Dodaj do ulubionych

Pokochaj katolika

• three-gun-max Aja wam coś powiem 06.06.11, 15:43
      Tak się dziwnie składa, że te świętobliwe panienki z pierwszych ławek w kościele potem na pielgrzymkach najlepiej się waliło :)
    • iskram Pokochaj katolika 06.06.11, 20:04
      A Ja kocham Zyda!!!!!!!!!!!!!
      • iskram Re: Pokochaj katolika 06.06.11, 20:04
        iskram napisała:

> A Ja kocham Żyda!!!!!!!!!!!!!
    • untrue1982 Po latach na portalu poznałem kogoś wyjątkowego 07.06.11, 10:37
      Jeszcze nie wiem co z tego będzie ale i tak Bogu dziękuję za poznanie tej osoby...
      • tow_rydzyk Komu dziekowac za osiagniecia i postep w nauce ? 07.06.11, 11:11
        Gratulujemy Ci poznania wspanialej osoby na tym portalu...jednakze zamiast bogom/bogu podziekuj autorom mysli technicznej, dzieki ktorym nawiazanie kontaktu z tym Panem /Pania bylo mozliwe...

Twoje podziekowanie przypomina mi podziekowania Karola W. bogu i Matce Boskiej Fatimskiej (nie mam pojecia dlaczego akurat tej a nie np. tej z Medjugorja czy Jasnej Gory) za ocalenie mu zycia podczas zamachu na placu sw. Piotra....ani slowem nie wspomnial on o doskonalych , wysoko wykwalifikowanych lekarzach i pielegniarkach i pozostalej sluzbie medycznej...
        • untrue1982 Re: Komu dziekowac za osiagniecia i postep w nauc 07.06.11, 16:34
          Jak wynika z tego artykułu twórca pomyślał o jego powstaniu w Kościele. Bóg naprawdę żyje i działa, jak ktoś go mocno o coś prosi to w końcu dostaje. Nie zawsze musi to być dokładnie to o co prosimy, bo Bóg wie lepiej co jest dla nas najlepsze. Mam nadzieję, że kiedyś to zrozumiesz. Ja wierze w Boga i w jego działanie. Pomimo tego, że Jezus umarł a potem poszedł do Nieba, zostawił Ducha Świętego, który działa i ulecza. Można to zobaczyć na własne oczy podczas mszy o uzdrowienie Duchem Świętym. Pozdrawiam Ciebie.
    • tadeo7890 Pokochaj katolika 07.06.11, 12:54
      Każdy człowiek ma potrzebę miłości. Potrzebuje kochać i być kochany. Wynika to z samej natury człowieka. Duński mistyk Martinus tak to ujął: „Sens istnienia to połączenie się życia z życiem poprzez miłość.” Wirtyna Kosmologia – nauka duchowa oferuje szereg artykułów o sensie życia, o potrzebie miłości, o altruizmie, żywności wegetariańskiej, o Bogu...

Kosmologia – nauka duchowa

Głód miłości

Człowiek i jego los
    • cwiartka0017 Macie problem ze wszystkim co katolickie... 07.06.11, 21:43
      Zdaje mi sie, ze problemem dla was jest po prostu to, ze jest to portal dla katolikow. Gdyby dotyczyl np. homoseksualistow, skinow, przyjaciol kubusia puchatka, to nikomu by nie przeszkadzal. Ale w momencie kiedy widzicie artykul gdzie pojawia sie slowo katolik, wiara, religia itp. to juz nie wazne co jest tam napisane, wazne zeby to opluc, wyrazic negatywne zdanie i przelac swoje flustracje. A jak ktos stanie w obronie Kosciola to musi byc pisowczykiem i zwolennikiem Ojca Rydzyka. Dla jednego wiara jest wazna, dla innego nie, ale nie zmienia to nic w tym czy jest to dobry czy inteligentny czlowiek. Tylko, ze inteligentny czlowiek widzac cos, co go nie interesuje, lub czego nie rozumie, nie zawraca sobie glowy tym zeby stac w jakiejs skrajnej opozycji i tracic na to czas, ewentualnie chce sie cos na ten te,at dowiedziec. A dobry czlowiek nie ma na celu obrazania wszystkich ktorzy maja odmienne zdanie.
    • costa3500 Pokochaj katolika 08.06.11, 08:39

Każdy katolik to obłudna parszywa świnia ja kocham tylko wieprzowinę.
      • untrue1982 Re: Pokochaj katolika 08.06.11, 09:59
        Świnia to wieprzowina czy się mylę ?

Przykro mi, że obrażasz wielu wartościowych ludzi...
      • cwiartka0017 Re: Pokochaj katolika 08.06.11, 11:48
        dlaczego akurat katolik? nie znasz wiekszosci katolikw i ich szufladkujesz, bo tak ci sie podoba, nie masz ciekawszych rzeczy do roboty? pozaj czlowieka najpierw. polacy to zlodzieje i alkoholicy. tak mowi wiele osob w europie, w wiekszosci, ci ktorzy polakow nie znaja. a taki malo pochlebny opis dotyczy mniejszosci. a ty robisz tak samo. katolik wyrzadzil ci krzywde? jesli tak- nie powinien. tylko ze byl to czlowiek, a ze katolik- tak sie zdarzylo. sa rozni ludzie wiec rozni katolicy. kazdy inny i nie warto patrzec na czlowieka wartosciwego przez pryzmat innych.
    • pani_rosomak Pokochaj katolika 12.06.11, 21:10
      Przeznaczeni to jest świetny portal- tylko bardzo niebezpieczny. Przykład z kręgu bliskich znajomych: 40letni kawaler i dobiegajaca czterdziestki zdesperowana panna poznają się na początku roku i od razu zapadają sobie w serce. w marcu mają już ustaloną datę ślubu, pobierają się w sierpniu (byłoby szybciej ale nie dało się wcześniej załatwić sali) ,długo oczekiwana noc poślubna, wielkie szczęście, półtora roku później przychodzi na świat dziecko. Tylko że w międzyczasie okazuje się że koleżka pochodzi z mocno dziwnej rodziny, z patologicznie dominującą matką, siostrą starą panną i niedostosowanym społecznie bratem. Do tego jest potwornym kutwą, co może być dość słabą opcją gdy żonka zostanie w domu z dziciakiem na jego utrzymaniu zamiast zarabiać własna kasę. Do tego jego fanatyczna niechęć do antykoncepcji, połączona z wymaganiem spełniania obowiązku małżeńskiego przez żonę może skończyc się tragicznie: dziecko przyszło na świat przez cesarkę, ewentualne zajście w ciążę przed upływem roku grozi matce poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi ze smiercią włącznie, tymczasem tatuś nie zamierza rezygnować z przyjemności, ani tymbardziej się zabezpieczać- jednym słowem zamiast na miłego chłopca ze zdrowymi zasadami trafiła moja kumpelka na niebezpiecznego fanatyka religijnego i chorego ortodoksa z którym będzie się musiała męczyć do końca życia, no chyba że ją rzuci. Całe szczęście że była jeszcze na tyle przytomna że nie sprzedała swojego panieńskiego mieszkania. Dlaczego o tym piszę? nie mam nic przeciwko portalowi Przeznaczeni, ale na litość Boską, ludzie, myślcie, poznajcie sie dobrze w realu, zanim powiecie sobie TAK po tygodniu znajomości i trzech tygodniach korespondencji. Życie to nie je bajka.
    • 001radek Pokochaj katolika 14.06.11, 21:12
      Zaraz, cos mi sie tu nie zgadza.Czy to nie jest tak,ze to Bóg ,Maryja ,Duch Swiety,Jezus i wszyscy swieci kieruja zyciem katolików?Opatrznosc,wola boska,przeznaczenie,boski plan?To nie bóg laczy ludzi tylko jakis portal? Przeciez jak bóg nie pozwoli to nie pomoga wszystkie kompy z calego swiata tak?A jesli taka jest wola boza zaden komputer nie jest potrzebny.Przeciez wystarczy chodzic do kosciola,dawac na tace i modlic sie o meza albo zone.
      Tak bylo przez 2000lat i co i nagle cos sie zmienilo?Oj cos mi sie wydaje, ze ktos tu wlazi w nieswoje kompetencje.Swiat sie konczy a wam katole zamiast modlitwy tylko dupy w gowie.
      A z reszta kto wie?Niezbadane sa bity boze.
    • qdynt Pokochaj katolika 27.08.11, 10:12
      Teraz mamy jedyny w Polsce i na świecie portal - porównywarkę parafii colaska.pl. Takie PARAFIEO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka