Dodaj do ulubionych

Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >>>

08.02.05, 16:32
Z przykrością stwierdzam, że GW upadła na samo dno. Proces narastał od
kilkunastu miesięcy ale teraz, przy okazji tzw. Listy Wildsteina nastapiła
kompletna kompromitacja Gazety. Przykro mi to pisac, ale przestałem czytac
Wyborczą na rzecz Rzeczpospolitej. I absolutnie nie dziwi mnie fakt, iz Pan
Ernest Skalski zmienił tytuł, w którym publikuje.
Przestańcie tracić czas na lekturę Wyborczej. Naprawdę nie warto !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:55
      Ja się na nich poznałem już w ubiegłym wieku. I od końca lat 90. nie czytam
      • Gość: ooel Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:07
        Ja rozstałem się z nimi dopiero kilka tygodni temu, ale lepiej późno niż wcale
        jak powiedziała jedna pani spóźniwszy się na pociąg.
      • bladatwarz GW byla zawsze ustawiona pogladowo 10.02.05, 17:38
        Tylko zakochani w GW wierzyli w jej bezstronnosc, obiektywizm i poprawne
        poglady.
        Od wywiadu z Michnikiem i Kiszczakiem, nie biore tego scierwa do rak.
        A jak sie chce powkurzac, to czytam sobie komentarze do wojny izraelsko-
        palestynskiej w internecie. To jest dopiero manipulacja.
        Te ich proby wybielania PRL, pokazywania ludzkiej twarzy towarzyszy, a do tego
        ciagle prezentowanie osiagniec osob przecietnych, ale zydowskiego pochodzenia
        zrobily sie meczace, nieznosne i natretne. W co drugich Wysokich Obcasach
        przynajmniej w biogramie jednej osoby jest wzmianka, ze babcia, dziadek albo
        dalsza rodzinka nalezala do gminy zydowskiej. Tego sie nie da czytac. Jeszcze
        pol biedy gdyby od czasu do czasu wpisano w ten ciag bodaj Zambrowskiego (kata
        polskich wiezniow w okresie stalinowsim; pochodzenia zydowskiego), albo Jakuba
        Bergmana.
        Jeszcze do tego jedynie sluszne poglady coponiektorych dziennikarzy (Gebert,
        Staskiewicz, Zakowski) potwierdzaja, że GW jest slaba, zamknieta na glosy z
        zewnatrz. Dla oslody daja strone ksiezom katolickim. W kolko to samo.
        I tak bylo zawsze. I z Michnikiem, i bez!
    • Gość: bezdenny Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:01
      Przestałem. w ciągu roku nie trafi do nich ode mnie kilkaset złotych. Jest nas
      juz kilku więc razem już ponad 1000 zł.
    • niinon Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& 09.02.05, 23:55
      ja, od tej hecy z BW.
      • Gość: bezdenny Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 12:31
        U mnie GW kosztuje 2,8 zł. To w skali roku daje ok 850 zł. skoro jest nas już 5
        to lekko licząc GW dostanie w skali roku co najmniej 2000 zł mniej. Będę liczył
        dalej.
        • aqua Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& 11.02.05, 12:16
          Więcej nas jest, chociaż przyznaję się bez bicia, kupuje poniedziałkowe i
          sobotnie wydanie. Jeszcze można wytrzymać.
    • x3936012 przestalem w zeszlym stuleciu 10.02.05, 12:51
      po caluskach Michnika z Kiszczakiem (czlowiekiem honou) i po wscieklych
      atakach na Nizienskiego.

Zenadne pisemko.
    • karol113 Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& 10.02.05, 14:17
      Ja kupowałem od pierwszego numeru. Prezestałem kupować codziennie kiedy Michnik
      zbratał się z Kiszczakiem, Jaruzelskim, Urbanem i podobnymi typami. MI z takimi
      ludźmi nie po drodze. Kupowałem sporadycznie. Teraz wcale. Za 2,8 wolę kupić
      piwo.Tyle samo treści, a efekt przyjemniejszy.
      • orales73 Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& 10.02.05, 14:32
        kupuję czasem w piątek, jak jest Co jest grane i telewizyjna - samą gazetę
        wyrzucam, nie czytam od hecy antylustracyjnej
    • Gość: Rejent Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:59
      Kupiłem po latach - w czwartek. Nic sie nie zmieniło. Nie ma czego poczytać.
      Nawet strona sportowa zeszła na psy.
    • Gość: frank Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: 81.15.170.* 11.02.05, 10:01
      Wyborcza mierzi mnie od jakichś 10 lat, czyli przez całe moje dorosłe życie,
      ale do niedawna kupowałem co tydzień w piątek ze względu na bardzo udaną
      Telewizyjną, oraz czasem w poniedziałek, by przejrzeć Pracę. Główny grzbiet z
      reguły lądował od razu w koszu. Od kilku tygodni bojkotuję zupełnie. A więc w
      tym roku Agora nie dostanie ode mnie jakichś 250 PLN. W następnych latach też.
      I kij im w oko :)
    • Gość: karo Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& IP: *.idea.pl 11.02.05, 10:38
      GW osiagnela mistrzostwo w manipulacji.Przyklad tytul w gazecie nr 35 z 11.02.05
      prywatyzacja-nie, zarobek-tak.Tacy madrzy tacy swietli dziennikarze nie
      zauwazyli jeszcz, ze narod juz wie co to zlodziejstwo prywatyzacjne i przeciwko
      temu daje wyraz.Bo jak nazwac prywatyzacje FSM Tchy-Bielsko
      Biala,Orlen,KGHM,TPSA,PZU i wiele innych firm imarek
    • tees1 staram sie nie kupowac 11.02.05, 11:00
      od dawna widzialem ich jednostronnosc, ale od paru tygodni po prostu obrzydzenie
      mnie bierze

pewien problem jest z sobotnimi wydaniami, bo pisze w nich Ogorek, bo bywaja
      ciekawe artykuly autorow spoza GW

na szczescie jest Rzeczpospolita i Tygodnik Powszechny - do tych tytulow tez
      trzeba miec dystans, ale przynajmniej nie obrazaja czytelnika

nie powinno byc zaskoczeniem bratanie sie michnika z urbanem - przeciez prowadza
      podobne gazety
      • smalekitten Re: staram sie nie kupowac 11.02.05, 11:08
        I kij wam w 4 litery i tak sobie poradzi.
    • Gość: beju [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:58
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • jurek_rz Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& 16.02.05, 18:58
      Uważam że GW osiągnęła dno moralne,kłamie i manipuluje czytelnikiem,przestała
      być gazetą obiektywną,czas najwyższy żeby poszła w niepamięć.Czytałem ją przez
      kilka lat,ale obecnie namawiam wszystkich do bojkotu tego brukowca.
    • cham_i_prostak Re: Kto z Was przestał czytać Wyborczą ??? >& 22.02.05, 16:30
      Czasami jak mi się skonczy papier do wycierania d.u.p.y z g.ówna to se tre tym
      michnikowskim g.ównem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka