kufa-62 26.12.10, 18:26 SŁAWETNE SŁOWA BISMARCKA:"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą."TYLE,NA TEMAT! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubiquitousghost88 Tyle tu wykańczania, bo nigdy nic nie zaczęto... 26.12.10, 18:38 Odpowiedz Link Zgłoś
gemelar Może kiedyś i Pana pokażą 27.12.10, 14:14 Czytam: Dziś w jego postawie nie ma nic nadzwyczajnego: wszyscy wzajemnie zaczęli się w tej sprawie pouczać. Toprawda... No, więc po coPan tę "epistołę" pisał ? Żeby przysr... ? Rozumiałbym u forumowicza, ale krytyk ? Każdy ma jakieś wady: cojest Pańską > małość czy mściwość? A może zawiść? Że on to jednak niepośledni reżyser. A Pan - choć też chciał - ino krytkiem został Żuławski ma rację mówiąc o Was, to co mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
pochodniawuchu Re: W telewizji pokażą film o Porębie 28.12.10, 01:10 tak tak, tym bardziej ze zmarl w 1895. chamstwo, chamstwo i jeszcze raz chamstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldnick5 Dzięki! 27.12.10, 23:12 Właśnie obejrzałem ten poruszający film i dziękuję panu redaktorowi Sobolewskiemu, że mnie o nim powiadomił, oraz panu reżyserowi Szczepanikowi, że go nakręcił. Dzieki temu filmowi zmieniłem zdanie o panu Porębie, z (kiedyś) niechętnego na życzliwe. Wstyd mi dzisiaj, że tak bezkrytycznie, wręcz bezmyślnie przyjmowalem krytykę pod adresem pana Poręby. Nie muszę się z nim zgadzać, lecz dawno już powinienem dostrzec jego patriotyzm, ktory przecież nie jedno ma imię. Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-) Stanisław Remuszko www.remuszko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asso1 Rozumiem, Panie Remuszko.... 27.12.10, 23:42 ..że Pan sobie robi jaja z internautów i szczególnie z niejakiego Poręby. Bo przecież większość jako tako myślących potrafi odróżnić patriotyzm od antysemityzmu, myślenie od głupoty, hucpę od sztuki itd. Ale ten film spełnia jedną podstawową rolę - uzmysławia nawet największym tumanom, że między Grunwaldem, PZPR a PiSem praktycznie nie ma żadnej róznicy. I za to reżyserowi Szczepanikowi także dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Dzięki! 29.12.10, 09:17 Panie Stasiu? Jakiego patriotyzmu Pan sobie zyczy? Rodem spod budki z piwem? Mialam tak jak Pan o Porebie inna opinie o Panu - ze smutkiem musze stwierdzic, ze ja zmienilam - na niekorzysc. oldnick5 napisał: > Właśnie obejrzałem ten poruszający film i dziękuję panu redaktorowi Sobolewskie > mu, że mnie o nim powiadomił, oraz panu reżyserowi Szczepanikowi, że go nakręci > ł. > Dzieki temu filmowi zmieniłem zdanie o panu Porębie, z (kiedyś) niechętnego na > życzliwe. Wstyd mi dzisiaj, że tak bezkrytycznie, wręcz bezmyślnie przyjmowalem > krytykę pod adresem pana Poręby. Nie muszę się z nim zgadzać, lecz dawno już p > owinienem dostrzec jego patriotyzm, ktory przecież nie jedno ma imię. > Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-) > Stanisław Remuszko > www.remuszko.pl > Odpowiedz Link Zgłoś
dazheng Nieugiet Fighter 28.12.10, 08:26 I po co ten fighter? Jak sie Pan chcesz popisywac angielszczyza to syp jak z rekawa, albo jak Dostojewski po francusku w Biesach, zeby czytelnik w pokorze czytal ze slownikiem. A tak to stoi takie slowko w tekscie - nafajdane. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Małolaty nie mogą pamiętać, co ten idiota Poręba w 28.12.10, 12:17 Małolaty nie mogą pamiętać, co ten idiota Poręba wyprawiał. Organizował jaczejki "Grunwaldu" w wojsku i milicji. Wzywał do oczyszczenia rasowego wszystkich instytucji państwowych. Wszędzie widział spiski żydowskie i imperialistyczne. Ludzie się go bali bo miał poparcie na najwyższych partyjnych szczeblach i ten, którego uznał za niewystarczającego patriotę tracił natychmiast stanowisko. Wypisz wymaluj Jaruś Kłamczyński. Dzięki temu nakręcił "Hubala", gdzie przedstawił go jako polskiego kowboja, który wbrew opinii dowództwa państwa podziemnego toczył samotną walkę z Niemcami, operował brzytwą czyraki i leczył ludzi lekarstwami dla koni itd. itp. Jednym słowem zaczadziały idiota... Odpowiedz Link Zgłoś
123jna W telewizji pokażą film o Porębie 29.12.10, 09:14 Znamy to z autopsji - tych wielkich patriotow - grzmiacych na nas - nazwiska ich brzmia: Hitler, Stalin, Gomulka, Kaczynscy - wystrzegajmy sie tych ludzi jak ognia (zapomnialam o Bin Ladenie i Libermanie) bo chca budzic w nas nienawisc ich zgladzenia tych "innych". Ilu jeszcze Polakow da sie "wpuscic w maliny"? Wielu. Moje doswiadczenie mowi mi, ze ofiary bardzo predko zamieniaja sie w katow. Tak jak dziecko bite przez ojca bije pozniej wlasne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
meszuge13 Re: W telewizji pokażą film o Porębie 02.01.11, 11:27 Reżyser Poręba został zdaje się sportretowany przez Bareję w filmie "Zmiennicy".Zagrał go Zdzisław Wardejn .Pamiętacie takiego rezysera filmu "Wały Chrobrego"-w odcinku "Hrabia Monte Christo"-odbiera Mercedesa,jako rzekomą nagrodę za jego twórczość filmową...W istocie jest to zemsta kogoś komu wczesniej zaszkodzil....Mercedes jest stary i rozpada się tuz po przekroczeniu granicy:)a rezyser musi ponieść wszelkie oplaty związane z otrzymaniem nagrody i sprowadzeniem auta. Buhahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś