berberysa jasnowidz Jackowski powiedział mediom 06.02.12, 09:25 przed Rutkowskim, że Madzia nie żyje, jest w Sosnowcu. Określił też miejsce gdzie należy szukać ciała, oraz to, że są związane z tym faktem dwie osoby.Nie zostało to upublicznione, żeby nie przeszkadzać w pracy policji. Czy policja korzysta z jego usług? Zaoszczędziłoby to pracy i pieniędzy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik102 Re: jasnowidz Jackowski powiedział mediom 06.02.12, 16:25 O ile dobrze pamiętam, była też wróżka, która zapewniała że dziecko jest zdrowe i całe, zakładam że chciała zaoszczędzić kosztów nadgodzin policjantów przeszukujących okolicę. A czy wróżka to nie lepszy fachowiec niż jakiś tylko jasnowidz? Odpowiedz Link Zgłoś
bigos_kk Re: jasnowidz Jackowski powiedział mediom 06.02.12, 16:37 Czy to była wróżka z licencją? Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna te smieci należały do kilku katolskich jaczejek 06.02.12, 09:26 te smieci należały do kilku katolskich jaczejek Odpowiedz Link Zgłoś
profesorfilutek Zatrudnimy Rutkowskiego 06.02.12, 09:29 Któryś sąsiad pierdzi nikt go nie może odkryć każdy ma alibi a może Rutkowski się zajmie ta sprawa bo nie można już oddychać........... Odpowiedz Link Zgłoś
irena.w1 Re: Zatrudnimy Rutkowskiego 06.02.12, 21:20 jesteś baaaaaaaaaaaaaardzo prymitywny Odpowiedz Link Zgłoś
waga2809 Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 09:37 Przed chwilą oglądałam wypowiedź rzecznika Prokuratury Wojew. . Pani rzecznik stwierdziła, że policja miała zaplanowane/?/ najwazniejsze czynności w poniedziałek tj.6 lutego/ a była to odpowiedź dziennikarz, czy p.Rutkowski przeszkodził w prowadzonym śledztwie- ujawniając uzyskane zeznanie matki Madzi i wskazanie rzekame miejsce ukrycia ciała/. W tym artykule prokuratura twierdzi, że policja miała to zrobić 2 lutego. która wersja jest prawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ejtej Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 09:37 "Wersja o nieszczęśliwym wypadku wydaje się w tej chwili najbardziej prawdopodobna" rzeczywiście słowa kobiety są bardzo wiarygodne w sytuacji kiedy perfidnie kłamała w sprawie porwania, wymyśliła postać porywacza, gubiła się w zeznaniach, oszukiwała przed badaniem wariografem, grała przed kamerami błagając by oddać jej dzieciątko oraz wskazała niewłaściwe miejsce gdzie pozostawiła zwłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 09:39 Sprawczyni dalej nie mówi prawdy skoro nic się nie zgadza i Policja wszystko mozolnie sprawdza- logi itp. Co to za przesłuchania i kto je przeprowadza, że taka prosta dziewucha wciąż wodzi za nos? Odpowiedz Link Zgłoś
tam-gosia Śmierć Madzi z Sosnowca. 06.02.12, 09:40 Media i policja atakują Rutkowskiego, nie potrafią przyznać się do błędu..przecież oni pierwsi uniewinnili matkę robiąc z niej ofiarę, a tu Rutkowski zepsuł taką wzruszającą historię. pewnie miała pomocnika, sama tego nie zrobiła... W naszym kraju nikt nie zajmuje się na poważnie depresją poporodową i pomocą młodym rodzicom, którzy z własnym życiem często sobie nie radzą, a co dopiero z rodzicielstwem.. zwłaszcza jeśli wzorce mieli jakie mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. 06.02.12, 09:49 tam-gosia napisała: > W naszym kraju nikt nie zajmuje się na poważnie depresją poporodową Depresja poporodowa pół roku po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. 06.02.12, 10:13 Depresja poporodowa zazwyczaj występuje zaraz po porodzie, ale kto zaręczy, że nie może trwać pół roku po porodzie? Może ty ... paradne ... nie nadymaj się tak, bo wybuchniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Niestety... 06.02.12, 10:25 lechujarek_wolski napisała: > Depresja poporodowa zazwyczaj występuje zaraz po porodzie, ale kto zaręczy, że > nie może trwać pół roku po porodzie? Gdyby nie ciąg dalszy, to wyszłaby Ci całkiem sensowna wypowiedź. > Może ty ... paradne ... nie nadymaj się tak, bo wybuchniesz :) Ale jednak chamstwo wzięło górę. Widać masz to już w genach... Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Niestety... 06.02.12, 10:27 Nie w genach tylko w odbycie i puszczam gazy ... wagarowałaś na religii? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niestety... 06.02.12, 10:42 lechujarek_wolski napisała: > Nie w genach tylko w odbycie Dla mnie - koniec lektury. PS. Powtarzam: Posty czytuję do pierwszego przejawu chamstwa i dlatego, gdy idzie o Ciebie, nie mam szansy odpowiedzieć - nie mam na co. Odpowiedz Link Zgłoś
abrams8 Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 09:42 Ludzie, to jest KURTYNA, ZASŁONA DYMNA, zawsze MADZIA i ACTA, MADZIA i ACTA, MADZIA i ACTA, MADZIA i ACTA, nigdy w odwrotnej kolejności!!! Media robią NAM papkę z mózgu i ciekawe czy tylko PR-owcy tLUSKA tym sterują, czy jeszcze ktoś...? W pOLSCE tysiące dzieci ginie co rok, padają ofiarami różnych dewiantów, a ta MADZIA (której szczerze współczuję) jest zawsze w TV przed ACTA, to jedna wielka ściema i manipulacja!!! Nawet w łagodną zimę mamy ponad 300ludzi zmarłych z zimna, ale wybrano temat, taki który porusza najbardziej, i nieudolnie prowadzono dochodzenie, aby ludzie ZBIOROWO sami doszli do wniosku, że się mulili i mieli poczucie zawodu, błędu i rezygnacji...! Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 09:43 Dajcie już spokój tej sprawie!!! Mendia nie powinny już tego nagłaśniać więcej. Napiszcie coś pozytywnego, coś co sprawi, że będę miała lepszy humor. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zmień rodzaj lektury! 06.02.12, 09:53 lisa2 napisał: > Napiszcie coś pozytywnego, coś co sprawi, że będę miała lepszy humor. Polecam Kubusia Puchatka. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Zmień rodzaj lektury! 06.02.12, 10:26 Zastanawiam się co cię dziewczę dolega ... może to niedobór witaminy "S" :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zastanawianie się wymaga ... 06.02.12, 10:46 ...możliwości intelektualnych lechujarek_wolski napisała: > Zastanawiam się co cię dziewczę dolega ... może to niedobór witaminy "S" :) Lepiej się nie zastanawiaj; od tego tylko Cię głowa rozboli... Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Zastanawianie się wymaga ... 06.02.12, 10:50 Jednak to jest niedobór witaminy "S" ... niestety chyba dalej nierefundowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zastanawianie się wymaga ... 06.02.12, 10:56 lechujarek_wolski napisała: > Jednak to jest niedobór witaminy "S" ... niestety chyba dalej nierefundowana :) Cokolwiek by to takiego było - rozumiem, że próbowałeś nabyć ze zniżką, a tu - zonk! Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Zastanawianie się wymaga ... 06.02.12, 10:59 Niezupełnie - ja jestem donorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Zastanawianie się wymaga ... 06.02.12, 12:09 lechujarek_wolski napisała: > Niezupełnie - ja jestem donorem :) > Raczej cymbałem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ciekawość... 06.02.12, 12:42 lechujarek_wolski napisała: > Niezupełnie - ja jestem donorem :) Witaminowym? Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Zmień rodzaj lektury! 06.02.12, 11:08 Wiem, że się powtórzę. Cioool. Chyba malutki? Odpowiedz Link Zgłoś
velo-man Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 09:45 Stała się rzecz straszna, jednak póki nie znamy prawdy, nie można nikogo osądzać i wydawać wyroku. Najpierw prawda, później osądzanie i karanie... Odpowiedz Link Zgłoś
qast nie ma to jak wykorzystać tragedię... 06.02.12, 10:00 ,,,dla propagandy , prawda ? @huston_mamy_problem - ty też to robisz , w dość bezczelny sposób - wciskając się tu z linkami swoich gazet. Pod pozorem świętego oburzenia przemycasz swoją reklamę za darmo... nieładnie... poza tym to co piszesz to bzdury. Gdybyś się rzeczywiście interesował tą sprawą to wiedziałbyś, że tp biedna rodzina, która nie posiada żadnego domu tylko wynajmuje za niewielkie pieniądze od znajomych marny lokal w biednej dzielnicy, który ojciec dziecka sam wyremontował. Dziewczyna wcześniej nie miała pracy , próbowała zarabiać roznosząc ulotki. A Rutkowski zachował się jak klasyczna hiena. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: dlaczego prokuratura działa w dziwny sposób? 06.02.12, 10:03 huston masz problem, sam z sobą Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: dlaczego prokuratura działa w dziwny sposób? 06.02.12, 10:28 Podobnie pomyślałem. Problem chyba jest/ma spory. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl to zwykly temat zastepczy 06.02.12, 10:17 tymczasem bezpieka za lby sie wziela. media sprzyjajace wladzy ciagle tylko zajmuja sie bzdurami, zeby plebs nie widzial co sie naporawde w kraju dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zasłona dymna! 06.02.12, 10:50 thorgallpl napisał: > media sprzyjajace wladzy ciagle tylko zajmują > sie bzdurami, zeby plebs nie widzial co sie naporawde w kraju dzieje. Niewykluczone, że Tusk osobiście porwał Madzię, prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Zasłona dymna! 06.02.12, 11:01 Mam nadzieję, że Ciebie nikt nie porwie - to byłaby wielka strata dla tego forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Zasłona dymna! 06.02.12, 11:18 Nie wiem, dlaczego, ale przypominasz mi ratlerka. Zanim zdechł w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Zasłona dymna! 06.02.12, 12:07 lechujarek_wolski napisała: > Mam nadzieję, że Ciebie nikt nie porwie - to byłaby wielka strata dla tego foru > m :) Jakbyś ty spadł z forum, to wierz mi, nikt by nie żałował. Odpowiedz Link Zgłoś
morhile o tym samym mysle, 06.02.12, 11:12 Kiedy policja szukajac dziecka motala sie od miasta do miasta, szukala posrod tych wszystkich potencjalnie podejrzanych czas i potencjal marnowa sie takze nie tylko pieniadze; (pomyslcie, sprawdzic kazde doniesienie, kazde zgloszenie, kazdego potencjalnego "klienta") sprowadzila sledztwo na niewlasciwe tory i za to sie nalezy osobny paragraf. Jeszcze sie okaze, ze ojciec znoszac ostatni raz wozek na spacer wiedzial ... Do kina poszla, smutku ty moj ... Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 11:44 huston_mamy_problem napisała: > [b]obciążyć ta sukę kosztami poszukiwań - ponad 150 tys pln - zlicytować jej do > m Ten, w którym wynajmowała mieszkanie? Słusznie. No i oczywiście do paki wszyscy sąsiedzi - wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
irekur Re: dlaczego prokuratura działa w dziwny sposób? 06.02.12, 11:55 ta hiena podsuneła jej kolejne kłamstwo z rzekomym wypadkiem i zaciagneła w miejsce gdzie czuła swąd rozkładajacych się zwlok buuaaahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: dlaczego prokuratura działa w dziwny sposób? 06.02.12, 12:18 Tak jest. Motłoch zachwyca się konferencjami prasowymi i show danym przez Rutkowskiego a nie zastanawia się nad tym, że jego działania bardzo poważnie utrudniły dojście do prawdy i - co najważniejsze - przełożenie tych ustaleń na materiał, który może być dowodem dla sądu. Wyobraźmy sobie teraz, że po procesie jedyną skazaną będzie matka - dostanie jakąś symboliczną karę. Do kogo motłoch forumowy będzie miał wtedy pretensje? Wiadomo - do sądu. Jak zawsze w podobnych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: dlaczego prokuratura działa w dziwny sposób? 06.02.12, 12:32 Dokładnie, Magnacie. Taki padalec jak ten "dedektyf" dlatego zaistniał i o dziwo dalej funkcjonuje (!) w Polsce, a nie w Niemczech czy Czechach ... ciemnogród! Odpowiedz Link Zgłoś
aleprosiek Policjanci powinni sadzić drzewka, odśnieżać ulice 06.02.12, 12:14 Policjanci bardziej nadawaliby się do przydatnych prac społecznych, które nie wymagają zbyt analitycznego myślenia. Mogliby sadzić drzewa w miejskich parkach, odśnieżać ulice, przeprowadzać staruszku przez ulice, uczyć dzieci, że należy przechodzić na "zielonym" a stać na "czerwonym", zwracać uwagę, gdy ktoś rzuca papierki na chodnik itp. Działania operacyjne powinni zostawić specjalistom ........... Żaby podpoznańskie a bezpieczeństwo Polski aleprosiak.blogspot.com/2012/02/zaby-podpoznanskie-bezpieczenstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Policjanci powinni sadzić drzewka, odśnieżać 06.02.12, 12:26 A co robiłaby straż miejska, ludzie z zieleni, leśnicy, ZDiM ... ciekawe te plany do zmiany, tylko czy na lepsze? Pewnie "dedektyf" powinien być też prezydentem :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Policjanci powinni sadzić drzewka, odśnieżać 06.02.12, 12:32 aleprosiek, startujesz w konkursie na najgłupszy post? Odpowiedz Link Zgłoś
gozal policja, detektyw i dzwoniący z informacjami 06.02.12, 12:19 z tej relacji wynika, że policja działała profesjonalnie i rozważnie, acz nie w ekspresowym tempie. wynika też, że miała swoje podejrzenia i czekała na zgromadzenie pewniejszych dowodów. tylko czego nie pokażą media, to w świadomości ludzi nie zaistnieje. rutkowski dialogował z mediami, więc w tym względzie miał przewagę nad policją, choć wcale nie jest powiedziane, że był od niej lepszy i że ten dialog z mediami był profesjonalmny czy etycznie ok. również wychodzi na to, że zarzuty rutkowskiego pod adresem policji - przynajmniej niektóre - są niesprawiedliwe, np. ten o niezbadaniu trasy obranej przez matkę dziecka na podstawie logowania się jej komórki. policjanci zrobili to wcześniej i w milczeniu, bez nagłaśniania tego w mediach, a "detektyw" zrobił z tego publiczny zarzut o niekompetencję. mnie zastanawia jeszcze jedno zjawisko: ci wszyscy ludzie, którzy rzekomo widzieli dziecko w różnych zakątkach kraju. czy oni konfabulowali, czy zauważyli podobne dzieciaczki i dlatego interweniowali? może oba powody? jeśli ktoś dzwonił, żeby zaistnieć, dowartościować się albo zrobić okrutny żart, jest dla mnie po prostu #$%^&*. a matkę i ewentualnych pomagierów osądzi teraz sąd, więc o niej nie chcę się wypowiadać. napiszę tylko, że jej pójście do kona na horror w całej tej sytuacji mnie zszokowało. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy podziękujcie pajacowi w ciemnych okularach 06.02.12, 12:30 Jak z tego wynika, już 29 stycznia było oczywiste, że wersja o porwaniu jest nieprawdziwa. W tej sytuacji działania policji były optymalne. Prędzej czy później ciało by znaleziono, chodziło jednak o zebranie dowodów pozwalających na skazanie rzeczywistych sprawców, ktokolwiek by nimi był. Akcja Rutkowskiego spowodowała, że wszystko szlag trafił. Teraz wiele zależy od wyników sekcji. Jeśli będą niejednoznaczne, rozwikłanie tej sprawy będzie trudne. A podziękować za to będzie można temu pajacowi w ciemnych okularach. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: podziękujcie pajacowi w ciemnych okularach 06.02.12, 12:35 Motłoch, który dziś pluje na policję, że ta uczestniczyła w poszukiwaniach byłby pierwszy do oskarżeń gdyby nie poszukiwała ... szokujące zacofanie i to ZBIOROWE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1ewkas Re: podziękujcie pajacowi w ciemnych okularach 06.02.12, 15:16 "Jak z tego wynika, już 29 było oczywiste, że wersja o porwaniu jest nieprawdziwa". Z czego tego ? Z gadania gliniarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: podziękujcie pajacowi w ciemnych okularach 06.02.12, 15:19 O tym, że była w kinie dowiedzieli się dziś rano od jasnowidza? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: podziękujcie pajacowi w ciemnych okularach 06.02.12, 15:20 magnat.olejowy napisał: > Jak z tego wynika, już 29 stycznia było oczywiste, że wersja o porwaniu jest ni > eprawdziwa. W tej sytuacji działania policji były optymalne. Prędzej czy późnie > j ciało by znaleziono, chodziło jednak o zebranie dowodów pozwalających na skaz > anie rzeczywistych sprawców, ktokolwiek by nimi był. Akcja Rutkowskiego spowodo > wała, że wszystko szlag trafił. Teraz wiele zależy od wyników sekcji. Jeśli będ > ą niejednoznaczne, rozwikłanie tej sprawy będzie trudne. A podziękować za to bę > dzie można temu pajacowi w ciemnych okularach. Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: policja, detektyw i dzwoniący z informacjami 06.02.12, 12:31 gozal napisała: > mnie zastanawia jeszcze jedno zjawisko: ci wszyscy ludzie, którzy rzekomo widzi > eli dziecko w różnych zakątkach kraju. czy oni konfabulowali, czy zauważyli pod > obne dzieciaczki i dlatego interweniowali? może oba powody? jeśli ktoś dzwonił, > żeby zaistnieć, dowartościować się albo zrobić okrutny żart, jest dla mnie po > prostu #$%^&*. Zawsze w podobnych przypadkach jest mnóstwo tego rodzaju telefonów i motywacje są najprzeróżniejsze. > > a matkę i ewentualnych pomagierów osądzi teraz sąd, więc o niej nie chcę się wy > powiadać. napiszę tylko, że jej pójście do kona na horror w całej tej sytuacji > mnie zszokowało. Odpowiedz Link Zgłoś
juliabek Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 12:47 Jedno jest pewne,sama czy nie sama,powinna ponieść ciężką karę.Co jej to dzieciątko zawiniło,która matka tak postepuje? W dodatku wyrzucić niemowlę jak śmiecia?bez należytego pochówku?.Pies,a dba o swoje szczeniaki,a tutaj żywy człowiek morduje niewinną istotę i jeszcze wprowadza w błąd i organy ścigania i całą Polskę włączająć w to i zagranicę.Ciekawe kto za to zapłaci?A koszta z pewnością nie są małe.Tyle policji zaangażowanych,naszych, obcych.Szkoda słów.A to co robią teraz mieszkańcy Sosnowca,to jakiś obłęd.Ludzie nie popadajcie w paranoję.To,że tam dziecko porzuciła,nie znaczy,że tam zginęło.Nie róbcie cmentarzyska na każdym rogu ulicy.Zastanówcie się,nad swoim zachowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 12:52 Ciekawe pytania ... skłaniają mocno do refleksji nad kondycją polskiego społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 17:08 lechujarek_wolski napisała: > Ciekawe pytania ... skłaniają mocno do refleksji nad kondycją polskiego społecz > eństwa! A może świadczy to o rodzeniu się w ludziach większej wrażliwości na cudzą krzywdę?? Może wskutek takich tragedii ludzie zaczną odpowiednio wcześnie DOSTRZEGAĆ PATOLOGIĘ WOKÓŁ SIEBIE????????? Zachowanie matki wyraźnie wskazuje, że nie dojrzała do macierzyństwa, a dziecko PRZESZKADZAŁO JEJ I POZBAWIŁO "WOLNOŚCI" Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 17:34 Za komuny młodzież uczono takich rzeczy w szkole, a dzisiaj jest religia przez 2 godziny dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
irena.w1 Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 22:15 juliabek napisała: > Jedno jest pewne,sama czy nie sama,powinna ponieść ciężką karę.Co jej to dzieci > ątko zawiniło,która matka tak postepuje? W dodatku wyrzucić niemowlę jak śmieci > a?bez należytego pochówku?.Pies,a dba o swoje szczeniaki,a tutaj żywy człowiek > morduje niewinną istotę i jeszcze wprowadza w błąd i organy ścigania i całą Po > lskę włączająć w to i zagranicę.Ciekawe kto za to zapłaci?A koszta z pewnością > nie są małe.Tyle policji zaangażowanych,naszych, obcych.Szkoda słów.A to co rob > ią teraz mieszkańcy Sosnowca,to jakiś obłęd.Ludzie nie popadajcie w paranoję.To > ,że tam dziecko porzuciła,nie znaczy,że tam zginęło.Nie róbcie cmentarzyska na > każdym rogu ulicy.Zastanówcie się,nad swoim zachowaniem. mam nadzieję, że jeszcze raz zastanowisz się nad tymi wnioskami. Odpowiedz Link Zgłoś
lempickabis Ludzie... 06.02.12, 12:55 przecież policja mogła w oficjalnych komunikatach nie informować o całej swojej wiedzy i podejrzeniach. Wiadomości tych mógł słuchać sprawca/sprawcy. Teraz bedzie ujawnianie wszystkich szczegółów i następnym razem jak ktos dopuści sie podobnego czynu, to pokombinuje wykorzystując tę wiedzę. Jak to sobie wyobrażacie - policja miała na żywo transmitować do telewizji nagrania z sali kinowej?! Rutkowski nie miał prawa wysłać nagrania wyznań matki do telewizji. Niezależnie jakim by nie była potworem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek_wolski Re: Ludzie... 06.02.12, 13:04 lempickabis napisała: > przecież policja mogła w oficjalnych komunikatach nie informować o całej swojej > wiedzy i podejrzeniach. Policji ani prokuraturze nie jest wolno informować o stanie śledztwa! > Rutkowski nie miał prawa wysłać nagrania wyznań matki do telewizji. W każdym NORMALNYM kraju odpowiadał by za działanie na jej szkodę. Jeśli podaje się za detektywa (de facto bezprawnie!) to jego obowiązkiem jest nakłonienie tej kobiety do złożenia zeznań na policji - dla jej dobra. Ta sprawa dość jaskrawo pokazuje jaka ogromna przepaść dzieli Polskę od krajów cywilizowanych ... ciemnogród! Odpowiedz Link Zgłoś
sabcia28 Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 14:18 W tym momencie powinno byc ,,oko za oko,zab za zab,,!!!!Ta kobieta nie zasluguje na to zeby nazywac ja matka!!!!Pierwsze co powinna zrobic policja to ich wysterylizowac,zeby nigdy juz nie mogli miec dzieci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rowno Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 15:00 Co miała namataczyć, już namataczyła Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 15:19 Oj żebyś się nie zdziwił... Odpowiedz Link Zgłoś
1ewkas Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziecię... 06.02.12, 15:27 I też mi coś nie pasuje. Szła szybciej od policjantów /eksperyment z wózkiem/. No, to mnie akurat nie dziwi. Tylko oni twierdzą, że kobieta prawie przez całą drogę biegła. Biegła z wózkiem ! I nikt tego nie widział ? Przecież po wyemitowaniu historii z porywaczem i jej apelu policyjne telefony powinny były się rozdzwonić: widziałem jak ucieka tą czy tą ulicą, chyba przed porywaczem. A tu cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
smre-czek Re: Śmierć Madzi z Sosnowca. Eksperymenty z dziec 06.02.12, 17:42 Nic logicznie nie pasuje do siebie w zeznaniach matki-zbrodniarki, ale dla naszej prokuratury wszystko jest spójne. Odpowiedz Link Zgłoś
smre-czek kogo kryje prokuratura? 06.02.12, 17:37 jakich wspolników tej zbrodni? Odpowiedz Link Zgłoś
annastasia Zamiast nagrody Rutkowski ma nieprzyjemności! 06.02.12, 19:48 Zamiast nagrody Rutkowski ma prokuraturę na karku! Przecież to jakaś paranoja, że tępią Rutkowskiego ... Nie wiadomo było, że dziecko nie żyje! Nie było czasu na cackanie się! Należało użyć wszelkich środków! Procedury są dla organów ścigania a detektywi, dlatego istnieją, że mogą iść na skróty i przez to czasami są bardziej skuteczni od organów ścigania! Inaczej detektywi nie byli by potrzebni, nic by nie zarobili ... Czy on detektyw czy nie, z licencją czy bez to jest kuty na 4 nogi, ma swoich informatorów jak każdy zresztą detektyw, w różnych środowiskach, także w Policji i przecie to on Krzysztof Rutkowski, doprowadził do tego, że matka Madzi przyznała się iż dziecko nie żyje i że to ona je ukryła ...! Każdy detektyw ma informatorów, wszędzie, także w policji, i detektyw nie musi stosować się do procedur, dlatego nie ma tak związanych rąk durnymi przepisami jak policja, to norma i podstawa pracy detektywów. Przeważnie jest tak, że detektyw po uzyskaniu założonego celu przekazuje sprawę Policji a więc dzięki detektywom policja otrzymuje "gotowce", które zalicza na swoje konto dlatego z reguły jest pewna współpraca i wzajemna pomoc ... Tak było też w przypadku Rutkowskiego; wielokrotnie pomagał Policji, wykonując nieraz czynności, których ona nie mogła wykonać, ograniczona w swych działaniach durnymi przepisami, wielokrotnie współpracował z policją w ściganiu złodziei samochodów etc. ale tak było do czasu kiedy naraził się zbyt wielu osobom mającym przełożenie bardzo wysoko, także na prokuraturę i Policję. Od tego czasu jest tępiony, nie tylko przez mafiosów, złodziei i bandytów ale i przez organy ścigania. Odpowiedz Link Zgłoś
irena.w1 Re: Zamiast nagrody Rutkowski ma nieprzyjemności! 06.02.12, 22:21 mam nadzieję, że większość tak myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Zamiast nagrody Rutkowski ma nieprzyjemności! 06.02.12, 22:32 Gdyby tak było, oznaczałoby, ze do faszyzmu tylko krok. Na szczęście jednak większość tak nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś