Dodaj do ulubionych

Internet do kontroli

• michal1986022 [...] 20.02.11, 12:34
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • szubrawiec76 Re: Internet do kontroli 20.02.11, 13:02
        Wszedłem na tą stronę polecaną i przeczytałem tylko pierwszy artykuł.
        " Bez wątpienia należy doprowadzić do publicznej debaty młodych Polaków z przedstawicielami rządu i przedstawić swoje argumenty, przemawiające za stworzeniem przepisów prawnych, które nakazywałyby przedsiębiorcom stałe zatrudnienie pracownika, po odbyciu stażu finansowanego przez państwo polskie."

Przecież to socjalizm. W ten sposób żaden pracodawca ni skusi się na staż finansowany przez państwo bo będzie przymuszony do zatrudnienia kogoś kto wogule np się nie sprawdził.
        Z drugiej strony zdolny młody Polak zaś nie będzie miał szansy na nauczenie się czegoś co pozwoli na zatrudnienie przez kogoś innego, jeśli nie będzie potem pracował w tej firmie.
        • luni8 Re: Internet do kontroli 20.02.11, 14:28
          > Przecież to socjalizm. W ten sposób żaden pracodawca ni skusi się na staż finan
          > sowany przez państwo bo będzie przymuszony do zatrudnienia kogoś kto wogule np
          > się nie sprawdził.
          > Z drugiej strony zdolny młody Polak zaś nie będzie miał szansy na nauczenie się
          > czegoś co pozwoli na zatrudnienie przez kogoś innego, jeśli nie będzie potem p
          > racował w tej firmie.

Ze stażami jest taki problem że wiele firm funkcjonuje niemal wyłącznie na stażystach.
          W mojej mieścinie obsługa większości sklepów to stażyści. I teraz powiedz mi czego taki stażysta nauczy się wykładając towar na półkach.
        • myslacyszaryczlowiek1 Jeśli coś o pracy dla młodych 20.02.11, 16:55
          To nie widzicie sprzeczności, przedłużenie wieku emerytalnego, a brak pracy dla młodych. Przecież te stare pierniki wam blokują miejsca pracy. Mówi się, że państwa nie stać na tak młodych emerytów, a jednocześnie administracja zwiększyła się ze 100tys do ponad pół miliona. Czy nie widzicie że ktoś wam robi wodę z mózgu. Państwo Polskie jest bardzo bogate, a zachód jeszcze bardziej bogaty.
          Dawniej cała wieś robiła. Teraz wystarczy jedno gospodarstwo z kombajnem. I przy tym kombajnie cała wieś się wyżywi. Więc aby ludzie się nie nudzili to wymyślono Vaty, biurokrację, kredyty, lokaty, reklamy. Upierdliwą robotę zlecono Chińczykom. Krótko mówiąc reszta gospodarstw robi sztuczny ruch we wsi, a chleba produkuje tyle samo.
          Łopatologicznie - prowadząc gospodarstwo rolne w Polsce odprowadzasz raz na kwartał podatek gruntowy. I to wszystko. Ale niektórzy chcą aby tą działalność potraktować tak jakby rolnik prowadził normalne przedsiębiorstwo. A więc rolnik musi zatrudnić księgową, te papiery, faktury musi ktoś sprawdzać po stronie państwa. W rezultacie chleb będzie kosztować 4 zł zamiast 2.5zł. Zboża produkuje tyle samo, nic nie przybyło, tylko że koszt jego wytworzenia sie zwiększył o koszt płacy księgowej + koszt dodatkowej administracji po stronie państwa. I tak jest z większością tej całej gospodarki usługowej. Już dawno powinniśmy mieć wolne piątki, albo emerytury w wieku 55lat. Tylko że system, ci co rządzą robią nas wszystkich w konia i karzą harować niedługo do 70 lat.
    • modraczek.2 wasze kofane PełOOOO :D 20.02.11, 12:37
      • ojciecniebieski Masz coś z klawiaturą,mordeczko. 20.02.11, 13:39
        Kup nową,albo do serwisu.
    • sedesbiznes Internet do kontroli 20.02.11, 12:38
      wolnosc slowa wolnoscia slowa etc ale ja bardzo prosze zeby polski uzytkownik internetu mial dostep tylko i wylacznie do stron www majacych aprobate watykanu. krrit jest bardzo fajna i potrzebna i ciesze sie ze juz niedlugo nie bede musial sam podejmowac decyzji co ogladac i czego sluchac.
    • model.testowy Politycy chcą kontrolować... wszystko! 20.02.11, 12:40
      Naiwni są ci, którzy wierzą, że naprawdę chodzi o ochronę kogokolwiek przed czymkolwiek.
      Politycy, urzędnicy i różne służby lubią trzymać swoje łapy na wszystkim. Od dłuższego czasu strasznie im dokucza fakt, że internet nie jest pod ich butem. Stąd te wszystkie akcje dotyczące sieci: zmiany prawne, filtrowanie, blokowanie, monitorowanie, rejestrowanie...
    • guru133 Reglamentowania wolności ciąg dalszy w państwie, 20.02.11, 12:41
      które ponoć jest obywatelskie a tak na prawdę staję się państwem coraz bardziej wyznaniowym i pod każdym względem regulowanym przez tych, co to ponoć "lepiej wszystko wiedzą". Jednak pod wieloma względami PO jest bliskie PiS-owi.
      • h666r Re: Reglamentowania wolności ciąg dalszy w państw 20.02.11, 13:08
        Nie zauważyłem aby Polska była państwem wyznaniowym ale za to można zauważyć że cześć tzw. lewicowych polityków chce ograniczenia wolności wyznania.
        Przykład idzie z góry czyli z Francji. Co ma wspólnego z wolnością ograniczenie możliwości eksponowania swojej przynależności religijnej bądź kulturowej ( a co by się działo jakby ktoś zakazał noszenia mini spódniczek ?).
        Brakuje tylko zakazu obrzezania w imię apolityczności państwa ale wtedy co niektórzy by się oburzali że to antysemityzm :)
    • fan-po Internet do ??? 20.02.11, 12:43
      Każda władza totalitarna chce kontrolować obywateli !
    • 1pytanie Internet do kontroli - <a href="http://www.krrit.gov.pl/.:)" targe 20.02.11, 12:43
      Ha,ha dopiero co zaczęli wojnę W INTERNECIE a już nie działa ich strona...:))))))))
      BRAVO !:)
    • vegeta_x Internet do kontroli 20.02.11, 12:45
      Jak dla mnie to debile i to w dodatku pazerni debile... Chcą dodatkową kasę, by móc szkodzić nam wszystkim...
    • rolnik-0 Internet do kontroli 20.02.11, 12:50
      PO = POzbawianie wolności - (zniewalanie)
    • moj-kolega Internet do kontroli 20.02.11, 12:54

POpaprane POmyleńcy - zajmijcie się lepiej gospodarką - tym za co wam płaci społeczeństwo !
      • szubrawiec76 Re: Internet do kontroli 20.02.11, 13:08
        Właśnie się zajmują.
        Lepiej niech już nic nie robią.. lepiej na tym wyjdziemy. Ludzie zajmujący się prawem i księgowością nauczą "na blachę" się obecnych przepisów, niejasne jakoś zinterpetują się po pewnym czasie.
    • tijeras66 Przerejestrowac firmy za granice 20.02.11, 12:54
      No tak to sie skonczy, ze firmy z polski juz nie beda polskie, tylko porejestrowane w turcji albo innych krajach, gdzie w dodatku podatki sa smiesznie niskie, a w dodatku beda mialy swiety spokoj przed KRRiT, ktory ostatnimi podrygami probuje zabic ostatnia wolnosc w internecie.

Ja rozumiem dobro dzieci, ale tymi dziecmi ktos niech sie opiekuje. Nie pozwala na ogladanie internetu bez dozoru, przelatywanie po kanalach z satelity, gdzie tez moze trafic na jakis film XXX z kanalu ktory nie jest nadawany z polski.
    • totus.tytus Internet do kontroli = internet do opodatkowania 20.02.11, 13:01
      Ten (nowo)twór zwany Krajową Radą Czegoś Tam doszedł najwyraźniej do wniosku, że "wicie, rozumicie - trza to łukrócić, towarzysze, bo nie idzie z tym dojść do ładu". Ktoś pewnie chce wprowadzić koncesje, obłożyć to restrykcjami, żeby można było czerpać dochody, i coś z tego torcika wykroić dla siebie, bo przecież za coś trzeba żyć, a konkurencja śmieje się w nos panom urzędasom i nadaje co chce, jak chce i kiedy chce.

Precz z Krajową Radą Radiofonii i Telewizji! tego trupa trzeba pogrzebać! Precz z darmozjadami i cenzurą! Niech żyje swoboda informacji!
    • aniabajk Internet do kontroli 20.02.11, 13:20
      No to teraz się zacznie...
    • arme Internet do kontroli 20.02.11, 13:21
      Art. 213 ust. 1 Konstytucji RP
      "Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji stoi na straży wolności słowa, prawa do informacji oraz interesu publicznego w radiofonii i telewizji."
      Jak by się starać serwisy typu YT nie można podciągnąć pod radio i tv, prędzej pod wypożyczalnie wideo i prasę, a tu KRRiT nie ma konstytucyjnych prerogatyw. Co więcej można się wręcz w Konstytucji RP doszukać wyraźnego zakazu ingerencji instytucji typu KRRiT w tego typu działalność. Najwyższy czas sprowadzić tych "urzędasów" (bo nie wątpię, że to oni stoją za zapisami w takiej formie) do poziomu ziemi i pokazać gdzie ich miejsce.
      • luni8 Re: Internet do kontroli 20.02.11, 14:29
        W sumie to masz rację
    • latajacymoo Internet do kontroli 20.02.11, 13:21
      JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA!! Na tym forum widac doskonale , ze wiekszosc ludzi jest jak dzieci ktore oburzaja sie gdy mama zabiera im czekolade- mowia "jak to? czekolada jest pyszna wiec beda ja jesc 3x dziennie zamiast posilkow. Wara mojej mamie od mojej wolnosci i od tego co jest dobre"

To jest patrzenie w krotkiej perspektywie. W dluzszej widac ze anonimowy internet tworzy coraz bardziej anonimowych ludzi - nie ma odpowiedzialnosci za slowo, nie ma wolnosci a jest samowola!

Mlodziez nawzajem potrafi sie tylko obrazac, nie ma konstruktywnych wzorcow bo fajniejszy jest ten ktory jest bardziej "zeswirowany". A bardziej "zeswirowany" jest ten ktory zrobi cos glupszego. A ze glupocie anonimowosc tylko sprzyja to mamy oto obraz naszego internetu...
      • arme Re: Internet do kontroli 20.02.11, 13:39
        Jedź do Korei Pn lub Chin jak chcesz totalnej inwigilacji.
        Tak naprawdę jesteś przykładem na trafność twierdzeń, że jeszcze wiele pokoleń jest straconych przez obciążenie mentalnością PRL-owską. Dotyczy to zarówno ludzi pamiętające te czasy jak ich dzieci. Podejrzewam, że dopiero obecne pokolenia do paronasto-latków powoli uwalnia nasze społeczeństwo od tej choroby psychicznej (nie da się to inaczej nazwać). Sam łapię się na takim zwichrowaniu i po opamiętaniu muszę się tłumaczyć przed samym sobą.
        Nie wtrącaj się w upodobania innych to nie będą się wtrącać w twoje. Jeśli nie to może się zdarzyć, że znajdzie się kiedyś odpowiednio duża grupa ludzi którym np. twój tok rozumowania wyda się szkodliwy i postanowią cię naprostować w mniej lub bardziej bolesny sposób, tak jak ty teraz chciałbyś prostować innych.
        • latajacymoo Re: Internet do kontroli 20.02.11, 14:03
          urodzilem sie w 1986 roku wiec prlu nie znam. wychowalem sie w wolnym kraju i z wolnosciowymi idealami. nie mniej widzac co sie dzieje z polska mlodzieza uwazam ze to sluszny krok. jesli nie widzisz spojrz na to co dzieje sie wokolo - sama agresja! Czy i kiedy ostatnio slyszales zeby jeden chlopak - wiek mlodziezowy, przeprosil druga osobe? Widzialem wiele sytuacji gdzie zwrocenie uwagi konczy sie nawyzywaniem drugiego czlowieka! TO JEST CHORE!
          Sami obywatele nie potrafia zachowac sie nalezycie wiec panstwo wkracza i bedzie wychowywac - w normalnym kraju bylbym przeciwny ale wobec tego "piekna" ktore mnie otacza jestem za!
          • domarilla Re: Internet do kontroli 20.02.11, 15:17
            Niech lepiej państwo postawi na edukację w szkołach i na uczenie młodych ludzi wartości. Nadszedł już najwyższy czas. I niech rządzący sami pokażą ludziom co to jest godność i honor. Tylko że im się to nie kalkuluje, bo niechcący sprawiliby, że ludzie odnieśliby tę wiedzę do siebie i do swojej życiowej sytuacji. A mogliby jeszcze zażądać godnego traktowania.
            • latajacymoo Re: Internet do kontroli 20.02.11, 15:22
              W pelni sie zgadzam!!!! Tez bym wolal takie rozwiazanie niz wchodzenie na sciezke internetowa !!
      • nie_czytaj_tego wyznawczyni reżimu 20.02.11, 13:41
        latajacymoo napisała:

> JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA!! Na tym forum widac doskonale , ze wiekszosc ludzi j
        > est jak dzieci ktore oburzaja sie gdy mama zabiera im czekolade- mowia "jak to?
        > czekolada jest pyszna wiec beda ja jesc 3x dziennie zamiast posilkow. Wara moj
        > ej mamie od mojej wolnosci i od tego co jest dobre"

Uważasz, że matka ma prawo mówić DOROSŁEMU dziecku co ma jeść? Gratuluję.

> To jest patrzenie w krotkiej perspektywie. W dluzszej widac ze anonimowy intern
        > et tworzy coraz bardziej anonimowych ludzi - nie ma odpowiedzialnosci za slowo,
        > nie ma wolnosci a jest samowola!

Skoro jesteś taka przeciwna anonimowości to zacznij od siebie -podpisuj się imieniem i nazwiskiem pod Twoimi wypocinami.
        • tadeo1900 Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 13:50
          > Uważasz, że matka ma prawo mówić DOROSŁEMU dziecku co ma jeść? Gratuluję.
          Gorzej: uważa zapewne, że ON może innym dorosłym mówić co mają jeść.
          • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:07
            nie, nie :) uwazam ze dzieci nie wiedza co dla nich dobre obawiajac sie utraty czesci wolnosci jakby byl to ich ostatni bastion obronny. zreszta- w tym przypadku nikt nic nie odbiera.

LUDZIE SPOJRZCIE NA SIEBIE- :) bronicie internetu jakby to bylo cale wasze zycie! Chyba, ze tak jest - to byloby smutne...
            • tadeo1900 Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:30
              > LUDZIE SPOJRZCIE NA SIEBIE- :) bronicie internetu jakby to bylo cale wasze zyci
              > e! Chyba, ze tak jest - to byloby smutne...
              Czyli bronienie czegokolwiek, jakichkolwiek postaw i zachowań jest wg Ciebie bezsensowne? Bo po co bronić, skoro to nie całe twoje życie (swoją drogą czy istnieje w takim razie cokolwiek co warte jest obrony)?

A omawiana sprawa mnie oburza, bo nie cierpię, gdy ktoś chce decydować za mnie co mogę czy co powinienem czytać/oglądać. Jestem dorosły i sam potrafię ocenić co dla mnie dobre. I nawet jeśli się pomylę i zrujnuję sobie życie to wara od mojego prawa do samodecydowania!
              • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:46
                Czemu twierdzisz ze ja twierdze ze to bezsensowne? nie twierdze tak! obrona idealow i wartosci jest sluszna. Ale z tesktu wynika ze KRTV bedzie rozpatrywac skargi odnosnie internetu a nie kontrolowac jego zawartosc. Skarga moze byc wniesiona jedynie przez czlowieka wiec tu naprawde chodzi o obrone ludzi przez ludzmi :)

Ty jestes dorosly i tak uwazasz- a co z nastolatkami ktorzy uwazaja sie za doroslych? Ktorzy maja siano w glowie, guzik wiedza o zyciu ale przeciez "tyle przezyli", "niczym nie roznia sie od doroslych"? Oni za bardzo nie wiedza co dla nich dobre - w konsekwencji wychowaja sie na zasadach i pryncypiach MTV :P
                • gabinet.cieni Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:57
                  > Ty jestes dorosly i tak uwazasz- a co z nastolatkami ktorzy uwazaja sie za doro
                  > slych? Ktorzy maja siano w glowie, guzik wiedza o zyciu ale przeciez "tyle prze
                  > zyli", "niczym nie roznia sie od doroslych"? Oni za bardzo nie wiedza co dla ni
                  > ch dobre - w konsekwencji wychowaja sie na zasadach i pryncypiach MTV :P

No i? Życia za nich nie przeżyjemy, a trzymanie ich pod kloszem tak by nigdy przypadkiem nie natknęli się na szkodliwe treści sprawi, że po wyjściu na osiedle będą bezbronni, bo nie będą umieć unikać ni mieć w głębokim poważaniu niepożądanych opinii wypowiadanych przez rówieśników.
                  • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 15:08
                    Nie chodzi o trzymanie pod kloszem- chodzi o wlasciwe kierowanie ich rozwojem- bo rozwojem mlodych ludzi trzeba kierowac.
                    Zastanawiales sie co jesli te szkodliwe tresci zdominuja ich swiatopoglad? Jasne ze nie mozna trzymac pod kloszem ale nie o to chodzi by ich epatowac agresja , emocjonalnym chlodem czy zasadami z epoki paleolitu- np. silniejszy to lepszy. A niestety taki jest wspolczesny internet - masa smieci, ktora wychowuje dzieci! A ze dzieci nie wiedza co dobre co zle albo zle to interpretuja to mamy taka mlodziez jaka chodzi dzis po osiedlach- ona dobrze zna zycie - kazdego potrafi sklac a lawke zdewastowac :/
                    • gabinet.cieni Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 15:23
                      I tu się zaczyna obowiązek rodzicielski. O to w byciu rodzicem chodzi, żeby pokazać dziecku, że na przykład można się świetnie bawić spędzając wolny czas także poza komputerem. Chodzi o to, żeby pomóc odkryć i wspierać dzieci w rozwijaniu swych pasji, tak by umiały zagospodarować wolny czas inaczej niż na bezmyślnym przeglądaniu internetu, czy oglądaniu TV w poszukiwaniu mało wartościowej rozrywki.

W TV seriale (szczególnie w TVP) próbują pouczać ludzi jak żyć - a myślę, że gdyby jeden z drugim rodzicem zamiast oglądać to dziadostwo - znalazł by czas na rozmowę z własnym dzieckiem może wiedział by co się w jego głowie aktualnie dzieje.

A tak - rodzice nie znają własnych dzieci. A potem zdziwienie - przecież to dobry chłopak był i mało pił. I z dobrego domu był.
                • tadeo1900 Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:57
                  > Ty jestes dorosly i tak uwazasz- a co z nastolatkami ktorzy uwazaja sie za doro
                  > slych? Ktorzy maja siano w glowie, guzik wiedza o zyciu ale przeciez "tyle prze
                  > zyli", "niczym nie roznia sie od doroslych"? Oni za bardzo nie wiedza co dla ni
                  > ch dobre - w konsekwencji wychowaja sie na zasadach i pryncypiach MTV :P
                  Mają rodziców. Niech ich wychowują. Niech kontrolują na co się lampią w tv czy w internecie., niech pokazują co jest dobre. Ja nie mam w sobie tyle buty, żeby uważać, że lepiej wychowam czyjeś dzieci. I vice versa: niech nikt mi nie mówi jak mam wychowywać swoje.

> Czemu twierdzisz ze ja twierdze ze to bezsensowne? nie twierdze tak! obrona ide
                  > alow i wartosci jest sluszna.
                  Wyżej stwierdziłeś, że ludzie przesadzają z bronieniem internetu, wszak "to nie całe ich życie". Żadne zjawisko/ideał nie jest "całym czyiś życiem" - ergo: o nic nie warto walczyć.
                  c.b.d.o. :)

> Ale z tesktu wynika ze KRTV bedzie rozpatrywac sk
                  > argi odnosnie internetu a nie kontrolowac jego zawartosc. Skarga moze byc wnies
                  > iona jedynie przez czlowieka wiec tu naprawde chodzi o obrone ludzi przez ludzm
                  > i :)
                  Przeczytam ustawę to porozmawiamy o szczegółach. Radzę to też Tobie, bo bazowanie na tym w jaki sposób dziennikarz coś tam sobie zinterpretował jest dość niebezpieczne.
                  • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 15:15

> > Czemu twierdzisz ze ja twierdze ze to bezsensowne? nie twierdze tak! obro
                    > na ide
                    > > alow i wartosci jest sluszna.
                    > Wyżej stwierdziłeś, że ludzie przesadzają z bronieniem internetu, wszak "to nie
                    > całe ich życie". Żadne zjawisko/ideał nie jest "całym czyiś życiem" - ergo: o
                    > nic nie warto walczyć.
                    > c.b.d.o. :)

Mialem na mysli wpadanie ze skrajnosci w skrajnosc- bronienie moze byc na smierc i zycie a mozna cos bronic tydzien i ustapic, mozna cos bronic dzien i ustapic itp. Dlatego pisalem o rozroznieniu intensywnosci. Mnie ta zaciekla- bo jest zaciekla- obrona dziwi ze wzgledu na niska szkodliwosc (zycie internetowe nie jest moim zyciem). Dla kogos innego moze byc naturalna bo moze ta szkodliwosc okreslac jaka wysoka.
        • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 13:58
          zdecydowana wiekszosc ludzi ktorych to dotyczy jest niepelnoletnia, a co wiecej nieswiadoma niebezpieczenstwi i zachowujaca sie jak dzieci - stad mowa o dzieciach. Starsze pokolenia za bardzo sie tym nie interesuje- ich zycie jest poza siecia.

co do podpisu - w moim przypadku anonimowosc nie wiaze sie z obrazaniem, wyzywaniem czy ponizaniem innych. Szanuje zdania pozostalych a moje porownanie mialo byc obrazowe a nie ofensywne. Ty, widze juz sie zdenerwowalas i nazwalas moj tekst wypocinami- to wlasnie to o czym pisalem- w nastepnym poscie jest prawdopodobienstwo ze znow przemycisz wobec mnie jakas uszczypliwosc...
          • quebec4 Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:16
            Dlatego chce mieć prawo do anonimowości w sieci - by jakiś oszolom sie nie obraził i nie wybił mi szyby w aucie, albo gorzej użył swoich dojść a aparacie wszechobecnego państwa do zabrania mi dzieci. Dlatego anonimowość jest podstawa nieskrepowanej wymiany opinii i wprowadza nowa jakość w demokracji -zdecydowanie lepszą jakość. Nie bez przyczyny im gorszy reżim tym większa kontrola nad tym KTO i co mówi, a wolny dyskursu jest atrybutem prawdziwie wolnych społeczeństw.
            • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:23
              Tez jestem za prawem do anonimowosci w sieci- mam wybor- moge podpisac sie ksywka, moge imieniem i nazwiskiem.
              Piszesz ze anonimowosc wprowadza wyzsza jakosc. Moim zdaniem tu jest jak z podrozami- podroz z madrego uczyni madrzejszego a z glupiego- glupszego. Anonimowosc w przypadku ludzi kulturalnych da im odwage do mowienia rzeczy ktorych by sie byc moze nie odwazyli powiedziec ale w przypadku ludzi glupich i małych- da im swobode obrazania i ublizania
              ostatni przyklad - szpakowski.

Spojrz na jakie manowce wiedzie ta dyskusja- przeciez tekst jest o tym ze bedzie mozna zglaszac uwagi co do danych tresci w internecie. A ludzie juz sie rozpisuja o zamachu na wolnosci itp.
              • nie_czytaj_tego Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:32
                latajacymoo napisała:

> Tez jestem za prawem do anonimowosci w sieci- mam wybor- moge podpisac sie ksyw
                > ka, moge imieniem i nazwiskiem.

Ciekawe bo kawałek wcześniej piszesz:

> To jest patrzenie w krotkiej perspektywie. W dluzszej widac ze anonimowy intern
                > et tworzy coraz bardziej anonimowych ludzi - nie ma odpowiedzialnosci za slowo,
                > nie ma wolnosci a jest samowola!

No to jak to w końcu z Tobą jest?

> Spojrz na jakie manowce wiedzie ta dyskusja- przeciez tekst jest o tym ze bedzi
                > e mozna zglaszac uwagi co do danych tresci w internecie. A ludzie juz sie rozpi
                > suja o zamachu na wolnosci itp.

Manowce bo ludzie mają czelność nie zgadzać się z jedyną i słuszną polityką KRRiT ? Przeczytaj jeszcze raz tekst to może w końcu dotrze, że nie tylko o zgłaszanie uwag chodzi ale też o inne rzeczy
                • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:52
                  Odpowiedzia na twoje zastanowienie jest mój jeszcze inny fragment:

>>"Piszesz ze anonimowosc wprowadza wyzsza jakosc. Moim zdaniem tu jest jak z podrozami- podroz z madrego uczyni madrzejszego a z glupiego- glupszego. Anonimowosc w przypadku ludzi kulturalnych da im odwage do mowienia rzeczy ktorych by sie byc moze nie odwazyli powiedziec ale w przypadku ludzi glupich i małych- da im swobode obrazania i ublizania "

Tak o to ze mna jest- w 1 poscie anonimowosc przedstawilem jako zagrozenie bo patrzylem z perspektywy niebezpieczenstwa i zlego wykorzystania anonimowosci.

Tak jak czytam twoje wypowiedzi mam wrazenie ze za kilkanascie lat inaczej spojrzysz na kwestie wlasnie wolnosci itp. Teraz to wydaje ci sie nieprawdopodobne ale WYDAJE MI SIE :) ze tak wlasnie bedzie :)

A tekst faktycznie chyba przeczytam jeszcze z raz bo tylko dyskutuje i dyskutuje :) Pozdrawiam :)
          • nie_czytaj_tego Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:25
            latajacymoo napisała:

> zdecydowana wiekszosc ludzi ktorych to dotyczy jest niepelnoletnia,

Błędne założenie - przepisy mają wpływ na wszystkich ludzi

a co wiecej
            > nieswiadoma niebezpieczenstwi i zachowujaca sie jak dzieci - stad mowa o dziec
            > iach.

Od ochrony przed niebezpieczeństwami są rodzice i to ich obowiązkiem jest monitorowanie treści, które ich pociechy przeglądają nie ważne czy w internecie, na papierze czy w tv.

>Szanuje zdania pozostalych a moje porownanie mialo
            > byc obrazowe a nie ofensywne.

Tak tak, zaraz napiszesz, że miało być jeszcze czymś innym.

>Szanuje zdania pozostalych

A ja mówię, że nie szanujesz i co?

> Ty, widze juz sie zdenerwowalas

Znowuż - Ty oddalony o X km wiesz dobrze lepiej co zrobiłem.

>nazwalas moj te
            > kst wypocinami

Nie mam zwyczaju fekaliów nazywać fiołkami.

>w nastepnym poscie jest prawdopod
            > obienstwo ze znow przemycisz wobec mnie jakas uszczypliwosc...

Ja mam prawo rzucać uszczypliwościami, ty masz prawo na nie odpowiadać (lub nie)- takie są zasady forum.
            • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 14:37
              O moj panie :) ty kompletnie nie rozumiesz :) nie chodzi mi o to ze przepisy nie dotykaja starszych czy innych grup. Chodzi o to ze ta przepisy dotkna w sposob szczegolny ta najmlodsza grupe bo ona najbardziej uzytkuje internet. Np. wprowadzony zakaz jedzenia miesa krowiego dla polakow dotyczylby by wszystkich ludzi ale najbardziej "miesozercow" a najmniej wegetarian - to sens mojej logiki. Mam nadzieje ze juz zrozumialas.

to pierwszy akapit. z reszta trudno mi dyskutowac bo coz... :) slabo to idzie np.
              JA> >Szanuje zdania pozostalych
              >
              TY> A ja mówię, że nie szanujesz i co?

:) Ale ja nie obrazalem Cie i nie stosowalem do ciebie uszczypliwosci a Ty do mnie tak. Wiec to juz nie slowa a dzialania wskazuja na stan faktyczny :)

zasada forum nie jest rzucanie uszczypliwosciami, jest nia wolnosc wypowiedzi -problem w tym ze jakosc tej wolnosci okreslana jest przez nasza kulture osobista ;)
              • naiwny_debilek Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 15:10
                latajacymoo napisała:

> problem w tym ze jakosc tej wolnosci okreslana jest przez nasza kulture osobist
                > a ;)

To nie jest problem. To śmiesznie niska cena Wolności Słowa, czyli zasady, która po wiekach niewolnictwa, ciemnoty, poddaństwa i bezkarnych okrucieństw dała prostym ludziom możliwość skutecznej obrony przed potężnymi tego świata. Sprawiła przez to, że świat jest bezpieczniejszy, bo potęgi przestały mu bezwzględnie zagrażać.
                • latajacymoo Re: wyznawczyni reżimu 20.02.11, 15:20
                  Problem napisalem w sensie metaforycznym bo niektorzy wykorzystuja wspomniana anonimowosc do ublizania innym- wykorzystujac wlasnie wolnosc slowa. dlatego tez jej "jakosc" jest okreslana przez nasza kulture osobista- jesli ktos jest kulturalny nie bedzie ublizal , lzyl itp. innych osob.

Ogolnie sie zgadzam ale i tak sadze ze "potegi" maja w nosie wolnosc slowa innych ludzi. Robia co chca i niewiele sie zmienilo od "wiekow"
    • gitmajonezkufa Internet do kontroli 20.02.11, 13:23
      A czy na moja ulubiana strone motherless.kom moge dalej wbijac?
    • dzakarta Internet do kontroli 20.02.11, 13:30
      A więc jakieś zapijaczone oszołomy będą decydować o naszej wolności słowa?
      Witajcie w III Rzeszy!
    • tequila57 wyjaśnienie jest proste panie Berezowski 20.02.11, 13:31
      w danej chwili w różnych miejscach na świecie są różne godziny, zależne od stref czasowych i od długości geograficznej
    • ft7sj Durnie z "rządu"! 20.02.11, 13:33
      Zajmijcie się ratowaniem finansów państwa a nie jakimiś pierdołami! Cholerni inwigilatorzy.
    • anwb Coś to czarno widzę 20.02.11, 13:39
      Widać tu jakby wyraźnie czarne łapki pewnej organizacji. Widoczne przerzuca się siły i środki z komisji majątkowej na internet. Dla naszego wspólnego dobra oczywiście.
    • judaszowy superrrrr - dzięki za adres, se popatrze 20.02.11, 13:40
      :)
      • velobase Re: superrrrr - dzięki za adres, se popatrze 20.02.11, 14:51
        judaszowy napisał:

> :)

Dobrą reklamę zrobili :)
    • katarzyna_31 Internet do kontroli 20.02.11, 13:50
      Urzędasy niech się zabiorą za reklamy w pierd.olonym polsacie i opóźnianie filmów w TVP, bo przecież trzeba ich nawalić przed filmem jak najwięcej, skoro nie można dać w trakcie trwania filmu. W internecie oglądam co chcę, zasranych reklam nie ma, bo mam adb i w dupie mam wyjące bachory z dennych polskich reklam, kretynek od podpasek, idiotycznych reklam banków, towarzystw ubezp., i innych bezmózgich wyjców. Jak się pisze do KRRiTv w jakiejś sprawie, to nie odpowiedzą, ale jak trzeba zabrać się za coś za co nie potrzeby się zabierać, to są pierwsi. Wypad!
    • ciemnaopalenizna Internet do kontroli 20.02.11, 14:01
      "- Dlaczego nasi ustawodawcy chcą sprowadzić krajowe, legalnie działające podmioty do absolutnego dna, natomiast nie biorą się za firmy zagraniczne? Teraz, o godz. 13.15, nie możemy pokazać w TVN gołego biustu, a tu można obejrzeć wszystko i o dowolnej porze - denerwował się Tomasz Berezowski z zarządu platformy N, pokazując publicznie laptop z serwisem pornograficznym RedTube.com."
      Szczęka mi opadła kiedy to przeczytałem...Jak nasi ustawodawcy(sic!)mieliby zrobić cokolwiek z zagranicznym(sic!) serwisem, który ma swoje serwery w innym kraju. Trzeba by jakoś zmusić operatora do blokowania takich serwisów, a to już jest cenzura na poziomie komunistycznego kraju i w dodatku nie przyniosło by większych rezultatów bo takie blokady z pewnością można ominąć.
    • bling.bling Internet do kontroli 20.02.11, 14:06
      Oczywiście pod pozorem ochrony dzieci. Bo kto nie chce lepszej ochrony dzieci? Tylnymi drzwiami wprowadza się kontrolę ostatniej wyspy wolności w tym kraju czyli internetu. Wcześniej wykorzystywano prawo prasowe do nakładania kagańca. Wymaganie rejestracji w sądzie działalności wydawniczej jest tego dowodem. Był to jeden z wielu kroków wymierzonych w celu regulacji i kontroli treści w imię oczywiście ochrony dzieci, tudzież innych tradycyjnych wartości.
      W Polsce za granicę wolności wypowiedzi przyjęto jej istnienie wtedy kiedy pogląd jest zgodny z poglądem władzy oraz nie wywołuje kontrowersji. Sąd decyduje czy kontrowersja jest na tyle duża że wymaga interwencji władzy a jedynym kryterium jest wykładnia dokładnie tej władzy.
      www.youtube.com/watch?v=pBJjBOwk9oI
    • czytelnik121 hahaha niech ktoś im da plaskacza w tył głowy 20.02.11, 14:08
      to się obudzą ciamajdy nieroby, opodatkowac i cenzuraowac tv to se moga swojej starej w domu na wsi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka