ado43 I bardzo dobrze 14.05.12, 21:27 Wreszcie coś ciekawego zaczyna się dziać. Ludzie powinni występować z KK jeśli nie czują się z nim związani i czują że zapisano ich do sekty bez ich wiedzy i zgody co jest naruszeniem praw człowieka. Może niedługo zaczną przerabiać kościoły na dyskoteki jak w Belgii - wtedy chętnie się wybiorę! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 21:28 Ta cała apostazja i akcje wypisowe - to jest chore. Prawie każdy nigdzie się nie zapisywał. ZOSTAŁ ZAPISANY. A nawet gdyby, to co my q.... żyjemy w średniowieczu? Jesteśmy NIEWOLNIKAMI i Pan musi nas wyzwolić? POWINNO wysatarczyć OŚWIADCZENIE W URZĘDZIE CYWILNYM i ew. powiadomienie czarnych przez urząd. I tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alica32 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 21:30 verver napisał "Polskę po 1989 rozkradł i zniszczył styropian, który dzisiaj reprezentuje popisowa formacja, w której opozycję reprezentują zwolennicy kolbizmu i kibolizmu. Okrągły Stół był wydarzeniem bez precedensu w skali cywilizacji judeo - chrześcijańskiej, gdyż uniemożliwił hekatomby ofiar wojny domowej przy zamianie klasy próżniaczej. Złodziejski styropian zniszczył polską gospodarkę, gdyż jej utrzymanie w polskich rękach polskich środków produkcji wymagało zachowanie dotychczasowej kadry menedżerskiej i kierowniczej. Solidarność reprezentująca i wówczas i dzisiaj najgorzej wykształcone odłamy polskiego społeczeństwa nie była w stanie przejąć funkcji zarządczych z braku kadr. Nową klasę próżniaczą cechowało i w 1980 i w 1989 i obecnie nie tylko brak erudycji, ale nawet brak adekwatnego wykształcenia i kwalifikacji. Nowa klasa próżniacza nie tylko, że nie ma umiejętności dla zarządzania organizmami gospodarczymi, ale nawet nie ma chociażby elementarnego przygotowania do wykonywania służby państwowotwórczej" I co pan Palikot teraz chce zaproponować. Hodowlę marychy rolnikom czy cus w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Z synagogi występują? 14.05.12, 21:32 Czerwona hołota w kościele nie była więc jak może z niego wystąpić? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Z synagogi występują? 14.05.12, 21:45 tony.c napisał: > Czerwona hołota w kościele nie była więc jak może z niego wystąpić? Wiesz co mnie zawsze śmieszy ? ; to ze jakiś komuszy aparatczyk , milicjant czy wojskowy jechał w drugi koniec Polski chrzcić dziecko. No i co robił klecha ? ano chrzcił !! zamiast wygnać takiego z kościoła i powiedzieć won dla mamony boga się wyrzekłeś !! Nie oni mamonę do kieszeni chowali i kropili komuszy pomiot ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 21:36 ja za Chiny Ludowe nie wystąpię z Kościoła katolickiego w razie kontroli ulicznej wszystkie papiery na katolika mam a że durnowaty arcybiskup kieruje episkopatem Polski to już inna bajka w przypadku próby usunięcie mnie z listy członkowskiej Kościoła będę składał apelację i nawet odwołam się do komisji rewizyjnej lub lokalnego sądu koleżeńskiego a na Kościół płacę,i to nawet dużo daję lubię muzykę organową,a w kościółku on tak ładnie brzmi ciekawe czy drogą elektroniczną mogą mnie usunąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Piłsudski to mógł skutecznie dokonać aktu onanii.. 14.05.12, 21:38 ...a że mu się to za każdym razem z apostazją kojarzyło, to wina jego spowiednika... Odpowiedz Link Zgłoś
jami100 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 21:41 Skoro nie wstąpił do Kościoła (lecz wcielono go bez pytania o zdanie) to i nie musi występować. Wystarczy, ze uzna, iż nie nalezy. W myśl doktryny religijnej kazdy ochrzczony i tak nalezy do końca życia, ale jakież to ma znaczenie? Jeśli ktoś się tym przejmuje, to znaczy, ze akceptuje ten poglad Kościoła. Palikot lubi teatr, ale brak mu konsekwencji, wiec pewnie i ta akcja będzie krótka jak spadajaca gwiazda. A z Piłsudskim to chyba niezupełnie tak było. O ile pamiętam, to po prostu zmienił wyznanie, zresztą ze względów osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek świętujemy wielkie apostazje 14.05.12, 21:54 świętujemy wielkie apostazje, świętujmy też małe nawrócenia: (...) był marksistowskim socjologiem, który miał udział w dechrystianizacji Polski. Potem jednak nawrócił się i zmarł, przyjąwszy sakramenty. ____________________________________ Guru Aghoreshwar Baba Palikot Do sądu za martwy świński ryj Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
claire.dk Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 21:58 Brawa dla p. Rozenka i p. Palikota !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 22:05 moja znajoma też (link - rysunek) też nie miała łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 22:21 "Cóż za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom niż zniszczyć przesąd " Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
stux Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 22:39 Może by jakiś projekt ustawy ułatwiający przejście przez tę poniżającą procedurę panowie posłowie, chyba że jurysdykcja w tej materii należy do mężczyzn ubierających się w sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
ko-gut Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 22:51 Wygodnie i szybko :-) www.erisgeengod.be/index.php?option=com_adsmanager&page=show_rules&Itemid=12 Odpowiedz Link Zgłoś
mattijjah Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 22:53 Nie no, Prawa Czlowieka są gwalcone! Na koloniach jakiś Szaman wziął mnie i przyjął do swojej wiary. Teraz się dowiaduje, że za wypisanie musze ZAPŁACIC dwie kozy o koniu (bo sie kojarzy) już nie wspomnę. NIE mogę żyć z tym dlużej! A jak mnie po śmierci weżmie i rzuci na te ich Wiecznie Zielone Pola? Ja mam KURDE ALERGIE! RATUJCIE! --- a morał z tego taki że kogo obchodzą cudze bajki i cudze majaki Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 23:04 Ponoć na wieść o planach Janusza Ojciec Święty Benedykt XVI zapłakał... Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 23:08 Wiem jedno - jeżeli chcę żyć z Bogiem w harmonii, nie potrzebuję żadnych pośredników; żadnych ekscelencji ani eminencji; żadnych cudzych rąk całować itp. Zaden duchowny nie ma prawa stawać na drodze między mną a Bogiem. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 15.05.12, 00:08 Kościół nie uznaje tzw. apostazji. Odpowiedz Link Zgłoś
punkoirarerecirding Andrzej Rozenek 15.05.12, 00:08 i co dalej rodzynek???? następnym etapem przejście na judaizm???sanhedryn???judenrat??? Odpowiedz Link Zgłoś
sakral Re: Andrzej Rozenek 15.05.12, 00:26 punkoirarerecirding napisał: i co dalej rodzynek???? następnym etapem przejście na judaizm??? sanhedryn??? judenrat??? ------------------------------------------ teraz Kościół Spaghetti(link) w ostatnich dniach idzie ostro na dialog z 14 encyklikami Znanego Pisarza Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Andrzej Rozenek 15.05.12, 07:23 punkoirarerecirding napisał: > i co dalej rodzynek???? > następnym etapem przejście na judaizm???sanhedryn???judenrat??? Naprawdę dla Ciebie za trudne - wyobrazić sobie, że dla kogoś dalej może znaczyć nic zgoła, tj. kompletny brak wiary w jakąkolwiek mitologię? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 15.05.12, 02:47 Kościół Katolicki nie ma nic z naukami Jezusa Chrystusa wspólnego. KK podszywa się pod Chrystusa, ale nie głosi i nie postępuje według Jego nauk. Zeby KK tylko jedną zasadę stosował, jak: NIE CZYN DRUGIEMU, CO TOBIE NIE MIŁE, to byłby już jeden krok do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kurzyrozumek Wystarczy by katolicy się opodatkowali 15.05.12, 02:55 Wystarczy by katolicy się opodatkowali, reszta z automatu wystąpi , tak jak jest w Niemczech , czy Austrii. Po co wyważać otwarte drzwi? Nie płacisz nie korzystasz i nie należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ratunku! Nie wiem co ja mam zrobić... 15.05.12, 07:49 kurzyrozumek napisała: > Wystarczy by katolicy się opodatkowali, reszta z automatu wystąpi , tak jak jest > w Niemczech , czy Austrii. Po co wyważać otwarte drzwi? > Nie płacisz nie korzystasz i nie należysz. O, właśnie! Można by jeszcze zażądać potwierdzenia (niechby notarialnego) i wtedy - obowiązkowo dokonać skreślenia z ewidencji. Ja - odkąd pamiętam - nic wspólnego z Kościołem nie miałam, ale zapewne robię za katoliczkę, bo mnie kiedyś ochrzczono (wiem, bo w rodzinnych papierach jest takie zdjęcie) - nie mam pojęcia w której parafii i gdzie mam szukać świadectwa chrztu. A ono jest nieodzowne dla celów apostazji. Niestety - wychodzi, że umrę jako katoliczka, jeśli się przepisy nie zmienią... Odpowiedz Link Zgłoś
gregoson Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 15.05.12, 06:48 Po poparciu przez RP bandyckiej ustawy emerytalnej, zaspaniu podczas ACTA i liście leków refundowanych, panowie z tej partii próbują się uwiarygodnić jako ludzie lewicy. Na samym antyklerykaliźmie to wy wszystcy panie Rozenek daleko nie ujedziecie. Robicie taki cyrk jak kiedyś Tusk ze ślubem kościelnym. Wiarygodność - 0 . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 15.05.12, 07:57 gregoson napisał: > Na samym antyklerykaliźmie to wy wszystcy panie Rozenek daleko nie ujedziecie. Chyba ujadą, zwłaszcza, że są - jak dotąd - jedyną partią antyklerykalną. A są ludzie w tym kraju, dla których to właśnie jest bardzo ważne, jeśli nie najważniejsze. > Robicie taki cyrk jak kiedyś Tusk ze ślubem kościelnym. Możesz coś więcej o tym cyrku ? Ktoś od Palikota wziął ślub kościelny, czy t.p.? > Wiarygodność - 0 . Czemu ...? Odpowiedz Link Zgłoś
kulomorus5 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 15.05.12, 07:13 Mam dwie uwagi: 1. Pan Rozenek już bardzo dawno wystąpił z Kościoła, więc nie bardzo zrozumiała jest ta cała szopka. 2. "Wystąpienie z Kościoła to droga przez mękę" - :) proszę odwiedzić ZUS, US albo inny urząd to najlepiej się przekonamy, gdzie jest droga przez mękę :P Odpowiedz Link Zgłoś
2tadeusz1958 powrót apostaty do Kościoła odbywa się w sali 15.05.12, 07:42 szpitalnej. Niemal w ciszy, bez kamer i wywiadów. Bóg jest miłosierny! Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: powrót apostaty do Kościoła odbywa się w sali 15.05.12, 08:34 2tadeusz1958 napisał(a): > szpitalnej. Niemal w ciszy, bez kamer i wywiadów. Bóg jest miłosierny! - Tak mawia też nasz proboszcz. To ich stara śpiewka! Głupota nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Mój pies chama przez ścianę wyczuje 15.05.12, 08:39 enedue3 napisał: > jak mawiał hr. Poniemirski . > Nazwiska tych panów mówią same za siebie. > Moja ciocia stwierdziła, iz po II Wojnie kwiat opadł (ziemianie) a gooowno zak > witło (fornale) uaktywniając się w rozmaitych resortach :) - Patrzajcie ino: arystokrata się odezwał. Pewnie malowany. Jak mawiała babcia: wesz wlazła na pańską sukmanę. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_bajer Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 15.05.12, 08:50 Obserwujac piątkowe zadymy rozpetane przez ultrakatolicki, "prawicowy" zwiazek zawodowy, taka mysl mnie naszła: Przeciez oni wszyscy juz dokonali apostazji i zapisali sie do nowej, smolenskiej religii. Czekam na chwile, gdy Kaczaffi z wpietym w klape malym samolocikiem wreszcie padnie na kolana przed nowym papieżem z Torunia. Oj, oj..ja wiem, ze prawicowe reguly pisowni wymagaja wielkiej litery dla papieża...ale jakos nie moge Odpowiedz Link Zgłoś