Gość: Berengaria IP: *.astral.lodz.pl 07.05.05, 20:48 Chciałabym się dowiedzieć, co w młodzieżowym slangu znaczy słowo "gibon". Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SZYSZKA Re: gibon IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 01:05 TO TRAWA JEST A NIECH SSPŁONIE TAK JAK HOLANDIA LUBI Odpowiedz Link
Gość: gdama Re: gibon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:39 hahaha sie naczytalam skret fajka łohohoh gibon=gram beybe Odpowiedz Link
Gość: Gibon_mdma Re: gibon IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 15:34 Gibon w młodzieżowym slangu to innaczej bob, bat, blant czy koń ,a jeszcze prościej zielony pan owinięty w biały szal .. nie prowadź z nim gadki tylko go pal ! Odpowiedz Link
Gość: Slag Re: gibon IP: *.ztpnet.pl 16.04.06, 13:26 Gibon to też: Gibson Les Paul (gitara elektryczna) Odpowiedz Link
Gość: Kulio Re: gibon IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 28.10.05, 14:17 Gibon oznacza skręta z konopią indyjską...czyli blant,bat.. Odpowiedz Link
Gość: janek Re: gibon IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 27.04.06, 18:51 to takie zwierze a ja mam kota o imieniu gibon bo smolil duzo hitów za młodu. Odpowiedz Link
Gość: chilik Re: gibon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:15 Chcesz wiedzieć co to znaczy gibon w naszym slangu?? Prosze bardzo- nie mam pojecia koto wymyślil to słowo ale u nas oznacza to tyle samo co lolek czy skun czyli inaczej marihuana.Słowa tego urzywa sie jeśli ktoś chce powiedziec ze ma dobry towarek i mówi wtedy ze ma gibona to tyle jesli chodzi o to. A i mam do Ciebie pytanko. Z kad wzięłas takie pytanie?? Czyżbys nigdyt nie miala stycznosci z maryha?? dobra nara Odpowiedz Link
Gość: sista Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:31 heh ale zwała heh... =) nie wiedziałam że gibon to ganja. do tej pory kojarzyło mi się to tylko z taką gibonowatą małpką i moim bratem, bo on ma taką ksywkę (ale od nazwiska, chociaz i jara jak smok, heh) pozdro ps. po kiego grzybka ci kuxwa wiedziec co to gibon?? Odpowiedz Link
Gość: hehe Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:08 alez ta mlodziez nie kumata dzisiaj... nie wiedza co to lolki, melazne, kozacko itd itp.. pff Odpowiedz Link
Gość: WilQ Re: gibon IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 15:48 osobiście uważam się za osobę dośc kumatą... słyszałam słowo gibon, nawet domyślałam się co ono znaczy, ale nie byłam pewna... a takie podejście, że ci co nie jarają, nie łażą na melanże, nie zapijają się na klatkach, nie ćpają to kujony, odludki - jest największym objawem idiotyzmu... Odpowiedz Link
Gość: Huj ci w dupe [...] IP: 62.233.134.* 28.04.06, 22:42 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
Gość: nely Re: gibon IP: *.elk.net.pl 13.03.09, 16:29 spoko ale pewnie tego gibona nie jarałaś co.. ! wiesz gibon to najprościej zielony pan owinięty w biały szal.. nie prowadź z nim gadki tylko go pal..! hmm zkumasz to o ile jesteś w temacie.. ogarnij dziewczyno poczytaj jak nie wiesz bo jak nie czaisz to nawet nie dodawaj takich rzeczy ze niby to wiesz o ile to ściema..! a do tego co niżej napisałaś też tak myśle i popieram ale moim zdaniem skoro ktoś tego nie robił niech wogle sie nie udziela też kiedyś byłam taka ale osiedle zmienia ..i czas! Odpowiedz Link
Gość: toja Re: gibon IP: *.play-internet.pl 20.12.17, 10:57 "koto"? "urzywa"? "Z kąd"? ..... Odpowiedz Link
Gość: Ja Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:16 Gibon w gwarze motoryzacyjnej znaczy kaszlak, Maluch, inaczej Fiat 126p Nie namawiam lecz powtarzam w kółko... Odpowiedz Link
Gość: lecho Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:59 blancior narkomanskich scierw Odpowiedz Link
Gość: Giboneusz Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 07:23 Hmm Gibon ahh ten gibon... Lechu, osoba, która popalała lub pali mariuhane nie jest narkomanem. Fakt, jest to narkotyk, ale nie jest on twardy, czyli nie uzależnia fizycznie, jednak w pewnym stopniu może uzależnić psychicznie, lecz nie tworzy nieodpartej chęci zapalenia i przedkałania wszystkiego za gibonek. Na dłuższą mete palenie skuniora nie ma sensu. Myśle, że tego się wyrasta. Są oczywiście osoby, które palą bez przerwy - dziura w mózgu gwarantowana O ile się nie myle to Szekspir też palił GIBONa, a teraz uczniowie muszą czytać jego wytowry upalonej myśli... Ja określam mianem gibona, mariuhane tak ja wyżej osoby wypisaują. A pierwszy raz styknąłem się z określeniem 'gibon' podczas piątkowego spotania palaczy Spotkanie w świątyni "boga gibona" ...;] Wiele ludzi paliło i palić będzie, tak jak w starożytności jak i teraz, a nawet później. Mariuhana jest zdrowsza od papierosów, więc czmu tytoniowców nie nazwać narkomanami ? ;p Odpowiedz Link
Gość: Jara sie Re: gibon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 20:00 Tak jak już mówili inni Takich co jarają blanty nie można nazywać narkomanami bo Gdybyście mieli jakąś wiedzę w tej materii to wiecie że marihuana jest narkotykiem tylko w telewizji. Marihuana to nie jest narkotyk tylko środek psychotropowy bo nie uzależnia fizycznie. Dla nie wtajemniczonych: nie można się uzależnić od gandzi tylko od jej "efektu" a to się naprawde rzadko zdarza. Najczęściej ktoś jara bo to lubi a nie jest uzależniony. Przeglądaliście statystyki zgonów? Nikt jeszcze na całym świecie od tego nie umarł. A ilu ludzi umiera np. na marskość wątroby? "W 1995 r. Światowa Organizacja Zdrowia przygotowała raport pt. Implikacje zdrowotne używania konopi: Analiza porównawcza zdrowotnych i psychologicznych skutków używania alkoholu, konopi, nikotyny i opiatów.Według wspomnianego raportu przy obecnych formach używania marihuana stwarza o wiele mniej poważne niż alkohol i tytoń problemy zdrowotne w zachodnich społeczeństwach, jednak wciąż je stwarza. W tym samym raporcie wskazuje się na fakt, iż nie jest to jednak powód do zadowolenia, ponieważ mimo iż wpływ alkoholu i tytoniu na zdrowie społeczeństwa jest dominujący, to wpływ marihuany może wzrosnąć, jeśli powszechność codziennego używania jej w dużych ilościach osiągnie poziom spożycia dużych ilości alkoholu wśród młodzieży lub codziennego palenia papierosów wśród dorosłych." Odpowiedz Link
Gość: a ty Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:55 mam pieska wabi sie gibon niewiedziałem ze tyle moge o nim poczytać w internecie "dziekuje " Odpowiedz Link
Gość: WOJTIS Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:08 GIBON W SLANGU MłODZIEżOWYM TO SKRET (LOLEK) Z MARICHUANY!!!PALE ZIOłO I JEST MI WESOłO: Odpowiedz Link
Gość: Piotrek i Adam2731 Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:49 A więc gibon... jest to słowo niezwykle ciekawe. Ma ono w sobie wiele znaczeń. Trzeba jednak najpierw wiedzieć, ze słowo gibon wymawiać trzeba z specjalnym akcentem na o. Wymawia sie je mniej wiecej jak z niemieckiego u umlaut. Mówimy więc nie gibon tylko gibón. Co do znaczenia tego słowa, są rózne teorie. Jedni naukowcy z uniwesytetu w Oxfordzie twierdzą, ze gibón to rodzaj północno afrykańskich wiatrów, które przenoszą z sobą pyłki z sierści małpek wielkoskrzydłowych. Inni natomiast twierdzą, że gibón to masa kwiatów tworząca się w ścisle określonych warunkach, dotąd jeszcze nie znanych, która wywołuje churagany w południowo-zachodzniej częsci Mongolii. Pozdrawiamy, dwa Gibóny Odpowiedz Link
Gość: JA Re: gibon IP: 150.254.195.* 26.09.06, 11:54 Jestes kolejnym debilem na tym forum! Gibon to nie jakiś tam umlaut a akcent pada na "Gi" A ni jaki Scott opisał dokładne znaczenie ciemnoto!!!!!!! Odpowiedz Link
Gość: AGA Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:17 A w moim mieście czyli w Ostrołęce po prostu jest taki pub... Odpowiedz Link
Gość: JA [...] IP: 150.254.195.* 26.09.06, 11:50 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
Gość: Scott Re: gibon IP: 150.254.195.* 26.09.06, 11:46 Słowo "gibon" oznacza to samo co "joint" czyli "skręt". Gibona otrzymuje się z dojrzałych liści marihuany lub ewentualnie haszu (nie polecam bo muli), które zawija się w "blety" czyli bardziej po polsku bibuły, które można dostać w najbliższym kiosku ruchu. Przykłady użycia słowa "gibon": Idziemy na gibona! Skręć no tej gibona! Ziomuś masz jakiegoś gibona! Ale żeśmy sie upalili tym gibonem! Robimy zrzute na gibina! ... Przykłady można mnożyć w nieskończoność!!! PZDR! dla kolesia który nie wiedział co znaczy słowo "GIBON" Odpowiedz Link
Gość: iguana Re: gibon IP: *.sileman.net.pl 02.11.06, 13:35 hm, mój Chłopak tak mówi, że idzie na "gibonika", a ja myślałam, że to coś zwiazanego ze spacerem, ja wiem, sportem alem glupia i zacofana ;P dlatego dostanie mu się dzisiaj w nosik Odpowiedz Link
Gość: CHILLI Re: gibon IP: *.com.pl 24.03.07, 12:02 Jestes z policji? Czy może zaniepokojonym rodzicem i nie wiesz o czym mówi twoje dziecko? maciekczyli@wp.pl Odpowiedz Link
Gość: Gib-Gibon squad Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:07 A więc gibon w slangu młodzieżowym oznacza " ziele ", " temat ", " blant " itd. czyli po prostu mariuchuane. nmzc Odpowiedz Link
morelka85 Re: gibon 14.06.07, 11:29 u mnie w szkole gibon - czyli cos w stylu głupek , debil- albo gibons oprócz gibon jeszcze mówi sie gibas!, gibek, gibuś i to to samo Odpowiedz Link
Gość: Neske Re: gibon IP: 81.210.36.* 16.12.07, 11:05 To u was w szkole nie widzieliscie baki albo chodzisz do podstawowki gibon to zajebisty blancior tylko tak sie na to mowi Odpowiedz Link
Gość: Matiemu palenie gibona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:23 jak już tu o gibonach to chciałbym sprecyzowac, czy jeśli ktoś ,,pali gibony" to tylko możne byc jedno znaczenie z marychą? Odpowiedz Link
Gość: ziomek Re: gibon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 17:16 jaranie blanta ....lufa Odpowiedz Link
odwrotnef0esermop1kurnajaktodo gibonistische der realistische? 30.12.08, 09:44 Nacpa sie taki jeden z drugim tych klacz z przemytu i skacza po pokojach jak te malpy potem! Nie dziwie sie, ze nie legalizuja tataraku, bo to bedzie zguba dla spoleczenstwa! Odpowiedz Link