Dodaj do ulubionych

Polska niesmoleńska

• z_czarnolasu Polska niesmoleńska 15.04.12, 08:12
      świetny artykuł, przyjemnie przeczytać coś rozsądnego!
    • q-ku no cóż, jest nas więcej 15.04.12, 08:42
      ale statystyki nie oszukasz, pisze się i drukuje dla większości
      co jest głupie - bo raczej na siłę uczyć by toto...
    • malpa-z-paryza Polska niesmoleńska 15.04.12, 09:08
      o! sa jescze normalni ludzie w Polsce.
      brawo trzymajmy sie kupy...
    • ulegly_artur_atakuje Lud smoleński - 30 %, homolud Palikota - 10 % 15.04.12, 09:30
      Na szczęście 60 proc. jest normalne

..........
      Uległy Artur daje czadu :)
      www.youtube.com/watch?v=8tKB1Bcdu18
    • bling.bling Polska niesmoleńska 15.04.12, 10:17
      Człowieku, nie tłumacz się ze swojego życia! Bo komu się tłumaczysz? Żyj jak chcesz. Oglądaj TVN albo, nie oglądaj. Kup se iphona albo nie kupuj. Jedź tramwajem albo samochodem. Tylko litości! przestań się tłumaczyć. To jest nieznośne
      • irakirakirak Re: Polska niesmoleńska 16.04.12, 18:29
        On się nie tłumaczy, on się lansuje.

Wcielenie idei GW, człowiek idealny - wie, że wypada nie wiedzieć, kim jest Hanka Mostowiak. Wie, że nie wypada być fejsbukowym maniakiem, ale nie wypada też z FB w ogóle nie korzystać. Wie, że wypada mieć dość hałasu wobec Smoleńska i wie, że trzeba chcieć "normalnej" (niepisowkiej) Polski. Wie, że wypada być niewierzącym, ale nie zbyt nachalnie. Wie, że buddyzm jest fajny.

Jest wcieleniem lansowanych tu od dawna cnót i postanowił to dobitnie podkreślić, zgrywając biednego zagubionego indywidualistę i outsidera, licząc zapewne na szeroki odzew "takich jak on". Forumowiczów, którzy nie będą mogli się powstrzymać przed wykrzyknięciem "ja jestem taki jak ty! Wiem, że jestem lepszy niż inni, ale tak dokucza mi niezrozumienie!"

Żenada. Jak w podstawówce: "a ja nie słucham popu, ja gardzę popem, ja jestem metalem, ubieram się na czarno i nikt mnie nie rozumie. Jestem wspaniały. Ave satan!!!"

Tylko że w podstawówce jeden metal przypadał na cztery klasy, a ten tutaj udaje, że jest oryginalny.

No ale nic dziwnego - facet pracuje dla jednej gazety, a wierszówkę musi wyrobić.
    • tymienianieuwazajesz Polska niesmoleńska 15.04.12, 10:25
      Autor wyraził przekonania ogromnej liczby ludzi, co widać po komentarzach. Może ktoś wreszcie zauważy w redakcji Gazety, że całe rzesze Polaków (miliony konsumentów produktów medialnych) chcą czegoś innego niż taniej rozrywki, igrzysk politycznych i sensacji. Autor tekstu wyraził to co czuje wielu którzy chcieliby mieć interesujące media poruszające tematy mające wpływ na ich życie i opisujące zmieniający się świat. Zacząłem oglądać BBC i czytać prasę zagraniczną bo w u nas Smoleńsk i rewelacje typu człowiek pogryzł psa, a Gazeta dryfuje w stronę Faktu.
    • ruch040404 Polska pawlicka 2012 15.04.12, 10:46
      Smolar: Szanujmy Polskę smoleńską .
      GIENIU,
      ja nie potrzebuję twojej paplaniny, żebyśmy szanowali POLSKĘ smoleńską .
      I to z dwóch pozycji nie potrzebuję.
      TY mi GIENIU "załatw" LEPIEJ posłuchanie u PREZYDENTA POLSKI, albo chociaż u TWOJEGO wujcaHENRYKA.

AD MERITUM::
      SZANOWNY REDAKTORZE
      JACKU PAWLICKI-ksywa PUBLICYSTA.
      UPRZEJMIE proszę o kontakt , to ewentualnie NAŁADUJĘ Ci akumulatory, żebyś DUCHA nie gasił;;;
      taki WSTYD, to zwątpienie .
      NO i znowu ten BANAŁ , że "bardziej od SMOLEŃSKA POLSKA potrzebuje dostępnych mieszkań dla młodych". TO nie POLSKA potrzebuje TYCH mieszkań, to młodzi ich potrzebują.
      AD VOCEM:::
      A w ramach ćwiczeń w podgrupach mam "bojowe zadanie" dla "dziennikarzy" tzw. śledczych z Wyborczej; może magisterNR"ADAM ZAGOZDA"-alias ORZEŁ BIAŁY+orliki POZWOLI-ąąąąąąąąąąąąąąą.
      TRZEBA mi poznać prawdę o polskiej murawie na EURO 2012.
      ILE kosztowała , dotychczas , owa MURAWA - czytaj -TRAWNIK na czterech stadionach EURO 2012 pani ministry = WARSZAWA, POZNAŃ, WROCŁAW, GDAŃSK.

A ESTIME
      mgr inż. mechaNIC TADEUSZ PIECZONKA "60+3"-ZIELONY
      LATARNIK+drrrrrrrrrrrrr BONIem=MAC + ADAM.jasser@kprm.gov.pl
      11/14-cie years SANStravail/JOBless , non sans TRAVAIL WHISTLEblower
      ul. SZMARAGDOWA 31
      59 900 ZGORZELEC / 75 649 30 44 / WWW.ROPOIWZK.COM
      tel.kom. 6 99,99 12 06 , 724 866 256
      ruch040404@wp.pl
    • wendrowczyk Re: Polska to nie zydoUBekistan -POszoł won z tąd 15.04.12, 10:49
      a tak wszystko dobrze z głową? Wziąłeś tabletki?
    • szczemirek Polska niesmoleńska 15.04.12, 10:57
      Dziękuję za prosty, mądry tekst.
    • z.potocki Polska niesmoleńska 15.04.12, 11:22
      Dzięki bo zacząłem się bać że staję się jakiś dziwny. Na szczęście nie jestem sam.
    • pyskata666 Polska niesmoleńska 15.04.12, 11:38
      a... co to jest "miesny jez"?
    • rekin.finansjery Wiekszych bzdur dawno nie czytalem... 15.04.12, 11:47
      Nawet nie che mnie sie wyliczac.

Ten gosc na serio to pisze czy to podwojne dno ma i ironizuje tuskomatolkow?
    • frankyfranky Polska niesmoleńska 15.04.12, 13:06
      Co tak bardzo łączy Smoleńsk z historią śmierci tego dziecka, że aż trzeba to zaznaczać w tytule? Czy chodzi może o budowanie skojarzeń?
    • od-or Polska niesmoleńska 15.04.12, 15:03
      Polska niesmoleńska =Polska normalna
    • 1ewkas Polska niesmoleńska 15.04.12, 15:20
      Osłupiałam, czytając: "Urodziłem się katolikiem..."
      Ewenement, pan jest jedynym takim na świecie, drogi dziennikarzu GW !
      Urodził się pan Polakiem, panie redsaktorze, katolikiem stał się pan później i to pomimo swojej woli.
      • marine10 Re: Polska niesmoleńska 16.04.12, 00:17
        Wy , towarzyszko , na pewno nie urodziliście się Polką .
    • nsz-towiec Haniebny gw..y pismak ! 15.04.12, 22:28
      Lączy jakąś idiotyczną "sprawę Madzi" z Tragedią Narodową ostatnich lat . Hańbą rządu RP Tuska. Który POniżył Polskę .
    • marine10 POdła manipulacja pismaka gw . 16.04.12, 00:08
      Żeby sPOstponować , miesza NARODOWĄ TRAGEDIĘ z brukowymi newsami . POdłe to i obrzydliwe . Ale czego się sPOdziewać ? 22 lata w gw ..
    • b_hunter Polska niesmoleńska 16.04.12, 06:19
      W którym miejscu Polska stała się krajem normalnym i jakiej normalności mówimy?
      Żyjemy - widzę - w dwóch różnych krajach.
    • zbig1951 Polska niesmoleńska 16.04.12, 10:03
      Cytuje: "Boję się też o Polskę, która wreszcie stała się normalnym krajem. Nie chciałbym, aby przestała być normalna"

Czy Polska jest normalnym krajem?
      Jak moze Polska byc normalnym krajem skoro rzadzi tu bezprawie a nie prawo?
      1.Czy w normalnym kraju partykularne interesy wlasnej partii sa wazniejsze od dobra Ojczyzny?
      2.Czy w normalnym kraju psuje sie prawo zmieniajac je "pod" aktualnie sprawujaca wladze partie?
      3.Czy w normalnym kraju najwazniejsze osoby w panstwie lataja samolotami trupami ktore predzej czy pozniej musza sie rozbic?
      4.Czy w normalnym kraju praca ludzka jest niegodziwie wynagradzana zas ten kto jest u zloba moze wszystko?
      5.Czy w normalnym kraju kazdy kto ma odrobinke wladzy nad wspolobywatelami uzywa tej wladzy dla wlasnych prywatnych interesow lub przynajmniej dla "bezinteresownego" wykazania innym "kto tu rzadzi"?
      6.Czy w normalnym kraju urzedy i instytucje musza miec z definicji zawsze racje zas obywatel-petent z definicji musi zawsze racji nie miec?
      7.Czy w normalnym kraju mozliwe jest aby ludzie pracowali na tzw."umowach smieciowych" i nie posiadali zadnej ochrony prawnej?
      8.Czy w normalnym kraju mozliwe jest aby ludzie odpowiedzialni za podejmowanie decyzji nie ponosili z tego tytulu zadnej ale to kompletnie zadnej odpowiedzialnosci, wedle zasady im wyzszy szczebel wladzy tym wieksza bezkarnosc?
      9.Czy w normalnym kraju mozliwe jest aby ludzie bezdomni i bezrobotni byli pozostawieni sami sobie?
      10.Czy w normalnym kraju mozliwe jest aby ludzie ktorzy wpadli w pulapke tzw. "spirali zadluzenia" nie mieli zadnej drogi wyjscia z takiej sytuacji i nie uzyskiwali zadnej pomocy?

Wiec prosze mi nie wmawiac ze Polska jest normalnym krajem.
      • nintom Re: Polska niesmoleńska 16.04.12, 10:45
        Zbigu

dużo dłuższą listę pytań niż pańska możnaby sformułować dla USA (choćby odnośnie ich ślużby zdrowia czy przepisów dotyczących broni)

NIE MA KRAJU, ANI CZŁOWIEKA KTÓRY JEST NORMALNY - bo nie wiadomo co to jest normalność - rzeźnik z Oslo dla jednych jest normalny dla innych nienormalny

jeśli czlowiekowi się coś nie podoba to powinien się starać to zmienić - albo szukać swojej normalności gdzie indziej

pozdrawiam
    • nintom Polska niesmoleńska 16.04.12, 10:37
      Patriotyzm to dla mnie praca, rodzina i płacenie podatków.

PROSZĘ PANA - MAM NADZIEJĘ, ŻE TAKICH JAK PAN JEST WIĘCEJ !!!!

ja się mniej boję niż Pan, bo jestem starsza i nie zostawiam dzieci na tym pięknym ale tak absurdalnym świecie - tak samo jak Pan martwię się 'rozlatywaniem się' wspólnej Europy

nie rozumiem tylko ludzi typu p. Sakiewicza czy Terlikowskiego, którzy mają dzieci i nie widzą, że wspólna Europa daje znacznie większe bezpieczeństwo niż poodgradzane, zbrojące się państwa narodowe - to już było - i z jakimi rezultatami

pozdrawiam !!
      • aaannemarie Re: Polska niesmoleńska 16.04.12, 18:58
        Praca, rodzina i płacenie podatków to były wartości moich przodków (protestantów zresztą). Była też żelazna reguła: nie skarż się na swój los, staw mu czoła. Dziś fora opływają jedną wielką skargą na nieudane życie. Nikt się już nie wstydzi.
    • wyszynekwanda Re: Polska niesmoleńska 16.04.12, 17:41
      Wreszcie!!! Mam analogiczne odczucia. Nie powiem jednak aby mnie ta samotność szczególnie męczyła... Lepiej poczytać czy posłuchać dobrej muzyki niż toczyć dyskusje o Kaczyńskich, matce Madzi, durnowatych celebrytach czy podobnie groteskowych postaciach serialowych. Szkoda życia. Serdecznie pozdrawiam.
    • irakirakirak Polska niesmoleńska 16.04.12, 18:17
      Taczin... Aż nasmarkałam na klawiaturę ze wzruszenia.

Ale zaraz, zaraz. To GW? Ta sama gazeta, która w głównym wydaniu lub przynajmniej w dodatku lokalnym co rusz katuje mnie sprawozdaniami z konferencji rodziców Madzi, próby samobójczej matki Madzi itp.? Ta sama gazeta, w której nie ma dnia bez wojny POlsko-pisowskiej?

Cholera. Autor rzeczywiście musi być już długo na tej emigracji wewnętrznej, jeśli tego nie zauważył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka