spoko-spoko Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 22:32 Ja cie pie.... Wszystkich do lekarza, i to szybko. Gdybym byl Cejrowskim powiedzialbym "glupie ludzie" Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 10:59 spoko-spoko napisał: > Gdybym byl Cejrowskim powiedzialbym "glupie ludzie" Cejrowski sam jest durniem i wcale nie udaje naturszczyka, tylko to jego prawdziwe oblicze. Drobny cwaniaczek to jeszcze nie mędrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
lunochod Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 22:16 burlasino napisał: > spoko-spoko napisał: > > Gdybym byl Cejrowskim powiedzialbym "glupie ludzie" > > Cejrowski sam jest durniem i wcale nie udaje naturszczyka, tylko to jego prawdz > iwe oblicze. Drobny cwaniaczek to jeszcze nie mędrzec. a burlasino większym durniem jest. basta Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Biskupie okaż pełnomocnictwo Chrystusowe 08.03.12, 22:33 Z artykułu wynika,że biskupi mają moc wypędzania złych duchów od samego Chrystusa. Panowie biskupi okażcie swoje pełonocnictwa z podpisem Chrystusa. Przybędzie wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt4405 Re: Biskupie okaż pełnomocnictwo Chrystusowe 08.03.12, 23:53 asraz, sprawa podpisu na pełnomocnictwie Chrystusowym niemozliwa do okazania. Jezus prawdopodobnie nie umiał pisać, by tylko ryby patykiem na piasku rysował, jednak, jak mówią ewagelie, jego też szatan kusił i namawiał go do różnych dziwnych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
2tictac Re: Biskupie okaż pełnomocnictwo Chrystusowe 10.03.12, 13:14 Sprzedaję biblię z autografami. Polecam. Od zaufanego księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Głodź trzyma Szatana u siebie w siedzibie 08.03.12, 22:52 Jest byłym proboszczem ze wsi Bojano, skazanym za pedofilie. Głódź zdjął go dopiero, jak policja zatrzymała proboszcza w czasie jazdy po pijanemu. Zdjął ze stanowiska proboszcza i awansował na kustosza elitarnej Kapituły Kolegiaty Staroszkockiej. Czyżby dlatego otaczał się teraz egzorcystami? Coś go straszy po nocach? www.dziennikbaltycki.pl/artykul/482413,gdansk-ksiadz-z-bojana-winny-wyrok-jest-prawomocny,id,t.html trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,9860446,Proboszcz_parafii_w_Bojanie_tymczasowo_odsuniety.html www.dziennikbaltycki.pl/artykul/458277,abp-glodz-powolal-bylego-proboszcza-z-bojana-do-kapituly,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
panuelo.beauty Re: Głodź trzyma Szatana u siebie w siedzibie 10.03.12, 12:21 chyba się jednak Boga nie boi opój francowaty Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 23:36 ..kosciol zaczyna walczyc z ,,szatanem,,,proponuje zaczac od okolic Torunia.. Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 23:43 Przepraszam, ale mam zapyto! Jakim prawem na tych kretynów idą moje podatki?! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Głupie pytanie! 10.03.12, 08:12 zdd napisał: > Przepraszam, ale mam zapyto! > Jakim prawem na tych kretynów idą moje podatki?! Bo (p)osły w Parlamencie tak decydują. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 08.03.12, 23:50 To nie sa zarty, bo wystarczy popatrzec na pana Kaczynskiego albo pana Rydzyka i juz widac ze szatan stara sie ich opetac. Na razie sa opentani tylko troche, a piana z ich budzi wydala sie co jakis czas, ale jak szatan ich bardziej atakuje to tej piany wiecej sie wydziela i widac nawet zolc i kamienie nerkowe albo jakies inne. A pan Kaczynski to raz nawet kota zwymiotowal i ten kot gdzies sobie poszedl. A pan Rydzyk to wymiotuje roznie - raz tym, a za innym razem to czym zupelnie innym, bo u niego szatan jest mocniejszy, jak to u osoby duchownej, co to pieniadze zbiera na chwale boza i na samochod i nie ma tyle czasu by sie przed szatanem opedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Synowie Rydzyka; Walka z szatanem koniecznośc 09.03.12, 00:05 art.usa.live napisał: > Gdyby za głupotę płacili, kościół miałby miliardy. Kościół ma miliardy. Nawet dziesiątki miliardów. Odpowiedz Link Zgłoś
ksylamit Widać, że religianci płacą z swą głupotę 09.03.12, 13:20 Placą też ateiści - za głupotę i hipokryzję rządzących Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk [...] 09.03.12, 00:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 00:16 Normalnie szczęka opada. XXI wiek, środek Europy, brak mi słów... Ostatnio za takie wygłupy brytyjski sąd wklepał dożywocie dwojgu debilom, którzy torturami wypędzali złe duchy z 15-letniego chłopaka i go sku...ele zamęczyli na śmierć. Komentarze Polaków oczywiście pełne oburzenia - jak można w XX wieku wierzyć w czarną magię! Tylko, że tamta dwójka to byli półanalfabeci wychowani w kongijskiej dżungli, którzy przyjechali do Anglii zamiatać ulice. Okazuje się jednak, że europejska i jakże nowoczesna Polska niewiele się różni od kongijskiej wiochy. Oni mają czarną magię i wypędzanie duchów, a my diabła i egzorcyzmy. Kurna, Lem miał rację - Polska to naprawdę cywilizacyjne zadupie. Już nawet nie dlatego, że ktoś tam wierzy w opętanie. W końcu chodzi po tym świecie parę osób chorych na schizofrenię, więc nie jest to takie znowu dziwne. Zadupie polega na tym, że taka ilość ludzi wierzy oszustom/psycholom w czarnych kieckach (niepotrzebne skreślić). Boże, widzisz i nie grzmisz... Odpowiedz Link Zgłoś
lunochod Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 22:14 głupek z Ciebie niewąski, Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:14 Podwieś sobie szczękę. To jest dwudziestopierwszowieczna Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 00:36 Szykujcie sie niewierni, bo niedlugo zaplona stosy. Pan arcybiskup zacznie od palenia czarownic, ale potem przyjdzie kolej na tych, ktorych pan arcybiskup nie lubi. I Unia nic tu nie pomoze, bo tej calej Unii to sie w glowie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
karul.nowy A na umyslowych 09.03.12, 03:27 peryferiach Europy jeno wiatr hula i gdzieniedzie pies zaszczeka. A czarny czarnego w plecy wali z radosci i euro liczy. Zas w krzakach na starych kocach siedza solidaruchy ktory ten porzadek na Odrowisla zaprowadzily. A dobrze swam tak, matoly "zwiazkowe". Drugiej Japonii sie zachcialo? Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: A na umyslowych 09.03.12, 11:14 karul.nowy napisał: > Zas w krzakach na starych kocach siedza solidaruchy ktory ten porzadek > na Odrowisla zaprowadzily. Nie tylko "zaprowadziły ten porządek", ale nadal aktywnie go wspierają, bo NSZZ "Solidarność" regularnie zabiega o protektorat Kościoła, a w rewanżu popiera wszystkie stanowiska KK. Jest to jedyny chyba wyznaniowy "związek zawodowy" na świecie, w którym nie ma de facto miejsca dla ateistów i innowierców, gdzie panuje terror religijny i obowiązek wyznawania katoliocyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Wyszło, co wyszło... 10.03.12, 08:16 karul.nowy napisał: >A dobrze swam tak, matoly "zwiazkowe". Drugiej Japonii sie zachcialo? A wyszło drugie Kongo. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 06:30 Szatan mieszka w bankach i na giełdach. Ludzie zostali opętani żądzą pieniądza. Nawet wielu duchownym się to przytrafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 11:19 Duchownym się nie "przytrafiło". Oni mają to jako "all inclusive" wpisane w zawód. To podstawa ich egzystencji. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiwydra Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 07:22 Czy jako blondynka z yorkiem mogę liczyc, że czarni mnie dopadną w ciemnym zaułku, gromadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Piesek - jakiej rasy? 09.03.12, 09:14 Gdyby materializowały mi się złote dwudziestodolarówki z 1903 - zgłaszałbym się co tydzień do egzorcystów. Piesek mniej mnie rajcuje - chyba że rzadkiej rasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Piesek - jakiej rasy? 09.03.12, 09:17 "Słuchaj, Rozencwajgowa ma na sprzedaż psa? Czy to jest może łyżew? Wiesz, ja bym chętnie kupił, bo Hipek bardzo chce mieć łyżwa. No, ostatecznie może być sweter. Albo bulgot? Albo taki mały, biały dupelek... Słuchaj, tylko broń Boże jajnik! A to jest jaka rasa?" Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 09:22 Główny czarownik z Watykanu ma 85 lat i 70 tysięcy udanych egzorcyzmów na koncie. Jeśli zaczął w wieku lat 15 to wali tysiaczka rocznie, czyli wypędza szatana kilka razy dziennie, 365 dni w roku. Twardziel normalnie. A z wyrzyganych piesków i gwoździ to już pewnie niezłą hodowlę psów rasowych wybudował. A tak na marginesie pytanie do wierzących: bóg jest wszechmocny i wszechwiedzący, stworzył wszystko, włacznie z szatanem. I teraz, choć może WSZYSTKO i wie WSZYSTKO - siłuje się z diabełkiem od tysięcy lat. I wprawdzie wie, że wygra, ale na razie są przejściowe tródności. I ludziska rzygają psami. Dalej - skoro bóg poprzez zwykłego klechę potrafi pokonać diabła w Biurze Opętań w Gdyni i robi to skutecznie 500 razy rocznie (jakoś ksieżulki nie chwalą się PORAŻKAMI), to całościowe pokonanie diabła powinno być jak kichnięcie. A tymczasem nie idzie cuś... Na zakończenie. Weźcie sobie teraz te wszystkie opowieści dziwnej treści i zamiast kk podstawcie jakiś kult z wysp południowych. Ileż będzie gadania z politowaniem nad prymitywizmem dzikich... Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 11:28 apas13 napisała: > A tak na marginesie pytanie do wierzących: bóg jest wszechmocny i wszechwiedzący, > stworzył wszystko, włacznie z szatanem. I teraz, choć może WSZYSTKO i wie > WSZYSTKO - siłuje się z diabełkiem od tysięcy lat. I wprawdzie wie, że wygra, ale > na razie są przejściowe trudności. > Dalej - skoro bóg poprzez zwykłego klechę potrafi pokonać diabła w Biurze Opętań > w Gdyni i robi to skutecznie 500 razy rocznie to całościowe pokonanie diabła powinno > być jak kichnięcie. A tymczasem nie idzie cuś... Idzie, idzie i nie ma trudności, tylko grozi nuda, więc trzeba mieć z kim się podroczyć :) forum.gazeta.pl/forum/w,904,134066458,134075010,Re_Toczy_sie_bezwzgledna_walka_miedzy_zlem_a_Bog.html Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 09:24 Czy ta akcja z pieskiem to Flaszkowe delirium tremens? To bardzo prawdopodobne wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
laptokowiec Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 09:26 A co mówią lekarze ? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 12:19 Cytuję: "stan beznadziejny, nie podlega leczeniu". Ja bym takich księżulków nawet wysyłał na usypianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 09:40 Byłam latem w Czatachowie (woj. śląskie). W lesie jest pustelnia i kościółek zbudowany przez pustelników. Gdy zwiedzałam to miejsce, kościół był zamknięty i dochodziły z niego straszliwe krzyki jakiejś dziewczyny. Byłam przerażona, waliłam w drzwi bez skutku, znikąd pomocy. Domyśliłam się, że odprawiają na tej dziewczynie "egzorcyzmy". Przed pustelnią stał elegancki samochód z katowicką rejestracją, pewnie pana księdza egzorcysty... Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 11:32 Myślę, ze w takiej sytuacji każdy rozumny człowiek wezwałby policję, bo przecież mogło tam dojść nawet do zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 16:02 burlasino napisał: > Myślę, ze w takiej sytuacji każdy rozumny człowiek wezwałby policję, bo przecież mogło tam dojść nawet do zabójstwa. Mogło. Tylko jak wezwać policję w środku lasu? Mogłam to ewentualnie zrobić po powrocie z wycieczki, szukać jakiegoś posterunku i zgłosić wydarzenie. Myślisz, że byłaby jakaś reakcja? No, mea culpa, człowiek na co dzień rozumny, czasem nie wie, co zrobić, gdy zaskoczy go niecodzienna sytuacja. Ja jedynie zapamiętałam nr rejestracyjny tego samochodu (nie miałam czym zapisać). Dodam jeszcze, że osoba miejscowa, która mi towarzyszyła, nie wykazała żadnego zaniepokojenia. Chyba wiedziała o tych praktykach w pustelni w Czatachowie. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 21:37 Myślałem, że telefony komórkowe mają już wszyscy obywatele RP, łącznie z niemowlętami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 22:07 burlasino napisał: > Myślałem, że telefony komórkowe mają już wszyscy obywatele RP, łącznie z niemowlętami. :) Ale jesteś uparty. 1. Jeśli nawet miałam, to w lesie nie było zasięgu. 2. Nie znam numeru na policję. 3. Pewnie jednak nie miałam, po co mi komórka w lesie. Miałam kanapkę, wodę, kozik i koszyk na grzyby. 4. Czytaliśmy oboje w artykule, że egzorcyzmy są dozwolone, więc nie sądzę, aby jakiś policjant uznał za stosowne interweniować. Jeszcze jakieś uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:32 Być może jestem uparty, ale wydaje mi się, że takie wątpliwości, jakie wyraziłem, są zupełnie naturalne skoro nie zostały rozwiane od razu przez autorkę. Ad 1. Kościół nie może stać w gęstwinie, mateczniku, musi nań być niezbędna przestrzeń, polana itp, gdzie dochodzi droga i teren jest odsłonięty, a więc powinien też być jaki taki zasięg (różnie bywa w różnych sieciach, to prawda) Ad 2. Dziwne, bo wydaje się, ze numer 997 zna chyba każdy obywatel RP, a może nawet pies i chomik domowy :-)))) Ad 3. Właśnie udając się w nieznane miejsce komórka może okazać się bardzo potrzebna, a nawet niezbędna i w razie czego zapewnić ratunek. Niestety, u niektórych ludzi komórka spoczywa dumnie w domu na honorowym miejscu. :-)) Ad 4. Jak można, słysząc tylko krzyki przez zamknięte drzwi stwierdzić, że chodzi o egzorcyzmy, a nie o tortury czy morderstwo? To nie są bynajmniej żadne złośliwe uwagi ani obciążanie Cię winą za cokolwiek, a tylko próba racjonalizacji czyli jakiejś logicznej interpretacji faktów, o których sama dobrowolnie pisałaś. Pozdrawiam przyjaźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 13:21 burlasino napisał: > Ad 2. Dziwne, bo wydaje się, ze numer 997 zna chyba każdy obywatel RP, a może nawet pies i chomik domowy :-)))) Dziękuję. W rewanżu podaję Ci numer alarmowy mojej policji, który oczywiście znam na pamięć: 133 Może Ci się przydać, gdy będziesz w Wiedniu. Choć nie sądzę, Wiedeń to spokojne, przyjazne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 13:41 A więc jednak znasz numer alarmowy policji. To dobrze, w razie czego (choć nie życzę) będzie jak znalazł. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:56 120. Bez karty SIM. Na granicy sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 21:20 eggerger napisał: > 120. Bez karty SIM. > Na granicy sieci. 112, nie 120! Numer alarmowy dla całej Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 12.03.12, 05:15 Sorry, Fakt. Pomyliłem z OeMTC. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 12.03.12, 11:10 Aaa, to należymy do tego samego klubu automobilowego :) Pozdrawiam, Ju Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 13:34 burlasino napisał: > Ad 4. Jak można, słysząc tylko krzyki przez zamknięte drzwi stwierdzić, że chod > zi o egzorcyzmy, a nie o tortury czy morderstwo? Miejscowa pani, która towarzyszyła mi w lesie, tak twierdziła. Gdybyś Ty był w tym miejscu, to oczywiście natychmiast zareagowałbyś właściwie, wezwałbyś policję, która by wnet przyjechała, wyważyła drzwi i uwolniła dziewczynę ze szponów egzorcysty (bądź niedoszłego zabójcy). Ciągle o takich bohaterach czytam, ostatnio tu: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11285162,Klient_pobity_w_Ikea__Nikt_nie_reagowal.html Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 13:55 ju-li1 napisała: > Gdybyś Ty był w tym miejscu, to oczywiście natychmiast zareagowałbyś właściwie, > wezwałbyś policję, która by wnet przyjechała, wyważyła drzwi i uwolniła dziewc > zynę ze szponów egzorcysty (bądź niedoszłego zabójcy). > Ciągle o takich bohaterach czytam, ostatnio tu: rel="nofollow">katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11285162,Klient_pobity_w_Ikea__Nikt_nie_reagowal.htm O, tu chyba lekko przesadziałaś. Na jakiej podstawie szydzisz ze mnie i wręcz zarzucasz mi a proiri niereagowanie na zło? Oczywiście, nie byłem w tym lesie i nie wiem jak to wszystko dokładnie wyglądało, trudno mi więc powiedzieć co bym zrobił w danej konkretnej sytuacji. Wnioskuję tylko z twojego opisu, z którego wynikał jednak dość niezwykły obraz i stąd moja opinia, że sytuacja nadawała się do wezwania policji. Nadal pozdrawiam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 14:23 Przecież napisałam na samym początku : "No, mea culpa, człowiek na co dzień rozumny, czasem nie wie, co zrobić, gdy zaskoczy go niecodzienna sytuacja." Więc przestań się czepiać, Burlasino, u nas mówią na takiego "Nervensäge"! Pozdrowiłam Cię parę postów dalej, zauważyłeś? Ponawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 17:21 Eeeeetam, od razu "Nervensaege". Tak sobie tylko gawędzimy, może troszką przekomarzając się, ale żeby od razu robić ze mnie upierdliwca? Zaciekawiło mnie gdzie to w pobliżu Wiednia są grzyby i ten kościółek od egzorcyzmów. Może warto tam zajrzeć przy okazji? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 17:24 Aha, przepraszam, powróciłem do pierwszego twojego listu i widzę, że te grzyby i ten kościółek były na Śląsku. Zmyliła mnie ta twoja "międzynarodowość". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:33 burlasino napisał: > Aha, przepraszam, powróciłem do pierwszego twojego listu i widzę, że te grzyby > i ten kościółek były na Śląsku. Zmyliła mnie ta twoja "międzynarodowość". :-) Na południe od Częstochowy (Czatachowa, Częstochowa - nawet nazwy podobne). W Austrii też są grzyby, ale niewygodnie się zbiera, bo teren górzysty (Alpy!). Nie ma, jak polskie lasy! Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 19:06 Nie czepiam się! Alpy to widzę przez okno, a do Wiednia mam ponad 300 km. Wy to macie pagórki. Nadal się nie czepiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mariohudds Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 11:41 Skąd wiesz, że w lesie nie było zasięgu skoro nie pamiętasz czy miałaś komórkę? Poza tym rozwieję twoje obawy. Ksiądz w tej pustelni dymał panienkę dlatego tak krzyczała. Słyszałaś jęki bez kontekstu więc mogłaś nie wpaść na pomysł, ze to zwierzęca kopulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert To se ne da! 09.03.12, 10:02 "Takie przypadki opisuje m.in. ks. Gabriele Amorth - oficjalny egzorcysta Watykanu, najwybitniejszy obecnie specjalista od wypędzania złych duchów. Jest dziś 87-latkiem, który na swoim koncie ma blisko 70 tys. egzorcyzmów." Nawet gdyby odprawial je przez 67 lat,to wychodzi ponad 3 dziennie.Gdzie tu czas na pisanie ksiazek? Wszyscy sie podsmiewali z czarnego chlopaka zameczonego przez siostre i szwagra,ze niby czarni z buszu i dzicz a tu prosze, nawet w Watykanie takie numery uchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: To se ne da! 09.03.12, 14:55 flipvert napisał: > Wszyscy sie podsmiewali z czarnego chlopaka zameczonego przez siostre i szwagra > ,ze niby czarni z buszu i dzicz a tu prosze, nawet w Watykanie takie numery > uchodza. Czemu piszesz "nawet"? Czym różni się Watykan od kongijskiego buszu? Oczywiście infrastrukturą, budynkami, bogactwem, ale w sferze cywilizacyjnej to jest dokładnie ten sam ciemnogród. Różnica między kościołem katolickim, a dowolną dziwną sektą polega wyłącznie na tym, że kościół katolicki ma władzę i pieniądze. W sferze światopoglądowej różnic nie ma żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
violka-pl Re: To se ne da! 10.03.12, 14:54 KK ewolułuje, zrezygnował z dźgania nożem, podtapiania, przypalania, rozciągania kołem, palenia na stosie. Teraz modlitwa jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To se ne da! 11.03.12, 12:22 violka-pl napisała: > KK ewolułuje, zrezygnował z dźgania nożem, podtapiania, przypalania, rozciągani > a kołem, palenia na stosie. Teraz modlitwa jest cool. Krk sam nie zrezygnował ze swoich przyjemności to ruchy narodowościowe zaczynając od rewolucji Francuskiej , wymusiło na tych bandytach te zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 10:04 Jezeli wierzy sie w cuda, rzeczy nadprzyrodzone, niebo, pieklo, swietych obcowanie, cudowne przeistoczenie wafelki-czyli ten caly kanon "Credo" , ktory tak automatycznie jest klepany na poczatku mszy-to "opetanie" jest juz tylko logiczne. Nawet dla Lutra diabel byl czyms oczywistym i naturalnym, zmagal sie z nim, czul jego smrod (zazwyczaj siarka), rzucal w niego kalamarz z atramentem...Dla takiego ojca Pio, tak czczonego przez naszego JPII, egzorcyzmy, czyli fizyczna walka z diablem, bylo czyms naturalnym. Ale on tez umial byc w dwoch miejscach na raz i jak wiadomo, bardzo efektownie krwawil.... Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 10:22 ... a może są to sekretne przygotowania aby wypędzić znanego szatana Flaszke z abepe Głodzia? Odpowiedz Link Zgłoś
big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 20:06 Już ?????? skończyły się szyderstwa na temat Boga wiary i kościoła ?????? serca wasze toczy robak . Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 20:29 big148-1.3 napisał: > Już ?????? skończyły się szyderstwa na temat Boga wiary i kościoła ?????? Każda dyskusja w pewnym momencie wygasa. > serca > wasze toczy robak . Nie. To twoje serce toczy robak. Chociaż właściwie nie serce. Umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 20:32 big148-1.3 napisał: > Już ?????? skończyły się szyderstwa na temat Boga Którego ? >wiary Wiary w co ? > kościoła ?????? Chodzi ci o ta bandycką sektę zwaną Krk ?? serca > wasze toczy robak . No a twoje leki psychotropowe. Odpowiedz Link Zgłoś
big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 20:59 A na te odgłosy na całym świecie wy super inteligenci co powiecie zmiany biegunów ? albo topnienie lodowców zobaczymy z czasem . Odpowiedz Link Zgłoś
big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 21:12 kolter ty mi tu takiego chojraka nie zgrywaj bo nie jesteś już niczego pewny musiał byś być naprawdę naprawdę ślepy nie widząc tego co się dzieje na świecie każdy w głębi serca czuje że to końcówka czasów czy jak kto woli świata .I widząc co się dzieje na świecie a zachowując się w taki sposób jak tu nie którzy na tym forum wyśmiewając to co święte samemu się pogrążasz i bluźniąc nie szkodzicie tym mnie kościołowi czy jakiemuś księdzu to sobie szkodzisz człowieku tylko sobie .Jednak inteligencja nie idzie w parze z mądrością . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 21:26 big148-1.3 napisał: > kolter ty mi tu takiego chojraka nie zgrywaj Mam być przy głupawym zahukanym przez proboszcza matołem :)) >bo nie jesteś już niczego pewny Nie wypowiadaj sie w moim imieniu. >musiał byś być naprawdę naprawdę ślepy nie widząc tego co się dzieje na świecie > każdy w głębi serca czuje że to końcówka czasów czy jak kto woli świata . Masz rację;waszego świata. >widząc co się dzieje na świecie a zachowując się w taki sposób jak tu nie którzy na > tym forum wyśmiewając to co święte samemu się pogrążasz i bluźniąc nie szkodzi > cie tym mnie kościołowi czy jakiemuś księdzu to sobie szkodzisz człowieku tylko > sobie .Jednak inteligencja nie idzie w parze z mądrością . Katolicki kler to najlepiej zorganizowana w świecie grupa przestępcza wiec daruj sobie te infantylne teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 21:12 big148-1.3 napisał: > A na te odgłosy na całym świecie wy super inteligenci co powiecie zmiany biegun > ów ? albo topnienie lodowców zobaczymy z czasem . Trollujesz. Teraz już nie mam najmniejszych wątpliwości :D Odpowiedz Link Zgłoś
jedimaster0 Gdzie jest prawda? 09.03.12, 10:30 nie wiem juz jaki cesarz rzymski narodu niemieckiego (Ferdynynd?) odezwal sie tymi slowy do jednego ze swoich dostojnikow koscielnych ,mowiac o poddanych: "ty utrzymuj ich w glupocie a ja bede ich utrzymywal w biedzie" Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Zawiadomić Tow. Opieki nad Zwierzętami! 09.03.12, 10:56 "Ostatnio jeden z uczestników opowiadał, jak opętana kobieta zwymiotowała malutkiego pieska, który zaczął biegać po sali. A potem ten piesek zniknął czy gdzieś uciekł." Natychmiast zawiadomić Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami! Ten piesek błąka się gdzieś, głodny i zmarznięty! "Opętani potrafią wymiotować nawet gwoździami, przy czy one nie wylatują z żołądka, lecz materializują się dopiero gdzieś przy ustach. " Może posiłki opętanego obfitowały w żelazo... A poważnie - Ręce opadają... Nie to, że się czepiam egzorcysty, u niego to może był skutek zwykłej niestrawności, że widział materializujące się gwoździe ale... po co było Dodzie proces o teksty o ziołach i winie wytaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Zawiadomić Tow. Opieki nad Zwierzętami! 09.03.12, 16:03 nigdzie nie jest napisane, ze tylko ludzie swieccy moga chorowac na schizofrenie... a schizofrenik widzi wiele rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zależy od wiedzy i umiejętności egzorcysty 10.03.12, 08:39 tanczacy.z.myslami napisał: > Człowiek zniesie wszystko, za wyjątkiem jajka. Człowiek opętany zniesie nawet jajko; choćby i strusie. O! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Zależy od wiedzy i umiejętności egzorcysty 12.03.12, 15:59 koloratura1 napisała: > > Człowiek zniesie wszystko, za wyjątkiem jajka. > > Człowiek opętany zniesie nawet jajko; choćby i strusie. > O! ;) A jeśli nie zniesie, to egzorcysta i tak zobaczy, że zniósł. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fmio Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 09.03.12, 11:04 Oj, cieniutcy ci egzorcyści w Trójmieście, skoro biskup generał Flaszka - pierwszy pijus i sybaryta RP - ma się tak dobrze i prawie już kończy dechrystianizację Pomorza. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado KK, islam czy judeizm 09.03.12, 12:24 to przeniesienie zywcem sredniowiecza w nasze czasy. Wic nic mnie nie dziwi. Aczlowiek egzozcyzmy kojarzylem z ks Piorem Szatankiem z Podhala, a tu mamy nadmorski satanizm, gdzie scieraja sie profesorowie teologii, rzygaja potworkami, a Nergal zjada biblie. Przywrocmy bardziej wspolczesne nam metody Sw Inkwizycji, jakaoto lamanie kolem, gotowanie w ukropie nagusienkich czarownic itd. Odpowiedz Link Zgłoś