aala43 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 11:39 podziwiam latwosc uogólnienia - Twoja rodzine trzeba oceniac indywidualnie, ale juz Żydów hurtowo, że wszyscy tacy - poslugujac sie taka logika tez moge powiedziec - "nie znam ich, ale sa be...i wstretni i .....(pod "ich" wstaw kogokolwiek np. Polakow) - w kazdym spoleczenstwie sa rozni ludzie, troche wiecej refleksji i bez pochopnych sądów.... myslenie nie boli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stettinshark Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 11:41 Żydzi być może są paskudni, ale znam jeszcze bardziej obleśną nację - Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 11:46 No wlasnie...myslenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 11:44 Chcialbym jeszcze dodac-niechec do dokladnego poznania mechanizmu Holocaustu wiaze sie takze z wieloma niespodziankami, na jakie mozna sie tam natknac. Niemcy slusznie wzieli wine na siebie i wszyscy inni sa usprawiedliwieni. To, ze Jedwabne tak paskudnie wpadlo to byla tylko ich wina-bo przegieli z tym pomnikiem "Zamordowanym Polakom przez hitlerowska zandarmeria" i sami sie do siebie usmiechali..... Odpowiedz Link Zgłoś
ko-gut Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 11:46 > zydzi nigdy niczego nie wynalezli, ich IQ jest wyraznie nizsze niz przecietna e > uropejska. forsal.pl/grafika/507008,66188,zobacz_ranking_najbardziej_innowacyjnych_panstw_swiata.html Polska z 38 mln. mieszkańców tuz za Luksemburgiem (474 tys.):-) Zamiast religii było czytać w bibliotece książki lub prasę pozdrawiam mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
roman43210 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 11:53 Oczywiście, że wielu było antysemitami. Nienawiść narodowa w kulturze europejskiej ma bogate tradycje sięgające XVIII wieku. Aż do teraz coś takiego było całkowicie obce Arabom i innym kulturom. Wcześniej w Europie też naturalnie były wojny, wyjątkowo krwawe i okrutne, jednak dawniej wojny i rzezie wybuchały nie na podłożu narodowym - wtedy chodziło o władzę, o poddanych i ich majątki, i wreszcie o religię. Właściwie dopiero po wyjątkowo brutalnej religijnej wojnie trzydziestoletniej w XVII wieku (z rzezią Magdeburga czyli wymordowaniem całego protestanckiego miasta przez katolików) idea narodu została podniesiona do rangi sacrum. To w połączeniu z przekazywaną przez pokolenia kościelną nienawiścią do Żydów ostatecznie doprowadziło w XX wieku do Holocaustu. Różnej maści antysemici (jak ten, komu odpowiadam) przypisują Żydom najgorsze cechy. Prawda jednak jest taka, i jest to bardzo dobrze udokumentowane w literaturze historycznej, że to to nie Żydzi chrześcijan a chrześcijanie prześladowali Żydów przez setki lat i tysiące lat, i że to chrześcijanie ostatecznie wymordowali Żydów z przyczyn zupelnie irracjonalnych - z żywionej do nich przez pokolenia nienawiści. Nienawiści, której nie oparły się niektóre wybitne postacie. Niektóre, bo oczywiście równie dobrze można podać setki przykładów takich, którzy takiej nienawiści w sobie nie mieli - jak choćby Karzimierz Wielki. Czy można się dziwić, że Żydzi nie pałają do chrześcijan miłością? Nie pałają, i tak zostanie przez kolejne 500 lat! Bagaż doświadczeń jest zbyt wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 13:50 Aż do teraz coś takiego by > ło całkowicie obce Arabom i innym kulturom doprawdy? a Sobieski to walczyl z krasnoludkami? Ja mam jedno pytanie do zydow, skoro w tej Europie tak zle , to dlaczego od 2000 lat ciagle tu siedza, chociaz juz maja ten swoj kraik. Jak mnie gdzies nie chca, jak mi tam zle , to ja sie tam nie pcham. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:03 isanaltd napisała: > Ja mam jedno pytanie do zydow, skoro w tej Europie tak zle , to dlaczego od 200 > 0 lat ciagle tu siedza, chociaz juz maja ten swoj kraik. Jak mnie gdzies nie ch > ca, jak mi tam zle , to ja sie tam nie pcham. Uczciwi Żydzi potrafią na to pytanie wprost odpowiedzieć: Jewish Woman Tells Us Why Many Jews Don't Live In Israel Odpowiedz Link Zgłoś
panbuchman Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:00 Dla pana/pani dust-on-the-wind : PLONK. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt33 Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:06 Przede wszystkim nie podoba mi się postawa pana Konarzewskiego. Walenie w stół u burmistrza i stawianie wymogów to nie jest najlepszy sposób na załatwienie sprawy, przekonania do swoich racji. Narzucanie swojego zdania w taki sposób budzi we mnie naturalny opór. "W Węgrowie się o tym nie mówi" - przecież o wielu sprawach sprzed prawie 70 lat się nie mówi. Tym bardziej, że nie mieszkają tam potomkowie radnego Hollanda. O takichch sprawach należy mówić spokojnie, bez wrzasków. Może np. przy okazji wyświetlania filmu " W ciemności" zrobić konferencję (prelekcję) dla młodzieży (mieszkańców Węgrowa) na temat , co działo się w Węgrowie z Żydami po wkroczeniu Niemców. Przypomnę, ze w Węgrowie jest piekne lapidarium na miejscu dawnego cmentarza zydowskiego. Może tam dodać jeszcze jedną tablicę z informacja o pogromie? Odpowiedz Link Zgłoś
placzbawiciela1974 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 19:55 Mogę Pana zapewnić że Pan Konarzewski na spotkaniu z Burmistrzem nie tylko nie "walił pięścią w stół" ale zakończył je podaniem ręki Burmistrzowi. Przekłamanie jest po stronie autora artykułu. Poza tym proszę zwrócić uwagę że Uchwała dopiero ma wejść na Obrady rady Miasta we wtorek !-:) Dlasze dociekania nad celem deformowania intencji Konarzewskiego pozostawiam Pana intelgiencji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski a słyszał może coś o szczepieniach przeciw rakowi 26.02.12, 12:12 >to co, juz jest lekarstwo zapobiegajace rakowi, powiedz gdzie to mozna dostac?< a słyszał może coś o szczepieniach przeciw rakowi szyjki macicy? Nie? Nie mówili w Radyju? Pewnie dlatego, że tam Maryja zawsze zawsze dziewica, nie ma takowej i nie używa. Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: a słyszał może coś o szczepieniach przeciw ra 26.02.12, 13:30 Popedliwy bardzo jestes, tak popedliwy , ze nie sprawdziles, ze ta szczepionka jest przeciwko przeciwko wirusowi HPV, uznawanemu jako jedem z czynnikow powstawania raka szyjki macicy. No , ale ty wiedze widac czerpiesz z obrazkowych mediow zydowskich dla cwiercinteligentow lubiacych poczuc sie 'mundrymi'. Z maryja tez mi mozesz nie wyjezdzac, bo w odroznieniu od twojej rodziny , w mojej nie wierzy sie w cuda niewidy od pokolen i bynajmniej nie jestesmy komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
krytek-7 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:27 isanaltd napisała: > co zydoweczko, nerwy ci puszczaja , nie umiesz kulturalnie dyskutowac.dobrze by > bylo, zebys praktykowala swoje , 'maniery' na bazarze w jaffie , to odpowiedni > e miejsce. troche ciezko czytac , to co napisalas ,pocwicz polski. > > tak , tak zydzi sa dobrzy w reklamiarstwie. tak dobrzy, ze cyt Nie będzies > z tez używał różny > > ch lekarstw żeby zapobiec różnych chorób zakaźnych i raka. > to co, juz jest lekarstwo zapobiegajace rakowi, powiedz gdzie to mozna dostac? > > > zydzi nigdy niczego nie wynalezli, ich IQ jest wyraznie nizsze niz przecietna e > uropejska. > A firma zydowska TEVA , znana jest tylko i wylacznie z kopiowania lekow, wymys > lonych przez kogos innego. to dlatego na calym swiecie zydy sa tak bardzo przec > iwko ACTA, bo oni po prostu kochaja krasc czyjas wlasnosc. Wystarczy,ze twoje IQ jest jakie jest i odpowiada wiekszosci forumowiczow i wyznawcow sekty pisiorskiej.Himalaje glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:29 isanaltd napisała: > juz jest lekarstwo zapobiegajace rakowi, powiedz gdzie to mozna dostac? Cancer Cure Documentary Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 13:45 Ale to nie jest lekarstwo ZABOBIEGAJACE rakowi . jakis polski doktor chwali sie , ze wynalazl lekarstwo na raka , tylko koncerny nie daja mu zyc. doope zawracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 13:53 Głupiaś. Lekarstwo opiera się na przeciwciałach, odkrytych przez Burzyńskiego, które występują u osób zdrowych, a nie występują u osób chorych na raka. Cała metoda leczenia opiera się na wprowadzeniu tych przeciwciał do organizmów osób chorych. Jest więc oczywiste, że można to stosować prewencyjnie - badając poziom tych przeciwciał i uzupełniając niedobory. Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:25 Ale przeciwciala , uzywane obecnie w fazie eksperymentalnej sa jedna z wielu metod wsparcia juz zwalczania , a nie zapobiegania rakowi. Rak generalnie i w uproszczeniu jest wywolywany przez zniszczenie sekwencji kodu genetycznego. nie chce sie za bardzo rozpisywac , bo to nie natemat. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:46 Ba, robi to, na co mu FDA pozwala. Też nie chcę się rozpisywać, bo nie na temat. Tym niemniej sama idea jest taka sama, jak dostarczanie organizmowi witamin, co, jak wiadomo, może leczyć stany już chorobowe, powstałe w wyniku ich niedoboru, ale w istocie jest praktyką prewencyjną. Idea przeciwciał Burzyńskiego jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:30 Kiedys przeczytalem gdzies na forum, ze niechec Polakow do Zydow narodzila sie dopiero po klesce Powstania Styczniowego. Jak wiadomo, Car konfiskowal mienie powstancow i mozna bylo nawet tanio kupic-ale kto mial wtedy kapital? To bylo tez chyba decydujace dla nacjonalsocjalistow dla wydania wyroku smierci na europejskich Zydach (wbrew pozorom zdecydowano to dopiero w 1941, przedtem byly jeszcze inne opcje) . Po klesce w I Wojnie Sw. Niemcy byly w zasadzie niezniszczone, ale byly ogromne straty w ludziach i kapitale. I nagle jak za dotknieciem czarodziejskiej paleczki zaczely wyrastac zydowskie imperia bankowe i handlowe-bo byla mozliwosc tanio kupic, nalezalo miec ale twardy kapital albo krewnych z dolarami i funtami. Nacjonalsocjalisci zdecydowali ze taka sytuacja nie moze sie juz powtorzyc-i na SS mozna bylo polegac... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:42 sedaluk napisał: > Po klesce w I Wojnie Sw. Niemcy byly w zasadzie niezniszczone, > ale byly ogromne straty w ludziach i kapitale. I nagle jak za dotknieciem > czarodziejskiej paleczki zaczely wyrastac zydowskie imperia bankowe > i handlowe-bo byla mozliwosc tanio kupic, "Kiedy byłem w Muzeum Holokaustu w Waszyngtonie, uwagę moją zwróciły nawet nie opowieści w stylu barona Munchhausena o rzekomych powstaniach w gettach, ale przede wszystkim – kompletny brak jakiegokolwiek wyjaśnienia przyczyn takiej popularności antysemityzmu w Niemczech. Można było odnieść wrażenie, że intencją autorów ekspozycji jest wzbudzenie w widzach przekonania, że w Niemców wstąpił diabeł. Tymczasem niewygodna prawda jest taka, że na skutek reparacji wojennych, jakimi Niemcy zostały obciążone w traktacie wersalskim, w roku 1923 doszło tam do hiperinflacji, która zniszczyła niemiecką klasę średnią i pożarła oszczędności Niemców. O ile w roku 1921 dolar kosztował 75 marek, to w roku 1923 – już 5 miliardów! Korzystając z tej hiperinflacji Żydzi stali się właścicielami co najmniej jednej trzeciej nieruchomości w Niemczech, przede wszystkim – w miastach. Na własność Żydów przeszło 150 banków, podczas gdy w rękach Niemców pozostało zaledwie 11. Oblicza się, że w 1928 roku Żydzi byli właścicielami co najmniej 80 proc. akcji, jakimi obracała berlińska giełda, zaś w roku 1933, kiedy hitlerowcy rozpoczęli już represje na tle rasowym, zwolnili z tego powodu aż 85 procent brokerów berlińskiej giełdy. Żydzi praktycznie zmonopolizowali wszystkie instytucje opiniotwórcze, to znaczy – prasę, wytwórnie filmowe i teatry i kontrolowali około połowy przemysłu ciężkiego. Kropkę nad „i” postawił 7 sierpnia 1933 Samuel Untermeyer, Przywódca World Jewish Economic Federation, publikując w „New York Times” manifest, w którym czytamy: „The Jews on the world now declare a Holy War against Germany. We are now engaged in a sacred conflict against the Germans. And we are going to starve them into surrender. We are going to use a world-wide boycott against them, that will destroy them because they are dependent upon their export business.” (Żydzi z całego świata deklarują dziś Świętą Wojnę przeciwko Niemcom. Jesteśmy teraz zaangażowani z święty konflikt przeciwko Niemcom. I będziemy starali się zmusić ich do kapitulacji. Zamierzamy użyć przeciwko nim bojkotu w skali światowej, który ich zniszczy, ponieważ uzależnieni są od eksportu.)" (Źródło: Duraczenie przedwyborcze) Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:57 ... przyjmując te wyssane przez Michalkiewicza bzdury z prawdę i stosując zasady logiki landaverde tutaj objawione - można przyjąć, ze jeśli w mojej klatce schodowej jest ktoś kto ma 85% majątku wszystkich pozostałych lokatorów należy mu natychmiast to odebrać, a najlepiej zarżnąć wraz z całą rodziną, także kota i psa. Landeverde lex. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 13:06 Artykuł Samuela Untermeyera w New York Times to, twoim zdaniem, "wyssane bzdury"? Interesujące. Czy zaprzeczanie faktom to twoja standardowa technika dyskusji? Bo że ad hominem jest twoim standardem - to już żeśmy ustalili. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 13:24 Niestety , takich iksow jest spora grupa...-wiadomosci zadnych , wiedzy zadnej , ale do "dyskusji" sie rwa...-bez sensu. -A temat jest interesujacy ,zwlaszcza ze niedokonczony. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 13:35 Sytuacja w Weimarskiej Republice byla rzaczywiscie nienormalna. Mniejszosc zydowska liczyla gdzies 400 000 (W II Rzeczpospolitej ok. 4 mln) co daje na 80 mln mieszkancow ok 0.5 % ( w II Rzecz. 10%)-i nagle znalezli sie na szczycie piramidy. Nawet naplyw krewniakow z Wschodu nie mogl tu nic pomoc. Nacjonalsocjalisci nigdy tez otwarcie nie mowili o fizycznej eliminacji, niekiedy ale wymykaly im sie pare slow...Hitler, ktory z Angla chcial jakies ugody, byl przekonany, ze tylko przez Zydow jej nie dostal (takie prymitywne przekonania...) i otwarcie grozil w jakims przemowieniu-wynikiem wojny nie bedzie upadek Niemiec, ale zniszczenie ("vernichtung") zydowskiej rasy w Europie-co tez sie w duzym procencie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:08 -A gdzie i kiedy taka sytuacja byla "normalna" ?- W starozytnym Egipcie czy Rzymie ? -W sredniowiecznej Hiszpanii czy Anglii ? Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 15:17 Genialnym wynalazkiem Aszkenazyjskich Zydow bylo uzycie do ich potocznej mowy Jidisz- niemieckiego dialektu ktory przyniesli z soba z Nadreni-ich starego hebrajskiego alfabetu. Ich korespondencja miala w sobie cos tajnego-rzadko ktos mogl to odcyfrowac. Odcielo ich to ale automatycznie od miejscowej kultury, co sie tragicznie zemscilo. Zydzi w Rumuni, ktorzy przywiezli z soba stary hiszpanski , tych problemow nie mieli. I Rumuni ich na zaglade nie wydali.... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 15:16 Sęk w tym że w carskiej Rosji antysemityzm był jeszcze gorszy i żyd nie miał prawa posiadania majątku. Kto kupował majątki powstańców? Polacy, Rosjanie... Źródło antysemityzmu, niestety, tkwi w religii. Kler miał pod górkę. Nie lubił się z caratem. Nie przepadał za Prusakami - vide Kulturkampf który był pokłosiem wojny na górze Papierza z cesarzem. Kler nie mógł pokazać Moskwy lub Berlina jako zła. Bo od tego brało się bolesne kłucie w boku. A może to od bagnetu? W każdym bądź razie znalazł sobie lepszego wroga - żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 18:32 Zwłaszcza, że Żydzi byli równie nie miło traktowani przez Carat. Ot taki wygodny wróg, którego można nienawidzić nie podpadając władzy, a nawet robiąc jej przyjemność. Zawsze mnie śmieszyło "bohaterstwo" Konopnickiej mieszkającej w na terenie zaboru austriackiego i rosyjskiego za to ostro i bezkompromisowo w swoich wierszach... wypowiadającej się o germanizacji w zaborze pruskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 12:40 ależ nie, nie rozczarowałaś, ty po prostu w nienawiści idziesz dalej, sięgasz tam gdzie swój copyright postawili twórcy ustaw norymberskich Odpowiedz Link Zgłoś
szalonymag Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:00 I co z tego że pisząc prawdę o holokauście...o wykorzystywaniu tej tragedii przez wszelkiego rodzaju cwaniaczków z jedynym słusznym pochodzeniem....o żydach jako nacji wytykając im to jacy są...nawet podpierając się autorytetami o wyraźnie żydowskich korzeniach...niczego nie zmienicie... media wszelkiego typu są w rękach jedynego właściwego narodu,sączą do naszej świadomości tę prawdę najprawdziwszą i jedynie słuszną...każdy kto się z nią nie zgadza jest opluwany i obrzucany wszelkim błotem jako antysemita.... takie jest jedyne słuszne działanie narodu wybranego... A trzeba było ich nie wpuszczać do Polski...nie ugaszczać..tylko popędzić kijem jak najdalej, Zrobiły to inne narody ówczesnego świata...i nie mają z nimi problemu...większego... Dziś już się nie da nic zrobić..... chyba że Iran naprawdę pie...ie tą bombkę...(Jokes) a i tak pewnie winni będą Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 15:54 szalonymagu, a kto ciebie do Polski wpuścił? Jesteś właścicielem Polski? Kijem cię trzeba potraktować i to natychmiast. Chwasty tu nam rosną w Ojczyźnie. Czas je osunąć! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:10 dust-on-the-wind napisała: Za to słynęli z oszukiwania prostych ludzi, bezwzględnego traktowania pracowników. I czego oczekiwali? Miłosierdzia? "Jak kto > dba tak ma".Jak mówi stare POLSKIE przysłowie. I już. No popatrz a nasi domorośli byznesmeny którzy co tydzień na kolanach w kościele, nie kroją bezlitośnie swoich krajan ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szalonymag Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:17 tja ale nasz krajan krojąc swoich krajan nie ma buźki pełnej antypolonizmu.... pojąłeś różnicę.... czy mam to napisać prościej.. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 15:06 tak np. nasz polski przedsiębiorca z Torunia, czyhający na moherowe grosiki, jako "prawdziwy Polak patRYJota" ma RYJA zapchanego antysemityzmem... ale kroi nadal swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:24 isanaltd napisała: > zydzi nigdy niczego nie wynalezli, ich IQ jest wyraznie nizsze niz przecietna europejska. Oj brak ci chłopa :)) " Ponad jedna piąta wszystkich laureatów Nagrody Nobla jest pochodzenia żydowskiego, z tego co drugi wywodzi się z Polski" www.wprost.pl/ar/140524/Z-ziemi-polskiej-do-Nobla/?I=1346 www.izrael.badacz.org/izrael/spoleczenstwo_nauka_nobel_medycyna.html www.izrael.badacz.org/izrael/spoleczenstwo_nauka_nobel_fizyka.html www.rp.pl/artykul/120621,241073.html Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 14:35 na pewno Strauss-Kahna, czy innego jewrejskiego zboka jak ty. widac ta lewantyjska obsesje seksu jak u maslova czy freuda. mnie to nie dziwi,semiccy mezczyzni sa bardzo brzydcy, nikt ich nie chce i przez to bardzo narzucaja sie europejskim kobietom. No i co z tego z, ze 1/3 laureatow Nobla to zydzi, to jest tylko nagroda , czysto uznaniowa. Ja nie widze , zydow jako autorow tam , gdzie sa jakies wynalazki. Tylko to ciagle gadanie dla prostych ludzi, a ile to mozemy , a ile literek przed nazwiskiem, ile nagrod etc. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 15:44 buhahahahahaha.....argumentów ci brakuje, oj brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
swistakonline Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 15:56 kto tego durnia tutaj zapraszał? Odpowiedz Link Zgłoś
uln ROTFL 26.02.12, 17:23 isanaltd napisała: > semiccy mezczyzni > sa bardzo brzydcy, nikt ich nie chce i przez to bardzo narzucaja sie europejsk > im kobietom. Skąd biorą się takie ameby ludzkie? Z Polski :D Wszak wiadomo na świecie, że polki to mysie, tłuste kafary z FAS i DDA. Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: ROTFL 26.02.12, 21:18 prawda boli, co? Nie jest wielka tajemnica, ze roznego typu Arabowie , Zydzi etc narzucaja sie bialym kobietom Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: ROTFL 26.02.12, 21:57 O matko i córko... to już kompleksy polskich panów się odezwały... Prawda jest taka, że narzucają się Arabowie, Żydzi zasymilowani raczej uwodzą i to z powodzeniem, Żydzi ortodoksyjni trzymają się w swoim ortodoksyjnym kręgu... a polski brzuchacz z wąsem i w klapeczkach, może liczyć już tylko na biedne Ukrainki oraz Białorusinki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ROTFL 27.02.12, 12:29 isanaltd napisała: > prawda boli, co? Nie jest wielka tajemnica, ze roznego typu Arabowie , Zydzi et > c narzucaja sie bialym kobietom Ta, a one im za drobne obciągają na prawo i lewo . Odpowiedz Link Zgłoś
uln stereotypy: Polka = prostytutka; Polak = złodziej 27.02.12, 16:07 kolter napisał: > Ta, a one im za drobne obciągają na prawo i lewo . Trafna uwaga. Wszak Polki słyną zagranicą z prostytucji a Polacy z kradzieży, czego nie można powiedzieć o Żydach i prawda jest taka, że na Świecie lepiej być Żydem(np: prawnikiem) niż Polakiem(np: pomywaczem), ponieważ ma się lepszy status społeczny bez porównania do polskiej nacji, która często podszywa się pod Rosjan ze względu na swoje kompleksy i stereotypy przypisywane Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: stereotypy: Polka = prostytutka; Polak = złod 27.02.12, 16:13 uln napisał: > > Trafna uwaga. Ze trzy lata temu koleś zaprosił mnie na małą popijawę w Mannheim w Niemcach , przyszły trzy jego kumpele z arabem , koleś spoko jednak jego polska przyjaciółka nachlała się deko zrobiła mu awanturę , to on zawinął się i poszedł sobie . Pani zmartwiona tym zadzwoniła po kolejnego kolegę który miał ją zabrać do domu , no pech chciał ze to kolejny Saudyjczyk :)). Panna znowu narobiła zadymy swojemu smagłemu koledze on też pieprznął drzwiami i wyszedł .No to pozostał jej turek który przyjechał natychmiast po jej telefonicznym wezwaniu z podrapanym ryjem ale za to z nadzieją na bzykanko zabrał w końcu to nerwowe polskie dziewczę do domu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: stereotypy: Polka = prostytutka; Polak = złod 28.02.12, 00:31 sam do siebie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: ROTFL 28.02.12, 00:37 co do obciagania , to pamietam taka slawna zydowke Lewinsky jak robila to Clintonowi. I takaz tez opinie ludzie na swiecie maja o paniach z Lewantu. Dla pieniedzy zrobia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ROTFL 28.02.12, 08:55 isanaltd napisała: > co do obciagania , to pamietam taka slawna zydowke Lewinsky jak robila to Clintonowi. Ona obciągała prezydentowi największego mocarstwa świata, ty bys zrobiła to komukolwiek kto chciałby twoje bezzębne usta poznać :)) > I takaz tez opinie ludzie na swiecie maja o paniach z Lewantu. Dla pieniedzy zrobia wszystko. Kobiety generalnie taką opinie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 19:40 isanaltd napisała: No i co z tego z, ze 1/3 laureatow Nobla to zydzi, to jest tylko nagroda , czys > to uznaniowa. > Ja nie widze , zydow jako autorow tam , gdzie sa jakies wynalazki. Tylko to cia > gle gadanie dla prostych ludzi, a ile to mozemy , a ile literek przed nazwiskie > m, ile nagrod etc. Daruj sobie , ten jad antysemityzmu zżera ci to co u innych jest mózgiem . Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Kilka polskich prawd o Żydach:) 26.02.12, 16:02 generalnie to Żydów nikt nie lubi i zasłużyli Oni na swój los, bo... a. Żyd sklepikarz to ten "mały złodziejaszek", który wciskał mojej babci drogie owoce, jak szła w niedzielę do kościółka. b. Żyd bankier to już "duży złodziej", który od mojego dziadka odkupił kamienicę za pól ceny, wmawiając mu, że ten robi dobry interes . c. Żyd biedak... to "Żyd śmierdziel", z którego sutereny tak śmierdziało, że wujek babci musiał nos zatykać idąc do wychodka. d. Żyd doktor, to ten co "uśmiercał" Polaków. Ciotka babci zawsze sama się leczyła. Jednak kiedy zachorowała poważniej na raka, to poszła do doktora i umarła. e. Żyd prawnik, to ten "zafajdaniec". Kuzyn wujka dziadka nie dostał się na prawo, ale za to trzech Żydów śmiało się dostać na UJK. f. Żyd robotnik... to Żyd czerwony, bo wszyscy Żydzi są czerwoni. g. Żyd kramarz... oni byli gorsi od Cyganów... Ciotka Jóźka opowiadała, że jak taki we wsi się pojawiał, to od razu wszystkie gliniane naczynia ginęły. h. Żydowskie dziecko... totalny brak uroku zawsze im źle z oczu patrzyło.. wujenka Pelagia tak mawiała. i. Żyd pobożny... "pejs parchaty" j. Żyd naukowiec... nie ma kogoś takiego... tak samo jak nie ma takiego miasta jak Londynu, jest Lądek. A drogi Polaku widziałeś kiedyś Żyda, rozmawiałeś z nim, bawiłeś się z nim, piłeś, śmiałeś, kłóciłeś... ???? No nie, ale babcia, ciocia, kuzyn taty babci... oni wszyscy mówili, że Żydzi to źli ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Kilka polskich prawd o Żydach ? 26.02.12, 17:13 Dlaczego akurat polskich ? -Przed chwila pisalem o Rzymie , Egipcie , Anglii ,Hiszpanii i wszystkich krajach , gdzie niegoje osiedli. -Wszedzie bylo tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kilka polskich prawd o Żydach ? 27.02.12, 16:21 kaszebe12 napisał: > Dlaczego akurat polskich ? -Przed chwila pisalem o Rzymie , Egipcie , Anglii ,H > iszpanii i wszystkich krajach , gdzie niegoje osiedli. -Wszedzie bylo tak samo. Ta, no i zawsze chodziło o kasę żyd ją miał a pan z danego kraju po pożyczeniu nie chciał jej oddawać Odpowiedz Link Zgłoś
uln Re: Kilka polskich prawd o Żydach:) 26.02.12, 17:33 Polacy to plebejski kraj z niskim poziomem wykształcenia, lub jego brakiem. Nędzę mentalną dziedziczą z genami. Obciążeni są FAS i DDA. Swoją szlachtą, arystokracją i inteligencją zawsze gardzili. Pełen kompleksów i nienawiści ten prosty lud. Stąd jego ksenofobia w stosunku do lepszych od nich samych. Polacy będąc w główniej mierze chłopami pańszczyźnianymi muszą czuć mocny bat nad sobą Niemca, Rosjanina lub księdza, którzy za nich decydują o ich losie. Tylko taki takich cenią i schylają przed nimi karki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kilka polskich prawd o Żydach:) 26.02.12, 17:52 Powoli, powoli. Nie Polacy - Polacy bowiem są różni. I ci z inteligencji, i ci z nizin społecznych. I ci z wielkich miast, i ci z małych wiosek. I ci pochodzący z rodzin szlacheckich (nawet jak to był szlachta zagrodowa) czy chłopów królewieckich, i ci pochodzący z folwarków. Ci co pochodzą z zaboru pruskiego, ci co pochodzą z zaboru austriackiego i ci co pochodzą z zaboru rosyjskiego. I ci co pochodzą dziś z okolic, które nagle bardzo zbiedniały, i ci co widzą przed sobą dość jasne perspektywy. W zależności od tego "statystycznie" jest zupełnie inne podejście do różnych spraw. Zawsze należy pamiętać, że to tylko statystyczne "prawdy" bo nie odnosi się to do poszczególnych osób. W każdym razie bajki o "żydach co wzięli i wykupili", tęsknota za silną władzą co "przyjdzie i zrobi porządek", nienawiść do inteligencji i takich co się "wymądrzają", ślepa wiara we wszystko co ksiądz dobrodziej powie będzie szybsza w: - tam gdzie więcej chłopów pańszczyźnianych, - na terenie byłego zaboru rosyjskiego, potem austriackiego a najmniej pruskiego, - im mniejsza miejscowość, - tam gdzie upadł przemysł. Widać to doskonale po tym gdzie ludzie głosują na partie populistyczne czy autorytarne. Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: Kilka polskich prawd o Żydach:) 26.02.12, 22:08 Zydzi na tym forum (i nie tylko) bombarduja nas stwierdzeniami, jakim to Polacy sa prostackim narodem i jedynymi antysemitami na swiecie. Czyzby? wystarczy odejsc od lektury GW i przekonac sie , ze antysemityzm na swiecie jest bardzo powszechny i w pelni prowokowany przez Zydow. Dla znajacych angielski www.dailymail.co.uk/news/article-2060677/It-worst-symbol-hate-Swastikas-scrawled-street-cars-torched-attack-Jewish-neighbourhood-anniversary-Kristallnacht.html Zyd wystepujacy w ostatnim filmiku w tym artykule wypowiada sie ze "najpierw jego mamusia trfila prosto do gazu z transportu, a potem ,ze spacerowal z nia po ulicach Brooklynu" Przeciez ten pospolity zydowski oszust, urodzony w latach50tych , jak zwykle probuje grac karta wspolczucia. Trudno sie potem dziwic komentarzom Anglikow na forum pod tym artykulem: graja karta wspolczucia;chca odszkodowan; sami to sobie zrobili(co okazalo sie prawda www.youtube.com/watch?v=hWW27uwfH_E ) Czy naprawde Polacy w calej swojej naiwnosci mysla , ze w USA i UK wybrali oni inna taktyke. Nie , tam tez zyja z zebrania o pieniadze, obsmarowywania kraju , ktory ich gosci etc. Co do zawodzenia, ze antysemityzm jest cecha ludzi prostych. W Anglii najwiekszymi filosemitami sa ludzie prosci, jak ten plebs z English Defence League, bo tylko oni sa tak tepi, zeby dac sobie przeprac mozgowiny ckliwymi filmikami o holocauscie, zreszta aspekt finansowy tez jest dla nich nie do pogardzenia. Natomiast od klasy sredniej wzwyz Zydow sie nie znosi. Ludzie maja jeszcze w pamieci ta bandycka nacjonalizacje przemyslu stoczniowego i lotniczego w latach 70tych, kiedy prawowitym wlascicielom odebrano ich wlasnosc(rekompensata przy najnizszym z mozliwym kursie gieldowym), aby potem za rzadow Thatcher -marionetki zyda Nigela Lawsona, odsprzedac za grosze zydowskim bankom (Barclays) juz jako konglomerat zbrojeniowy BAE. Nie bez przyczyny zydo-media tak namawiaja do roznych wojen o 'wolnosc'(To wszystko jest udokumentowane, wiec hasbara nie ujadac na forum) Zydow w Anglii traktuje sie wylacznie jako komunistow wyciagajacych rece po nie swoja wlasnosc. A ty zydzie uln, jak ci sie tak nie podoba w Polsce , to wracaj tam skad przybyles, bo wyobraz sobie, ze czasy kiedy wyciagaliscie pieniadze za 'poczucie winy' juz sie skonczyly. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Kilka polskich prawd o Żydach:) 26.02.12, 22:12 ja nie generalizuje w przeciwieństwie do Ciebie szmato. Nie mówię, że wszyscy Polacy to szmaty. Mowię tylko, że wśród Polaków są polaczki, do których i ty się zaliczasz. A polaczków można dzielić jeszcze na inne podgrupy. I tak ciebie można zaliczyć do prymitywnych, przaśno-buraczanych szmat. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinshark Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 17:34 źródło antysemityzmu tkwi w nas samych. na początku jest nienawiść. Nienawiść nieukierunkowana. nienawiść od której się dławimy. najsześciej spowodowana porażkami zyciowymi i własną nieudolnością. żeby się tą nienawiścią nie zatruć, musimy ją na kims wyładować. na kim? na slabszym, oczywiście. akurat napatoczyli się Żydzi, bo nie mieli wlasnego państwa, bo nie mogli się bronić - więc padło na nich. i tak już zostało. ale równie dobrze mógłby to być ktokolwiek inny, pod warunkiem że nam nie odda - bo nienawiść jest nieodlącznie związana z tchórzostwem. współczuję Żydom. dostali się w pułapkę światowego kozła ofiarnego, i teraz cokolwiek by zrobili i tak wszyscy będą przeciw nim. to znaczy nie wszyscy, oczywiście. tylko ci, którzy się dławią z nienawiści. ale takich jest dużo, co widać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 17:56 Akurat w Polsce źródło nienawiści do Żydów jest dosyć jasne i łatwe do zdefiniowania - to Rosja wpierw z jej caratem, a potem partią komunistyczną. Protokoły obrad Mędrców Syjonu nie wzięły się znikąd. Swój patent na władanie opierała na zasadzie "dziel i rządź". Przy tym rosyjscy komuniści byli sprytniejsi, bo zadbali o to by Polacy mieli po wojnie dość realne powody by mieć za co nienawidzić Żydów. Ci zaś dali się zbyt łatwo i zbyt chętnie w to wrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 18:11 Rosjanie nie musieli o to dbać, bo Żydzi sami o to zadbali. I jak widać po kilku ostatnch postach o Polakach - dbają nadal. A postawa taka nazywa się antypolonizmem. maaac napisał: > Akurat w Polsce źródło nienawiści do Żydów jest dosyć jasne i łatwe do zdefinio > wania - to Rosja wpierw z jej caratem, a potem partią komunistyczną. Protokoły > obrad Mędrców Syjonu nie wzięły się znikąd. > Swój patent na władanie opierała na zasadzie "dziel i rządź". Przy tym rosyjscy > komuniści byli sprytniejsi, bo zadbali o to by Polacy mieli po wojnie dość rea > lne powody by mieć za co nienawidzić Żydów. Ci zaś dali się zbyt łatwo i zbyt c > hętnie w to wrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 18:19 No jak widać Rosjanie zawsze mogą liczyć na "pożytecznych idiotów". I to obojętnie o czym by tu nie rozmawiać. UPS. Jedna poprawka - nie Rosjanie jako naród - choć i wśród nich działa ten sam mechanizm co wśród Polaków (zwłaszcza tych z zaboru rosyjskiego). Za planowym graniem na polskich (i nie tylko) antysemickich sentymentach stał i stoi zawsze Kreml. Ze zwykłymi Rosjanami to różnie bywa. pl.wikipedia.org/wiki/Protoko%C5%82y_M%C4%99drc%C3%B3w_Syjonu pl.wikipedia.org/wiki/Spisek_lekarzy_kremlowskich Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 18:31 Ten sam mechanizm działa nie tylko wśród Polaków i Rosjan, ale także wśród wielu innych narodów nie lubiących Żydów. Żaden naród nie toleruje pogardy i opluwania i każdy domaga się szacunku. O tym powinni Żydzi pamiętać, tym bardziej, że zostali przed wiekami gościnnie przyjęci prze te właśnie narody. Winni są im więc przynajmniej elementarną wdzięczność. W przeciwnym wypadku sami doprowadzą do nienawiści i pogromów, jak było to już wielokrotnie. Najwyraźniej brakuje Żydom refleksji i umiejętności wyciągnięcia wniosków ze swojej własnej historii. maaac napisał: > Jedna poprawka - nie Rosjanie jako naród - choć i wśród nich działa ten sam mec > hanizm co wśród Polaków (zwłaszcza tych z zaboru rosyjskiego). Za planowym gran > iem na polskich (i nie tylko) antysemickich sentymentach stał i stoi zawsze Kre > ml. Ze zwykłymi Rosjanami to różnie bywa. > pl.wikipedia.org/wiki/Protoko%C5%82y_M%C4%99drc%C3%B3w_Syjonu > pl.wikipedia.org/wiki/Spisek_lekarzy_kremlowskich Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 18:33 Tak tak. Masz rację i biegusiem po rubelki. Biegusiem! Bo cię inni wypowiadający się tu "Prawdziwi Polacy i Patrioci" (cholewa Targowica wiecznie żywa) uprzedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind antysemityzm to be a antypolonizm do dobrze? 26.02.12, 18:19 ludzie, nie dajcie się zmanipulować.Gdzie wasza godność? Gdyby żydki tak pisały o obywatelach USA w USA - dostaliby po mordach. A tu - każecie się płaszczyć i przepraszać za nieswoje winy. Mam gdzieś wiecznie skrzeczących roszczeniowych Żydów.A Żydzi w Izraelu niech lepiej się martwią kto za parę lat będzie ich bronił gdy pogłowie mnożnych i leniwych ortodoksów wzrośnie do 90% i nie będzie nie tylko komu karabin nosić, tłuc Palestyńczyków ale wręcz pracować na nich. Może w ramach kary za antysemityzm będą przymusowe roboty Polaków w Izraelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 18:25 i naprawdę ostatni raz tu się wypowiadam, bo mnie już brzydzi: Ponad połowę moich krewnych wymordowali ukraińscy bandyci na Wołyniu w 1943 roku. Pozostałych Niemcy wywieźli na roboty. Nigdy nikt z moich krewnych nie pomyślał o żądaniach finansowych, jakichś przeprosin itp. od ogółu Ukraińców. A Żydom wciąż mało. Mdli mnie od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 19:11 Ja zyje w kraju , w ktorym ,jak tak dalej pojdzie , wprowadza na czarna liste Balzaca...za antysemityzm , dust. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrville Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 19:45 Ci co staraja sie wmowic Polakom iz sa szczegolnie nastawieni antyzydowsko, chcalbym wskazac, iz inne kraje maja o wiele wieksze powody do bicia sie w piersi. Chocby Francja ktora na wlasny koszt (osobowe, nie bydlece wagony) wysylala Zydow do Auschwitz/Birkenau i innych niemieckich obozow smierci. Chocby Kanada gdzie w latach trzydziestych powszechne byly tablice "Psom i Zydom wstep wzbroniony", gdzie w umowach notarialnych bywaly zapisy, ze danej posiadlosci pod zadnym warunkiem nie mozna sprzedac Zydowi. Chocby USA ktore potrafily odsylac statki z uchodzcami zydowskimi do Niemiec. Oczywiscie po powrocie do Niemiec pasazerowie byli wysylani prosto do obozow koncentracyjnych. Liste mozna kontynuowac. Dlatego nie widze zadnego powodu by Polacy mieli czuc sie szczegolnie winni. Dixi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Co, ja będę z Żydami mieszkał? 26.02.12, 20:51 Skoro poruszyles temat Francji , kerrville,przypomne publiczne wystapienie prezia Czyraka,ktory oswiadczyl ,ze Polska jest najbardziej antysemickim krajem Europy (czego sie nie wygaduje , by sie przypodobac wlascicielom Francji).-Tak sie dziwnie sklada , ze to nie w Polsce synagogi sa pod stala policyjna ochrona , a Zyd ,ktory sie pojawi na ulicy w kipie nie dostanie , w Polsce, po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
meszuge13 Szmonces 27.02.12, 00:39 Żyd czeka codziennie na dwie rzeczy : na pocztę i na Mesjasza. To tak na rozładowanie emocji:) Ciekawe,co jutro przyjdzie wcześniej...Poczta czy Mesjasz...Czekam na ksiązkę wygraną w radiowym konkursie...Więc może tak:książka przed południem,a Mesjasz trochę pózniej...tak,żebym jeszcze zdążył przeczytać.... Szalom. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek410 Re: Szmonces 27.02.12, 17:21 meszuge13 napisał: .... Więc może tak: książka przed południem, a Mesjasz trochę pózniej...tak,żebym jeszcze zdążył przeczytać.... -------------------------------------- Moj dobry znajomy (stuknelo mu juz 91 lat) wciaz opowiada mi takie smoncese. Idziemy sobie czasami na zakupy, powolutku (ja obladowany jego siatkami jak jakis szabas-boy) i malo nie przewracamy sie ze smiechu. Po tym jak poznalem historie jego zycia (calutka rodzina wybita przez Niemcow, z wyjatkiem brata, ktorego zamordowali Sowieci, bliski przyjaciel zaszlachtowany w akcji wagonowej pod Kielcami itd) teraz juz wiem, ze te szmoncese maja bardzo praktyczne zastosowanie: pomagaja w tym, zeby nie zwariowac… :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Co, ja będę z hasbarą dysutował: 27.02.12, 01:04 www.google.pl/imgres?q=rysunek+satyryczny+ob%C3%B3z+w%C4%99drowny&hl=pl&client=firefox-a&hs=SRU&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=598&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=mvjnsb76RnyEzM:&imgrefurl=http://lazacylazarz.nowyekran.pl/post/6617,najwiecej-zlotych-zniwiarzy-bylo-wsrod-zydow&docid=YM8QG0Lq-ifJGM&imgurl=http://m.nowyekran.pl/5037f41d8d11616dc6140706f1fd0a8c,0,0.jpg&w=640&h=409&ei=T8dKT_XeG8TQtAan-oGUBQ&zoom=1 :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Co, ja będę z hasbarą dysutował: 27.02.12, 09:07 Nie przejmuj sie , zomo...-hasbara, jak tak dalej pojdzie , "podyskutuje" z Toba... Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa Re: Co, ja będę z hasbarą dysutował: 27.02.12, 12:23 ja se neboje ja mam raka. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
7o Re: ROTFL 26.02.12, 23:10 isanaltd napisała: > juz bez gazu w > kieszeni na ulice w Londynie nie wychodze , a bynajmniej nie mieszkam w slamsa > ch typu Tottenham (tam zreszta jest ten zydowski rezerwat Stamford Hill). i wyszło szydło z worka :) isanaltd to wiejska antysemicka baba polska od zmywaka w UK, która przynosi hańbę polskiemu narodowi. Anglicy mają dość tych chamów polskich: www.youtube.com/watch?v=fd8iYLvlQaM www.youtube.com/watch?v=B1WYoaHsDuI&feature=related www.youtube.com/watch?v=1eE60Zp3rCs Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: ROTFL 28.02.12, 00:46 Ktorzy Anglicy ? Ta prostacka baba, ktorej nie stac na mieszkanie w bialej dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
balcerek_jozef isanaltd biała hołoto od mopa 26.02.12, 23:21 Takie rasistowskie polskie analfabetki jak ty isanaltd emigrantko pracująca na mopie z antysemicką manią prześladowczą przynoszą hańbę normalnym Polakom i wątpię aby jakikolwiek Żyd brylował w tym wątku i jechał po tobie suko. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: isanaltd biała hołoto od mopa 26.02.12, 23:33 Żydów na tym forum jest na kopy. Rozpoznać jest ich bardzo łatwo - w kółko bełkoczą o antysemityzmie i mędzą coś na kościół albo na Polaków. Jedno i drugie wyssali najwyraźniej z mlekiem ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 13:04 landaverde napisał: > Żydów na tym forum jest na kopy. Rozpoznać jest ich bardzo łatwo - w kółko bełk > oczą o antysemityzmie i mędzą coś na kościół albo na Polaków. Jedno i drugie wy > ssali najwyraźniej z mlekiem ojca. Nie przyszła ci prymitywie do łba tak myśl ze nienawiść do innych to taki typowy objaw prostactwa wyssanego z mlekiem matki katoliczki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 17:35 kolter napisał: > Nie przyszła ci prymitywie do łba tak myśl ze nienawiść do innych to taki typow > y objaw prostactwa wyssanego z mlekiem matki katoliczki ?? Nie, bo po raz pierwszy zorientowałem się jacy z Żydów potrafią być sku...syni, kiedy premier Izraela pie...ął taką kwestię. Do tej pory Żydzi byli mi absolutnie obojętni, nawet nie zauważałem ich istnienia. Bowiem ani w mleku, ani w wychowaniu absolutnie nic nt. Żydów nie było. Dopiero mowa nienawiści żydowskiego premiera spowodowała moje krytyczne spojrzenie na Żydów. Jest jednak pewne, że Żydzi wychowywani są w nienawiści do innych narodów i do chrześcijan od kołyski, więc to, co powiedział Szamir, jest zwykła projekcją, sam wychowany został w antypolonizmie. Nie śmiem przypuszczać, że członkowie 'narodu wybranego' wysysają go jak zwykli 'goim' - zdaniem Szamira - z mlekiem matki, więc z pewnością wysyają antypolonizm ze śmietaną ojca. A powtarzanie przez ciebie słów Szamira wskazuje, że ty też już w kołysce wyssałeś sporo tej śmietany nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 19:25 landaverde napisał: > Nie, bo po raz pierwszy zorientowałem się jacy z Żydów potrafią być sku...syni, > kiedy premier Izraela pie...ął taką kwestię. Do tej pory Żydzi byli mi absolut > nie obojętni, nawet nie zauważałem ich istnienia. Bowiem ani w mleku, ani w wyc > howaniu absolutnie nic nt. Żydów nie było. Dopiero mowa nienawiści żydowskiego > premiera spowodowała moje krytyczne spojrzenie na Żydów. No popatrz jak dusza dobrotliwego samarytanina w tobie drgnęła, zaraz się rozkleję :)) > Jest jednak pewne, że Żydzi wychowywani są w nienawiści do innych narodów i do > chrześcijan od kołyski, więc to, co powiedział Szamir, jest zwykła projekcją, s > am wychowany został w antypolonizmie. Nienawiść to ty masz w genach. pewno jakis ortodoks tak wychowuje swoje dzieci ale nie generalizuj bo to żałosne kiedy takie bzdety piszesz. Nie śmiem przypuszczać, że członkowie 'na > rodu wybranego' wysysają go jak zwykli 'goim' - zdaniem Szamira - z mlekiem mat > ki, więc z pewnością wysyają antypolonizm ze śmietaną ojca. No popatrz i dlatego ponad połowa zasadzonych w Yad Vashem drzewek zasadzili Polacy lub Polakom ?? > A powtarzanie przez ciebie słów Szamira wskazuje, że ty też już w kołysce wyssa > łeś sporo tej śmietany nienawiści. Nienawiść to domena katolicyzmu i takich jak ty kundelków . Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 20:51 A ja mam wręcz przeciwne doświadczenia, takich nienawistników, jak Żydzi nie ma na całym świecie. Świadczy o tym chociażby nienawiść do katolików, która jest zapewne dowodem na ogromna tolerancję religijną, jaką sobie przypisujecie. Dlatego kilkakrotnym zetknięciu z Wami nawet najbardziej tolerancyjny człowiek innego wyznania, w tym np młody Polak, który do tej pory Was nie znał, zaczyna Was nie lubić i unikać. Ale Wy nie pozwalacie na to, by można się było do Was zdystansować. Włazicie innym na głowę i to zarówno w psychicznym, jak i fizycznym sensie. To jest właśnie ta Wasza żydowska hucpa. A nie daj Boże, gdy ktoś jest lepszy, zdolniejszy, bardziej rozgarnięty od Was. Wtedy ujawnia się druga charakterystyczna cecha - mściwość. kolter napisał: > Nienawiść to domena katolicyzmu i takich jak ty kundelków . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 21:06 ewalongoria napisała: > A ja mam wręcz przeciwne doświadczenia, takich nienawistników, jak Żydzi nie ma > na całym świecie. Zaraz za Polakami . Świadczy o tym chociażby nienawiść do katolików, która jest > zapewne dowodem na ogromna tolerancję religijną, jaką sobie przypisujecie. My sobie przypisujemy ?? przestań szurnięta krowo pieprzyc , jestem z urodzenia katolikiem a z wyboru ateista i antyklerykałem ,a Żydzi was nie lubią bo ich od IV wieku prześladujecie Dlatego kilkakrotnym zetknięciu z Wami nawet najbardziej tolerancyjny człowiek inn > ego wyznania, w tym np młody Polak, który do tej pory Was nie znał, zaczyna Was > nie lubić i unikać. No szczególnie jak jest się starą bezzębną sfrustrowaną babą jak ty ?? Ale Wy nie pozwalacie na to, by można się było do Was zdys > tansować. Włazicie innym na głowę i to zarówno w psychicznym, jak i fizycznym s > ensie. To jest właśnie ta Wasza żydowska hucpa. A nie daj Boże, gdy ktoś jest l > epszy, zdolniejszy, bardziej rozgarnięty od Was. Wtedy ujawnia się druga charak > terystyczna cecha - mściwość. No ty szczególnie odczuwasz dyskomfort przy nich z twoim IQ pawiana. Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 21:18 Nie pluj tak jadem Kolter, bo się całkiem zaplujesz i trzeba będzie Cię zapakować w kaftan bezpieczeństwa. To zdrowiu i Twojej piękności szkodzi. kolter napisał: > My sobie przypisujemy ?? przestań szurnięta krowo pieprzyc , jestem z urodzenia > katolikiem a z wyboru ateista i antyklerykałem ,a Żydzi was nie lubią bo ich o > d IV wieku prześladujecie > No szczególnie jak jest się starą bezzębną sfrustrowaną babą jak ty ?? > No ty szczególnie odczuwasz dyskomfort przy nich z twoim IQ pawiana. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: isanaltd biała hołoto od mopa 27.02.12, 21:21 ewalongoria napisała: > Nie pluj tak jadem Kolter, bo się całkiem zaplujesz i trzeba będzie Cię zapakow > ać w kaftan bezpieczeństwa. To zdrowiu i Twojej piękności szkodzi. Nie dygaj nic czarownico , pocieszam mnie myśl zety też do kaftana trafisz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Anonymous Message to The State of Israel 27.02.12, 00:06 balcerek_jozef napisał: > z antysemicką manią prześladowczą A propos, ta 'mania' zatacza najwyraźniej coraz szersze - już globalne - kręgi: Anonymous Message to The State of Israel Odpowiedz Link Zgłoś
isanaltd Re: isanaltd biała hołoto od mopa 28.02.12, 00:30 to jak moge byc analfabetka , skoro rozumiem, co jest napisane w tym angielskim artykule? troche logiki zydzie, a nie jazgotu z lewantyjskiego bazaru. przetlumacz sobie ten artykul przez jakiegos tlumacza i zobacz co Anglicy mysla o zydach.was nikt nigdzie nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: isanaltd biała hołoto od mopa 28.02.12, 08:53 isanaltd napisała: i zobacz co Anglicy mysla o zydach.was nikt > nigdzie nie lubi. No a co myślą o takich kaszalotach jak ty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
powrozowy Oby tylko p. Holland nie zrobila o tym filmu ! 27.02.12, 18:44 to wszystko bedzie oki doki. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 w Polsce antysemityzmu i antysemitów nie ma! 27.02.12, 18:51 czego dowodem jest wiele powyższych postów.jak widać bękarty po Adolfie miewają się w tym katolickim kraju dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: stereotypy: Polka = prostytutka; Polak = złod 28.02.12, 09:02 isanaltd napisała: > bycie prawnikiem to szczyt mozliwosci intelektualnych zyda. > ja bedac w liceum na mat-fiz, na studiach inzynieryjnych czy teraz dzialajac w > robotyce nigdy nie spotkalam zyda. za tepi sa na to , dla nich zostaje humanist > yka ewentualnie handel. Ale jaja i ty śmiesz kłamać ze masz więcej ukończone niż 6 klas szkoły przy parafialnej :))) > Status spoleczny zyda na swiecie hahaha. > W Londynie nie dopuszcza sie ich do bialych dzielnic jak centralno-zachodnie cz > y poludniowo-zachodnie. Bo ty tak zdecydowałaś :)))))))))))))))))))))))))))))) > Oni mieszkaja w polnocnym Londynie przemieszani z murzynami na Stamford Hill, a > lbo jak juz troche awansuja to na Hampstead. > Zreszta , gdzie indziej jest podobnie .W NY mieszkaja na Brooklynie, a w Paryzu > w smierdzacym Marais. Nie znosisz ich ,bo musisz ich śmieci wywozić :)) Odpowiedz Link Zgłoś