Dodaj do ulubionych

''Iron Sky':' swastyka na księżycu

29.04.12, 15:05
Kolejna polska recenzja, która narzeka na film, bo nie jest w nim pokazane jak Polacy zabijają nazistów. Film jest rewelacyjny i na świecie zgarnia pozytywne recenzje nie tylko od krytyków, ale przede wszystkim od internautów :)

Film bardzo zabawny, lekko moralizatorski, idealnie wyważony, w dodatku satyryczny.

Nie wiem czego oczekiwał autor recenzji, ale dla każdego widza, który potrafi w przeciwieństwie do niego zachować dystans do polskiej martyrologii seans będzie udany. Film zabawny, lekki i zawiera dużo akcji.

Do tego mnóstwo smaczków jak choćby parodia legendarnej sceny z Upadku i wiele, wiele innych.

W Polsce nigdy nie doczekacie się takiego kinowego żartu.
Obserwuj wątek
    • art.usa.live Re: ''Iron Sky':' swastyka na księżycu 29.04.12, 17:12
      ekiwok napisał:

> Kolejna polska recenzja, która narzeka na film, bo nie jest w nim pokazane jak
      > Polacy zabijają nazistów. Film jest rewelacyjny i na świecie zgarnia pozytywne
      > recenzje nie tylko od krytyków, ale przede wszystkim od internautów :)
      >
      > Film bardzo zabawny, lekko moralizatorski, idealnie wyważony, w dodatku satyryc
      > zny.
      >
      > Nie wiem czego oczekiwał autor recenzji, ale dla każdego widza, który potrafi w
      > przeciwieństwie do niego zachować dystans do polskiej martyrologii seans będzi
      > e udany. Film zabawny, lekki i zawiera dużo akcji.
      >
      > Do tego mnóstwo smaczków jak choćby parodia legendarnej sceny z Upadku i wiele,
      > wiele innych.
      >
      > W Polsce nigdy nie doczekacie się takiego kinowego żartu.

Filmu tego nie widziałem.
      Ale masz rację co do Polskiej krytyki.
      Czytałem świetną książkę historyczną złożoną z pracy kilku Amerykańskich profesorów historii,
      o przyczynie drugiej wojny światowej "Ta wymuszona wojna" Davida L. Hoggan.
      W książce tej są opisy historyczne, z dowodami historycznymi.
      W Polsce jest ta książka zakazana, bo nie pisze się wkoło o Holokauscie Polskim,
      na swych żydach.
      Jak ktoś tu na forum powiedział;_
      "Ci wykręcają historię by stać jako czyści i święci, to jest mentalność Polaka Kolaboranta".

Ten kto żyje tylko przeszłością, zapomina żyć dziś.

Stare i aktualne; Ten światowy finansowy wielkokapitalizm kocha wojnę.

Ja wychodzę z tego założenia że Niemcy w przypadku konfliktu zbrojnego,
      będą stać militarnie po stronie Izraela.
      (Charlotte Knoblauch druga Przewodnicząca Międzynarodowego Związku żydowskiego
      żąda od Merkel 25.04.2012)
    • makoshika Całkowicie się z tobą NIE zgadzam. 30.04.12, 11:55
      Film jest płytki i infantylny, w sam raz wpasowujący się w coraz bardziej dominującą również w Polsce poetykę prymitywnej "kultury" masowej. Roi się w niej od ignorantów tworzących dla półgłówków.
      Ponieważ internet został opanowany przez motłoch, to jak coś zbiera świetne opinie internautów, rozsądek nakazywałby ostrożność. Mogę wymienić kilkadziesiąt rzeczy, które zebrały entuzjastyczne opinie internautów, a od których do dzisiaj tłumom zbiera się na wymioty.
      W polskim kinie były już żarty na temat 2 wojny i martyrologii nieporównanie bardziej inteligentne od bzdury o nazistach z ksieżyca, ale widać jesteś za młody, by to pamiętać.
    • amrik Sadzac z tych zdjec to jest to idiotyczne 30.04.12, 13:18
      Ale tez trudno wyrokowac, trzeba wczesniej obejrzec. Forma komediowa jest do tego tematu jak najbardziej odpowiednia, bo traktowanie na serio bazy Nazistow na Księżycu nie wytrzymaloby zadnej krytyki. Pytanie czy jest to tak debilne jak na to wskazuja zdjecia. Mam nadzieje ze nie. Chociaz, niemalo jest osob, co wierza w nazistowskie bazy jesli juz nie na Księżycu to na biegunie.
    • misoretu9 Prezydent USA 30.04.12, 20:46
      "Jesteśmy świadkami kłótni w Radzie Bezpieczeństwa ONZ, gdzie pierwsze skrzypce gra pani prezydent USA (Stephanie Paul), zajadła feministka, ufająca tylko swej doradczyni od spraw wizerunku."

Wiele humoru ucieka gdy się nie zajarzyło, że ta postać to oczywista parodia Sary Palin, prawicowej kandydatki na wiceprezydent w ostatnich amerykańskich wyborach.
      Naprawdę nie wiem co autora skłoniło do wniosku, że to "zajadła feministka". Bo to kobieta i ma za najbliższego doradcę kobietę? No to nie za dobrze świadczy o Szczerbie.
    • my.foolosophy ''Iron Sky':' swastyka na księżycu 02.05.12, 00:42
      Recenzja marna... Miłośnikom prawdziwego kina Iron Sky gorąco polecam! Komedia, pastisz, szydera zarówno z reżimu nazistowskiego, ale przede wszystkim z obecnej sytuacji społeczno-politycznej na świecie. Przemycone wątki z innych filmów, w tym z Upadku. Film jest kiczowaty, bo taki właśnie ma być, to nie przypadkowy niechciany efekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka