wujojano 24.08.12, 19:47 Wątpię, by politycy tacy jak poseł Błaszczak sami bali się obcych. Wiedż jednak, że takich, co się boją, jest sporo i na ich strachu można łatwo zbić kapitał polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ccc-bbb Smoleński - poczytaj wpisy na forum GW! 24.08.12, 20:10 Pisdzielce, karftolfe - lekka próbka "waszych" inteligentnych, nienacjonalistycznych forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
wujojano Re: Smoleński - poczytaj wpisy na forum GW! 25.08.12, 08:48 ccc-bbb napisał: > Pisdzielce, karftolfe - lekka próbka "waszych" inteligentnych, nienacjonalistyc > znych forumowiczów! Widzę, że w szkolnej ławce się nie uważało. Proponuję zajrzeć do jakiegoś słownika języka polskiego, co znaczy słowo "nacjonalizm". Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Re: Smoleński - poczytaj wpisy na forum GW! 25.08.12, 08:55 I gdyby nie były członek PO ryszard cyba, morderca z Łodzi obcych z PISu to artykuł mógłby mieć sens. Ale dowody świadczą o breivikach z innej strony Odpowiedz Link Zgłoś
wujojano Powinniście mu pomnik postawić! 25.08.12, 10:20 lechu733 napisał: > I gdyby nie były członek PO ryszard cyba, morderca z Łodzi obcych z PISu to art > ykuł mógłby mieć sens. Ale dowody świadczą o breivikach z innej strony Teraz możecie tak bredzić tak długo, aż ktoś od was z nienawiści kogoś zamorduje, a pewnie i potem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekms Breivik, multi-kulti i poseł PiS 24.08.12, 20:29 jest zachęta do multi-kulti w religijnej Polsce masze święte odprawiane w języku polskim nie wszystkim się podobają do łask wracają msze odprawiane po łacinie. ale PiS raczej nie będzie wchodził w kompetencje polskich biskupów ------------------------ Sakral Odpowiedz Link Zgłoś
mydeer Błaszczak zastosował logikę "Wyborczej" 24.08.12, 20:30 Skoro casus Ryszarda Cyby to wina Kaczyńskiego, bo judzi, dzieli i szerzy nienawiść, to casus Andersa Breivika jest winą multikulturowości przeciwko której ten występował. Logika owszem, dziurawa jak sito, ale Błaszczak ma z kogo brać przykład w jej stosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mignik Breivik, multi-kulti i poseł PiS 24.08.12, 20:56 Uff, stara, dobra, wypróbowana Gazeta Wyborcza: Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Breivik, multi-kulti i poseł PiS 24.08.12, 23:50 mignik napisał: > Uff, stara, dobra, wypróbowana Gazeta Wyborcza: Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Kacz > yński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Rydzyk, Ziobro. Ka > czyński, Rydzyk, Ziobro. Kaczyński, Ziobro, Rydzyk, Breivik, Kaczyński, Ziobro, Rydzyk, Breivik - to ciąg logiczny, niestety...Bardzo logiczny zwłaszcza, że Breivik w swoim "traktacie" tak ciepło wypowiada sie o PiSie... Teraz PiSowskim nosem sie kręci na multi-kulti, którego w Polsce NIE MA. A dlaczego nie ma? Ukraińców przepędzono, Niemców też, Żydów dobito a resztki wygnano. I ten ksenofobiczny smród będzie się za Polską jeszcze długo ciagnął. Bo to się działo na oczach całej Europy. A pan Błaszczak? Cóż...ot, taki pszennoburaczany chłopek roztropek z Legionowa, który na oczy Żyda nie widział, a na widok Murzyna musi sie przeżegnać i jak Rydzyk myśli, że się człek nie domył. Bo nie będzie "obcy" jadł naszego "prawdziwie" polskiego chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Breivik, multi-kulti i poseł PiS 24.08.12, 21:19 panie dziennikarz. zlajales pan wpolityce za durny tekst (i slusznie), ale nie wspomniales ze w tym samym portalu jest tekst kompletnie inny: wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-lukasza-adamskiego/34757-zenujaco-niski-wyrok-na-brevika-to-poczatek-jego-mitu-ktory-stanie-sie-paliwem-dla-ekstremistownieladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re: Breivik, multi-kulti i poseł PiS 24.08.12, 21:35 Obawiam się zamykanie oczu i wołanie "nikt mnie nie widzi" nie jest rozsądną odpowiedzią na problem. Zamach Breivika to terrorystyczna reakcja na multi kulti - bo "multi kulti" oznacza niestety napięcia między emigrantami a dotychczasowymi mieszkańcami: mogące się skończyć eksplozją przemocy. I nie chodzi tu o dowcipy z cyklu wódz Apaczów z podpisem "immigration control works".... Odpowiedz Link Zgłoś
mirekms Breivik, multi-kulti i poseł PiS 24.08.12, 22:15 nie będzie multi-kulti to i na emerytury nie będzie --------------------------- Sakral Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Breivik ja Stefek Michnik i Parch Smoleński 24.08.12, 22:45 im bardziej pacmniety w srodmozgowie partyjota, tym wiecej rymuje. daj se siana z ta zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Pan B. czyli jak zostać tabloidalnym Übermensch'em 25.08.12, 01:12 Wstyd mi za tych Europejczyków, którzy maniakalnie powtarzają, że "przecież pan B. nienawidzi tylko muzułmanów". W otchłaniach ich mrocznej podświadomości jest to okoliczność łagodząca. Autorytatywnie zakładają, że "wszyscy nienawidzą Arabów/muzułmanów". Według nich pan B. swoim "desperackim" czynem uzewnętrznił tylko to, co ponoć wszyscy w głębi naszej "chrześcijańskiej duszy" myślimy. Tylko czekać jak zażądają, aby nienawiść do nich została uprawomocniona i zinstytualizowana... może marzy im się XXI wieczna wersja nazistowskich "Ustaw norymberskich". Bezceremonialnie zrzucają maski "europejskiej ogłady", spod których wychodzi na światło dzienne ich wyjątkowy cynizm i podłość przepojona ksenofobią i rasizmem. Wczoraj ofiarami nienawiści byli Żydzi, dzisiaj są nimi muzułmanie, Romowie i geje... i nie zastanawiają się nad tym, że jutro mogą nimi być nasze dzieci i wnuki. Wypada tylko sparafrazować Orwella: wszystkich obcych należy nienawidzić tylko niektórych bardziej... Fun Club Pana Breivika rośnie w zastraszającym tempie... a od ksenofobiczno-rasistowskich "bredzonek" do ludobójstwa droga jest znacznie krótsza niż nam się wszystkim wydaje. Wiecej: [url=Wstyd mi za tych Europejczyków, którzy maniakalnie powtarzają, że "przecież pan B. nienawidzi tylko muzułmanów". W otchłaniach ich mrocznej podświadomości jest to okoliczność łagodząca. Autorytatywnie zakładają, że "wszyscy nienawidzą Arabów/muzułmanów". Według nich pan B. swoim "desperackim" czynem uzewnętrznił tylko to, co ponoć wszyscy w głębi naszej "chrześcijańskiej duszy" myślimy. Tylko czekać jak zażądają, aby nienawiść do nich została uprawomocniona i zinstytualizowana... może marzy im się XXI wieczna wersja nazistowskich "Ustaw norymberskich". Bezceremonialnie zrzucają maski "europejskiej ogłady", spod których wychodzi na światło dzienne ich wyjątkowy cynizm i podłość przepojona ksenofobią i rasizmem. Wczoraj ofiarami nienawiści byli Żydzi, dzisiaj są nimi muzułmanie, Romowie i geje... i nie zastanawiają się nad tym, że jutro mogą nimi być nasze dzieci i wnuki. Wypada tylko sparafrazować Orwella: wszystkich obcych należy nienawidzić tylko niektórych bardziej... Fun Club Pana Breivika rośnie w zastraszającym tempie... a od ksenofobiczno-rasistowskich "bredzonek" do ludobójstwa droga jest znacznie krótsza niż nam się wszystkim wydaje. Wiecej: www.eioba.pl/a/3nuh/pan-b-czyli-jak-zostac-tabloidalnym-bermenschem#ixzz24VYcqvsa]http://www.eioba.pl/a/3nuh/pan-b-czyli-jak-zostac-tabloidalnym-bermenschem#ixzz24VYcqvsa[/url] Polecam rowniez wiele dajacy do myslenia, krotki szkic o ksenofobii wsrod niektorych Naszych Rodakow: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Polski Brevik czyli Ryszard C. 25.08.12, 08:18 Z tym szukaniem morderców w PISIE to byłbym ostrożny. Póki co to z były członek PO okazał się mordercą politycznym. Kto wie gdyby miał dostęp do innej broni czy ofiar nie było by więcej. Ale Smoleński ma swoją pamięć wybiórczą.... Co raz bardziej plugawe są te artykuliki Smoleńskiego, a to obsmarować niewielką firme z Polski , a to napluć na poglądy innych .... Bez żalu opuszczam to szambo GW raczej na zawsze . Prawdziwe życie jest gdzie indziej. Przyjadę może kiedyś na wakacje popatrzeć jak spłacacie Donkowe zadłużenie ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Polski Brevik czyli Ryszard C. 25.08.12, 11:07 > Z tym szukaniem morderców w PISIE to byłbym ostrożny. Póki co to z były członek > PO okazał się mordercą politycznym. Nie ma zależności pomiędzy morderstwem śp. Marka Rosiaka a przynależnością do PO. Mord nie miał podtekstu programowego, nie wziął się z ideologii PO, nie był inspirowany wezwaniami do rozliczeń z pisowcami. A Błaszczak prezentuje właśnie doktrynę pisowską - polityków i wyborców tej partii. I to jest bardzo istotna różnica. Mniej więcej taka, jak gdybyś wypomniał mordercy, że był wegetarianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
pytlarro Breivik, multi-kulti i poseł PiS 25.08.12, 09:56 zapewne oczekuje Pan jakiegos poparcia pod artykulem, i najlepiej dorzucic pare kamieni w PIS i Kaczynskiego. Bo multi kulti oczywiscie dziala, jestes przeciw, jestes Kaczynskim, a dla postepowego intelektualisty chyba nie ma gorszego okreslenia, tak? To ja wylamie z GWnianego podzialu swiata, jestem przeciw PIS, multi kulti a najbardziej GW. Ale na szczescie po malu sie zwijacie z rynku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Wpisy pod tekstem "wPolitce"? A po co? 25.08.12, 10:52 Niby czemu mam sięgać po "wPolityce", skoro pod każdym tekstem w GW znajdę bez problemów teksty pełne nienawiści? Czy to do "pisdzielców", czy to "katoli", czy to do "nazistów z piss". Tego, rzecz jasna, Paweł Smoleński nie zauważa i nie piętnuje. Bo jest to nienawiść słuszna, a Kaczyński sam sobie jest winien. Odpowiedz Link Zgłoś
martha31 Smieszny tekst 25.08.12, 13:37 Problem radzenia sobie z multi-kulti to nie problem Błaszczaka czy Brvika. To coraz wiekszy problem Francji, Niemiec, Szwajcarii,Włoch,Beligii, Holandii itd. To realny problem bo partie nacjonalistyczne rosną tam w siłe,a z emigrantami jest faktyczny problem. Takze przecietny obywatele mają dosc tego,ze mają ich utrzymywac i ze ci zabierają im prace. W Polsce w tej chwili nacjonalizm to problem zupełnie marginalny i własciwie nieistniejący. A na pewno nie dotyczący Pisu (nie słyszałam aby Kaczynski walczył z emigrantami!). Więc doprawdy tekst i straszny i smieszny,a straszenie Pisem coraz bardziej infantylne... Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Breivik, multi-kulti i poseł PiS 25.08.12, 14:28 Gnom opluwacz i reszta pisowskich fundamentalistów, lubią użalać się, jak to są niekochani i nierozumiani, przez resztę rodaków. To, że brać pisowska, będzie miała problem z Breivikiem, to było do przewidzenia. Breivik, swoim wyczynem, wprowadził w popłoch wszystkich nacjonalistów europy. Najzabawniejsze jest, jak te narodowo-socjalistyczne kurewki, próbują ukryć swoją plugawą ideologię, pod sztandarami patriotyzmu. Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot i wielu innych narodowo-socjalistycznych kurewek - byli ,,wielkimi patriotami,, Oni budowali lepszy świat - prawy i sprawiedliwy. Był tylko mały problem - musieli wymordować miliony ludzi, którzy nie pasowali do ich koncepcji. Myślę, że w Polsce, takich Breivików, jest bardzo dużo - którzy by wyszli ze swoich nor i przy pomocy karabinu, oczyścili by ojczyznę z Żydów, Cyganów, arabusów i wszystkich których nienawidzą i którymi gardzą. Problem tylko w tym, że oni nie mają jaj i są zbyt prymitywni, ale pod wodą jakiegoś sprytnego lidera - Polska może zadziwić świat Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Breivik, multi-kulti i poseł PiS 25.08.12, 15:49 W pewnym sensie już zadziwia - jak tak spojrzeć na durną trzodę nie żałującą własnych, ciężko zarobionych pieniędzy (oraz zdrowia - czyli nóg i gardeł...), poświęcanych dla prywatnego interesu i pomnażania majątku jednego cynicznego, przebranego w habit cwaniaczka... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Breivik, multi-kulti i poseł PiS 25.08.12, 16:03 Użalać się? A skąd. Jest mi naprawdę wszystko jedno, co tam sobie myślicie, wylewając swoje frustracje zmieszane z chamstwem sami pokazujecie jacy jesteście. Natomiast wyjątkowo zabawne jest patrzenie na hipokryzję nadętych typów jak Smoleński, którzy ośmieszają się udawaniem Katona. Odpowiedz Link Zgłoś
annaizabela11 Breivik, multi-kulti i poseł PiS 27.08.12, 08:31 Nie mogę się pogodzić z tym, że oni podają mu rękę. Nie mogę sie pogodzić z tym, ze nie widzialam w ich oczach, no moze poza panią sędzią, bezgranicznej pogardy, nieodwracalnego potępienia. Ze widzę, że oni widzą w nim człowieka, wciąż człowieka. Że pozwolą mu się oryginalnie ogolić, że pozwolą mu założyć pasek do marynarki, że nikt nie zabroni mu wykonywać tych gestów. Patrzę na tę policję, jak cyborgi, prowadzą go jakby to był jakiś złodziej z marketu, albo małżonek co podbił oko żonie. Nie mieści mi się to w mojej małej głowce... Nie, nie oczekiwałam, że ktoś go na sali zastrzeli, albo że sie będą na niego darli czy szturchali. Ale jestem, hmmm..., zaskoczona zwyczajnością tego co widzę w tv, zwyczanością zachowań, spojrzeń. A podanie mu ręki... nie, to jest dla mnie zwyczajnie niepojęte, to jakiś kosmos. I niech nikt mi nie pieprzy, że trzeba się zachowywać cywilizowanie czy kulturalnie, bzdet! Nie podaje się mu ręki, po prostu. Takim się nie podaje. Słyszę w tv, że ma kontakt ze swoimi zwolennikami. Czy ja dobrze slyszę???? Laptop, kontakt ze światem zewnetrznym... ktoś tu oszalał?? Może ja?? Już kij z tą bieżnią, niech ją ma, i kibel ze spłuczką i prysznic nawet. Ale na litość boską, kontakt ze swoimi zwolennikami??? Możliwość pisania nowego manifestu??? Nie, nie zabiłabym go, nie jestem zwolenniczką kary śmierci. Kara śmierci to zadna kara, to chwila satysfakcji widząc w oczach potwora strach przedd nicością, chwila bezrefleksyjnego przerażenia i już ulga, dla niego całkowita, dla nas złudna. To żadna kara. Dozywocie, w prymitywnych warunkach, cienki materac, zimna woda, 10 h dziennie ciezkiej pracy, paskudne jedzenie, zero prasy, ksiązek, o internecie nie wspominając. Niby nic, ale tak dzień po dniu. Tydzień po tygodniu. Miesiąc po miesiącu. Rok po roku. Dziesięciolecie po dziesięcioleciu. Bez zmiany. Bez nadziei na zmianę. Bez wiedzy. Mlody jest, to by była kara prawdziwa. To nie udręczanie, to zasłuzona kara dla kogoś kto na cos takiego zapracował. Słuchalam kiedyś u Miecugowa jakiegoś pieknoducha z jakiejś brukselskiej chyba organizacji. Mówił o wiezieniach CIA w Polsce, i że absolutnie nic nie usprawiedliwia tortur, bo cywolizacja, humanitaryzm... ble, ble, z pół godziny perorował, słuchałam uważnie. W żadnych okolicznościach nikt nie może stosować tortur. I myślałam, głupi czy bez wyobraźni? A jeśli od zeznań tego człowieka zależeć będzie zycie miliona ludzi? To w imię cywilizacji i humanitaryzmu podamy mu herbate i poprosimy żeby powiedział, a jak nie powie no to cóż, milion niech zginie, ale my pozostaniemy czyści i nieskalani czymś tak parszywym jak porządny kop w jaja zbrodniarza?... Niech zginą. My musimy zostać bez skazy. Ludzie, kto tu oszalał? Dokąd to zmierza?? Breivikovi podaje się rękę. Czy ktoś go w ogóle zapytał cy on zdaje sobie sprawę co zrobił? Ale nie zapytał tak spokojnie, przy herbatce, i w obecności psychologa, ale zapytał tak, żeby do niego pytanie dotarło: przerwałeś ŻYCIE siedemdziesięciu siedmiu ludzi, czy zdajesz sobie sprawę?? Bo ja mam wrażenie, że nie. Że nikt go tak naprawdę nie zapytał. Ja już się gubię, mnie się wydawało, że to ja jestem pięknoduch i niepoprawna idealistka, a okazuje się, że jestem krwiożerczą bestią, bo żądam prawdziwej kary dla prawdziwych zbrodniarzy. Bo oczekuję, że to zycie ludzkie będzie najwy ższą wartością a nie ułuda że jesteśmy czyści i nieskalani niczym wstrętnym. Czasem trzeba zrobić coś wstrętnego, żeby właśnie życie uratować. Mniejsze zło. Czasem trzeba kogoś naprawdę ukarać. Czasem trzeba okazać pogardę. Anna Izabela Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 w Polsce nie ma multikulturalizmu 27.08.12, 10:39 ...dlatego, że Polska jest na to za biedna. Muzułmanie wybierają kraje zamożne z wysokim socjałem, gdzie mogą nic nie robiąc i nie przyczyniając się do wzrostu PKB doić państwową kasę. Przy zachwycie lewaków. Ideologia multi - kulti opierała się na założeniu, że europejska demokracja jest doskonałym modelem i wszyscy, którzy tu przybędą z miejsca zachwycą się tutejszym systemem i doń dostosują zachowując odrębność kulturową. A to okazało sie utopią. Inna rzecz, że akurat przykład Breivika tu nie jest odpowiedni. Odpowiedz Link Zgłoś