25cz W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 16:28 Słyszałem, że Tusk pod wrażeniem bezkompromisowego stanowiska Jarosława K. i jego zaplecza społecznego, w związkach zawodowych, postanowił jednak przeprowadzić referendum. W tym referendum, obywatele będą mogli wypowiedzieć się czy- Polacy chcą zachowania przywilejów emerytalnych, dofinansowania z podatków, branżowych systemów emerytalnych a przy okazji, czy obywatele są za tym, by działacze związkowi byli finansowani, wyłącznie, ze składek członków związku? Tak na marginesie, bardzo podoba mi się formuła referendum. Można by za pomocą referendum, zapytać obywateli, czy Jarosława K. poddać przymusowemu badaniu psychiatrycznemu? W końcu, tenże Jarosław ma bardzo duży wpływ na życie Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 16:43 Co to była za baba w kaftanie bezpieczeństwa na mównicy Sejmu? Wie ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Premier wyzywa od chooojów. 30.03.12, 16:44 A wolne media milczą. I to z mównicy sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 16:47 A co, ma ich wyzywać od cipek? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 17:16 Związkowcy z Solidarności reprezentują najwyżej 400 do 680 tys. własnych członków (sami podają różne liczby), więc niech wypowiadają się wyłącznie w ich imieniu. Ja (a zapewne również miliony innych osób, które do żadnych związków nie należą) nie życzę sobie, żeby w moim imieniu rozrabiały rozmaite Dudy czy inne Śniadki, zawodowe nieroby, utrzymywane - wbrew mojej woli - z moich podatków. Chcecie mieć związki? To sami za nie płaćcie, utrzymujcie swoich zawodowych związkowców wyłącznie z własnych składek, bez żadnych dopłat ze strony pracodawców czy budżetu. Może przynajmniej skończyłoby się płacenie rozrabiakom za przyjazd na kolejną rozróbę pod sejmem. Bo przecież za darmo ci ideowcy tyłka z Gdańska czy Katowic nie ruszą. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 17:34 tw. Klempa ktora praca sie nie skalal mowi: "Proszę dzisiaj spojrzeć w oczy pielęgniarkom, proszę spojrzeć tym kobietom, które muszą pracować na taśmach i tym które muszą na stojąco sortować materiały. Proszę im spojrzeć w oczy i powiedzieć...." Nie wyjsnila tylko czemu ludzie musza w Polsce tak pracowac. Bo musza utrzymac takich darmozjadow jak ona, i reszte tej kliki ktora nic nie robi a tylko warcholi i trwoni pieniadze podatnikow na np. pomniki smolenskie, komisje smolenskie i ciagle smolenskie. Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 17:37 Ten cały Duda to kolejny buc typu piękny Maryjan,kto czereśniaka zaprosił do sejmu może chce jak niedouczony Wałsa zostać prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: W Sejmie debata, pod Sejmem związkowcy 30.03.12, 18:05 Kilka dni temu słyszałem jak pan związkowiec Duda twierdził przed kamerą, że Polacy muszą pracować ponad 2000 godz. rocznie a tacy Niemcy tylko 1300 godz. Udowodnił swoją nieznajomość matematyki. Przeciętna liczba godzin w Niemczech to 21 dni x 8 godz x 12 m-cy= 2016 godz/rok. W Plosce też chyba pracują 8 godz/dzień. Nadgodzin nie liczę, bo muszą być płacone. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: boola 30.03.12, 18:20 Co tu zrozumiec jesli ty wierzysz ze taki "zwiazkowiec" jak Duda dba o interesy pracownikow. On ma ich gdzies tak jak klamczynski i jego zgraja. Robic biednym ludziom wode z mozgu i trzymac sie koryta. Obudz sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: boola 30.03.12, 19:23 6.smiech napisał: Bądź konsekwentny, najpierw wysyłasz mnie spać, teraz każesz się obudzić. I jak tutaj Ciebie słuchać?. To nie jest kwestia wiary. Dla mnie zawsze liczy się prawda i fakty! Duda jest przewodniczącym ZZ , więc z definicji ma prawo wypowiadać się w sprawie interesów pracowników. Sądzę, że jeśli by tego nie robił, zostałby odwołany przez ludzi, którzy go wybrali. Związki zawodowe mają prawo wystąpić z wnioskiem o referendum. Zebrano 2mln podpisów, czyli wielokrotnie więcej niż wymaga tego prawo. Rząd i sejm, kilka miesięcy temu uzyskał mandat do rządzenia „z woli narodu”, teraz zignorował głos tegoż narodu. Sam sobie odpowiedz na pytanie, kto i komu robi wodę z mózgu. Odpowiedź przekaż osobie, która po 40 latach pracy przez kilka lat będzie bez środków do życia, czekając na ustawowy wiek emerytalny. Chyba znasz takie osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: boola 30.03.12, 20:26 Smieszku ,takie osoby jak boola zawsze beda przysypiac. Odpowiedz Link Zgłoś
potomek_chlopow W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kaczyń... 30.03.12, 18:22 Mnie tam najbardziej ubawiło stwierdzenie Pana Dudy, że cokolwiek się zdarzy, odpowiedzialność ponosić będzie premier... bo to premier zatargał związkowców do Warszawy (nie brali pewnie urlopu, bo to działalność statutowa?). I to premier przywiózł opony... Nie ma to jak brać odpowiedzialność za swoje działania. Brawo, Panie Duda, prawdziwy z Pana mężczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: W Sejmie rząd broni reformy emerytalnej. Kacz 30.03.12, 18:41 Pamiętam, jak kiedyś w Korbielowie, na stoku pojawił się Krzaklewski. Cała ochrona jechała za nim na nartach. Ześmiałem się ze śmiechu, jak funkcjonariusze ochrony co chwilę zaliczali glebę, mając po raz pierwszy narty na nogach.. To był ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 "Nie" dla referendum w sprawie podwyższenia wie... 30.03.12, 18:33 Na czele partii posłanki Kempy stoją "tłuste koty" ! Europosłowie (Ziobro i Kurski) zarabiają więcej niż premier czy prezydent ! Nawet więcej niż najbogatsi (górniczy) działacze związku "Solidarność" - na przykład "wyłączony" przez Kempę przewodniczący Śniadek ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: "Nie" dla referendum w sprawie podwyższenia w 30.03.12, 18:52 Jakie tłuste koty? Miauczące koty, jak na marcowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 30.03.12, 18:55 Powtórzę pytanie. Kto ta baba w kaftanie bezpieczeństwa na mównicy Sejmu? Ktoś ją zna? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 20:50 Jakas tam Jagna, czy cos kolo tego. Czerwona ,zapluta ,grabiami machajaca. Glowe nie daje , ale stawiam na Jagne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pogodny100 Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 30.03.12, 19:15 Panie Duda, z Jarkiem to pan mozesz koty hodowac a nie solidarnoscia kierowac. Rob pan tak dalej to zejdziesz pan na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 30.03.12, 19:17 Pan Tusk miał rację. Pan Duda to pętak, który dba o siebie. Kikuset durniów daje się nabierać na ładne słówka Dudy. To banda takich, którzy chcą sobie zapewnić dobre darmowe zarobki dla siebie. Dziwne,że z 9 mln. członków NSZZ Solidarność zostało, niech będzie, 600 tys. Dlaczego? Nie wymarli chyba? Zaczęli niektórzy wykorzysytywać sytuację dla swojej prywaty. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 20:14 Duda uzywa kortoflanych okreslen. Wstyd dla Solidarnosci ,ze taki prostak ich reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: W Sejmie debata, pod Sejmem związkowcy 30.03.12, 19:48 W państwie, gdzie jest - 26% bezrobocie (licząc tych, co wyjechali za pracą) - patologiczny system emerytalny (przywileje) - patologiczny system podatkowy (rolnicy zwolnieni z podatków osobistych) rząd wprowadza taki wiek emerytalny, żeby NIE PŁACIĆ emerytur! To jest działanie antypolskie! Rozumiem wydłużenie okresu pracy, kiedy praca czeka, a ludzie uciekają na emeryturę. Ale tak nie jest. Rząd zamiast wziąć się za przywileje i tworzenie miejsc pracy szkodzi Polsce! W czyim interesie? Kto rządowi za to płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
aquaqu Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 30.03.12, 19:54 Już to widze gdyby do referendum doszło : Pytanie : " Jesteś za przedłużeniem wieku eremytalnego do 67 lat ?" - odpowiedz górnika , hutnika , pielęgniarki i większości motłochu : NIEEE! :D Niestety ludzie tego nie rozumieją do czego zmierza ten rząd. Sam im nie wierzę i na wybory nigdy już nie pójdę ale o dzięki Ci przeznaczenie- za to żeś za pomocą referendum nie dopuścił prostego ludu do głosu, bo ten jak opozycja zaneguje wszystko , a przede wszystkim tuskowe brak "gruszek na wierzbie" - Górnik wolałby obietnice kogokolwiek- ale dajcie mu kiwi na tyczce fasoli. Odpowiedz Link Zgłoś
aquaqu Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 30.03.12, 20:16 Już to widze gdyby do referendum doszło : Pytanie : " Jesteś za przedłużeniem wieku eremytalnego do 67 lat ?" - odpowiedz górnika , hutnika , pielęgniarki i większości motłochu : NIEE! :D Niestety ludzie tego nie rozumieją do czego zmierza ten rząd. Sam im nie wierzę i na wybory nigdy już nie pójdę ale o dzięki Ci przeznaczenie- za to żeś za pomocą referendum nie dopuścił prostego ludu do głosu, bo ten jak opozycja zaneguje wszystko , a przede wszystkim tuskowe brak "gruszek na wierzbie" Górnik wolałby obietnice kogokolwiek- ale dajcie mu kiwi na tyczce fasoli na boga.. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 21:17 aquaqu napisał: > Już to widze gdyby do referendum doszło : Pytanie : " Jesteś za przedłużeniem w > ieku eremytalnego do 67 lat ?" - odpowiedz górnika , hutnika , pielęgniarki i w > iększości motłochu : NIEE! :D Poczekaj! Stracisz pracę, albo zdrowie i pieniącze, wtedy dla innych też będziesz "motłochem" Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 21:33 Dzięki Bogu, do 2040 raczej i ja i ty niedożyjemy. Możesz protestować nawet, że nie zgadzasz się, żeby w 2033 nie wszczepiano komóry w ciało. Możesz też protestować, że zrobią z ciebie klona. Co to da? Wielkie NIC. Najwyżej wszczepią ci komórę rok później i sklonują niedoróbkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 21:47 Nie bierzesz pod uwagę, że 67 to teraz ustawowo będzie "wiek średni", więc chyba mamy szansę dożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 21:58 Mnie to nie grozi. Ja już swoje odpracowałem i to solidnie. Jeżeli urodziłeś się przed końcem XX w to masz szanse, nikłe, bo Jaruś, gdyby dali mu władzę, zniesie Polskę z mapy świata. Dupną sąsiedzi bombkę A i Kaczorek usmaży się na cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
aquaqu Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 22:06 Ja o światełku w tunelu ( w które nie do końca wierze ale to lepsza alternatywa niż się zapożyczać czy podnosic składki ) a Ty o Sobie samym - normalka. Dlaczego straciłeś prace? Zadałeś Sobie kiedykolwiek to pytanie? Tak jak Ty zostałem przez Ten chory kraj oszukany wielokrotnie obietnicami, ale w tej chwili nie widze innego wyjścia jak wdrożyć w życie to Co proponuje Tusk. Cieszy mnie to że dmuchamy na ciepłe, bo już nie zimne ale jeszcze nie gorące. Osobiście uważam że sami roztrwonili pieniądze ( siedziby Zusu - pałacyki w środku miasta , biurokracja, wysokie gaże sejmowych ).Ale teraz nie ma innego wyjścia : albo spierd.. stąd albo liczyć na to że to zadziała. Ja w każdym bądż razie licze na siebie a nie na ten kraj wiecznych obrad, kłótni i rzucanych kół ratunkowych by nie utonąć a w przyszłości nie podzielić losu Grecji...i niech mi nikt nie mówi o patriotyzmie. W każdym bądż razie mam prawo korzystania z systemu ubezpieczeń innego kraju..jeżeli mamy taką ochote. Jeszcze mam ochotę tu mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 30.03.12, 22:19 aquaqu napisał: > Ja o światełku w tunelu ( w które nie do końca wierze ale to lepsza alternatywa > niż się zapożyczać czy podnosic składki ) a Ty o Sobie samym - normalka. > Dlaczego straciłeś prace? Zadałeś Sobie kiedykolwiek to pytanie? Ależ ja pracuję, mam się dobrze i mam zamiar pracować do śmierci. Lubię swoja pracę i tak mi już zostanie. Nie znoszę jak ludzie, którym się w życiu powiodło, mają pracę, zdrowie i pieniądze innych traktują jako "motłoch". Motłochem, w tym sensie można zostać z dnia na dzień.... Odpowiedz Link Zgłoś
lechulook Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 31.03.12, 22:07 Realnym problemem jest brak kompleksowych przepisów prorodzinnych, rozwalanie (zmniejszanie) drugiego filara (czyli zabieranie przyszłym emerytom ich własnych pieniędzy odkładanych wreszcie na własne konto), zwiększanie zatrudnienia w administracji oraz "rak" toczący jej kadry (rosnąca banda niekompetentnych: ministrów, szefów, dyrektorów i kierowników - bez żadnej wiedzy merytorycznej, ale za to wsadzonych na stołki "w nagrodę", "za coś tam", po znajomości, itp.). Pana leniwego premiera nie stać na REFORMĘ emerytalną - stać go jedynie na NAJPROSTSZE I MAŁO SKUTECZNE ROZWIĄZANIE - no i oczywiście na pyskówkę z "pętakami". Nazywanie "debatą" tego trzymania ludzi za mordę i pokazywania kto tu ma władzę i jedynie słuszną rację ws. emerytur to jawna kpina z nas wszystkich - nas "pętaków". Gratuluję Polakom prezesa rady ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
vdziwny Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 01.04.12, 10:58 Uprzedzam, że ten drugi filar jest mniej pewny niż normalna emerytura. Zarządzający nim są anonimowi i pobierają z tych pieniędzy potężne wynagrodzenia i nie mają żadnej odpowiedzialnośsi za rozwój czy ich krach. Tu rząd niczego nie dorzuci w przeciwieństwie do ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
vdziwny Re: Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższ 01.04.12, 11:01 Głupstwa pleciesz za Ojrydzem i Kaczorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vdziwny Sejm. "Nie" dla referendum w sprawie podwyższen... 01.04.12, 10:51 Nie dziwię się że odrzucono projekt z referendum. Tak postawione pytania przapominają sławne 3X tak, które automatycznie zatwiedziło władzę ludu. Wynik z góry wiadomy. Ponadto w takim referendum pytające czy chcesz dotychczasowego okresu zatrudnienia i głodową emeryturę, albo pracować nieco dłużej i otrzymać nieco lepszą emeryturę, do głosowania nie można by dopuścić emerytów i tych którzy odejdą na nią w ciągu najbliższych 5 lat, bo ich to wcale nie dotyczy. Tak jak między innymi nadmuchanego Jarka , Ojrydza, no i bonzów związkowych podpuszczonych przez czynniki wrogie naszej obecnej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś