Dodaj do ulubionych

Pechowe Starachowice

12.03.12, 07:31
Jak to niektorzy maja elastyczna moralnosc. Tacy nigdy nie zrozumieja jakim rakiem jest korupcja. Dla pieniedzy i wladzy wymysla kazde uzasadnienie upowazniajace ich do lamania prawa pkazujaz ze sa nietykalni. To ze klamal do glosujacych to juz nie jest istotne bo on chcial dobrze, zw sobie za te pieniadze dobrze zyl totez nie istotne bo dal kielbaske za darmo. I to PiS, trudno uwierzyc przeciez oni tacy bogobojni.
Obserwuj wątek
    • 123jna Pechowe Starachowice 12.03.12, 07:41
      Mam juz sporo lat. Pochodze z Warszawy i znam z autopsji srodowiska inteligenckie, zarowno tej "prawdziwej", przedwojennej jak i tej nowej, z nadania komunistycznego awansu. Oba te srodowiska stworzyly wlasna hierarchie, "szara siec" zwana srodowiskiem inteligenckim. Potomstwo inteligentow (nazwa na wyrost, niestety) od dziecinstwa przyzwyczailo sie do bycia faworyzowanym, od podstawowki do smierci. Zawsze znalazl sie ktos, kto "polecil" takiego delikwenta, rodzice lub pociotki a czesto znajomi z tej samej kasty. Dzieci takie wyrastaly na gleboko zdemoralizowane, wykolejnone jednostki. Taka jest wlasnie opisywany prezydent ze Starachowic (nomen, omen: wychowywali sie tam obaj Kaczynscy, matka mieszkala podczas wojny z rodzina). Polacy powinni zerwac z tym korupcyjnym srodowiskiem, dosyc "polecen" tych z tzw. "dobrych rodzin". To najbardziej skorumpowane w kraju srodowiska. Poza tym - dzis juz "dobrych rodzin" nie ma, sa tylko te, ktore je udaja.
      Przyzwoitych ludzi mozna znalezc wszedzie, najrzadziej wsrod tych "dobrych". Poza tym - potwierdza sie gleboka korupcja kolesiowa panujaca w PiS-ie. To sa wedlug mnie najmniej wiarygodni ludzie w kraju. Patrzmy im na rece, nie na ich przemowienia.
    • terleo Pechowe Starachowice 12.03.12, 08:10
      Ale tempo! Zapaść systemu sądowniczego w Polsce!
      Pozdro dla Janosika made in PiS.
      PS. Ile kiełbasek wysłał do Prezesa?
    • stilonek Prezydent Starachowic brał łapówki, by ''uświet... 12.03.12, 08:44
      dobry Pan. mógł wszystko do kiermany - ale dał mieszkańcom na kiełbaski!! zaprawdę powiadam wam - dobry Pan
    • jszania moze polelnic w areszcie samobojstwo 12.03.12, 09:35
      wyrzuty sumienia nie dadza mu zyc. nie mowiac juz o tym, ze duzo ludzi jest w to umoczonych.

jak zwykle sprawa sie z czasem rozmyje.
    • menes7 Re: Pechowe Starachowice 12.03.12, 09:59
      Nie wiem czy pamiętacie Starachowiczanie, że po tragicznie zakończonych w Łodzi juwenaliach, skompromitowany komendant policji z naszego miasta był niezwłocznie kandydatem na szefa Waszej jednostki miejskiej?
      Pozdrawiam. Czyżby klątwa?
    • nerwus0 Były prezydent Starachowic brał łapówki, by ''u... 12.03.12, 11:03
      Prezydent Starachowic jest nie dość, że głupi to jeszcze bezczelny.
      Kolega Kurskiego? "Ciemny lud to kupi".
      Won z nim.
    • 6.smiech Były prezydent Starachowic brał łapówki, by ''u... 12.03.12, 11:52
      To to prawie swiety czlowiek. Tyle ofiar dla ciemnego narodu. Prawie juz meczennik,
      moze na stos z nim ?
    • mapokl Dlaczego załonięta twarz? 12.03.12, 12:04
      Ktoś mi wyjaśni czemu ma czarną sztabę na twarzy i pisze się o nim Wojciech B. ? Przecież był prezydentem miasta a tym samym osobą publiczną. No i tak wiadomo o co chodzi, kiedy się urodził i każdy może zobaczyć jego mordę w necie. Więc po co ta skrytość?

W przypadku madzi czy innych sprawach gdzie chodziło o osoby nie publicznie nie było takiego gorliwości...
    • greg_stolica Re: Pechowe Starachowice 12.03.12, 13:16
      mój wujek pracował kiedyś w zakładach STAR w Starachowicach, połowa powiatu pracowała kiedyś w tej firmie i właśnie nieudolne rządy takich ludzi jak pan prezydent doprowadziły do tego, że niegdyś rewelacyjnie rozwijający się Centralny Okręg Przemysłowy dzisiaj wygląda tak dramatycznie - przeżarty korupcją i z upadającym przemysłem. jest kilka firm, które sobie radzą - lotnicze w okolicach Rzeszowa i chemiczne koło Tarnobrzega i Tarnowa, ale ogólnie region ma się fatalnie. zachęcam do przeczytania ciekawej analizy LINK - otwiera oczy.

------
      "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć."

De Saint-Exupéry
    • norbert2225 Były prezydent Starachowic brał łapówki, by ''u... 12.03.12, 13:28
      typowy przedstawiciel PIS TAK JAK ICH füher KACZYNSKI poswiecal sie dla Polski i mieszkancow Starachowic i MUSIAL BRAC LAPOWKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka