Dodaj do ulubionych

Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota

04.10.11, 07:24
Cztery lata temu obiecywał, że będziemy drugą Irlandią. Teraz obiecuje, że nie będziemy drugą Grecją. Kto chce niech wierzy.
Obserwuj wątek
    • easy.teraz Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 07:25
      >moim głównym zadaniem jest to, żeby ci, którzy są w najtrudniejszej sytuacji, nie ucierpieli - mówi premier

Łobuz, miał na to tyle czasu, teraz sobie przypomniał bo są wybory...
      • makoshika Polskę trzeba wyrwać z rąk Sobiesiaków i ich 04.10.11, 09:31
        sługusów z PO: Tusków, Schetynów, Chlebowskich i Drzewieckich.
        • piglowacki wzniosła retoryka PlCERA w jedną, … 04.10.11, 13:43

Picer: …”20 lat temu byłem młodym bojowym liberałem i nie przekonywał mnie Tadeusz Mazowiecki, gdy swoim niskim tembrem głosu wypowiadał powoli zdanie: "Donaldzie, pamiętaj, rynek rynkiem, ale musisz pamiętać o skutkach społecznych". Mówiłem sobie w duchu: "Boże, tak jak premier powoli mówi o tej wrażliwości, tak powoli się będzie Polska zmieniała". Dziś uważam, że Tadeusz był z nas wtedy najmądrzejszy.”…

a czyny w drugą stronę –> identycznie jak u Populisty i Socjotechnika BEZ ZASAD Jarosława K. o czym jednoznacznie w LICZBACH w zalinkowanym niżej RAPORCIE.

:-(((((((((((

POPiS-owe obiecanki cacanki - tyle obiecali, to zrobili” (19.09.2011)
          wyborcza.biz/biznes/1,101716,10310225,POPiS_owe_obiecanki_cacanki___tyle_obiecali__to_zrobili.html

…”W sumie na zmianach w podatkach i polityce społecznej wprowadzonych przez rząd PO-PSL zarówno kwotowo, jak i proporcjonalnie najbardziej zyskali najbogatsi. Ich dochody wzrosły przeciętnie o 550 zł miesięcznie (6,2 proc.), głównie w wyniku reformy podatkowej. W tym czasie najubożsi zyskali średnio jedynie 10 zł (1 proc.). Średnio zamożni nawet stracili - po kilka - kilkanaście złotych miesięcznie.”…

Piotr Pacewicz: "Tusku, pokochaj elity!" (2011-03-02)
          wyborcza.pl/1,76842,9189216,Tusku__pokochaj_elity_.html

..."I ja właściwie czekam, panie premierze, że pan i koledzy z rządu, których - żadnego - nie można zmienić z powodu prezydencji, choćby nie wiem ile samolotów spadło, że państwo się wezmą do roboty nie po to, by wygrać wybory, nie po to, by robić takie szoły, jak pan zrobił z dopalaczami, ale po to, by wziąć do ręki "Polskę 2030" i powiedzieć: "jes, łi ken", bo łi ken naprawdę. A jak pan w to nie wierzy, to czas się zwijać do Sopotu!"...

..."Jednym słowem, że pan powie "jes łi ken", a nie będzie pan mówił "noł łi kant", bo to byłby wielki kant
          , i nie będzie pan władał od wyborów do wyborów jak jakiś Berlusconi, tyle że przyzwoity."...

więcej o innych old picach Picera:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,101348548,,Picu_Picu_Donek_.html?v=2

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)
          • sakoveba Palikot - jedyna niekonserwatywna siła w Polsce. 05.10.11, 08:22

Stateczny Donaldzie, mamy dość waszej konserwatywno-konserwatywnej "demokracji dwupartyjnej" pobłogosławionej przez biskupów.

Chcemy nie tylko formalnie ale także cywilizacyjnie należeć do Europy. Dojenie unijnej kasy to nie wszystko (Rydzyk też to umie.)

Dlatego partia Palikot to nie jest żadna "błazenada". To odważna akcja (i ofiarna - wszystko z własnej kasy Palikota!) mająca na celu wyrwanie Polski z konserwatywnej monokultury ideologicznej.

Propagujmy Ruch Palikota. Jego szanse wciąż rosną!
            • von_seydlitz Pamiętam rządy PiS i było dobrze. 05.10.11, 08:39
              Pamiętam też całe 4 lata Tuska..... pic i propaganda.....
              • alejajaniemaco Wystarczy powiedziec 18latkom ze za Kaczynskiego 05.10.11, 08:43
                to samoloty prezydenckie spadaja - to najlepiej dziala na wyobraznie !
                • ilpadrino666 Re: Wystarczy powiedziec 18latkom ze za Kaczynski 05.10.11, 09:09
                  wystarczy im powiedzieć, za za Kaczora można było kupić "na legalu" dopalacze.... :)))))))))))))))
                  • wlodekzpoznania Naiwne! 18tki wiedzą,że PO nie jest remedium naPIS 05.10.11, 10:37
                    Naiwne stwierdzenie. I co z tego, że nie wiedzą jaki jest PiS. Wiedzą, że PO nie jest też remedium na PiS. PO okazała się być częścią POPiSu.

ilpadrino666 napisał:

> wystarczy im powiedzieć, za za Kaczora można było kupić "na legalu" dopalacze..
                    > .. :)))))))))))))))

ROTFL
              • sakoveba "Pamiętam rządy PiS i było dobrze." :- ))))) 05.10.11, 10:22

Wieczne "zagrożenie pisowskie" można wyeliminować tylko kończąc panowanie polskiej konserwo-poprawności, która zrodziła nie tylko PiS, ale także jego wersję light, PO.

Obie te partie są dziećmi jednej formacji mentalnej (w PE Platforma należy do klubu partii konserwatywnych, a nie liberalnych!).

Tylko złamanie monopolu ideologicznego konserwatyzmu w polskim życiu publicznym (tzw. "ojczyzny jp2") jest w stanie uwolnić nas od prawicowo-prawicowej "stabilnej demokracji dwupartyjnej" PO-PiS.

To "ojczyzna jp2" jest źródłem nieustającego zagrożenia pis-faszystoidalnego.

Ofensywa Palikota daje rzadką okazję obalenia hegemonii kultury konserwatywnej w Polsce a wraz z nią - skutecznej marginalizacji PiS-u.

Dociśnijmy Platformę.

Możemy żyć w Polsce naprawdę europejskiej!

----

RPP Lista nr 4
                • kochamjaktusk Wlasnie jestesmy swiadkami, na czym polega 05.10.11, 10:36
                  obecna kultura europejska. Kryzys goni kryzys. Jedne kraje zyja na koszt innych.
                  Kolejka bankrutujacych krajow staje sie coraz dluzsza i nie jest istotne, czy rzadza tam partie lewicowe czy konserwatywne.
                  Nie wiem, czy wiesz, ze w wiekszosci krajow UE rzadza partie lewicowe, wiec nie wiem, czy wiesz do czego namawiasz Polakow.
                  • i-tyle usmiałem się przednio 05.10.11, 11:03
                    chcielibyśmy miec w Polsce taki kryzys jaki mają w Irlandii był w Niemczech:))) . Nie wiem komu zależy na szerzeniu niepokojów europejskich i propagowaniu bajeczki o zielonej wyspie w Polsce, ale fakty są takie, że nawet największy kryzys w cywilizowanych państwach Europy jest lepszy od śmietnikowego podrapanego kocura przebranego za polskiego tygrysa gospodarczego, miauczącego z prasłowiańskieg gruszy.

Ale z tego co zrozumiałem sakoveba skupił się na awansie cywilizacyjnym, a nie problemach gospodarczych. To, że wskaźniki w kraju, w który pompowane są pieniądze z Unii są nienajgorsze niewiele jeszcze znaczy.

A co do Palikota i oddolnego ruchu społecznego składającego się z ludzi, którzy mają dość debilnej wizji świata propagowanej przez niedorozwojów od "moralności", to trzeba kibicować mu z całych sił! Może wreszcie ruszy coś w tych zakutych pseudoreligijnych pałach, może wreszcie Polska przestanie się cofać, może nareszcie młode małżeństwa, które ledno wiążą koniec z końcem, a mają problemy z zajściem w ciążę, dostaną od państwa jakiekolwiek wsparcie zamiast gróźb episkopatu i fanatycznego wzroku moherowców i gowinowców.

Czas na zmiany.
          • dzikowy To wina młodzieży, bo poszła do wyborów. :) 05.10.11, 08:22
            To wina młodzieży, bo poszła do wyborów. Po ostatnich wyborach to samo mówił Kaczyński, teraz zastępuję go Tusk-kropka w kropkę. POPiSowe lisy, jeden farbowany, a jeden naturalnie rudy.
            • atibalo Re: To wina młodzieży, bo poszła do wyborów. :) 05.10.11, 09:55
              Nie pamiętają również że przed wyborami Tusk obiecał zniesienie podatku belki .
              Nie wiedzą też że ich rodzice ze swoich oszczędności ten podatek płacą ,
              chociaż inflacja jest wyższa od lokat bankowych .
              Nie wiedzą że podatek ten płacą nawet dziadkowie
              którym ZUS przesyła pieniądze na konta .

Banda czworga już była - czas na zmiany .
      • kochamjaktusk Niech ryzy Niemczur zacznie od siebie 05.10.11, 10:38
        i powie Polakom, jakim klamca, oszustem, zdrajca i sprzedawczykiem jest on sam i jego zbydlecona Partia Oszustow, Klamcow, Zlodziei i Zbrodniarzy.
        Oto jego prawdziwe oblicze:
        blogmedia24.pl/node/46268
    • spoko.12 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 07:37
      Trzymam za pana kciuki, panie premierze!
      • r.romanek63 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 07:52
        kup koniecznie zapas wazeliny
        • koloratura1 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 08:30
          r.romanek63 napisał:

> kup koniecznie zapas wazeliny

Myślisz, że dla niego zostało cokolwiek po Twoich zakupach?
          • r.romanek63 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 09:46
            A co, wiesz co ja kupuję? A może miało to być błyskotliwe? Bo jeśli tak, to przestań wzorować się na T.Lisie. Jeden blamaż w tym tygodniu wystarczy.
            • koloratura1 Re: Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 04.10.11, 10:41
              Zapomniałeś o czym pisałeś?
    • paul_kemp Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 04.10.11, 07:46
      kolejności.
      Tylko idiota myśli, że będzie inaczej. Przecież PO nawet jeśli tym razem wygra, to w kolejnych wyborach nie mają najmniejszych szans. Skompromitują się tak, że nawet starania ich organu propagandowego- Gazety Wyborczej nie pomogą. Już teraz muszą się stosować do najniższych chwytów. Także Tusk stworzy koalicję z kimkolwiek, byle tylko jakoś wytrwać jeszcze ze 4 lata przy żłobie.
      • koloratura1 Re: Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 04.10.11, 08:33
        paul_kemp napisał:

> kolejności.
        (...)
        > Już teraz muszą się stosować do najniższych chwytów.

Jakich?
        • henryk-sikora a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 09:16
          A co macie do palikota, proszę o konkrety. Ja nie głosuje na partie Palikota, ale nie rozumiem tego straszenia Palikotem, o co chodzi, czy może ktoś racjonalnie wymienić mi argumenty przeciw Palikotowi??
          • koloratura1 Nieporozumienie... 04.10.11, 09:42
            henryk-sikora napisał:

> A co macie do palikota, proszę o konkrety.

Ależ ja nic nie mam do Palikota!

W moim poprzednim poście zapytałam Internautę o nicku paul_kemp, który napisał, cyt.:
            Już teraz [Tusk - Palikot - SLD] muszą się stosować do najniższych chwytów,
            jakie to są te najniższe chwyty.

Ot, i tyle...
          • paul_kemp Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 09:49
            henryk-sikora napisał:

> A co macie do palikota, proszę o konkrety. Ja nie głosuje na partie Palikota, a
            > le nie rozumiem tego straszenia Palikotem, o co chodzi, czy może ktoś racjonaln
            > ie wymienić mi argumenty przeciw Palikotowi??

Chodzi o dziwnych ludzi z jego list. Jasne, że w niemal każdej partii są jakieś postaci z księżyca, ale:
            www.youtube.com/watch?v=aULdcob9Jegi
            wsieci.rp.pl/opinie/za-burta/Na-listach-Palikota-jest-przestepca-po-resocjalizacji-
            Dziwna zbieranina.
            No i niby podejście kapitalistyczne do gospodarki w programie RPP, co by mi odpowiadało, ale głównie przeziera antyklerykalizm i chęć wprowadzania przywilejów dla zboczeńców. Obawiam się, że sprawy gospodarcze pójdą na dalszy plan. Jak ktoś czytał program RPP to niech zwróci uwagę, że nieśmiało pochwalają tam uchwalone przez PiS obniżki podatków. Chyba już PiS wydaje się bardziej wolnorynkowy, bo jako jedyny zrobił coś dla wolnego rynku w praktyce, mimo, że slogany ma socjalne.
            • el_quatro Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 05.10.11, 08:43
              Moim zdaniem Palikot to jest taka Platforma w wersji dla motlochu.
              Sam Palikot nie jest glupi. Pewnie kiedys zaobserwowal ze wino mozna nalewac do butelek dla mlodych aspirujacych elit albo sprzedawac w plastiku dla żuli. Wino z tej samej fabryki.

PO nie moglo byc jednoczesnie konserwatywne i antyklerykalne, byc za legalizacja marihuany i przeciw syntetycznym dopalaczom. To w ich stylu, ale sa granice bezczelnosci i naiwnosci ludzkiej.
              Musieli sie podzielic zeby zgarniac gowniarski, skrajny elektorat i do tego pewnie sluzy w tych wyborach Palikot. Po wyborach bedzie fuzja
          • 4dagome1 Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 09:56
            panie henku paligłupowi marzy sie wojenka religijna
            • makoshika Lepszy pokój religijny, bo można doić polaczków? 04.10.11, 10:10
              Sutanna ci się zaplątała w klawiaturę, ojcze przewielebny.
              • sakoveba Re: Lepszy pokój religijny, bo można doić polaczk 05.10.11, 08:15

hehe!;-)
            • bukorr Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 11:23
              Wojna religijna marzy się chyba niektórym biskupom. Reakcją na obrzydliwe wystąpienia biskupa Meringa w sprawie Nergala nie może być milczenie. Trzeba nazywać rzeczy po imieniu. Kościół jest obecnie wielkim hamulcowym Polski. Nikt nikomu nie zamierza zabraniać wierzyć w Boga i chodzić do kościoła. Lecz to nie powód, by dzieciaki marnowały w szkołach czas dwa razy w tygodniu przez dwanaście lat. Kiedy mają najbardziej chłonne umysły, uczą się życiorysu Jana Pawła II na pamięć.
              • yan.nick Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 17:32
                "Wojna religijna marzy się chyba niektórym biskupom."
                Ona im się nie marzy, oni już ją prowadzą. Z narodem polskim.
              • patriot1 Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 05.10.11, 10:33
                bukorr- "Kościół wielkim hamulcowym Polski"gdzie to przeczytałeś?sms-a dostałeś od Grasia czy co?takiego debilizmu dawno nie słyszałem....
                wymaluj sobie gębę na wampira,idź na koncert swojego idola Darskiego i nie pisz o biskupie Meringu bo nie dorastasz mu poziomem do dużego palca u nogi
                • shoshke Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 05.10.11, 17:58
                  Cytując Makoshikę : "Sutanna ci się zaplątała w klawiaturę ojcze przewielebny".
            • kotek.filemon Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 12:55
              > panie henku paligłupowi marzy sie wojenka religijna

Przewidujesz, że Polacy się w końcu przebudzą i powywieszają pasożytów watykańskich na latarniach? Nie przypuszczam...
          • czyzyk331 Re: a co macie do palikota, proszę o konkrety... 04.10.11, 13:21
            Polecam wypowiedź prof. Senyszyn o Palikocie z 2010r.. Przewidziała jego losy…
            Farbowani ateiści… ”lada chwila wywalą Palikota z Platformy, wtedy Palikot utworzy własną partię, z którą po następnych wyborach Platforma Obywatelska wejdzie w koalicję. Czysty koniunkturalizm, podobnie jak podlizywanie się biskupom.
            www.nie.com.pl/art23756.htm
          • wykiwany Re:konkretny Palikot 05.10.11, 09:10
            www.ruchpalikota.org.pl/filmy/konferencja-o-stanie-zdrowia-janusza-palikota
        • paul_kemp Re: Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 04.10.11, 09:41
          Straszenie wojnami domowymi, światowymi i Bóg wie czym jeszcze. Codziennie artykuły na GW komentujące każdy ruch Kaczyńskiego. Jarek kaszlnie i już, Smoleński, czy inny śmieć napisze, że to zagrożenie dla demokracji.
          GW gra na najniższych uczuciach motłochu. Strach, ciągły strach. Przypomina mi to coś w rodzaju orwellowskiego tygodnia nienawiści, dwóch minut nienawiści itp. z tym, że nienawiść jest tutaj nieprzerwana.
          • malkavian4 Re: Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 04.10.11, 10:13
            Bardzo trafnie Pan to moim zdaniem ujął. Nie śledzę co prawda tej kampanii wyborczej na bieżąco, ale odnoszę wrażenie, że dwa czołowe argumenty PO w tych wyborach to: a) straszenie Kaczyńskim b) straszenie kibolami, co to zamach stanu już przygotowują i będą mordować i gwałcić. GW jako gazeta skrajnie liniowa oczywiście bezkrytycznie wspiera PO, ale to raczej kwestia "grupy interesu". O ile profil Wyborczej mi najlepiej odpowiada na polskim rynku, o tyle uważam, że literalne podchodzenie do treści ma w sobie coś z szaleństwa.
          • pseudo12345 Re: Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 04.10.11, 20:18
            Masz rację. Tak to właśnie wygląda. Kaczyński ciągle pod obstrzałem. W takim stanie mażna popełniać wiele błędów. Na takie traktowanie człowieka nigdy nie pozwalają sobie ludzie na wysokim poziomie rozwoju. Widocznie Naczelny gazety spuścił z tonu.
          • comrade Re: Tusk zwiąże się z Palikotem i SLD w pierwszej 05.10.11, 10:08
            > Straszenie wojnami domowymi, światowymi i Bóg wie czym jeszcze. Codziennie arty
            > kuły na GW komentujące każdy ruch Kaczyńskiego. Jarek kaszlnie i już, Smoleński
            > , czy inny śmieć napisze, że to zagrożenie dla demokracji.

Masz prawo uważać, że nie ma się czego obawiać jeśli na czele rządu stanie facet, który uważa że wypadki lotnicze w gęstej mgle na lotnisku bez ILS mogą się co prawda zdarzyć, ale tylko zwykłym ludziom ale nie jego bratu-prezydentowi (więc sprawa nie jest wyjasniona, może doszło do zamachu itd itp.).

Po śmierci księżnej Diany w wypadku samochodowym też było sporo takich, którzy uważali (i do dziś pewnie uważają) że wypadki samochodowe owszem, moga się co prawda zdarzyć zwykłym ludziom ale nie rodzinie królewskiej (więc sprawa nie jest wyjasniona, doszło do zamachu itd itp).

Po ataku na WTC też było sporo takich, którzy uważali że co prawda terrorystyczne zamachy samobójcze mogą się zdarzyć, ale gdzieś daleko w krajach 3go świata, ale nie w sercu USA (więc sprawa nie jest wyjasniona, był to spisek CIA, FBI, KGB, żydów masonów, kontrolowane wysadzenie budynków itd.)

I tak, masz prawo nie wyrażać żadnych obaw jeśli ludzie o tej logice rozumowania mieliby stanąć na czele państwa. Ale inni mają prawo się obawiać, uszanuj to.
    • sakral Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 08:16
      premier Donald Tusk mówi:

"dbać o to,żeby rewolucja obyczajowa nie wywróciła
      naszego życia do góry nogami"

dalszy rozwój cywilizacyjny Polski nie jest możliwy bez
      zmian w zbutwiałej mentalności kościelno-religijnej.

czy pan premier D.Tusk nie czuje tego trupiego smrodku od
      tych wszystkich pomników i posągów na każdym kroku

• maura4 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 08:59
        Nie wiem co czuje. Być może ma zaburzony zmysł węchu. Chyba nie jest tak naiwny, że sądzi iż władza może rewolucję obyczajową powstrzymać. Choć ja jej nie widzę. Może ja mam zaburzony zmysł wzroku. Obyczaje zmieniają się od dołu, a władzy demokratycznej przychodzi tylko w pewnym momencie, ująć je w ramy prawne. Jeżeli premier ma na myśli związki partnerskie, akceptację dla homo-, to przepraszam, ale o jest norma w cywilzowanych krajach, a nie żadna rewolucja. Obawiam się jednak, że tu chodzi o finansowanie KK. Brzmi mi w uszach tekst wypowiedziany przez jakiegoś duchownego, że takie, jak jest aktualnie finansowanie kościoła, to dobra polska tradycja. Dla nich to z pewnością dobra. Myślę, że to o to chodzi, ponieważ przez cztery lata nie byli w stanie niczego w tej sprawie zrobić, zmienić. Nawet nie poradzili sobie z zakończeniem finansowania kościołów garnizonowych, w których od lat nie ma ani jednego żołnierza, o garnizonie nie wspominając. Zostawili tę sprawę w rękach duchownych, którzy uważając się za nauczycieli moralności i uczciwości, nic złego w braniu takiej kasy od biednych Polaków, nie widzą. Zmieniając armię na zawodową, też nie rozwiązali sprawy kapelanów wojskowych. Póxniej minister cichutko popiszczał, że przecież nie są już potrzebni. No i co z tego, że nie mają racji bytu w zawodowej armii ? Pieniądze nie śmierdzą. No a sprawne zamiecenie komisji rabunkowej pod dywan ? Długo mozna jeszcze wymieniać.
      • art.usa Re: PiS i komuniści SLD, to nowa Polska brunatno czerwona dyktatura 04.10.11, 11:30
        sakral napisał:

> premier Donald Tusk mówi:
        >
        > "dbać o to,żeby rewolucja obyczajowa nie wywróciła
        > naszego życia do góry nogami"
        >
        > dalszy rozwój cywilizacyjny Polski nie jest możliwy bez
        > zmian w zbutwiałej mentalności kościelno-religijnej.

Kościół i polityka, to niby wół z sochą,
        to Polska przyszłość

> czy pan premier D.Tusk nie czuje tego trupiego smrodku od
        > tych wszystkich pomników i posągów na każdym kroku

Tu leży kot pochowany.
        Raz że ich postawienie kosztuje pieniędzy,
        to jeszcze utrzymywanie tego paskudztwa.
        Tu powinien rząd zaciągnąć rygiel, czas najwyższy.
        • czyzyk331 Re: PiS i komuniści SLD, to nowa Polska brunatno 04.10.11, 13:25
          Dlaczego łgasz nt. sojuszu....to nie jest partia komuchów.
          Więcej byłych pzprowców jest w PO ...
    • guzikiewicz Wpuście kaczkę do ogródka 04.10.11, 08:26
      Kaczka może wygrać te wybory dzięki obietnicom "wszystkim =wszystko".Życzyłbym pisowcom,aby po czterech miesiącach mieli takie poparcie,jakie ma Platforma po czterech latach.
      • terleo Re: Wpuście kaczkę do ogródka 04.10.11, 08:33
        guzikiewicz napisał:

> Kaczka może wygrać te wybory dzięki obietnicom "wszystkim =wszystko". /.../

TO JUŻ BYŁO - i nie pomogło. R. 2007:
        *Mieszkania mieszkańcom* - rozdali 800 000 mieszkań lokatorskich w spółdzielniach; ich wartość wg GP - ok. 20 mld zł, a jednak przegrali wybory! CO ROZDADZĄ TERAZ?!

• koloratura1 Re: Wpuście kaczkę do ogródka 04.10.11, 08:43
          terleo napisał:

> *Mieszkania mieszkańcom* - rozdali 800 000 mieszkań lokatorskich w spółdzielniach;
          > ich wartość wg GP - ok. 20 mld zł, a jednak przegrali wybory! CO ROZDADZĄ TERAZ?!

Jak to - co?!
          Te 3 000 000 mieszkań, co to im zostały, jeszcze z którychś poprzednich wyborów.
    • quiconque Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 08:38
      panie Premierze, trzeba było inwestować więcej w edukacje. Nie musiałby pan jeździć dzisiaj po Polsce i tłumaczyć każdemu z osobna. Edukacja to bardzo ważna rzecz. Niech pan o tym pamięta.
      • erg_samowzbudnik Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 08:42
        Tylko Palikot jest w stanie zmienić to szambo w perfumerię .Głosujcie na Palikota.
        • bolek_i_jego_worek Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 10:12
          Nie zapominaj, że właśnie w tym szambie Palikot stał się bardzo bogatym człowiekiem.
      • tymon99 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 21:57
        quiconque napisała:

> panie Premierze, trzeba było inwestować więcej w edukacje.

a tak konkretnie, to w ile tych edukacji powinien inwestować?
        a może w jedną edukację, tylko że - z braku takowej - quiconque myśli swej nie umie zapisać ortograficznie?
    • pal666 Dobrze mówisz, Donku, 04.10.11, 08:38
      wszyscy, którzy są nieco starsi pamiętają też uczestników nocnej zmiany. Nie tylko lata 2005 - 2007.
      • koloratura1 A - żebyś wiedział! 04.10.11, 08:50
        pal666 napisał:

> wszyscy, którzy są nieco starsi pamiętają też uczestników nocnej zmiany.

Owszem, pamiętają.
        I oby ci - wówczas przegrani - już na zawsze przegranymi pozostali.
        • pal666 Re: A - żebyś wiedział! 04.10.11, 21:39
          Prawdziwymi przegranymi wtedy byli zdrajcy i wiarołomcy. I takimi niech pozostaną na zawsze. Wyjątkowo zgadzam się z Tobą, Komi-babciu.
          • koloratura1 Oj, chyba nie. 05.10.11, 11:50
            pal666 napisał:

> Prawdziwymi przegranymi wtedy byli zdrajcy i wiarołomcy. I takimi niech pozosta
            > ną na zawsze. Wyjątkowo zgadzam się z Tobą, Komi-babciu.
      • kotek.filemon Re: Dobrze mówisz, Donku, 04.10.11, 09:50
        > wszyscy, którzy są nieco starsi pamiętają też uczestników nocnej zmiany.

No i? Wszyscy pamiętają, ale tylko zdradzeni o świcie brandzlują się przy tych taśmach prawdy. Cała reszta normalnych wie, że dalsze rządzenie mumii Olszewskiego z koleżkami zrobiłoby z Polski Madagaskar (też Zielona Wyspa). Przypominam też, że ten nierząd był mniejszościowy i nie został "obalony" tylko udzielono mu wotum nieufności.
        • ilpadrino666 Re: Dobrze mówisz, Donku, 05.10.11, 08:17
          A wiesz po co było votum nieufności? Żeby Bolek z kolegami mogli żyć spokojnie a banda z PRL mogla się uwłaszczyć na majątku państwowym... . "mumia" Olechowski - to ci argument.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Dobrze mówisz, Donku, 05.10.11, 09:01
            Uwlaszczyć się tak jak pecety na Expressie Wieczornym??
            • ilpadrino666 Re: Dobrze mówisz, Donku, 05.10.11, 09:11
              A wiesz, ze w PC była wtedy Pitera??? To jak z tą korupcją ?
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Dobrze mówisz, Donku, 05.10.11, 09:35
                Niesamowite, i co w związku z tym?
                A korupcja spadła po tym jak usunięto korupterów z CBA i ich szefa.
                • ilpadrino666 Re: Dobrze mówisz, Donku, 05.10.11, 09:45
                  Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Głosuję na Palikota. PIS uważam za partię oszołomów. PO - zgodzisz się - nie muszą popierać. Dla mnie PO i PIS to prawie jedno i to samo. Odnośnie PC - uwierz - nikt nie rusza tematu ponieważ duuuużo większe przekręty na FOZZ zrobiły inne partie... Ja tu nie agituję za PIS, smieszy mnie tylko, że TUSK nie ma nic do zaoferowania poza nie swoimi pieniędzmi (EU) i straszeniem KAczyńskim..... Dla mnie osobiście różnica pomiędzy rządami PIS i PO to 1% Vatu - reszta nie szczególnie ma znaczenie....
      • ilpadrino666 Co 4 lata PO będzie uderzać do 18-latków 05.10.11, 08:13
        Ponieważ oni jako 14 latkowie w poprzednich wyborach niczym się nie interesowali i nie pamiętają niedotrzymanych obietnic........ No to popatrzcie sobie dzieci jak obiecuje TUSK
        ---

www.youtube.com/watch?v=ReiZteSbgLM&feature=related
    • pal666 Do kapitana drużyny piłkarskiej FC Platforma: 04.10.11, 08:39
      Donek, w niedzielę, zwolnią Cię OBYWATELE !
      • koloratura1 Re: Do kapitana drużyny piłkarskiej FC Platforma: 04.10.11, 08:54
        pal666 napisał:

> Donek, w niedzielę, zwolnią Cię OBYWATELE !

Nadzieja - głupich matką, jak to mówią...
        Ale pomarzyć można, zwłaszcza, że od tylu lat tylko to pozostaje.
        • pal666 Re: Do kapitana drużyny piłkarskiej FC Platforma: 05.10.11, 09:57
          Czy wiesz, dlaczego Donald Tusk jest rudy ?
          Bo to nieodłączna cecha wybitnych polskich piłkarzy.
    • ni_no Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 08:41
      A ja chciałbym, żeby Polska wpadła w ręce Palikota i Korwina - tak na 4 lata...... skoro rzadziły nami takie orły jak Lepper, Giertych, Wałęsa czy Tusk i Kaczyński - to warto sobie zadać pytanie - a dlaczego by nie Palikot i Korwin?
      • terleo Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 08:46
        ni_no napisał:

> A ja chciałbym, żeby Polska wpadła w ręce Palikota i Korwina - tak na 4 lata
        > ...
        ... skoro rzadziły nami takie orły jak Lepper, Giertych, Wałęsa czy Tusk
        > i Kaczyński - to warto sobie zadać pytanie - a dlaczego by nie Palikot i Korwi
        > n?
        Tego kabaretu nie da się wykluczyć, bo Polacy mają ludyczne poczucie humoru. . . Kilka miesięcy może być wesoło, a potem groźnie i goło.
    • tomaszbk Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 08:46
      Przecież Palikot to lewa a może prawa noga PO kto go tam wie odszedł z PO tylko po to by do wyborow zorganizowąc ruch bazujący na najniższych antyklerykalnych poglądach i już ma 7% w sam raz żeby położyć nałopatki SLD I PSL apremier D.Tusk miał po wyborach wymówkę z PiS nigdy z SLD nie PSL zamało poparcia ale z Palikotem no dlaczego nie.PiS wykończył dzięki CBA LPR i Samoobronę A PO dzięki palikotowi SLD Napieralskiego.
      • koloratura1 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 08:58
        tomaszbk napisał:

> Przecież Palikot ... odszedł z PO tylko
        > po to by do wyborow zorganizowąc ruch bazujący na najniższych antyklerykalnych
        > poglądach

OK, tylko czemu - najniższych...?

• kotek.filemon Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 09:51
        > ruch bazujący na najniższych antyklerykalnych poglądach

Widocznie taka partia jest w bantustanie watykańskim potrzebna jako wentyl bezpieczeństwa.
    • ewa1-23 Bo Polska ma wpaść w ręce PO i PSL - żeby 04.10.11, 08:48
      taka Fedak wyczyściła do goła OFE, bo "niesprawiedliwe", a podatek Belki - sprawiedliwy! Żeby Tusk użalał się nad ciężkim losem policji , żeby użalał się nad ciężkim losem rolnika, który pasożytuje na podatniku!!! No, jeszcze nie czytałam, tak bezczelnych i cynicznych wypowiedzi Tuska! Poza tym - jest zwykłym chamstwem wobec podatników, że dotychczas sejm nie uchwalił obowiązku składek zdrowotnych dla rolników - nawet po wyroku TK - czyli, TUSK PO CHAMSKU LEKCEWAŻY KONSTYTUCJĘ
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 08:58
      r.romanek63 napisał:

> Cztery lata temu obiecywał, że będziemy drugą Irlandią. Teraz obiecuje, że n
      > ie będziemy drugą Grecją. Kto chce niech wierzy.

Kiedy obiecywał że będziemy drugą Irlandią??
      • nerwowa10 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 12:33
        O, już nie pamiętasz? cztery lata temu obiecywał, jak zostawał premierem. Teraz ma wersję "zmodyfikowaną"- zapewnia, że nie będziemy Grecją:)) Może staniemy się za to Bangladeszem, kto wie, kto wie....
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 13:29
          Nie, nie pamiętam żeby coś takiego obiecywał. Odśwież mi może pamięć jakimś linkiem.
      • wykiwany Re: Tusk obiecywał w 200 r Uczynić Polske Irlandią 05.10.11, 09:20
        Oto odświeżający pamięc link - jeden z wielu
        www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071017/WYBORY/71017015
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Tusk obiecywał w 200 r Uczynić Polske Irlandi 05.10.11, 14:55
          Dziękuję.
    • paulhandyman Pomarańczowe koszulki Palikota ! 04.10.11, 09:05
      Pomarańczowa Rewolucja 9 Października przy urnach ! Mówimy dość ludziom o mentalności PRL-owskiej - Tuskowi, Kaczyńskiemu, Pawlakowi ! Ubieramy pomarańczowe koszulki i głosujemy na nowoczesną Polskę ! KOSZULKI RUCHU PALIKOTA
      • tymon99 Re: Pomarańczowe koszulki Palikota ! 04.10.11, 21:59
        głos oddany na palikota to głos na kaczyńskiego.
        pomarańczowe koszulki rozumu nie zastąpią.
    • nerwowa10 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 09:09
      Jezu, jak wy się biedaczki BOICIE! Trzęsiecie portkami aż się śmiać po prostu chce! A Gazetka Wybiórcza jak zawsze do usług. TUSKU RATUJ! Ciekawe tylko, jak PO wyborach niejaki Tusek chce stworzyć rząd, skoro pluje równo na kolesia po fachu- Palikota i Napieralskiego. No ciekawe- czy Pan Panie Tusk, jest z tych którzy robią sobie z gęby cholewę? Bo jak pójdziecie w łaskę do Januszka to Pana gębą można będzie sobie buty wycierać i żeby tylko buty...
      Tak mnie poza tym zastanawia, gdzie w tym kraju podziali się dziennikarze z prawdziwego zdarzenia. Bo od jakiegoś czasu obserwuję tylko panów redaktorów o charakterze sprzedajnych dz..ek.
      • koloratura1 Wymienić! 04.10.11, 09:20
        nerwowa10 napisała:

> Tak mnie poza tym zastanawia, gdzie w tym kraju podziali się dziennikarze z pra
        > wdziwego zdarzenia. Bo od jakiegoś czasu obserwuję tylko panów redaktorów
        > o charakterze sprzedajnych dz..ek.

Ty się nie zastanawiaj, tylko korzystaj z okazji!
        • nerwowa10 Re: Wymienić! 04.10.11, 09:30
          Hm, rozumiem, że Ty już jesteś "po zabiegu" skoro "polecasz"?....
          • koloratura1 Re: Wymienić! 04.10.11, 10:46
            nerwowa10 napisała:

> Hm, rozumiem, że Ty już jesteś "po zabiegu" skoro "polecasz"?....

Nic nie rozumiesz.
            Taż ja się dziennikarzy nie czepiam.
            • nerwowa10 Re: Wymienić! 04.10.11, 12:29
              No faktycznie, nie nadążam za Twoim wybitnym intelektem.
              • czyzyk331 Re: Wymienić! 04.10.11, 13:28
                Po co ten atak na SLD i Napierka?
                Kim był Tusk, zanim został szefem partii? Chłopakiem grającym w piłkę! Uosobieniem lenistwa parlamentarnego. Gdy powstawała Platforma, to się myślało Płażyński, Olechowski - to są goście. I z tej trójki najmniej predysponowany został premierem.....
              • koloratura1 Nawet nie próbuj 05.10.11, 11:53
                nerwowa10 napisała:

> No faktycznie, nie nadążam za Twoim wybitnym intelektem.

Nie dziwi mnie to.
      • kotek.filemon Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 09:53
        > Jezu, jak wy się biedaczki BOICIE!

Ja się nie boję, sp***doliłem z polaczkowa i im dalej siedzę zagranicą, tym mniejszą mam ochotę wracać. A do pisiego katobantustanu tym bardziej nie ma po co. Wolę oddychać mniej dusznym powietrzem.
      • czyzyk331 Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 13:27
        Dlaczego Mag Donald nie wspomniał, ze jego ludzie m.in. Schetyna i Gowin prowadzą zakulisowe rozmowy z posłem Lipińskim. Powstanie nowa popisowa koalicja z premierem Schetyną na czele...
    • sedaluk Tusk jak zwykle-racjonalny... 04.10.11, 09:23
      ...bo na emocjach grac to chyba nawet nie umie. Takze licze, ze ludzie sie w ciszy kabiny zastanowia z tym krzyzem. Szkoda, ze JarKacz nie wytrwal wtedy z tym chaosem do konca-bylby troche
      pelniejszy obraz jego zdolnosci.
      Tusk nie moze , niestety, wydac werbalnej wojny KK bo wie-tu z tysiacami Prawdziwych Katolickich Glosow w Swiatyniach Pana nie ma najmniejszej szansy-juz ten Jeden Katolicki Glos w Twoim
      Domu kosztuje go pare pracent-a Narod pare procent oszolomionych.
    • azcrobywatezag1313 Tusk oszukał Polaków i ukradł każdemu 120000 zł 04.10.11, 09:42
      W nędzy żyje 2,2 mln Polaków. Kolejnych 6,5 mln w niedostatku. Tak wynika z danych GUS - pisze Gazeta Wyborcza.

Jeżeli myślicie, że 2 200 000 Polaków żyjących w nędzy (głodujących i niedożywionych) i 6 500 000 Polaków żyjących w niedostatku (niedożywionych) to cała prawda o antypolskich rządach Platformy Obywatelskiej w Tuskolandzie, to bardzo się mylicie. To tylko wierzchołek góry lodowej, którą zaraz ujrzycie w całej okazałości.

Wasz kochany premier Tusk ukradł Wam Polakom 752 400 000 000 zł. Zdziwieni?

Premier Tusk ukradł każdemu Polakowi około 120 000 zł. Jak to się stało, że straciliście 120000 zł i nawet o tym nie wiecie?

Premier Tusk zabrał każdemu Polakowi po 120 000 zł poprzez wydłużenie obowiązkowego czasu pracy o dodatkowe pięć i pół roku. Może w Polsce Tusk się tym nie pochwalił, ale w wywiadzie dla Financial Times nie tylko się chwalił, ale jeszcze przechwalał się, że dokonał tego bez spowodowania protestów społecznych w Tuskolandzie.

Premier Tusk ukradł każdemu Polakowi około 120 000 zł. Jak to się stało, że straciliście 120000 zł i nawet o tym nie wiecie? Tak to się stało, że Tuska Wam o tym nie powiedział, a Gazeta Wyborcza nie napisała. A więc dopiero ode mnie dowiadujecie się, że Wasz kochany premier Tusk zabrał Wam 120000 zł. Wasz kochany premier Tusk zabrał każdemu z Was kawalerkę albo dwupokojowe mieszkanie. Zdziwieni?

Ile pieniędzy premier Tusk w sumie ukradł Polakom? Policzcie. Średnia emerytura wynosi 1900 zł, czyli w ciągu pięciu i pół roku straciliście 125400 zł. Ale przecież premier Tusk powiedział w wywiadzie dla Financial Times, że skrócenie o pięć lat okresu pobierania emerytury dotyczy 6 milionów obywateli Polski. Żeby obliczyć, ile pieniędzy Tusk ukradł Polakom, wystarczy pomnożyć 125400 zł razy 6000000 Polaków. Ile w sumie Polacy stracili na antypolskiej polityce Tuska? Tyle:

752 400 000 000 zł

Siedemset pięćdziesiąt dwa miliardy czterysta milionów złotych premier Tusk ukradł Polakom.

Premier Tusk jest nie tylko złodziejem, który okrada polskie społeczeństwo. Premier Tusk jest również oszustem, ponieważ w kampanii wyborczej nie ogłosił, że po wygranych przez Platformę Obywatelską wyborach ma zamiar ukraść każdemu Polakowi 120000 zł, a zamiast tego obdarować oszukanych Polaków dodatkowymi pięcioma latami etatowej harówy.

Dzięki Tuskowi i dzięki rządowi Tuska będziecie musieli harować dłużej o pięć lat. Cieszycie się? Zamiast brać emeryturkę, będziecie harować dodatkowo pięć latek. A dokładnie pięć i pół.

The reforms we have undertaken so far have affected 6 million people and will raise the average retirement age in Poland from 57 to 62.5 years over the next few years. - mówi Tusk w wywiadzie dla Financial Times 27 stycznia 2010 roku.

Przeprowadzone przez nas reformy uderzyły jak na razie w 6 milionów ludzi i spowodowały wzrost średniego wieku emerytalnego w Polsce z 57 do 62,6 w ciągu najbliższych paru lat. - mówi Tusk w wywiadzie dla Financial Times 27 stycznia 2010 roku. Wiedzieliście o tym, że dzięki premierowi Tuskowi będziecie harować o pięć lat dłużej ? A może premier Tusk zapomniał Wam powiedzieć ?

Ale nie tylko to. Premier Tusk nie powiedział Wam o jeszcze jednej ważnej rzeczy. Premier Tusk nie powiedział Wam, że dodatkowo będziecie pobierać emeryturę o 5 lat krócej. Premier Tusk zabrał Wam nie tylko pięć lat spokojnego życia na emeryturze, ale dodał Wam w prezencie pięć lat harówy dodatkowo. Cieszycie się?

W nędzy żyje 2,2 mln Polaków. Kolejnych 6,5 mln w niedostatku. Tak wynika z danych GUS - pisze Gazeta Wyborcza.

A następne 6 milionów Polaków będzie harowało o pięć lat dłużej, natomiast będzie pobierać wymarzoną emeryturę o pięć lat krócej. Dzięki premierowi Tuskowi.

Przeczytajcie jeszcze raz:

The reforms we have undertaken so far have affected 6 million people and will raise the average retirement age in Poland from 57 to 62.5 years over the next few years. - mówi Tusk w wywiadzie dla Financial Times 27 stycznia 2010 roku.

Przeprowadzone przez nas reformy uderzyły jak na razie w 6 milionów ludzi i spowodowały wzrost średniego wieku emerytalnego w Polsce z 57 do 62,6 w ciągu najbliższych paru lat. - mówi Tusk w wywiadzie dla Financial Times 27 stycznia 2010 roku.

W nędzy żyje 2,2 mln Polaków. Kolejnych 6,5 mln w niedostatku. Tak wynika z danych GUS - pisze Gazeta Wyborcza. Dlaczego w nędzy żyje 2 200 000 Polaków a 6 500 000 Polaków żyje w niedostatku ? Z bardzo prostej przyczyny:

Bo Tusk ukradł Polakom 752 400 000 000 zł

Bo siedemset pięćdziesiąt dwa miliardy czterysta milionów złotych premier Tusk ukradł Polakom.
      • azcrobywatezag1313 bezczelne kłamstwa łotra Tuska 04.10.11, 09:45
        "Donald Tusk odwiedził niedawno miejscowości dotknięte katastrofalną wichurą i obiecał tam ludziom pomoc, natomiast nie wywiązał się z obietnic złożonych w czasie ubiegłorocznej powodzi. - To są właśnie obietnice Donalda Tuska. Obiecuje się wtedy, kiedy jest się na miejscu, a później, kiedy kamery odjeżdżają, kiedy dziennikarzy już nie ma, kiedy przychodzi proza życia - tej pomocy nie ma." - pisze Gazeta Wyborcza.

Kłamstwa premiera dotyczą wielu dziedzin i rodzą się jak króliki z kapelusza magika. Tusk kłamie z taką łatwością, z jaką normalny człowiek mówi prawdę. Czasami ktoś przyłapie Tuska na kłamstwach i oszukiwaniu opinii publicznej, a wtedy Tusk udaje niewinnego, tłumaczy się pomyłką albo zapomnieniem, zasłania się roztargnieniem.

Premier Tusk dał się już poznać z tego, że łże bezczelnie. Wyrachowane kłamstwa Tuska są szczegółowo przemyślane i cel kłamstw Tuska jest ściśle określony: wyrachowany Tusk pragnie oszukać polskiego wyborcę. Oszust Tusk kłamie z premedytacją i kłamie bezczelnie.

Cytowane we wstępie kłamstwo wyrachowanego premiera Tuska pochodzące z Gazety Wyborczej jest kłamstwem propagandowym. Tusk kłamał fałszywie twierdząc, że nie głosował w sejmie za przyznaniem przywilejów emerytalnych dla morderców z plutonu egzekucyjnego ZOMO, którzy w sposób ludobójczy rozstrzelali śląskich górników w grudniu 1981 roku. Tusk kłamał fałszywie twierdząc, że nie głosował w sejmie za przyznaniem przywilejów emerytalnych dla morderców z oddziałów milicji, którzy wymordowali Polaków w grudniu 1970 roku w Szczecinie i w Gdańsku.

Chociaż premier Tusk publicznie łże i stara się oszukać polskie społeczeństwo w sposób skuteczny, to na pewno Tuskowi nie uda się oszukać mnie. Tusk jest oszustem podstępnym i wrogim Polsce i Polakom. Tusk popiera morderców z eksterminacyjnych oddziałów milicji, które rozstrzelały Polaków w 1981 roku i w 1970 roku.

Poparcie Tuska dla komunistycznych ludobójców i zbrodniarzy ma formę finansowego wyzysku Polaków, ponieważ dając zbrodniarzom przywileje emerytalne, premier Tusk zabiera pieniądze uczciwym Polakom i uczciwym polskim emerytom wiernym ojczyźnie, czyli pędza ich w nędzę po to, aby mordercy i ludobójcy dostali przywileje emerytalne, które każdy Polak płacący ZUS musi sfinansować tylko dlatego, że tak zagłosował w sejmie Donald Tusk.

Donald Tusk oczywiście wie, jak kompromitujące jest dla niego głosowanie za przyznaniem dodatkowych pieniędzy dla komunistycznych zbrodniarzy i ludobójców mordujących Polaków, więc Donald Tusk kłamie publicznie twierdząc, że rzekomo nie głosował w sejmie za przyznaniem emerytalnych nagród za mordy na Polakach.
      • guzikiewicz I kupił bombę baryczną 04.10.11, 09:56
        Tylko tyle? Wałęsa ukradł 100 milionów.Śpiewali o tym na akademiach!
        Zamiast zwyczajowo do psychiatry,udaj się teraz czujny obywatelu do prokuratora,Abw,cba.
        Z kopią powyższego donosu.Tylko błagam-wynieś się z netu.
        Czy w tych wyborach startuje Stan Tymiński?
      • art.usa Re: Tusk oszukał Polaków i ukradł każdemu 120000; Boże jakaś ty głupia 04.10.11, 11:43
        Twa dziecinada ryczy do nieba.
        Tak, ty masz koniecznie wybrać kaczkę.
        Tam od wodza w duł pełno takich mądrych jak ty.

Jedź do Korei Północnej,
        tam takich potrzebują.
        Możesz i na Kubę do rodu Fidlów,
        tam deczko cieplej.
        A swe protezy zębne, zostaw w domu,
        tam są po próżnicy, i tak do żarcia nic niema.
      • winiary2 Re: Tusk oszukał Polaków i ukradł każdemu 120000 04.10.11, 23:54
        Tobie też ukradł te 120000 zł??
        Ale żyć chce się dłużej, tak z dwieście lat??
        Żeby żyć, trzeba najpierw zapracować. Więc kurna zapracuj, a potem drzyj mordę. jeśli zapracujesz...
    • anna12-3 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 09:47
      W wielu akapitach Premier kłamie i postaram się to udowodnić:
      cytat:
      "Kiedy trzeba zaciskać pasa, moim głównym zadaniem jest to, żeby ci, którzy są w najtrudniejszej sytuacji, nie ucierpieli - mówi premier"

Jest to oczywiste kłamstwo,bo przez cztery lata Platforma uderzała właśnie w najsłabszych. Było to: nie podniesienie progów dochodowych,obcięcie środków dla bezrobotnych,podniesienie WAT i wiele innych działań,w których Ci, o których mówi Tusk - najbardziej ucierpieli. Szczytem było odrzucenie poprawki budżetowej na 1,5mln. na książki dla niewidomych.
      cytat:
      "Wspiera pan PSL, jak może: dał pan wolną rękę ludowcom w telewizji publicznej i teraz promują się tam do woli.

- Nie widzę tego.

Potwierdza to monitoring mediów przygotowany przez Fundację Batorego.

- Platforma się nie promuje".
      Trzeba być ślepym,żeby tego nie widzieć.

cytat:
      "Nadejdzie czas przecinania wstęg.

- O nie, ja tego nie znoszę. Polacy nie chcą oglądać polityków w trakcie takich szopek: z lewej biskup, z prawej burmistrz, dzieci w strojach ludowych, wstęga, nożyczki"

Ostatnio był popis tego "wstrętu" na obwodnicy Wrocławia.

cytat:
      "Któremu z ministrów wystawia pan najwyższą notę?

- Moje oceny są bardzo podobne do ocen Polaków. W sondażach zaufania CBOS na samym szczycie z reguły są szef MSZ Radosław Sikorski i minister zdrowia Ewa Kopacz.

Kłamstwo,bo ostatnie badanie CBOS:
      Zaufaniem nieco ponad połowy ankietowanych - oprócz Tuska i Pawlaka - cieszą się także: przewodniczący SLD Grzegorz Napieralski (52 proc.) oraz minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski (51 proc.).

Według sondażu, kolejne miejsca w rankingu zaufania zajmują: lider warszawskiej listy SLD w wyborach parlamentarnych Ryszard Kalisz (46 proc.) oraz minister zdrowia Ewa Kopacz (41 proc.) ,czyli nie szczyt,a wliczając Komorowskiego,tylko 7 miejsce Kopacz,a żeby było ciekawiej ,to jedno z czołowych miejsc ,bo 4, wśród polityków z największym brakiem zaufania. Czyli w wypowiedzi Tuska-oczywiste kłamstwo.

cytat:
      "Obiecaliście, że in vitro będzie refundowane przez państwo. Nie dotrzymaliście obietnicy.

- Procedura in vitro jest płatna, ale powszechnie dostępna. Refundacja wymaga znalezienia sporych pieniędzy i wprowadzenia regulacji".
      Kopacz mówiła o 100mln. i gdyby nie lęk przed kościołem-ta ustawa przez 4 lata mogła być uchwalona.

Cytat:
      "Może ten brak decyzji w sprawie in vitro wynika z obaw przed reakcją Kościoła?

- Moje rządy pokazują, że nie ulegam rozmaitym naciskom i nie obawiam się niechęci Kościoła"
      Kłamstwo,bo tylko obawa przed kościołem oprócz in-vitro, sprawiła zamiecenie draństw Komisji Majątkowej pod dywan poprzez naciski na trybunał Konstytucyjny o nie wydawanie wyroku,przed rozwiązaniem tej Komisji. Zamrożenie projektu ustawy SLD o rozwiązaniu Funduszu Kościelnego,hojność w budżecie w dawaniu pieniędzy na Kościół ,pisanie listów przez polityków Platformy do proboszczów,uchwalenie święta Trzech Króli i wiele ,wiele innych poczynań wskazuje na klerykalny charakter Platformy,a butne słowa o braku lęku przed kościołem ,są tylko słowami,bo czyny są inne.

cytat:
      "Przerwałem związki biznesu z rządem, tak charakterystyczne dla rządów SLD"

Kłamstwo,bo nigdy wcześniej nie było tak bezprzykładnych związków rządu i biznesu. Miro,Grzechu,Zbychu i Rychu-są niepodważalnymi dowodami,a jak się dowiadujemy z Pulsu Biznesu :"Partyjni podwładni posła Mariusza Grada robią kariery w spółkach nadzorowanych przez jego stryja, ministra skarbu Aleksandra Grada .

Gazeta wylicza, że działacze Platformy z Tomaszowa zatrudnieni są między innymi w PHN, państwowym gigancie na rynku nieruchomości, molochu energetycznym PGE, Krajowej Spółki Cukrowej i w Uzdrowisku Świeradów-Czerniawa. To wszystko państwowe firmy, które nadzoruje Aleksander Grad." Nie cytuję całego artykułu,ale na końcu jest napisane,że zaden z tych fachowców nigdy nie pracował i nie miał doświadczenia w branżach, w których znależli zatrudnienie.
      Czy tak funkcjonuje dobór kadr tylko w Tomaszowie,czy w całej Polsce? Biorąc pod uwagę liczbę zatrudnionych to chyba Tomaszów nie jest wyjątkiem.

cytat:
      "Ale czy znów nie jest to zagranie na użytek kampanii, gdy obiecuje pan podwyżkę zasiłku pielęgnacyjnego i mówi o odmrożeniu progów uprawniających do korzystania z pomocy społecznej?

- Odmrożenie progów jest obowiązkiem każdej władzy, która nastąpi po 9 października, bo długie lata były one na tym samym poziomie i za chwilę pomoc społeczna stanie się fikcją.

Pański minister finansów to blokował.

- I miał swoje racje. Gdy zobaczyliśmy, że nadciągający kryzys to nie są żarty, stanęliśmy przed koniecznością wyboru. Bo prawdziwa polityka to jest wybór. Nie chcieliśmy radykalnie ciąć wydatków na cele socjalne, ale nie mogliśmy ich podnosić."

Ta wypowiedż może świadczyć o hipokryzji,albo o kłamstwie wyborczym,albo o tym,że Tusk po 9.X. spodziewa się końca kryzysu.

cytat:
      "Ekonomiści przestrzegają, że dzisiaj jesteśmy zieloną wyspą, bo korzystamy ze środków unijnych, ale to źródełko kiedyś wyschnie i jak Grecja czy Portugalia wpadniemy w tarapaty. Premier Portugalii mówił niedawno w "Gazecie": Popełniliśmy błąd, rezygnując z reform, które zracjonalizowałyby wydatki budżetu.

- Środki unijne są wielką szansą na rozwój kraju. Przed nami kolejna perspektywa budżetowa i możliwość pozyskania ponad 300 miliardów złotych. Jestem przekonany, że tak je zainwestujemy, że zbudujemy podstawy mocnej gospodarki. Na pewno nie zrobimy błędów, które popełniono zwłaszcza w Grecji. Dlatego tak ważne jest zwycięstwo wyborcze Platformy, gdyż tylko nasz rząd daje rękojmię pozyskania w pełni tych środków unijnych".

Dziwna wypowiedż,bo falstart w spotach ,sprawił,że w Unii wiele państw protestuje w przydzieleniu wg. projektu budżetu,Polsce,tak dużych środków,Po drugie,dzisiaj w ogóle nie wiadomo jaki ten przyszły budżet unijny będzie ,szczególnie w kontekście wypowiedzi Francji i Niemiec,po trzecie gdy budżet będzie uchwalany,to szefem parlamentu unijnego,będzie socjaldemokrata z Niemiec,który przy postawie Tuska,wcale nie musi go lubić.

Reasumując,wywiad jest z jednej strony kłamliwy i Tusk powinien dostać medal politycznego PINOKIA,z drugiej jest propagandową agitką wyborczą. Treść pełna kłamstw i insynuacji.

.

• kazynski Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 09:49
      ale bufonada, mówi, że państwa polskiego nie stać na refundowanie invitro, to po co po wyborach opowiadał te głupoty?? Nie trzeba było posiadać żadnych danych, aby stwierdzić, że Polskę na to nie stać. Brakuje pieniędzy na refundacje dla leczenia ludzi bliskich śmierci, to skąd je wziąć na invitro? Nawet ustawy o invitro w celu regulacji rynku nie potrafił przepchać przez sejm. I taki człowiek mówi o rządzie fachowców, który potrafi podejmować trudne decyzje? Nie dajcie się nabrać drugi raz, nie idźcie na wybory
    • 4dagome1 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 09:54
      hahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaha ahahahahahahaahahahahahaahaha ahahahahahahahaahahahahaah hhaahahahahahahahaahahahah ale pier...oli głupoty .3x15 3x15 3x15 gdzie jest ?/
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 04.10.11, 10:19
        3x15 nie ma (to zresztą postulat z kampanii 2005 roku). Za to są spełnione obietnice:
        - zniesienie poboru do wojska
        - uzawodowienie armii
        - oddzielenie prokuratury od min. sprawiedliwości
        - wycofanie wojsk z Iraku
        - przyspieszenie budowy autostrad
        i jeszcze parę innych.
    • turysta_z_izraela Tusk ty bezbarwny matole ze wsi! 04.10.11, 10:02
      Ty matole PełOpie!
    • mpruchni Szkoda, że nie dlatego, że dobrze rządzicie 04.10.11, 10:16
      Jak długo można jechać na kampanii negatywnej?? Chociaż fakt, że to szczyt szczerości: "jesteśmy całkiem do kitu i dalej będziemy, ale to i tak nic w porównaniu z innymi"
    • mieszkaniec_wszechswiatow Na razie jest jeszcze w łapach Pachołków Oligarchi 04.10.11, 10:37

i agentów watykanika !!!

• mieszkaniec_wszechswiatow Wyborcy dobrze pamiętaje obietnice wyborcze: 3x15, 04.10.11, 10:47

zniesienie abonamentu RTv, zmiejszenie biurokracji, .................................
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Wyborcy dobrze pamiętaje obietnice wyborcze: 04.10.11, 11:44
        ...wycofanie wojsk z Iraku, zniesienie poboru do wojska, oddzielenie prokuratury od ministerstwa sprawiedliwości...
    • r1111111 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 04.10.11, 11:08
      wybory.wp.pl/title,Jak-Kaczynski-zmiazdzyl-Lisa,wid,13859443,wiadomosc.html?ticaid=1d23b
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka