1sz-truten Nie Mam Juz Zadnej Watpliwosci 11.12.10, 05:37 PO TRUPACH ALE DO CELU !!!!!!!!!!!! jarkacz moze tak wyciagnij go z sarkofagu i zrob teatrzyk objazdowy ? bedziesz mial duza publike ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwf PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 05:45 "To, co go spotkało, wymagało heroizmu" A ja myślałem, że zwykłej głupoty:) Głupota często jest mylona z heroizmem, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
adop PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 05:57 Żadne wrzaski ani krzyki nie przekonają mnie, że Lech Kaczyński był geniuszem i męczennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej508 Re: PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 06:50 Nie wydajcie mnie!Powiem Wam prawdę że Lech Kaczyński nie był geniuszem i męczennikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 07:36 to sobie go zabierzecie z Wawelu! Jak wasz to wasz! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Niebezpieczna wyprawa 11.12.10, 06:49 "wyprawy, z której niebezpieczeństw zdawał sobie sprawę." Kurde; jeśli to była "niebezpieczna wyprawa", to widać LK bał się nawet własnego cienia. Nie wiem czy gdziekolwiek czuł się bezpiecznie. Z takim cykorem, to facet musiał mieć ciężkie życie... Odpowiedz Link Zgłoś
terleo PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 07:40 Kilka milionów spółdzielców woła: *Pamiętamy, pamiętamy ten RUCH BRACI z r. 2007, skierowany przeciw SM. Pamiętamy nieracjonalne, niekonstytucyjne, antysolidarnościowe myślenie o SM. Pamiętamy łódzki "Bat na spółdzielnie" - pisowską, sztandarową akcję, przypominającą hunwejbinów spod znaku MAO. Pamiętamy, że TK w Orzeczeniu z 18.12. 2008 wytknął PiSowi i Braciom złamanie Konstytucji III RP. Pamiętamy wreszcie, że TA BEZKARNA POLITYCZNA MIAŁA PRZYNIEŚĆ GŁOSY WYBORCZE. Na szczęście - PiS "przekombinował" /prof.SZ./. Pamiętamy, że straty majątkowe SM wynoszą ok 20 mld zł! /Wyliczenia GP/. Pamiętamy, że "Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy" . Nie jest nam przykro, że prezydent L.Kaczyński uniknął wniosku o impeachment. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna620 PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 08:02 Lech Kaczyński zasługuje na szacunek jak każdy zmarły. Nie zapomnimy że był taki prezydent co zginął tragicznie jak reszta pasażerów samolotu. Historia jest ważna i należy ją znać, aby nie popełniać tych samych błędów dla dobra Ojczyzny i Polaków. Ale żałoba prezesa przekształciła się w walkę polityczną po trupie nieżyjącego Kaczyńskiego, który był przede wszystkim zwykłym obywatelem pełniącym przez chwilę funkcję Prezydenta. Jego brat powinien wyhamować tą walkę, bo stała się śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 09:01 Nie jest prawda, ze kazdy zmarly zasluguje na szacunek. Ani Hitler ani Stalin ani byc moze jaroslaw na nasz szacunek nie zasluguja. To tylko takie powiedzenie bez pokrycia. Ludzie musza sobie na szacunek zasluzyc za zycia - nie slowami, czynami. Przeciez dla tych bez szcunku jest podobno pieklo i wieczne potepienie? krystyna620 napisała: > Lech Kaczyński zasługuje na szacunek jak każdy zmarły. Nie zapomnimy że był tak > i prezydent co zginął tragicznie jak reszta pasażerów samolotu. Historia jest w > ażna i należy ją znać, aby nie popełniać tych samych błędów dla dobra Ojczyzny > i Polaków. Ale żałoba prezesa przekształciła się w walkę polityczną po trupie n > ieżyjącego Kaczyńskiego, który był przede wszystkim zwykłym obywatelem pełniący > m przez chwilę funkcję Prezydenta. Jego brat powinien wyhamować tą walkę, bo st > ała się śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski I sznurki tej marionetki tez. 11.12.10, 15:41 "Nie zapomnimy że był taki prezydent co zginął tragicznie jak reszta pasażerów samolotu." W tej chwili mówi sie, ze to tylko Lech Kaczynski zginal heroicznie, reszta tragicznie, zreszta te reszte Jaroslaw ma dokladnie w .....(takie niedomówienie). "Zdawal sobie sprawe z niebezpieczenstwa wyprawy do Katynia" - jakze chcialbym uslyszec rozwiniecie tej tezy przez J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 08:09 ar.co napisała: > Ciekawe, że ta "determinacja, z którą działał" Lech Kaczyński jakoś nie > spowodowała, aby poleciał do Katynia w kwietniu 2008 czy 2009 - ostatni raz był tam > bodajże we wrześniu 2007. Przez dwa i pół roku jakoś nie odczuwał potrzeby > odwiedzania tego cmentarza. Czyżby ta "determinacja" działała tylko na myśl, że Tuska > do Katynia zaproszono, a Kaczyńskiego nie? To oraz świadomość zbliżających się wyborów prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 08:40 Jareczku ! To co spotkało twojego braciszka Mlaskacza było skutkiem braku rozwagi i głupoty. Kaczyńskich "zabija" mniemanie, że są z WYŻSZEJ PÓLKI, a tymczasem to są zwykłe ĆWOKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
123jna PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 08:42 A wezcie juz go sobie i idzcie na emeryture. Ciekawe, nie wiedzialam, ze smierc w katastrofie samolotowej jest heroiczna. A moze takze ta na polskich drogach w wypadkach ryzykantow takze? A moze ta na stole operacyjnym takze? Nie - heroiczna jest dlatego, ze tako rzecze (jak Zaratustra) Wielki Brat mlodszego brata - sw. Jaroslaw. Imie po ksieciu ruskim zobowiazuje. Patrzcie panstwo: ma RUSKIE imie, czy to nie opatrznosc mu je nadala a nie mama kochajaca Rosje i w ogole Wschod? Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 PiSowi ku uwadze: 11.12.10, 08:45 Daremne żale - próżny trud, Bezsilne złorzeczenia! Przeżytych kształtów żaden cud Nie wróci do istnienia. Świat wam nie odda, idąc wstecz, Znikomych mar szeregu - Nie zdoła ogień ani miecz Powstrzymać myśli w biegu. Trzeba z żywymi naprzód iść, Po życie sięgać nowe... A nie w uwiędłych laurów liść Z uporem stroić głowę. Wy nie cofniecie życia fal! Nic skargi nie pomogą - Bezsilne gniewy, próżny żal! Świat pójdzie swoją drogą. AAsnyk Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 09:07 ..bez brata jestem juz tylko politykiem na wylocie,koniec dominacji J.Kaczynskiego bliski ,,nareszcie,, to ostatnie podrygi,agonia wielkiego ,,guru,,.Wszystkie dzialania PIS ma za zadanie pocieszac Kaczynskiego,ale kolo histori zabierze go na kartki wspomnien i po roku nik nie bedzie pamietal,, wielkiego szu,,........... Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 09:21 "PAMIĘĆ I ZOBOWIĄZANIE" ? Krócej i trafniej stare hasło "nowego" ruchu: "PO TRUPACH DO CELU" ! Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 09:31 Czy ten wariat Guru Pisiodupiec slyszal wypowiec tego Klicha z tej Komisji badajancej ta katastrofe widocznosc dla Pilotow do landowania byla NULL Zerowa a pomimo to landowali byli oni Polskim czy Japonskimi Kamikaze lub rozkaz tego Polskiego Wojaszka Szwejka LANOWAC DZIADY chocby po Trupach to drugie jest pewne jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 09:40 Jesli ten tam zabity pod Smolenskiem Wojaszek Szwejk byl wasz to zbuduj w twoim Ogrodzie Musuleum na wzor tego Moskiewskiego jaki ma Lenin i wluz tego Polskiego Lenina do tego Muzoleum i bendzie wasz na Wieki jak ten Lenin w Moskwie i ten Ogrod nazwij Placem Wojaszka Szwejka Polskiego Lenina i zarobisz jeszcze natym bendziesz zbieral datki dla twojej Chatki. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok77 "zasługi" lecha kaczyńskiego. 11.12.10, 10:00 "Przeciętny prezydent", zaściankowy kłótliwy i ksenofobiczny, "mierny polityk". Autor słów: "Spieprzaj dziadu", "małpa w czerwonym, "ja panią załatwię". "Ja tu jestem najważniejszy", ”strachliwy pilot”, „łże-elity”. Pośmiewisko nie tylko satyryków, ale i całej Europy (kartofel). Prezydent z rekordowo niskim poparciem społecznym.(38%) Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 10:08 - To, co go spotkało, wymagało heroizmu - mówił klamczynski. Mylisz sie paranoju, przyczynic sie do smierci 96 osob w tym samolocie aby zrobic tania reklame przed wyborami, to niskie i paskudne zachowanie sie tego karla politycznego, blizniaka tego drugiego zera od niby tez polityki. Do tych z ruchu zimnego lecha mam propozycje zby wybudowali mu jeszcze wieksza kukle niz ta w Swiebodzinie i kazali papiezowi ja beatyfikowac i tam robic swoje sabaty a nie zapaskudzac Jachranke. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha K 11.12.10, 10:22 6.smiech napisał: ...Do tych z ruchu zimnego lecha mam propozycje zby wybudowali mu jeszcze wieksza > kukle > niz ta w Swiebodzinie ... Najlepiej ze słomy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha K 11.12.10, 10:41 erte2 napisał: i chcesz za to płacić? Bo ja nie! > 6.smiech napisał: > > ...Do tych z ruchu zimnego lecha mam propozycje zby wybudowali mu jeszcze wi > eksza > > kukle > > niz ta w Swiebodzinie ... > > Najlepiej ze słomy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 10:40 Jeżeli mial świadomość niebezpieczeństwa, to na choinkę brał ze sobą Żonę oraz 94 inne osoby, Bogu ducha winne ( co zresztą sie stało...). Cóż to za heroizm - ginąć w towarzystwie? Ponadto - jak zawsze sie spóźnił - punktualność jest grzecznością królów - on królem jak widać nie był. Kaczyński - co najmiej 80% społeczeństwa mówi, że był to kiepski prezydent, więc prosimy o spokój nad ta trumną. Cześć jego pamięci, alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Heroizm 11.12.10, 14:02 Jest taka kategoria jak "samobójstwo rozszerzone". Ja jej tutaj oczywiście nie sugeruję i nie przypisuję tej konkretnej osobie, ani żadnej innej na pokładzie. Żeby było jasne. W ogóle daleki jestem od takich sugestii. Nie mam w sobie takiego braku empatii i odpowiedniej dozy wredności motywowanej pobudkami politycznymi. Ale mam wrażenie, że polityczni macherzy zaczynają być w poważnym stopniu kontrproduktywni. Mogliby się zastanowić nad używaniem niektórych pojęć typu: "herozim", bo sami zaczynają strzelać do siebie w ten sposób. Oczywiście, na potrzeby około 10% maniaków, taka retoryka się zda. Natomiast, księżycowe cele tej formacji zaczynają dalece nie współgrać z rzeczywistością. I tego typu wiece taki stan mogą jedynie pogłębić. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Beda krasc Ksiezyc po raz drugi. 11.12.10, 16:20 Masz racje, to towarzystwo odlecialo juz na Ksiezyc. Beda go krasc po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirela5505 Re: PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 11:28 Kaczyński Lech z determinacją walczył przede wszystkim o " stołek " - zbliżały się wybory prezydenckie i należało zaznaczyć swoją pozycję. Gdyby nie nastąpiła katastrofa zyskałby kilka głosów więcej, ale że nastąpiła Jarosław wykorzystał to do dalszej walki w kampanii prezydencjiej już na swój rachunek. To zagrywka w stylu " wilk syty i owca cała ". Gloryfikowanie byłego prezydenta nie ma najmniejszego sensu ponieważ oprócz gartki osób bliżej go znających dla większości społeczeństwa pozostanie tym słabszym z dwóch braci i nic ponad to. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-live PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 11:55 JK BZDURY OPOWIADA JAKIEGO HEROIZMU,TEGO PANA MOŻE TYLKO URATOWAĆ EMERYTURA POLITYCZNA PRZED CAŁKOWITĄ KOMPROMITACJĄ!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 12:02 Z mej obserwacji to Lech Kaczyński stał się męczennikiem ,Tylko nie mogę zauważyć egzekutora?,Może trzeba go szukać w samym PiSie?a te rozgrywki pod pałacem prezydenckim to kamuflaż? Odpowiedz Link Zgłoś
skuba2 Co na to Urząd Patentowy? 11.12.10, 12:11 Obawiam sie, że zaprostestuje kompania piwowarska! Kto ma prawo do znaku towarowego "Lech"? (a szczególnie "Zimny Lech"?) Odpowiedz Link Zgłoś
waldus059 PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 13:02 Niech jaruś, Klempa, Ziobro i inni tego typu nawiedzeni debile biora go dla siebie. Ja go nie potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
3744meriva Re: PiS: Lech Kaczyński jest nasz 11.12.10, 13:11 Lech dobrze wiedział, że w samolocie TU-154 jest podłożona specjalna bomba atmosferyczna która ma wybuchnąć podczas podchodzenia samolotu do lądowania i dlatego wykazał niesamowity heroizm nie przejmując się jednocześnie tymi z którymi leciał. Taki scenariusz byłby jeszcze z jakim takim sensem jeżli chodzi o ten wielki heroizm Kaczora i to, że wyprawa była niebezpieczna. Legenda o Lechu staje się coraz bardziej legendarna, bajkowa. Niedługo będzie się nadawać żeby dzieciom opowiadać ją na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 PiS z ruchem. Zastrzega wyłączność na Lecha Kac... 11.12.10, 13:24 Jarek zapowiedział groźnie pozwanie Tuska do sądu za słowa o "kompleksie winy"...? I znowu najpierw mówi, a potem myśli ! Odpowiedz Link Zgłoś
arek-online Co wymagało heroizmu??? 11.12.10, 13:26 Wejście do samolotu??? Przecież nikt nie był w stanie przewidzieć następnych wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś