ulanzalasem Sieć w sieci 20.02.12, 17:40 "Namierzają" "stosują prowokację" ?! Łamią prawo i trzeba im pokazać co najwyżej środkowy palec i to ich ścigać. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklasp Re: Sieć w sieci 20.02.12, 17:50 ACTA sklocila ludzi wPolsce ponownie.Prawnicy i policja wrogiem ludu. Jakie to smieszne.Polacy dalej chca krasc z sieci bezkarnie. Polacy -rodacy jezeli sa dowody na to ze skradliscie to mozna sie poddac karze bez wyroku sadu. W calym cywilizowanym swiecie najpierw jest mediacja a pozniej sad. Jak dochodzi do rozprawy sadowej to kancelaria moze zamiast 1500 zl zazadac 4000 zl poniewaz wliczy swoje koszty procesowe. I tak czy inaczej wygra wiec po co sie handryczyc. Zabawne ze w tym pierwszym przypadku babcia zaplacila a rodzice nic. czyli emerytki dobrze sie maja w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
shootthemall Re: Sieć w sieci 20.02.12, 18:42 mniklasp napisał: > ACTA sklocila ludzi wPolsce ponownie.Prawnicy i policja wrogiem ludu. Jakie to > smieszne.Polacy dalej chca krasc z sieci bezkarnie. > Polacy -rodacy jezeli sa dowody na to ze skradliscie to mozna sie poddac karze > bez wyroku sadu. W calym cywilizowanym swiecie najpierw jest mediacja a pozniej > sad. Jak dochodzi do rozprawy sadowej to kancelaria moze zamiast 1500 zl zazad > ac 4000 zl poniewaz wliczy swoje koszty procesowe. I tak czy inaczej wygra wiec > po co sie handryczyc. Zabawne ze w tym pierwszym przypadku babcia zaplacila a > rodzice nic. czyli emerytki dobrze sie maja w Polsce spieprzaj dziadu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gary_joiner Re: Sieć w sieci 20.02.12, 19:29 Przed przystąpieniem do dyskusji dobrze jest mieć pewne przygotowanie merytoryczne. W tym konkretnym przypadku, wypadałoby wiedzieć co oznacza słowo "kradzież". Do skutecznego trolowania wystarczy tylko arogancki ton i głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
vald Re: Sieć w sieci 23.02.12, 12:51 Pojęcie kradzieży w tym wypadku jest jak najbardziej względne. Jedni filozofię "tzw.prawa własności intelektualnej podzielają inni nie. To że ktoś wymyślił sobie jakieś chore prawo nie znaczy że inny musi debilizm podzielać. Większość nie podziela Odpowiedz Link Zgłoś
fackir dajcie im ACTA 20.02.12, 17:44 a nielegalne stanie się nie tylko udostępnianie ale i ściąganie i posiadanie. nawet nie zrobicie sobie kopi utworów które kupicie w sieci czy na cd. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeks01 A co z muzyka 20.02.12, 17:49 Niestety najwiekszy problem jest zazwyczaj z muzyka. Niedlugo trzeba bedzie udowadniac ze to co sie ma na swoim PC jest wlasne. Polecam artykul: www.polonia360.com/oddajcie-mi-moja-muzyke.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
fossilis "Forumowicz" czy "forowicz"??? 20.02.12, 17:50 Droga Redakcjo, Proszę o uważniejsze dobieranie słów. Nie ma słowa "forumowicz", jest forowicz, tak samo jak nie ma "liceumalisty", a jest licealista, nie ma też "muzeumalników", są za to muzealnicy. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
gacki Re: "Forumowicz" czy "forowicz"??? 20.02.12, 18:31 Drogi Michale Chyba nie masz racji: poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7485Pozdrawiam Gacki Odpowiedz Link Zgłoś
4pikus Re: "Forumowicz" czy "forowicz"??? 23.02.12, 16:19 Mógłbyś wskazać, w którym miejscu napisano, że "forumowicz" jest formą poprawną? Bo ja widzę tylko "W słowniku można by przytoczyć obie formy, ze wskazaniem na forumowicza jako wariant wprawdzie częstszy, ale środowiskowy. — Mirosław Bańko, PWN" Można by oznacza, że jeszcze forumowicza w słowniku nie ma Poszłem bo to było blisko?? Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniszyn Re: "Forumowicz" czy "forowicz"??? 25.02.12, 19:53 Drogi Gacki, z przytoczonej linkiem porady wynika wyraźnie, że forma "forumowicz" może być używana przez forowicza:-). Natomiast Redaktorka-Autorka powinna używać poprawnej formy "forowicz", nie zaś środowiskowej formy "forumowicz". Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 'forumowicz/ -owicz/ -umiarz/ -umianin/ (...) 27.02.12, 16:23 'forumowicz/ forowicz/ forumiarz/ forumianin/ forumiak' itd. Każde z innym odcieniem znaczenia ... Język polski bogaty jest w synonimy. Szczególnie dla słów młodych. Najciekawiej bywa, gdy za łby się biorą zwolennicy słowa Norwegowie z tymi, co wolą, by Norwedzy. Jeszcze lepiej - kiedy walczą Mazurzy z Mazowszanami. Lub Moskwianie z Moskwiczanami, skażonymi naleciałościami rodem z proto-Centrum Ban-Fin. W meritum: Cóż, oto Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek.1954 Re: "Forumowicz" czy "forowicz"??? 22.02.12, 16:41 I co ? Łyso ! Nie chodzi o duparele, ale o meritum. Z takimi uwagami na innym forum. Polonista się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
porazostatni Re: "Forumowicz" czy "forowicz"??? 04.03.12, 09:49 Forum internetowe = forumowicz. Forum internetowe = forowicz (?) Od czego ? Fora to liczba mnoga, ewentualnie potoczna od forum. W takim razie nie licealista, tylko lialista. A odmiana chyba powinna powstać od liczby pojedynczej, a nie mnogiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo bla bla bla 20.02.12, 18:07 Najfajniejsze jest to ze większość tzw. twórczości muzycznej nikt by nigdy nie kupił bo to jest nic nie warte.A tu ścigają i ścigają. Jak fajnie było za komuny.Nie było komputerów i internetu. Nie było nic Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: bla bla bla 20.02.12, 18:25 Były magnetofony, potem magnetofony dwukasetowe z przyciskiem "nagrywaj" - i wtedy alarmu nie było, bo zaiks jeszcze nie wyniuchał, że można się obłowić. Kasety były po 20000 starych złotch, bez hologramów, tanie jak barszcz, bo jeszcze nikt nie wpadł na genialny pomysł dojenia konsumenta. I wtedy wszyscy przegrywali z kasety na kasetę ergo wszyscy piracili - tylko się o tym nie mówi. Wtedy nikt nie pomyślał, że to było jakoby nielegalne, bo korporacje jeszcze nie zwęszyły pieniędzy przelatujących koło nosa. Potem jednak się obudzili i zaczęli kraść - legalnie, bo ustawę wymusili. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek.1954 Re: bla bla bla 22.02.12, 16:50 Za komuny nagrywałem z Radia Luksemburg lub naszej III PR na taśmach szpulowych. Np. wspaniały koncert Horowitza z Toscaninim w Carnegie Hall (koncert fortepianowy Czajkowskiego). Do dziś mam to nagranie. Nie czułem się złodziejem. Tylko słuchaczem i użytkownikiem radia. Firmy fonograficzne kruczkami prawnymi zrobili z użytkowników sieci złodziei (piratów). Jakoś te koncerny nie bankrutują, mając milardy chcą mieć więcej. Oprócz nich na internautach chcą się wypaść pseudoprawnicy (czytaj biali złodzieje!). Odpowiedz Link Zgłoś
plantin Prawnicy w Polsce to w ogóle "nadludzie" - 20.02.12, 18:14 - od "zwykłych" adwokatów i radców poczynając poprzez prokuratorów na sędziach kończąc. A prawo jest tak zawile skonstruowane, że zwykli ludzie są na ich łasce i niełasce. Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Sieć w sieci 20.02.12, 18:18 Tym się teraz prawnicy zajmują: zastraszaniem dzieci, by zdobyć korzyści majatkowe. I to jest w tym bagnie legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Sieć w sieci 20.02.12, 18:22 Przeciez to jest klasyczne wymyszenie. Dlaczego oni zaplacili? "nielegalnego rozpowszechniania utworów w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, co wypełnia znamiona art. 116 ust. 1 i 2" a jakież to korzyści majątkowe miała ta 15 latka? takie jakie sobie wymyślił pan prawnik? "zapłaty prawie 900 zł odszkodowania tytułem naprawienia szkody wyrządzonej wydawcy." a to skąd? może było dać 100000. co się rozdrabniać. Więcej... wyborcza.pl/1,76842,11162174,Siec_w_sieci.html#ixzz1mwZ9ZFnL Więcej... wyborcza.pl/1,76842,11162174,Siec_w_sieci.html#ixzz1mwYwx6sm Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony.poll74 Za PRL takimi bydlakami zajmowała się SB 20.02.12, 18:25 Niechby komuna chociaż na miesiąc wróciła, panowie prawnicy i skorumpowana psiarnia siedziałaby na Rakowieckiej w W-wie z powybijanymi zębami, ja bym gnojom pokazał takie prawa autorskie, żeby im duch święty w oczy zajrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Mam gratkę dla kancearii 20.02.12, 18:30 Może wezmą się za agencje nieruchomości kradnące ogłoszenia, które zamieszczają, jako własne, bez zgody właściciela? Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Re: Mam gratkę dla kancearii 20.02.12, 18:46 Albo za drukarnie i agencje reklamowe, które za parawanem mają lewe komputery z lewymi programami. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 cha cha cha ! 20.02.12, 18:30 Przypominam,że na terenie całej UE ,a w zasadzie w większości krajów świata osoby bez aplikacji oraz osoby z doktoratami nie mogą świadczyć usług prawnych ZA PIENIĄDZE.Jakichkolwiek!! (łącznie z podatkowymi,które ekonomistom zabrano).Bo to w zasadzie taka sama kategoria tylko ta druga udaje nieco lepuej wykształconą. Wyjątkiem jest niestety Polska i efekty są tego dramatyczne. W Niemczech nawet udzielanie porady prawnej ZA PIENIĄDZE jest wykroczeniem. Za darmo może to robić każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojna71 Re: cha cha cha ! 20.02.12, 18:46 Za raz, za raz. Pamiętasz Klinikę w .... , nie pamiętam dokładnie nazwy. Tam lekarz musiał za poradę płacić. to jak to jest w UE? Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Sieć w sieci 20.02.12, 18:34 Tak, i to od nieletniej. Jak dla mnie prawo złamała kancelaria prawna już przy podpisaniu ugody z nieletnią czyli bez żadnych opiekunów prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Wustarczy siue ukryc - np przez VPN 20.02.12, 18:37 Ja od dawna korzystam z polaczen VPN np. bit.ly/iGAD9u moje IP jest nie widoczne a dodatkowo moge sobie wybrac czy chce miec IP z USA (i ogladac hulu czy netflix, sluchac pandory) czy IP z UK (i ogladac F1 na BBC czy Top Gear w HD) czy IP z NL i sciagac sobie z torrentow co chce bez strachu o list czy pukanie do drzwi! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kibicbarca6 Re: Wustarczy siue ukryc - np przez VPN 17.03.14, 17:51 Polecam do tego HMA - ok 70000 zmiennych IP z 65 państw, brak limitów - hidemyass.com/vpn/r11955/ Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Sieć w sieci 20.02.12, 18:41 Aha, tytuł powinien być zmieniony - zamiast "szanowni państwo, jesteście piratami" winno być: "drogie dzieci, jesteście piratami", bo kancelarie prawne żerują na nieświadomych nastolatkach. A kto widział podpisywać jakąkolwiek ugodę z nieletnią bez opiekuna prawnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Sieć w sieci 20.02.12, 18:53 Ja napisze raz jeszczem,ze jakiekolwiek czynnosci,porady w jakiejkolwiek formie,ktore maja w nazwie "prawo" ,lacznie z tymi,ktorymi sie prawnicy podzielili w Polsce (i tylko w Polsce) z ekonomistami,zawieranw za pieniadze przez osoby bez tytulu adwokata jest za granica wykroczeniem,na duza skale juz nawet wystepkiem. Czynnosci stricte procesowe sa zarezerwowane wylacznie dla profesjonalistow do ktorych nie zalicza sie na terenie calej UE osob bez aplikacji oraz osoby z tytulami naukowymi (nawet jesli na tej mocy dostaly tytul prawnika zawodowego). Porady prawne,medyczne,dyskusji,wymienianie sie nowinkami naukowymi za darmo sa absolutnie wolne od jakichkowliek sankcji-studenci,doktoranci,aplikanci itd......oraz podatkow!! (co w Polsce jest dyskusyjne do dzis,glownie ze wzgledu na nieuczciwa konkurencje,czyli nie adwokatow,nie radcow,nauczycieluchy z uczelni,ekonimistow etc). Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Trzeba się zorganizować i niech ONI się boją 20.02.12, 18:45 Identyfikować, tępić , gnębić... itd Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Sieć w sieci 20.02.12, 18:52 Chyba założę sobie konto na złodziejskim gryzoniu, nawrzucam kilkaset chodliwych plików. Łatwo będę zgadzał się na ugodę i dorzucał kilkaset zł extra za "makijaż" panów"prawników" i kurowanie tegoż. Może to wyprostuje im kręgosłup moralny. Prawa dotyczą namacalnego. To tak jak ktoś przekazuje x dobre życzenia od Y , X jest obrażony ,bo przecież nic nie dostał do ręki, żadnych życzeń Jak wyjec coś nagra to konwersacja na MP3 zmienia utwór, zamiast ciszy w oryginalnym utworze jest nic - informacja o czasie trwania tej pustki. Ergo to dozwolony prawem zamiana Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Biurokracją w biurwę, prawem w prawnika 20.02.12, 18:57 A przecież każdy z nas płaci podatek zawarty w cenie czystych nośników. To kierować szalbierzy do beneficjenta tego podatku. Drugie , tak na wiarę wierzyć że kancelaria czy firma rzeczywiście reprezentuje autora czy wydawcę dzieła. Niechże udokumentują takowe związki. Najlepiej listem z osobistym autogafem i potwierdzeniem autora "kradzionego" dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Co to jest osobisty autogaf ? 20.02.12, 19:23 Chyba chodzi o gafę ? Osobista autogafa, czyli gafa autorska osobista ? To byłby rodzaj żeński rzeczownika. Gafa. Trudno się w tym rozeznać, za słabo znam polski, żeby takie niuanse rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Nie rozumiem. 20.02.12, 19:18 Nie rozumiem Pańskiego ciekawego wpisu. wszystkie słowa dobrze rozumiem ale nie rozumiem całości. Czy mógłby Pan to samo napisać w jakimś innym popularnym języku, może łatwiej bym zrozumiał. Poproszę, w j. angielskim lub niemieckim lub po węgiersku lub w hiszpańskim lub rosyjskim po łacinie lub w jidysz lub esperanto w ostateczności po francusku, ale z francuskim będę miał problem jeszcze większy niż z polskim. Mogłoby jeszcze ostetecznie być po grecku lub aramejsku. Z kolei stanowczo nie lubię hebrajskiego i sprawi mi straszny kłopot. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
robertlodz a ja to pyerdole i yebe, sram na to uroczyście 20.02.12, 18:54 a ja to pyerdole i yebe, sram na to uroczyście do ryja pana prawnika. Nie chce już straszyć skoorwysynów że wyrucham im żony i córki albo że że wyciągne mu język i włożę do dupy bo to do chamstwa nie przemówi. Chamstwo trzeba poddać utylizacji Nie wiem co to ACTA i nie chce wiedzieć, tak mi dopomóż Bóg, mówię prawdę prawdę i jeszcze raz prawdę buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: a ja to pyerdole i yebe, sram na to uroczyści 20.02.12, 19:01 przeciw podpisaniu ACT skrzeczy wlasnie nieuczciwa konkurencja....... wzorem porad medycznych na forach powinno sie uruchomic pogotowie prawnicze ZA DARMO absolutnie,ktore pomogloby ci w sprawie albo naprostowalo błędne mniemanie w kwestii,moze tez przy okazji podrzucilo kilka lasek calkiem za free.....tylko niestety w Polsce udzielanie porad prawnych badz nawet rozmowa o prawie moze byc bjeta sankcja podatkowa,tu sa sprzecznosci w interpretacji (tak zwane porady "pro bono" wlasnie). Ale to wszystko przez pokemony takie jak Puczydłowski...dla w miare lotnego studenta prawa ta sprawa jest do rozwiklania. Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: a ja to pyerdole i yebe, sram na to uroczyści 20.02.12, 19:05 prawnicze pogotowie calkowicie darmowe,nie objete podatkami........taka burza mózgów.....gdzie kazdy internauta bedzie mogl zadac pytanie,a osoby udzielajace porad nie będą nękane przez bezndziejna konkurencje,ktora nie potrafi robic tego jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Te szemrane firmy to agentura. 20.02.12, 18:57 Jak kidyś nastanie normalne państwo, to wszystkie te firmy trzeba będzie skazać na karę całkowitej konfiskaty mienia plus jeszcze drugie tyle grzywny plus zakaz wykonywania zawodu prawnika na zawsze. Ta dodatkowa grzywna z zamianą na bezwarunkowe dożywocie bez mozliwości zmniejszenia kary. Niestety, jak się tego nie zrobi to nas ta agentura pożre. Jak chodzi o prawa autorskie, to należy po prostu wrócic do tego, co było na początku. Czyli bezwarunkowa siedmioletnia ochrona praw autorskich wszelkiego typu a potem powszechna dostępność na wolnej licencji. Mo i wreszcie wprowadzenie zasady do kodeksu handlowego, że np. 90 procent zysku ze spzredaży musi trafić do autora, pod karą dożywocia dla pośredników. Bo obecnie autor nie ma nic a jacyś złodzieje zarabiają i w dodatku rzekomo zgodnie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Te szemrane firmy to agentura. 20.02.12, 19:08 do gm-tak jest za granica z prawnikami,ktorzy pobieraja kase w taki sposob.Ba! Oni tam by nigdy szyldu sobie nie zrobili w nazwie "prawnicza".To tez prawa "autorskie". Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata korporacje 20.02.12, 19:11 sie nie zgodzą, one najwiecej zarabiają Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Złodzieje internetowi w szoku i z pianą na ryjach. 20.02.12, 19:10 Jak ktoś może zabraniać im kraść !?? Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Złodzieje internetowi w szoku i z pianą na ry 20.02.12, 19:42 Osobiście nie popieram piractwa, ale przeczytaj uważnie artykuł i kilka komentarzy. Firma windykacyjna doszła do ugody z nastolatką... Fajnie, ale bez opiekunów prawnych? To już raczej jest złamanie prawa. Poza tym dostać IP od chomika, który siedzi na Cyprze... Powodzenia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz a to jeszcze lepsze 20.02.12, 19:11 "Słyszałem, że firmy zajmujące się monitorowaniem internetu przeprowadzają też prowokacje niczym agent Tomek z CBA. Zakładają własne konta, na przykład na Chomikuj.pl, i wrzucają tam szczególnie poszukiwane pliki. I tylko czekają, że ktoś pobierze, a potem przekaże dalej" czyli popelniaja przestepstwo. udostępniają pliki w celu uzyskania korzysci majatkowych. Nie ci co pobieraja, ale wlasnie oni. do pierdla z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: a to jeszcze lepsze 20.02.12, 19:16 nic dodac,nic ujac.....choc zawsze moga mowic,ze to prowokacja policyjna i dzielic sie zyskami z Policja? Odpowiedz Link Zgłoś
orion-nemo Sieć w sieci 20.02.12, 19:23 po prostu mafijne metody - prawnicza mafia Odpowiedz Link Zgłoś
niceflower454 Re: Sieć w sieci 20.02.12, 19:41 Nie,bo w swietle prawa unijnego oni nie sa prawnikami.Sa absolwentami prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Ściąganie a rozpowszechnianie 20.02.12, 19:54 Sednem tej sprawy jest nie ściąganie ale rozpowszechnianie i za to te kancelarie ścigają. Wniosek z tego artykułu jest jeden nie przechowujmy ściągniętych plików na chomikuj ale zapiszmy je na twardym dysku komputera. Czasami korzystam z muła i aby nie być oskarżonym o rozpowszechnianie to natychmiast po ściągnięciu jakiegoś pliku przenoszę go do innego katalogu mojego komputera. Po za chwilą gdy ściągam nie ma możliwości rozpowszechniania tego pliku. Przetrzymując ten plik w katalogu muła za każdym razem gdy będę otwierał ten program jednocześnie będę rozpowszechniał ten plik a to jest już karalne. Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal2oo3 Re: Ściąganie a rozpowszechnianie 20.02.12, 20:13 camelot napisał: > Sednem tej sprawy jest nie ściąganie ale rozpowszechnianie i za to te kancelari > e ścigają. Wniosek z tego artykułu jest jeden nie przechowujmy ściągniętych pli > ków na chomikuj ale zapiszmy je na twardym dysku komputera. Czasami korzystam z > muła i aby nie być oskarżonym o rozpowszechnianie to natychmiast po ściągnięci > u jakiegoś pliku przenoszę go do innego katalogu mojego komputera. Po za chwilą > gdy ściągam nie ma możliwości rozpowszechniania tego pliku. Przetrzymując ten > plik w katalogu muła za każdym razem gdy będę otwierał ten program jednocześnie > będę rozpowszechniał ten plik a to jest już karalne. Jeśli się mylę to mnie po > prawcie. właśnie to już wystarczy w przypadku torentów - ściągasz więc i równocześnie udostępniasz - tak właśnie działają sieci p2p oczywiście jeśli od razu usuniesz to przez krótszy okres czasu udostępniałeś, ale jednak... trzeba się jeszcze schować - jak wpisz w google hide your IP Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Sieć w sieci 20.02.12, 23:17 W zalozeniu mielismy byc ludzmi wolnymi. Ale nasi koledzy natychmiast powolali do zycia CBA, CBS, ABW, Kruka SA, ACTA itp. A Jar Kacz nostalgicznie wspomina ubecje. Odpowiedz Link Zgłoś
jsd1952 NIE Płać - to kancelari tobie zapłaci... 21.02.12, 09:33 Tego typu działania bardzo łatwo ukrócić. Wystarczy pozwać uciążliwego imperynenta - na początek za bezprawne nękanie /to już jest karalne/, a nastepnie za szereg przestępstw i wykroczeń /wskazanych w samym tekście artykułu/ popełnianych przez tego typu "kancelarie". Wbrew pozorom jest to wykonalne i bardzo proste. Cała "siła" tych bezprwanych działań leży w niewiedzy tych, do których są one kierowane. Odpowiedz Link Zgłoś
sadowski.d Re: NIE Płać - to kancelari tobie zapłaci... 28.02.12, 18:15 tak niestety jest, zawsze się wykorzystuje nie wiedzę. dlatego zawsze trzeba wszystko dokładnie sprawdzić i przeanalizować i walczyć z zastraszaniem. Odpowiedz Link Zgłoś