anna12-3
03.09.11, 07:03
Oczywiście,że swoją rzeczowością w dyskusji wygrał Marek Balicki ! Panie z rządu kompletnie oderwane od rzeczywistości. Kopacz nie przekonały zdjęcia i wywiad przedstawiony przez Balickiego z natury,bo ona ma swoje STATYSTYKI ! Kompletna kompromitacja! Rozwój techniki medycznej powoduje,że wizyty np.milionów cukrzyków są ograniczone. Moja mama miała cukrzycę w latach 70 i 80- tych. Wtedy musiała chodzić raz w tygodniu do lekarza,bo badanie cukru było tylko w warunkach ambulatoryjnych. Dzisiaj ja mam cukrzycę i chodzę do diabetologa raz na 3-miesiące,bo mam w domu glukometr. To,że pomimo wpływu dodatkowo 20 mld.zł.,a służba zdrowia jaka jest,każdy widzi ,świadczy o niczym innym,jak o złym zarządzaniu. Zresztą,o czym mówimy,skoro szef NFZ-nie ma bladego pojęcia,co się stało z 20% funduszy. Powiedzenie Kopaczowej zawarte w tytule,świadczy wyłącznie o jej arogancji,typowej dla Platformy. Balicki ma rację mówiąc o opiece medycznej w szkołach. Nie pamiętam nazwy miasta,ale chyba w Płońsku zrobiono badania wszystkim dzieciom w wieku szkolnym i okazało się,że u ok. 30% z nich ma wadę postawy,a u 17% wykryto wady wzroku. To wszystko było poza wiedzą rodziców,a wynikło z braku badań profilaktycznych. Jakimi ludżmi i pracownikami w dorosłym życiu,będą tak zaniedbani w młodości. Ile pieniędzy pochłonie ich póżniejsze leczenie,ile niepotrzebnych cierpień. Skoro mogliśmy zrobić z Orlików program narodowy,to sensowniejszy byłby program narodowy opieki medycznej nad dziećmi i młodzieżą. Najbardziej rozśmieszyła mnie Fedakowa z "oczkiem w głowie /rządu/-młodych,bezrobotnych ludzi. Znając ich sytuację w obecnej Polsce,Fedakowa zupełnie odjechała!