saint_just 01.07.11, 22:50 Informatorzy też mają dostęp do neta i komórek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaron_agorenstein Cóż, widać, że Orliński nie pracował przez miesiąc 01.07.11, 23:14 nad tym artykułem. Ani przez tydzień. Ani przez dzień. Ani nawet przez pół dnia. Ani ćwierć. Typowy bzdet użytkowy typu" przeczytaj i zapomnij". Przeczytałem go, bo akurat jadłem kolację przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
toki88 A u nas w Polsce 01.07.11, 23:23 Dziennikarz naprawdę stracił życie. Nazywał się Jarosław Ziętara. Tropił on afery gospodarcze, które miały miejsce tuż po transformacji w Polsce. Ciała nie znaleziono. Ziętara zaginął w 1992 roku. Od tego czasu wiele się w Polsce zmieniło na lepsze, ale ludzie odpowiedzialni za śledztwo, które było prowadzone w sposób haniebny, są bezkarni. Ale to są efekty transformacji. Pozostawienie ludzi związanych z aparatem represji z czasów PRL bez żadnych szkód, musiał wywołać takie przypadki. Jednocześnie niektóre media (spoglądam ukradkiem na gw...) starają się wpoić ludziom, że transformacja przebiegła w sposób całkowicie perfekcyjny. Duchy III RP, takie jak właśnie Ziętara, ale również Olewnik czy gen. Papała nigdy, nie pozwolą wielu ludziom, takim jak ja, uwierzyć w mit o pokojowej transformacji, która zaszła w Polsce. Dlatego nie uwierzymy Wałęsie, Kiszczakowi, Michnikowi, Gazecie Wyborczej, Tuskowi, Jaruzelskiemu, Komorowskiemu, ani nikomu innemu, który twierdzi, że nie należy rozliczać zbrodni PRL i zbrodni III RP. IV RP, którą forsuje PiS, nie ma na celu nic innego, jak właśnie rozliczenie ludzi odpowiedzialnych za te zbrodnie i odebranie władzy, jaką jeszcze posiadają. Ale to nie leży w interesie PO, ani prorządowej gazety jaką jest GW. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: A u nas w Polsce 01.07.11, 23:32 > IV RP, którą forsuje PiS, nie ma na celu nic innego, jak właśnie rozliczenie lu > dzi odpowiedzialnych za te zbrodnie i odebranie władzy, jaką jeszcze posiadają. > Ale to nie leży w interesie PO, ani prorządowej gazety jaką jest GW. __________________________________________________ Lepiej może nie , bo Polska nie poradzi sobie z szokiem dobrobytu i sukcesu jaki nastąpi dzień po usunięciu ostatniego Ubeka. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: A u nas w Polsce 02.07.11, 07:37 "Jednocześnie niektóre media (spoglądam ukradkiem na gw...) starają się wpoić ludziom, że transformacja przebiegła w sposób całkowicie perfekcyjny." Kłamiesz. "Wałęsie, Kiszczakowi, Michnikowi, Gazecie Wyborczej, Tusk > owi, Jaruzelskiemu, Komorowskiemu, ani nikomu innemu, który twierdzi, że nie na > leży rozliczać zbrodni PRL i zbrodni III RP." Kłamiesz. Czy zwolennicy IV RP nie potrafią nic innego niż kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis Re: A u nas w Polsce 02.07.11, 09:22 grundol1 napisał: > "Jednocześnie niektóre media (spoglądam ukradkiem na gw...) starają się wpoić l > udziom, że transformacja przebiegła w sposób całkowicie perfekcyjny." > > Kłamiesz. > > "Wałęsie, Kiszczakowi, Michnikowi, Gazecie Wyborczej, Tusk > > owi, Jaruzelskiemu, Komorowskiemu, ani nikomu innemu, który twierdzi, że > nie na > > leży rozliczać zbrodni PRL i zbrodni III RP." > > Kłamiesz. > > Czy zwolennicy IV RP nie potrafią nic innego niż kłamać? Przypomnij wiec temu oszustowi że nijaki Ziemkiewicz, w wyniku ugody sądowej, przeprosił publiczne Adama Michnika, za identyczne niemal pomówienia Adama Michnika iż chroni komunistycznych zbrodniarzy. Może ten oszust tez będzie to czytał podczas jedzenia i się zadławi, albo co najmniej dostanie refluksji. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Masz rację. Napisanie, że Adam Michnik 02.07.11, 12:00 chroni komunistycznych zbrodniarzy to głupota. Ale może przypomnij również, jacy to komunistyczni zbrodniarze zostali w ciągu ostatnich dwudziestu lat osądzeni. A także kto pierwszy w wolnej Polsce przeglądał archiwa SB i potem działał tak, by tę wiedzę jak najdłużej zachować tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Masz rację. Napisanie, że Adam Michnik 04.07.11, 08:13 To nie zmienia faktu, że toki88 kłamał. A ty insynuujesz w stylu Kaczyńskiego. Mnie niezmiennie bawi fakt, że Michnik był największym wrogiem dla Polski Ludowej i jest dla Prawdziwych Polaków. Może chodzi o to, sbecja PRLowska i neosbecja kaczystowska mają wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Akurat słabo pasuję na Prawdziwego Polaka 04.07.11, 10:52 Co chyba mój pseudonim wystarczająco podkreśla. Co "insynuuję w stylu Kaczyńskiego"? Przecież to raczej to Twoje twierdzenia jest insynuacją. Czy ja sugerowałem, że jesteś jakąś "neoesbecją"? Sprawdź też, w którym miejscu drzewka znajduje się mój post i czy odnosiłem się do postu niejakiego "toki88". Tak więc same pudła. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: A u nas w Polsce 02.07.11, 18:24 toki88 napisał: > IV RP, którą forsuje PiS, nie ma na celu nic innego, jak właśnie rozliczenie lu > dzi odpowiedzialnych za te zbrodnie i odebranie władzy, jaką jeszcze posiadają. To jeden z najzabawniejszych fragmentów, jakie ostatnio czytałem. Dziękuję. Naprawdę są jeszcze ludzie, którzy szczerze wierzą w ten PR-owski byt, zwany IV RP, a jednocześnie potrafią pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
atdaban Śmierć dziennikarza śledczego 02.07.11, 12:17 Przeczytałem świetny, moim zdaniem, felieton. Z ciekawości przejrzałem komentarze. Napisałbym najchętniej 'bez komentarza', bo ciężko zrozumieć tok myślenia czy może jego brak u niektórych czytelników. Dla jednych felieton powinien powstawać dwa miesiące. Inni, tezę że digitalizacja gazet zabija dziennikarstwo śledcze, które wymaga mozolnej i długotrwałej pracy przy zbieraniu i potwierdzaniu informacji, obalają krótkim: Przecież dziennikarz korzysta z netu i telu (to o co chodzi?). Pomijam, że istnienie GW to zbrodnia przeciwko prawdziwym Polakom. To wszystko przypomniało mi kawał: - Stirlitz, co jest lepsze: radio czy gazeta? - zapytał podejrzliwie Mueller. - Gazeta, w radio nie zawiniesz śledzia - odparł spokojnie Stirlitz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein A co w nim takiego świetnego? 02.07.11, 12:56 atdaban napisał: > Przeczytałem świetny, moim zdaniem, felieton. Z ciekawości przejrzałem komenta Przykro mi też, że nie trafiła do Ciebie moja ironia. Ale dalej uważam, że tekst Orlińskiego jest nieistotnym bzdecikiem o tym, że (o czym wszyscy już dawno dobrze wiedzą) dziennikarstwo zmieniło się w produkcję nieistotnych bzdecików. Odpowiedz Link Zgłoś
atdaban Re: A co w nim takiego świetnego? 02.07.11, 14:13 Unikam zajmowania się bzdetami, tym bardziej 'nieistotnymi bzdecikami' (sprawdź co to jest pleonazm). Definicję ironii może też warto sobie przypomnieć, bo chyba oprócz złośliwości powinna zawierać coś jeszcze. Tym bardziej, że felieton to nie artykuł śledczy. Jeśli został napisany w kwadrans to zazdroszczę lekkiego pióra. Ironią byłoby stwierdzenie, że Orliński pisał swój tekst przez miesiąc(e) niczym artykuł śledczy. Moim zdaniem, tekst Orlińskiego jest świetny. Ale, żeby móc to dziś stwierdzić, musiałem kiedyś dowiedzieć się co to jest felieton. Człowiek uczy się całe życie. Mam nadzieję, że nie przekroczyłem granic ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Nie, nie przekroczyłeś granic ironii 02.07.11, 14:47 atdaban napisał: > > Mam nadzieję, że nie przekroczyłem granic ironii. Wadą Twojego elaboraciku (o Boże, przecież to nie pasuje do definicji "elaboratu"!) jest to, że napisałeś wiele o mnie (że nie wiem, co to pleonazm, że nie wiem, co to ironia, że nie wiem, co to felieton) i dokładnie ZERO o tekście Orlińskiego. No więc widocznie tyle masz tak naprawdę do powiedzenia o tym świetnym tekście. Świetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
atdaban Re: Nie, nie przekroczyłeś granic ironii 02.07.11, 17:04 Myślę, że Orliński, jeśli czyta te komentarze ma niezły ubaw. Stawiasz mnie pod ścianą, bo dałem do zrozumienia, że warto pomyśleć zanim coś się napisze, a jak się coś pisze, to warto znać znaczenie użytych słów. Teraz mam to tylko udowodnić (i pokazać palcem gdzie to napisałem)? Mam też tłumaczyć, dlaczego podoba mi się felieton, mimo że dla Ciebie jest to 'nieistotny bzdecik'. Czy w takiej sytuacji ma to jakiś sens? Ja tu się będę 'wypruwał intelektualnie', a Ty stwierdzisz.. 'e tam, to wszystko bzdeciki, elaboraciki, pierdołki' (nienawidzę zdrobnień!). Niech Atena ma Cię w swojej opiece (na wszelki wypadek - Atena to m.in. bogini mądrości, a przynajmniej w tym znaczeniu tego użyłem). Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Jasne. Inne komenatrze są bezmyślne 02.07.11, 20:59 A Ty mógłbyś tak fajnie, tylko że Ci się "wypruwać intelektualnie" nie chce. Twoje prawo nie lubić zdrobnień, moje prawo nie lubić przemądrzałego belferstwa, któremu na koniec i tak się nie chce. Typowo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
atdaban Re: Jasne. Inne komenatrze są bezmyślne 04.07.11, 18:40 Jeśli autor felietonu przegląda komentarze, to oprócz 'typowo polskiej' wojenki o żydokomunie, esbecji, IV RP itd. przeczyta, że jednej osobie podobał się jego tekst. Myślę, że to wystarczy i nie muszę tego jakoś szczególnie uzasadniać (Orlińskiemu). Tobie się artykuł nie podobał, jednak nie dlatego, że się z nim nie zgadzasz. Po prostu żaden tekst Ci się nie podoba, dziennikarze piszą bzdety, a poza tym to wszystko już wiemy (najlepiej). Typowo polskie? Mam nadzieję, że nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mousepad Re: Śmierć dziennikarza śledczego 03.07.11, 20:09 atdaban napisał: > Przeczytałem świetny, moim zdaniem, felieton. Z ciekawości przejrzałem komenta > rze. Napisałbym najchętniej 'bez komentarza', bo ciężko zrozumieć tok myślenia > czy może jego brak u niektórych czytelników. Dla jednych felieton powinien pows > tawać dwa miesiące. Inni, tezę że digitalizacja gazet zabija dziennikarstwo śle > dcze, które wymaga mozolnej i długotrwałej pracy przy zbieraniu i potwierdzaniu > informacji, obalają krótkim: Przecież dziennikarz korzysta z netu i telu (to o > co chodzi?). Pomijam, że istnienie GW to zbrodnia przeciwko prawdziwym Polak[b > ]om[/b]. > > To wszystko przypomniało mi kawał: > - Stirlitz, co jest lepsze: radio czy gazeta? - zapytał podejrzliwie Mueller. > - Gazeta, w radio nie zawiniesz śledzia - odparł spokojnie Stirlitz człowiek poznaje swoja date śmierci a tu ludzie kawały opowiadają.... dziwny sposób rozładowania napięcia Odpowiedz Link Zgłoś