Dodaj do ulubionych

Kaczyński: Sikorski pod Trybunał

29.11.11, 15:00
jak już o suwerenności mowa to kiedy Trybunał Stanu za Konkordat?
Obserwuj wątek
    • pogodny100 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:09
      Radoslaw pierwszy kandydat na kare smierci.
    • nerwus0 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:15
      Jaro wziął nie te prochy, dziś rano.
      • asperamanka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:45
        nerwus0 napisał:

> Jaro wziął nie te prochy, dziś rano.

Wziął te same co zawsze, tylko zapomniał wziąć też te na pamięć. No i zapomniał biedaczek, kto podpisał w Lizbonie pewien traktat, kto to uznał za wielki sukces, jaka to sfotygowana minister spraw zagranicznych tańczyła w tejże Lizbonie z niejakim Barroso, i w końcu, kto ten traktat ratyfikował. Ale to nie pierwszyszna, zapomniał też, kto napisał doktorat z cytatami z "klasyków", kto podpisał fałszywą lojalkę, kto był na wódeczce w Magdalence, itd., itp.

W sumie będzie teraz wesoło, bo i Kaczor, i ziobryści bedą sie prześcigać w "przekonywaniu" do siebie moherowego i "prawdziwie patriotycznego" elektoratu, więc to co mamy, to dopiero początek rozrywki. A najlepszy numer będzie, kiedy mimo starań chłopaków z jednego i drugiego "prawdziwego" PiS-u, Ojciec Nasz Który Jest w Toruniu uzna, że ma dośc tej zabawy, i poprze kogoś trzeciego ;-)
        • prawdziwygagatek Wtakim mikrym ciałku Kaczora,taki zajob się mieści 29.11.11, 18:51
          .. cud natury...
      • gregroyx Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 18:47
        Przeciez ten bambulec cierpi ewidentnie na paranoidalna schizofrnie! Typka powinno sie przymusowo wpakowac na oddzial zamkniety. BEZTERMINOWO!!!
    • henryk-sikora a Kaczyński na Sobieskiego... 29.11.11, 15:18
      A Kaczyński na Sobieskiego do Instytutu Psychiatrii!! Kiedy ten debil przestanie nas katować swoimi obsesjami i fobiami?
      • asperamanka Re: a Kaczyński na Sobieskiego... 29.11.11, 15:53
        On sobie może gadać. To dziennikarze go promują, pokazują, i opisują. Wczoraj na przykład po południu pod Księgarnią im. Prusa na wprost UW stał jakis gość i po polsku z amerykańskim akcentem godzinami czytał Biblię i nawracał, i nikt uwagi nie zwrócił. A to był większy news, że do nas już przyjeżdżają wędrowni kaznodzieje, niż to, że Kaczor znowu odjechał.
        • pn-ski Kto podkręcił wzmacniacz prawdopodobieństwa? 29.11.11, 16:38
          Kto podkręcił wzmacniacz prawdopodobieństwa? Niedługo smoki, wróżki i krasnale zaczną się pokazywać na Krakowskim...
    • nerwus0 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:21
      Autentycznie dosyć mam ględzenia tego cymbała na kaczych łapach.
      To paranoja z porąbaniem. Psychiatrzy polscy, łączcie się.
    • rumcajs116 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:29
      Jeśli Sikorski przed trybunał , to Kaczyński do psychiatryka , bezterminowo .
      • asperamanka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:38
        Problem polega na tym, że to nie Kaczyński kwalifikuje się do psychiatryka, tylko ci wszyscy, którzy na niego głosują za to, co Kaczor raczy opowiadać. On akurat zapewne doskonale wie, jakie są realia, tylko gra pod ten szurnięty elektorat.
      • ignor-antka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 22:33
        Mam propozycje,nie reagowac na durnia kaczora,z ignorowac on sie sam zalatwi!!!!!!!!!! Wina dziennikarzy,my wcale nie chcemy o glupku slyszec dla nas on nie zyje.
    • wadwzr Kaczyński(...) pod Trybunał 29.11.11, 15:37
      Czy jest na "sali" lekarz?
    • rpq Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:48
      Ciekawe jak Kaczyński ocenia Polską unię z Litwą, zwaną Rzeczpospolitą Obojga Narodów i czy postawił by przed sądem jej założycieli, czyli sygnatariuszy Unii w Krewie i Unii Lubelskiej?
      • rpq Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:51
        W sumie to przecież nawet nie pierwsza Unia Polski. Wcześniej w obce łapy oddali Polskę Ludwikowi Węgierskiemu panowie szlachta w 1370. Pierdolony salon.
        • asperamanka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 15:57
          Zapomniałeś niejakiego Bolesława Chrobrego. On też z niejakim Ottonem Polską w Gnieźnie handlował i jakieś cesarstwo uniwerslane chciał tworzyć. I nawet jakąś koronę za to od Niemca dostał, tfu, zdrajca jeden, i jawna opcja niemiecka.
          • rpq Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:06
            Zapomniałem. Na swą obronę mam to, że ten przynajmniej na naszym był mleku chowany, wąsy nosił i czuprynę miał słomianą. Nie studiował na Oxfordzie i żony żydówki do domu nie sprowadził.
            • asperamanka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:36
              No patrz, to wszystko przez te żony Żydówki. Niejaki Władysław Gomułka też miał taką, i zaprzaniec podpisał z RFN traktat o uznaniu granicy na Odrze i Nysie. A trzeba było nie poddawać sie szwabom i nie uznawać, tylko od razu domagać się granicy na Łabie, i odzyskać wszystkie prastare słowiańskie ziemie. Tfu, ekshumować, i pod Trybunał.
              • pn-ski Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:50
                a za konkordat kogo?
                • asperamanka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:04
                  Za konkordat to chyba tylko Kubusia Puchatka. Innego winnego nie znajdziesz, bo politycy albo twierdzą, że zrobili dobrze, albo że od zawsze byli przeciw, a Kubuś sie i tak wybroni małym rozumkiem ;-)
                  • ingo43 Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 19:07
                    Asperamanka; jesteś WIELKA !
    • marekkrukowski Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:00
      Sikorski pod Trybunał
      Kaczyński na urynał
      • stivi47 Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:55
        Ten wariat chce kary smierci to polacy zetnanc temu wariatowi ta Kapuste i wrzucic tego jobca do Urny jego Blizniaka i po ptakach wariatach
    • komercjuszek komercjuszek: Kaczyński do Tworek 29.11.11, 16:11
      wreszcie.
    • aussie1inc Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:14
      Sikorski pod trybunal, a Kaczynski pod lozko w szpitalu dla osob majacych problemy psychiczne. I wtedy bedzie dobrze, a nawet i lepiej, bo ze szpitala to mozna rozne opinie glosic i psychiatrzy beda to dokladnie analizowac, bo taka ich praca.
    • jurek4491 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:18
      Jednak miał rację sędzia który chciał go skierować do ośrodka wypoczynkowego w Tworkach. Pod Trybunał Stanu to kwalifikuje się cała ta zgraja która dobrowolnie oddała nasz kraj w niewolę watykańską podpisując konkordat.
    • kbaus Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:19
      Wyborcza, przestancie drukowac wypowiedzi Kaczynskiego. Dobra rada, naprawde.
      Kosciol tez juz rozumie ze przegral wiele popierajac karlow.
    • old_lodzer czym Tusk sobie zasłużył? 29.11.11, 16:20
      zastanawiam się czym Tusk zasłużył sobie, że mu Bozia taką "opozycję " zesłał... a z drugiej strony naprawdę zaczynam odczuwać zażenowanie, kiedy starszego, ośmieszającego sie coraz bardziej człowieka ... podobne odczuwałem, kiedy w telewizji pokazywali " wiecznie żywego " Przywódcę wprowadzanego na trybunę ...
    • boykotka Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:27
      Pracuję w niemieckim koncernie od wielu lat i nie wyobrażam sobie pracy dla "Polaka".
      Suwerenność, suwerennością ale trzeba jeszcze mieć predyspozycje do zarządzania. Człowiek, który nie ma konta w banku, rodziny albo chociaż prawa jazdy nie będzie nam mówił jak żyć
    • tykaczor Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:43
      Coś mi się wydaje KONUSIE, że już wkrótce ty staniesz przed Trybunałem Stanu za przestępstwa, które popełniłeś z Ziobro w czasie faszystowskich rządów PiS-u, choć wolałbym, abyś stanął przed plutonem egzekucyjnym za zamordowanie Blidy !
    • mariuszelwood Wielki Strateg Kaczyński:przegrał 6 wybory z rzędu 29.11.11, 16:47
      KTO to jest Kaczyński?????????
    • stivi47 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 16:52
      A ciebie ty Kapusciano Glowo do domu wariatow ze Polacy takiego Pokrake jeszcze popieraja co to za Pegerowcy z Krowskim Gownem na ich Gumowych Butach
    • zdybka Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:04
      O prosze Kaczor ma reke na pulsie ,sledzi wszystlich politykow ,jak on
      dba o dobro Polski tylko, ze Sikorskiego ,to on moze sobie tylko (cmoknac)
      I tyle na temat.
    • nerwus0 Kaczyński pod Trybunał 29.11.11, 17:07
      razem z Zerrem.
    • wlekawa Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:10
      W trybunale sytuacja niedobra, bo tam są Staruch i Romaszewski.
    • jan.58 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:11
      Panie Kaczyński proszę mi wytłumaczyć " Sikorski pod Trybunał " ! ... ale w Naszej rzeczywistości czy Waszej ! Bo to jest dla mnie bardzo ważne.
    • 48matrix Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:13
      Szef MSZ, nie jest osobą prywatną!
      Reprezentuje na forum międzynarodowym polską politykę zagraniczną, a nie myśliwego z Afganistanu, chełpiącego się uczestnictwem w wojnie afgańskiej. Język pana ministra Sikorskiego, pełen skrótów, na co zwrócił uwagę pana Marek Siwiec, nie jest też językiem dyplomatycznym. Nie wiadomo też właściwie w czyim imieniu pan minister Sikorki przemawiał? Rządu RP? Platformy Obywatelskiej? Czy też Opus Dei? A może swoje uroczej małżonki pani Apleubaum? (Przepraszam, za fonetyczną pisownię tego nazwiska szanownej małżonki pana ministra.)
      Polacy wydają na utrzymanie Sejmu wraz z jego rozmaitymi komisjami miliony złotych. Są odpowiednie komisje sejmowe, do których pan minister przed odczytaniem swojego wystąpienia powinien się zwrócić o ocenę prezentowanej treści, przed jej odczytaniem na forum międzynarodowym. W celu uzyskania kontrasygnaty. Legitymacji prawnej do głoszenia publicznie tego ważnego przemówienia.
      Biorąc całokształt powyższego pod uwagę, pana prezes dr prawa Jarosław Kaczyński, po prostu ma rację!
      Należy się, więc jemu szacunek i uznanie, a nie szyderstwo, ze strony Polaków. Ludzie opamiętajcie się!
      Polityka zagraniczna prowadzona w imieniu prawie 40 milionowego narodu wymaga należytej POWAGI.
      Działania pana ministra Sikorskiego godzą w powagę polskiej racji stanu.
      Pytanie pomocnicze. Czy jeżeli panu ministrowi zechce się powiedzieć, że RFN to koń trojański Rosji w UE, to jest jego prywatna sprawa czy też oświadczenie rządu RP. Wyjaśniam, że WikiLeaks ujawniło jedną z depesz, w której pan minister przekazywał takie oświadczenie zastępcy sekretarza stanu USA.
      Patrz podany link:

wyborcza.pl/1,75248,10304272,Sikorski_trafiony_w_Wikileaks.html

Reasumując, pan minister raz chlapnie tu raz tam i to nie powinno jemu uchodzić na sucho. Ponieważ nie jest tylko chłopcem z boiska, kumplem pana premiera Donalda Tuska. Z zachowania pana ministra wnosić można, że polska polityka zagraniczna już została sprywatyzowana.
      • wojtek-gdansk Sikorski jest urzędujący ministrem rządu RP, a ... 29.11.11, 17:37
        ... kim byli i w czyim imieniu kalali Polskę, niejaka Fotyga i odurzony Macierewicz podczas, nie tak odległej, wizyty w Stanach Zjednoczonych? Co ty na to kotku. Tylko zwięźlej niż powyżej proszę i własnymi słowami.
        • 48matrix Re: Sikorski jest urzędujący ministrem rządu RP, 29.11.11, 21:25
          Re@wojtek-gdansk
          Sikorski as a man in Poland, the USA (American Enterprise Institute)
          was tasked with emphasis on Germany, the eurozone rescued by
          mechanisms of support for the reprinting of money to increase the European
          Financial Stability Fund to several bilonów euros. With the rescued
          to the euro area. Germany, who rightly stick to the real economy
          do not want to agree to it. But President Obama is pushing. After all, took place
          just the EU-US summit. He said there that the U.S. will help. Well
          ... helps decide for Merkel. And hence the active Sikorski. for the Polish
          It really does not work, but in spite of J. Kaczynski, not for hegemony
          Germany, the only U.S. hegemony.
          • wojtek-gdansk a coś od siebie i własnymi słowami ... 30.11.11, 22:39
            ... bo to znów jakaś matryca.
            • 48matrix Re: a coś od siebie i własnymi słowami ... 01.12.11, 03:40
              Miło mnie, że jesteś moim fanem Kotku.....
              • wojtek-gdansk Tak, ale nie jestem Twym fanem fanatycznym. 01.12.11, 17:09
                Mało, bo mało, ale w końcu napisałeś coś własnymi słowami, tak po ludzku.
                Od razu się mniej apokaliptycznie zrobiło na forum. Tak trzymać Kotku! Smutki mają to do siebie, że same przchodzą, nie trzeba ich codziennie przywoływać.
                • 48matrix Re: Tak, ale nie jestem Twym fanem fanatycznym. 01.12.11, 20:37
                  Wojtuś, a Ty, to tutaj jakąś akcję prowadzisz?
                  • wojtek-gdansk Nie, a Ty? 01.12.11, 23:11
                    48matrix napisał:

> Wojtuś, a Ty, to tutaj jakąś akcję prowadzisz?
                    • 48matrix Re: Nie, a Ty? 01.12.11, 23:29
                      re: Wojtek-gdansk, jestem tak samo państwowcem jak TY, z tym, że mam większą wiedzę od Ciebie w pewnych sprawach. Pan Sikorski, w mojej subiektywnej ocenie działa wbrew polskiej racji stanu. W żadnym cywilizowanym kraju, ten facet nie zostałby ministrem spraw zagranicznych. Po wypowiedziach, które ujawniło WikiLeaks. Jest jeszcze b. dużo, dużo, dużo....i dużo do powiedzenia na ten temat, lecz to forum nie jest odpowiednim miejscem, ani też sala sądowa. Wybacz, ile mogłem to napisałem i to wyłącznie przez mój szczery szacunek do Ciebie jako człowieka. Ponieważ na niego w pełni zasługujesz. Nie znam Ciebie ale znakomicie znam Twój profil psychologiczny. Wiem też kim jesteś.
                      • wojtek-gdansk Twoja skromność mnie zachwyca. 02.12.11, 01:03
                        Twoje zdanie na temat Twojej wiedzy jest przede wszystkim, twoim zdaniem na ten temat. Wydaje mi się, że to troszeczke za mało.
                        Gdybym był tak samo skromny jak Ty, to bym powiedział, że mam wiekszą wiedzę od Ciebie, no ale jestem zbyt zarozumiały żeby się do tego publicznie przyznawać.
                        • 48matrix Re: Twoja skromność mnie zachwyca. 02.12.11, 07:52
                          Re@wojtwk-gdansk.

Bądź rzetelny w swoich analizach. Przypominam, że ja napisałem:

mam większą wiedzę od Ciebie w pewnych sprawach.

W tym stanie rzeczy Twoje uwagi, są nie na miejscu, są ludzką złośliwością.

Od Ciebie należy więcej oczekiwać.

A tak na marginesie. Czy lubisz jak polskim ministrom piszą znaczące przemówienia brytyjscy dyplomaci? Czy też ich "firmy".
                          • wojtek-gdansk Pewne sprawy nie są takie pewne jak się mówi. 02.12.11, 09:29
                            Drogi interlokutorze.
                            Więc, nie mam nic przeciwko temu, aby brytyjski dyplomata napisał polskiemu ministrowi przemówienie, więcej, nie mam nic przeciwko temu, aby ten drugi je wygłosił w imieniu polskiego rządu, jeśli tylko jest to dobre przemówienie, jeśli je przeczytał zanim je wygłosił, jeśli się z jego treścią zgodził on sam i rząd, którego jest członkiem. Istnienie kucharki nigdy mi nie przeszkadza, jeżeli dobrze gotuje.
                            A co do posługiwania się cudzymi tekstami, to ja sam robie to nagminnie w stopkach moich postów na tym forum, gdy mają formę i treść taką, którą bym zastosował gdybym tylko umiał.
                            Ty też cytujesz spore fragmenty w swoich postach, które nie tylko nie są twojego autorstwa, ale nawet są kalkami nieustannej mantry sporej grupy polityków i ich apologetów. Sporo tych wypowiedzi czytałem już tutaj w oryginale, w większości przypadków nawet pamiętam, kto jest ich autorem. Także używanie, kiedy brak jasnych i logicznych dowodów, określeń typu: „w pewnych sprawach” albo „pewne środowiska”, określone koła”, „wiadomi politycy”, „pewne interesy”, „pewne łże elity” są mi znane z wcześniejszych wypowiedzi. Przepraszam bardzo, że się na mnie zawiodłeś, ale nie mogę się pogodzić z dopisywaniem się do historii osób, które nie miały odwagi lub nie chciały „dać świadectwa prawdzie” wtedy, kiedy należało to zrobić, a kiedy to było wysoko niebezpieczne, a teraz, kiedy już nic im nie grozi, grają przed nami jedynych sprawiedliwych, odmawiając naprawdę zasłużonym ich zasług i obrzucając ich najgorszymi inwektywami. Nikt nie musi być bohaterem, być tchórzem to też ludzkie, ale być kłamcą to już obrzydliwe. Tak jak obrzydliwe jest to, czym obrzucasz Sikorskiego i jego żonę. On był w Afganistanie a ja ani, najprawdopodobniej, ty nie byliśmy. Przy okazji chcę, choć to bardzo smutne, stwierdzić, że ilość doktoratów świadczy jedynie o tym ile czasu spędziło się na uczelni i nad książkami, czasami przy badaniach, ale nie jest gwarancją mądrości.
                            To wszystko, co napisałem powyżej pokazuje chyba jasno, że nie podzielam twojego spojrzenia na świat.
                            Z elementarnego szacunku dla Ciebie informuję, że nie będę już niczego w „tym miejscu” czytał ani na nic odpisywał.

• 48matrix Re: Pewne sprawy nie są takie pewne jak się mówi. 02.12.11, 11:14

• rum11 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:15
      Pan Prezes Jarosław Kaczyński ma obsolutną rację.Minister Sikorski powinien za tę wypowiedz stanąć przed Trybunałem Stanu za zdradę naszej polskiej konstytucji.Ten człowiek jest niebezpieczny,ma chyba poprzestawiane w głowie lub jest zimnym bezwzględnym zdrajcą naszych narodowych interesów.Kto mu dał takie prawo i pozwolił na forum obcego państwa tymbardziej Niemiec stawiać na szali naszą niepodległość i szachrować nią jak pietruszką na targu.Ta cala Platformiana klika ktora wyje z zachwytu nad tą szkodliwą wypowiedzią wspierana przez komucha Millera i dewiata Palikota, jest niewiarygodna i powinna zostać zdelegalizowana.Trudno wyrazić w spokojnych słowach i odnieść się do tych zdradzieckieckich-radzieckich bredni.Nie po to nasi ojcowie i dziadowie walczyli i ginęli za ojczyzne i jej niepodległość,żeby teraz jakiś proniemiecki sprzedawczyk nią kupczył.Sikorski chce zyć w federacji niech się wyprowadzi do Niemiec lub Rosji,tam jast jego miejsce.Polska ma być Polską a nie jakimś g....m niemiecko-rosyjskim czy jakimś innym.Brzydzę sie takim ministrem.
      • wojtek-gdansk Dawno nie czytałeś Konstytucji,a może nawet nigdy. 29.11.11, 17:43
        Konstytucja RP uwzględnia nasze umocowanie w Unii. Konstytucja RP stanowi też wyraźnie kto kształtuje i prowadzi politykę zagraniczną. Zapewniam Cię, że nazwisko kaczyński w niej nie figuruje.
      • stivi47 Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:46
        A ja mam odpowiedz na twoj wpis Unia sie rozleci polska bendzie wyrzucona jak i wiele inych Krajow to jestem przykonany zostanie tylko Francja my Niemcy i zapewne Holandia a i moze Filandia a reszte musza sobie same radzic zamykamy nasze Granice dla Polakow tych zlodzi Aut Liwinow i inych Szumowin das ist höhste Zeit
        • aramba Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 18:52
          OK, Kaczyński bierze prochy. To już wiemy. A co z tobą? Palisz coś, pijesz czy łykasz? W każdym razie masz niezłe odloty po tym , co tam konsumujesz.
      • eland56 Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 19:05
        Piszesz "Pan Prezes Kaczyński", a o Sikorskim - "Minister Sikorski". Czy to bezinteresowne uwielbienie? A może należysz do grona pachołków i to strach Tobą kieruje ?
    • nerwus0 Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:19
      Pisdielce ujadają. Dawno ich tu nie było.
      • zdybka Re: Kaczyński: Sikorski pod Trybunał 29.11.11, 17:53
        nerwus0 napisał:

> Pisdielce ujadają. Dawno ich tu nie było.

To jest ich, mozna powiedziec, ostatnie piec minut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka