Dodaj do ulubionych

Lemingi zatopią prawicę

03.08.12, 12:24
Demografia jest nieubłagana: dzisiejsze Lemingi staną sie w dużej części za kilka lat podtatusiałymi wyborcami partii prawicowej, zaczną chodzić do kościoła, a nastepnej fali lemingów nie ma. Nie tylko dlatego, że dzieci w szkołach jest 2X mniej, ale także dlatego, że sporo młodych ludzi mieszka w GB, i tam już zostaną. Redaktor z GóW próbuje wciskać propagandę, ale sam ma pełno w gaciach.
Obserwuj wątek
    • wymiatator1 Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:28
      A PO to co jeśli nie partia prawicowa???
      • entropia Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 12:45
        Generalnie felietonik tak przekłamany że... tylko leming może to kupić.

Kolejna odsłona tej samej wojenki. Kiedyś środowisko Agorowe przekonywało, że każdy chce być bezmyślnym osobnikiem posiadającym wyższe wykształcenie (bo tyle znaczyło słowo 'wykształciuch' zapożyczone z Sołżenicyna). I faktycznie sporo mało rozgarniętych czytelników brało to za dobrą monetę.

A teraz każdy czytelnik ma chcieć być bezrefleksyjnym osobnikiem, którego szczytem marzeń jest all-inclusive. I pewnie znowu sporo bezrefleksyjnych z lubością będzie powtarzać jakimi oni fajnymi lemingami są.

A głównym atrybutem Leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia, a nie chęć posiadania samochodu służbowego. Zapewne zaraz pojawi się tu parę komentarzy ludzi, którzy choć czytać umieją, to rozumieją niewiele. Radośnie stwierdzających, że 'tak, jestem światły, europejski, chodzę do starbucks-a. jestem Lemingiem'.
        • dejtrejder Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 13:14
          Prawica czyli kto? Bo PIS to socjalistyczna partia jeśli chodzi o gospodarkę opętana ideologicznie przez kościół.
          PO zresztą podobnie...

Jest tylko jedno małe ugrupowanie, które jest prawicowe w swoich poglądach na gospodarkę. Było by idealne gdyby nie równie wielkie skażenie ideologiczne kościołem w ich przypadku.
          • supermarjan Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 13:43
            nie wiem czy ten krtetynski aplet odpowiedni o doda komenta, tzn pod odpowiednim postem:

tos mnie zaciekawil. jaka to partia?
            dzieki.
            • bezspokoju Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 14:45
              Pisać pajacu nie potrafisz, wypowiedzieć "własnych" myśli też. Napisz , co myślisz o darciu mordy na cmentarzach. Napisz, jak widzisz opluwanie kombatantów POWSTANIA przez zasrańców bijących się na stadionach i wokół nich, gdy jedyną SZKODĄ jest wybity ząb lub podbite oko.
              • andrzejto1 Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 14:50
                bezspokoju napisała:

> Pisać pajacu nie potrafisz, wypowiedzieć "własnych" myśli też. Napisz , co myśl
                > isz o darciu mordy na cmentarzach. Napisz, jak widzisz opluwanie kombatantów PO
                > WSTANIA przez zasrańców bijących się na stadionach i wokół nich, gdy jedyną SZK
                > ODĄ jest wybity ząb lub podbite oko.

To akutar było opluwanie tych, którzy pod powstańców się podpinają. I tyle. A co do zarańców potrafiących się tylko bić to pooglądaj:

www.kibice.net/forum/viewtopic.php?p=461351czy
                www.fs24h.pl/topics15/patriotyczne-oprawy-vt1283.htm
                demotywatory.pl/2420096/Patriotyczne-oprawy
                I w tym ostatnim podpis doskonale pasujący do ciebie.
                • bezspokoju Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 15:14
                  Pewnie ten bełkot odzwierciedla stan Twojego umysłu. Szczerze współczuję.
                  • tetlian A od kiedy to PiS jest prawicowe? 03.08.12, 17:06
                    A od kiedy to PiS jest prawicowe? Ta partia jest bardziej lewicowa niż PO. Ich program to socjalizm pełną gębą. Denerwuje mnie, że podział na prawicę lewicę większość ludzi tworzy głównie na linii światopoglądowej (czyli głównie religia vs ateizm), a nie gospodarczej (kapitalizm vs socjalizm). Według takiego podziału kim są ludzie tacy jak ja (czyli otwarci światopoglądowo ateiści (podobno lewica) o poglądach kapitalistycznych (a tu prawica))?
                    • rydzyk_fizyk Re: A od kiedy to PiS jest prawicowe? 03.08.12, 21:22
                      Komentator GW popełnia żenujące błędy w założeniach.

Po pierwsze Platforma jest równie prawicowa, a w każdym razie konserwatywna, jak PiS.
                      Po drugie tak samo na swój sposób są konserwatywni jej wyborcy - w tym lemingi. Co widać po kluczeniu PO w sprawie związków partnerskich, Kościoła czy in vitro.

Różnice pomiędzy tymi partiami i pomiędzy ich elektoratami mają charakter plemienny a nie demograficzny. Ot taka próba racjonalizacji własnych wyborów i brnięcie w pułapkę konsekwencji. Tu zresztą Platforma ma trudniej bo ona jest głównie "Nie-PiSem".
                      • wolnemiastoursynow Re: A od kiedy to PiS jest prawicowe? 04.08.12, 00:00
                        Oczywiście, że lemingi to konserwa. Są głusi na "mądre argumenty" prawicy bo nie chcą zmian, nie chcą kolejnej zawieruchy z numeracją RP, gdzieś mają dylematy na kogo pluć w rocznicę jakiejś klęski. Ciężko harują, żeby spłacić mieszkanie, posłać dzieci do dobrej szkoły i od czasu do czasu pojechać all-inclusive. Dlatego są konserwatywni i niestety bezrefleksyjni, stąd utajona lub jawna (na szczęście coraz rzadziej) homofobia, rasizm i ksenofobia.
                  • wiesniak70 Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 18:18
                    To rzeczywiscie straszne wydarzenie, ale nie mniej straszne niz przejecie wladzy obiecankami 3x15, pozniej dla utrwalenia tej wladzy obsadzenie wszystkiego co sie da swoim.
                  • hermilion Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 19:45
                    A twoj brak kultury osobistej odzwierciedlaja twoje wypowiedzi.
            • koloratura1 Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 15:05
              supermarjan napisał:

> tos mnie zaciekawil. jaka to partia?

Chyba chodzi o kanapę Korwina - Mikke; nie pamiętam jak się toto nazywa...
          • tymon99 Re: Kaczyński to prawica? Od kiedy? 03.08.12, 14:37
            dejtrejder napisał:

> Prawica czyli kto? Bo PIS to socjalistyczna partia jeśli chodzi o gospodarkę op
            > ętana ideologicznie przez kościół.

nie przez kościół, a przez sektę. finansowaną i sterowaną z moskwy.
          • bart_canada Dokladnie, PIS to polskie NSDAP 03.08.12, 20:55
            socjalistyczna solidarnosc z lumpenproletariatem (pamietam jeszcze te pomysly mieszkania za zlotowke), podlana zasciankowym nacjonalizmem. PO to inna smieszna skorumpowana, nieudolna partyjka, ale przynajmniej nie jest sekta.

A co do artykulu, to powiedzmy sobie szczerze, nie ma w Polsce zbyt wielu 'wyksztalconych' mlodych. Wiekszosc to dyplomy bezwartosciowe, zdobyte oszustwem albo z jakis podejrzanych uczelni. Ale pomijajac to marne wyksztalcenie, mlodzi instynktownie wiedza, ze czasy martyrologii sie skonczyly.
        • robokopo Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 13:32
          > A głównym atrybutem Leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia (...)

O Boże! Jaki to się znalazł przenikliwy profeta... Tylko dlaczego te twoje przepowiednie jakoś dziwnie brzmią jak wyciągi z pisowskich biuletynów propagandowych? To twoje "samodzielne" myślenie każe ci je powielać i głosić?
          • waszenka Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 13:37
            no i masz, zabolało w pustą główkę jak tylko napisane inaczej niż nakazano
            • robokopo Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 22:03
              waszenka napisał:

> no i masz, zabolało w pustą główkę jak tylko napisane inaczej niż nakazano

Tak, tak, pustą główkę... Profesorowie, którzy nie głosują na jedyną sprawiedliwą partię też mają pusto w głowie. Cały wasz grajdoł nie robi nic innego jak poddaje racjonalizacji swoje porażki. Znany mechanizm psychologiczny... Tak sobie przedstawić niedostępny owoc pożądania, by przestał być pożądany... No i oczywiście siebie wywyższyć... "Jestem lepszy, moralniejszy, bardziej przenikliwy". Żałosna błazenada.
        • empirio Kto jest lemingiem? 03.08.12, 14:15
          entropia napisał:

> A głównym atrybutem Leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia, a ni
          > e chęć posiadania samochodu służbowego.

W takim razie lemingami są prawicowcy, zwłaszcza sympatycy PiS. Przecież w tym środowisku wiara w nieomylność wodza jest niepodważalnym dogmatem.
          • andrzejto1 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 14:25
            empirio napisał:

> entropia napisał:
            >
            > > A głównym atrybutem Leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia
            > , a ni
            > > e chęć posiadania samochodu służbowego.
            >
            > W takim razie lemingami są prawicowcy, zwłaszcza sympatycy PiS. Przecież w tym
            > środowisku wiara w nieomylność wodza jest niepodważalnym dogmatem.
            >

Wyborcy PiS nie są prawicowcami, bo PiS nie jest prawicą. Ale jak się bezkrytycznie wierzy w GW to się takie głupoty opowiada lemingu...
            • empirio Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 14:33
              andrzejto1 napisał:

> Wyborcy PiS nie są prawicowcami, bo PiS nie jest prawicą. Ale jak się bezkrytyc
              > znie wierzy w GW to się takie głupoty opowiada lemingu...

Są "prawicą" w takim sensie, w jakim się w Polsce używa tego słowa. Ale OK, na potrzeby rozmowy z Tobą mogę się obyć bez słowa "prawica" i wtedy powiem tak: skoro głównym atrybutem leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia, to lemingami są osoby z kręgów konserwatywno-katolickich, np. sympatycy PiS. Przecież w tym środowisku wiara w nieomylność wodza jest niepodważalnym dogmatem.
              • andrzejto1 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 14:42
                empirio napisał:

> andrzejto1 napisał:
                >
                > > Wyborcy PiS nie są prawicowcami, bo PiS nie jest prawicą. Ale jak się bez
                > krytyc
                > > znie wierzy w GW to się takie głupoty opowiada lemingu...
                >
                > Są "prawicą" w takim sensie, w jakim się w Polsce używa tego słowa. Ale OK, na
                > potrzeby rozmowy z Tobą mogę się obyć bez słowa "prawica" i wtedy powiem tak: s
                > koro głównym atrybutem leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia, t
                > o lemingami są osoby z kręgów konserwatywno-katolickich, np. sympatycy PiS. Prz
                > ecież w tym środowisku wiara w nieomylność wodza jest niepodważalnym dogmatem.
                >

Serio? A mnie się wydaje, że dokładnie tak samo wyborcy PO traktują Tuska. Zadłużył państwo, ogranicza swobody demokratyczne. Pod jego rządami państwo przestaje spełniać swoje podstawowe funkcje, ale cóż. Wódz ma zawsze rację...

Więc i jedni i drudzy mają lemingozę...
                • empirio Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 14:55
                  andrzejto1 napisał:

> Serio? A mnie się wydaje, że dokładnie tak samo wyborcy PO traktują Tuska. Zadł
                  > użył państwo, ogranicza swobody demokratyczne. Pod jego rządami państwo przesta
                  > je spełniać swoje podstawowe funkcje, ale cóż. Wódz ma zawsze rację...
                  >
                  > Więc i jedni i drudzy mają lemingozę...

Nie jestem wyborcą ani PiS, ani PO, a więc chyba mogę obiektywnie spojrzeć na tę sprawą. Wymieniłeś kilka błędów PO - tych błędów jest znacznie więcej, ale czy to znaczy, że ci, którzy głosują na partię popełniającą błędy są lemingami? Przecież wszystkie rządzące do tej pory partie z PiS na czele popełniały błędy. Trudno znaleźć partię bezbłędną, obawiam się, że takiej nie ma. A skoro tak, to lemingiem jest każdy, kto popiera jakąś partię. A chyba nie o to chodzi w koncepcji leminga.
                  PO w odróżnieniu od PiS nie jest partią wodzowską, a Tusk nie występuje w roli nieomylnego autorytetu. Dlatego leming, jako osobnik, który samodzielnie nie myśli, zdecydowanie bardziej kojarzy mi się z wyborcą PiS niż PO.
                  • wiesniak70 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 18:21
                    Nie jest wodzowska? Ciekawe co na to Schetyna :)
                    • empirio Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 19:11
                      wiesniak70 napisał:

> Nie jest wodzowska? Ciekawe co na to Schetyna :)

To dobry przykład. Porównaj sytuację Schetyny z sytuacją wyrzuconych z PiS-u ziobrystów i PJN-owców. Na tym przykładzie dobrze widać jedną z istotnych różnić między partią wodzowską, jaką jest PiS, a niewodzowską, jaką jest PO.
                    • pe11 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 19:11
                      No to wyobraź sobie takie Schetynę albo Gowina w PIS-ie. Nie przetrwaliby jednego dnia, prezes by ich osobiści ukatrupił, tak jak zrobił to z Ziobrą i całą masą innych.
                • iksior66 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 15:43
                  > Serio? A mnie się wydaje, że dokładnie tak samo wyborcy PO traktują Tuska. Zadłużył
                  > państwo, ogranicza swobody demokratyczne. Pod jego rządami państwo przestaje spełniać
                  > swoje
                  >podstawowe funkcje, ale cóż. Wódz ma zawsze rację...

A tu się mylisz, większość wyborów PO nie patrzy na Tuska jak w święty obrazek, wprost przeciwnie. Głosują na PO tylko ze względu na strachu przed PIS.
                  • leming.nr1 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 15:49
                    iksior66 napisał:

>. Głosują na PO tylko ze względu na strachu przed PIS.

Nie podbudowuj ich tak, jaki strach. Jest to raczej niechęć do PiS-u i SLD.
                    • norbertrabarbar Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 15:57
                      Właśnie.

Głosować na SLD to tak jakby się tęskniło za komuną. Głosować na PiS to tak jakby oddać prawo w ręce skinów i księży.

Jak ktoś nie chce powrotu komuny i nie zgadza się na dyktat kościoła wobec państwa i na gloryfikowanie łysych kretynów to na kogo ma głosować? Zostaje PO jako mniejsze zło.

Czy PO jest mniejszym złem? Nie wiem. Nikt nie wie tego na pewno.
                      • hermilion Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 19:48
                        Bo skini rzadza w PiS - slyszysz siebie?
                  • asteroida2 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 15:55
                    > A tu się mylisz, większość wyborów PO nie patrzy na Tuska jak w święty obrazek,
                    > wprost przeciwnie. Głosują na PO tylko ze względu na strachu przed PIS.

Ano właśnie. To jest jednak zadziwiające, jak wielką sympatię do PO przypisują jej wyborcom zwolennicy PiS. W rzeczywistości ci, którzy głosują na PO, zwykle wcale nie wierzą Tuskowi i zwykle nawet niezbyt go lubią. I chętnie zagłosowaliby na kogoś innego, ale po prostu boją się, że gdyby to zrobili, to PiS stałoby się najsilniejszą partią w Polsce.

Dlatego wizja "lemingów" jest kompletnie błędna i dowodzi tylko tego, że jej twórcy żyją w oderwaniu od rzeczywistości. "Wiernych wyznawców Tuska" jest zaledwie garstka. Cała reszta traktuje go po prostu jako mniejsze zło.
            • iksior66 Re: Kto jest lemingiem? 03.08.12, 15:39
              To nie GW nazwało PIS prawicą tylko oni sami się tak nazwali. A UPR (której jak mniemam jesteś sympatykiem z racji jej prawicowości) nawet nie ukrywa, że w starci PO-PIS sympatyzuje tym drugim.
        • zulavdh Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 14:52
          Z jakich źródeł czerpiesz wiedzę o tym, że lemingi nie myślą samodzielnie? Czy powtarzanie bredni Rydzyka, Macierewicza et consortes ma dowodzić umiejętności samodzielnego myślenia? Mam 58 lat, jestem wykształcona na dobrej uczelni, znam języki obce, jak widać umiem korzystać z komputera i jestem lemingiem. Nie znam wielu osób w moim wieku mających podobną do mojej kondycję umysłową, a znani mi wyznawcy PisU, niezależnie od wieku, to zupełne bezmózgi. Poprawiają sobie samoocenę pogardliwie traktując lepszych od siebie, za komuny objawiało się to mówieniem "inżynierek", "doktorek".Teraz o mądrzejszych mówi się lemingi, ale rzeczywistości to nie zmienia, ciemnota pozostanie ciemnotą, chyba, że zacznie się kształcić.
          • silesia7 Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 15:16
            Nie jest Pani lemingiem, bo nie spelnia Pani kryterium wiekowego.
          • entropia Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 16:15
            > Z jakich źródeł czerpiesz wiedzę o tym, że lemingi nie myślą samodzielnie? Czy powtarzanie bredni Rydzyka, Macierewicza et consortes ma dowodzić umiejętności samodzielnego myślenia?

A pani argumentacja nie ma najmniejszego sensu. To, że osoba Y jest niezbyt mądra nie czyni osoby X mądrą. A tak wynika z pani wypowiedzi.

A ja nie próbowałem udowadniać, że słuchacz Radia Maryja jest gigantem intelektualnym, więc nie wiem z kim pani dyskutuje. Bo wydaje mi się, że nie ze mną, tylko z jakimś pani wyobrażeniem na temat tego, jaki jest ktoś, kto ma (zapewne) inne poglądy niż pani. Zapewne - bo nie ma pani zielonego pojęcia jakie mam poglądy, wykształcenie, światopogląd, ale udało się pani wpleść w wypowiedź zarówno Rydzyka i Macierewicza, prostych robotników z czasów komuny i ogólną ciemnotę.
          • wiesniak70 Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 18:29
            Mimo tych wszystkich atutow i tak nadalabys sie tylko do szorowania klatki u nas.
          • hermilion Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 19:51
            "a znani mi wyznawcy PisU, niezależnie od wieku, to zupełne bezmózgi. Poprawiają sobie samoocenę pogardliwie traktując lepszych od siebie,"

"Teraz o mądrzejszych mówi się lemingi, "

I ty jesteś ta mądrzejsza?

Czy to przypadkiem wywyższanie się?

NIe wiem jakie uczelnie konczyłaś ale kultury osobistej to tam nie wykładali.
        • zulavdh Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 14:56
          entropia napisał:

> Generalnie felietonik tak przekłamany że... tylko leming może to kupić.
          >
          > Kolejna odsłona tej samej wojenki. Kiedyś środowisko Agorowe przekonywało, że k
          > ażdy chce być bezmyślnym osobnikiem posiadającym wyższe wykształcenie (bo tyle
          > znaczyło słowo 'wykształciuch' zapożyczone z Sołżenicyna). I faktycznie sporo m
          > ało rozgarniętych czytelników brało to za dobrą monetę.
          >
          > A teraz każdy czytelnik ma chcieć być bezrefleksyjnym osobnikiem, którego szczy
          > tem marzeń jest all-inclusive. I pewnie znowu sporo bezrefleksyjnych z lubością
          > będzie powtarzać jakimi oni fajnymi lemingami są.
          >
          > A głównym atrybutem Leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia, a ni
          > e chęć posiadania samochodu służbowego. Zapewne zaraz pojawi się tu parę koment
          > arzy ludzi, którzy choć czytać umieją, to rozumieją niewiele. Radośnie stwierdz
          > ających, że 'tak, jestem światły, europejski, chodzę do starbucks-a. jestem Lem
          > ingiem'.
          A' propos entropii, to z wypowiedzi wynika, że w głowie duża.
        • pjpb Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 15:31
          "głównym atrybutem Leminga jest brak umiejętności samodzielnego myślenia"
          trzeba dodać: poczucie bycia lepszym wynikająca z przynależności do grupy reprezentującej nowoczesność, przebojowość i sukces. ot taki element mentalności stadnej.

A przede wszystkim - jest to element zaklinania rzeczywistości. Statystyki w znikomym stopniu popierają mem wygodny dla platformy...
          • kryszard_lwie_serce Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 16:53
            Bzdura. poczytaj o lemingach. główna cecha leminga jest jego instynktowny ped ku zagładzie (stadnej).
            • bialoskory Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 18:43
              "Bzdura. poczytaj o lemingach. główna cecha leminga jest jego instynktowny ped ku zagładzie (stadnej). "

z ta zaglada (stadna) to akurat bzdura takze mitem zwany
              pl.wikipedia.org/wiki/Leming#Mit_o_samodestrukcji
              en.wikipedia.org/wiki/Lemming#Misconceptions
              zastanawiam sie chyba, znam jezyk obcy, do kosciola nie chodze, umiem plywac, chyba tez zaliczam sie do lemingow ;)
              • zigzaur Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 21:03
                Mówisz, cechą leminga jest stadny pęd ku zagładzie?
                A jeśli ten pęd przybiera postać lotu we mgle badziewnym samolotem na jeszcze badziewniejsze lotnisko? Stado liczyło prawie 100 sztuk.
            • hermilion Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 19:53
              To napisał zwolennik PO .. reprezentując zwykły wśród zwolenników tej partii poziom (nie) wiedzy.
        • kryszard_lwie_serce Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 16:50
          Podstawowa cecha leminga jest jego wrodzony i niepohamowany stadny instynkt pędu który w konsekwencji prowadzi od jego zagłady. Raz na jakis czas cale stada leminow (cale populacje) zaczyna pędzić za swoim przywódca, pędzić w kierunku morza, gdy wreszcie natrafia na granice lądu, klif cale stado skacze bez wahania do wody ginąc w falach morza tam samym sie unicestwia. Tym czym mohery sa dla PiS tym dla PO sa lemingi. O ile mohery wierzą i czuja o tyle lemingi wiedza (albo wdaje im sie ze wiedza i podejmują właściwe decyzje). Złośliwie prawica mówi o wykształconych wyborcach PO ze ta ich mądrości i niby wiedza prowadzi ich do zguby, gdyż polityka PO jest zgubna, i prowadzi do zagłady (elmingi pedza do morza). Najgorsza forma leminga jest wyborca Palikota, Palikotowie leming nie skaczą do wody... skaczą do płonącej lawy.... No coz mimo wszystko najgorszy leming ejst lepszy od najbardiej somdzielnego mohera. I tyle. Reszkti myślenia nawet stadnego sa lepsze niz całkowite zaślepienie i fanatyczna wiara w lidera (często bezkrytyczna).O ile leming to poklepujące sie półinteligentne wykształciuchy o tyle mohery to ISLAM w polskim wydaniu. Wole kierunek PO i dalej Palikota gdzie na granicy absurdu jest szansa na otrzeźwienie niz kierunek w Średniowiecze (bzdury i teorie z komisji sledczej) i dyktature wyznaniowa (rydzyk i poksi kosciol - celowo mala litera) w ktorej buduje sie betonowe samoloty (jak w Cult Cargo :D?) a odmiennosc sie kara...
        • express56 Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 21:46
          Right on! Dodalbym jeszcze, ze zaczyna sie caly spoleczno-obyczajowy, a nie polityczny ruch antylemingowy. Mlodzi (do 24 roku zycia) opowiadaja sie juz w wiekszosci za prawica, widzac nieudolnosc i scieme wladzy. A leming staje sie symbolem pustego sybaryty, ktory prezentuje tepe mieszczanstwo. Nie ma wprawdzie niczego zlego w dorabieniu sie, piciu cappuccino i jezdzeniu toyota. Problem w tym, ze leming nie widzi dalej, niz Starbucks, Ikea, yaris czy swoj kredycik we frankach. I nie dostrzega zwiazku pomiedzy jakoscia i dostepnoscia swej kawy, cena benzyny i wakacji w Egipcie czy wysokoscia raty za mieszkanko we frankach, a polityka wewnetrzna i miedzynarodowa oraz asertywnoscia swego kraju wobec innych (USA, Rosja, Niemcy). Tu jest dramat. Jak przyslowiowy straszny mieszczanin w strasznym mieszkaniu, perspektywe zyciowa ma ograniczona do nocnika, w ktory traca lbem, pelzajac na swych 25 metrach kwadratowych podlogi i broniac prawa do sushi. I boi sie nawet pomyslec, ze moze te gadzety utracic, dlatego warczeniem reaguje na kazdego, kto realnie konfrontuje jego naiwne zludzenia z twarda rzeczywistoscia. Do czasu... Pozdrowko!
          • en111 Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 03.08.12, 23:02
            wiekszej bzdury nie czytalem dawno.
            wez pod uwage ze obecni mlodzi wcale nie zorientowali sie ze wladza to sciema, tylko oni po prostu nie mieli prawa glosu jak pis byl u steru, wiec zasadniczo nie wiedza do konca jakim oszolomem jest kaczynski. Pis lansuje sie teraz wsrod mlodziezy bo jego pr-owcy maja swiadomosc powyzszego, jednoczesnie liczac sie z wymieraniem pokolenia moherow.
            jako ze juz 2 krotnie pis przegral wybory to ci mlodzi nie za bardzo maja jakiekolwiek porownianie, kto lepiej radzil sobie u steru i co tak naprawde zrobil dla Polski. latwo byc opozycji i mydlic ludziom oczy ze rzad prowadzi nas nad ta przepasc - jak te lemingi. tylko powiedz mi jedno kolego: co by niby zrobil kaczor jakby to pis wygral wybory? myslisz ze zrobilby cokolwiek inaczej (czytaj: lepiej dla obywateli)?
            Mlodziez do tego zachowuje sie kompletnie schizofrenicznie: chca otwarcia na europe, chca rozwoju, autostrad, starbucksow, dyskotek, pracy, rozrywki, a jednoczesnie zaczynaja kierowac sie w strone partii ktorej wizja Polski wiaze sie bardziej ze sredniowieczem niz wspolczesnoscia. dzisiejsza mlodziez jest wygodna, nie wie za bardzo co to praca, a oczekiwania maja wygorowane. pewnie dlatego ida do jarka, bo on im przeciez wszystko da. jak ten scenariusz sie spelni, to zjednoczymy sie wszyscy w biedzie, gdzie przez kolejne lata bedziemy patrzec jak nasza gospodarka i infrastruktura popada w ruine, ale przeciez dostaniemy od rzadu solidne zasilki, wiec glowy do gory!
            • entropia Re: Leming, wykształciuch, dwa bratanki 06.08.12, 12:34
              en111 napisał:

> wez pod uwage ze obecni mlodzi wcale nie zorientowali sie ze wladza to sciema,
              > tylko oni po prostu nie mieli prawa glosu jak pis byl u steru, wiec zasadniczo
              > nie wiedza do konca jakim oszolomem jest kaczynski.

Ty naprawdę w to wierzysz? Otwórz główną stronę gazeta.pl, a jeszcze lepiej tokfm.pl i sprawdź czy aby na pewno nie mają okazji się dowiedzieć. Mają - w zasadzie są ciągle tą informacją bombardowani. Może to po prostu przestało działać.

> jako ze juz 2 krotnie pis przegral wybory to ci mlodzi nie za bardzo maja jakie
              > kolwiek porownianie, kto lepiej radzil sobie u steru i co tak naprawde zrobil d
              > la Polski.

PiS rządził 2 lata. Ja np. z tych dwóch lat (a nie głosowałem na PiS, wręcz byłem rozczarowany ich zwycięstwem) najbardziej zapamiętałem wrzask medialny 'jacy oni są źli'. Do tego stopnia, że moja 'ulubiona' red. Paradowska w Tok FM nawoływała, aby Tusk przejął władzę z ludowcami SLD oraz (sic!) Samoobroną i LPR-em, po to, aby Kaczyński nie wprowadził zamachu stanu przed wyborami. Katastrofy w żadnym obszarze rządów PiS nie widziałem. Oczywiście, można było zrobić więcej/lepiej, ale o większości rządów można to powiedzieć.
              Więc nie wiem skąd twoje przekonanie o tym jak było strasznie, poza wrzawą medialną. Tym bardziej, że przez 6 lat nie udało się udowodnić żadnej z rzekomych strasznych rzeczy które ów PiS robił.

> Mlodziez do tego zachowuje sie kompletnie schizofrenicznie: chca otwarcia na eu
              > rope, chca rozwoju, autostrad, starbucksow, dyskotek, pracy, rozrywki, a jednoc
              > zesnie zaczynaja kierowac sie w strone partii ktorej wizja Polski wiaze sie bar
              > dziej ze sredniowieczem niz wspolczesnoscia.

Ale z czego to wnosisz? Nowoczesność w rozumieniu technologii a 'nowoczesność' w rozumieniu lewicowych socjotechnik to dwie zupełnie różne sprawy.
      • andrzejto1 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 14:21
        wymiatator1 napisał:

> A PO to co jeśli nie partia prawicowa???

Po jest partią socjalistyczno-kolesiową. Poza in vitro i aborcją nie różni się od SLD. Ale żeby to wiedzieć, trzeba myśleć samodzielnie lemingu...
        • joly.roger Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 18:27
          andrzejto1 napisał:

> wymiatator1 napisał:
          >
          > > A PO to co jeśli nie partia prawicowa???
          >
          > Po jest partią socjalistyczno-kolesiową. Poza in vitro i aborcją nie różni się
          > od SLD. Ale żeby to wiedzieć, trzeba myśleć samodzielnie lemingu...

Buchahaha nutrie modlące się do pedarastów, pedofili i ruskich szpiegów mówią o "samodzielnym myśleniu" dobry dzołk.
          • hermilion Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 19:57
            > Buchahaha nutrie modlące się do pedarastów, pedofili i ruskich szpiegów mówią o
            > "samodzielnym myśleniu" dobry dzołk.

Poziom argumentacji i retoryki statystycznego zwolennika PO

współczuję utożsamiającym się .. nie wstyd wam za towarzystwo w jakim się znajdujecie?
            • pochodna.dx Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 22:03
              Wolę to niż kosmiczne bzdury i szczucie Jarosława...
    • kriso13 Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 12:33
      Widać trzeba znowu mobilizować elektorat, bo poparcie spada.
      Akurat w grupie najmłodszych wyborvców to PIS ma więsz poparcie niż PO, ale redaktor szechterówki woli powtarzać kłamstwa. A poza tym jeśliby PIS stałby się bardziej liberalny i nowoczesny to zmieniłby się w PO-bis, a tego nasz kraj mógłby już nie wytrzymać.
      • leming.nr1 Re: Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 12:37
        kriso13 napisał:

> Widać trzeba znowu mobilizować elektorat, bo poparcie spada.
        > Akurat w grupie najmłodszych wyborvców to PIS ma więsz poparcie niż PO,

A jakieś źródło tego niusa

> ale redaktor szechterówki woli powtarzać kłamstwa. A poza tym jeśliby PIS stałby się b
        > ardziej liberalny i nowoczesny to zmieniłby się w PO-bis, a tego nasz kraj mógł
        > by już nie wytrzymać.

Niech PiS się nie zmienia, szybciej odejdzie w niebyt.
        • agap.e Re: Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 12:41
          PIS może mieć większe poparcie wsród młodych tylko dlatego,że wiekszość podzieliła się pomiędzy Tuskiem a Palikotem.
        • rewolucja_wisi_w_powietrzu Młodzi wolą PiS 03.08.12, 12:51
          www.wprost.pl/ar/322986/Mlodzi-wola-PiS-od-PO/
          • leming.nr1 Re: Młodzi wolą PiS 03.08.12, 12:54
            rewolucja_wisi_w_powietrzu napisał:

> www.wprost.pl/ar/322986/Mlodzi-wola-PiS-od-PO/

Ale to było prawie 3 miesiące temu.
          • kotek.filemon Re: Młodzi wolą PiS 03.08.12, 12:59
            Och, przecież sondaże są zmanipulowane podobno!
            • robert6_666666 Re: Młodzi wolą PiS 03.08.12, 13:56
              a to juz zalezy od tego co pokazuja :-) :-) :-)
            • mariuszdd Re: Młodzi wolą PiS 03.08.12, 13:58
              kotek.filemon napisał:

> Och, przecież sondaże są zmanipulowane podobno!
              >

jaki mieliby sensowny powód popierania PO ?
              Przecież i tak pracy nie dostaną bez znajomości .
              PO jest partią inwigilatorów ,wprowadzili nowe dowody osobiste ,nowe ograniczenia wolności obywatelskich ,ACTA ,niedługo nowe prawo jazdy itd
              Przejęli główne media ,mają swoich ludzi ,a boja sie niszowego radyjka ha ha ha.

• leming.nr1 Re: Młodzi wolą PiS 03.08.12, 15:35
                mariuszdd napisał:

> PO jest partią inwigilatorów ,wprowadzili nowe dowody osobiste ,nowe ogranicze
                > nia wolności obywatelskich ,ACTA ,niedługo nowe prawo jazdy itd

To wszystko po to, żeby cię mogli bez problemu namierzyć i zamknąć, przed następnymi wyborami :)
            • hate-war Re: Młodzi wolą PiS 03.08.12, 14:40
              a propos samodzielnego myślenia-
              prezes powiedział mu ,że ten sondaż jest prawdziwy i obowiązujący na wieki;)
        • zdzisiek66 Re: Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 13:11
          O tym piszesz? :)
          Jak wynika z sondażu CBOS, PiS prowadzi w najmłodszej grupie wiekowej wyborców 18-24 lata - na Prawo i Sprawiedliwość chce głosować 24 proc. z nich. 18 proc. najmłodszych Polaków wybiera PO, a 15 proc. - Ruch Palikota. Inaczej sytuacja wygląda wśród wyborców między 25 a 34 rokiem życia: 35 proc. z nich to elektorat PO, a 14 proc. - PiS.

Rzeczywiście, poparcie dla PIS wśród młodych jest większe, ale jeszcze mu sporo brakuje, żeby przebić sumę poparcia dla PO i Paligłupa.
          • pawelekok młody niewykształcony 03.08.12, 13:39
            Spokojnie. Jestem gotów założyć się, że większość z tej podgrupy "najmłodszej grupy wiekowej", która popiera PiS nie jest i nie będzie "młoda wykształcona". Zapominacie o tym drugim przymiotniku.
            • andrzejto1 Re: młody niewykształcony 03.08.12, 14:38
              pawelekok napisał:

> Spokojnie. Jestem gotów założyć się, że większość z tej podgrupy "najmłodszej g
              > rupy wiekowej", która popiera PiS nie jest i nie będzie "młoda wykształcona". Z
              > apominacie o tym drugim przymiotniku.

Wykształcona? O czym mówisz? O tych obecnych uniwerkach? To są fabryki robotników niewykwalifikowanych z papierkiem wyższej uczelni.
              A nie przepraszam, nadają się na zmywaki w Londynie...
              • zulavdh Re: młody niewykształcony 03.08.12, 15:01
                A jakie ty masz wykształcenie?
              • peergynt44 Re: młody niewykształcony 03.08.12, 15:30
                Co ci Sapkowski zrobił, że cytujesz bez końca tylko jego "dzieło" i to niewielki fragment. Wydaje się, że niczego więcej nie udało ci się przebrnąć i zrozumieć. Pełne współczucie.
              • wszystkie_loginy_zajete_2 Re: młody niewykształcony 03.08.12, 20:06
                Zgoda, nie każdy kto skończył "uniwerek" jest dobrze wykształcony. Ale jest to warunek konieczny. Swoją drogą, wśród znajomych z liceum mam kilku pisowców- są to ludzie, którym się nie udało skończyć dobrych studiów i znaleźć dobrej pracy. Zmarnowali "lata dwudzieste" na szorowanie garów w Londynie, jak funt staniał, obwiniali Tuska i od tego się zaczęło.
        • tornson Re: Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 13:19
          leming.nr1 napisał:

> kriso13 napisał:
          >
          > > Widać trzeba znowu mobilizować elektorat, bo poparcie spada.
          > > Akurat w grupie najmłodszych wyborvców to PIS ma więsz poparcie niż PO,
          >
          > A jakieś źródło tego niusa
          Były sondaże na ten temat, młodzież się odlemingowuje i zaczyna popierać Palikota, głównie kosztem platfusów, stąd poaprcie wśród młodych dla bandy Tuska jest mniejsze niż dla PiSiaków.
      • kotek.filemon Re: Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 12:39
        kriso13 napisał:

> Akurat w grupie najmłodszych wyborvców to PIS ma więsz poparcie niż PO, ale red
        > aktor szechterówki woli powtarzać kłamstwa.

Aha, tymczasem w rzeczywistości równoległej do rzeczywistości równoległej Wolaków:
        "Największe poparcie wśród najmłodszych wyborców (18-25 lat) uzyskała PO - 32,7 proc., podczas gdy PiS 23,8 proc. Ruch Palikota - 23,3 proc., PSL - 6,6 proc., SLD - 6,1 proc."
        Dotyczy wyborów 2011.

> A poza tym jeśliby PIS stałby się bardziej liberalny i nowoczesny to zmieniłby się w
        > PO-bis, a tego nasz kraj mógł by już nie wytrzymać.

PO to taka sama kołtuneria i zgraja ministrantów molestowanych przez proboszcza jak PiSdy. Zgadzam się natomiast, że POPiSu bantustan watykański mógłby już nie wytrzymać.
      • cleo59 Re: Dawno nie czytałem takich bredni. 03.08.12, 15:09
        Ciekawi mnie skąd czerpiesz informacje o większym poparciu dla PIS-u wśród młodzieży? Mam z nią do czynienia na co dzień i przyznam się szczerze, że na wspomnienie tej partii, cała znana mi młodzież zaczyna używać (ze szkodą dla języka polskiego niestety!) określeń powszechnie uznanych za obelżywe, zwłaszcza w kontekście ostatnich "moralnych" poczynań PIS-u w sprawie "klauzuli sumienia",in vitro i związków partnerskich.Choć niektórzy chcieliby inaczej, to jednak powszechnie wiadomo, że młodzież mamy inteligentną i coraz mniej jej przedstawicieli pozwala sobie wciskać kit. PO zresztą też nie spełnia kryteriów, których zachowania chcieliby młodzi wyborcy. To także prawica, niestety! Wśród młodzieży daje się zauważyć raczej mało histeryczne i nie przesadne uwielbienie dla prawicy i kościoła! Młodzi ludzie są bardzo wyczuleni na fałsz, obłudę, podwójną moralność. Wyłapią najmniejszy ich przejaw, a niestety nie brakuje tego w wystąpieniach polityków, którzy gęby mają pełne frazesów o patriotyzmie, honorze czy polskości, a tak dokładnie nic konkretnego do zaproponowania tym młodym ludziom oprócz bogobojnego życia w biedzie i modlitwy! A wyobraź sobie, że oni chcą żyć normalnie, zgodnie z duchem czasu, a nie martyrologią narodową, czy dogmatami religijnymi sprzed 2000 lat i chcą spędzać czas na innych rozrywkach niż wiece polityczne w kościółkach pod dyktando pana plebana! Weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz - to właśnie oni za kilka lat przejmą ster rządów w naszym kraju, bo niepiśmiennych PIS-owców po szkole podstawowej nikt już więcej nie dopuści do sprawowania władzy, podobnie jak hochsztaplera toruńskiego czy przybudówki PIS-owsko kościelnej nazywanej dla żartu chyba Młodzieżą Wszechpolską! To plebejsko, homofobiczno - faszystowski margines naszego życia politycznego i tak pozostanie, aż sam zniknie z areny publicznej umierając śmiercią naturalną! W obecnych czasach i w tym kraju, jeśli ma on być normalny, dla takich nie ma miejsca. Nie używaj dziecko obelg (przynajmniej w założeniu) zamiast argumentów, bo do tego tez trzeba mieć trochę inteligencji, inaczej wychodzi się na tandetnego prostaka.
    • medrek_forumowy Platforma to prawica 03.08.12, 12:33
      więc o co kaman z tymi lemingami i prawicą,
      zresztą cirka ebaut 95% ludzi to "lemingi"
      "Papu, kaku, lulu" jak ich określał nieodżałowany Miłosz
      (konformistyczne filistry, średnia przeciętna, czy jak ich tam zwał tę masę ze środka rozkładu normalnego).

Mieszkańcy

Straszne mieszkania. W strasznych mieszkaniach
      Strasznie mieszkają straszni mieszczanie.
      Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach
      Zgroza zimowa, ciemne konanie.

Od rana bełkot. Bełkocą, bredzą,
      Że deszcz, że drogo, że to, że tamto.
      Trochę pochodzą, trochę posiedzą,
      I wszystko widmo. I wszystko fantom.

Sprawdzą godzinę, sprawdzą kieszenie,
      Krawacik musną, klapy obciągną
      I godnym krokiem z mieszkań - na ziemię,
      Taką wiadomą, taką okrągłą.

I oto idą, zapięci szczelnie,
      Patrzą na prawo, patrzą na lewo.
      A patrząc - widzą wszystko oddzielnie
      Że dom... że Stasiek... że koń... że drzewo...

Jak ciasto biorą gazety w palce
      I żują, żują na papkę pulchną,
      Aż papierowym wzdęte zakalcem,
      Wypchane głowy grubo im puchną.

I znowu mówią, że Ford... że kino...
      Że Bóg... że Rosja... radio, sport, wojna...
      Warstwami rośnie brednia potworna,
      I w dżungli zdarzeń widmami płyną.

Głowę rozdętą i coraz cięższą
      Ku wieczorowi ślepo zwieszają.
      Pod łóżka włażą, złodzieja węszą,
      Łbem o nocniki chłodne trącając.

I znowu sprawdzą kieszonki, kwitki,
      Spodnie na tyłkach zacerowane,
      Własność wielebną, święte nabytki,
      Swoje, wyłączne, zapracowane.

Potem się modlą: "od nagłej śmierci...
      ...od wojny... głodu... odpoczywanie"
      I zasypiają z mordą na piersi
      W strasznych mieszkaniach straszni mieszczanie
      • tyberium11 Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach 03.08.12, 12:43
        teraz lemingi są zrobione z plastiku a nie z pleśni i kopciu jak kiedyś. Plastik panie dzieju to jest życie!
      • norek.pl jak cytujesz, to podaj autora! 03.08.12, 18:14
        bo jeszcze lemingi pomyslą, że to twoje...
      • 2login Re: Platforma to prawica 03.08.12, 19:41
        To jest wiersz Tuwima i ma tytuł Mieszczanie.. chyba.
        • 2login Re: Platforma to prawica 03.08.12, 19:44
          ok, "Mieszkańcy"
    • darino zaraz, zaraz ... 03.08.12, 12:34
      Przecież PO to też prawica ?
      • agap.e Re: zaraz, zaraz ... 03.08.12, 12:37
        chyba 1/4 platformy
        • jamnnik Re: zaraz, zaraz ... 03.08.12, 13:44
          agap.e napisał:

> chyba 1/4 platformy

a reszta to kto? liberałowie tylko, że na klęczkach? :D
          • mariuszdd Popieracze palikota to barany 03.08.12, 14:04
            a nie lemingi
            Facet od kotów , to nawet podatków w Polsce nia płacił .
      • robert6_666666 Re: zaraz, zaraz ... 03.08.12, 14:05
        Nie tez ale wlasnie prawica. No powiedzmy centro prawica.
    • whatawonderfulworld NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:34
      Troszkę się czuję obrażona:-) dlaczego tylko młode mają zasługiwać na miano leminga? CZUJĘ SIĘ LEMINGIEM, JESTEM LEMINGIEM, CHCĘ BYĆ LEMINGIEM! uwielbiam swojego smartfona i netbooka, kawa w Sturbucksie trzyma poziom nieważne gdzie ją kupuję, grilluję jak mogę, używam systemu finansowego i każdego innego poza pomocą społeczną,prawo własności uważam za podstsawowe dla kształtowania tożsamości,a chęć do bogacenia się za siłę która wypchnęła ludzi z jaskiń!Jestem ateistką,państwo narodowe uważam za przeżytek, który w 21wieku spłynie na śmietnik historii na skutek zmian zapoczątkowanych przez 20wieczną ekonomię, więc prawicowy lament patriotyczny to dla mnie pieśń zza grobu... głosuję na PO bo nie ma partii liberalnej, a oni są jeszcze w miarę przewidywaslni, czego o Kaczyńskim i frustratach z PiS powiedzieć nie można... klaso średnia, lemingi - łączcie się bez względu na wiek!
      • spiral_architect Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:38
        Młodzi i wykształceni Polacy, czyli dokładnie ci, o których mój brat wczoraj rzekł, że "mają wykształcenie wyższe bez podstawowego".

Młodzi i wykształceni Polacy, czyli dokładnie ci, o których aktualny prezydent Komorowski, mówił dwa lata temu w debacie na SGH, że tak wielu ich teraz mamy, bo taką mamy super edukację i i tak podniosła się nam jakość kształcenia (sic!).

Więcej piszcie tych bzdur kolego Leszczyński, Wasze lemingi będą wniebowzięte.
      • eduardo70 Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:51
        To jesteś młodym Flamingiem który łyka wszystko co wrzuci mu Donald i jego w większości Chrześcijańsko-Prawicowa partia P-odatkowych O-szustów. Wiara dla nich jest ponad dobro społeczeństwa. Socjalizm dla wybranych grup społecznych (urzędnicy,górnicy,mundurowi itd)jest dla nich ponad rozwój małego i średniego biznesu.Jednym oddanym głosem na PO zaprzeczasz samej sobie :)
        • spiral_architect Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:55
          "> To jesteś młodym Flamingiem który łyka wszystko co wrzuci mu Donald i jego w wi
          > ększości Chrześcijańsko-Prawicowa partia P-odatkowych O-szustów. Wiara dla nich
          > jest ponad dobro społeczeństwa. Socjalizm dla wybranych grup społecznych (urzę
          > dnicy,górnicy,mundurowi itd)jest dla nich ponad rozwój małego i średniego bizne
          > su.Jednym oddanym głosem na PO zaprzeczasz samej sobie :) "

Dokładnie tak jak napisał kolega powyżej. I całe Twoje zachowanie droga koleżanko przypomina jako żywo scenę, w której całujesz rękę, która przed chwilą zdzieliła Cię siarczyście prosto w twarz. I jesteś zupełnie nieświadoma, że właśnie przed chwilą prosto w twarz dostałaś.
        • chris30 Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:58
          Cudowna jest ta inteligencja PiSuarów, którym nawet lemingi mylą się z flamingami!
          • nirelle Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 14:03
            chris30 napisał:

> Cudowna jest ta inteligencja PiSuarów, którym nawet lemingi mylą się z flaminga
            > mi!
            Zabawne, ale te różowe ptaszyska pasują do młodych lewaków, tak samo zdeterminowane instynktem o inteligencji z zarządzania i pedagogiki specjalnej.
      • goral27 A kredyty masz? 03.08.12, 13:01
        Bo jak nie, to ty zwykły pozer jesteś.

Swoją drogą - piękne :)
      • tornson [...] 03.08.12, 13:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • snowflake_online Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 14:35
        Solidaryzuję się z Tobą Droga Cudowna Kobieto. Jestem LEMINGIEM (a może Lemingą hi hi) z peselem zaczynającym się od "6". Łączmy się!
      • three-gun-max Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 15:09
        Niech zgadnę - na Komorowskiego głosowałaś bo miał fajny krawat?
        • joly.roger Re: NIe tylko młode lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 19:44
          three-gun-max napisał:

> Niech zgadnę - na Komorowskiego głosowałaś bo miał fajny krawat?

Bo nie mlaskał...
    • asperamanka Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:35
      unleashed napisał:

> Demografia jest nieubłagana: dzisiejsze Lemingi staną sie w dużej części za kil
      > ka lat podtatusiałymi wyborcami partii prawicowej, zaczną chodzić do kościoła,
      > a nastepnej fali lemingów nie ma.

I tu się bardzo głęboko mylisz. Ja znam całą masę "podtatusiałych" i "podmamusiałych" ludzi w wieku od lat 60 do 80+, których do głosowania na "partię prawicową" nie zmusisz w żaden sposób, którzy do kościoła chodzą, ale nie w celu "adorowania najświętszego abonamentu (na TV Trwam)" i odmawiania koronki do miłosierdzia multipleksowego, którzy generalnie nie byli żadnymi "komuchami" w czasach ustroju słusznie minionego, a po prostu tzw. "inteligencją techniczną". Skłonność do głosowania na "prawicę" wynika z poziomu ogólnej inteligencji i umiejętności samodzielnego myślenia, a nie z wieku.

Niejaki Otto von Bismarck wprawdzie mawiał, że kto za młodu nie był socjalistą, na starość będzie świnią, ale to nie znaczyło, że kto za młodu był socjalistą, na starość zostanie na pewno "kaczystą". Marszałek Piłsudski, który to powiedzonko Bismarcka też często powtarzał, na starość nie został bynajmniej endekiem, klerykałem, i "prawdziwym Polakiem". ;-)
      • entropia Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:55
        asperamanka napisał:

> Niejaki Otto von Bismarck wprawdzie mawiał, że kto za młodu nie był socjalistą,
        > na starość będzie świnią, ale to nie znaczyło, że kto za młodu był socjalistą,
        > na starość zostanie na pewno "kaczystą".

Szkoda że pani nie wie jak brzmi całość cytatu przypisywanego Bismarckowi:
        "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sku...synem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi. " (za: wikicytaty)

Bez komentarza... bo byłby zbyt złośliwy.
        • lonelyboy1989 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:04
          Urocze jest to wybiórcze odwoływanie się w Polsce do jakichkolwiek słów kancelrza Bismarcka. Tego samego, który Polaków chciał tępić aż do skutku.
          • asperamanka Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:24
            lonelyboy1989 napisał:

> Urocze jest to wybiórcze odwoływanie się w Polsce do jakichkolwiek słów kancelr
            > za Bismarcka. Tego samego, który Polaków chciał tępić aż do skutku.

Owszem, chciał tępić, twierdząc że "albo my, albo oni". Co nie zmienia faktu, że był kopalnią bon-motów i celnych powiedzonek na skalę porównywalną, jeśli chodzi o nowożytnych polityków, jedynie z Churchillem. ;-)
        • asperamanka Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:20
          entropia napisał:

> asperamanka napisał:
          >
          > > Niejaki Otto von Bismarck wprawdzie mawiał, że kto za młodu nie był socja
          > listą,
          > > na starość będzie świnią, ale to nie znaczyło, że kto za młodu był socja
          > listą,
          > > na starość zostanie na pewno "kaczystą".
          >
          > Szkoda że pani nie wie jak brzmi całość cytatu przypisywanego Bismarckowi:
          > "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sku...synem, ale kto na
          > starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi. " (za: wikicytaty)
          >
          > Bez komentarza... bo byłby zbyt złośliwy.

Po pierwsze, skoro cytujesz moją wypowiedź, to nie zwracaj się do mnie per "Pani", gdy w tekście ci się wyświetla "asperamanka napisał".

Po drugie, wikicytaty są często kiepskim źródłem. Prawdziwy komentarz Bismarcka, wygłoszony przy pewnej okazji politycznej do posłów SPD (wówczas pod nazwą SDAP) brzmiał: "Kto mając 19 lat nie jest socjalistą, ten nie ma serca, kto mając 30 lat pozostaje socjalistą, ten nie ma rozumu". Ten "cytat" który podajesz, to apokryf.

W obu przypadkach powstrzymam się również od komentarza.

Co do meritum, nie trzeba na starość pozostawać socjalistą. Bycie "socjalistą" lub "kaczystą" to nie jest jedyna alternatywa.
          • entropia Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:36
            Czy to, że błędnie uznałem że '-manka' to kobieta coś zmienia? Co do cytatu, to sam go podałeś w tej wersji, więc czepiasz się tak naprawdę bardziej siebie niz mnie.

Nie zmienia to faktu, że ucinasz połowę cytatu, co całkowicie zmienia jego znaczenie. Bo bardziej pasuje do Twojej tezy. A później zaczynasz dryfować ku nic nie wnoszącym dyskusjom na temat rozpoznawania płci po nicku.
      • hermilion Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 20:14
        I dlatego wiekszosc studentow politechnik jest prawicowa (zazwyczaj ze sklonnoscia do UPR)

Dlatego tez prawdziwe jest stwierdzenie:

right is right, left is wrong
    • 0721x Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:35
      demografia jest nieubłagana dzisiejsze piskatomatoły są starawe a jutro ich nie będzie co dajcie bogowie amen cito
      • jwasz1952 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 14:12
        Boże,ochroń Polskę przed rządami narodowo-sosjalistycznej prawicy polskiej.
        • nikodem_73 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 15:00
          "Narodowo-socjalistyczna prawica" brzmi tak samo zabawnie jak "wolnorynkowi komuniści".
          • hermilion Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 20:17
            to byla 'sosjalistyczna' ...
    • tyberium11 młodzi i wykształceni Polacy w przeważającej więks 03.08.12, 12:36
      młodzi i wykształceni Polacy w przeważającej większości nie chcą głosować na partie prawicowe.

jak to ? przecież PO też jest prawicowa, a lewicy w Polsce nie ma :-(
      • spiral_architect Re: młodzi i wykształceni Polacy w przeważającej 03.08.12, 12:44
        W stanie New Hampshire, w USA, najbardziej "korwinowskim" stanie w całych USA, mamy:

1. Największą wśród mieszkańców medianę dochodu na gospodarstwo domowe w całym kraju.
        2. Najwyżej ocenianą jakość usług medycznych w całym kraju
        3. Brak podatku dochodowego
        4. Brak przymusu ubezpieczania samochodu (a jednak ma takie ubezpieczenie 89% kierowców)
        5. Wiedza na temat zagadnień ekonomicznych, finansowych, politycznych jest najwyższa w całym kraju.

Pełna lista tutaj:

freestateproject.org/101Reasons
        Bez dwóch zdań, bezdyskusyjnie: zazwyczaj, choć rzecz jasna nie zawsze, ludzie naprawdę mądrzy (nie mam tu na myśli dyżurnych autorytetów Wyborczej, czyli Gadomskiego, Orlińskiego, Bartoszewskiego, czy Czapińskiego) mają poglądy prawicowe.
        • entropia Re: młodzi i wykształceni Polacy w przeważającej 03.08.12, 12:59
          A nie przyszło Ci do głowy, że mylisz przyczynę ze skutkiem?
          Brak podatku dochodowego - gdybym miał drastycznie wysokie dochody też pomyślałbym do przeniesienia się tam, gdzie się tego podatku nie płaci.

• nikodem_73 Re: młodzi i wykształceni Polacy w przeważającej 03.08.12, 15:02
        Pocieszę Cię, że prawicy w Polsce też nie ma.

Są wyłącznie takie efemerydy, które poglądy zmieniają wraz z kolejnymi sondażami.
    • agap.e PO i PIS to nie są partie prawicowe 03.08.12, 12:39
      PO to partia władzy,a PIS to katolicka lewica
    • whatawonderfulworld Asperamanka, dokładnie tak! 03.08.12, 12:44
      Leming to styl życia, to wybór wartości innych niż prawicowe szaleństwo, leming to wykształciuch, to sposób myślenia związany bardziej z poziomem myślenia, racjonalizmem, nieuleganiem stereotypom i właśnie - myśleniu stadnemu, jak czynią to "nielemingowi" Błaszczak, Hoffman, Kępa itd. Leminiem można być bez względu na wiek, bo to jest po prostu "klasa średnia". Tak, tak, okropni, straszni mieszczanie, których w Polsce nigdy nie lubiano, a którzy pracowicie akumulowali kapitał w Europie Zachodniej, tworząc podstawy tego bogactwa, do którego teraz z takim trudem drepczemy... a droga prawico, czysta moralnie i ideowo, za co chcesz te swoje narodowe igrzyska urządzać, kto za to zapłaci?! Przecież pieniążki (franki zwłaszcza) to wtsrętna, niegodna prawicowca mamona! ha ha
      • spiral_architect @ Whatawonderfulworld 03.08.12, 12:47
        Powiem grubo i dosadnie: puknij się czymś w głowę, byle mocno i odczuwalnie. Chciałbym napisać, że "takich bzdur jak piszesz dawno nie czytałem", lecz niestety czytam je wręcz codziennie.

Nie masz pojęcia bladego kim jest leming, czym się charakteryzuje i skąd ten termin pochodzi.
        • whatawonderfulworld Obawiam się, że przegrywasz, kochanie 03.08.12, 12:54
          zgodnei z zasadami netykiety, kto pierwszy sięga po wyzwiska, epitety lub obraża rozmówcę - przerywa, bo to oznacza, że skończyły mu się argumenty, kotku... Co do leminga - utożsamiasz się z epitetowym znaczeniem nadawanym mu przez rawicę, proszę bardzo, Twój wybór, ja poszerzam to znaczenie o pojęcia funkcjonujące w realnym świecie :-) LEMING TO BRZMI DUMNIE, architekcie spiralny! Jestem dumna z tego, kim jestem, sama się taka zrobiłam, taki mój wybór, podobnie jak kawy,poglądów,elektroniki której używam,mieszkania i kredytu na nie i setem innych wyborów wbrew pogladom prawicowym, jak się okazuje - nagle prawica jest przeciwko frankowi szwajcarskiemu, ojejej
          • spiral_architect Re: Obawiam się, że przegrywasz, kochanie 03.08.12, 12:58
            Zasady netykiety i to kto przegrywa, jak i dla kogo, możemy sobie wsadzić tam, gdzie słońce nie dochodzi. Już sam fakt, że powołujesz się właśnie na nie, jak na jakąś wyrocznię, czyni z Ciebie leminga.

Z nikim nie przegrywam, ani też nie wygrywam, bo to nie żadne zawody, ani nie pojedynek. To po prostu konfrontacja Ciebie, z Twoimi błędnymi wyobrażeniami, które są tak głęboko utrwalone, że nie będziesz ich już chyba w stanie zmienić.
          • uhbnjiokm Re: Obawiam się, że przegrywasz, kochanie 03.08.12, 20:15
            A co jesz na śniadanie? A na obiad? A jakie majtki nosisz? I ile masz kanałów w TV?

Opisz w 40 słowach, a potem wyraź swoją PRZEOGROMNĄ DUMĘ z tych banalnych czynności.

A teraz powiedz co robisz pożytecznego, żeby nie zostać tylko przecinkiem na kartach historii? Ocenię, czy masz być z czego dumna...

• uhbnjiokm Re: Obawiam się, że przegrywasz, kochanie 03.08.12, 20:16
            A co jesz na śniadanie? A na obiad? A jakie majtki nosisz? I ile masz kanałów w TV?

Opisz w 40 słowach, a potem wyraź swoją PRZEOGROMNĄ DUMĘ z tych banalnych czynności.

A teraz powiedz co robisz pożytecznego, żeby nie zostać tylko przecinkiem na kartach historii? Ocenię, czy masz być z czego dumna...
          • hermilion Re: Obawiam się, że przegrywasz, kochanie 03.08.12, 20:24
            > kto pierwszy sięga po wyzwiska, epitety lub obraża rozmówcę

tyle że ty nawet nie zauwazylas ze on nie zrobil zadnej z tych rzeczy .. no coz.

A poza tym prawo godwina o ktorym mowisz brzmi inaczej: "wątek, w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która użyła tego porównania, „przegrała” dyskusję"

Jak zwykle klasyczny zwolennik PO: ignorant ktory nawet nie wie kiedy go obrazaja.
        • kotek.filemon Re: @ Whatawonderfulworld 03.08.12, 12:58
          spiral_architect napisał:

> Nie masz pojęcia bladego kim jest leming, czym się charakteryzuje i skąd ten te
          > rmin pochodzi.

"Lemingi – grupa kilku gatunków ssaków, plemię z podrodziny nornikowatych; małe gryzonie, występujące w dużych ilościach w tundrze północnej Europy, Azji i Ameryki Północnej. Generalną cechą odróżniającą je od chomików i świnek morskich jest dłuższy ogonek – krótszy od szczurzego, lecz znacznie dłuższy od ogonka chomika. Żywią się korzeniami, mchami i trawą."
          • drupal Re: @ Whatawonderfulworld 03.08.12, 14:12
            Zdaje się, że w całej tej definicji leminga chodzi o to, że gatunek ten, kiedy jego populacja na danym terytorium robi się zbyt liczna potrafi sam się wytępić odruchem stadnym wypływając setkami i tysiącami głęboko w morze i tonąc w odmętach.
            Dla mnie lepszym określeniem naszych "wyborców" są tradycyjne owieczki, które są równo strzyżone przez różnych "Fryzjerów" z PiS i PO.
            Choć, nie wykluczam, że w dłuższej perspektywie czasowej mogą stać się lemingami.
            • joe_brody Re: @ Whatawonderfulworld 03.08.12, 17:06
              > Zdaje się, że w całej tej definicji leminga chodzi o to, że gatunek ten, kiedy
              > jego populacja na danym terytorium robi się zbyt liczna potrafi sam się wytępić
              > odruchem stadnym wypływając setkami i tysiącami głęboko w morze i tonąc w odmę
              > tach.
              Co jest mitem i tzw. naukowym oszustwem...
              • drupal Re: @ Whatawonderfulworld 03.08.12, 18:36
                Czyli skoro mamy mit o autodestrukcji lemingów to cała nabzdyczona filozofia stworzona wokół tego przez narodowych socjalistów z PiS to taka sama mitologia i oszustwo?
    • askold Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:46
      Parę słów. Po pierwsze : artykuł ten ma skojarzyć termin lemingi z JarKaczem (stąd wymowne zdjęcie). Nie jest on moim idolem ale zagranie redaktora to tani i już ograny greps. Kaczor nigdy nie wypowiadał się na ten temat. Ale oczywiście mógł powiedzieć ewentualnie pomyśleć - to metoda dedukcji by red. Kolenda Zalewska - wszelkie prawa zastrzeżone.
      Po drugie : na skutek kompletnej katastrofy demograficznej i emigracji z zielonej wyspy to nie starych jest coraz mniej - to parakdoksalnie młodych jest coraz mniej. Tu glossa - szanowny redaktor był łaskaw przeoczyć, że młodzi się...starzeją. Taki jest naturalny proces biologiczny. Powoli stają się długami do spłacenia, dziećmi do wychowania, obowiązkami do wykonania. A obiecująca przyszłość kurczy się coraz bardziej. To ile mozna pracować na umowie śmieciowej ? Jak długo mozna być w pełni dyspozycyjnym na kazde skinienie szefa ? Patrząc od tej strony perpektywa spojrzenia na życie znacznie się zmienia. Kuba Wojewódzki jest tylko jeden. I to miejsce właśnie jest zajęte.
      Po trzecie. Badania m.in profesora Ciupaka (które to nazwisko redaktor powinien znać bo ojciec profesor Magdaleny Środy) dowodzą, ze wraz z wiekiem ludzie konserwatywnieją w tym sensie, iz potrzebują zakorzenienia i stabilizacji. Znajdują je w gotowych już szablonach wartości i (co dla redaktora może być potworne)...religii. Dotyczy to zwykle od 65 % populacji w górę. I jest to niezależne od reżimów politycznych, epok czy wykształcenia.
      Po czwarte wreszcie ; lemingioza to choroba bezrefleksyjnego i afirmatywnego przyjmowania na wiarę wszystkiego co powiedzą tzw. autorytety lub polityczne guru. I nie dotyczy wcale tylko jednej strony sporu. To jest bardzo groźne. Ci sami, którzy teraz krzyczą Michnikowi hossanna jutro na wezwanie sprytniejszego guru będą go chcieli zamknąć w ghettcie ( w najłagodniejszym wypadku). I tego powinien obawiać się redaktor Gazety, która nie tak dawno opublikowała wyniki badań z których wynika, iz ponad połowa Polaków (blisko 60%) a więc nie tylko starzy, zaaprobowałaby formę rządów autorytarnych. I to prawdziwa zgroza lemingiozy.
      • spiral_architect PS Termin leming... 03.08.12, 12:53
        nie pochodzi wbrew pozorom od tego o czym pisał w swoim - dość przeciętnym zresztą - artykule, publicysta "Uważam Rze". Wziął się on nie tyle od myszowatego zwierzaka, co od arcypopularnej trochę lat temu gry komputerowej "Lemmings". I z grubsza pokrywa się z tym, kim leming dzisiejszy jest.

W tejże grze lemingi wychodziły z jednego miejsca i trzeba je było doprowadzić do drugiego. Gracz miał nad nimi PEŁNĄ WŁADZĘ, a one BEZREFLEKSYJNIE szły przed siebie. To właśnie ta bezrefleksyjność, brak zdolności, a może niechęć, do zgłębiania natury zjawisk, zależności między nimi, tego jak zmieniają się one w zależności od nowych faktów i zmiennych, samodzielnego myślenia i tym podobnych, jest NACZELNĄ cechą konstytuującą leminga. Całkiem jak w tej właśnie grze.
    • zdrowejadrowlknarpol Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:49
      ..."Mity na temat lemingów

Nieporozumienia wokół lemingów sięgają wieków wstecz. W latach 30. XVI wieku geograf Zeigler ze Strasbourga przedstawił teorię, iż stworzenia te spadają z nieba podczas burzowej pogody (motyw z folkloru ludów Inupiat i Yupik znad Zatoki Nortona na Alasce) i nagle giną z pojawieniem się wiosennych traw. Mit ten odrzucił duński lekarz i przyrodnik Ole Worm, który przyznał, że zwierzęta mogłyby spadać z nieba, ale tylko przyniesione przez wiatr, a nie wskutek samorództwa. Worm jako pierwszy opublikował wyniki sekcji zwierzęcia pokazujące, że lemingi są anatomicznie podobne do innych gryzoni. Naturalnego pochodzenia lemingów dowiodły prace Karola Linneusza.
      Mit o samodestrukcji

Lemingi znane są z powodu bezpodstawnego mitu jakoby podejmowały masowe samobójstwo podczas migracji. Mit powtarzany jest w różnych odmianach, zazwyczaj nie opisując zjawiska jako świadomego gestu samobójstwa, lecz jako przypadkową masową śmierć wskutek różnych okoliczności. Niemniej w masowej kulturze funkcjonuje w odniesieniu do lemingów określenie „masowe samobójstwo”.

Niektóre gatunki lemingów, gdy gęstość populacji zbytnio wzrasta, ulegają popędowi poszukiwania nowych siedlisk i migrują dużymi grupami. Lemingi umieją pływać, więc natrafiając na wodną przeszkodę w wędrówce podejmują próbę jej przebycia. Robią to nie kalkulując „opłacalności” ze względu na dystans czy prędkość nurtu wody, więc wiele z nich przy tym ginie. To wraz z niewyjaśnioną wyjątkową zmiennością populacji norweskich lemingów mogło przyczynić się do rozwoju i popularności mitu.

Mit o „masowym samobójstwie” lemingów ma długą historię, a na jego popularność złożyło się wiele czynników. W 1955 Carl Barks, ilustrator w wytwórni Disneya, narysował do magazynu Uncle Scrooge Adventures komiks pt. „Leming z medalionem” (The Lemming with the Locket). Komiks powstał z inspiracji artykułem w magazynie The American Mercury z 1954 i przedstawiał ogromne ilości lemingów skaczących z norweskich klifów do morza. (Na podstawie tego komiksu z kolei powstał jeden z odcinków Kaczych Opowieści pt. „Ulubione zwierzątko Scrooge’a” albo „Ulubieniec Sknerusa”, w oryginale Scrooge’s Pet).

Jeszcze większy wpływ miał film wytwórni Disneya White Wilderness (1958) pokazujący lemingi skaczące na pewną śmierć do morza. Scena ta została sfałszowana, podobie jak poprzedzające ją sceny przedstawiające masową migrację tych zwierząt.
      W maju 1982 kanadyjska telewizja CBC w cyklu The fifth estate (Piąta władza), programie typu śledczego, wyemitowała film Cruel Camera (Okrutna kamera), przedstawiający okrucieństwa wobec zwierząt w przemyśle rozrywkowym[1]. W filmie wykazano, że całość była zaaranżowana: film White Wilderness nie był robiony w Norwegii, lecz w kanadyjskim stanie Alberta, gdzie nie ma lemingów; sfilmowane gryzonie kupiono nad Zatoką Hudsona i przywieziono do Calgary; przedstawiona wielka migracja była jedynie zręcznym montażem wielu ujęć wciąż tych samych kilkudziesięciu zwierząt[2]; w kluczowej scenie „masowego samobójstwa” lemingi nie zeskakiwały z urwiska, ale były z niego zrzucane[3][4]."...

Cytat w całości z Wikipedii

Z wielkim szacunkiem - ZdroweJądroWielkiegoNaroduPolskiego
    • rewolucja_wisi_w_powietrzu Lemingi to emeryci i urzędasy! 03.08.12, 12:49
      Autorze - odejdź wreszcie od kompa i idź między ludzi. Tam się dowiesz, że większośc polskich emerytów głosowało na PO - bo chcą mieć spokój, wybierali mniejsze zło, Kaczor jest brzydki i nie ma prawa jazdy itp. Żelazny elektorat PO to urzędasy i mundurówka - raczej niewykształceni... Oczywiście rozumiem przekaz tego artykułu - chcesz być postrzegany jako piękny, młody, bogaty i wykształcony? - to głosuj na PO. I ta cała masa bezmyślnych idzie głosować na PO, a potem narzekają....
    • majuszm Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 12:54
      O człowieku, ale masz pod kopułą zryty teren:) Nie zrozumiałeś widać nic z artykułu, za to postępujesz/piszesz dokładnie jak na "prawdziwego" polaka przystało. Jeżeli "my" to lemingi, to "wy" to barany z kilkoma czarnymi owcami na czele.
    • tyberium11 Lemingi są dumnymi donosicielami 03.08.12, 12:55
      Najważniejszą cnotą współczesnego leminga czyli kolaboranta systemu jest donosicielstwo. Druga cnota to lizusostwo. Dużo możemy się nauczyć od Niemców w tym względzie. Donosicielstwo to najwyższa cnota mieszczańska.
    • sauron6660 To prawica sama się zatopi 03.08.12, 12:59
      razem z k.k dzięki swojej niewyobrażalnej głupocie i oderwaniu od współczesnego świata. I oby to nastąpiło jak najszybciej! Żadni egzorcyści nie pomogą!
    • wkkr Poparcie dla PO 03.08.12, 13:04
      nie musi się wiązać za poparciem gejowskich ślubów, in vitro czy traktowaniem KK jak anachronicznej instytucji.
      Panie Adamie popełnia pan ten sam błąd co prawicowcy nazywający wszystkich głosujących na PO lemingami - generalizuje pan coś czego generalizować się nie powinno.
      Elektorat PO jest bardzo zróżnicowany. Tak samo zróżnicowany jak sama PO.
      Wśród głosujących na tę partię są ludzie tacy jak Gowin oraz tacy ja Palikot który do niedawna w PO był.
      PS
      Na PO można glosować z prawdziwym obrzydzeniem bo polityka czasem wymaga takich wyborów
      • rock73 Re: Poparcie dla PO 03.08.12, 14:21
        Dokładnie tak samo myślę. Nie boję się o kurs franka, nie lubię grilla, nie mam nic przeciwko Kościołowi, zresztą dlaczego miałbym mieć, skoro sam jestem jego wiernym. Może to jednak nie mnie obrażają prawicowi publicyści, albo może to nie o mnie pisze autor tego artykułu? Jedni i drudzy są śmieszni ze swoim myśleniem, że zdiagnozowali wyborcę PO, obserwując paru znajomych i sąsiadów.
    • 2o12 PO to prawica 03.08.12, 13:06
      Polacy dali radę pogonić komunę i to i pogonią POstkomunę.
      Oby nie zrobili tego bardziej radykalnie.
      • leming.nr1 Re: PO to prawica 03.08.12, 15:58
        2o12 napisał:

> Polacy dali radę pogonić komunę i to i pogonią POstkomunę.

Pogonią też PiSkomunę i nie będzie niczego.
    • 6.smiech Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:09
      Smietnik histori dla takich jak Klamczynski i Antos SzMaciarewicz juz czeka.
      • nerwus0 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 19:10
        Ale będzie śmierdziało!
    • amgam0 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:16
      Demografia jest nieublagana ale czas takze. Niedlugo Kaczynski, Macierewicz zglupieja calkowicie i umra , kosciol narobi takiego szamba,ze nikt do niego nie pojdzie a mlodzi choc mniej liczni ,beda napewno. Poziom zycia w GB i Polsce stale dazy do wyrownania wiec zniknie powod do opuszczania kraju.PiS-owska paranoja nie jest czyms naturalnym-moze troche potrwac jak inne juz w historii paranoje (patrz : Kambodza, Bialorus, Korea Pln. czy sekty) ale normalnosc zwycieza zawsze.
      • zdybka Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 16:42
        amgam0 napisał:

Demografia jest nieublagana ale czas takze. Niedlugo Kaczynski, Macierewicz zgl
        > upieja calkowicie i umra , kosciol narobi takiego szamba,ze nikt do niego nie p
        > ojdzie a mlodzi choc mniej liczni ,beda napewno. Poziom zycia w GB i Polsce sta
        > le dazy do wyrownania wiec zniknie powod do opuszczania kraju.PiS-owska paranoj
        > a nie jest czyms naturalnym-moze troche potrwac jak inne juz w historii paranoj
        > e (patrz : Kambodza, Bialorus, Korea Pln. czy sekty) ale normalnosc zwycieza za
        > wsze.

Jasne , to co my narozrabialismy mamy dac naszym dzieciom do uporzadkowania ?
        Nie ma co , fajna przyszlosc ich czeka .
    • tornson Redaktorku bredzisz!! Lemingi głosujące na PO 03.08.12, 13:17
      to są idioci, bo sami nie wiedzą i nie chcą wiedzieć na co głosują. Jeśli ktoś myśli że głosując na PO głosuje na nowoczesną europejską liberalną partię, to inaczej jak idiotą nazwać go nie można. PO to niemal takiego samego kalibru prawicowi troglodyci jak PiS. I tu jest ta "lemingoza", zdebilały MWzWM myśli że głosuje na partię proeuropejską a głosuje na gnojków którzy nie chcą ratyfikować KPP czy ustawy o przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet. Myślą że głosują na politykę nastawioną na Europę, a głosują na proamerykańską V-kolumną niemal taką samą jak PiS. Myślą że głosują na liberałów a głosują na kato-fanatyków zwalczających in-vitro, związki partnerskie czy prawa kobiet. Myślą że głosują za partią która opowiada się za wolnością, a głosują na zamordystów ograniczających prawa do protestów i popierających takie antyspołeczne gnioty jak ACTA.
      Po prostu tępy leming, nic więcej. Mohery to chorzy i niebezpieczni fanatycy, ale oni przynajmniej wiedzą co robią głosując na tych którzy ich chore wizje wprowadzają w życie, czy to mohery rydzykowe głosujące na PiS czy to gowinowskie głosujące na PO.
      • saint_just Re: Redaktorku bredzisz!! Lemingi głosujące na PO 03.08.12, 14:49
        tornson napisał:

> to są idioci, bo sami nie wiedzą i nie chcą wiedzieć na co głosują. Jeśli ktoś
        > myśli że głosując na PO głosuje na nowoczesną europejską liberalną partię, to i
        > naczej jak idiotą nazwać go nie można. PO to niemal takiego samego kalibru praw
        > icowi troglodyci jak PiS. I tu jest ta "lemingoza", zdebilały MWzWM myśli że gł
        > osuje na partię proeuropejską a głosuje na gnojków którzy nie chcą ratyfikować
        > KPP czy ustawy o przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet. Myślą że głosują na po
        > litykę nastawioną na Europę, a głosują na proamerykańską V-kolumną niemal taką
        > samą jak PiS. Myślą że głosują na liberałów a głosują na kato-fanatyków zwalcza
        > jących in-vitro, związki partnerskie czy prawa kobiet. Myślą że głosują za part
        > ią która opowiada się za wolnością, a głosują na zamordystów ograniczających pr
        > awa do protestów i popierających takie antyspołeczne gnioty jak ACTA.
        > Po prostu tępy leming, nic więcej. Mohery to chorzy i niebezpieczni fanatycy, a
        > le oni przynajmniej wiedzą co robią głosując na tych którzy ich chore wizje wpr
        > owadzają w życie, czy to mohery rydzykowe głosujące na PiS czy to gowinowskie g
        > łosujące na PO.
    • zdzisiek66 A od kiedy PIS to prawica??? 03.08.12, 13:20
      Czepiacie się Leszczyńskiego nie o to, co trzeba. Zasadniczy jego błąd to nazwanie PIS prawicą.
      Tymczasem w zasadniczych kwestiach, czyli gospodarczych i stosunków obywatele - państwo, PIS jest nie tylko bardziej lewicowe od PO, ale nawet od SLD. Prawicowe poglądy w drugorzędnych kwestiach, jak stosunki państwo - KK, czy pięciorzędnych, jak śluby dla homo czy in vitro, to o wiele za mało, żeby zostać prawicą.
      Tak więc, lemingi w większości głosują na centroprawicę typu PO czy SLD. A na prawdziwą prawicę nie mogą, bo w Polsce takiej nie ma. Tzn. jest, ale zmieści się na niezbyt dużej kanapie. Podobnie zresztą, jak prawdziwa lewica, którą reprezentuje chyba jeszcze tylko Ikonowicz.
      • hermilion Re: A od kiedy PIS to prawica??? 03.08.12, 20:27
        pis obnizal podatki .. ale na miano prawicy nie zasluguje .. po je podwyzsza i pozostaje prawicowa w dodatku *liberalna*

rtofl
    • grenlandzki-opos Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:26
      Grunt, to powtarzać codziennie, że PiS to prawica, powtarzać aż lemingi w to uwierzą.
    • 6.smiech Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:35
      Na miejscu tych staruchow jak Klamczynski, SzMaciarewicz i kilku innych to bym zamiast
      uprawiac polityke to uprawial dzialeczke pod swoja trumienke. Taka jest kolej losu na tym
      padole ze nawet i glisty kiedys zdychaja.
      • dean08 Re: Lemingi zatopią prawicę 03.08.12, 13:38
        Tajemnica się wydała - w Polsce jedyna prawica to PiS. PO to "cuś" innego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka