Dodaj do ulubionych

Burek albo burka

15.05.11, 08:13
A przy tym nic nie robieniu, naujadają się jak Burki przy budzie...
Świetny felieton jak zawsze...
Obserwuj wątek
    • sakral Burek albo burka 15.05.11, 08:23
      nasi kibole jak muzułmańskie kobiety

tak,ale

na polu minowym kobiety mają zawsze
      pierwszeństwo przed dobrymi
      panami
      kibicami.

• realizmforte Burek albo burka 15.05.11, 08:24
      "Ogórek, ogórek, ogórek zielony ma garniturek, czapkę i sandały zielony , zielony jest cały."
      Żenujące wywody tego pana można skwitować jedynie przedszkolną piosenką. Biedni kibole, jak muzułmańskie kobiety. Ogórkowi życzę soczystej zieleniny , tu ani o rozumie , ani o zdrowiu nie może być już mowy.
      • q-ku no toś sie popisał 15.05.11, 10:18
        a co i po co tu właściwie napisałeś? Bo tego już nie napisałeś;-)
    • bredzislawkomuchruski Największy BURAS to OGÓRAS 15.05.11, 08:45
      Ogóraz zmień facjatę ,bo na dowcipie to się nie znasz
      • pis_busters Re: Żona w wannie mi się pluska-wina Tuska ! 15.05.11, 08:58
        Żona w wannie mi się pluska-wina Tuska !
    • aekielski Burek albo burka 15.05.11, 09:09
      Coś się tak pan uwziął na te mieszkania? Komunistyczne osiedla świecą pustkami bo przybywa nam bezdomnych. Jest wolność,każdy ma prawo wyboru. Jeden woli willę,drugi wygodę i szum wody darmowej. Jeden bardzo ciężko pracuje i ma za to kilkaset tysięcy na miesiąc, drugi utrzymuje się z turystyki po śmietnikach. Niech żyje wolność,wolność i swoboda ...
      • pis_busters Re: Wszystko byłoby OK gdyby nie to, że pisowski ś 15.05.11, 09:24
        Wszystko byłoby OK gdyby nie to, że pisowski śmietnikowy turysta ciągle wyciąga rękę po dobra wytworzone przez tych pracowitych bo zgodnie z tezą "wodza" mu się należy...
        • jacmenos Re: Wszystko byłoby OK gdyby nie to, że pisowski 15.05.11, 12:24
          w śląskim slangu jest takie słowo , które mi się b. podoba : hasisznupel . Hasiok=śmietnik, sznupać=szukać . pisowski hasisznupel ! to mnie śmieszy
    • minstrel515 Burek albo burka 15.05.11, 10:47
      Niedościgły wzór dla polskiej gazety. Czytają i nie rozumieją.
    • antobojar Felieton Ogórka - PiSuar nie rozumie, chlasta i w 15.05.11, 14:59
      Naszym Nocniku lub Gazecie Wolskiej ogłasza zwycięstwo..
      Że im się tak chce..
      To chyba jednak prawda że im płacą..
      • trajkotek płacom - nie płacą 15.05.11, 23:59
        miliardy, miliardy Panie - płacom z tego co watykan i rydzyk biednym ludziom zabierom ... a wszystko po to, aby PiSali.... i piszom i piszom - a tamte płacom i płacom - taka prawda, Panie złoty ...
        • pis_busters Re: Płacom albo obiecujom, że zapłacom jak dojdom 16.05.11, 08:47
          Płacom albo obiecujom, że zapłacom jak dojdom do władzy. Chłop pisze w podkarpackiem aby cała Polska myślała, że to naród pisze. Taka gmina...
    • brzmski z burkania... dżihad 15.05.11, 15:02
      burkanie michała o. w rodzaju: "stadionowi kibole w chustach - jako muzułmańskie kobiety", jest tak na miejscu jak, a bo ja wiem, nagroda dla zwycięskiego konia w wielkiej pardubickiej w postaci plasterka... ogórka; z przyrównywania zakwefionego, zachlanego chłopaczka, z jakiegoś miejskiego pekinu do orientalnej niewiasty - tylko siulim, choć kęsim;
      tak na marginesie; rodzaj kojarzenia podkorowego(?),tak charakterystyczny dla inkryminowanego michała, zaprowadzi go niechybnie do takiej np. konstatacji - o, facet w martensach!, jak nasz błogosławiony jp2!!, zdyszany!!!; pewnie spieszy celebrować uroczystą liturgię, na placu zwycięstwa?!!!
      • pis_busters Re: Ooo! Dzisiaj tylko ćwiartka poszła... 15.05.11, 17:53
        Ooo! Dzisiaj tylko ćwiartka poszła...
        • trajkotek Re: Ooo! Dzisiaj tylko ćwiartka poszła... 16.05.11, 00:04

a to dobre!
          ĆWIARTKA + OGÓREK = FELIETON SATYRYCZNY
    • trajkotek Burek albo burka ... ale raczej barek 15.05.11, 23:55

no bo nie barka (Ogórek nie jest aż tak papieski) - POzostaje barek, a dla relaksu PO ciężkiej harówie nad tekstem - berek... i to najlepiej kucany...

komentarz Bartoszewskiego - POnadczasowy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka