamiast walczyc o krzyz i oskarzac kto jest czego winny jak dzieciaki w przedszkolu, czy nie lepiej jako opozycja patrzec na rece platformie i wytykac jej oczywiste bledy? Kaczynski nieustannie drazy temat katastrofy choc kazdy inteligentny czlowiek wie ze jego brat a moze on sam jest moralnie odpowiedzialny za to ze do niej doszlo. Nieustanne bezpodstawne oskarzenia wprowadzaja atmosfere niemal wojenna, a wtym czasie PO moze robic zywnie co chce bo i tam zmuszeni jestesmy na nich glosowac. Blagam was dla dobra Polski wezcie sie do roboty. Wyslijcie Kaczynskiego na emeryture. Niech zyje dlugo i szczesliwie razem ze Szczypinska, niech pisze ksiazki. Potrzebujemy zabrac sie za naprawe kraju a nie obwiniac sie o nieszczesliwe wypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
askold Re: @askold 21.10.10, 18:35 Szanowny Stanisławie ! Przyjemnie jest czytać odpowiedź utrzymaną na takim poziomie. Dziękuję. To rzadkość w dzisiejszych czasach. Przeto z góry przepraszam, że moja odpowiedź będzie krótka jako, że nie mam czasu zbyt dużo do rozporządzenia. Jestem PIS- owcem (z braku czegoś lepszego zresztą) ale to nie oznacza bynajmniej, że Jarosław K jest dla mnie nieomylnym guru. Ba, jestem zdania, że dla sporej części pisiaków - również. Niemniej... niemniej nie ma mojej zgody na odzieranie tego faceta żywcem ze skóry, tak jak wcześniej jego brata. Krytyka , krytyką ale ten człowiek odzierany jest po prostu z człowieczeństwa. Przykładem to co dzieje się teraz. Morderca z Łodzi krzyczał, że chce zabić Kaczyńskiego ? Kto winny ? Kaczyński ! Każde jego zdanie jest obracane przez "dziennikarzy" na wszystkie strony, "grillowane" - jak to się teraz mówi, wyśmiewane. Kaczyński jest antysemitą, nazistą, a ostatnio nawet komunistą (Adam Michnik) słowem nie jest już człowiekiem - jest symbolem zła. Tak, jest mi żal jako człowieka. Został on, w tym szczególnie tragicznym roku, tak poraniony i poobijany, iż mogę się z tym nawet zgodzić - może powinien odejść. Ale akcja wobec niego była prowadzona (i jest) celowo i na zimno. Jest jeszcze jeden czynnik. Otóż kto zagwarantuje (a wszelkie granice zostały już przekroczone), że kiedy Kaczyński zostanie wyeliminowany, ktokolwiek inny, ktoś kto zechce wypowiedzieć się w jakikolwiek sposób krytycznie (na przykład Ty czy ja) wobec dominującej mainstreamowej elity (celowo nie używam słowa rząd czy PO bo to szersze pojęcie) nie zostanie potraktowany w podobny sposób ? Otóż ja gwarancji takiej nie widzę. To dlatego napisałem o autorytaryźmie czy protofaszyźmie. Obawiam się niestety, że naszym elitom znudziła się demokracja i nie tylko im. Ale to nam szczęścia nie przyniesie. Jestem pisiakiem bo głosuję na PIS, owszem. Nie niezamierzam jednak nikogo zbluzgać, poturbować ani tym bardziej zabić. A w wyborach na prezydenta Warszawy będę głosował na Żyda żyjącego w dodatku w konkubinacie - bo jest inteligentny i wie czego chce. Z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
websterrr Re: @askold 21.10.10, 21:47 stanislaw32 napisał: > @askold > Bardzo rzadko spotykam osoby deklarujace sie jako zwolennicy PiS, nie wiem czy > ze wstydu sie nie przyznaja czy moze w takim srodowisku sie obracam. Otóż drogi Stanisławie, gdyby w "twoim środowisku" ktoś przyznał się do głosowania na PiS zostałby wyśmiany, poniżony, zbluzgany, napluto by mu do porannej kawy (niepotrzebne skreślić lub dodać coś od siebie). Wszystko to zrobiono by z uśmiechem na twarzy i przy powszechnej aprobacie kolegów i koleżanek. W końcu PiSowiec to nie człowiek tylko... (tu wstawić cytat z Kutza, Niesiołowskiego, Palikota...). (...) > Elektorat PO to ludzie lepiej wyksztalceni, mlodzi, z duzych miast. Tu muszę się z Tobą jak najmocniej zgodzić ;-). (...) > Podobnie twierdza ze nienawisc do Kaczynskiego to wylacznie wina mediow, przy c > zym mediow pro-PiSowskich jest na oko tyle samo, wlaczajac pierwszy program TVP > z wiadomosciami. Chyba na trzecie oko. (...) > Musimy, poniewaz Kaczynski to zwyczajny tlumok, glupek ktory nie ma kontaktu z > rzeczywistoscia. Młody, wykształcony, z dużego miasta, no i jaaaaki kulturalny! (...) > Blagam Was PiSowcy. > My nikogo mordowac nie chcemy. Ten w Łodzi to pewnie kryptoPiSowiec, walczący o popularność swojej partii poprzez wywołanie powszechnego dla niej współczucia. Pozdrawiam, W Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: @askold 22.10.10, 15:57 Czy "ten w Łodzi" to kryptopisowiec, to nie wiem, ale z pewnością - to słuchacz Radia Maryja. Czyli ulubionego radia prezesa PiS-u (i w zasadzie najważniejszego spośród tych, w których prezes raczy regularnie występować). Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Koalicja ciszy 21.10.10, 17:09 Polska Demokracja niema czego sie obawiac ten wariat ma za soba tylko pare starych Babuszek i pare naiwnych Dziadkow jak ja tu w Niemczech przyglondam Internet to miarzdzaca wienkszosc Polakow nienawidzi tego wariata on tych mlodych i tych co maja normalnie w glowie Polakow doprowadzil do jego nienawidzenia ten czlowiek jest w tym Pisie spalony i tak dlugo jak ten tam bendzie ta Paria tych Wariatow nigdy do wladzy niedojdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 Koalicja ciszy 21.10.10, 17:36 Wspanialy pomysl. Czlowiekowi ktory jest chory psychicznie pozwolmy byc szefem najwiekszej partii opozycyjnej i niech sobie mowi co chce, a my siedzmy cicho. Nawet mowienie o lekarzu moze przeciez doprowadzic do zamieszek. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Koalicja ciszy 21.10.10, 17:54 W tej ciszy musi wysłuchać zarzutów prokuratury / z urzędu/: *poświadczenie nieprawdy* - kara do 3,5 roku więzienia; *groźby karalne* - "zniknąć ze sceny politycznej - raz na zawsze - polska odmiana hitlerowskiego ENDLOESUNG; *złamanie Konstytucji*- w r.2007. / Wyrok TK z 18.12.2008 /. Odpowiedz Link Zgłoś
zioloski Różnica między kompromisem i porażka nie istnieje? 21.10.10, 18:06 Dlaczego nie istnieje W cywilizowanym świecie rządy nie lubią prasy, i to nie dziwota , bo prasa nie jest od tego żeby rząd wychwalać , ale żeby go krytykować , szczypać i to wtedy jest normalne .Jeżeli ktoś nie lubi tej krytyki , to niech się w tej prasie broni , ma do tego powiedzmy prawo .A ja co czytam Michnik porównał PiS do przedwojennej partii komunistycznej. To opozycja antysystemowa i antypaństwowa.Jak mówi pan Michnik te w/w sprawy nie są skomplikowane .Dla ludzi którzy są przeciwnikami PiS i uważają ich zwolenników za głupich i to dla nich nie jest oczywiście skomplikowane , wtedy te obie rzeczy stają się oczywistością i argumenty stają się zbyteczne . Odpowiedz Link Zgłoś
onefoks Koalicja ciszy 21.10.10, 18:19 Panie Kaczyński Pan wie że w uczciwych wyborach nie ma Pan żadnych szans niech Pan zrozumie "to uż se ne vrati". Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 To doskonały pomysł, tylko jak go zrealizować? 21.10.10, 18:28 A powinien być wcielany w życie wspólnie przez polityków, dziennikarzy i internautów. Wyobrażam sobie, że nikt z nas, kto ma bardzo krytyczny stosunek do pana Kaczyńskiego i jego partii, nie komentuje jego i współpracowników wystąpień, ale co z telewizjami, zwłaszcza tymi "informacyjnymi", które gonią za sensacją, oglądalnością i maksymalną sprzedażą reklam, potrafiąc na czerwonym, a zwłaszcza na żółtym pasku nieustannie podawać przez wiele godzin jakiegoś "newsa" i sprowadzają każde polityczne wydarzenie do niekończących się, ogłupiajacych komentarzy w stylu: X powiedział, że Y powiedział, że Z powiedział itd. i eksponują każdy propagandowy bzdet, jaki wychodzi z ust pana Kaczyńskiego"? Może po prostu wszyscy, którzy mają bardzo krytyczny stosunek do pana Kaczyńskiego powinni demonstracyjnie odmawiać udziału w "publicystycznych" i innych ogłupiających programach tych telewizji, kiedy prowadzącym najwyraźniej chodzi o to, żeby ktoś się z kimś pokłócił, ktoś komuś nawymyślał itd.? Odmawiać i nie ulegać dziennikarskiemu szantażowi, że telewidzowie mają prawo do informacji, bo nie o informację tu chodzi, tylko o własną politykę, a nawet politykierstwo poszczególnych osób prowadzących programy czy kierownictwa danej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Koalicja ciszy 21.10.10, 18:28 Prawda: "mowa jest srebrem, ale milczenie jest złotem" sprawdza się w życiu, ale w polityce nie ! Bo kłamstwo sto razy powtarzane staje się prawdą (Goebbels ?). To chyba Pani Dominiko nie jest dobre rozwiązanie. Ja liczę na widoczne dorastanie polskiego wyborcy, na aktywizację tych którzy zniechęceni sceną polityczną nie szli do urn, na niechęć do awanturników, no i na "wykruszanie" się "moherowych Rydzyków" Odpowiedz Link Zgłoś