siupak1 Profesor z PiS: Jesteście pętaki 03.04.11, 20:19 Trzeba tego prawdziwego polaka. patriotę, katolika etc... bardzo dobrze zapamiętać. musi ciągle oglądać się za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejso Po tym jak GW traktowała śp. L.Kaczyńskiego 03.04.11, 20:29 oczywiście nie słowami swoich publicystów, tylko głosem ludu, który bardzo był GW na rękę i który nagłaśniała bez żadnych oporów, słowa Nowaka są jak tak niewinne jak płacz dziecka. Komorowski jest skończonym pętakiem. Nakłamał o swojej rzekomo opozycyjnej działalności, a kiedy przyszło do urządzania pałacu, to otoczył sie komuchami, którzy po 20 lat byli w PZPR, w tej liczbie Nałęcz. Po prostu nas okłamał. Polityka Tuska wpisuje sie dokladnie w tą samą linię stanowiącą naturalne przedłużenie porozumień okrągłego stołu(!), który tak naprawdę był wielką zdradą, a ludzie którzy go stworzyli to zwykli oszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Re: Po tym jak GW traktowała śp. L.Kaczyńskiego 06.04.11, 16:57 To znaczy że kaczory też były "oszystami"! Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Andrzej Nowak w Wikipedii 03.04.11, 21:34 Andrzej Nowak profesor Uniwersytetu Jagiellońskiego, redaktor naczelny dwumiesięcznika "Arcana". Poza tym dwumiesięcznikiem jego teksty publikuje "Nasz Dziennik", "Rzeczpospolita", "Gazeta Polska", "Nasza Polska", "Dziennik Polski" oraz "Najwyższy Czas!". Na łamach dwumiesięcznika Arcana swoją działalność rozpoczynali m.in. Dariusz Gawin, Sławomir Cenckiewicz, Piotr Gontarczyk i Paweł Zyzak. Był promotorem pracy magisterskiej Pawła Zyzaka "Lech Wałęsa. Idea i historia" obronionej w czerwcu 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Prof. Pętak promotor magistra Zyzaka... 04.04.11, 08:10 Prof. Pętak promotor magistra Zyzaka... PIS w całej krasie. Tacy ludzie "tworzą" na nowo historię Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Profesor z PiS: Jesteście pętaki 03.04.11, 21:39 Dosyć dawno temu, w drugiej połowie lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku w pewnym kraju europejskim pewien młody człowiek został zwerbowany przez służby specjalne pewnego ówczesniego mocarstwa. Dostał zadanie: przeniknąć do struktur nowopowstającej opozycji i rozpracowywać ją od środka. Ten młody człowiek, urzeczony obietnicą przyszłej kariery - ochoczo przystał na tę rolę i oddał się jej z całym zaangażowaniem. Sprawę ułatwiał fakt że ów młody człowiek posiadał brata - bliźniaka który, będąc całkowicie pod jego wpływem - zgodził się wejść w struktury drugiego ośrodka opozycji - mianowicie Swobodnych Związków Zawodowych w mieście nad morzem. Dodajmy że być może ów drugi brat nie był świadomy podwójnej roli pierwszego i to co robił - robił z pełnym przekonaniem. Historia potoczyła się zgodnie z przewidywaniami owych służb - powstanie "Jedności", pewne okrzepnięcie opozycji, stan wyjątkowy - a w strukturach umieszczeni obydwaj bracia. Młodszy zostaje internowany (ten nieświadomy), starszy pozostaje na wolności aby w dalszym ciągu inwigilować tę część opozycji która nie została aresztowana. Robi to z dobrym skutkiem. Pod koniec lat osiemdziesiątych, kiedy wiadomo już było że nie da się utrzymać dotychczasowego systemu - starszy z braci otrzymuje nowe zadanie - wniknąć możliwie blisko do kształtującego się nowego ośrodka władzy wywodzącego się z opozycji. I znowu się to udaje - znajdują wpływowe miejsce u boku ówczesnego przywódcy opozycji i w dużym stopniu kształtują jego politykę. Uzyskują też duży wpływ na kształtowanie się rządu, choć postawienie na jego czele byłego Naczelnego Policjanta nie udało im się. W tym też czasie przywódca dawnej opozycji zaczyna powoli dostrzegać dwuznaczną rolę obu braci i pozbawia ich wpływu na sprawy państwa, chociaż niestety nie uświadamia sobie do końca ich rzeczywistej roli. W międzyczasie dostają polecenie utworzenia swojego ugrupowania politycznego. Nazywają je "Partia Środka", a pieniądze na jej utworzenie uzyskują z funduszu pewnej półlegalnej organizacji związanej z policją polityczną dawnego reżimu. W pewnym okresie wydawało się że bracia wypadli z polityki i cały ten misterny plan nie powiedzie się. Jednak przy pomocy intryg, populizmu i przy dyskretnym wsparciu innych agentów ulokowanych w strukturach państwa oraz oficjalnym pewnego duchownego nazwiskiem Maślaczek (również agenta wspomnianego wyżej mocarstwa) - oraz wykorzystując pewne zawirowania na scenie poltycznej udaję im się zdobyć dwie najważniejsze funkcje w państwie (pierwszym ich ruchem było przejęcie archiwum wywiadu i kontrwywiadu po to aby usunąć wszelkie ewentualne ślady swojej działalności. I kiedy wydawało się że cel został osiągnięty, i że można powoli przystąpić do odbudowy wpływów tegoż mocarstwa okazało sę że demokracja jest już na tyle ugruntowana że nie można było tego tak łatwo przeprowadzić, Niestety (z ich punktu widzenia), nie udało im się również przeprowadzić takich zmian w Konstytucji które umożliwiłyby im przejącie władzy na stałe - w związku z tym starszy z braci w wyniku demokratycznych wyborów utracił ją. (Na marginesie: Przypominam że młodszy z braci prawdopodobnie nic nie wiedział o podwójnej roli starszego). I teraz są możliwe dwa scenariusze. Pierwszy zakłada że młodszy z braci zaczął się domyślać roli jaką pełni jego brat i być może mu o tym powiedział żądając natychmiastowego wycofania się z niej. W tej sytuacji starszy z braci dostał polecenie zlikwidowania młodzszego przy pierwszej nadarzającej się okazji. Jest też możliwy drugi scenariusz - obaj bracia byli agentami wpływu i służby specjalne państwa dowiedziały się o tym i postanowiły ich zlikwidować. Dobrym momentem był planowany ich wspólny lot, ale niespodziewanie jeden z braci nie poleciał i dlatego został przy życiu. Powyższa historia jest oczywiście całkowicie wyssana z palca, absolutnie nieprawdziwa i - przyznaję - dość obrzydliwa. Ale zauważmy - nie użyłem w niej ani jednego autentycznego nazwiska, żadnej nazwy istniejącego państwa, partii czy organizacji. Natomiast posłużyłem się ulubionym chwytem Jarosława Kaczyńskiego i jego wyznawców - insynuacją, pomówieniem, kłamstwem i spiskową teorią - ale tak aby wszyscy wiedzieli o kogo mi chodzi ale nikt nie mógł mnie o nic oskarżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski cała historia jest wyssana z palca 04.04.11, 11:10 <I teraz są możliwe dwa scenariusze. Pierwszy zakłada że młodszy z braci zaczął się domyślać roli jaką pełni jego brat i być może mu o tym powiedział żądając natychmiastowego wycofania się z niej. W tej sytuacji starszy z braci dostał polecenie zlikwidowania młodzszego przy pierwszej nadarzającej się okazji. Jest też możliwy drugi scenariusz - obaj bracia byli agentami wpływu i służby specjalne państwa dowiedziały się o tym i postanowiły ich zlikwidować. Dobrym momentem był planowany ich wspólny lot, ale niespodziewanie jeden z braci nie poleciał i dlatego został przy życiu.> Oczywiście, cała historia jest wyssana z palca i nie ma nic wspólnego z realnymi postaciami. Zastanawiająca jednak jest reakcja większego brata na telefon od ważnego ministra, który jako pierwszy zadzwonił poinformować go o wypadku, w którym zginęli wszyscy na pokładzie autobusu wycieczkowego udającego się z pielgrzymka w miejsce uświęcone, w tym mniejszy brat. Otóż większy brat nie był wcale zaskoczony, nie dopytywał się o okoliczności śmierci brata, nie poddawał w wątpliwość slow ministra (który mógł się przecież pomylić), ale od razu zaczął czytać z kartki (przygotowane niewątpliwie wcześniej) oskarżenia: "to rezultat waszej zbrodniczej polityki, bo nie kupiliście lepszych autobusów!". I teraz są możliwe dwa scenariusze. Pierwszy zakłada, ze większy brat posłał celowo mniejszego brata na pielgrzymkę autobusem bez hamulców, wiedząc że jeśli się rozbiją w miejscu uświęconym, na dodatek znanym z notorycznej mgły, to patriotycznie nastawione społeczeństwo przez wzgląd na świętość uświęconego miejsca natychmiast wybierze pozostałego przy życiu brata na przywódcę państwa i misję rozkładania państwa od wewnątrz będzie można kontynuować ku zadowoleniu określonego mocarstwa. Przy okazji rozgłos nadany wypadkowi autobusu, na którego pokładzie była cala elita państwa, zmarginalizuje niewygodną dla owego mocarstwa prawdę miejscu uświęconym. Jest też możliwy drugi scenariusz - uczestnicy pielgrzymki tak się wesoło bawili, ze jeden z pijanych uczestników przewrócił się na kierowce, a ten wjechał w przydrożna brzozę. Odpowiedz Link Zgłoś
namrevlis Profesor z PiS: Jesteście pętaki 03.04.11, 21:40 To nie profesor, tylko dr habilitowany Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Profesor z PiS: petakiem? 03.04.11, 22:04 Ludzie sie zmieniaja, a zmiany nie zawsze nastepuja w pozadanym kierunku. Czasami nieodpowiednie towarzystwo, wiek robi swoje, MENopauza... i katastrofa gotowa. Znajomi ze zdziweniem stwierdzaja: jeszcze kilka lat temu to byl zupelnie inny czlowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Profesor z PiS: petakiem? 06.04.11, 01:53 cul-de-sac. Masz dziwne znajomości. Ja znam twórczość A.Nowaka i merytorycznie niewiele się zmienił. To wy, platfusy /część zwolenników PO/ się zmieniliście. Coraz mniej meritum, coraz więcej inwektyw. Skomentujesz Mellera ? A może wyczyny Komorowskiego ? Mam nadzieję że nieświadomie ale konsekwentnie niszczycie polskie życie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Re: Profesor z PiS: petakiem? 06.04.11, 17:04 Czego chcesz bucu od Komorowskiego? Ten bul cię tak boli buldogu? Przyznał się, przeprosił i koniec kropka. Ja w życiu nie słyszałem z ust żadnego kurdupla słowa "przepraszam" , Tylko "spadaj dziadu!!!!" "małpa w czerwonym" "mamcię na mojej krótkiej liście" i.t.p, i.t.d!! Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Re: Profesor z PiS: petakiem? 06.04.11, 22:40 Bucu ? No tak, to jest właśnie ta kultura salonowa. Jak gra w salonowca. Bul też ma znaczenie. Przytoczone wypowiedzi Kaczyńskiego są z podsłuchu. Nieładnie. A Komorowski publicznie - kaszaloty, drzwi od stodoły, popis w German Marshall Fund, pełna "kultura" jedzeniowa i siadania w czasie oficjalnych uroczystości. Przykładów można podać znacznie więcej. Tylko, ogłupiały platfusie /przepraszam, ale mnie poniosło i zniżam się do twojego poziomu/ tylko głupie elity wytykają latami potknięcia własnego prezydenta. Tylko, co robiły te "elity" w ostatnich latach ? Powtarzam /zasłyszane/ - wlazła żaba w błoto i się złości, że brudna. Odpowiedz Link Zgłoś
doltom Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 00:54 A może by tak redakcja podała link do tego artykułu, żebyśmy mogli wyrobić sobie opinię samodzielnie, bez narzucania nam poglądów przez innych? Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 00:58 Nie tylko Kaczyński i PiS wraz z Gazetą Polską są winni, także my wszyscy, którzy dali się omotać i uwierzyli w to, że tak jedna jak i druga strona zejdzie na ziemię, w obliczu tragedii pozbędzie się oportunizmu i siania nienawiści. Ale to był błąd, wielki błąd, bo gdy jedna strona uległa pewnej refleksji, druga strona (Kaczyński i PiS) wykorzystała to na własną korzyść i uznała jako przyzwolenie do jeszcze większego atakowania podpierając się przy tym pewnym wyciszeniem po katastrofie. PiS i Gazeta Polska, Radio Maryja i TV Trwam, bardziej ugruntowało swoją nienawiść, bo my im daliśmy oręż do ręki, współczując ponad miarę. Teraz mamy wybuch nienawiści z jeszcze większą nawiązką już nie tylko do przeciwników politycznych, czy tych, którzy nie myślą tak jak prezes, ale porusza się nawet mniejszości narodowe skłócając je ze sobą. Do czego to może doprowadzić? Czy nie do wojny domowej? Czy o to Kaczyńskiemu chodzi? Jeśli tak, to niestety powinien zająć się nim sąd i skierować na badania psychiatryczne, bo dalsze funkcjonowanie tego osobnika w polityce staje się niebezpieczne nie tylko dla wewnętrznych spraw Polski ale także i w stosunkach międzynarodowych. Nacjonalizm według prawa jest w Polsce zakazany, a więc prezes PiS podlega ocenie sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
prosatis Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 01:28 Opinia Nowaka ostra, ale nie pamiętacie 4 lat szczucia zwolenników "polityki miłości" ? Palikota, Niesiołowskiego, ale także Tuska, Komorowskiego i całej zgrai celebrytów ? Meller też popisuje się" kulturą", chociaż interpretuje słowa kaczyńskiego tak, jak mu jest wygodnie /słyszałem co mówił o Kaszubach, Ślązakach i RAŚ/. Sami właziliście przez lata w błoto a teraz się dziwicie, że brudno ? A tekst redaktora GW po prostu chamski, o kilka poziomów ostrzejszy od tekstu Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 03:25 Albo "wybitny profesor", albo "profesor z Pis" - te dwa okreslenia wykluczaja sie zupelnie. Podejrzewam, ze czlowiek, ktory powaznie traktuje belkot pisowskiego wodza nie moze byc "wybitny", bo wybitni z reguly maja jakas inteligencje i nie obrazaja polowy Polakow tylko dlatego, ze ci nie zgadzaja sie z tym "wybitnym". Okreslenie "profesor z Pis" jest zdecydowanie lepsze, bo dokladniej okresla czlowieka - niby profesor, a duren. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 10:36 Chyba nie widziałeś laurki jaką "wybitny profesor" wypisuje sobie na okładkach kolejnych popularnych książeczek dla ciemnego ludu (typu albumu o wojnie 1920). Tam to dopiero można poczytać o "wybitnym historyku"! A w jednej z reklamówek jest nawet "jednym z najlepszych historyków na świecie"! Szkoda tylko, że ten świat o tym nie wie... A tak dla niezorientowanych: tego typu "złote myśli" o autorach z zasady piszą sami autorzy, a wydawcy jedynie się pod nimi podpisują - żeby naiwni czytelnicy uwierzyli w rzekomą bezstronność reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: Ja uważam że to bydło nie pętaki 04.04.11, 03:28 Zlzeelitytozwyklebydlonieelity napisała: > Wy hazardowi rwacze kasy > Rychy i Zbychy z Mirem w odwodzie > Wy PO-bolszewickie przekrętasy > Bez przerwy na złodziejskim głodzie > Którzy amnezją powaleni > zbieracie się w bandycką kupę > Nie wszyscy tutaj wymienieni, > Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. Wy nienawistne cwane bydło Z wyjącym klechą wciąż w odwodzie Co macie zamiast mózgów mydło Na władzy bezustannym głodzie Którzy PiSlamem powaleni I zapatrzeni w kaczy kuper Wszyscy tu pięknie wymienieni Całujcie nas Polaków w dupę Żadna sztuka pisać takie pierdoły pisorku i na dodatek w mnie się rytm zgadza a u ciebie nie! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna informatyzujcie się i używajcie bluzgatora 04.04.11, 05:38 h-mol napisał: > Zlzeelitytozwyklebydlonieelity napisała: > > > Wy hazardowi rwacze kasy > > Rychy i Zbychy z Mirem w odwodzie > > Wy PO-bolszewickie przekrętasy > > Bez przerwy na złodziejskim głodzie > > Którzy amnezją powaleni > > zbieracie się w bandycką kupę > > Nie wszyscy tutaj wymienieni, > > Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. > > Wy nienawistne cwane bydło > Z wyjącym klechą wciąż w odwodzie > Co macie zamiast mózgów mydło > Na władzy bezustannym głodzie > Którzy PiSlamem powaleni > I zapatrzeni w kaczy kuper > Wszyscy tu pięknie wymienieni > Całujcie nas Polaków w dupę Obywatelu h-mol i Obywatelko Zlzeelitytozwyklebydlonieelity, serdecznie dziękuję za Wsze poetyckie posty, które wpłynęły na mnie inspirująco i zapragnęłam zachęcić Was do skorzystania z programu komputerowego niezbędnego we współczesnej polskiej polityce. Program o nazwie bluzgator pozwala na efektywne zwalczanie każdego przeciwnika politycznego, a przykład tekstu wygenerowanego przez program bluzgator możecie znaleźć na stronie: fragarena.pl/offtopic/6426-lista-tekstow-z-bluzgator-1-4.html Program bluzgator, niezbędny dla obywateli aktywnie uczestniczących w życiu politycznym, można ściągnąć ze strony : www.free.of.pl/b/bluzgator/download.html *** Napiszcie sobie tak, jak poniżej - uniwersalny tekst piosenki POlitycznych kiboli: Wy mendno-mendne mendne mendy Wy głupio-głupie głupie głupki Wy gnido-gnidne gnidne gnidy Wy dupio-dupie dupne dupki Może słowa są proste, ale jakże piękne i trafiające prosto do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Re: Ja uważam że to bydło nie pętaki 04.04.11, 19:34 Pisiory mają swego klasyka tego rodzaju "poezji częstochowskiej". Pseudonim literacki KRASNODĘBSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 07:02 Jest mi smutno,kiedy czytam intelektualistów prezentujących skrajne,obraźliwe opinie.Panie profesorze!!Wiem,że jestem podłym kundlem ale czy mogę żyć,cichutko,na uboczu według swoich zasad?Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
wwww.2 Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 09:07 Kaczyński i inni akolici mówią potem ,że to nagonka nieprzychylnych mediów ,którzy straszą PiSem , więcej takich oszalałych z nienawiści katolików .Sami plują a potem mówią ,że pada deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 13:40 Przecież to jest język menela z pod budki z piwem a nie PROFESORA UJ-tu!!!! ZGROZA! Rodzice nie posyłajcie tam dzieci na "naukę" bo macie próbkę czego tam uczą!! Odpowiedz Link Zgłoś
bordans Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 14:49 Życzliwie podrzucam link, o którym Panowie Redaktorzy zapomnieli. www.portal.arcana.pl/Nowak-oni-nie-zasluguja-na-nazywanie-ich-zdrajcami-to-jest-po-prostu-grupa-petakow,1061.html Niech każdy ma własne zdanie. Nie traćmy czasu na emocjonalne zadymki. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski GW poprawnie zrelacjonowała bełkot tego profesora 04.04.11, 17:40 Dzięki. GW poprawnie zrelacjonowała bełkot tego profesora - idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.b09 Re: Profesor z PiS: Jesteście pętaki 06.04.11, 00:50 No to ładnie! Nie dość że menelowaty to jeszcze zadymiarz ! Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 15:04 To jest właśnie dobra ilustracja przyczyny, dla której PiS przegrywa ostatnio wszystkie wybory i najprawdopodobniej przegra także te najbliższe. Spróbuję to wytłumaczyć w prosty i przystępny sposób, tak by wszyscy mnie zrozumieli. Dlaczego PiS przegrywa wybory? Bo ma za mało zwolenników, mniej niż inne partie polityczne, w szczególności mniej niż PO, duża partia z którą konkuruje. Co trzeba zrobić, by wygrać wybory? Trzeba zyskać nowych zwolenników, mieć ich więcej niż inne partie, w szczególności niż PO, główny konkurent na scenie politycznej. Skąd wziąć nowych zwolenników? Są jakby dwa ich "źródła". Jedno to osoby niezdecydowane, o nieukształtowanych i chwiejnych poglądach politycznych, które zwykle na wybory nie chodzą, lub jak chodzą to decydują się przypadkowo i w ostatniej chwili. Jest ich bardzo dużo. Ale jednak "inwestycja" w przekonywanie ich do swojej partii może się nie zwrócić: takie osoby mogą przypadkowo w ostatniej chwili zdecydować się na oddanie głosu na kogoś innego, bo np. ma wąsy i 5 dzieci, a oni też mają wąsy i dzieci. Albo nie pójdą jednak mimo wszystko na wybory i tyle. Do tego elektoratu chyba najszerzej się PiS odwołuje i jak widać nie przynosi to efektów. Drugie to zwolennicy innych partii politycznych. Ich jest relatywnie mało i nie jest łatwo ich "przekabacić". Trzeba się o to duuużo bardziej starać. Ale Taka "inwestycja" może się zwrócić. Kto ma ustalone poglądy polityczne i głosuje zgodnie z nimi, ten będzie cennym wyborcą jeśli się go do siebie przekona. A w dodatku pozyskując w ten sposób zwolenników, automatycznie odbiera się ich konkurencyjnym partiom, osłabiając je w ten sposób i zmniejszając ich wyborcze szanse. No i co robi PiS? Powszechnie głosi, że ci co się z nim nie zgadzają, to karły moralne, które tylko szydzą, kryminaliści, zdrajcy, agenci i ubecy, stojący tam gdzie ZOMO, pętaki, małpy i dziady. A w najlepszym razie głupcy, bezmózgie lemingi otumanione przez mass-media. No i jak tu odebrać zwolenników innym partiom, jak się zaczyna dyskusję od ich zwyzywania? Toć nawet jakby PiS miał 110% politycznej racji i same najfajniejsze pomysły na Ziemi to wstępnie zwyzywani zwolennicy innych partii na pewno nie pójdą do kogoś, kto szeroko głosi, że ma ich za głupców, pętaków i kryminalistów. Zróbmy taki myślowy eksperyment: 1) do tramwaju wsiada żebrak i mówi: "Pomóżcie dobrzy ludzie, jestem ubogi, bezrobotny, mam dzieci, chorą żonę, dajcie chociaż kilka złotych na jedzenie dla nich, błagam o wsparcie". Dacie mu pieniądze? Może tak, może nie, pewnie jedni dadzą, inni nie, jak to zwykle bywa. Przypuszczalnie jednak coś tam żebrak nr 1 dostanie. 2) do tramwaju wsiada żebrak i mówi: "Wy faszystowskie świnie! Wy zakłamane, złodziejskie, kapitalistyczne bydlaki. Jak patrzę na wasze burżujskie ryje, to mi się chce rzygać, taki z nich bije debilizm. Wy tu opływacie w dostatki, a ja na bezrobociu, moja chora żona, dzieci głodują. Dajcie mi pieniędzy, wy gnoje!" I co, jak sądzicie: czy żebrak nr 2 dostanie chociaż 1 zł? Wydaje się to uczciwie mówiąc raczej mało prawdopodobne... No i z żebraniem o poparcie wyborców jest mniej więcej tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
bordans Re: Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 15:25 O tak, udało się, ale fajnie!!! Utrącamy niezależnych, bo to nasze komentarz przeczytali i tym co my piszemy się sugerują, a takie som ynteligenty leniwe, że nikt do źródeł nie zajrzy :P A jeżeli tekst Pana Nowaka i tak nie posmakuje to czy bycie patriotą jest takie złe ? GW przecież opisuje tyle wspaniałych działań społecznych poczynionych w odruchach ludzkich. Tak jak potrzeba unormowania naszego najbliższego otoczenia leży w interesie większości z nas tak samo dobrze gdybyśmy potrafili objąć swoimi zmysłami szerszą perspektywę, w której interes narodowy jest równie istotny co place zabaw/orliki/baseny w najbliższej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Profesor z PiS: Jesteście pętaki 04.04.11, 17:44 >...potrzeba unormowania naszego najbliższego otoczenia leży w interesie większości z nas tak samo dobrze gdybyśmy potrafili objąć swoimi zmysłami szerszą perspektywę, w której interes narodowy jest równie istotny co place zabaw/orliki/baseny w najbliższej okolicy> Acha... a ten "ynteres narodowy", to co jest wg. ciebie? Łażenie z pochodniamy? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Jeśli pan profesor Pętak jest patriotą to ja n 04.04.11, 20:30 Jeśli pan profesor Pętak jest patriotą to ja nazywam się Hans Globke. Ani nie jest patriotą ani nie jest niezależny. Jest typowym partyjnym politrukiem, który z nauką ma niewiele wspólnego. Wystarczy popatrzeć na jego "wiekopomne" dzieła, niewarte papieru na jakim je wydrukowano. Wystarczy popatrzeć na "dzieła" jego uczniów. Jeden nacjonalistyczny bełkot, nie spełniający podstawowych wymogów metodologicznych przyjętych dla prac naukowych. Pan Pętak ma perspektywę 1000-letniej Rzeszy, która skończyła się katastrofą dla wszystkich po kilku latach. W interesie narodowym się działa a nie o nim bełkocze panie profesorze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Jaki łże lider taki PiS. 04.04.11, 17:32 Jaki partia taki profesor. Jaka wybitność taka wypowiedź. Prawo ? Sprawiedliwość ? Nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Jesteście pętaki 09.04.11, 22:17 Brawo panie profesorze, ależ ujadają... Patrzcie, obrazili się... biedactwa... Do pięt profesorowi nie dorastacie, pętaki. Odpowiedz Link Zgłoś