Dodaj do ulubionych

Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szkodl...

22.09.12, 21:29
Ubolewania godne czytać takie wypowiedzi podobno wykształconych i światłych kobiet.
Oczywiście potknięcie Gowina (choć dla mnie osobiście jest to po prostu wypowiedź niepoprawna politycznie) jest idealnym momentem do frontalnego ataku wszystkich tych którym zalazł za skórę. Ale żeby tak kompletnie bez głębszej refleksji pluć na koleżkę który chociaż próbuje, chociaż mówi głośno o największej bolączce jaka trawi Polskę czyli kompletnym braku efektywności wymiaru sprawiedliwości. Przegrywane kolejne sprawy przed ETSem, ciągnące się latami sprawy sądowe o jakieś drobne sprawy, bandyci wychodzący na wolność, ludzie lądujący w więzieniach za drobiazgi, a do tego ogromne bariery korporacyjne w dostępie do zawodu prawnika i niesamowite emerytalne uprawnienia prawników, na których nie stać państwa polskiego. A wszyscy szczęśliwi bo w idiotycznych statystykach z którego rozliczany jest aparat sprawiedliwości w tym kraju notujemy same sukcesy!
A baby tylko o tym żeby go wypieprzyć na zbity pysk! Nauka polska jednak to straszny syf.
Obserwuj wątek
    • zoubr123 Nie używaj słów których nie rozumiesz... 22.09.12, 21:55
      Ubolewania godne to jest to, że każdy może wypisywać takie bzdury jak ty. Doucz się!
      • sthoss a czegóż to? 22.09.12, 22:48
        Socjologii? Etyki?
        Bo teraz to naukowcy tych kierunków są największymi specjalistami od prawa.
        • koloratura1 Re: a czegóż to? 23.09.12, 08:38
          sthoss napisał:

> Socjologii? Etyki?

Języka polskiego.
    • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szko 22.09.12, 22:03
      Zgadzam sie ze sytuacja polskiego wymiaru sprawiedliwosci jest zla i wymaga wiele wysilku zeby ja naprawic. Tyle ze nie mozna jej naprawiac przez lamanie prawa i naginanie tegoz do osobistych pogladow. Wlasnie poniewaz mielismy takich Ziobrow i Gowinow za ministrow mamy taki burdel w sadach i prokuraturze.
      • adherent1 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szko 22.09.12, 22:24
        6burakow napisał:
        > Zgadzam sie ze sytuacja polskiego wymiaru sprawiedliwosci jest zla
        > i wymaga wiele wysilku zeby ja naprawic.

Usystematyzujmy - dlaczego jest zła - bo wymiar sprawiedliwości nie
        nadąża za zmianami społecznymi, rewolucją naukowo-techniczną itp.
        Naprawiać wymiar sprawiedliwości - nie sądzę lepiej go zmieniać,
        nie przez rewolucję a ewolucję.
        Pamiętajmy też, że nie o wszystkich grzechach naszego polskiego
        wymiaru sprawiedliwości teraz głośno się mówi np; akcja Temida
        świetnie przystająca do sytuacji sędziego z Gdańska. Nie dał bym
        kasztanów przeciw złotówkom przy twierdzeniu że służby nie stały
        za tym telefonem z Wrocławia. Inne sprawy to orzeczenia ETS
        p-ko Polsce, deprecjonujące nasz wymiar sprawiedliwości itp, itd.
        • sthoss Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szko 22.09.12, 23:04
          To również, ale głównie dlatego że standardy moralne tego całego towarzystwa szlifują bruk.
          Pieniądz deprawuje, a najbardziej tych którzy są bezkarni. Pogadaj sobie sobie szczerze z reprezentantami prawniczej braci. Będziesz zdumiony jaki rozwiązania proponują. Jak bardzo dalekie jest to od litery, ducha czy w ogóle czegokolwiek z prawem związanego.
      • kontest_two Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szko 23.09.12, 09:45
        Najprościej używać argumentów ad personam.
        Gowin - w końcu nie prawnik - mówił o niespójności ducha z literą. I miał rację.
        Sytuacja w polskim prawie jest bardzo zła. To, co jest kluczowe dla tej oceny dotyczy nie działań, zaniechań i procedur ale samego prawa.
        Polskie prawo jest napisane niechlujnie, ustawy dotyczące jednego obszaru życia są niekiedy z sobą sprzeczne. Przykładowo: żeby mieć pełną wiedzę w tak elementarnej sprawie, jak choćby jakie są dopuszczalne terminy wystawiania faktur, należy tę wiedzę zebrać z dwóch ustaw: ordynacji podatkowej i ustawie o VAT.
        To niechlujstwo legislacyjne, które wszystkim przeszkadza nie jest sprawką ani Ziobry ani Gowina. Nie jest też sprawką Kwiatkowskiego. To skutek wieloletniej twórczości.
        • sir_fred Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szko 23.09.12, 11:29
          To niech coś zrobi z poprawą litery, bo na razie to tylko pieprzy trzy po trzy. A najlepiej zrobi to będąc posłem, bo jako Minister Sprawiedliwości ma mało do gadania, jeśli chodzi o stanowienie prawa.

Idąc jego śladem przestanę płacić podatki zgodnie z literą, bo będę uważał, że nie nadąża ona za duchem - wyrażanym np. słowami Tuska. Konkretnie tymi, że mają maleć, być liniowe a podatek Belki ma być zniesiony...
    • andrewphx Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szkodl... 22.09.12, 22:16
      Czyz moze byc cos bardziej szkodliwego spolecznie niz wypowiedzi Magdaleny Srody?
      Jej retoryka przypomina mi przydrozna toalete z okresu PRLu.
      • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorat, arogant, szko 22.09.12, 22:22
        andrewphx napisał:

> Czyz moze byc cos bardziej szkodliwego spolecznie niz wypowiedzi Magdaleny Srod
        > y?
        > Jej retoryka przypomina mi przydrozna toalete z okresu PRLu.

A masz moze jakies argumenty czy tylko wyzwiska?
      • zoubr123 W PRL raczej nie było przydrożnych toalet młody... 22.09.12, 22:31
        andrewphx napisał:

> Czyz moze byc cos bardziej szkodliwego spolecznie niz wypowiedzi Magdaleny Srod
        > y?
        > Jej retoryka przypomina mi przydrozna toalete z okresu PRLu.

Piszesz bez polskich znaków, jest to dowód skrajnego lenistwa i braku szacunku dla samego siebie i odbiorców, nawet jeśli nie masz nic do powiedzenia. Druga wersja jest taka że, pewnie żyjesz sobie wygodnie za granicami Polski, w tym przypadku nie masz na jej temat prawa pisać. Wracaj i żyj w Polsce, a potem możesz sobie zabierać głos !

• andrewphx Re: W PRL raczej nie było przydrożnych toalet mło 22.09.12, 23:07
          Jak to nie bylo - jak byly. Pamietam 1988 rok; droga szybkiego ruchu z Katowic do Wroclawia. Stala przy samej autostradzie, piekna betonowa. Chcialem wejsc ale sie nie dalo - od wejscia byla zaminowana.
        • andrewphx Re: W PRL raczej nie było przydrożnych toalet mło 22.09.12, 23:25
          Ja nie mam prawa pisac? Zabraniasz krytykowac jedynie slusznych pogladow? I do tego dzielisz Polakow na tych rownych I bardziej rownych? Znaczy Gowina krytykowac wolno - Srody niet. Znaczy polak spoza Polski to dla Ciebie gorsza rasa.
          • 6burakow Re: W PRL raczej nie było przydrożnych toalet mło 23.09.12, 04:55
            Mozesz krytykowac jak chcesz ale zeby kogos przekonac to mysisz uzywac argumentow a nie wyzwisk.
          • zoubr123 Polak spoza Polski 23.09.12, 13:03
            andrewphx napisał:

> Ja nie mam prawa pisac? Zabraniasz krytykowac jedynie slusznych pogladow? I do
            > tego dzielisz Polakow na tych rownych I bardziej rownych? Znaczy Gowina krytyko
            > wac wolno - Srody niet. Znaczy polak spoza Polski to dla Ciebie gorsza rasa.

Mylisz się, przez wiele lat byłem takim właśnie Polakiem spoza Polski. To nie jest ktoś gorszy!
            Tylko, że ten ktoś nie mieszka w Polsce i nie odczuwa na własnej skórze nonsensów tego kraju! Żyje w innej rzeczywistości i na jej temat może sobie pisać!
            Kiedy patrzyłem z zewnątrz na polskie realia bardzo wiele rzeczy wydawało mi się niezrozumiałych, śmiesznych, traktowałem je jednak jak wiadomości z innego świata, teraz to jest realny świat! I wcale nie jest on śmieszny!
        • ciuciumorales Re: W PRL raczej nie było przydrożnych toalet mło 23.09.12, 09:43
          Wracac i zyc w swiecie Srody, Michnika, Blumsztajna, Miecugowa, Olejnik... itd. Wolne zarty. Ci madrzejsci z tego narodu zwineli manele i raczej nie wroca bo do tego kabaretu to raczej nikomu nie spieszno.
    • holymolly Feminazistko Gowinie 22.09.12, 22:37
      Platformiana armia feminazistek w akcji, I kto by słuchał tego barachła?
    • kulomorus5 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 22.09.12, 23:16
      hahaha. dawać Środę jako ważny głos w dyskusji :P to ja poproszę jeszcze o kurę i osła, więcej i mądrzej powiedzą. Gowin dobrze zrobił i powiedział. a te dyrdymały o niekulturalnym wypowiadaniu się są śmieszne. oburzają się akurat ci, którzy o inteligencji najwyżej pomarzyć mogą. na moje wyborcza Go zniszczy.
      • koloratura1 Kura i osioł niepotrzebne. 23.09.12, 08:45
        kulomorus5 napisał:

> hahaha. dawać Środę jako ważny głos w dyskusji :P to ja poproszę jeszcze o kurę
        > i osła, więcej i mądrzej powiedzą.

Wystarczysz ty sam.
    • kulomorus5 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 22.09.12, 23:18
      aha. znowu tytuł niezgodny z artykułem. dwie feministki, stare panny mają coś do powiedzenia. nikt ich nie chciał to się mszczą :P
      • paskudek1 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 22.09.12, 23:38
        rozczaruję cię, co prawda nie chce mi się śledzić stanu cywilnego pani Fuszary ale pani Środa jest od wielu lat zamężna (i to cały czas z jednym i tym samym człowiekiem) ponadto ma dorosłą już córkę. Zanim zaczniesz rzucać tymi 'starymi pannami" bo ci pasuja do TWOJEGO wizerunku feministki to może jednak się troszkę zorientuj w temacie?
        • kulomorus5 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 22.09.12, 23:46
          jak widzę, jesteś kobietą więc pewnych rzeczy nie zrozumiesz :P
          • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 04:58
            kulomorus5 napisał:

> jak widzę, jesteś kobietą więc pewnych rzeczy nie zrozumiesz

A jedyne co ty osiagnales to przekonanie wszystkich ze jestes zupelnym bucem.
            • kulomorus5 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 11:37
              jednej osoby tylko.:) ale to mi nie przeszkadza :P nawet pochlebia
              • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 11:46
                NIe mysle ze tyko jednej: bez podania choc jednego powodu opluwasz wiele osob i (rowniez bez zadnej postawy) myslisz dobrze o sobie samym. Trudno kogos takiego brac powaznie.
    • prerekwizyt Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 03:32
      Cytowane wściekłe ataki są po prostu obrzydliwe. Autorki tych słów skompromitowały same siebie.
      • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 04:58
        Czym niby sie skompromitowaly?
        • koloratura1 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 08:50
          6burakow napisał:

> Czym niby sie skompromitowaly?

Nie zadawaj mu takich pytań; skompromitowały się i już! ;)
          • prerekwizyt Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 12:36
            Dyskutowanie między sobą w sieci raczej nie ma w moim mniemaniu sensu, ale jednak krótko odpowiem. Wypowiedzi pań Fuszary i Środy z jednej strony nacechowane są pychą - mówią tak, jakby wszystko najlepiej wiedziały i reprezentowały jakąś skończoną prawdę - a z drugiej strony odznaczają się obraźliwą agresją i wręcz fanatycznie wrogim stosunkiem do ideowego przeciwnika. Przeczytajcie raz jeszcze. Czy tak powinni komentować intelektualiści-intelektualistki, za jakie te panie przypuszczalnie się uważają?! Ponieważ one przekroczyły granice przyzwoitości, więc ja też nie będę się patyczkował - zbłaźniły się.
            • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 15:21
              Ja akurat zgadzam sie z duza czescia tych wypowiedzi. Zeby nie byc golosownym, rozwine ponizej.

Ostatnia afera wokol Gowina rozpetala sie po tym jak zarzadal "akt sprawy" Amber Gold zeby miec wglad w decyzje parokrotnego umorzenia sledztwa. Tak przynajmniej mozna sie zorientowac z doniesien prasowych ktore nie zawsze dbaja o precyzje slowa. Jesli istotnie sie tak stalo to dyskwalifikuje to Gowina jako ministra. Wiele z bolaczek polskiego wymiaru sprawiedliwosci pochodzi z polityzacji i naciskow administracyjnych. Innymi slowy, sady by wypelniac swoja role musza byc niezalezne a Gowin idac w slady Kaczynskiego i Ziobry podwaza te niezaleznosc. To ludzie tacy jak on powoduja uleglosc sedziow jak zostalo to pokazane w Gdansku.

Smieszne jest to ze Gowin zaprzecza sam sobie. Z jednej strony oburza sie na sedziego Milewskiego, z drugiej sam wywiera podobny nacisk na prokuratora. Postepuje jak populistyczny polityk ktory nie dba o szkody ktore wyrzadza.
            • koloratura1 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 16:48
              prerekwizyt napisał:

> Wypowiedzi pań Fuszary i Środy z jednej strony
              > (...)

Żyją w wolnym kraju, mają prawo wyrażać własne racje jak chcą, a innym wolno to oceniać.

> Ponieważ one przekroczyły granice przyzwoitości

Nie podzielam Twej opinii (i też mi wolno).

> więc ja też nie będę się patyczkował - zbłaźniły się (podkreśl. moje)

A tu już gorzej; w dyskusji chamstwo (patrz podkreślone) dozwolone nie jest.
    • mieszkaniec_wszechswiatow A czego można się spodziewać po agencie z opus dei 23.09.12, 07:41

..................................

bóg to nałóg !!!!!!!!!!!!!!

religie to nowotwór Ludzkości !!!
    • terleo Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 08:48
      Ziobro Gowina chwali. I to jest dobry znak. Trzeba nam sprawiedliwości jak powietrza. Nieważne, z której strony przywieją ją wiatry Historii. Nam trzeba Glorii.
      Niestety, znów ta "poprawność polityczna"; co wypada mówić ministrowi, a co NIE.
      Dla mnie Gowin to Człowiek Poważny i Odważny.
      Panie Ministrze! Musi Pan przetrwać ataki. Życzę wytrwałości - dla dobra sprawiedliwości. Jeśli Tusk Pana zdymisjonuje, będzie TO gwóźdź do trumny PO.
      • koloratura1 Sam Gowin nie wystarczy? 23.09.12, 08:55
        terleo napisał:

> Ziobro Gowina chwali. I to jest dobry znak. Trzeba nam sprawiedliwości jak
        > powietrza. Nieważne, z której strony przywieją ją wiatry Historii. Nam trzeba Glorii.

...in excelsis deo.
    • metronom22 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 09:21
      Polska niestety jest krajem bezprawia. Sądy i prokuratury działają pod zmówienie polityczne i sprzyjają bogatym. Pan min. Gowin to człowiek o wysokiej moralności i mimo, że nie prawnik obdarzony jest wieloma zaletami, czego nie można powiedzieć o jego adwersarzach. Pokładam nadzieję w tym szlachetnym człowieku, że nie pozwoli się zniszczyć "masie upadłościowej PRL".
      • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 11:42
        metronom22 napisał:

> Sądy i prokuratury działają pod zmówi
        > enie polityczne i sprzyjają bogatym.

No i o to chodzi: zeby sady i prokuratury dzilaly na podstawie prawa a nie jak jakis ministrant sprawiedliwosci albo pierwszy sekretarz sobie zazyczy. I dlatego to co zrobil Gowin jest zle. Jest to przedluzenie tej samej zaleznosci sadow od urzednikow i politykow ktore znieksztalcilo polski wymiar sprawiedliwosci.
    • mignik Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 09:45
      Lewa ręka Michnika ujada na prawą rękę Tuska.
    • keppra Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 09:50
      KORUPCJA W SPRAWIEDLIWOSCI JEST. A TE WSZYSTKIE WYPOWIEDZI PAŃ I PANÓW NA STANOWISKACH Z DUŻYMI PIENIĄŻKAMI I ŻEBY SIĘ PRZYPODOBAĆ PO TO BŁAZENADA. LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ-W POLSCE JEST TOTALNA KORUPCJA I NIEUCZCIWOŚĆ. INNE NARODY ŚMIEJĄ SIE Z NAS.
      • keppra Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 09:53
        PANIE PROFESORKI I INNE PUZIE ZARABIAJĄ NA MIESIĄC PO 10 -12 TYSIĘCY. I ONE MOGĄ BRONIC TEJ KORUPCJI W SADACH. POWTARZAM NIEMCY SMIEJĄ SIE Z NAS.
        • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 11:48
          Dobrympowodem do smiechu jest stwierdzenie ministra sprawiedliwosci ze nie powaza prawa.
          • koloratura1 Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 17:04
            6burakow napisał:

> Dobrym powodem do smiechu jest stwierdzenie ministra sprawiedliwosci ze nie
            > powaza prawa.

To raczej powód do rozpaczy.
            • 6burakow Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 23.09.12, 20:17
              koloratura1 napisała:

> To raczej powód do rozpaczy.

Dla nas (Polakow) do rozpaczy dla innych do smiechu.
    • keppra Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 09:57
      I OTO PANIE BRONIĄCE KORUPCJI I UKŁADÓW W SADACH. WSZYSCY LUDZIE I ZNAJOMI SMIEJA SIE Z WAS. KONFERENJJA SPONSOROWANA PRZEZ PO I EKIPE RZADZACA... sMIESZNE JESTESCIE KOBIETY. DALISCIE SIE WMANIPULOWAC I TO ZDROWO. ALE ZEBY TAKIE PANIE I POSTUDIACH. CHYBA ZE SA W DOBRCH UKLADACH.
    • 6.smiech Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 11:07
      Dala mnie wystarczy ze Ziobro go chwali, bo to znaczy ze czas aby poszedl precz (najlepiej razem z Z: Zero) i feministki go tylko delikatnie okreslily. Ja bym go nazwal kato-piso-neandertal.
    • wojtek-gdansk Co lepsze dżuma czy cholera? 23.09.12, 11:23
      Afera AG jest, to oczywista oczywistość.
      Ignorant prawny o zapędach oświeconego dyktatora też jest.
      Czy zwalczać dżumę cholerą, tylko dlatego, że leczenie tej pierwszej nie przynosi natychmiastowej poprawy?
      Powiedziano: " Słowa Gowina są bardziej szkodliwe społecznie niż cała afera Amber Gold, ponieważ uderzają w podstawy państwa prawa."
      To są święte słowa, bo przed aferami zabezpiecza bardziej regulacja (prawna i organizacyjna) od deregulacji dla łatwego poklasku, pleno titulo gawiedzi.
      Deregulacja, tak jak niszczenie i burzenie jest łatwiejsza od regulacji, do której trzeba zakasać rękawy.
      Wypowiedzią tą Gowin nam uświadomił, że już zaczyna deregulować ustawy, za chwile zdereguluje konstytucje, bo stanie ona mu na drodze do uszczęśliwienia nas na siłę.
      • terleo Re: Co lepsze dżuma czy cholera? 23.09.12, 12:21
        wojtek-gdansk napisał:
        > Powiedziano: " Słowa Gowina są bardziej szkodliwe społecznie niż cała afera
        > Amber Gold, ponieważ uderzają w podstawy państwa prawa."

> To są święte słowa,/.../ zdereguluje konstytucje,/.../
        Słowa są jak powietrze; ulatują z wiatrem. Ważne jest, co minister robi, a nie co mówi.
        A propos AG - jest to raczej GUD - Gdański Układ Dorozumiany; czyli: *GUD ist gut*.
        • wojtek-gdansk Narazie złamał prawo i to publicznie zlekcewarzył. 23.09.12, 12:50
          "Ważne jest, co minister robi, a nie co mówi."
          No właśnie, zrobił tyle co za paznokciem i od razu złamał prawo, choć nie musiał.
          Co do czynu, to można by sadzić, że może to z lenistwa, nieuctwa albo braku wyobraźni
          Natomiast to co powiedział wyjaśniło, że zrobił to przekonany o swojej (prawie boskiej) omnipotencji.
          To jest szalenie niebezpieczne dla Państwa Prawa.
          ---
          "(...) wolność religii nie ogranicza, ale też nie zmienia praw i obowiązków obywatela. Kto odmówi udzielenia nagłej pomocy, ponieważ właśnie odmawiał różaniec, będzie tak samo pociągnięty do odpowiedzialności, jak każdy inny, kto jej zaniecha." - niemiecki prof. prawa karnego Rolf Dietrich Herzberg

• koloratura1 Tak do końca, to Gowin nie pohula 23.09.12, 17:20
        wojtek-gdansk napisał:

> Wypowiedzią tą [o wyższości ducha prawa nad materią regulacji prawnych]
        > Gowin nam uświadomił, że już zaczyna deregulować ustawy,
        > za chwile zdereguluje konstytucje, bo stanie ona mu na drodze do uszczęśliwienia
        > nas na siłę.

Mam nadzieję, że wcześniej Pan Premier się przecknie!
    • vito3 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 11:57
      sroda to specjalistka od wszystkiego lada dzien ruszy program ,,gotuj z sroda,,wszystko ta kobita wie lepiej i non stop jazgot,a prawo u nas jest krwiozercze dla biednych dlatego oni zapelniaja wiezienia,srodowiska prawnicze zawlaszczaja to panstwo dzieki temu ze nie ma zadnej odpowiedzialnosci,w razie przegiecia sa poddani ocenie wlasnych kolegow,przy ewidentnej korupcji mowi sie o bledzie sedziego,gdy problem prawny dotyczy tego srodowiska sady ,prokuratury,biegli sa nieslychanie zyczliwi,karygodne decyzje i orzeczenia,zeby nie byc goloslownym jeden przyklad-syn ministra wrobla pozbawia ojca zycia w sposob niebywale brutalny poniewaz nie chce finansowac jego fanaberi i narkotykow,dramat rodzinny,lokalny,miasto powiatowe rybnik,mama mordercy jest w tym miescie dyrektorem poradni psychologicznej,do aresztu w raciborzu przyjezdzaja dwie panie biegle z rybnika i w dziesiec minut orzekaja ze sprawca jest niepoczytalnym,caly pobyt w areszcie tych pan trwa 35minut z tego 25 minut trwa dojscie i powrot tych pan na wolnosc,prokurator w rybniku umarza sprawe,normalnie bierze sie takiego zbrodniarza na szesciotygodniowa obserwacje,normalnie prokurator mialby jakies watpliwosci powolalby bieglych z innej czesci polski ale prokurator tez jest z rybnika i byc moze nie bylo tu zadnej korupcji ale sitwa lokalna,w zakladzie karnym w raciborzu jest caly oddzial takzwana ,,eska,,dla ludzi psychicznie chorych zbyt biednych i nie skoligaconych ktorym sady nie uznaly niepoczytalnosci ci ludzie przezywaja tam gehenne mimo ze powinni byc w szpitalach psychiatrycznych,tam odbywa sie zbrodnia na ludziach chorych w ciszy grubych murow,za kilkanascie lat ktos wrazliwy to opisze i nasze panstwo za to beknie a polacy beda sie wstydzic i oburzac bo bedzie skandal,tymczasem dobrze wyksztalcony mlody byczek morduje pila mechaniczna wlasnego ojca bo ten nie chce go finansowac i lada dzien wypuszcza go ze szpitala bo byl chory,sprawa przyschla kary nie ma,a holota alimenciarzy czy kolarzy zaludnia wiezienia bo nie ma kasy badz znajomosci
      • wojtek-gdansk Czy chcesz zlikwidować prawo? 23.09.12, 12:37
        vto3
        W tym co napisałeś nie doszukałem się wniosku:
        - Czy chcesz zlikwidować prawo, czy tylko postawić Gowina ponad nim?
        - Czy chcesz zastąpić (we wszystkich mediach w których występuje) prof. Magdalenę Srodę przez panią prof Jadwiga Staniszkis, a może p. Fotygą?

Gdyby sam PanBóg zechciał rozstrzygać na co dzień o naszych ziemskich sprawach, to może bym się zgodził na likwidacje ustaw i kodeksów, ale póki co, PanBóg nie rychliwy, natomiast tym którzy aż się rwą do tego aby Go zastąpić nie ufam na tyle. Jednym z nich jest Gowin.
        • vito3 Re: Czy chcesz zlikwidować prawo? 24.09.12, 17:20
          gratuluje dowcipu[autentycznie]nie mam mocy sprawczej wiec wniosek uznalem za bezzasadny,chcialem skromnie obnazyc brak nadzoru a raczej jego ulude przy lokalnej ,,sitwie,,gowin nie jest z mojej bajki ale gdy tylko wspomnial o jakiejs zmianie wszyscy rzucaja mu sie do gardla,do tego p sroda jako specjalistka od potepiania wszystkiego przejadla mi sie i tyle
    • paraprawo Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 11:57
      Choć sam toczę postępowania odszkodowawcze przeciwko Ministrowi Gowinowi (patrz moja strona internetowa, gdzie pozwy w całości są opublikowane), to całkowicie popieram go w walce z "sitwą"gdańską, której istnienia doznałem na własnej skórze bardzo boleśnie.
      W Jego wypowiedzi nie ma niczego nieprawidłowego. Wobec różniących się ze sobą przepisów, bądź ixg braku pracyzji sformułowań, stosuje się zawsze tzw. interpretację. I to jest właśnie ta litera praw, której nie miał zamiaru stosować ministre. Oznacza to ni mniej ni więcej, ze nie będzie się oglądał na to, jak interpretują istniejące zapisy doktrynerzy, tylko zastosuje interpretację ku dobru ogółu społeczeństwa.
      A feministki - nie obrażając nikogo - chyba za bardzo przejęły się obroną uciśnionych członków "sitwy" zamiast prawa zagwarantowanego ogółowi obywateli - Konstytucją RP.
      • wojtek-gdansk Czy praworzadność to doktrynerstwo? 23.09.12, 12:20
        Prawo zapisało (literą) dla Ministra Sprawiedliwości reguły wglądu do akt każdej sprawy bez naruszania i bez kpienia z praworządności, dla każdego Ministra Sprawiedliwości, nie przewidziało jednak zapisów specjalnych dla obywatela posła polityka i jaśnie oświeconego Jarosława Gowina, i to jest ta "luka prawna".
        Pomijasz ten fakt bo jest niewygodny dla zdrowej oceny tego skandalu.
        A że sitwą trzeba się serio zająć to dla mnie nie ulega najmniejszej wątpliwości.
        Czemu tak późno. Gowin nie miał na to czasu? To po co się zajmował nasłuchiwaniem płaczu zarodków i deregulacjami - przecież to nie są podstawowe zadania Ministra Sprawiedliwości.
        ---
        ---
        "(...) wolność religii nie ogranicza, ale też nie zmienia praw i obowiązków obywatela. Kto odmówi udzielenia nagłej pomocy, ponieważ właśnie odmawiał różaniec, będzie tak samo pociągnięty do odpowiedzialności, jak każdy inny, kto jej zaniecha." - niemiecki prof. prawa karnego Rolf Dietrich Herzberg

• zoubr123 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 13:06
      Jak w temacie! I to jest cała prawda o tym Panu!
    • mundi8 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 13:09
      Brawo Panie Gowin! Nie człowiek dla szabatu, ale szabat dla człowieka! To są rzeczy oczywiste! Natomiast ideologia feminizmu jest w bardzo wielu swoich aspektach po prostu szkodliwa!
    • mundi8 Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 13:18
      "Feminizm jest wbrew naturze i wbrew zdrowemu rozsądkowi. Wdrażanie w życie postulatów feministycznych prowadzi do absurdów w życiu społecznym. Wychodząc naprzeciw żądaniom feministek, by kobiety miały dostęp do męskich zawodów, obniża się standardy tak, by kobiety mogły im sprostać. W USA zmniejszono przekrój wężów strażackich, by kobiety mogły je udźwignąć. W rezultacie tłoczą teraz mniej wody, ze szkodą dla szybkości gaszenia pożarów. W Polsce, przyjmując kobiety do szkół oficerskich, obniżono dla nich wymagania na egzaminie sprawnościowym. Trudno jednak liczyć na to, że równie wielkodusznie zachowa się nieprzyjaciel w razie wojny, dostosowując silę ataku do płci żołnierzy.

Propagowanie haseł feministycznych, rozważania, czy mężczyzna jest potrzebny – prowadzą do osłabiania rodziny. Niektóre feministki decydują się na posiadanie dzieci z góry zakładając, że nie będą z ojcem dziecka. Mężczyzna jest tu potraktowany wyłącznie przedmiotowo - jako dawca materiału genetycznego i dostarczyciel alimentów. Tymczasem współczesna nauka jednoznacznie potwierdza, że najlepsze warunki do wychowania dzieci mają miejsce w pełnych rodzinach. Oczywiście, niekiedy rozwody są przykrą koniecznością, jednak nikt rozsądny nie zawiera małżeństwa, z góry planując rozwód i samotne wychowywanie dzieci. Niektóre feministki natomiast, zwłaszcza o skłonnościach lesbijskich, z góry decydują się na samotne macierzyństwo. Wykorzystują mężczyznę, traktując go instrumentalnie - jako dawcę materiału genetycznego, ale przede wszystkim krzywdzą dziecko.

Feministki często uważają, że kobieta ma prawo do aborcji, gdyż „tylko ona może decydować o swoim brzuchu”, zaś prawny zakaz aborcji jest przejawem „patriarchalnej kultury gnębiącej kobietę”. Pomińmy fakt, że stosunek do aborcji nie zależy od płci, lecz bardziej od systemu wartości i od poglądu, w którym momencie zaczyna się ludzkie życie. Za i przeciw bywają zarówno kobiety, jak i mężczyźni. Można nawet przypuszczać, że to kobietom w praktyce trudniej przychodzi decyzja o aborcji niż mężczyznom.

Jeśli jednak, zgodnie z feministkami uznajemy, że tylko kobieta ma pełne prawo zdecydować o losie płodu, to należałoby konsekwentnie przyjąć, że tylko kobieta ponosi pełną odpowiedzialność za swoją decyzję (pełna władza = pełna odpowiedzialność). Oznaczałoby to zatem zwolnienie ojca z odpowiedzialności za dziecko i z obowiązku alimentacyjnego w sytuacji, gdy kobieta zdecyduje się urodzić dziecko. Tu feministki już się zatrzymują – żądają bowiem pełnej władzy dla kobiety, lecz chcą zarazem, by współodpowiedzialność za jej decyzję ponosił mężczyzna."

• wojtek-gdansk Stek, jeszcze nawet przedBiblijnych bajdurek 23.09.12, 14:07
        Prowincjonalny Żenadir jesteś. Twoje wypociny to stek, jeszcze nawet przedBiblijnych bajdurek. Może masz ochotę wrócisz do wielożeństwa, dla swojej wygody i dogody.
        Feminizm jest oczywiście szkodliwy dla Ciebie? Rzuciło Ci się na umysł.
    • babawiejska Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szkod... 23.09.12, 14:02
      Ło, jakie te niektóre chłopy z Forum mundre a ucone. Co gembe otwozy zeby opryskać panią Środę, to wyskakują mu same mundre i kulturalne słowa i myśli. Oj, zeby to być chłopem, a nie babą... Cała ta mundrość od tego, ze spodnie nosom, bo przecie nie cała mundrość ze skoły ino z tych gaci idzie!!!
      • terleo Re: Feministki o Gowinie: 'Ignorant, arogant, szk 24.09.12, 15:27
        babawiejska napisał(a):

/.../ Cała ta mundrość od tego, ze spodnie nosom, bo przecie nie cała mundrość ze skoły, ino z tych gaci idzie!!!
        I bez to baby tyz zeceły w gaciach chadzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka