Dodaj do ulubionych

Szef Wikileaks aresztowany

07.12.10, 11:48
Dokopał mocarstwu, a zgubiły go panienki. Czyż życie nie bywa przewrotne? ;)
Obserwuj wątek
    • boykotka mówią, że jak chcesz udeżyć to i kij znajdziesz ;) 07.12.10, 12:05
      quant34 napisał:

> Dokopał mocarstwu, a zgubiły go panienki. Czyż życie nie bywa przewrotne? ;)

Pójdzie siedzieć jak Al Capone za niepłacenie podatków ;)
      • swiat_jest_plaski Re: mówią, że jak chcesz udeżyć to i kij znajdzie 07.12.10, 12:16
        "dajcie mi człowieka, a paragraf się znadzie"

ponure, ale prawdziwe.
        • quant34 Re: mówią, że jak chcesz udeżyć to i kij znajdzie 07.12.10, 12:28
          swiat_jest_plaski napisał:

> "dajcie mi człowieka, a paragraf się znadzie"
          >
          > ponure, ale prawdziwe.

Ze swojej strony dorzucę jeszcze aforyzm Felusia Dzierżyńskiego: "nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani". Jeszcze bardziej ponure, ale równie prawdziwe.
          • michalw111 Re: mówią, że jak chcesz udeżyć to i kij znajdzie 07.12.10, 13:30
            Mało oryginalne. W naszej kochanej ojczyźnie, Polsce, w ten sposób załatwiono Leppera i Łyżwińskiego. Znaleziono tanią panienkę, która wystąpiła z odpowiednim oskarżeniem, a niezawisły polski sąd uznał, że skoro panienka oskarża osoby, będące wysoko na świeczniku, i nie boi się, to widocznie mówi prawdę. Dlaczego tej metody nie opatentowo? Wtedy teraz Szwedzi, Anglicy i Anerykanie musieliby nam płacić za korzystanie z naszego pomysłu. Niech żyje Polska Solidarnościowa!!!
            • quant34 Re: mówią, że jak chcesz udeżyć to i kij znajdzie 07.12.10, 18:38
              michalw111 napisał:

> Mało oryginalne. W naszej kochanej ojczyźnie, Polsce, w ten sposób załatwiono Leppera i > Łyżwińskiego.Znaleziono tanią panienkę, która wystąpiła z odpowiednim
              > oskarżeniem, a niezawisły polski sąd uznał, że skoro panienka oskarża osoby,
              > będące wysoko na świeczniku, i nie boi się, to widocznie mówi prawdę. Dlaczego tej
              > metody nie opatentowo? Wtedy teraz Szwedzi, Anglicy i Amerykanie musieliby
              > nam płacić za korzystanie z naszego pomysłu.

Na całym świecie, przez stulecia, w ten sposób załatwiono tysiące ludzi. Nie ma w tym niczego polskiego, więc o żadnych patentach nie ma mowy :) Robiono tak już w starożytności i robi się po dziś dzień. Sprawa ma jednak także drugą stronę: ludzie ze świecznika niejednokrotnie oskarżani są jak najbardziej słusznie, bo są wśród nich ludzie autentycznie winni przestępstw. Jednak prawie zawsze ci winni bronią się twierdzeniem, że ich wrobiono z przyczyn politycznych. Dlatego nie rozpędzaj się tak z tym Lepperem i Łyżwińskim. To, że oni twierdzą, iż zostali wrobieni, nie oznacza jeszcze, że tak było faktycznie. Przeciętny człowiek, stojąc z boku i nie mając wglądu w materiały sprawy, może tylko uwierzyć jednej ze stron. Moim zdaniem bezpieczniej jest wierzyć w wyrok sądu niż w zapewnienie skazanego, który ma tysiąc powodów zaprzeczać swojej winie i ani jednego powodu aby się do niej przyznać. Osobiście podejrzewam, że panowie z Samoobrony zabawiali się czasem z chętnymi laskami, a czasem je do "zabawy" przymuszali. Wątek polityczny zaś polega na tym, że gdyby nie rozgrywka wewnątrzkoalicyjna między PiSem i Samoobroną, to nikt by się o tym nie dowiedział. To jednak nie oznacza, że zostali skazani niesłusznie. Poza tym, pomijając juz wszystko inne, z dwojga złego, wolę wierzyć w polskie sądy, niż w nieskazitelność ludzi pokroju Leppera ;)
    • anka28-5 Dobrze, że aresztowany z wniosku Szwecji... 07.12.10, 13:48
      Bo gdyby nie to, podejrzewam, że najbardziej zainteresowani nasłali by nań morderców z CIA, którzy by z ochotą go zalatwili aby zatrzeć plamę po zamachach na Castro...
      Czy nie zdumiewa, że żadne z naszych wolnych mediów, które na swych łamach urządzają sondaże - pytając nas nawet o takie kwestie, w jakiej np. tonacji Kaczyński puścił bąka - nie pytają nas, co myślimy o działalności Juliana Assange.

Ja - uważając, że ten gość wyręcza sprostytuowane media i prostytuujących się (np. w reklamach) dziennikarzy - ja to z grubsza wiem, bo śledzę fora internetowe pod tekstami o Wikileaks. Wiem więc, że większość go popiera, widząc w nim bat na duplomatów, na nieuczciwych bankierów, na handlarzy mięsem armatnim - np. Amerykanami w Iraku
      To niesamowite, że mediów nie interesuje "vox populi" w tej sprawie. A z drugiej strony np niemal identycznie komentują wizytę Miedwiediwa... Czyżby nadal nimi rządził jakiś "Gruby" zza węgła. Czy to poprostu Gruby Kapitał...
      • quant34 Re: Dobrze, że aresztowany z wniosku Szwecji... 07.12.10, 18:59
        anka28-5 napisała:

> Dobrze, że aresztowany z wniosku Szwecji...Bo gdyby nie to, podejrzewam, że najbardziej zainteresowani nasłali by nań morderców z CIA

Gdyby CIA chciała jego śmierci, to by zginął na długo zanim zdążyłby cokolwiek tym razem opublikować. Zabiliby go już po pierwszym przecieku dotyczącym działań w Afganistanie i nikt by go nie zdążył oskarżyć w Szwecji.

> Czy nie zdumiewa, że żadne z naszych wolnych mediów, które na swych łamach
        > urządzają sondaże - pytając nas nawet o takie kwestie, w jakiej np. tonacji Ka
        > czyński puścił bąka - nie pytają nas, co myślimy o działalności Juliana Assange

Zupełnie nie rozumiem co Ty w tym widzisz zdumiewającego. Zakładając, że Assange naprawdę wykrada tajne dane Amerykanom i kompromituje USA (a nie musi to być prawda, o czym dalej) to uderza także w tak zwane wolne media, które chciałby mieć monopol na podobne działania. Media uchodzą współcześnie za jedyną siłę, która potrafi przeciwstawić się skutecznie państwu i zarabiają mnóstwo pieniędzy na tym, że ludzie w to wierzą. Jeżeli pojedynczy człowiek pokazuje światu machlojki państwa (w dodatku tego najpotężniejszego), to pokazuje ludziom, że może więcej niż media. Dla mediów to bardzo niekorzystny wniosek, więc nie zrobią nic w jego obronie, wprost przeciwnie - prędzej przyłączą się do nagonki. Media są częścią szeroko rozumianego systemu, pewne rzeczy ujawniają, innych nie, w zależności od tego, co im się opłaca. Muszą także żyć w mniej więcej dobrych stosunkach z państwem, co je znacząco ogranicza. Taki Assange burzy ten układ i to się nie podoba nikomu.

> To niesamowite, że [b]mediów nie interesuje "vox populi" w tej sprawie.

Vox populi nie interesuje nikogo. Ani w tej, ani w żadnej innej sprawie. Co myślą ludzkie masy ustala się wtedy, gdy się chce dowiedzieć jak najlepiej coś sprzedać (marketing i reklama), albo jak najskuteczniej usadzić kogoś na jakimś stołku (wybory i demokracja w ogóle). Natomiast to, czego owe masy pragną, nie interesuje nikogo. Tak było przez całą historię ludzkości i nie widzę powodu aby nagle miało się to zmienić.

• rozwado Re: To prawda, ze media roznia sie od WikiLeaks 07.12.10, 21:50
          Rewelacje WikiLeaks czasem sa znane, ale duzo jest nowosci, nigdy nie poruszanej w prasie europejskiej i amerykanskiej, w tym sprawy polsko-amerykanskie, czy szpiegowanie dyplomatow przez Hillary Clinton, lub cielecy zachwyt Sarko dla Busha i Ameryki (choc jego pierwsze wakacja z Buszem na Nantucket pamietamy).
    • sysmech Najbardziej ześwinił się Węglarczyk... 07.12.10, 14:08

"Wybiórcza" powinna go odsunąć ze wyjście przed szereg polskich żurnalistów w tej sprawie, a nie za prowadzenie jakiegoś konkursu piękności. Nie pierwszy raz żurnaliści biorą udział w podobnych imprezach w nadziei na miłość za friko. Nawet w organie KC (TL) był też taki (zresztą sympatyczny), ktorego o "chęć wykorzystania" oskarżyła bodaj uczestniczka wyborówna "Miss Lata z Radiem" :)
      Komentarze do artykułu Rewolucja WikiLeaks Przeczytaj artykuł »Dodaj swoją opinię.
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,119312848,,Rewolucja_WikiLeaks.html
    • mac.h.2 Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 14:14
      Pan Assange zostal zatrzymany na wniosek prokuratury szwedzkiej...wniosek nie dotyczy tego,co
      Wikileaks publikuje,tylko podejrzenia o gwalt...Jesli ktos uznaje,ze Szwecja nie jest panstwem
      praworzadnym,i "wysluguje" sie USA,to nie wiem gdzie jeszcze na swiecie istnieja panstwa
      praworzadne...
      Jesli nie jest nim Szwecja...to kto?

Poczekajmy w spokoju,a moze pan Assagne...nie jest taki swiety...

A jesli Szwecja wystosowala list gonczy na zlecenie USA,to tez sie o tym dowiemy...
      Prawdy,nie da sie tak czy inaczej uniknac..

Po prostu SPOKO!

Pozdro.
      • lungompa Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 15:36
        Mnie interesuje inna sprawa - skoro wycieklo tyle tajnych dokumentow, to gdzie sa dowody na:
        1. Spisek 911 - WTC ktory to Bush mial to zorganizowac - doprawdy nie wiem po co ale tak slyszalem od "dobrze poinformowanych".
        2. Dokumenty o sfingowaniu ladowania na Ksiezycu
        3. Detale jesli chodzi o UFO i kosmitow przetrzymywanych w bazach wojskowych
        4. Detale dotyczace eksperymentu Philadelfia "dobrze poinformowani" wiedza o co chodzi
        5. Falszywej metryki Baraka Obamy
        6. Dokumenty (zdjecia satelitarne) dotyczace katastrofy Smolenskiej

I tak dalej i tak dalej - no gdzie dokumenty dotyczace tych spraw ???
        Ach - juz wiem - ten przeciek to tez konspiracja podpucha i jedna wielkia sciema...
        No to teraz wszystko jasne.... Spisek w spisku :)
      • boykotka Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 15:36
        Myslisz, że gwałcił i jednocześnie publikował ? Bo jeżeli Szwecja wydała europejski nakaz zatrzymania pod wpływem mediów, to tak całkiem bezstronna nie jest. Jeżeli natomiast media nagłasniają całą sprawę dla swoich racji - to już całkiem inna inszość.
      • mapokl Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 15:51
        Co do szwedzkiej sprawiedliwości to:
        1. Assange nie tak dawno był w Szwecji i był do dyspozycji Szwedzkiego sądu i prokuratury(nie ukrywał się). Na wyjazd za granicę do anglii otrzymał zgodzę szwedzkiego prokuratora. Zadziwiające, że już po miesiącu czasu wysłano list gończy za nim. Nie próbowano nawet jakichkolwiek innych możliwości
        2. Zadziwiające jest, że za kimś komu nawet nie przedstawiono żadnych zarzutów jest ścigany listem gończym. Proces jest na etapie dochodzenia.
        3. Oskarżenie o gwałt zostało oddalone przez sąd. Czyli stwierdzono, że gwałtu nie było. Media robią po prostu nagonkę pisząc nieprawdę, że jest ściagany za gwałt.
        4. Jedna z kobiet która go oskarżyła ma bliskie powiązania z CIA.
        5. Tok sprawy przybrał na sile zaangażowanych środków po opublikowaniu informacji o wojnie w iraku, a później tych listów dyplomatycznych.
      • quant34 Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 19:11
        mac.h.2 napisał:

> Pan Assange zostal zatrzymany na wniosek prokuratury szwedzkiej...wniosek nie
        > dotyczy tego,co Wikileaks publikuje,tylko podejrzenia o gwalt...Jesli ktos uznaje,ze Szwecja nie jest panstwem
        > praworzadnym,i "wysluguje" sie USA,to nie wiem gdzie jeszcze na swiecie istnieją
        > panstwa praworzadne...

Istnieje jeszcze inny scenariusz: po poprzedniej aferze z publikacjami WikiLeaks, amerykańskie służby podstawiły facetowi panienki na swoich usługach. Facet się skusił i się zabawił, po czym panienki dostały instrukcje co mają zeznawać. Wywiad USA ma swoich agentów w każdym kraju świata, w Szwecji także, zresztą do takiej akcji wystarczyłoby wynająć przeciętnie inteligentną prostytutkę i też by się dało. Jeżeli tak było, to jak najbardziej praworządna Szwecja musiałby zareagować na zawiadomienie o przestępstwie wniesione przez podstawioną pannę, bo na tym etapie śledztwa, nie ocenia się wiarygodności świadków. W krajach praworządnych od takiej oceny są sądy, a proces jeszcze przed nami.
        Może oczywiście być tak, że pan Assange nie jest taki święty, jak się maluje. Ale może być i tak, że cała ta afera jest prowokacją służb USA. Istnieje zupełnie sensowna koncepcja, że WikiLeask założyły służby USA, a Assange dla nich pracuje. Osobiście nie wierzę, że jeden człowiek mógł o tak sobie zdobyć tyle tajnych danych. Nic o takiej skali nie udało się nawet wywiadowi sowieckiemu przez całą zimną wojnę, a miałoby się udać facetowi z komputerem? W całej tej historii jest mnóstwo luk i niejasności, a jak się skojarzy pewne fakty, to sprawa wygląda mało prawdopodobnie.
    • antobojar USA, kolejne imperium w kolejce do upadku po total 07.12.10, 16:00
      ... totalnej kompromitacji i potwierdzeniu odrażającej obłudy...
      I ciągnie za sobą nawet tak solidne państwa jak Szwecja... która, wydawało się, po handelkach rudą z Hitlerem, próbowała odzyskać swoją godność... ohyda...
      A ja, jak narazie, zawieszam wszelkie handelki z Amazon, PayPal/E-Bay, Google... podobnie jak tysiące ludzi w UK i na Zachodzie... I miałem właśnie kupić laptop Dell'a...
      Niedoczekanie... Wiem że we wszystkich kompach są elementy amerykańskie bądź przez ich firmy licencjonowane... ale będzie mi miło że nie wydałem forsy w firmie Yankesów...

A szwedzkiej panience anglokumaci mogą sobie poczytać tutaj...

progressivealaska.blogspot.com/2010/08/strangest-blog-thread-yet-on-swedish.html
    • muciasgracias Assange Live Coverage: The Guardian 07.12.10, 17:30
      Relacja na bieżąco z tego co się dzieje wokół Juliana Assange www.guardian.co.uk/news/blog/2010/dec/07/wikileaks-us-embassy-cables-live-updates

Tekst, który Julian Assange opublikował dziś w australiskim dzienniku The Australian: blogs.theaustralian.news.com.au/mediadiary/index.php
    • ajent.007 Assange: Szwecja ulega wpływom USA. 07.12.10, 18:42
      Bedzie jak z Polanskim. Tylko po co meczyc czlowieka, skoro wiadomo, ze jest on czysty jak lza?
    • freeexciter Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 18:48
      quant34 napisał:

> Dokopał mocarstwu, a zgubiły go panienki. Czyż życie nie bywa przewrotne? ;)

Nie "zgubiły go panienki", to prowokacja służb, każdy głupi o tym wie.
      A ty masz mózg obsrany gównem aż po sam czubek głowy!
      • quant34 Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 19:20
        freeexciter napisał:

> Nie "zgubiły go panienki", to prowokacja służb, każdy głupi o tym wie.

Na wypadek gdybyś miał trudności w czytaniu ze zrozumieniem, przypomnę Ci, że sam Assange przyznał, że miał kontakty seksualne z tymi paniami, ale były one dobrowolne. Zakładając więc, że panny zostały mu podstawione przez służby USA (jest to całkiem prawdopodobne), to w pełni uprawnione jest twierdzenie, że zgubiły do panienki, ponieważ nikt go nie zmuszał aby się z nimi zabawiać.

> A ty masz mózg obsrany gównem aż po sam czubek głowy!

Nie chcę zgadywać ile g... było w miejscu, w którym uczono Cię kultury osobistej. Jedno jest natomiast pewne: poziom Twojej inteligencji w pełni koresponduje z poziomem Twojej kultury ;)
        • freeexciter Re: Szef Wikileaks aresztowany 07.12.10, 19:30
          "kontakty seksualne z tymi paniami" jak piszesz, to nie gwałt o jaki jest oskarżany Assagne, to duża różnica...

co do mojej kultury osobistej, nauczyłem się być twardy jak widzę (lub słyszę) kłamstwa i cyniczną nieprawdę. przestałem się cackać, nie bawię się w konwenanse i sztuczną kurtuazję. mam w dupie to czy cię obraziłem czy też nie. zasłużyłeś sobie na to, żeby ci dokopać. przydałaby ci się duża doza pokory w ocenianiu czynów innych ludzi
          • quant34 Re: Szef Wikileaks aresztowany 08.12.10, 01:23
            freeexciter napisał:

> co do mojej kultury osobistej, nauczyłem się być twardy jak widzę (lub słyszę)
            > kłamstwa i cyniczną nieprawdę.

I uważasz, że prezentując chamstwo jesteś twardszy? Interesujący punkt widzenia - taki, rzekłbym "podwórkowy". Ale cóż, każdy orze jak może.

> mam w dupie to czy cię obraziłem czy też nie.

Obrażony mogę się poczuć przez kogoś, kogo zdanie coś dla mnie znaczy. Obawiam się, że Ty nie jesteś mnie w stanie obrazić, cokolwiek napiszesz.

> zasłużyłeś sobie na to, żeby ci dokopać.

Odmienność ocen nie jest uzasadnieniem do "dokopania" komuś - cokolwiek to znaczy. Ale skądinąd wiem, że spora ilość ludzi uzasadnia w ten sposób swoją agresję. Tylko, że takie rozumowanie nie świadczy o tym, że jesteś twardy, tylko o poziomie Twojej frustracji i braku panowania nad sobą. Może warto to przemyśleć? Uwierzysz, czy nie, ale spierając się z ludźmi w sposób cywilizowany, masz znacznie większą siłę przekonywania, niż plując na nich wulgaryzmami. W ten sposób powodujesz tylko tyle, że zostajesz już na wstępie zaliczony do ludzi, z którymi nie warto o czymkolwiek dyskutować. Moją odpowiedzią się nie sugeruj, ja jestem idealistą :)

> przydałaby ci się duża doza pokory w ocenianiu czynów innych ludzi

Rozumem, że to Ty chcesz mnie uczyć pokory w ocenianiu czynów innych ludzi? To może przeczytaj swój poprzedni post i poszukaj w nim tej swojej pokory. Znajdziesz? Bo ja nie widzę, a przecież chyba nie stosujesz innych kryteriów do siebie i innych do pozostałych ludzi? To byłaby hipokryzja i cynizm, którą przecież tak gardzisz.
            • freeexciter Re: Szef Wikileaks aresztowany 08.12.10, 02:18
              OK, niech Ci będzie. Nawet się z Tobą zgadzam i z tym co piszesz post wyżej. Nie jestem aż tak zarozumiały i składam przeprosiny za moje wulgaryzmy i obrażanie Cię.

Wcześniej napisałem bardzo emocjonalnie ("obsrany mózg"), ale wku...ają mnie ludzie którzy atakują Assagne'a. Nie mam już sił czytać o tej nagonce na niego. Nie mam już sił czytać postów ograniczonych matołków którzy wolą wierzyć w kłamstwa wielkiej polityki... Ludzie mają klapy na oczach, nic nie widzą...

Cieszę się że jest WikiLeaks, jestem całym sercem z nimi. Robią dobrą robotę
              • quant34 Re: Szef Wikileaks aresztowany 08.12.10, 04:28
                freeexciter napisał:

> OK, niech Ci będzie. Nawet się z Tobą zgadzam i z tym co piszesz post wyżej. Ni
                > e jestem aż tak zarozumiały i składam przeprosiny za moje wulgaryzmy i obrażanie
                > Cię.

Nie ma sprawy :) Postanowiłem Cię nie szufladkować na podstawie kilku zdań i jak widzę było warto.

> Nie mam już sił czytać o tej nagonce na niego.

Rozumiem, ale musisz dać sobie sprawę z dwóch rzeczy: po pierwsze świat, w którym żyjemy jest w ogóle paskudnym miejscem przepełnionym draństwem, więc angażując tyle emocji w jeden przypadek takiego draństwa, tylko pogłębiasz swoje zgorzknienie, bo nie masz żadnych możliwości aby to zmienić. Po drugie, co do samego Assagne`a, to nie jest głupi człowiek, więc z pewnością wiedział na co się porywa. Powszechna nagonka była od początku wkalkulowanym ryzykiem jego działania. Z pewnością wiedział, że tak będzie i godził się na to. Na razie pomijam możliwość, że cała ta afera jest produktem amerykańskich służb specjalnych (jest taka koncepcja, ze WikiLeaks założyła NSA tworząc tzw. "wroga pozornego" - stary pomysł wykorzystywany przez służby wielu krajów już od prawie dwóch stuleci). Pomijając taką możliwość, naprawdę wierzysz, że ten człowiek zdoła coś zmienić i że jego obrona coś zmieni? Masz rację, że ludzie żyją z klapkami na oczach, ale większość ludzi tak żyła we wszystkich czasach. Ludzie faktycznie wolą wierzyć w kłamstwa, bo to jest po prostu wygodne. Wiem, że to zabrzmi brutalnie, ale większość ludzi tworzących tak zwaną opinię publiczną, to lemingi i przeżuwacze taśmowych seriali TV. Mnie się w związku z tym nasuwa pytanie: czy biorąc pod uwagę naturę większości ludzi, warto było podejmować próbę otwierania komukolwiek oczu. Co jeżeli ludzie nie chcą ich otwierać? A jestem pewien, że nie chcą. Postać Assagne`a jest właśnie dlatego tragiczna. Nie dlatego, że pójdzie do więzienia za wydumane gwałty, bo wielu ludzi się w przeszłości poświęcało dla szczytnych idei, ale dlatego że świat wytrze sobie dupę jego poświeceniem. Nie świat rozumiany jako rządy, ale jako społeczeństwo jako takie. Społeczeństwo, które chce spokojnie żreć hamburgery, oglądać reklamy i seriale, a w zamian za święty spokój jest skłonne tyrać na panów tego świata. Może to kwestia wieku, ale ja już nie wierzę, że warto podejmować próby budzenia tego stada. Tym bardziej, że to stado doskonale zdaje sobie sprawę z otaczających je obłudy i draństwa, ale po prostu ma to w dupie.
                • freeexciter Re: Szef Wikileaks aresztowany 08.12.10, 04:49
                  " [...] ludzie żyją z klapkami na oczach, ale większość ludzi tak żyła we wszystkich czasach. Ludzie faktycznie wolą wierzyć w kłamstwa, bo to jest po prostu wygodne. Wiem, że to zabrzmi brutalnie, ale większość ludzi tworzących tak zwaną opinię publiczną, to lemingi i przeżuwacze taśmowych seriali TV. Mnie się w związku z tym nasuwa pytanie: czy biorąc pod uwagę naturę większości ludzi, warto było podejmować próbę otwierania komukolwiek oczu. Co jeżeli ludzie nie chcą ich otwierać? A jestem pewien, że nie chcą. [...] "

OK, więc zostaje mi tylko pielęgnować swoje ideały i - jeśli mi się uda - przekazać je swoim dzieciom. Tak już zostanie, wiem o tym... Jak trochę się uspokoję to wraca mi rozum i wiem że "lepszy świat" nie istnieje, można go tylko wykreować w sobie samym. Tak samo jak wolność... Nie istnieje... też sobie zdaję z tego sprawę. A jeśli istnieje to jest to tylko wolność wewnętrzna (w moim umyśle)...

Stary punkowy zespół WC śpiewał kiedyś:
                  "Już idziemy spać
                  Będziemy o wolności śnić
                  Już idziemy spać
                  Bo tu tak strasznie ciemno jest
                  "

Wiem że tak już pozostanie i że to wszystko na co mogę sobie pozwolić
    • oldnick5 Assange: niepoczytalność 07.12.10, 18:55
      Uważam, że takich ludzi należy łapać i zamykać, podobnie jak innych niepoczytalnych:
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,119561901,119574141,Lapac_i_zamykac.html
      Stanisław Remuszko
      • freeexciter Re: Assange: niepoczytalność 07.12.10, 19:04
        oldnick5 napisał:

> Uważam, że takich ludzi należy łapać i zamykać, podobnie jak innych niepoczytal
        > nych:
        > forum.gazeta.pl/forum/w,904,119561901,119574141,Lapac_i_zamykac.html
        > Stanisław Remuszko

A ja uważam że takich jak ty ("ty" celowo napisane małą literą, bo nie zasługujesz na szacunek) powinno się "łapać i zamykać". WikiLeaks pokazało w całej jaskrawości brudy wielkiej polityki, ale ty jesteś zbyt ograniczony żeby to zrozumieć. Potrafisz tylko siać ferment na forum i nawoływać do linczu na Assange.

Śmieszny jesteś i ograniczony, po stokroć ograniczony!
    • calvadosusmak Assange: Szwecja ulega wpływom USA. Nie zgadzam... 07.12.10, 19:42
      niezaleznie od tego jakie zarzuty na nim ciaza, to zupelnie nie rozumiem Hamerykanow co to oskarzaja go o ...ZDRADE...uprzednio sami naraziwszy swoich obywatelow/zolniezy,bazy, etc, formuujac idiotyczne depesze dyplomatyczne. Swoja droga czy oni naprawde mysleli, ze to sie da ukryc? Nie zdziwilabym sie, gdyby ci sami inteligentni republikanie mysleli, ze Australia to ich kolejny stan:)
    • solent Assange: Szwecja ulega wpływom USA. Nie zgadzam... 07.12.10, 21:05
      "Assange wyrządził szkodę międzynarodowym stosunkom dyplomatycznym i mam nadzieję, że zostanie przesłuchany i osądzony, jak stanowi prawo."

Aha, czyli za zaszkodzenie stosunkom międzynarodowym USA zostanie osądzony w Szwecji za gwałt. No rzeczywiście, tak przecie stanowi prawo.

• solent Re: Assange: Szwecja ulega wpływom USA. Nie zgadz 07.12.10, 21:08
        Dodam jeszcze: aż chce się zacytować wielkich mistrzów: "Dajcie mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf".
    • rozwado Assange: Szwecja ulega wpływom USA. Nie zgadzam... 07.12.10, 21:40
      To skandal, ze nawet PayPal, MasterCard i Visa sa manipulowane przez USA. Hanba tym co podlizuja sie wladzy. To koniec demokracji. To globalny terror politykierow, wielkiego byznesu i mafii. To zle wrozy dysydentom. Obowiazkiem bankow i instytucji finansowych jest niezaleznosc od polityki.
    • rozwado To ironia losu 07.12.10, 21:53
      Juliena scigal miedzynarodowy interpol za nieuzywanie prezerwatyw akurat wtedy zalecil je papa Benio Szesnasty.
    • rozwado Assange: Szwecja ulega wpływom USA. Nie zgadzam... 07.12.10, 22:35
      Strona formalna:
      Gemma Lindfield, representing the Swedish authorities, told the court he was wanted in connection with four allegations.

The first complainant, a Miss A, said she was the victim of "unlawful coercion" on the night of 14 August in Stockholm. The court heard Assange was alleged to have "forcefully" held her arms and used his bodyweight to hold her down. The second charge alleged he "sexually molested" her by having sex without using a condom, when it was her "express wish" that one should be used.

A third charge claimed Assange "deliberately molested" Miss A on 18 August.

A fourth charge, relating to a Miss W, alleged that on 17 August, he "improperly exploited" the fact she was asleep to have sex with her without a condom.

Strona faktyczna:
      W ochach Joe Liebermanna i Dianne Feinstein, With--I mean, I think it's the most serious violation of the Espionage Act in our history".

Ale jakie przestepstwo dalo pretekst PayPalowi, mastercardowi i Visie do zamkniecia kont WikiLeakom? To dlugie ramie politycznej mafii, zwlaszcza tej amerykanskiej. Im widac wszystko wolno.
    • rozwado Megrahi zwolniony z powodu grozb Kadafiego! 07.12.10, 22:45
      www.guardian.co.uk/news/blog/2010/dec/07/wikileaks-us-embassy-cables-live-updates
      Druga hipoteza byla taka, ze chodzilo o to, zeby Libia pozwolila BP na glebokie wiercenia na ich wodach.
    • josif47 Assange: Szwecja ulega wpływom USA. Nie zgadzam... 07.12.10, 22:56
      Jak duzy i dlugi musi byc ten szwedzki jezyk zeby wylizac ta tlusta dupe amerykanom
    • rozwado Re: Dura lex sed Durex 07.12.10, 22:58
      Jesli zalozysz kondom to popelniasz smiertelny grzech. Jesli nie zalozysz, bedzie cie scigac Interpol a siedziec bedziesz za szpiegostwo i terroryzm informacyjny.
      • muciasgracias Sama mówi, że przebiła, a jest niby ofiarą... 08.12.10, 00:20
        Czytam w Guardianie i oczom nie wierzę:

"Miss A is understood to have told police that he had ripped the condom on purpose, while Miss W said the unprotected sex act had been without her consent"

Kurczę. Przebiła kondoma samodzielnie i wciąż ma status ofiary gwałtu. Szwecja coraz bardziej zadziwia świat.

Artykuł jest tu: www.guardian.co.uk/media/2010/dec/07/rape-claims-julian-assange
    • art.usa Jankeskie psy, długo jeszcze wolny świat nie w waszych łapach 07.12.10, 23:22
      Siła Jankeskich impotentów jest schowana w waszych tajemniczych wywiadach.

Nikt was nie kocha, zostaliście sami niby pies Hitlera blondy,
      dni wasze są policzone.

Ta co była wasza śiłą jest dziś tylko mogiła.

Ami go home.

(Po Polsku spjerdalajcie z Europy.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka