Dodaj do ulubionych

Pieska dola

21.07.11, 14:20
Może zamiast dopłacać do adopcji zorganizować przy każdym schronisku bezpłatny/minimalnie płatny hotel-przechowalnię dla "wakacyjnych" psów ? A do tego wysokie mandaty dla osób, które psy podrzucają lub oddają do schroniska z dziwnych powodów (wiem, ciężko to ustalić). No i czipowanie/tatuaże obowiązkowo - kontrole we wszystkich miejscach, gdzie psy są sprzedawane, za sprzedaż psa bez czipa - mandat ! Wystarczy obdzwonić ogłoszenia z netu i gazet, i już kasa na schroniska się znajdzie.
Pomysł Chojnic jest skrajnie nieodpowiedzialny !
Obserwuj wątek
    • grajne Pieska dola 21.07.11, 14:31
      Kiedy w końcu ludzie sobie uświadomią, że za ich niedojrzałość płacą wszyscy? Czy dorosły człowiek naprawdę nie zna siebie na tyle, że nie wie, ze nie będzie w stanie zająć się zwierzęciem?Może trzeba przeprowadzić jakąś kampanię informacyjną?Że nawet wyrzuconą rzeczą ktoś się musi zająć, a co dopiero zwierzakiem?Hotele dla psów nie istnieją?Rodzina nie może się zająć przez dwa tygodnie psem?
      • maura4 Re: Pieska dola 21.07.11, 15:28
        Rodzina. No ponoć taka cudowna i ważna polska rodzina, a nie ma komu zostawić na parę dni zwierzaka. Aktualnie moi rodzice zajmują się pięcioma psami. Przez dwa tygodnie. Dają radę, choć pracują. Nie wiem czy tu pomoże jakakolwiek kampania. To kwestia odpowiedzialności, wychowania. Ja wychowana od wczesnego dzieciństwa ze zwierzętami, nigdy bym swojego nie porzuciła. Nasze zwierzęta umierały w naszym domu ze starości. Ja nie znam innej sytuacji. Nigdy nie było takiej strasznej sytuacji, że suka się oszczeniła i nie ma szczeniąt. Tatuś coś tam pierdzieli, a dzieci dobrze wiedzą, że je zabił, albo wyrzucił. Tak było u mojej koleżanki z podstawówki. Płakała, kiedy mi opowiadała. W naszej rodzinie suki są ubezpładniane. Nie wiem czy w cywilizowanych państwach też jest takie bestialstwo ? Ludzie nie mają sumienia i serca ? Stosunek do zwierząt, przyrody, ludzi słabszych, chorych jest miarą cżłowieczeństwa. No, to w Polsce ta miara jest poniżej zera. Porzucane, zabijane, zamęczane zwierzeta. Zaśmiecane lasy, zatruwane rzeczki i jeziora z przydomowych szamb. Wykluczeni niepełnosprawni. Może KK zająłby się w końcu wychowaniem swoich wiernych. Bierze za to dużą kasę.
    • ufffaa Pieska dola 21.07.11, 18:23
      "Zwierzeta to nasi mlodsi bracia"
    • kacleo Pieska dola 21.07.11, 20:26
      Przepraszam za wyrazenie, ale kto wpadl na taki poroniony pomysl?
      Nie daj Boze, zeby projekt zostal uchwalony, bo zleca sie pijaczkowie z calej okolicy, wezma pieniadze za pol roku z gory, po czym zarabia psy lopata i powiedza, ze zdechly albo uciekly (jesli w ogole ktos z szanownej gminy o nie zapyta....), po czym zglosza sie po nastepne pieniadze i psy.
      To chyba juz lepiej te psy uspic humanitarnie, bez bolu i strachu....
      Ale chwala gminie, ze w ogole zastanawia sie nad problemem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka