20.03.05, 12:42
W Krakowie odbywa się jakiś KJS czy coś w tym stylu.Zjechało
mnóstwo "rajdówek" na bazie rozpadającego szmelcu.
W sumie, to nic nadzwyczajnego.Jest tylko małe ale.
Niektórzy "sportowcy" robią sobie odcinki specjalne na normalnej drodze,
traktując inne pojazdy jak pachołki na placu manewrowym.
Dzisiaj widziałem kilka Peugotów 106,maluchów,Lancię Deltę i kilka Sejów.
Żaden na drodze nie jechał przepisowo!
Ciekawe co na to organizator?
Bo o Policmajstrów nie pytam.Oni mają to w....
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: KJS 20.03.05, 20:10
      Zajeżdżali do mnie kiedyś tacy "sportowcy" na regulację, były to dzieci
      starające się o jakieś licencję, dosiadające Reno Clio na gazie -bo taniej:))
      Pzdr.
      • krakus.mp Re: KJS 20.03.05, 22:14
        Wszystkie te pierdzidła w postaci malucha, powinny zostać zatzrymane na drodze
        przez drogówkę i odwiezione na parking (lub złomowisko)bez prawa powrotu.
        Ich układy wydechowe przekraczają kilkakrotnie dopuszczalną normę hałasu!
        • tomek854 Re: KJS 21.03.05, 00:54
          Młój wujek ( ale drugi, nie ten od syrenki) miał kiedyś A-grupowego malucha !!! A myśmy, dziecięciami będąc jeździli z tyłu, pod pałąkami... A łomot był, że jak cie nie mogę :) Do dziś mi w uszach dudni prawie :-)

Ale generalnie to jazda tym maluchem to było święto, bo normalnie jak wujek jechał na rajd, to miał zrobiony taki specjalny dyszel, który się montowało zamiast przedniego zderzaka, wtyczke do świateł i rajdówka sama sobie za lawetę robiła za polonezem :-)

Więc jak ktoś się chce ścigać maluchem, to proszę bardzo, to do dziś najtańsza rajdówka, znajomy mechanik żyje z przerabiania maluchów na KJSy i Rally Cross, ale jak któs na co dzień chce czymś takim jeździć to mandaty łupać powinni.

Inna kwestia, że kolega jeżdżący maluchem w okręgówkach ma taki specjalny papierek z automobilklubu, że to rajdówka, i pokazuje go przy rejestracji i go warunkowo dopuszczają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka