Dodaj do ulubionych

Czy przepraszać CBA?

18.05.12, 07:21
Ja nie bardzo wiem, kto kogo ma przepraszać, skoro sąd nie wydał takiego wyroku.
No i pozostaje pytanie w jakim stylu miałyby się odbyć te przeprosiny, ala Ziobro ? :
"W wykonaniu orzeczenia sądu: Ja, Zbigniew Ziobro przepraszam Pana dr Mirosława Garlickiego za wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława Garlickiego" - brzmiały przeprosiny napisane brązowymi literami na zielonym tle.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zbigniew-Ziobro-przeprosil-doktora-Garlickiego,wid,11842424,wiadomosc.html?ticaid=1e77f
Obserwuj wątek
    • terleo Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 07:43
      Ja, Kamiński, przepraszam:
      1. agenta T. za to, że dałem Mu tak trudne zadanie;
      2. Wszystkich Polaków za to, że zachowałem się nieprofesjonalnie, upolityczniając sprawę:
      3. Pana Premiera Kaczyńskiego za to, że skompromitowałem jego partię i przyczyniłem się do jej przegranej;
      4. Panią Sawicką za mobbing i podżeganie do przestępstwa;
      5. Jej Rodzinę na naruszenie dóbr osobistych.
      • pelny_luzak Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 15:00
        Może odpuśmy sobie to przepraszanie?

Sawicka jest winna i nie ma co do tego wątpliwości. Nie stosowano wobec niej mobbingu, bo Tomuś jej do niczego nie zmuszał. Może hormony rzuciły się jej na mózg, a może uznała, że złapała okazję i grzech nie skorzystać. Co jej się w głowie ulęgło wie tylko ona sama. Zapłaciła za to nie mało, bo publiczną kompromitacją, zapłaci jeszcze grzywną i odsiadką, której pewnie nie da się jej uniknąć. Za błędy się płaci.

CBA było bojówką PiSu powołaną do walki z przeciwnikami politycznymi. Widoczne to było jak na dłoni i dlatego kosztowało PiS utratę władzy. Po co w to mieszać jakoweś przepraszanie. PiS i Kaminski dostali to, co im się należało, też zapłacili za błędy. Tylko Tomusiowi przyschło niczym na psie. Za ku...o prawo nie ściga jak na razie.
      • and-j1 Kamiński przeproś za produkcję przestępców 18.05.12, 18:18
        terleo napisał:

> Ja, Kamiński, przepraszam:
        > 1. agenta T. za to, że dałem Mu tak trudne zadanie;
        > 2. Wszystkich Polaków za to, że zachowałem się nieprofesjonalnie, upolityczniaj
        > ąc sprawę:
        > 3. Pana Premiera Kaczyńskiego za to, że skompromitowałem jego partię i przyczyn
        > iłem się do jej przegranej;
        > 4. Panią Sawicką za mobbing i podżeganie do przestępstwa;
        > 5. Jej Rodzinę na naruszenie dóbr osobistych.
        >

• 1ewkas Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:06
      Jeszcze długa droga odwoławcza przed nami. I PiS nam nową modę wprowadza, w przeszłości nie dość, że co chwilę przepraszaliśmy jakichś kurdupli, to teraz będziemy szemrane instytucje przepraszać ? Może jeszcze sutenerów zwanych dla niepoznaki agentami ?
      • bool_a Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:15
        1ewkas napisała:

> Może jeszcze sutenerów zwanych dla niepoznaki agentami ?

Chyba nie sutenerów a amantów (tak przynajmniej utrzymuje pani Sawicka)
        • erte2 Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 10:16
          bool_a
          Nie amantów a żigolaków (wersja soft) / męskie ku... (wersja bardziej oddająca istotę rzeczy).
          • bool_a Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 10:27
            erte2 napisał:

> bool_a
            > Nie amantów a żigolaków (wersja soft) / męskie ku... (wersja bardziej oddająca
            > istotę rzeczy).

po przemyśleniu zmieniam zeznania: z amanta na dżentelmena:
            " w ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior:
            "Dodał, że zdaniem sądu nie znalazły potwierdzenia zarzuty o przekroczeniu "bariery cielesności" przez agenta CBA wobec Sawickiej, gdy wspólnie bawili się na dyskotece. Jak podkreślił sędzia, nie potwierdza tego przesłuchana jako świadek osoba, która była z nimi tego dnia na tańcach. "

• bool_a Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:12
      boykotka napisała:

> Ja nie bardzo wiem, kto kogo ma przepraszać, skoro sąd nie wydał takiego wyroku
      > .
      Czasem przeprosiny to zwykła przyzwoitość.
      > No i pozostaje pytanie w jakim stylu miałyby się odbyć te przeprosiny, ala Ziob
      > ro ? :
      > "W wykonaniu orzeczenia sądu: Ja, Zbigniew Ziobro przepraszam Pana dr Mirosł
      > awa Garlickiego za wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez t
      > ego Pana życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława
      > Garlickiego" - brzmiały przeprosiny napisane brązowymi literami na zielonym tle
      > .

boykotka napisała:

> Ja nie bardzo wiem, kto kogo ma przepraszać, skoro sąd nie wydał takiego wyroku
      > .
      > No i pozostaje pytanie w jakim stylu miałyby się odbyć te przeprosiny, ala Ziob
      > ro ? :
      > [i]"W wykonaniu orzeczenia sądu: Ja, Zbigniew Ziobro przepraszam Pana dr Mirosł
      > awa Garlickiego za wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez t
      > ego Pana życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława
      > Garlickiego" - brzmiały przeprosiny napisane brązowymi literami na zielonym tle
      >

Niezawisły sąd w procesie cywilnym wydał wyrok i Ziobro przeprosił, ale jak wiadomo sprawa pana doktora nie jest zakończona:
      „Biegły Austriak dr Wolfgang Wandschneider stwierdza, że zostawienie w sercu Floriana Mastalerza – pacjenta operowanego przez dr. Mirosława G. – gazika było „z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością" przyczyną drastycznego pogorszenia stanu chorego, co w konsekwencji doprowadziło do jego śmierci.”
      www.rp.pl/artykul/92106,667861.html
      „Chirurgowi grozi 5 lat więzienia”
      • 0721x Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:26
        pewien fachman z Australii zdiagnozował tutkę na 2 - 5 kg tnt który nadzwyczajnym wysiłkiem woli objawił się na pokładzie w czasie lotu ....
        • bool_a Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:49
          0721x napisał:

> pewien fachman z Australii zdiagnozował tutkę na 2 - 5 kg tnt który nadzwyczajn
          > ym wysiłkiem woli objawił się na pokładzie w czasie lotu ....

Jesli to ma być analogia to mylisz:
          - biegłego z "fachmanem"
          - Austriaka z australijczykiem
          - człowieka z tutką (cokolwiek to znaczy)
          - wiedzę z siła woli
          ......
    • terleo Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:22
      NIKT NIE MA PRAWA SĄDZIĆ CHIRURGÓW! RĘCE PRECZ OD LEKARZY!
      • l.m123 Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:47
        Właśnie w tym sedno sprawy panie terleo. Sądzić.
        Od wydawania wyroków w praworządnym państwie są sądy a nie politycy, nawet (a może szczególnie) piastujący urząd ministra sprawiedliwości i szefa prokuratury.
        Nie wiem czy rzeczony chirurg popełnił błąd w sztuce. Od wyjaśnienia tego i wydania wyroku jest sąd, a nie min. Ziobro.
        • vdziwny Re: Czy przepraszać CBA? 20.05.12, 11:26
          l.m123 napisał(a):

> Właśnie w tym sedno sprawy panie terleo. Sądzić.
          > Od wydawania wyroków w praworządnym państwie są sądy a nie politycy, nawet (a m
          > oże szczególnie) piastujący urząd ministra sprawiedliwości i szefa prokuratury.
          > Nie wiem czy rzeczony chirurg popełnił błąd w sztuce. Od wyjaśnienia tego i wyd
          > ania wyroku jest sąd, a nie min. Ziobro.
          Dla wyjaśnienia owego wacika podam z pierwszej ręki, że pewnego znanego chirurga w gdańskim szpitalu klinicznym wysłano za zbyt wolne wykonywanie operacji płuc na niechcianą emeryturę. Jeśli chirurg ma być stachanowcem i współzawodniczyć w prędkości operacji, to taki wacik łatwo może się zdarzyć, byle nie posądzono go o zbyt powole operowanie, co niektórzy błędnie kojarzą z brakiem wprawy!
    • jendrek121 Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:44
      brońcie złodziejki brońcie, pewnie od tego będzie więcej pieniędzy na drogi i oświatę ...
      Cytaty:
      Agent CBA: Tu masz pięćdziesiąt. A jak się uda z regulaminem, drugie.
      Sawicka: I wszystko na ten temat.
      Agent CBA: I wszystko na ten temat.
      Sawicka: Tylko żebyście w tym regulaminie fantazji wirtualnej tam nie wstawiali. Żebym miała jakieś myki do obrony.
      Sawicka: Powiem szczerze, że chciałabym to doprowadzić do końca, jeżeli coś z tego mielibyśmy oboje albo ty. Ale jeżeli jest tylko za friko, to to pieprzę.
      Wiesz, jest możliwość załatwienia sprawy i może ty być tez ugrał coś. (...) Pamiętaj, ile ja ryzykuje. Widzisz, co robi CBA i cała reszta.
      Bo ten telefon, którego byłeś świadkiem, świadczy o tym, że dobierają mi się do dupy. Może będą wybory za dwa miesiące, może będą za pół roku, może za trzy tygodnie. Stąd wiesz, ja muszę być przygotowana na każdy wariant. W politykę się nie musicie mieszać, tylko kasę dajcie.
      Tak mi się wydaje, że sto tysięcy, a może sto pięćdziesiąt. Wszystko zależy od tego, jaka kampania będzie. Przynosi się w torbie i nic więcej.
      K... mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę. Tylko problem jest, jak oni jeszcze raz wezmą władzę i na swoich ludzi powymieniają na kolejne władze.
      I rezyduję tutaj, na stałe przeprowadzam się i koniec i kręcimy lód, co półtora tygodnia jestem w Sejmie. Codziennie w robocie, Warszawa nasza.
      Będę miała wpływ na przekształcenie szpitali w spółki prawa handlowego. Jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć. Biznes na służbie zdrowia będzie robiony.
      Dzisiaj to oczywiście mówię ogólnikami. Do tego typu spraw będzie macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy.
      • jendrek121 Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:46
        czekam szczególnie na ten biznes na slużbie zdrowia...
        • l.m123 Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:01
          Wina Sawickiej raczej nie budzi niczyich wątpliwości. To, że wzięła w łapę jest dobrze udokumentowane. Powinna za odpowiedzieć niezależnie od tego czy CBA przekroczyło granicę kontrolowanego wręczenia łapówki czy nie.
          Odrębną kwestią jest odpowiedzialność za podżeganie do tego przestępstwa. Zgodnie z kodeksem karnym za podżegania odpowiada się w granicach odpowiedzialności za sprawstwo (art. 18 par.2).
          Zgodnie z tym co wiadomo o całej tej sprawie CBA przekroczyła granice kontrolowanego wręczenia łapówki określone przez ustawę i orzeczenia SN. Po pierwsze nie miała żadnej wiedzy o wcześniejszej przestępczej działalności sawickiej (wymóg do wszczęcia operacji), po drugie agent aktywnie namawiał do wszczęcia łapówki co jest niedopuszczalne i może stanwić właśnie przestępstwo podżegania.
          • l.m123 Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:08
            Kojarzę z prasy sprawę z bodajże z Białegostoku gdzie policjanci postąpili bardzo podobnie jak tu CBA (tam mieli jednak wcześniej informacje o działalności przestępczej). Zadaniowali informatora, żeby zaproponował i wręczył łapówkę urzędnikowi. Operacja technicznie zakończyła się sukcesem bo urzędas w łapę wziął. Tylko, że na ławie oskarżonych zasiadł nie tylko on - za łapownictwo ale i policjanci oraz informator - za podżeganie do łapownictwa.
            Urzędas próbował się bronić twierdząc, że dowody przeciwko niemu zebrano z naruszeniem prawa. Sad zgodził się z tym argumentem, ale stwierdził, że w Polsce nie działa zasada owoców zatrutego drzewa.
        • 3henryk Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 10:38

jendrek121 napisał:

> czekam szczególnie na ten biznes na slużbie zdrowia...

Bądź zdrów wsiowy głupku!!!!!
        • violka-pl Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 12:16
          I to jest całe podsumowanie możliwości korupcyjnych p. Sawickiej i Platformy. Nie wystarczą możliwości, trzeba jeszcze chcieć..
      • vdziwny Re: Czy przepraszać CBA? 20.05.12, 11:37
        Powyższe przypomina mi rzekome nagranie SB na temat wpowiedzi p. Wałęsy. Ten sam język.
    • kakule Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 08:55
      Miałem sen piękny sen,że cały lud Pisowski , Maciarewiczów, Kamińskich, Hofmanów i innych depozytariuszy jedynej prawdy udało się wysłać na Marsa.
    • mr_flash Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:19
      Problem w tej całej aferze jest taki że Sawicka gdyby nie CBA to pewnie by nie korumpowała na taką skalę. To że nie nadawała się na posłankę to fakt. A to że CBA nie miała jakiś mocnych dowodów na jej wcześniejszą korupcję co usprawiedliwiało by całą akcję to też fakt. Nie rozumiem dlaczego sąd nie zajął się tą drugą sprawą. W państwie prawa nie można badać obywateli czy są zdolni do korupcji i to posługując się metodami agenta Tomka. Czy gdyby nie uwodził Sawickiej to też by ona uległa korupcji. A na to że ją uwodził są chyba dowody. Choćby kwiaty jakie je przynosił. Skoro był to tylko biznes to po co kwiaty, czułe SMSy itp.
      • rodzaj_konta Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:52
        mr_flash napisał:

> Problem w tej całej aferze jest taki że Sawicka gdyby nie CBA to pewnie by nie
        > korumpowała na taką skalę.

Czyli to nie kwestia korupcji/łamania prawa, tylko skali??
        Mała korupcyjka jest OK?

> CBA nie miała jakiś mocnych dowodów na jej wcześniejszą korupcję co usprawiedli
        > wiało by całą akcję to też fakt. Nie rozumiem dlaczego sąd nie zajął się tą dru

Gdyby mieli to powinni wsadzić Sawicką przed akcją CBA, prawda?
        Ale oni mieli tylko Sawicką, która gania jak suka z cieczką za finansowaniem swojego przewału. I mieli czekać, żeby GW pisała, że trzeba CBA za nieudolność rozwiązać?

> też by ona uległa korupcji. A na to że ją uwodził są chyba dowody. Choćby kwiat

Na procesie wyszło, że rączki cały czas miał przy sobie i macanki żadnej nie było. To w kwestii etapu drugiego uwodzenia. W kwestii etapu pierwszego to uwaga naiwna. Tak jakby posłać tajniaka do Wołomina i potem dziwić się, że pił z nimi bo chciał się zaprzyjaźnić.
        I potem tą męską przyjaźń złamać. Łobuz.
      • wiechuta Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 10:43
        Sąd rozpoznał i wydał wyrok w sprawie Sawickiej. W sprawie prowokacji CBA w wykonaniu "agenta dla ubogich" postępowanie, ciągle niestety, prowadzi prokuratura w Rzeszowie. A swoją drogą ciekawe, czy wydatki ponoszone na CBA i jej akcje równoważą chociaż zyski z tych wykrytych łapówek?
        • rodzaj_konta Leming niedoczytał 18.05.12, 11:21
          wiechuta napisała:

> Sąd rozpoznał i wydał wyrok w sprawie Sawickiej. W sprawie prowokacji CBA w wyk
          > onaniu "agenta dla ubogich" postępowanie, ciągle niestety, prowadzi prokuratura
          > w Rzeszowie. A swoją drogą ciekawe, czy wydatki ponoszone na CBA i jej akcje r
          > ównoważą chociaż zyski z tych wykrytych łapówek?

"Rzeszowska prokuratura umorzyła śledztwo dotyczące przekroczenia uprawnień przez prokuratorów oraz funkcjonariuszy CBA i ABW przy zatrzymaniu w 2007 r. m.in. b. szefa MSWiA Janusza Kaczmarka. On sam zapowiada zażalenie do sądu.

Powodem umorzenia (w większości punktów) jest brak "ustawowych znamion czynu zabronionego" - poinformował zastępca prokuratora okręgowego w Rzeszowie Jaromir Rybczak."

• 6.smiech Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:32
      Wspolwinnych tej prowokacji ze strony PIS i CBA powinno sie scigac sadownie i dac kary wiezienia i obciazyc kosztami sprawy i wydanych pieniedzy na ta nielegalna akcje.
      • rodzaj_konta Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:54
        6.smiech napisał:

> Wspolwinnych tej prowokacji ze strony PIS i CBA powinno sie scigac sadownie i d
        > ac kary wiezienia i obciazyc kosztami sprawy i wydanych pieniedzy na ta nielega
        > lna akcje.

Złóż donisienie do prokuratury zamiast masturbować się bez sensu na forum GW
        • 3henryk Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 10:44
          rodzaj_konta napisał:

> 6.smiech napisał:
          >
          > > Wspolwinnych tej prowokacji ze strony PIS i CBA powinno sie scigac sadown
          > ie i d
          > > ac kary wiezienia i obciazyc kosztami sprawy i wydanych pieniedzy na ta n
          > ielega
          > > lna akcje.
          >
          > Złóż donisienie do prokuratury zamiast masturbować się bez sensu na forum GW

Nie chwal się , że jesteś etatowym koniobijcą kaczym.
        • 6.smiech Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 11:00
          rodzaj_konta napisał:

> Złóż donisienie do prokuratury zamiast masturbować się bez sensu na forum GW

Widze ze zal ci ze konik juz odpadl i nie masz co masturbowac a tylko mozesz bzdury wykapywac na tym forum.
    • aekielski Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:37
      W sejmie powinna stać na kolanach kolejka do CBA posłów - agentów, z premierem na czele. Odpuśćcie nam nasze winy. To nieprawda, że był zamach stanu na wicepremiera Andrzeja Leppera, to Sawicka was szukała a nie wy ją. Kwaśniewskiemu się upiekło, choć nie powinno, jak nie jego ta willa to kogo? Sawickiej źle z oczu patrzyło i dlatego ją wytypowaliście do prowokacji.
      Po tych przeprosinach będzie nadzieja w narodzie, że od 2015 roku w siedzibie CBA będzie obradować Biuro Polityczne PiS nad przywróceniem w Polsce normalności.
      • rodzaj_konta Re: Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 10:01
        aekielski napisał:

> emiera Andrzeja Leppera, to Sawicka was szukała a nie wy ją. Kwaśniewskiemu się

"- Wykluczyć należy, że Sawicka była wytypowana przez służby i od początku planowano przeciw niej działania - mówił w ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior."

Gąsior!!! I wszystko jasne, Gąsior-Kaczor!! Przerażający układ!
    • lehoo Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 09:42
      Jak to ten obmierzły żigolak, żartobliwie zwany agentem motywował ? Aa, już sobie przypomniałem: "Nie leć w c.h.u.j.a ! Bierz ! "
    • realizmforte Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 10:10
      Jak rajfury przed domem publicznym - kogo przeprosić, kogo nie przeprosić , a komu jeszcze międzyczasie wleźć w du.ę?? Oślizgły Ziobro postanowił proboszczom !
      Wszyscy upaplani w jednym błocie ! Dopiero polska polityka i jej politycy wyzwolili we mnie bezgraniczną pogardę , wcześniej to uczucie było mi to zupełnie obce. Potrzebujemy godności państwa prawa i LUDZI godnych je reprezentować, a nie takich szmat , które jak pasuje to się opluwają, a innym razem idą ręka w rękę w manipulacjach i upadlaniu Polski. Od dziesiątków lat te same skompromitowane, pyskate, bezczelne, świętoszkowate, pazerne gęby !! DOSYĆ !!! RATUNKU !!!!

• 3henryk Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 10:26
      Czarnecki to to śmieć piskomuny , pieprzy androny, zwyrodniałe okreslenia słowne, skandalicznie świadczą o nim jako polityku. Z wygladu świński pysk ze świdrującymi ślepiami kiernoza. Z kłamstw wszelkiej maści dostał osuwu kącika prawego ust, mówi ze śmieszną dykcją tak jak i jego kaczy prowodyr obciachu wszelakiego.To śmieć totalny , który uważa że będąc w ubikacji mozna paluchem ucierac doopsko, bo nikt nie widzi, itd itp.
    • erte2 Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 10:32
      Problem polega na tym że CBA pod rządami PiS-unie tyle tropiło korupcję co ją generowało. Mając do dyspozycji podsłuchy, agentów i wszelkie inne możłiwości dosyć łatwo jest wytypować kogoś kto jest podatny na korupcję. Niezależnie od ostatecznego i prawomocnego wyroku Sawicka padła ofiarą takigo działania. Była osaczana od dłuższego czasu (kwiatki, esemesiki, czułe wyznania itd.) - a że btrafiło na podatny grunt...
      Próbowano i z Kwaśniewskimi, i z Wałęsą ("przez młodego dojdziemy do starego"), i z Lepperem, i pewnie z wieloma innymi - ale nie wyszło. Tu "wyszło", udało się babę skołować i pewnie głupie babsko za to zapłaci. Tym niemniej metody stosowane przez kamińskiego i kaczyńskich jako żywo kojarzą mi się z metodami SB, CzeKa czy innych Gestap.
      • rodzaj_konta Re: Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 11:18
        erte2 napisał:

> Problem polega na tym że CBA pod rządami PiS-unie tyle tropiło korupcję co ją g
        > enerowało. Mając do dyspozycji podsłuchy, agentów i wszelkie inne możłiwości do
        > syć łatwo jest wytypować kogoś kto jest podatny na korupcję

Czyli jak na przykład posłanka PO. Typowy profil psychologiczny, co?

"- Wykluczyć należy, że Sawicka była wytypowana przez służby i od początku planowano przeciw niej działania - mówił w ustnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior."
        To jest spisek drobiu! Ale miejmy nadzieję, że Teflon da odpór!!

> owane przez kamińskiego i kaczyńskich jako żywo kojarzą mi się z metodami SB, C
        > zeKa czy innych Gestap.

I znów wychodzą braki w wykształceniu. Te cholerne reformy edukacji.

Gdyby to była któraś z w/w instytucji to nie ma opcji "nie wyszło". Już dawno Kwach, Bolek i erte2 przy okazji gniliby gdzieś w dole z wapnem (wesja lux) lub zwykłej dziurze w ziemi (wersja standard).
        • maxik-g Za mało ci płacą, brunatny. 18.05.12, 12:07
          Zdecydowanie.
      • apodemik Re: Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 11:52
        też byś wziął dużą łapówkę pod wpływem uwiedzenia?
        • vdziwny Re: Czy przepraszać CBA za Sawicką? 20.05.12, 11:02
          Przy takich okazjach obiecuje się nawet małżeństwo, a wzięcie pieniędzy od ukochanego nie zdaje się być przestępstwem.
    • sectral Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 10:43
      Nagłośnienie sprawy Sawickiej tuż przed wyborami, w taki sposób jak to uczynił Kamiński , z jednoczesną zwłoką w ujawnieniu sprawy Lipca, było ewidentnym przykładem wykorzystywania CBA do doraźnych celów politycznych, niezależnie od winy samej Sawickiej.
      A to, że efekt całej afery okazał się odwrotny od zamierzeń jej reżyserów, o to niech sami do siebie mają pretensje.
      To oczywista oczywistość, że Kamiński i cała wierchuszka ówczesnej CBA to funkcjonariusze
      partyjni PIS, oddelegowani na odcinek "walki z układem". Co bulwersuje, to fakt, że dla większości zwolenników tej partii jest to rzecz najzupełniej normalna. Według ideologii, którą wyznają, wszystkie organa władzy państwowej to posłuszne instrumenty rządzącej partii zobowiązane do realizacji jej polityki i obrony ich interesów. Interes Partii to interes państwa i narodu. Oczywiście pod warunkiem, że jest to właściwa Partia.
    • ddeb123 Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 10:47
      za co , zawszone kundle tego przykurcza Kaczyńskiego
    • 25cz Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 11:21
      Oglądanie i słuchanie panów Kamińskiego, Hofmana, Czarneckiego ... to ekstremalna próba, dla inteligencji i poczucia estetyki. Najzabawniejsze, z tej kompromitującej historii, jest epizod, jak dzielny agent Tomek, czmychał z wydmy, gdy miało dość do fizycznego zbliżenia, między nim a Sawicką. Być może, gdyby zamiast Sawickiej był Sawicki, nasz dzielny agent by uległ. Ta cała afera, jest wulgarną i prostacką prowokacją polityczną, typową dla faszystowski formacji. Nie sądziłem, że w wolnej Polsce, tyle energii i czasu, będziemy poświęcali na takie plugawe rozrywki. Używając nomenklatury pana Czarneckiego - to jest rozrywka, dla skundlonych Polaków!
      • rodzaj_konta Re: Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 11:23
        25cz napisał:

> tującej historii, jest epizod, jak dzielny agent Tomek, czmychał z wydmy, gdy m
        > iało dość do fizycznego zbliżenia, między nim a Sawicką.

Są jakieś granice poświęcenia dla Ojczyzny! Nie widziałeś zdjęć Sawickiej?
      • apodemik Re: Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 11:46
        widać Tusk się pośpieszył wyrzucając tę panią z PO, a sąd uznając ją za zwykłą łapówkarkę, a nie za ofiarę. w GW przykre fakty się nie liczą. Ważna jest antypisowska linia, nawet kosztem zdrowego rozsądku. Kundelki szczekają, karawana jedzie dalej
    • 25cz Czy przepraszać CBA za Sawicką? 18.05.12, 11:52
      Tak na prawdę, pani Sawicka, jest najmniej ważnym elementem tej, kryminalno-polityczno-obyczajowej intrygi. Problemem jest filozofia władzy rządzących i ich służb specjalnych w relacjach z obywatelami. Czy obywatele to pionki na szachownicy, w rozgrywce między partiami o władzę? Problem polega na tym, że ci panowie są doskonałymi żołnierzami, doskonale zmotywowani ideologicznie i fanatycznie oddani swemu wodzowi. Tacy ludzie potrafią uwieść część mniej rozgarniętej populacji Polaków - ludzi okaleczonych w PRL-u. Nie są jednak w stanie przedstawić wizji nowoczesnej Polski, kraju ludzi wolnych przed strachem do własnego państwa. Nie ta klasa, nie ta mentalność, nie ta kultura. To są herosi minionej epoki.
    • japolak Czy przepraszać CBA? 18.05.12, 12:00
      Zdarzyło się, iż jakiś inny "agent Tomek" uwodził moją żonę, skutecznie, o czym świadczyło zejście mojego konta na debet. Ale on był cywilem, wolontariuszem.
      Kurestwem jest prowokacja wobec osoby, nie mającej kryminalnej przeszłości, zachęcanie do złamana prawa, przez ludzi co prawa strzec mają. Z wykorzystywaniem "romantycznych" atutów.
      Z racji wieku "agent Tomek" - przepraszam, poseł RP - mógłby być moim synem. Zasłużony emeryt IV RP. Ale ja mam jeszcze 22 lata pracy przed sobą, dzięki ustawie PO. Z kręgosłupem co w poniedziałek drugi raz będzie operowany, sercem na baterie (kardiowerter) - ostanie 10 laty umów śmieciowych, nie wlicznych do wysługi lat. Nie mój wybór, lecz wymuszenie przez pracodawcę.
      Agent Tomek wysługiwał się, wysługuje i będzie wysługiwał. Były tajniak, ale nowego chowu, chroniony przez IPN, parmamentarzysta.
      Co najwyżej ma dylemat - za którym z patronów głosować? Kaczyński czy Ziobro? Wobec obu zasłużony.
    • vdziwny Czy przepraszać CBA za Sawicką? 20.05.12, 10:45
      Tu nie może być mowy o jakichś przeprosinach. Odpowiednia prokuratura powinna dokładnie zbadać, czy Kamiński nie przekroczył uprawnień każąc namawiać do przestępstwa. Ten gagatek czy nie przekroczył uprawnień podżegając do przestępstwa w łóżku. Powinni być ukarani wraz z Ziobrą i Kaczyńskim, a jak widzimy tych przestępstw jest więcej (sprawa Blidy i lekarza). Gagatek za męską prostytucję dostał wysoką emeryturę, a w dodatku mandat poselski w PiS. A mówią błazny, że nie działali z pobudek politycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka