zboon NA POHYBEL, NIE NA PARADĘ 06.06.05, 12:05 Homoseksualiści niech sobie są, jacy się wychowali/urodzili. Jednak uważam, że homoseksualizm nie powinien być uważay za coś normalnego, bo niczym normalnym nie jest, a akceptacja dla homoseksualizmu i jego propagowanie, czym się ostatnio zajmuje np. Gazeta, do niczego dobrego nie prowadzi, a wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: NA POHYBEL, NIE NA PARADĘ 06.06.05, 12:15 wedlug gazety mozesz nosic koszulke z napisem "jestem gejem/lesbijka, nie chodze do kosciola, usunelam ciaze" a sprobuj nosic koszulke typu "chodze do kosciola, jestem hetero, nie dla aborcji". od razu dostaniesz etykiete faszysty z zascianku. takie czasy Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Odwalić się od Benedykta XVI i Notre-Dame de Paris 06.06.05, 12:16 Głupota tych ciot i lesb nie zna granic. Najgorszy jest terror politruków. W imieniu oświeconej frakcji homoseksualistów Europy i świata przepraszam Ojca Świętego Benedykta XVI za ten godny potępienia akt przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_jest_poezja Re: Odwalić się od Benedykta XVI i Notre-Dame de 06.06.05, 13:39 homofobow trzeba leczyc a nie homoseksualistow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prostactwo, debilizm i zasciankowosc, les sa cudowne, a i do gejow nic nie mam ! ludzie sa rozni i wsrod hetero i wsrod homo zdarzaja sie kretyni, choc mam wrazenie, ze u was-hetero jest ich wiecej, (moze dlatego,ze jestescie wiekszoscia:P ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik [...] 06.06.05, 13:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Co jakiś czas podrzuca sie marginalny temat 06.06.05, 12:50 i powazna cześc wypowiadajacych sie na forum nim sie pasjonuje.Tez temu uległem ale widze że cel redakcji GW jest dość czytelny -wiec żegnm i doradzam to innym! Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Tak to sie robi: najpierw "tylko" tolerancja, pote 06.06.05, 13:22 m szacunek, a na koncu - kazdy, kto sie nie zgodzi na stosunki homoseksualne trafi do obozu koncentracyjnego, przepraszam, na reedukacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Zboczenie ! 06.06.05, 13:37 Jak mozna tak propagowac i zachwalac zboczenie zwane homoseksualizmem? Czy zoofile i pedofile tez beda za chwile (jak pedofile w Belgi) walczyc o "prawo" do nieskrepowanego uprawiania swych upodoban? Gdzie jest granica, ktorej przekroczyc nie wolno? Czy zblizenia z osobami krewnymi tez beda dopuszczalne? Czy wielozenstwo nie jest kolejnym krokiem do "wolnosci"...? Odpowiedz Link Zgłoś
panzer12 Re: Zboczenie ! 06.06.05, 13:44 Połowa dzieciaków w polsce chodzi nie dożywiona i dla nich na jedną zupę w szkole nie ma. Natomiast na urojoną walkę o urojone prawa łoży się duże pieniądze. Nie ważne to że dzieciaki będą miały skoliozę i próchnicę i będą po prostu słabsze ważne że będą mogły być homoseksulistami. Proszę nie wmawiać że takie małżeństwa są normalne - bo to następny krok do adopcji dzieci a dziecko potrzebuje normalnej rodziny a nie składającej się z dwóch mam czy dwóch tatusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Zboczenie ! 06.06.05, 17:07 > Jak mozna tak propagowac i zachwalac zboczenie zwane homoseksualizmem? to nie jest zboczenie i nie chodzi tu o żadne propagowanie, tłuku > Czy zoofile i pedofile tez beda za chwile (jak pedofile w Belgi) walczyc > o "prawo" do nieskrepowanego uprawiania swych upodoban? nie sądzę, ale możesz spróbować > > Gdzie jest granica, ktorej przekroczyc nie wolno? a krzywdzeniu innej osoby > Czy zblizenia z osobami krewnymi tez beda dopuszczalne? a są? > Czy wielozenstwo nie jest kolejnym krokiem do "wolnosci"...? jakim krokiem? w niektórych kulturach i religiach wielożeństwo jest normą. I g.wno cię to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
green_s Homoseksualizm a inne dewiacje 06.06.05, 14:01 W takim wypadku niech szanowna autorka wykaże różnicę jakościową między homoseksualizmem, a innymi dewiacjami przy założeniu, iż nie wychodzimy poza istotę zboczenia tzn. nie uciekamy się do wykazywania różnic obserwowanych na drodze do zaspokojenia swojego popędu. Nie ulega wątpliwości, iż pedofil nie musi być jednostką moralnie zepsutą, może tłumić swoje popędy i im nie folgować. W takim wypadku różnice jakościowe nie istnieją, zachodzi jedynie różnica w przedmiocie porządania, która to różnica nie ma żadnego znaczenia przy ocenie moralnej owych dewiacji (przy założeniu powyższego - tj. nie naruszania wolności innych, hamowania popędu etc.). W konsekwencji, choć nie zgadzam się z jego stanowiskiem w innych kwestiach, ks. D. Oko miał tutaj rację. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 14:13 www.wiara.pl/wiadomosc.php?idenart=1118030090&archiwum= Odpowiedz Link Zgłoś
stachud A ja jestem zoofilem !!!! 06.06.05, 14:18 I żądam możliwości przmarszu z moja kozą przez centrum miasta. Co to tylko pedały mogą protestować ???? Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: A ja jestem zoofilem !!!! 06.06.05, 14:26 a co nie maszerujesz z nią na codziennych spacerach??? ktoś ci zabrania??? jak skrzykniesz kumpli to nawet może w grupie pomaszerujecie Odpowiedz Link Zgłoś
stachud Re: A ja jestem zoofilem !!!! 06.06.05, 14:38 fartur78 napisał: > a co nie maszerujesz z nią na codziennych spacerach??? ktoś ci zabrania??? jak > skrzykniesz kumpli to nawet może w grupie pomaszerujecie pewnie że maszeruję na codziennych spacerach ale chce z tego wzorem pedałów zrobić wielkie "hallo" - pokazac wszystkim że ja tę koze kocham i chciałbym ją poślubic no i oczywiście adpotować dzieci. A czemu nie. Jezli w zwiazkach pedalskich mama ma kutasa to u mnie mama będzie miała rogi. Czy to takie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: A ja jestem zoofilem !!!! 06.06.05, 15:02 jak to musicie adoptować??? Twoja wybranka jest bezpłodna czy może jesteś zoofilem pederestą? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich Re: A ja jestem zoofilem !!!! 06.06.05, 16:22 Zabrania tego prawo. Zoofilia jest karalna. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: A ja jestem zoofilem !!!! 06.06.05, 17:07 kolejny przejaw ciasnoty umysłowej, zaściankowości i zakłamania naszych prawodawców. A propo - czy czasem nasza konstytucja nie zakazuje dyskryminacji z jakichkolwiek przyczyn? (w tym orientacji seksualnej, tu: zoofilii etc) Odpowiedz Link Zgłoś
bartekmuzyk Grzechowi mówię NIE!!! 06.06.05, 14:23 Jeśli ktoś ma wątpliwości, co do osób z tego typu skłonnościami, to najlepszą odpowiedzią będzię Biblia, tam znajdziecie wszystko na ten temat. (krótko ale treściwie, i więcej dodawać nie potrzeba). Nie toleruję zboczenia i gorszenia młodych ludzi z naszego pokolenia -a parada i manifestowanie w taki sposób jaki ma to miejsce w obecnym świecie nie ma dla mnie racji bytu (obściskiwanie się, pokazywanie w miejscach publicznych itp.-to działa destruktywnie na psychikę tych co na was patrzą). Jesli otrzymałeś/aś swój krzyż, nieś go z dumą a nie dawaj powodu do zgorszenia innym ludziom. Kacham was i szanuję, jak każdego innego człowieka, ale ZŁU mówię NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilbo Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 14:37 Byćmoże nie zrozumialem tego artykułu, ale musze przyczepić sie do rażącego (przynajmniej mnie) nadużycia. Ja w waszym języku jestem homofobem, tzn. człowiekiem który uważa homoseksualizm za jakies odstępstwo od zdrowej orientacji heteroseksualnej (uważam, że powodem dla którego taki zwierzak jak człowiek uprawia seks jest prokreacja), chodzi mi o to, że ja jako "homofob" nie odczuwam żednego strachu przed homoseksualizmem, po prostu uważam to za zboczenie, więc proszę autorkę, aby nie oceniała mojej postawy przez pryzmat pochodzenia lingwistycznego słowa "homofob". powtarzam! to, ze tak żeście mnie ochrzcili, nie znaczy ze taki jestem, idac tokiem rozumowania autorki należałoby stwierdzić, że każdy Mścisław jest mściwy. traktujmy słowo homofob jako odrebne, badź wymyślmy nowe określenie. Nie nazywajcie wszystkich niechętnych homoseksualizmowi (bo nie homoseksualistom) homofobami i nie wciskajcie im na siłe że odczuwają nieuzasadniony lęk. Ja takiego lęku nie odczuwam! tak więc prosze, albo zacznijcie inaczej rozumieć to słowo, albo nazywajcie mnie inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
6x9 Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 14:52 ja się nie dziwię że to są lesbijki przypaczcie się im na tym zdjęciu jakie one paskudne i ten homoś z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
spoceniwlodowce Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 14:56 homoseksualizm to choroba, homoseksualistom należy współczuć tak samo jak innym chorym, leczyć ich trzeba, nie rozumiem tylko czemu się tak chcą obnosić ze swą dolegliwością, takie same parady powinni organizować również inni chorzy np. chorzy na raka, jak dalej tak pójdzie to homoseksualiści będą mogli zakładać małżeństwa i adoptować dzieci, zgroza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gzwolinski gazeta robi co może! 06.06.05, 15:13 Wyciągnęła panią z fundacji helsińskiej, ale co z tego? poziom jej polemiki nie odbiega od średniej, jaką osiągają ludzie atakujący postawy wynikające z nauk KK. Totalne niezrozumienie, ingorancja, i manipulacja. Szanuję pedałów, bo to ludzie tacy jak inni, ale nie mogę akceptować sposobu w jaki wyładowują swoje napięcia seksualne , bo to po prostu jest złe. KK zawsze będzie atakowany, bo mówi - to jest dobre, a to przyniesie Ci szkodę - a to nie w smak tęczowym filozofom, którzy wszystko okrzynknęli względnym. Odpowiedz Link Zgłoś
barluk Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 15:15 Oko, to zwolennik "reform" pokroju Radia Maryja, LPR i im podobnym oszołomom(to moje zdanie). Nie miałbym nic przeciwko wypowiadaniu swego zdania gdyby żaden CZŁOWIEK przy tym nie cierpiał. W tym przypadku cierpi cała grupa ludzi. To ks. Oko zsługuję na nwjwiększą pogardę i ostracyzm,a nie ludzie INNI. Państwa na Zachodzie już dawno zaakzeptowały ten fakt, Oko i jemu podobni integryści głoszą naukę sprzeczną z największą księgą katolicyzmu, ale nie tylko gdyż z tego co wiem żadna święta księga nie akceptuje wywyższania jednych ludzi na niekorzyść innych. Barthelemy, Odpowiedz Link Zgłoś
duna24 Re: Homoseksualiści zbeszcześcili Notre Dame! do 06.06.05, 15:16 I co jeszcze wymyslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Duna 24 06.06.05, 15:27 Włacz telewizor to zobaczysz! Taka jest prawda o pedałach. I oni mówią o tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Re: Duna 24 ty jesteś nierformowalna! prawda boli? 06.06.05, 15:28 duna24 napisała: > I co jeszcze wymyślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Duna 24 ty jesteś nierformowalna! prawda boli 06.06.05, 17:09 I co jeszcze wymyślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Ciekawe jest to, że w 40mlnowym narodzie ... 06.06.05, 15:22 ...gdzie podobno kilka procent toosoby homoseksualne od latwidzi sie przy okazjach nakichc "parad" czy "manif" - te same twarze, tylko upłuw czasu je zmienia. Przestanćie pajace krzyczeć, że reprezentujecie srodowisko homoseksualne w Polse bo NIE REPREZENTUJECIE! Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 15:32 "paradoksalnie prawda jest taka, że homoseksualiści znajdowali się w centrum wszelkich ruchów faszystowskich,jakie narodziły sie kiedykolwiek, nie wyłączając Trzeciej Rzeszy i nazistów. Z wyjątkiem Jean-Marie Le Pena-wszyscy najbardziej znani faszyści europejscy ostatnich trzydziestu lat ...byli i są gejami! "... fragment księzki Waldemara Łysiaka " Rzeczpospolita kłamców Salon. Odpowiedz Link Zgłoś
green_s Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 15:54 Na Łysiaka się tutaj nie powołuj - to co zrobił z 'cytatami' z Miłosza we wspomnienj przez Ciebie książce - każe postawić jego wiarygodność na jednej linii z wiarygodnością Leppera i innych zakłamanych populistów. Ten człowiek - Łysiak - nie zasługuje na najmniejsze zaufanie, mówiąc bez ogródek - to kłamca i oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
celesti18 Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 15:53 Droga Pani Halino! Nie może pani tak potępiać ks. Oko. Z prostej przyczyny: skoro mamy wolnośc słowa (o która tak walczył naczelny guru) to może on pisac co tylko zechce.Skoro można bluzgać na Kościół w telewizji na łamach gazet (zwłaszcza w Gadule Wyrodnej)to dlaczego taki ksiądz nie może powiedziec swojego stanowiska na temat pederastów... Tym ludziom (pedałom) nie nalezy się szacunek tylko lekarz i psychatra.To jakimi uczuciami bedę obdarzał innych ludzi to moja sprawa. Ciekaw jestem kiedy gazetka napisze cos w obronie zoofilów...przeciez im też nalezy się szacunek i tolerancja (ta tolerancja w wydaniu autorytetów moralnych tj nobliści-komunisci).Mam jeszcze radę: zamiast wydawać tyle kasy na bilbordy z czerwonymi majtkami to lepiej objąc patronat honorowy nad takimi pedalskimi manifestacjami. Nie dość że reklama jest za darmo prawie to jeszcze rzesza nowych czytelników. Pozdrawiam goraco panią Halinę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 16:01 Litość i pokuta a nie szacunek. Nawet nie chce mi się czytać tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia "nie litość" - gdzie się pani doszukała litości? 06.06.05, 16:13 bimbalimba napisał: > jaki przepiekny i cudowny artykul , ach , i wzruszajacy... teraz trzeba go > tylko przetlumaczyc na najwazniejsze jezyki i pochwalic sie homo-lobby, juz > oni nie zapomna i si odwdziecza ... Ks. OKO mówi: "Homoseksualizm jest tylko jednym z elementów osobowości i może się łączyć z wieloma nawet bardzo pozytywnymi cechami. Każdy człowiek jest w stanie być przedziwnym połączeniem światła i ciemności, wielkości i małości, mocy i słabości, mądrości i głupoty, świętości i grzechu - w niewyobrażalnych wprost kombinacjach! Homoseksualiści pod pewnymi względami mogą wiele osiągać, mogą być np. wybitnymi artystami. Być może dlatego właśnie tak często koncentrują się na sferze estetycznej, bo wiedzą, co się dzieje z nimi w sferze etycznej. Zawsze zachowują jednak nieskończoną godność osoby i dziecka Bożego. Również dlatego trzeba ich szanować i tolerować." Odpowiedz Link Zgłoś
zbyleon Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 16:25 2 pytania: 1. czy Maria Magdalena nawoływała do uprawiania prostytucji i właśnie dlatego była w pobliżu Jezusa? 2. kto zabroni "pobożnym" homo założenie własnego "chrześciańskiego" kościoła/sekty z wszelkimi potrzebnymi atrybutami ? Odpowiedz Link Zgłoś
lubosik Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 16:40 HMMMMM no tak- do tego już doszło...Szacunek pedałom oddawać...Tylko szybki zwrot na prawo jest szansą dla tego kraju.A VIVA Lech Kaczyński!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekjanson Homoseksualizm to grzech 06.06.05, 16:56 Praktykowany homseksualizm jest grzechem i zadne piekne slowa o tolerancji i rownosci i normalnosci homoseksualizmu tego nie zmienia. Nie mozna byc chrzescijaninem praktykujacym rownoczesnie homoseksualizm. Cos takiego pietnuje ewangelia i stay testament. Sex jest tylko dla malzonkow i koniec. Piszcie co chcecie ale nie wmawiajcie nam ze jest inaczej niz jest... Przed Bogiem homoseksualizm to grzech Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Homoseksualizm to grzech 06.06.05, 17:12 > ewangelia i stay testament. Sex jest tylko dla malzonkow i koniec. Piszcie co > chcecie ale nie wmawiajcie nam ze jest inaczej niz jest... Przed Bogiem > homoseksualizm to grzech ty lepiej przeczytaj ten swój Katechizm bo jak na razie to bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
aw46 Re: Szacunek, nie litość 06.06.05, 19:23 Ależ te wasze posty są pełne jadu i wulgaryzmów.Skąd tyle agresji. Homoseksualistów jest ponoć 5% a wy się ich tak strasznie boicie bo tylko strachem te wulgarne teksy można wytłumaczyć. Najlepszym lekarstwem na strach jest wiedza i zrozumienie. Nikt hetero nie ulegnie "promocji" homoseksualizmu, nie zarazi się nią bo zobaczy parade czy przeczyta artykuł. Spytajcie seksuologów ilu z gejów chce sie wyleczyć bo bycie homo zwłaszcza w naszym społeczeństwie to nie jest łatwa sprawa. Odrzucenie przez bliskich, znajomych,kościół, społeczeństwo i co chcielibyscie tak zyć? Tylko że jak narazie prawdziwego homoseksualizmu nie da sie wyleczyć. W swoim głębokim chrześcijaństwie możecie tolerować tych, którzy z powodu swych skłonności cierpią nie realizując swych pragnień ale dać im prawo do miłości, stworzenia związków o co to to nie. Do tego mamy prawo tylko my hetero. A potem się dziwicie, że chcą manifestować. Gdyby mnie tak ktoś traktował też bym wyszła na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
adam6789 ten art to kompromitacja 07.06.05, 21:30 Ten art to kompromitacja autorki. Jeżeli p. Bortnowska twierdzi, że nie da się wytrzymać bez seksu homoseksualnego- więc to nie może byc złe- to stanowisko jest to w 100% antychrzescijańskie. OK, rozumiem jej podejście, można nie być chrześcijaninem, to wolny wybór-ALE NIE ŻEBY JEDNOCZEŚNIE TWIERDZIŁA że to można pogodzić z chrześcijaństwem Odpowiedz Link Zgłoś