Dodaj do ulubionych

Chudy rok bezrobotnych

22.01.11, 08:29
Platforma się rozkręca :/ Lyberałowie :/
Nie znoszę Rostowskiego.
Obserwuj wątek
    • komunista_trocki czemu się dziwić 22.01.11, 09:49
      Od dawna wiadomo, że PO reprezentuje tylko wielki biznes.
    • aekielski Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 10:05
      Tak trzymać! Tych co przeżyją ten rok bez pracy będzie można oskarżyć o oszustwa podatkowe. Wymiga się ten co udowodni,że bez pieniędzy przeżyje następny rok.
      • posca Re: Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 10:29
        Chciałeś chyba napisać "tych, którzy przeżyją". Poza tym czytaj tekst ze zrozumieniem- pieniądze z urzędów pracy idą nie tylko na "kuroniówki", ale także (a może przede wszystkim) na aktywizację bezrobotnych.
    • tenochtitlan3 Bananowa republika. 22.01.11, 11:06
      Bardzo słuszne posunięcia. Jestem za a nawet przeciw.
      Ja uważam, że w kraju jest bardzo dobrze, bo ja mam bardzo dobrze. Spokojnie w budżetowce wyciągam 6 000, a drugie tyle biorę z posiedzeń rad nadzorczych i spółek skarbu państwa. Jak ja mogłem się tak ustawić to inni też mogą. Wystarczy się ruszyć i popytać kolegów i znajomych z ministerstwa.
      Pchanie pieniędzy tam gdzie bezrobocie jest największe jest bez sensu. Powinni obciąć te dotacje do absolutnego zera i czekać na pozytywne wyniki. jak ludzie zobaczą, że nie ma kasy to wyjadą na Zachód. Ubędzie bezrobotnych (po pierwsze, primo), zarobią mnóstwo pieniędzy na Zachodzie (po drugie, primo), będą przyjeżdżać do Polski do rodziny i tu wydawać kasę co podniesie wzrost gospodarczy (po trzecie, primo), a może nawet otworzą własne biznesy i zapewnią stabilny wzrost swojej kochanej Ojczyźnie (to po czwarte, primo).
      Chociaż ja uważam, że lepiej pozbyć się bezrobotnych w innych sposób. Sprzedawałbym ich Chińczykom w pakietach po 100 i 1000 sztuk. Same pozytywy: my mamy mniej bezrobotnych i kasę za sprzedaż, a bezrobotni będą mieli pracę, jedzenie a przy okazji zwiedzą inne kraje, nauczą się języka, poznają obce kultury, zwyczaje, kulinaria.
      Ogólnie to uważam, ze rząd jest od tego by tworzyć takie warunki życia w kraju, by zmusić leniwych bezrobotnych do wyjazdu za granicę za chlebem. Socjal nie jest dla plebsu: to nie Anglia czy Niemcy. Socjal jest dla uprzywilejowanych: policjantów, żołnierzy, urzędników państwowych. Bez nich nasza Ojczyzna nie może istnieć, a bez bezrobotnych owszem.
      Tam gdzie jest wysokie bezrobocie trzeba polikwidować UP i zobaczycie, że ludzie dadzą sobie radę: Polak potrafi i jeszcze kupi auto, mieszkanie pobuduje, dzieciom wesela wyprawi...
      Trzeba tylko dobrze śrubę dokręcić i to się na razie rządowi udaje i za to go popieram.
      Przecież jak ja mam dobrze to w kraju też musi być dobrze, nie?
      • ahk4iepaiv8u Re: Bananowa republika. 23.01.11, 09:29
        Genialne :))))))
        I tak trzymać :D
    • stgosc Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 11:30
      Coś Ty pił?. Fajną masz wizję...
    • 6.smiech Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 12:13
      No i slusznie. Przeciez trzeba miec pieniadze na sprawe smolenska, pomniki, pogrzeby,
      komisje i co wazniejsze na odszkodowania dla odpowiednich ludzi.
      • drmuras Re: Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 14:13
        A przede wszystki trzeba podnieśc budzet kancelari Zyrandola i kancelari piłkarzyka. Reszta wypad za Odrę
    • franz.joseph Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 15:35
      A ja jestem ciekaw, ile z tych firm, na które poszły dotacje z UP, jeszcze działa. I jaki jest bilans dla budżetu (powiedzmy podatki - kwota dotacji). Ma ktoś takie dane?

Pozdrawiam serdecznie,
      FJ
    • jagrudz Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 15:58
      POWSTAŃCIE KTÓRYCH DRĘCI GŁÓD !!!!!!!
    • grajag Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 16:58
      Tyle kasy się marnowało, bardzo dobrze ,ze jest jej mniej! Tzw."aktywizacja" jest o kant stołu, nikt nie bada jej efektywności...te wszystkie kursy też nie przynoszą pożytku. W dodatku wielu"bezrobotnych"pracuje na czarno, albo nie chce pracować bo zasiłek bywał niewiele mniejszy od zarobku.
      Nie ma pieniędzy, trzeba wreszcie wziąć się do roboty/szukać pracy samodzielnie/ a nie czekać aż sama przyjdzie z pośredniaka :D
      • posca Re: Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 18:26
        Rozumiem, że płaca rzędu 600 zł. jest wg ciebie odpowiednia?
    • korespa1 tu są pieniądze 22.01.11, 21:32
      jak byście szukali kasy dla bezrobotnych to ona jest m.in. tutaj:

czasnapiwo.blogspot.com/2011/01/13-milionow-dziennie-tyle-dajemy-na.html
    • nektarist Chudy rok bezrobotnych 22.01.11, 22:18
      Wszyscy ludzie Tuska wierni jemu i swoim interesom. Brawo, tylko tak dalej, a polowanie na tuskacze świerkające zacznie sie niezawodnie.
    • bysko Zabrac watykanczykom dac Polakom 23.01.11, 07:58
      funkcjonariusze obcego panstwa maja większe prawa i przywileje niż POLKI I POLACY
    • henryk_49 Chudy rok bezrobotnych 23.01.11, 08:19
      Jeśli, jasnogrodowi, oraz młodym i wykształconym z wielkich miast, nie podobał się rząd który podatki zmniejszał , bezrobocie likwidował, to mają to na co zasługują. Mają rząd który podatki podnosi, bezrobocie generuje, emerytów przyszłych okrada z ich oszczędności w OFE. Tak że Młodzi i wykształceni z wielkich miast , zanim się spostrzegli, stali się młodymi okradzionymi z wielkich miast.
    • 1minister Chudy rok bezrobotnych 25.01.11, 10:10
      A może zlikwidujmy ministerstwo pracy. Zobaczymy kto bardziej szkodzi rynkowi pracy? Wyobrażacie sobie ministra rejestrującego się w pośredniaku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka