Dodaj do ulubionych

Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob...

• komarrek Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 15:47
      Wydaje mi się że w demokracji mamy prawo wypowiadać własne zdanie, a może się mylę? Jeśli uważam że ktoś za kasę jedzie walczyć w obcym kraju i morduje ludzi (w tym cywilów) którzy nic nigdy nam nie zrobili to NIE BĘDĘ nazywał go bohaterem.
      • jendrek121 Re: Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy 18.05.12, 16:25
        Irak - zgodzę się z Wami ale Afganistan nie. Jeśli codziennie wlatują Ci osy do mieszkania to idziesz i niszczysz gniazdo a nie czekasz aż kolejne się rozmnożą. W Afganistan USA weszło po 11XI2001. Poza tym żołnierze nie mordują cywili - za to naprawdę powinno się pozywać do sądu.
        Kolejna sprawa że bronicie talibów którzy mordują kobiety źle ubrane, niszczą zabytki (posągu skalne Buddy), handlują narkotykami, za konwersję też czapa. A Wy tu sobie możecie apostazję zrobić i nikt wam kuli w łeb nie sprzeda.
        Mnie też się nie podoba ta wojna ale z dwojga złego należy wspierać Polaków a nie talibów tylko czy Wy do tego kiedyś dorośniecie?
        • nollet Re: Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy 18.05.12, 16:52
          jendrek121 napisał:

> Irak - zgodzę się z Wami ale Afganistan nie. Jeśli codziennie wlatują Ci osy do
          > mieszkania to idziesz i niszczysz gniazdo a nie czekasz aż kolejne się rozmnoż
          > ą. W Afganistan USA weszło po 11XI2001. Poza tym żołnierze nie mordują cywili -
          > za to naprawdę powinno się pozywać do sądu.
          > Kolejna sprawa że bronicie talibów którzy mordują kobiety źle ubrane, niszczą z
          > abytki (posągu skalne Buddy), handlują narkotykami, za konwersję też czapa. A W
          > y tu sobie możecie apostazję zrobić i nikt wam kuli w łeb nie sprzeda.
          > Mnie też się nie podoba ta wojna ale z dwojga złego należy wspierać Polaków a n
          > ie talibów tylko czy Wy do tego kiedyś dorośniecie?
          A co mnie Talib obchodzi w swoim kraju? Nie szanują kobiet? POlacy niektórzy szanują kobiety podobnie jak oni! Wojna nie polepszyła doli kobiet, mordercy najemni nie uczą szacunku wobec kobiet, mordują obywateli państwa które napadli. III Rzesza zabijała zydów bo roznosili tyfus, zgadzasz sie z tym powodem zabijania? Wysadzili Buddę Talibowie? Watykan uniecestwił wszystkie pogańskie religie, mordując ich kapłanów. Poza tym, Talibów wyszkolili kumple z USA przeciw ZSRR i teraz mordują swoich kompanów, by wmówić światu, ze powodem ich zbrodni jest zmach z 11 wrzesnia. Dlatego zamordowali Ben Ladena by nic nie mógł powiedzieć na temat zamachu, którego dokonał Bush, ich prezydent. Wziął za frajerów odszkodowanie ze Szwajcarii! Smierć frajerom!
    • josif47 Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 16:22
      Jezeli tak, to nalezy sie tez ss/manom....tez zolnierze...
    • nollet Najemnicy to bohaterzy? 18.05.12, 16:39
      Ci co oddali życie w obronie Narodu, w obronie naszych granic, to chuligani? Nie graniczymy z Irakiem, nie graniczymy z Afganistanem, nigdy w dziejach te Narody nie wyrządziły nam krzywdy, dlaczego wysłali najemników by za dodatkowe pieniądze mordowali obywateli tych państw? Kogo bronią wysłani żołnierze do Iraku, do Afganistanu? Polski? Czyich bronią interesów Polski? Jaki mamy interes by mordować niewinnych ludzi na ich ziemi? Wysyłani do Iraku wypowiadali sie w TVP podajac powody wyjazdu. Nie internacjonalizm! Nie! Korzysć materialna była powodem ich wyjazdu, za zarobione pieniądze mieli kupić mieszkanie, skończyć budowę domu, kupić samochód, etc, etc. Mordercy do wynajecia zarobione pieniądze tez pewnie przeznaczają na podobne zkupy! Dla ogromnej wiekszosci Polaków przebywajacy tam "żołnierze" to najmnicy wynajeci do mordowania niewinnych ludzi. To nie bohaterzy, nie bronią ani naszych granic ani naszego bezpieczeństwa. Ani Irak, ani Afganistan, nie był zagrożeniem dla nas, ani dla sojuszu wojskowego NATO. Nie ma i nigdy nie było żadengo racjonalnego powodu do wysłania mordercow z Polski , by w imieniu Polski w moim imieniu również, mordowali niewinnych ludzi!
    • excrement Mity o bohaterstwie lub podłości. 18.05.12, 16:49
      O bohaterstwie "sił pokojowych" na Bliskim Wschodzie można dyskutować mniej więcej jak o bohaterstwie "wyzwolicieli" z Armii Czerwonej. Ktoś może ocalał dzięki Rosjanom, inne osoby zostały przez nich zamordowane, okaleczone czy gwałcone. Uogólnienia to na ogół mity do mydlenia oczu.

Rozumiem, gdy szeregowy żołnierz czuje się pokrzywdzony, jeśli nazwą go mordercą z racji samego należenia do armii podejrzanej np. o ostrzelanie bezbronnych cywilów. Procesowanie się zaś za neutralnego "najemnika" wydaje się żałosną próbą utwierdzania mitu o ogólnym bohaterstwie. Ten sam żołnierz może zasłużyć na szacunek za jedną akcję, a na więzienie za inną.
    • zapora10 Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 16:51
      Brawo Marcin !
    • piotrws23 Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 16:55
      ..W USA żołnierze, którzy wracają z misji, to bohaterowie....

tak szczegolnie "urodzeniu 5 lipca" cha cha cha
    • shroeder1970 Gortat, jak taki patriota jesteś.. 18.05.12, 16:56
      ... to dlaczego grasz za szmal w obcej drużynie? Graj w polskiej za polskie pieniądze.
    • piotrws23 Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 16:58
      przypominam talibowie to wytwor usa.
      • dyktator_bolandy Re: Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy 18.05.12, 17:02
        jasne. Podobnie cały islam, a Mahomet to marionetka Ća. Kiedys jakis Rosjanin do kamery stwierdził , ze polska okupacja Kremla w XVII w była za pieniądze z Waszyngtonu.
    • ulanzalasem Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:01
      W USA żołnierze, którzy wracają z misji, to bohaterowie.

Bohaterowie, o których się zapomina, bohaterami to byli ludzie ryzykujący życie po ataku na WTC (niezależnie od teorii spiskowych, którzy nie mogli doprosić się o odpowiednią opiekę medyczną, wsparcie od rządu.
      Amerykanie najeżdżają wybrane państewka, Gortat z całym szacunkiem wypowiada się jak celebryta w TV kiedy polityk potrzebuje wsparcia - tak się wykorzystuje znane twarzy w US&A.
      Dzisiaj w US&A panuje cenzura, nie wolno krytykować rządu, wojska, nie ma reporterów, dziennikarzy, stacji, które tak jak w kwestii Wietnamu itp. potrafiliby pokazać prawdę, inny obraz poza papką serwowaną w mainstreamowych stacjach. Ale wojsko nie jest głupie, od tamtych lat nauczyło się, że media mogą im bardzo zaszkodzić ;)
      Polska jest traktowana przez US&A w kwestii swoich wojen jak sługus na posyłki i żaden aktor, muzyk czy sportowiec tego nie zmieni.
    • musiccda85 Może mnie ten żołnierzyk zaskarżyć... 18.05.12, 17:15
      proszę bardzo może ten żołnierzyk mnie zaskarżyć żołnierze pojechali tam tylko i wyłącznie mordować bo niby w jakim celu prócz przypodobania się stankom zjednoczonym ? jak chcą bronić kraju to niech zostaną w Polsce bo ta wojna tam trwa i trwa i końca nie widać... czekać tylko aż w końcu uderzą na iran i znowu pojedziemy bronić Polski...
    • kshatriya Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:15
      Gortat słaby na boisku mocny w pysku. Sprzedał się Amerykanom i poucza.
      Zapomniał o wolności słowa
      a nasi najemnicy hańbią swój mundur służąc złej sprawie za pieniądze i przelewając niewinną krew
    • aone Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:17
      gortat dla mnie to wysoki klaun a jego :karac internautow itd dobitnie to potwierdza. W USA powracajacy zolnierze nie sa wcale zadnymi bohaterami. Bzdur niech nie opowiada bo wiem jak tam sie ich wita i jaki jest do nich stosunek. Poza tym oni rzeczywiscie walcza o interesy USA. nasi nie walcza o interesy polski a tym bardziej o moje. polska gowno ma ze swoich tzw. misji. Jedyne co ma to wydatki a jeszcze USA domaga sie placenia pieniedzy po wycofaniu sie z tych pseudo misji od swoich pomagierow, w tym polski. Zaangazowanie polski w to misyjne gowno nie ma dla polski zadnych korzysci a zolnierze ktorzy tam jada jada takze zwyczajnie dla pieniedzy. Skoro nie chca jechac to sie ich po prostu wywala z wojska i tyle. Jednak jak nie chca jechac, zawsze moga szukac innej pracy. Tak jak kazdy inny zwyczajny czlowiek. I nie widze najmniejszego powodu, zeby byli jakims wyjatkami i zeby im jeszcze bic poklony. Bez przesady.
    • mcguirre Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:18
      Zobaczyć Gortata w berecie. Bezcenne :)
    • fawad Pan Gortat nieco przesadził ... 18.05.12, 17:18
      Jest w USA sekta zwąca się Westboro Baptist Church, która znana jest z demonstracji organizowanych podczas pogrzebów żołnierzy zabitych w Iraku i Afganistanie. Członkowie tej sekty stają wzdłóż trasy pogrzebu z transparentami chwalącymi zabijanie amerykańskich żołnierzy. Ma to być karą (wg. nich) za moralny upadek USA. Te demonstracje i głoszone podczas nich hasła są bardzo bolesne dla rodziny zabitego, która uczestniczy w kondukcie pogrzebowym ale wszelkie próby zablokowania ich na drodze sądowej nie udały się. Sądy w USA kilkukrotnie wypowiadały się na ten temat, zawsze chroniąc prawo członków sekty do wolności słowa.

Jeśli pan Gortat życzy sobie by polskie sądy karały za wypowiedzi nieprzychylne wobec polskich żołnierzy uczestniczących w misjach niech nie powołuje się na przykład Stanów Zjednoczonych.

- TomiK
    • ziutekliv21 zolnierze SS tez byli bohaterami dla Niemcow. 18.05.12, 17:21
      "W USA żołnierze, którzy wracają z misji, to bohaterowie"
      Tak, tak. A im wiecej cywilnych Afganiczkow zabija to tym wieksi bohateroiwe.
      Zyjemi w demokracji, dlatego krytyka powinna byc doupuszczalna
      • junzor Re: zolnierze SS tez byli bohaterami dla Niemcow. 18.05.12, 18:17
        nazywanie najemnikami owszem ale życzenie/cieszenie się z cudzej śmierci ( zwłaszcza rodaka) jest conajmniej nie na miejscu
    • syczak najemnikom juz się w dupach poprzewracało 18.05.12, 17:25
      we łbach mieli już dawno nasrane
    • lukas6042 Re: Do wszystkich śmieci... 18.05.12, 17:34
      No proszę Cię... w 39 r. to bym ich nie zobaczył, za szybko wiali wraz z dowódcami do Rumunii i na Węgry. A w 45, to "wyzwalali" nas radzieccy żołnierze, a polskie mundury to były w kronice filmowej. Polski żołnierz od kilku stuleci specjalizuje się w manewrze odwrotu, żeby użyć eufemizmu.
    • zenon444 honor! 18.05.12, 17:34
      Oto honor!
    • cillian1 Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:36
      A ja napiszę dość kontrowersyjnie!
      Bardziej szanuję tego gamonia, co wszedł do siedziby PiS.
      Z kilku powodów:
      - robił to za darmo (przynajmniej tak jest oficjalnie)
      - nie atakował obcych, bez znaczenia ludzi (choć skończyło się fiaskiem)
      - na jego uposażenie, wyszkolenie, wykarmienie, nie poszły miliardy
      - gdyby się jemu udało (sukces), byłoby trochę szumu i niesmaku, ale - SUKCES

O żołnierzach nie napiszę co myślę, ale zastosowana metoda - dla inteligentnych moja opinia jest znana!
    • czarnyrowerzysta Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:37
      Panie Gortat, a gdzie pan płaci podatki?Jak w USA,to nie masz prawa zabierać głos w tym temacie. To ja płacę podatki , i to z mojej kasy i innych podatników finansuję się tą bezsensowną wojnę.
    • wilem07 bohaterowie 1 dnia pokazówka a potem maja ich w d. 18.05.12, 17:41
      Julian Tuwin "Do prostego człowieka"

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
      Przylepiać zaczną obwieszczenia,
      Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
      Na alarm czarny druk uderzy
      I byle drab, i byle szczeniak
      W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
      Że trzeba iść i z armat walić,
      Mordować, grabić, truć i palić;
      Gdy zaczną na tysięczną modłę
      Ojczyznę szarpać deklinacją
      I łudzić kolorowym godłem,
      I judzić "historyczną racją",
      O piędzi, chwale i rubieży,
      O ojcach, dziadach i sztandarach,
      O bohaterach i ofiarach;
      Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
      Pobłogosławić twój karabin,
      Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
      Że za ojczyznę - bić się trzeba;
      Kiedy rozścierwi się, rozchami
      Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
      A stado dzikich bab - kwiatami
      Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -
      - O, przyjacielu nieuczony,
      Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
      Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
      Króle z pannami brzuchatemi;
      Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
      Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
      Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
      I obrodziła dolarami;
      Że coś im w bankach nie sztymuje,
      Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
      Lub upatrzyły tłuste szuje
      Cło jakieś grubsze na bawełnę.
      Rżnij karabinem w bruk ulicy!
      Twoja jest krew, a ich jest nafta!
      I od stolicy do stolicy
      Zawołaj broniąc swej krwawicy:
      "Bujać - to my, panowie szlachta!"
      • simonvdh Re: bohaterowie 1 dnia pokazówka a potem maja ich 18.05.12, 18:13
        dziękuję
      • koalalumpur Tuwim ja zwykle... 18.05.12, 18:30
        ...doskonaly!
    • trombozuh Uczcie się, dzieciaki 18.05.12, 17:42
      Żadna władza nie może sobie pozwolić na krytykę żołnierzy. Przecież służba wojskowa w charakterze mięsa armatniego to zaszczytny patriotyczny obowiązek. I gdy Tusk, Kaczyński albo jakiś inny sejmowy świnopas powie - Do boju! to trzeba biec wprost pod strzelające karabiny. Inaczej sąd polowy.
      I tak jest nie najgorzej. Teraz co najwyżej mogą postraszyć człowieka sądem i grzywną. Za czasów Gobbelsa za krytykowanie SS-manów człowiek trafiał wprost do obozu.
      A przy okazji - sram na Gortata.
      • wilem07 Re: Uczcie się, dzieciaki 18.05.12, 17:55
        Do prostego człowieka

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
        Przylepiać zaczną obwieszczenia,
        Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
        Na alarm czarny druk uderzy
        I byle drab, i byle szczeniak
        W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
        Że trzeba iść i z armat walić,
        Mordować, grabić, truć i palić;
        Gdy zaczną na tysięczną modłę
        Ojczyznę szarpać deklinacją
        I łudzić kolorowym godłem,
        I judzić "historyczną racją",
        O piędzi, chwale i rubieży,
        O ojcach, dziadach i sztandarach,
        O bohaterach i ofiarach;
        Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
        Pobłogosławić twój karabin,
        Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
        Że za ojczyznę - bić się trzeba;
        Kiedy rozścierwi się, rozchami
        Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
        A stado dzikich bab - kwiatami
        Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -
        - O, przyjacielu nieuczony,
        Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
        Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
        Króle z pannami brzuchatemi;
        Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
        Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
        Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
        I obrodziła dolarami;
        Że coś im w bankach nie sztymuje,
        Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
        Lub upatrzyły tłuste szuje
        Cło jakieś grubsze na bawełnę.
        Rżnij karabinem w bruk ulicy!
        Twoja jest krew, a ich jest nafta!
        I od stolicy do stolicy
        Zawołaj broniąc swej krwawicy:
        "Bujać - to my, panowie szlachta!"
    • the_rapist Co Ci biedni Afgańczycy zrobili Polakom że Ci wysy 18.05.12, 17:46
      Co Ci biedni Afgańczycy zrobili Polakom że Ci wysyłają wojska pacyfikujące wioski?

Powyzsze zdanie zostalo usuniete przez cenzorow jako lamiace prawo lub regulamin.
    • zanimmnieznowzbanuja Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy ob... 18.05.12, 17:48
      "Ja czy ty siedzimy sobie spokojnie przed telewizorem, a ktoś za nas, za nasz kraj, naraża życie."

Zawze uwazalem ze nalezy czytac "prase" mozna sie wiele dowiedziec dzis dowiedzialem sie ze Afganistan to "moj" kraj ........... a ja do tej pory durny myslalem ze Polska.
      • xolaptop Re: Gortat w mundurze: Karać internautów, którzy 18.05.12, 18:42
        podobno człowiek uczy się całe życie
    • loki_locutus A wolność słowa? 18.05.12, 17:49
      Właściwie to nie wiem, czemu się tak wkurzyłem słowami jakiegoś koszykarza, ale fakt faktem, że się wkurzyłem. Ja wiem, że osobnik ten mieszka w USA, które – z Guantanamo, Patriotic Act i innymi dewiacjami – dawno przestały być krajem demokratycznym. Ale może ktoś powinien mu przypomnieć, że istnieje coś takiego jak wolność słowa? I że ludzie, którzy uważają, że morderstwo jest morderstwem – niezależnie od tego, czy zostało dokonane na zlecenie mafii czy na zlecenie rządu – zaś mordercom należy się potępienie, a nie honory – mają prawo swoje poglądy wyrazić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka