Dodaj do ulubionych

Król internetowych rabatów. Dostał milion, wzią...

25.12.10, 10:34
Nie wiem jak to wygląda w Stanach, ale w Poznaniu jeśli jest się facetem to raczej nie warto się w ogóle zapisywać do Groupona. Dlaczego? Oferty z ostatnich paru dni: aerobik, szkoła rodzenia, manicure, salon piękności. Dla mężczyzny od biedy można wcisnąć: weekend na dwie osoby w hotelu za 380 zamiast 760 złotych, choć z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że i tak on zapłaci, bo w przypadku wyciągania pieniędzy z kieszeni równouprawnienie w Polsce nie działa.
Obserwuj wątek
    • ulanzalasem Król internetowych rabatów. Dostał milion, wzią... 25.12.10, 11:04
      I ten artykuł powstał bo...to reklama? Przecież nie byli pierwsi, w różnych formach takie produkty istnieją od dawna, ale już robi się mit...koleś bez kasy, bez wykształcenia..a teraz miliardy...ludzie naprawdę łapią się na takie historie?

gruper - (warszawa) masaż gorącymi kamieniami lub depilację bikini :D
      OFERTA DODATKOWA: Tylko 39 zł za kupon o wartości 140 zł na usługi fryzjerskie

grupon - Aktualna oferta:
      99 zł zamiast 255 zł za 3-miesięczny kurs tańca dla Pań solo w szkole Hakiel Akademia Tańca

To jest dobre!
      10,00 zł zamiast 10,00 zł: Cegiełka na program pomocy rodzinnym wtf?

48,00 zł zamiast 120,00 zł: Indywidualne Określenie Diety

Kraków:
      Aktualna oferta:
      80 zł za bon o wartości 200 zł na zakup mebli takich marek jak Black Red White, Bydgoskie Meble, Bogatti, Forte, Paged i wielu innych w salonie meblowym 4 Style

Jaką mam pewność, że cena nie została tak ustalona że nawet z tym rabatem nie płacę normalnej ceny? Przecież sprzedawcy nie są idiotami...wszystko musi się im kalkulować ;)

dalej:
      Aktualna oferta:
      60 zł zamiast nawet 150 zł za 1 z 2 zabiegów na twarz: diamentowy blask lub Only For Men – dodatkowo zniżka na mikrodermabrazję, peeling kawitacyjny, przedłużanie i zagęszczanie rzęs, manicure i pedicure w Beyond Paradise

Hahaha...

grupeo:
      Jedyne 139 zł za kupon o wartości 280 zł na przejażdżkę segway'em dla dwóch osób w ŻYCIE TO Przygod(...)

Podsumowując możemy kupić żarcie, czasami pokój w hotelu (to nie my wybieramy gdzie, w jakim hotelu/jaki pokój i kiedy), usługi kosmetyczne i niepotrzebne rzeczy jak przejażdżka segway'em ;)
      Facebook, grupon itp. to są miejsca stworzone w celu bycia pośrednikiem, kolejna hiena która zgarnia swoją prowizję, portale służące reklamie/sprzedaży.
      • dystansownik Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 13:20
        > Aktualna oferta:
        > 80 zł za bon o wartości 200 zł na zakup mebli takich marek jak Black Red White,
        > Bydgoskie Meble, Bogatti, Forte, Paged i wielu innych w salonie meblowym 4 Sty
        > le

>
        > Jaką mam pewność, że cena nie została tak ustalona że nawet z tym rabatem nie p
        > łacę normalnej ceny? Przecież sprzedawcy nie są idiotami...wszystko musi się im
        > kalkulować ;)

Nie wiem jak w reszcie tych salonów, ale w przynajmniej jednym z nich są syfiaste meble dla nowobogackich za które przepłacasz więcej niż gdybyś sobie zamówiła u dobrego fachowca na wymiar. Za 200 zł, to może kupiłabyś sobie jakąś ozdóbkę. Oszczędność 120 zł jest po prostu o tyle śmieszna, że idąc do innego sklepu zaoszczędzisz jeszcze więcej.
        • heartpumper "Lachon", "69on" - agencje towarzyskie 25.12.10, 15:30
          Dlaczego jeszcze o nich nic nie slychac.
          W promocji: cala noc za pol darmo i stosunkiem przerywanym.
          • i_ona_wie_kto rzeczywistość skrzeczy 25.12.10, 15:40
            Prawda jest jak zwykle brutalnie skrzecząca - agora zainwestowała w grupona czy grupera - wsjorawno - i teraz piszczy bo klientów nie ma. Stąd artykuł promocyjny pod pozorem pięknej historii o kopciuchu z szikago.

Nie wiem czy, a jeśli tak, to dlaczego, pomysł w juesendej się faktycznie chwilowo sprawdza, bo to jest generalnie raczej głupi pomysł o bardzo krótkich nogach. Może chwilowa moda, ale tylko w Stanach, w Polsce z pewnością totalna klapa ze względu przede wszystkim wrodzone złodziejstwo - nieuczciwość w wycenianiu ceny wyjściowej.

Trzeba było faktycznie sprzedawać za te 6 G$ skoro google występowało w charaktrze frajera... teraz tylko równia pochyła w dół.
            • i_ona_wie_kto Re: rzeczywistość skrzeczy 25.12.10, 15:47
              po zastanowieniu doszedłem do wniosku że prawdopodobnie działa to w USA ze względu na kryzys gospodarczy - klienci szukają wszelkich oszczędności, nawet kosztem poważnego ograniczenia wygody zakupu, tzn. konieczności dopasowania się do grupy, natomiast firmy ratują się w ten sposób przed plajtą. Mam kilka firm działających od wielu lat i nie widzę żadnego innego powodu aby dawać zniżki aż takich rozmiarów, jak tylko widmo kompletnego bankructwa.
              • heartpumper Dokladnie tak. Kryzys w Stanach jest bardziej 25.12.10, 18:08
                odczuwalny dla tamtejszego, przecietnego 'entepreneura' niz dla plebejskiego chama w polskim 'biznesie'. Stad taki sposob marketingu.
    • naprawdetrzezwy Ojezusmariajakamamonaniewairygodna! 25.12.10, 11:08
      "To pracownicy Groupona wymyślają teksty zachęcające do skorzystania z kuponu (ba, zarabiają nawet po 35 tys. dol. rocznie!)."

Nawet 35 000 rocznie?
      Czyli mniej niż 700 dolarów tygodniowo?
      Wiecie, że hydraulik ma większe zarobki w Stanach?
      ;>>>
      • swiety_76 Re: Ojezusmariajakamamonaniewairygodna! 25.12.10, 11:34
        35,000 rocznie ? To niewiele więcej niż zarabia w USA woźny.

A swoją drogą to facet będzie żałował że nie sprzedał tego za 6 miliardów.
        Podobnie jak Yerry Yang żałuje że nie sprzedał Yahoo, nawet myślę że Zuckerberg może będzie żałował że nie sprzedał Facebooka - na razie to on jest takim "wirtualnym" miliarderem.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Ojezusmariajakamamonaniewairygodna! 25.12.10, 12:35
          swiety_76 napisał:

> 35,000 rocznie ? To niewiele więcej niż zarabia w USA woźny.
          >
          > A swoją drogą to facet będzie żałował że nie sprzedał tego za 6 miliardów.
          > Podobnie jak Yerry Yang żałuje że nie sprzedał Yahoo, nawet myślę że Zuckerberg
          > może będzie żałował że nie sprzedał Facebooka - na razie to on jest takim "wir
          > tualnym" miliarderem.

Zgadzam sie - to jest firma marketingowo-sprzedażowa, a nie technologiczna więc jej żywot w tej formie jest ograniczony. Choćby dlatego że Facebook może takie coś zaoferować "bliżej" klienta - polecenia od bezpośrednich znajomych, nie mówiąc już o ilości potencjalnych klientów.
    • black_kika Jaki kraj, takie oferty:) 25.12.10, 11:43
      Nie czarujmy się. Polska to przeciętny klient dla tego typu ofert. Do knajpy przeciętny Polak chodzi "od święta", a depilacja bikini - to grzech:)
      • najlepszygeorge Re: Jaki kraj, takie oferty:) 25.12.10, 12:58
        W dużych miastach nie jest tak źle z tym chodzeniem do knajp.
        Otrzymuję oferty z 2 takich portali, jednak najczęściej to są takie promocje 'po polsku', czyli za coś co normalny człowiek zapłaci 100 zł, to oferta jest, że niby normalnie to 300zł kosztuje, ale w promocji jest obniżka 50% na 150 zl.

Przykład: "536 zł zamiast 1340 zł za ekskluzywny świąteczny pakiet zabiegów na twarz, ciało oraz dłonie i stopy w Hi Tech Medical Spa La Perla"

albo: "150 zł za bon o wartości do 800 zł za depilację laserową IPL dowolnej części ciała do wyboru: bikini, pachy, łydki, uda, przedramiona w Studiu Urody Etienne Vauthier"

albo: " 89 zł zamiast 220 zł za pakiet pielęgnacyjny na włosy w tym strzyżenie, modelowanie, regeneracja, koloryzacja lub baleyage w studiu fryzjersko – kosmetycznym Prestige"

A dla facetów to pozostaje tylko siłownia i sushi jak ktoś lubi.
    • labeo Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 12:23
      Zgadzam się z tym co napisał założyciel wątku. Zapisałem się do groupona i po 2-3 miesiącach zrezygnowałem, bo nie znalazłem nic ciekawego dla siebie czyli faceta w średnim wieku we Wrocławiu. Jednak mam nadzieję, że groupon u nas w kraju rozwinie się, bo sam pomysł jest bardzo dobry.
    • swan_ganz kurs pilotażu helikopterem za 69 usd? 25.12.10, 12:40
      to chyba, że uczuli ich jak latac takim wirtualnym helikopterem, co?
      • heartpumper Chyba chodzi o 1h 'lekcje' demonstracyjna. 25.12.10, 15:32
        Bo tyle ona moze kosztowac. Caly kurs to jak sie doda kilka zer.
        • senseiek zupelnie nie rozumiecie ideii.. 25.12.10, 18:00
          zupelnie nie rozumiecie ideii stojacej za takimi portalami jak groupon.
          To jest reklama alternatywna - zamiast zamawiac banner graficzny na strone www, tekstowa reklame, w gazecie wykupywac miejsce, czas antenowy w tv itd. itp. to daje firma cos po kosztach lub z delikatna strata, tylko przez 1 dzien, tylko po to zeby ludzie uslyszeli o danej usludze, by wysylali linki o firmie kolegom i kolezankom. By o nich rozmawiano.
          Z banera, miesca w gazecie, 30 sek w lokalnej tv, tez by nic nie otrzymali w zamian.
          • heartpumper Rozumiemy, rozumiemy. Tylko ze w PL to nie wypali 25.12.10, 18:05
    • hamlet1111 Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 13:06
      ""ponad 4?tys. kuponów sprzedała włoska restauracja Five Restaurant, oferując rabat na dowolne dania (zamiast 50 zł płacisz 20 zł). I wywiesiła kartkę, że kupony "Grupona" (pisownia oryginalna) będzie realizować po wcześniejszej rezerwacji""

Po polsku to oznacza, że jak przyjdziesz z kuponem Głupona i restauracja wie że przychodzi dziad, który żałuje na pełną cenę to i tak dostaniesz ochłap, który i bez kuponu wart byłby 20 pln. Jaki zysk z tego Głupona?
      • zlosliwiec.sieciownik Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 14:55
        > Po polsku to oznacza, że jak ...

A no właśnie, to "po polsku" jest tu kluczowe. Dymanie jeden drugiego na czym się da i jak się da to polski sport narodowy i niemalże święty obowiązek...
        Natomiast w normalnym kraju, normalny biznesmen będzie się cieszył, że mimo, iż robi prawie po kosztach to i tak zarobi niewspółmiernie więcej, bo będzie miał taki ruch w interesie i obrót, na jaki bez tego typu akcji nie mógłby nigdy liczyć...
        • hamlet1111 Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 19:42
          I właśnie dlatego Groupon nigdy sie w Polsce nie przyjmie. Ta cała idea sprzedawania w hurcie w zderzeniu z rzeczywistością i mentalnością do dymania współrodaków po prostu padnie. Po prostu celem polskiego przedsiębiorcy, który tam sie ogłasza jest to: jak się zareklamować w Grouponie i sprzedać dużo usług zarabiając tyle samo co na normalnym kliencie. Stąd te resztki dla świń sprzedawane jako zniżkowe kupony do restaruracji z rezerwacją możliwą tylko w tyogodniu o 10:00 czy zabiegi kosmetyczne wykonywane przez uczennice technikum kosmetycznego na zasadzie praktyk.
        • dobredowcipy Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 20:31
          Dokładnie. Wolę tydzień popracować po kosztach ale z czasem się to zwróci. Część klientów wróci, poleci następnym itp. Sam pracuje w usługach i często robię coś nawet za "Dziękuje". A najlepsze w tym to że na takich klientach zarabiam najwięcej.
    • agulha Re: Król internetowych rabatów. Dostał milion, wz 25.12.10, 14:06
      Przyznam, że nie bardzo rozumiem, jak to się może opłacić przedsiębiorcy, jeżeli jest uczciwy. O ile nie zawyży sztucznie rzekomej normalnej ceny. To ileż w końcu wynosi marża, że można z CENY zejść o 3/4 (50% rabatu plus oddać 50% otrzymanej należności?! Jeżeli jest to działalność z dużym wkładem pracy własnej, a mniejszym materiałowym, to być może się opłaci, jeżeli założyć, że część osób potem do nas wróci po normalnej cenie (?), ale jeżeli innego typu, to chyba prosta droga do bankructwa...Zobowiązać się obsłużyć stado klientów (z czego większość to jednorazowi łowcy okazji) po cenie poniżej kosztów własnych - nie rozumiem. A jeżeli zamiast stada mamy garstkę, to normalny, rokujący klient da sobie spokój po trzeciej czy czwartej nieudanej próbie zrealizowania kuponu z Groupona. Nie każdy ma ochotę np. koczować całą noc pod domem towarowym, żeby walcząc z innymi i tratując bliźnich kupić marynarkę Armaniego za 5% ceny. Ja np. nie jestem amatorką tego typu okazji (marynarka Armaniego - przykład rzeczy, bez której można się obejść).
    • known2own UWAGA! Klient groupona to klient 3 kategorii!!! 25.12.10, 14:27
      W gabinetach kosmetycznych zabiegi robione są przez uczennice szkół kosmetycznych na starym sprzęcie! Moja znajoma władowała się w taki deal z grouponem i tnie maksymalnie koszty ponieważ jeszcze ją kantują dodatkowo (bardzo długie terminy wypłat za zrealizowane usługi, odrzucają zrealizowane i przesłane kupony jako fałszywe/błędne/nieczytelne i nie można im podskoczyć bo to oni maja kasę, a ty musisz dbac o opinie wsród klientów których nie obchodzą wasze rozliczenia). Taka mikrodermabrazja robiona niefachowo zuzytym sprzętem może co najwyżej zaorać twarz do końca życia (uszkodzić naczynka które będą się tylko rozszerzać z wiekiem).
      W restauracjach trzeba robic rezerwację (nigdy nie ma ma miejsc, są tylko w dziwnych porach gdzie wsadzaja razem TYLKO klientów grupona) i w tych godzinach podaje się jedzenie drugiego sortu.
      Do tego dochodzą jeszcze ewidentne kanty i naciągactwo typu "wstępny kurs pilotażu helikoptera" za 210 PLN - wykład w wielkiej sali, przychodzi emerytowany pracownik lądowiska i daje wykład z BHP i konserwacji sprzętu. Jak masz farta to zobaczysz helikopter na slajdzie w prezentacji. I oczywiście TO JEST prawdziwy wstęp do pilotażu (zapewne absolutnie wymagany przy uzyskiwaniu licencji), ale chyba nie za to ktoś zapłacił dwie stówy.
      To samo z przejażdzką segwayem za sto parę złoty w ogromnej promocji. Za 1000PLN można wynająć segwaya z 'instruktorem' na cały weekend (oferta dla bzinesu - targi, imprezy; dla indywidualnych pewnie duzo taniej by bylo) - sami sobie odpowiedzcie jaka powinna być cena "przejazdzki".
      • heartpumper Podobnie robia dentysci i ginekolodzy. 25.12.10, 15:33
        Stazysci tez uczyc sie przeciez musza.
      • skarpetypereca Re: UWAGA! Klient groupona to klient 3 kategorii! 26.01.11, 01:08
        głupoty tu powypisywał ktoś, od kilku miesięcy regularnie korzystam z groupona i dwoch innych tego typu portali i bardzo sobie chwalę. Byłam w 5 restauracjach, połowę prezentów świątecznych kupiłam przy pomocy kuponów przede mną jeszcze wizyta u fryzjera, kosmetyczki i dalsze kupony do knajp do zrealizowania. W restauracjach nigdy nie byłam traktowana jako klient drugiej kategorii - wiem bo bywałam w nich już wcześniej (oprócz jednej). Każdą ofertę która mnie zainteresuje czytam dokładnie, sprawdzam opinie o np salonie fryzjerskim, kosmetycznym - dzięki czemu nie mam niespodzianek. To jest ważne bo jak widzę oglaszają się tez miejsca które trzeba omijać szerokim łukiem (knajpy do których trafiłam raz i wiem że nigdy tam nie wrocę)
    • flying_aleksander W La Beauté Clinique sprzedało się 1059 kuponów 25.12.10, 14:38
      www.groupon.pl/oferty/warszawa/beauteclinique-warszawa/146207
      • emilka19800 Re: W La Beauté Clinique sprzedało się 1059 kupon 11.01.12, 22:52
        Miałam przyjemność być w klinice La Beaute Clinique w Warszawie na tym zabiegu i jak na tyle sprzedanych kuponów to był super .Personel świetnie wykfalifikowany!!Udzielili mi kilku bardzo cennych rad. Ja tam jestem dobrego zdania o tej klinice .Dla mnie godna polecenia. Napewno tam wrócę bo maja fajne promocje.
    • pocalujta_wujta Bzdury 25.12.10, 15:43
      1. Wiele firm juz nie jest w Silicon Valley i stamtad wyniosly sie niektore. Microsoft nie jest w Silicon Valley tylko w Redmond, Washington. IBM nigdy nie bylw Silicon Valley... paru innych giagntow tez tam nie ma. A ja pracowalem dla firmy z siedziba w Siloicon Valley przez kilka lat.

2. Silicon Valley znajdujace sie pod San Francisco wcale nie ma takiego dobrego klimatu. Sweterek obowiazuje raczej przez caly rok.

3. MIT jest silnie przereklemowanym instytutem (pracuj z inzynierami po MIT) i legendy o MIT sa rczej tylko legendfami takimi jak ekonomia amerykanska. W Europie poziom nauczania (nawet w Moskwie!) potrafi byc duzo wyzszy na uniwersytetach.

4. "ba, zarabiają nawet po 35 tys. dol. rocznie!" - No to sa niesamowite sumy jak na USA. Utrzymanie w USA za takie sumy to prog biedy w wiekszosci stanow. Z grubsza rzecz biorac przecietny informatyk w okregu nowojorskim zarabia 2-5 razy wiecej.

Polski informatyk w USA od 15 lat (gielda nowojorska i poblize)
    • katka268 Król internetowych rabatów. Dostał milion, wzią... 25.12.10, 16:21
      no wlasnie problem jest chyba w tym polskim dyamniu kazdego, korzystam z Groupona i LivingSocial w Londynie, raz na miesiac przynajmniej, glownie kosmetyczki, masaze, ale tez bylam na weekend w hotelu (za 2 osoby plus kolacja i sniadanie) 80f plus nieograniczony basen, silownia i sauna - wszystko tak jak w opisie, zadnych zgrzytow i nikt nie traktuje cie gorzej bo jestes taniej, wiedza ze jak mi sie spodoba to wroce albo polece komus; o to przede wszystkim w grupowych zakupach chodzi, jest to tansza inwestycja niz np. reklama nietargetowana, a o telwizyjnej male firmy moga pomarzyc
    • senseiek wszystkie sondaze gazeta.pl sa takie tendencyjne.. 25.12.10, 16:41
      wszystkie sondaze gazeta.pl sa takie tendencyjne..

Coz to ma byc?????

"czy korzystasz z grupona"
      1) Tak często, bo oferuje naprawdę korzystne rabaty
      2) Tak, ale rzadko
      3) Nie, bo nie lubię promocji

A co z odpowiedziamy w stylu "nie, nigdy nie slyszalem o gruponie"
      "nie, nie podoba mi sie ich strona"
      albo po prostu
      "nie"..

???

Ja korzystam z promocji, wiec pod 3 punkt nie moge sie podpisac, ale z grupona nigdy nie korzystalem.. Wiec co mam wybrac w takim debilnym sondazu??

ps. ile gazeta.pl zarobila kasy na tej reklamie??
      • i_ona_wie_kto Re: wszystkie sondaze gazeta.pl sa takie tendency 25.12.10, 16:59
        to jest właśnie bezpośredni dowód na to że agora ma udziały w gruponie

pytanie sugerujące, że jak się na nie odpowie w ten sposób, to jest się idiotą
        • i_ona_wie_kto ale na nic te podchody 25.12.10, 17:02
          na szczęście większość (56%) się nie przejęła tą tanią manipulacją i odpowiada właśnie c/ nie, bo nie lubię manipulacji agory :)
          • heartpumper To nie manipulacja tylko brak profesjonalizmu. 25.12.10, 18:11
            Wiadomo, media maja byc obiektywne=profesjonalne, ale nikt chyba o takich nie slyszal w PL.
        • ol Re: wszystkie sondaze gazeta.pl sa takie tendency 25.12.10, 18:16
          Ale jak Agora moze miec udzialy w Grouponie - skoro nawet Googlowi nie udalo sie ich kupic? ;)
          Think.
          A jezeli chodzi o udzialy to w Polsce jedynym koncernem medialnym, ktory ma udzialy w portalu zakupow grupowych to Polskapresse i Gruper.
          • i_ona_wie_kto udziały 25.12.10, 20:17
            googlowi nie sprzedano pakietu kontrolnego, a akcje mniejszościowe może mieć kupa udziałowców (z przewagą kupy, oczywiście)
      • dona.a Re: wszystkie sondaze gazeta.pl sa takie tendency 25.12.10, 19:13
        senseiek napisał:

> wszystkie sondaze gazeta.pl sa takie tendencyjne..
        >
        > Coz to ma byc?????
        >
        > "czy korzystasz z grupona"
        > 1) Tak często, bo oferuje naprawdę korzystne rabaty
        > 2) Tak, ale rzadko
        > 3) Nie, bo nie lubię promocji
        >
        > A co z odpowiedziamy w stylu "nie, nigdy nie slyszalem o gruponie"
        > "nie, nie podoba mi sie ich strona"
        > albo po prostu
        > "nie"..
        >
        > ???

Dokładnie o tym samym pomyślałam, wiele sondaży (Plejada) wygląda podobnie:/
    • andrzy Świetny, inspirujący artykuł!! 25.12.10, 18:34
      Podziwiam tych młodych ludzi !!!
      -------------------
      Szukasz oryginalnego prezentu...?
      www.SwiatStarodrukow.pl
      • heartpumper ^^^SwiatSpammerow^^^ 25.12.10, 19:43
    • gresiek wizja totalnej globalizacji odsunela sie w czasie 25.12.10, 20:01
      wizja swiata bedacego w rekach kilku korporacji odsunela sie nieco w czasie, o ile to prawda, ze facet odrzucil oferte googla (6mld dolcow) to wielki szacunek dla niego, czymkolwiek sie nie powodowal... dzieki temu, wizja swiata z filmu "blade runner" bedacego w rekach jednej korporacji nieco sie odsunela w czasie ;-)
    • blackbird.ltd Król internetowych rabatów. Dostał milion, wzią... 25.12.10, 21:48
      Ja nie wiem kto z tego korzysta. Te promocje są dla upośledzonych.
      Jeżeli coś kosztuje normalnie 100 zł, przecena jest na 50 a Groupon z tego dostaje 25 zl, a tylko 25 zl przedsiebiorca, to ja zapytam kto za to płaci.
      Albo normalnie depilacja, fryzjer itd mają tak bardzo wywindowane ceny i lepiej takich omijać szerokim łukiem, albo robią "podwyżkę ceny" na dzień przed promocją i udają, że dają 50% rabatu w z gruncie rzeczy jest ta sama cena albo wyższa, bo Groupon musi dostać swoje.
      Tak czy owak śmierdzi to na kilometr. Ja po kilku tygodniach otrzymywania ofert nic wartościowego nie znalazłem i wypisałem się z tego. Odradzam wszystkim którzy potrafią liczyć.
    • yds Król internetowych rabatów. Dostał milion, wzią... 26.12.10, 04:24
      A tuangou nie bylo pierwsze?
    • 2kbb Groupon za coś odpowie jeżeli to blef z Google? 27.12.10, 01:40
      Przecież dla reklamy tej firmy najlepiej powiedzieć że Google oferuje 6 mld USD a Groupon odrzuca taką ofertę.
      Czym niby ryzykują te firmy jeżeli cała ta oferta jest tylko ściemą. ?
      Może ustalili i podpisali już kontrakt z Groupon który jak wejdzie samodzielnie na giełdę pozyska pieniądze z rynku a większościową emisje akcji na uprzywilejowanych warunkach przejmie właśnie Google według uzgodnionych już dzisiaj warunków.
      Dzisiejsze niby odrzucenie oferty ma tylko wywołać zainteresowanie tym pomysłem a Google już dawno na boku podpisało kontrakt przejęcia tej firmy za dużo mniejsze pieniądze nie przekraczające np 200 mln USD.
      Samo Google które promuje setki własnych rozwiązań w internecie nie jest już w stanie rozwijać takiego pomysłu samodzielnie z powodzeniem ale już konkurencyjna firma która skupia zainteresowanie na sobie tak i niby ma taki doskonały pomysł tak.
      To jest zwykły chwyt marketingowy choć w takim wykonaniu razem z Google ma już o wiele większą siłę przebicia na rynku.
      Polacy uczcie się przebiegłości i sprytu w biznesie bo średnio biorąc to jesteśmy bardzo słabi w innowacjach, a ten przykład pokazuje że w biznesie nie ma skrupułów i amerykanie często tylko dzięki tupetowi i cwaniactwie robią ogromne pieniądze na reszcie Świata.
    • rraleighh Groupon - szokujace zjawisko dla polskiego biznesu 02.01.11, 01:58
      Korzystam tylko z kuponów restauracyjnych w Warszawie. Oferty są rozmaite, rachunki od 30zl/os w pizzerii czy resturacji bliskowschodniej serwujacej hummus do 150zl/os w bardziej luksowym lokalu, znizka na ogol 50% wzgledem nominalnego rachunku czyli od 15zl do 75zl na osobe. Sa tam rozne drobne haczyki, na ogol alkohol lub tez wszelkie napoje, trzeba oplacic poza kuponem, ale sa to moim zdaniem rzeczy do strawienia, chyba ze ktos sie nastawia na powazniejsze picie, ale do tego sa specjalne kupony, ktora pozwalaja kupic iles tam drinkow w klubie (nie korzystalem :). Wszystkie te "warunki" wypisane sa tlustym drukiem na stronie groupona, tak wiec mozna sie z nimi bezstresowo zapoznac przed klinkieciem na przelew.

Aha, rezerwacje do tej pory odbywaly sie calkowicie automatycznie. Na dzien wczesniej, a najczesciej na kilka godzin wczesniej dzwonilem pod wskazany na kuponie numer i do tej pory nie spotkalem sie z odmowa.

Kupuje te grupony jako forme turystyki po Warszawie. Sa to knajpy, do ktorych bym inaczej nie zajrzal po prostu z braku wiedzy.

Aha, nie spotkalem sie z zadnym kantem, ani w tanich, ani w drozszych miejscach. Wlasciciele traktuja to jako forme marketingu. Zdecydowana wiekszosc knajp w Warszawie pada i to nie przez Groupona, tylko przez brak klientow. Troche poza tematem, z "szokujacych" danych dotyczacych amerykanskiego groupona, firma gap, ta od spodni, sprzedala 400 tysiecy kuponow po 25 dolarow sztuka :) To dopiero "frajerzy", co nie?

p.s. jesli spojrzycie na portal gastronauci.pl, to sa tam tacy specjalisci, ktorzy korzystaja tylko z kuponow i wszystkie doznania w szczegolach opisuja.
    • muszkamagda [...] 19.09.11, 17:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zawszepanijoasia22 Re: Pa beaute clinique porażka 14.10.11, 23:36
        Zazdrość boli najbardziej! Pani Magdaleno,ja jestem stałą klientką tej klinki i muszę powiedzieć,że jestem bardzo zadowolona z ich usług: wszystkie panie -KOSMETYCZKI ---tam są ich dyplomy,certyfikaty-bardzo miłe,usmiechnięte,aż się chce przychodzić. Dobre kosmetyki i subtelny,czysty i przestronny wystrój. Zawsze dostaję rabaty na zabiegi. Pani Magdo,niech Pani wykupi sobie zabieg na face lifting-często robią w La Perli promocje . Chociaz nie wiem ,czy to mogłoby Pani pomoc. Słyszałam ,że w Tworkowie są jeszcze wolne miejsca:) Proszę sprawdzić-na pewno pomogą w tak zaawansowanym stanie choroby umysłowej. Życzę na przyszłość wiecej szczescia i pogodnego zycia! Jest tak krotkie,ze warto by się było skupić na plusach ,a nie na wadach. Przykro mi że pani jest tak nieszczesliwą i niekochaną kobietą,
        Pozdrawiam,
        Joanna Jablonksa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka