08.07.11, 14:18
Headbangers Ball z prowadzącą sexy blondi Vannessa Warwick to było coś:)
Święte słowa szanowny redaktorze...obecnie MTv to gniot dla debili,którzy z równą fascynacją oddają się słuchaniu radia bzdet,rmf i innej maści "rozgłośni":)
Niekiedy mam wątpliwą przyjemność słuchać w/w stacji w pracy i często odnoszę wrażenie,że
dostosowują się do ogólnego poziomu słuchaczy lol
Gdzie te słodkie czasy...cóż możemy powspominać stare,dobre MTv.
Pozdro dla metalowej braci i pana redaktora:)
Obserwuj wątek
    • popijajac_piwo Za teledyski trzeba płacić 08.07.11, 15:21
      Za swołocz z gołą doopą nie...
    • golass MTV to bylo to 08.07.11, 16:08
      w poczatkowych latach 90-tych stanowilo 50% mojej rzeczywistosci... a tak swoja droga - istnieje dzis jeszcze stacja telewizyjna promujaca muzyke? czy juz nie ma muzyki, wiec nie ma co promowac?
    • ago12 MTV 08.07.11, 16:44
      Tak, piękne lata poznawania muzyki... Tyle czekałam na MTV.
      Na czas studiów i z powodu braku telewizora zrobiłam długą przerwę.
      Teraz mam TV. I nawet nie wiem, gdzie jest ten program na mojej platformie cyfrowej.
    • williamadama VH1 08.07.11, 17:13
      Ogladalem MTV od 1987 do 1993 roku i przestalem, bo mniej wiecej w tamtym czasie zobilo sie tam jedynie "murzynowo" ze zlotymi ketami a potem bylo juz tylko gorzej. Dzis okazuje sie, ze MTV jest platna. Paranoja.

Jesli MTV kiedykolwiek budowala wasza swiadomosc muzyczna, to wcale sie nie dziwie ze disco-polo cieszy sie taka popularnoscia w naszym kraju.

Zna ktos z was kanal VH1 z tamtych lat?
      • konsta-is-me Re: VH1 09.07.11, 03:23
        Usilowalam sie uczyc (zreszta z powodzeniem ) ang ogladajac MTV,jedyny program ktory rozumialam wtedy to byl "Most Wanted" Ray'a Cookes'a bodajze
      • lmblmb Pseudosocjologiczny bełkot. 09.07.11, 10:32
        williamadama napisał:

> Jesli MTV kiedykolwiek budowala wasza swiadomosc muzyczna, to wcale sie nie dzi
        > wie ze disco-polo cieszy sie taka popularnoscia w naszym kraju.

Pseudosocjologiczny bełkot.
    • rilian było, oj tak było... 09.07.11, 11:31
      te premiery wyczekiwane, ogłaszane i celebrowane... jacksona "in the closet" czy U2 "numb"...

paul king
      marine van der vlugt
      simone angel
      ray cokes

mtv - music non stop...
    • patxi MTV 09.07.11, 12:39
      Tak, to byly naprawde wspaniale czasy, jak w MTV byla jeszcze muzyka! A teraz coz, mozna sobie zawsze poogladac Most Wanted na You Tubie ;-)
    • slashmelater MTV 10.07.11, 00:27
      Drogi Panie Redaktorze

W pełni się z Panem zgadzam jeżeli chodzi o wrażenia z jakimi pozostawia nas maistreemowy MTV. Z muzyką to ma już niemal nic wspólnego. Warto jednak pamiętać, że MTV już dawno zmieniło zwoją politykę związaną z nadawaniem i treścią swoich programów, a to co Pan oglądał to tylko jeden z ponad 100 kanałów z rodziny MTV.

Dobre w tym to, że dla ambitniejszego widza płatne kanały MTV mają nawet więcej wartościowej treści niż wspominiany przez Pana z nostalgią Music Televisjon lat `90.
      MTV wpisał się poprostu w coraz szerszy nurt pay tv, gdzie odbiorca wybiera sobie to, co mu najbardziej odpowiada. Podział zresztą był konieczny, bo muzyków nagrywających klipy do swoich utworów jest nieporównywalnie więcej niż 20 lat temu. A darmowa papka przeplatana reklamami to zaledwie jeden kanał + jego regionalne odmiany. Jego odbiorcą są nastolatki, które lubują się w najróżniejszych programach reality i nie wydają pieniędzy na pakiety telewizyjne.
      W segmencie płatnych MTV też panuje hierarchia: w Norwegii, gdzie mieszkam, pakiet MVT Rocks, MTV Dance, MTV Hits, MTV Music oraz 2 kanały VH1 kosztuje u providera dodatkowe 30 pln miesięcznie, podczas gdy okręt flagowy MTV N HD (kilka dni temu przemianowany na MTV LIVE HD) kosztuje sam już 40 pln. Mimo to serdecznie polecam ten kanał, który jest całkowicie pozbawiony reklam i w wiekszości składa się z koncertów, nadawanych ekskluzywnie w tym kanale, relacji z festiwali, autorskich programów, gdzie gwiazdy opowiadają o swojej muzyce i t.p. No a o to, że za jakość trzeba płacić pretensji mieć nie można.

Moim zdaniem w domu lepiej mieć 3,4 płatne, jakościowo dobre kanały i być ich świadomym odbiorcą. Nie tęsknię za czasamim kiedy to wystarczyło wycelować talerz w Astrę i spędzać przed telewizorem długie godziny bez sensu surfując po kanałach

Pozdrawiam
      • slashmelater Re: MTV 10.07.11, 00:29
        miało być "television" :P
    • rpq MTV 10.07.11, 00:55
      Ten artykuł przypomniał mi o pewnym gościu, który przez parę miesięcy jadł wyłącznie kotlety mcdonnaldsa i na koniec był oburzony tym, że strasznie przytył, podczas jedzenia wymiotował i ogólnie czuł się nie tęgo.

A w kwestii programów na mtv, może ci ludzie wcale nie czuja się upokorzeni bo a) mają dystans do siebie i b) rozumieją, że to tylko konwencja zabawy?
      • sir_fred Re: MTV 10.07.11, 19:05
        Zabawy? No, może... W końcu są środowiska, gdzie pierdzenie też uchodzi za zabawę...
      • kotek.filemon Re: MTV 17.07.11, 16:37
        > Ten artykuł przypomniał mi o pewnym gościu, który przez parę miesięcy jadł wyłą
        > cznie kotlety mcdonnaldsa i na koniec był oburzony tym, że strasznie przytył, p
        > odczas jedzenia wymiotował i ogólnie czuł się nie tęgo.

Mówisz o Spurlocku? Po pierwsze nie parę miesięcy tylko jeden miesiąc. Po drugie, wcale nie był oburzony - spodziewał się tego, nie przewidział tylko, że efekt będzie tak potężny. Po trzecie, nietęgo razem, ale to już się czepiam :)
    • white_lake ach, piękne czasy 10.07.11, 11:24
      oglądałam MTV na przełomie 80 i 90 lat, w domu nie miałam telewizora, ale na wakacjach jeździłam do pracy za granicę, jako pokojówka w hotelu, pierwszą rzeczą, jaką robiłam po wejściu do każdego pokoju było kliknięcie pilota, a potem praca szła w rytm muzyki, nawet miałam kiedyś kłopoty z tego powodu, mojej oberbrygadzistce to się nie podobało, że taka zadowlona i rozbujana chodzę
      do nazwisk jeszcze dodałabym Christiane Backer, ciemnowłosa Niemka o takiej sympatycznej, wesołej buzi
      prawdziwa muzyka, prawdziwe teledyski, ech...
      ale może coś się ruszy, może to wróci, skoro Adele, czysty, autentyczny mega talent, bez potrząsania cyckami i kręcenia gołym tyłkiem zdobyła taką popularność, to chyba znaczy, że ludzie tego potrzebują, że na to czekają
    • loneshewolf MTV 10.07.11, 14:58
      Podziwiam Pana skłonność do poświęceń, ale lepiej nie powtarzać takich eksperymentów, bo mogą być niebezpieczne dla zdrowia, zwłaszcza w dużych dawkach.
    • 80lukaspl MTV 10.07.11, 16:45
      Z tego co zrozumialem, to bylo ogladane MTV - Polska.
      Swego czasu bylo MTV. Potem moja kablowka zamienila to MTV na jakies niemieckojezyczne. Dno ciezkie do strawienia. Potem pojawilo sie jeszcze to polskie... a potem widzialem amerykanskie, gdzie wycie i hukanie, nazywane rapem i soulem bylo na porzadku dziennym.
      Nie wiem co stalo sie z tym MTV, ktore jako pierwsze ogladalem (podejrzewam, ze brytjskie), ale jak sie domyslam, tez moglo zejsc na psy.
      • rpq Re: MTV 10.07.11, 17:08
        To schodzenie na psy jest inaczej znane pod nazwą proces starzenia się :). Znany od starożytnej Grecji, niezawodnie pokolenie za pokoleniem wydający ten sam produkt - statecznych, konserwatywnych podatników i rodziców kolejnych, niezmiennie rozczarowujacych następców.
    • sevennationarmy MTV to nie tylko jedna stacja 17.07.11, 12:17
      MTV to w tej chwili kilka powiązanych ze sobą stacji - we wszystkich oprócz tej "głównej" jest, na szczęście, masa muzyki. MTV Rock (do niedawna MTV 2) puszcza rocka i trochę alternatywy, MTV HD to koncerty, MTV Hits, MTV Dance... Nie jest aż tak źle.
    • kotek.filemon Viva Zwei 17.07.11, 16:43
      Jedyna muzyczna tv z prawdziwego zdarzenia. Niestety potem przerobiona na Vivę+, która ssie paue (a nawet nie wiem czy jeszcze istnieje, nie jestem na bieżąco). Pamiętam, jak na Vivie Zwei oglądałem program o Masami Akicie. Merzbow, w ogólnie dostępnej telewizji, nie do uwierzenia...

PS: To, co większość dyskutantów pamięta (i ja zresztą też) to było MTV UK z pierwszej połowy lat 90-tych, pionierskich czasów kablówek i talerzy w Polsce. Saturday Night Live z Rayem Cokesem, Headbangers Ball, itp. Stare dobre czasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka