krwawybukanier Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 10:32 kSIĄDZ SOWA OPOWIADA JAKIEŚ BAJKI. LEKARZ NIE WIEDZIAŁ CO ZROBIĆ Z PRÓBKĄ KRWI? pRZECIEŻ PRZEPISY WYRAŹNIE TO OKREŚLAJĄ: PRÓBKĘ NALEŻY ZNISZCZYĆ. zACHOWANIE pIECHY U lISA SKANDALICZNIE CHAMSKIE. TAK ZACHOWUJE SIĘ LEKARZ? TO JAKI ON JEST WOBEC PACJENTÓW. TEŻ CHAMSTWO? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 10:45 fanatyzm religijny zabija szare komórki... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk35 Terlikowski... 22.02.11, 10:53 Tenże Terlikowski po trzęsieniu ziemi na Haiti napisał, że jest to kara boska za voo-doo. Po Smoleńsku nie uświadomił nas, za co to była kara. A szkoda. Taki ałtorytet... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Czy Terlikowski modli się, w trakcie bara-bara ? 22.02.11, 10:58 ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Zamiast ruchów w te i nazad, tylko modlitwa ? 22.02.11, 11:01 Terlikowski, tak się nie da.. T Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Hm, ciekawe, że np niemieccy, irlandzcy czy nawet 22.02.11, 11:04 włoscy katolicy nie mają takich problemów z relikwiami jakie mają Polacy. Chyba nie potrzeba pana Terlikowskiego, aby wsród katolików w Polsce podtrzymywać wiarę w cudowną moc przedmiotów, obrazów czy figurek. wystarczy zwykły proboszcz. I na nic się zdadzą uczone czy estetyczne wywody Bartosiów, Sowów czy Życińskich. Ludziska swoje. Od czasów Mojżesza tak jest, ale teraz jeszcze lepiej, bo można jeszcze oddziaływać w TV. Wiara w cud i Bożą moc jest darem, łaską po coś ofiarowywanym, ale większość ludzi woli na skróty. Szkoda, że pan Lis nie zadał dyskutantom pytania na ile rzeczy po JP II służą podtrzymywaniu kultu człowieka, a na ile głoszeniu Ewangelii. Szkoda, że nie zastanowił się nad ksiądz sowa. No, ale może to nie ten program. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 10:49 Terlikowski świętym? Kto wie, wyroki Boskie są niezbadane. Wiara w Boga potrzebna jest każdemu człowiekowi. Boga nosi się w sercu. Ludzie słabej wiary mogą korzystać z pomocy kościoła, ludzie silnej wiary takiego wsparcia nie potrzebują mając bezpośredni kontakt z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Inny chłop, zamiast modlitwy... To skuteczniejsze. 22.02.11, 10:55 Wiele pań w ten sposób "leczy" niepłodność męża. Stery nie może spłodzić ?, eeee, łatwo temu zaradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_barnaba Re: Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. W 22.02.11, 16:09 aekielski napisał: > Terlikowski świętym? Kto wie, wyroki Boskie są niezbadane. Wiara w Boga potrzeb > na jest każdemu człowiekowi. To Pan jest "każdym człopwiekiem", Panie aekielski? Bo ja znam paru, którym ta wiara nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 11:01 Odnosnie - zenujacej skadinad - konfesji p. Terlikowskiego mozna wyciagac kompletnie odmienny wniosek. Byc moze wlasnie ON jest impotentem i zwala sprawe na zone, a de facto, no, sami rozumiecie. A z przekazu relikwii Kubicy trzeba sie cieszyc. Bo jego ostatni wypadek dowodzi, ze relikwie NIE pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Impotent Terlikowski ? 22.02.11, 11:04 Gdy żona była zapładniana, Terlikowski siedział na stołku obok, i gorąco się modlił...Wymodlił ! " Bo wszystkie dzieci nasze są " jak brzmi znana piosenka... Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: Impotent Terlikowski ? 22.02.11, 12:55 kto zapłodnił matkę twoją skoro powiła takiego cy ... ła ????/ :D Odpowiedz Link Zgłoś
pogodny100 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 11:13 Jak mozna takiego porabanca jak Terlikowski pokazywac telewidzom. Panie LIS pan pojdzie do piekla za znecanie sie nad kaleka umyslowym. Bardzo mi zal tych dzieci, ktore sa wystawiane na posmiewisko przez tego bociana. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert czy probka kalu papieza to tez relikwia? 22.02.11, 11:17 pewnie tak, skoro pochodzi od swietego czlowieka. 'Proszę mi nie mówić, że to jest magia, że to jest głupota ludzi wierzących.' Magia - nie. Glupota - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
d-dedimery Lis powinien być pozwany przed sąd RP... 22.02.11, 11:30 Za propagowanie kretynizmu, forsowanie zabobonów rodowodem z średniowiecza... Zapraszanie do programu, takich nawiedzonych kretynów, jak Terlikowski, to plucie w twarz i naigrywanie się z inteligencji widzów TV.... Rozumie, Terlikowski w TRWAM czy w RM, ale w państwowej TV !? Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: Lis powinien być pozwany przed sąd RP... 22.02.11, 13:05 ten inteligent to pewnie ty ?????? hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
dillu Trochę dialektyki. 22.02.11, 11:40 Pan Terlikowski podczas programu pana Lisa tak ładnie mówił, że w relikwiach nie chodzi o magiczne moce, o przynoszenie szczęścia czy uleczanie chorób, ale o obcowanie świętych. Ale jakąż rolę relikwia w tym odgrywa? Wywołuję duszę świętego od relikwii? To zaś po co? Dla wstawiennictwa tego czy innego świętego, który miałby szeptać Bogu do ucha, żeby się o mnie bardziej troszczył? Czym się to różni od zwykłego amuletu mającego przynosić szczęście poza tym tylko, że w przypadku relikwii katolicy uknuli sobie dosyć przewrotne wyjaśnienie ich działania? No i pod koniec programu pan Terlikowski zaczął mówić o tym cudzie narodzin jego dzieci, jak to go wymodlił w różnych kościołach przed ołtarzami zaopatrzonymi w relikwie i w miejscach świętych. Jakże można w tym nie dostrzec przypisywania rzeczom i miejscom mocy magicznej? Dlatego tylko, że mówi się o miejscach i przedmiotach cudownych, w pobliżu których modlitwa potrafi skłonić Boga do uzdrowienia? Ależ to wciąż przypisywanie zwykłym rzeczą: obrazom, świątyniom czy, co budzi mój szczególny niesmak, truchłom ludzkim- to przypisywanie im szczególnych, "nadnaturalnych" właściwości. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Dlatego Koran zabronił portretowania osób. 22.02.11, 12:33 Dlatego Koran zabronił portretowania osób by nie tworzyć pretekstów do bałwochwalstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 11:47 Mam nadzieję, że pan Terlikowski swoje cudem poczęte dzieci nauczy prawdziwej miłości do bliźniego swego i że jego dzieci będą miały więcej szacunku dla ludzi, niż ich ojciec . Odpowiedz Link Zgłoś
ikropka.blrg Re: Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. W 22.02.11, 12:25 że jego dzieci będą miały więcej szacunku dla ludzi > , niż ich ojciec . przychodzi mi do głowy mocno złośliwy komentarz, od którego się powstrzymam, bo to musi być przykre wyjściowo być żoną takiego indywiduum, nie wspominając o czytaniu aluzyjnych komentarzy. nie będę dokładać biednej kobiecie. swoją drogą, uważam za całkiem możliwe, że ta menda zwaliła własną niepłodność na żonę. kłamstwo to dla niego, w końcu, naturalna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
spesz To wszystko jest bardzo proste! 22.02.11, 11:55 Tam gdzie są relikwie,tam jest kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 12:02 "że my już nic nie możemy zrobić, lekarze na razie też nie, ty nam pomóż. " to jedynie dowod braku kompetencji lekarzy polskich. Nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
gl67 Re: Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. W 22.02.11, 13:08 asiu wróć do lasu Odpowiedz Link Zgłoś
ikropka.blrg Re: Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. W 22.02.11, 17:01 trollu, do jaskini Odpowiedz Link Zgłoś
brat_barnaba Re: Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. W 22.02.11, 16:17 asiazlasu napisała: > "że my już nic nie możemy zrobić, lekarze na razie też nie, ty nam pomóż. " > to jedynie dowod braku kompetencji lekarzy polskich. Nic wiecej. Albo fuszerki pana boga, który schranił produkt. Na szczęscie Terlikowski dał stwórcy szansę poprawić swój wyrób. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Terlikowski - ulubieniec Lisa 22.02.11, 12:04 "Terlikowski: - ... prawdopodobnie nigdy nie miałbym dzieci, bo u mojej żony zdiagnozowano niepłodność wymagającą wieloletniego leczenia. I wtedy postanowiliśmy powiedzieć Panu Bogu, że my już nic nie możemy zrobić i lekarze na razie też nic nie mogą, Ty nam pomóż. Modliliśmy się przed relikwiami, choćby św. Katarzyny Sieneńskiej, byliśmy u św. Benedykta i tam się modliliśmy. I mamy dziecko. Mamy czwórkę dzieci w ten sposób." Można im tylko życzyć, by wyrosły na mądrzejsze od tatusia - to też będzie cud. "...Terlikowski nie do końca się zgadał: - Nic nie wiem na temat religijności Roberta Kubicy - skwitował." Teraz Kubicy nie pozostaje już nic innego, jak tylko wyznać przed Terlikowskim swoją wiarę i wyspowiadać się przed nim. Złośliwiec z tego Lisa... Odpowiedz Link Zgłoś
cichamyszka51 Re: Terlikowski - ulubieniec Lisa 22.02.11, 13:21 najwiekszy obrazoburca Pana Naszego.Ten eunuch fizyczny i umysłowy zaprzągł do robienia dzieci samego Stwórcę.Że go nie pokarało za takie bluznierstwo.I jeszcze to epatuje.To swiadczy o tym jak nędzna jes t wiara tego pancerowanego pseudokatolika. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_barnaba Re: Terlikowski - ulubieniec Lisa 22.02.11, 16:23 antropoid napisał: > Modliliśmy się przed relikwiami, choćby św. Katarzyny Sieneńskiej, byliśmy u św. Benedykta > i tam się modliliśmy. I mamy dziecko. Mamy czwórkę dzieci w ten sposób." I on dopiero teraz to mówi, że można mieć dzieci modląc się u św. Benedykta zamiast wykonywać te śmieszne ruchy? Odpowiedz Link Zgłoś
one2be Co bedzie kiedy się Kubica zabije..? 22.02.11, 12:27 W swoim bolidzie, z relikwią na szyji? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Zakonnik z Wrocławia nawiązał do bałwochwalstwa 22.02.11, 12:35 Zakonnik z Wrocławia delikatnie nawiązał do bałwochwalstwa u Izraelitów w czasach Mojżesza. Czymże innym od bałwochwalstwa są relikwie? Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 12:35 co tam Terlikowski. Jak p. Bóg dopuści to i z kija wypuści. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba.473 Re: Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. W 22.02.11, 12:46 Przecież Bóg NAKAZAŁ się rozmnażać.To dlaczego trzeba go prosić o dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
wired11 Brawo Terlikowski ! 22.02.11, 13:12 Cuda się zdarzają, tylko trzeba dać Bogu szansę. Żeby wygrać na loterii trzeba puścić ten los. Choć nie wątpliwie Bóg pomaga znacznie częściej niż Polacy wygrywają w totka. Z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 13:19 "Jedni lubią windę, drudzy lubią wchód, mnie to obojętne, bo ja lubię miód !" To mądrość krasnoludka z jakiejś bajki... Polecam podobne myślenie p. Lisowi, który - moim skromnym zdaniem - zachował się jak głupek robiąc z tego problem publiczny. Bo jeśli Robert Kubica (który na kasku wypisał imię Papieża - jak on sam - z Krakowa) wierzy w moc relikwii, która pomoże mu odzyskać zdrowie, to Kardynał Dziwisz uczynił piekny gest i jego problemem jest - czy "nadużył relikwii". Odwrotnie do zgody na pochówek wawelski L.K. - bo to nie był wyłącznie jego problem. I to się Panie Lisie "nadawało do prasy" Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 13:37 Pan Terlikowski to okaz katolickiego taliba.Fanatyk religijny.Lepszy katolik niż sam papież,jak powiadają Francuzi. Jako fanatyk budzi niechęć u wielu,a u mnie nawet strach.Boję się wszelkiej maści fanatyków,czy to religijnych czy politycznych.A on właśnie do takich należy. Odpowiedz Link Zgłoś
rr44 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 13:53 Nie rozumiem jednego: dlaczego Terlikowski po prostu nie zdecydował się na adopcję? Przecież zaciekle walczy z aborcją i antykoncepcją, z czego należałoby wnioskować, ze los niechcianych dzieci bardzo leży mu na sercu. Czyżby u tego "świętego" wygrała jednak egoistyczna, zwierzęca żądza przekazania swoich genów następnym pokoleniom? Swoim postępowaniem znakomicie potwierdził teorię "samolubnego genu" ateisty Dawkinsa. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Może nie nadawał się rodzica? 22.02.11, 18:49 Owszem,pamiętam jak u Pospieszalskiego(przy dyskusji o aborcji) miał dużo do powiedzenia na temat(oddania dziecka do adopcji) bezpłodnych par, czekających na upragnione potomstwo.Ciekawe,że po tym jak postanowił poinformować boga o problemie,tenże nie szepnął mu-Tomaszu,jest wiele niechcianych dzieci ...może byś któreś pokochał?Może procedura adopcyjna (testy psychologiczne) odstraszyła wielebnego Tomaszka?Szkoda,że kolega redaktor Tomasz Lis pytając Terlikowskiego "o jego historię" nie podrążył tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 14:00 Cudowna metoda zamiast in vitro. Nobel dla Terlikowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wasia62 Terlikowski naraził żonę na złośliwe komentarze 22.02.11, 14:08 Sam zapewne zdawał sobie sprawę jak zostaną skomentowane wynurzenia o bezpłodności i cudownych poczęciach u jego żony, a mimo to zdecydował się narazić rodzinę na takie komentarze , normalnie kobieta byłaby wściekła na swojego faceta, chyba że jest podobnie zafixowana. Dla mnie żenada. Toż to prawdziwe VOODOO !! Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Na świecie żyje miliardy ludzi takich jak Wojtyła 22.02.11, 14:25 Wywyższanie urzędnika państwa Vatykan Karola Wojtyły służy tylko i wyłącznie tworzeniu legendy, powielaniu bajki o niejakim Jezusie i zarabianiu setek miliardów dolarów rocznie na tym "praniu mózgu". Kim szczególnym był Wojtyła i co takiego wielkiego zrobił ? Według mnie był zdolny, zrobił karierę w KK i doszedł na same szczyty władzy. Teraz błazny robią z niego świętego ! Gdyby przyjąć za miarę świętości poświęcenie dla drugiego człowieka to Wojtyła nigdy nie powinien zostać świętym. Blado wypada taki funkcjonariusz kościelny z przeciętnym "śmiertelnikiem", który zapie... przez całe życie by wychować swoje dzieci, opłacić rachunki, podatki, które służyły min. Wojtyle. Nikt przeciętnego śmiertelnika nie wozi "papa mobile" czy pierze mu szaty, ubiera, karmi, zapewnia wszystko. Na świecie żyje miliardy samotnych matek, które pracując ciężko, niedojadająć, nieśpiąc stara się zapewnić dobrą przyszłość swoim dzieciom. Jeśli zestawi się obraz takich wspaniałych "szarych ludzi" jak my z tymi wypasionymi leniwymi wieprzkami, którzy całe życie nie splamili się jakąkolwiek uczciwą pracą to żygać mi się chce gdy patrzę na ten cyrk zwany beatyfikacją. Wojtyła nie jest żadnym świetym człowiekiem, był zwykłym urzędnikiem państwa Vatykan, nieco zdolniejszym niż inni. Miał umiejętnośc komunikowania się przez media, znał pare tricków i sztuczek, którymi zjedywał sobie ludzi i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
rr44 Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 14:29 Żona Terlikowskiego nie mogła zajść w ciążę? To ciekawe, bo w dyskusjach o in vitro katole często argumentują, że jedną z głównych przyczyn niepłodności u kobiet jest dokonana w młodości aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 14:41 Terlikowski sie modlil i modlil, a w tym czasie jego zona spotykala sie z mniej rozmodlonym i dlatego Terlikowski ma dzieci. COD nad cudami, trzeba tylko wierzyc i miec odpowiedniego sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Terlikowski u Lisa: Mogłem nie mieć dzieci. Wia... 22.02.11, 14:46 Tak sobie pomyslalem czy pan Terlikowski nie wymyslil przy okazji pozycji "na paciorka"? Dobrze by bylo gdyby sie podzielil taka informacja, to by innym pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Terlikowski u Lisa był krzykliwym ozdobnikiem 22.02.11, 14:58 i pewnie swoja rolę wypełnił. Dla mnie duzo istotniejsze wydaje się publiczne ustalenie czemu, komu miało służyć wydanie relikwi JP II przez Dziwisza jeszcze zanim papieża beatyfikowano. Nikt tego pytania na forum nie zadaje, ale dla mnie, nie-katolika cały ten rytuał z wydawaniem relikwii zakrawa na koncesjonowanie świętości i na pewno nie służy głoszeniu Ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
d-dedimery Dla mnie ,Terlikowski totylko krzykliwy cham... 22.02.11, 15:29 Który nie zna pojęcia "kultura zachowania" .Wszystkich stara się zakrzyczeć, nie przyjmuje racji innych. Jego sposób narracji, obłęd w oczach, to typowe symptomy fanatyzmu, opartego na sekciarstwie....To wariat, w potocznym znaczeniu tego określenia... Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Dla mnie ,Terlikowski totylko krzykliwy cham. 24.02.11, 14:46 A zrobił badania DNA tych dzieci? Możę sąsiad przejęty nieszczęściem rodziny postanowił pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś