anna22290 Politycy zadowoleni z uchwały katyńskiej. Kaczy... 26.11.10, 18:12 Kaczynski jak zawsze z szabelka ,ten to juz nigdy nie bedzie psychicznie zyl w dzisiejszych czasach ,czlowiek chory psychicznie zyje w swoim swiecie,ambici tez za grosz jak cala rodzina razem z Dubienieckimi Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Politycy zadowoleni z uchwały katyńskiej. A Kac... 26.11.10, 18:31 Uwazaj kaczorku zebys sie nie udlawil, za duzo jak na poczatek.... Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek kaczynski chce? 26.11.10, 18:33 Jeżeli nie, to w gruncie rzeczy to jest wszystko pozór - powiedział prezes PiS z tekstu nie wynika, że chce - nie zachęcał ich własną chęcią do przyjmowania odpowiedzialności ... ON stwierdza, czym różni się fikcja od realu ... dziwne, że takie rzeczy ZDROWYM ludziom "chory" musi uświadamiać ____________________ niektórzy nie strzelają do kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: kaczynski chce? 26.11.10, 19:48 > Jeżeli nie, to w gruncie rzeczy to jest wszystko pozór - powiedział preze > s PiS > z tekstu nie wynika, że chce - nie zachęcał ich własną chęcią do przyjmowania o > dpowiedzialności ... ON stwierdza, czym różni się fikcja od realu ... > dziwne, że takie rzeczy ZDROWYM ludziom "chory" musi uświadamiać Spróbuj wytłumaczyć to lemingom. One wiedzą swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Real i fikcja 27.11.10, 01:40 Prezes powiedzial o uchwale Dumy, ze sytuacja jest "zerojedynkowa", czyli albo wszystko, albo nic. Jest to poglad faceta, zyjacego w fikcji. Moze czuje sie jak ostatni niezlomny bohater, ale to tylko w swojej wyobrazni. Owszem, zaszedl daleko na tym zerojedynkowym mysleniu, udalo mu sie nawet zalatwic Wawel, korzystajac z ulgi w czasie zaloby, ale na tym koniec. Przegral kolejne wybory, potem nastepne. W przyszlym roku tez raczej nie wygra. W realu polityk bierze to, co moze wziac. Kalkuluje korzysci i straty, pertraktuje, wybiera mniejsze zlo, mocno naciska, gdy jest szansa. Dopasowuje sie do sytuacji, jest pragmatyczny. Powiedziec, ze uchwala Dumy to jest pozór - to jest glupota. Zaden rasowy polityk tak by nie powiedzial. Zrazanie do siebie wszystkich to nie jest dobra droga. Tak sztywna postawa musi kiedys doprowadzic do kleski. Do wyslania siebie samego w nicosc. Kaczynski chyba rzeczywiscie wycofal sie z polityki. W realu, gdyby obowiazywal system zerojedynkowy, bylby juz zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Politycy zadowoleni z uchwały katyńskiej. A Kac... 26.11.10, 19:15 Uprzejmie prosze pacjentow oczekujacych na miejsce w Tworkach,o przepuszczenie Pana jarka poza kolejnoscia,dla dobra Polski,Dziekuje Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Jakie dalsze kroki? 26.11.10, 20:06 ....aby za tymi gestami szły coraz odważniejsze kroki dotyczące decyzji rządowych" - podkreślił szef rządu.... Co Pan Premier ma na myśli? To tak sobie w powietrze, dla PRu, czy też ma na myśli jakieś konkrety? Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp odszkodowania potrzebane 26.11.10, 20:54 Rosja powinna zaplacic odszkodowania za Katyn, ale przedewszystkim za swoich wlasnych wiezniow politycznych i to dla dobra Rosjan. Cos takiego bedzie dla nich duzym szokiem ale im pomoze, bo nastepny raz nie beda sie pchac do roznych Czeczenii czy Gruzji, a jak wysla wojsko to beda bardziej generalom i oficerom partrzec na rece. W ten sposob zyskaja zaufanie swoich sasiadow i to wszystkim pomoze. Odkryminalizowanie armii jest im i kazdemu potrzebne i droga do tego jest porzez zmiane opinii spoleczenstwa. Odszkodowania w tym pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: odszkodowania potrzebane 26.11.10, 21:28 Czy Wietnamczycy dostali odszkodowania od Amerykanów? A może od Francuzów? A może Irakijczycy? A dochodząc do dna absurdu może mieszkańcy Drezna i Hamburga za naloty na cywilne miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Wez kolo i pie...ij sie w czolo: gdyby Rosja 27.11.10, 21:13 mówiła nam co i komu i na jaka okoliczność mamy wypłacić byłaby to jawna rosyjska ingerencja w nasze wewnętrzne sprawy. To nie Tobie decydować i radzić co, komu i na co im pomoże. Jeśli chcesz by nie mieszali się do naszych spraw to elementarna równorzędność wymaga nie mieszania się do sposobu w jaki rządzą się u siebie. "Swoich własnych więźniów ..." Co komu do tego jak chałupa nie jego !!! Zamiast skutecznie zajmować się naszymi problemami tak by było ich mniej, by ludziom żyło się lepiej nasz odmóżdżony półświatek półinteligentów szuka sobie już od dziesięcioleci łatwego wyszczekanego zajęcia wtrącając się w nie swoje sprawy. "W ten sposób zyskają zaufanie swoich sąsiadów i to wszystkim pomoże." Typowy wyrosły z prl-oàwskiego awansu społecznego bełkot. Wszystkim znaczy komu ? Odmóżdżonym szmacianym półgłówkom, którym się wydaje, że zaufanie można kupić i że na zaufanie jest cena. Re: odszkodowania potrzebane Odpowiedz Link Zgłoś
one.emeryt12 Polscy politycy o rezolucji katyńskiej: ważny k... 26.11.10, 21:24 Ciekaw jestem o jakie to odszkodowanie chodzi temu niedorobionemu kaczemu wypierdkowi ? Czy dla niego samego, gosiewskiej, surówki, waismann i innych z pis szamba ? Oni sraja na uczucia rodzin tam pomordowanych i im tylko chodzi o reklame i pieniadze. Uwazam ze dla takich swin nie ma miejsca w Polsce. Amerykanie tez im to zreszta jasno dali do zrozumienia. Spadnijcie i zostancie w sowim szambie ! Odpowiedz Link Zgłoś
dontworry niech mongolia zapłaci za zabicie trębacza! 27.11.10, 00:23 przez przodków lajkonika mamy urwany hejnał! Odpowiedz Link Zgłoś
isn_plan14 Polscy politycy o rezolucji katyńskiej: ważny k... 27.11.10, 00:28 Oczywiście jest to po wielkich nieprzyjaznych i wrogich gestach olbrzymi krok we właściwą stronę. Ta decyzja zapadła dlatego że Polska wyzwoliła się z "kurduplowatego zaścianka" i dzięki skutecznej polityce zagranicznej oraz wzrastającej sile gospodarczej jest widziana jako partner także dla tych największych. Byłoby nieodpowiedzialnością tą szansę zmarnować. Co do kaczorkowego kretynka- już był lepszy w swoich głupich wypowiedziach. Zawsze słyszem ze strony pisuarów że chodzi o zwykłą reakcję ze strony Rosjan żeby polskich oficerów zrehabilitować. Zrehabilitować, dlaczego jakie przestętwo popełnili? Za tą rehabilitacją nie stoją żadne żądania- a jednak oberbłazen z pis od razu po rezolucji dumy stawia je. Jeżeli Rosjanie je spełnią nastąpi kolejne, np.: albo powieszą wszystkich komunistów albo nie przyjmujemy tego oświadczenia. Kaczorku dużo tu i nie tylko tutaj jest wiadome o twojej chorobie poddaj się w końcu leczeniu- zasługujesz na to. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3em Polscy politycy zadowoleni z rezolucji katyński... 27.11.10, 19:47 Panie prezesie, jeżeli w Katyniu czy innych miejscach kaźni zginęli pana bliscy, proszę występować o odszkodowanie. Ja mam prawo występować w tej sprawie, bo w Katyniu zostali zamordowani dwaj kuzyni [synowie siostry mojej babci, a więc bliscy krewni] mojej ś.p. Mamy. Moja rodzina pochowała Ich w sercu, ale nigdy nie oskarżała o tę zbrodnię całego narodu rosyjskiego, nie wyobrażaliśmy sobie, że można żądać odszkodowania za śmierć bliskich, którzy zginęli w czasie wojny, bez względu na to, jaka to była śmierć, od podobnych nam ludzi, zwykłych Rosjan, bo to przecież oni ponieśliby koszty odszkodowań. Pan uważa się za dobrego chrześcijanina, cokolwiek to znaczy w Pana rozumieniu. Ja jestem zwykłą Polką, kocham moją ojczyznę i chcę żyć w przyjaźni z wszystkimi sąsiadami. Nie chcę ciągle wracać do przeszłości, bo to nikomu na dobre nie wyjdzie. Przeszłość zostawmy rzetelnym historykom, a takich, mam nadzieję, w Polsce nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To jest nedzne,to jest nikczemne,to uraga ofiarom 27.11.10, 20:58 sowieckich mordów. Nie ma takiego życia, które da się przeliczyć na pieniądze. Tak jak nie da się przeliczyć na pieniądze życia ofiar katastrofy smoleńskiej tak nie da sie przeliczyć na pieniądze życia pomordowanych w Katyniu niezaleznie od takich czy innych bardziej lub mnie szmatławych dotychczasowych praktyk na świecie. Wszelkie tego typu próby są świadectwem niebywałego prostactwa i zwykłej typowej dla Jarosława Kaczynskiego bydlęcej nikczemności na użytek polityczny. Gdyby rodziny ofiar religijnych prześladowań w Europie domagały się odszkodowań od watykańskiej hierarchii i gdyby Watykan je wypłacił byłby już od dawna bankrutem. Polscy politycy zadowoleni z rezolucji katyński... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-316 Polscy politycy zadowoleni z rezolucji katyński... 28.11.10, 14:14 kiedy ten nawiedzony przestanie wreszcie jątrzyć ? Jaruś, czas na emeryturę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś