Dodaj do ulubionych

Gra teczką premiera Belki

22.06.05, 00:36
Mam takie pytanie: czy zamiast grać teczką premiera Belki polscy politycy nie
mogliby zagrać w piłkę nożną?

Z pewnością byłoby to z korzyścią dla polskiej polityki. A kto wie, czy i nie
z korzyścią dla polskiej piłki...
Obserwuj wątek
    • enedue2 Re: Pisz mądrze! 22.06.05, 00:59
      Jeśli nie widzisz zagrożenia dla Polski ze strony ludzi "małych",przekupnych,
      obrzydliwych donosicieli tzw. TW to się wstrzymaj ze wypisywaniem bezmyślnych
      głupstw na tym forum.Radzę, poczytaj co piszą na ten temat inni.
      Wracając do tematu; czy ktoś gra teczkami? Nie gra! Jest to konieczność. Należy
      wyplenić z rządu ludzi małych zakłamanych, krętaczy bez odwagi cywilnej.W
      przeciwnym przypadku niegdy w kraju nie będzie dobrze. Nawet piłka nożna nie
      jest wolna od byłych SB-ków.
      Byłem w podobnej sytuacji co Belka. ODMÓWIŁEM i NIE POJECHAŁEM!:)))))))
      Przestańcie tow. bredzić , że Belka nie wspólpracował. Ja podczas rozmowy z SB-
      kiem miałem odczucie , że chcą ze mnie zrobić kapusia.
      • www.twojenazwisko.pl Re: Pisz mądrze! 22.06.05, 01:14
        enedue2 napisał:

> Jeśli nie widzisz zagrożenia dla Polski ze strony ludzi "małych",przekupnych,
        > obrzydliwych donosicieli tzw. TW to się wstrzymaj ze wypisywaniem bezmyślnych
        > głupstw na tym forum.

Jeśli nie widzisz zagrożenia dla Polski ze strony osób, które mają gęby pełne
        frazesów, a tak naprawdę chodzi im tylko o to, aby zniszczyć wszystkich innych
        niż oni, tak żeby naród nie miał wyboru i musiał na nich zagłosować - to
        wstrzymaj się od takich komentarzy.

> Radzę, poczytaj co piszą na ten temat inni.

Inni? Sędzia Sądu Lustracyjnego, który nie znalazł podstaw, żeby rozpocząć
        postepowanie lustracyjne wobec premiera Belki, czy "Nasz Dziennik"?

> Wracając do tematu; czy ktoś gra teczkami? Nie gra! Jest to konieczność.

Koniecznością jest ujawnienie WSZYSTKICH teczek. A nie wybiórcze (z uwagi na
        patrona forum słowo niezbyt szczęśliwe) traktowanie ich jako środka w walce
        politycznej.

> Należywyplenić z rządu ludzi małych zakłamanych, krętaczy bez odwagi cywilnej.

A na ich miejsce wpuścić Leppera i Giertycha, którzy mają wielką odwagę cywilną
        (Lepper po raz pierwszy stawił się w sądzie na swojej rozprawie - a ma ich
        pięćdziesiąt kilka...) i którzy nigdy nie skłamali (w sprawie "cudu
        jasnogórskiego")?

> Nawet piłka nożna nie
        > jest wolna od byłych SB-ków.

Pewnie dlatego polskiej ligi nie da się oglądać ;-)

> Byłem w podobnej sytuacji co Belka. ODMÓWIŁEM i NIE POJECHAŁEM!:)))))))

A ja nie byłem w takiej sytuacji i bardzo się z tego cieszę, bo nie wiem,
        jakbym się zachował.

> Przestańcie tow. bredzić , że Belka nie wspólpracował.

Czyli że Maciej Giertych współpracował w dwójnasób - bo sam z własnej woli brał
        udział w radzie przy gen. Jaruzelskim?

> Ja podczas rozmowy z SB
        > -
        > kiem miałem odczucie , że chcą ze mnie zrobić kapusia.

A ja dostałem po plecach gumą parę razy i siedziałem "czteryosiem" też parę
        razy. I teraz, jak widzę to wszystko, to zaczynam się zastanawiać, czy było
        warto...
      • fervex.adult Re: Pisz mądrzej! 22.06.05, 01:38
        Sa tacy ktorzy we wszystkim widza zagrozenie dla Polski... nazywaja sie
        Giertych i Macierewicz.

Przykro mi, ze przez SB nie wyjechales tam gdzie miales wyjechac, moze nawet
        zmarnowales swoja szanse zyciowa. Marek Belka podjal inna decyzje niz Ty i kto
        wie moze dzieki temu jest dzisiaj ekspertem, szanowanym profesorem i
        czlowiekiem ktory godnie broni interesow tego suwerennego kraju. Nie mam
        watpliwosci ze podpisal papiery, ale nie donosil. I na pewno nie jest "maly"!!!
    • legrange Re: Gra teczką premiera Belki 22.06.05, 01:35
      Jak można zostać posłem mając świra? Oto jest pytanie do polskiego wyborcy.
      • www.twojenazwisko.pl Re: Gra teczką premiera Belki 22.06.05, 02:06
        legrange napisał:

> Jak można zostać posłem mając świra? Oto jest pytanie do polskiego wyborcy.

Zdaje mi się, że był projekt ustawy, iz każdy kandydat na posła ma przejść
        badania psychiatryczne. Projekt odrzucili... posłowie.

No i teraz wiemy, kto ma w Sejmie większość :-)))
    • krzysztof_werkun Re: Gra teczką premiera Belki 22.06.05, 06:56
      Nie mi ktoś wytłumaczy jaka jest tak na prawde różnica pomiędzy tzw tajnymi agentami o których cała
      ta wrzawa a jawnymi - na przykład urzędnikami UB, czy też MSW, milicji, ZOMO, WRONu, PRONu,
      cenzury, itd itp.

W wypadku Belki dobrze to widać - np. jeśli by był urzędnikiem MSW to pewnie nic by nie musiał
      podpisywać by pojechać do USA, a podpisał bo nie był i musiał lojalność udowodnić. Co było by gorsze
      - Belka urzędnik MSW czy Belka z lojalką podpisaną?

Polska musi się końcu zdecydować czy współpraca z rządem PRL to był niecny wyczyn czy też to było
      ok biorąc pod uwagę ogólna sytuację. I wtedy należy potraktować wszystkich jednakowo - czy jawnych
      współpracownikow takich jak Giertych (ojciec) czy Kwaśniewski jak i tajnych.

• ludik Re: Gra teczką premiera Belki 22.06.05, 09:42
      www.twojenazwisko.pl napisał:

> Mam takie pytanie: czy zamiast grać teczką premiera Belki polscy politycy nie
      > mogliby zagrać w piłkę nożną?
      >
      > Z pewnością byłoby to z korzyścią dla polskiej polityki. A kto wie, czy i nie
      > z korzyścią dla polskiej piłki...
      >
      Z pewnościa dla Polski i Polaków byłoby z korzyścia, gdyby w państwie
      odpowiedzialne funkcje sprawowali ludzie przyzwoici i honorowi. To nie wymaga
      żadnej dyskusji.
      Marek Belka - jeden z najwyższych urzędnikow państwowych powinien być wzorem,
      szczególnie przejrzystym i prawym.
      A Marek Belka zachowuje się jak pospolity przestępca - nie poczuwa się do winy,
      idzie w zaparte, aż popełni fałszywy krok, albo na światło dzienne wyjdą dalsze
      dowody, całkowicie go kompromitujece a nam wszystkim przynoszace wstyd.
      Czynem haniebnym i dyskwalifikującym człowieka z życia publicznego jest samo
      wyrażenie zgody na wspólpracę ze służbami, bez względu na to czy takowa miała
      miejsce czy nie.
      Ten kolejny niegodziwy przykład przemawia za wnikliwą lustracją i pokazuje, że
      jest to warunek konieczny dla unormowania naszej polskiej rzeczywistosci.
      • www.twojenazwisko.pl Re: Gra teczką premiera Belki 22.06.05, 12:50
        W takim razie jesteś również za ujawnieniem podejrzeń, że przyszły premier
        Jarosław K. ma w swojej teczce materiały obciążające go, a dotyczące jego
        homoseksualizmu... I też uparcie idzie w zaparte w procesie z Wachowskim (a
        może to ten drugi, nie wiem, bo mi się ciągle mylą...).
    • chyba_normalny Re: Gra teczką premiera Belki 22.06.05, 13:00
      A może tak wszyscy "lustratorzy"najpierw rozróżnią SB od kontrwywiadu i
      wywiadu .Dalej - Państwo jest chore bo za zarzucanie stronniczości ( choć sobie
      sami na to zasłużyli i dla PRL i dla katolandu )sędziemu (Macierewicz-oficjalny
      wywiad )powinno się być pociągniętym do odpowiedzialności karnej.
      Poza tym gdzie ten honor ,którym szafują niektórzy oszołomy ( Macierewicz ,
      Giertych i itp ))- przypomnijcie sobie za co Olechowski podał się do dymisji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka