mikser73 27.07.05, 09:39 Tak pewnie przyniosą kilofy i inne urządzenia i już chłopaki w Sejmie ze strachu w gacie narobią Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikser73 Re: Sejm ulegnie!!!!???Jasnetonielekarzetorobole 27.07.05, 09:42 Tak na marginesie czy gdyby lekarze też przyszli i nauczyciele i robili demonstrację ale bez użycia przemocy to czy Sejm też by uległ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Cimoszenko=Lepper 27.07.05, 09:53 Dwa oszołomy które popierają krzyczący tłum pijaczków Zabrać bogatym dać biednym. Cimoszenko na prezydenta a Lepper na premiera. Wraca komuna. Dadzą górnikom, to za chwile pod Sejmem zjawią się pielęgniarki, potam kolejarze, tramwajarze i cały lud pracujący miast i wsi. Zwiększyć podatki i rozdawać. Wzrost gospodarczy = zero. Taka nasza przyszłość jeśli nie będziemy głosować na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
coolio11 żadaniami ??? TY SZMATŁAWA GAZETO JAK ŚMIESZ ?!?!? 27.07.05, 09:59 TY BRUKOWCU NA ŚLĄSKU JESTEŚ SPALONY !!! OD DZISIAJ TOTALNY BOJKOW TEGO BRUKOWCA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A co Cimoszenkę i komunę popierasz ? 27.07.05, 10:09 Dlaczego cała Polsa ma finansować Śląsk i kampanię wyborczą Cimoszenki i SLD. Jak górnikom ciężko to niech sobie znajdą inną pracę. W innych regionach np. pracuje się np. za 500 zł w hipermarketach. Lepiej ? Może górnicy wolą taką pracę ? Nikt ich nie zmusza żeby siedzieli kilkadziesiąt lat w kopalniach. Ja w każdym razie nie będę płacił za ich wcześniejsze emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: żadaniami ??? TY SZMATŁAWA GAZETO JAK ŚMIESZ 27.07.05, 10:38 A jAK INACZEJ TO NAZWIESZ JAK NIE ŻĄDANIA?? CHCESZ EMERYTURE TO SOBIE NA NIA ZAPRACUJ A NIE SIEGAJ DO KIESZENI INNYCH PO RAZ KOLEJNY JA NAWET NAZWAŁBYM TO ŻĄDANIEM PRAWNEGO USANKCJONOWANIA ZŁODZIEJSTWA NA BIEDNYCH POLAKACH Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Postulatami!!! TY SZMATŁAWA GAZETO JAK ŚMIESZ 27.07.05, 11:03 Można też użyć słowa "wnioskami" czy "prpozycjami". Ta żydokomunistyczna tuba, jaką jest Gazeta Wyborcza nieustannie wypacza obraz rzeczywistości. Górnicy z pewnością zapracowali na swoje emerytury, nioe starcza jednak na zaspokojenie nienasyconej pazerności czerwonej czapy pasożytującej na górnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 do Coolio 11 27.07.05, 11:01 Spadaj do soich kominów bandyto, robic 10-cioro dzieci swojej żoneczce co w domu siedzi jak XIX wieku, zacofany hipokryto Odpowiedz Link Zgłoś
eva_m32 KOMUNA JAK W PRLu ! NAPUSZCZA, DZIELI I RZĄDZI ! 27.07.05, 12:42 cimoszenko - sprawca calego zamieszania podpuszcza na siebie Polakow aby czerwony mogł wygrac wybory Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: KOMUNA JAK W PRLu ! NAPUSZCZA, DZIELI I RZĄ 27.07.05, 14:24 Precz z komuna! Cimoszewicz, Lepper, Janowski, Giertych sio! Jedzcie na Slask i pomozcie gornikom zdobyc inna prace! Lapy precz od moich pieniedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Zawsze to kilkadziesiat a moze nawet kilkaset 27.07.05, 09:43 glosow wiecej w nadchodzacych wyborach :((( Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Pewnie, że ulegnie.. 27.07.05, 09:49 Górnikom się nie dziwię-zachowują się jak pod ziemią, czyli rzucaja kamieniami,szczają i rzygają gdzie kto stoi. Nie ma co od nich wymagać, inaczej zachować się nie potrafią. Nie dziwię się również, że zwolennicy marszałka WC nie komentują jego zachowania. Zdaje się, że wizerunek twardego człowieka demokratycznych wartości załamał się pod wpływem paru kamieni zapijaczonego motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran.konspiry Re: Pewnie, że ulegnie.. 27.07.05, 09:56 Raczej pod wpływem wspomnień z lata 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 I co zwilennicy Cimoszenki... 27.07.05, 09:57 Podobno Cimoszenko jest taki nieustępliwy i twardy,a wczoraj pokazał się jako "facet bez jaj". Dla paru głosów ze Śląska jest gotów poświęcić równowagę budżetu. Z moich ciężko zarobionych pieniędzy i płaconych podatków będę finansował jego głupią kampanię i krzyczących pijaczków. Wraca komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Podstępna palestrino! 27.07.05, 10:58 Z twoich ciężko zarobionych pieniędzy i płaconych podatków wypłaca się milionowe odprawy cwaniakom z czerwonymi legitymacjami. Górnicy w pocie czoła zapracowali na te tak zwane przywileje. Prawdziwymi przywilejami to jest posada w zarządzie banku za kilkaset złotych miesięcznie. Prawdziwymi przywilejami to są dożywotnie dodatki do wysokich emerytur różnych dygnitarzy, którzy zresztą przynieśli ogromne straty Polsce, jak np. Wałęsa czy Kwaśniewki, czy Buzek, a także inni. To im z naszych podatków będziemy fundowali dożywotni dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
surtep Re: Podstępna palestrino! 27.07.05, 11:13 ale gadasz pierdoły. Może poczytaj trochę o ekonomii, a nie porównuj banków z kopalniami... Czytaj - to naprawdę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Podstępna palestrino! 27.07.05, 11:20 Ja porównuję płace, a nie zakłady pracy. A nieuzasadnione kominy płacowe są nie tylko w bankach. Pasożytnictwo kwitnie w Polsce, dzięki pseudonaukowym regułom ekonomii. Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz jeszcze głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: ot, Demokracja... 27.07.05, 10:05 Wygrywa ten,kto rzuci petardą i kilofem... Nauczyciele! -kilofy w dłoń! a teraz czekamy na hutników... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: ot, Demokracja... 27.07.05, 14:21 Jak sfinansuja kolejne rozdawnictwo srodkow budzetowych to ja w ramach akcji obywatelskiego nieposluszenistwa zrobie wszystko, zeby nie placic podatkow. Bede odkladal w skarpete i splace hurtem jak zmienia decyzje po mojej mysli! Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus1 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:02 Włąśnie stwierdziłem że nie bede głosował na PiS bo przemówienie Pani posłanki odnośnie tej uchały to czysty socjlizm pod postacią pustych haseł. "Komuniści zniszczyli wszystko trzeba niszczyc komunistów" Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:15 To głosuj na PO, ale nie na SLD i Cimoszewicza, którzy są jeszcze bardziej socjalistyczny niż PiS. Niektórzy mówią że program PiS (najwyższe podatki 29%) jest socjalistyczny. To co powiedzieć o programie SLD i poglądach Cimoszewicza - podatki dla najbogatszych 40%, ukryte podwyżki podatków - składka zdrowotna itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanaw Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:06 Z tego co do tej pory napisali forumowicze, wynika, ze nikt z was nie spędził pod ziemią i nie przepracował ani jednego dnia. A przede wszystkim: to nie tylko górnicy ze Sląska byli pod sejmem ale i z innych rejonów kraju. To,że wczoraj byli tam tacy zdeterminowani, to wynik obietnic naszych cudownych władz składanych od dłuższego czasu, a nie nagły wymysł górników! Pytanie brzmi: dlaczego zapracowany sejm nie mógł się sprawą zająć przez kilka lat kadencji?? Tylko dopiero teraz, gdy panowie chcą zadbać o swoje ciepłe posadki?? Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus1 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:13 ok zgodze sie z toba odnosnie tempa i jakosci ustaw ale sary górnicy to sa ludzie którzy zyja ciagle w komunie i sni im sie gierek i ksiazeczki"g". Mój ojciec pracował 40 lat w szkodliwych w hucie,i co musi czekac do 65 roku zycia na emeryture a narazie ma pomostowke 800 zł wiec nie dziw sie że dla mnie to jest tylko udawana troska i tyle bo albo robi sie cos z glowa dla wszystkich albo robi sie dalszy cyrk pod tytułem "Świete krowy 3" bo juz po odprawach i reszcie to jakos słabo mi sie robi jak słysze te ich postulaty ,a jak wczoraj jeszcze słyszałem Śniadka który sie plątał w tvn24 u Miecugowa z odpowiedzia dlaczego w krajach bogatszych od Polski (np niemczech) mogą pracowac do 65 roku a w Polsce nie????? Pozdrawiam "Komuniści zniszczyli wszystko trzeba niszczyc komunistów" Odpowiedz Link Zgłoś
slubek1 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 11:14 Jeden z niewielu rozsądnych postów w tym wątku. Praca górnika dołowego jest naprawdę ciężka i dziwię się tym osobom, które wymagają, aby 65 letni dziadek zjeżdżał jeszcze "na dół" tworząc zagrożenie bezpieczeństwa dla siebie i kolegów. Niby jako kto miałby zjeżdżać? Jako strzałowy, któremu ręce się trzęsą od reumatyzmu? Jako kierowca maszyn, któremu po tylu latach wzrok odmawia posłuszeństwa? Absurd. Oczywiście, nie dotyczy to ludzi, którzy całe życie przepracowali na górze, za biurkiem. I dlatego dobrze, że wprowadzono takie rozgraniczenie. Nie rozumiem tylko podjudzania związkowców tekstami typu "(posłowie) zgodzili się, aby systemem wcześniejszych emerytur nie zostali objęci działacze związkowi". Bo co, związkowcy to lepszy rodzaj pracowników, którego się nie posyła do pracy na dole? To raz. Argument, że "przecież nikt nie każe górnikom pracować akurat na kopalni" jest żałosny, jeśli się weźmie pod uwagę fakt, że w wielu miastach Górnego Śląska kopalnia jest jedynym dużym pracodawcą. A nie każdy ma zdolności i wiedzę, żeby po x latach pracy na kopalni "rozpocząć nowe życie" i utrzymać rodzinę z handlu pietruszką (nb ciekawy jestem ile osób na tym forum używających takiego rozumowania prowadzi własną firmę). Zresztą, ilu moze być handlujących pietruszką w małym miasteczku? Droższe towary (np. komputery) też raczej odpadają, bo na rynku z dużym bezrobociem nie ma wystarczającej ilości pieniędzy (i klientów). Zostaje działalność nielegalna/przestępcza. Ale czy chodzi o to, żeby z górników zrobić mafiozów? To dwa. Trzecia sprawa: Owszem, "za Gierka" górnicy cieszyli się różnymi przywilejami. Tylko, że czasy Gierka skończyły się dwadzieścia parę lat temu! Jaki procent obecnie pracujących górników kiedykolwiek z tego korzystał? Większość, to sfrustrowani ciężką i niebezpieczną pracą za niewielkie pieniądze ludzie, którzy mimo starań mają problemy z wyżywieniem rodziny. Nie jestem górnikiem, ale odrobina empatii wystarczy, aby chociaż spróbować ich zrozumieć. Na koniec jeszcze jedna uwaga. Jestem absolutnie przeciwny wszelkim tego rodzaju rozróbom (a szczególnie w mojej kochanej W-wie). Nie wiem jednak, czy zauważyliście, jak nastawione były wszystkie relacje z tego wydarzenia? Nie chciałbym formułować zbyt daleko idących wniosków, ale robienie z protestujących pijanych idiotów, którzy rozrabiają, mimo że Sejm zgodził się rozpatrzyć ich sprawę jest jakieś takie ... znajome. Pamiętacie "nieodpowiedzialne wybryki garstki pijanych wyrostków" z czasów Sierpnia 1980? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 11:24 Nic nie rozumiesz. Nikt tutaj nie twierdzi, że praca jest lekka. Odpowiedz Link Zgłoś
slubek1 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 12:05 Owszem, bezpośrednio nikt tak nie twierdzi. Pośrednio jednak wszyscy (no, prawie) zadają pytanie: dlaczego górnicy żądają skróconego czasu "do emerytury". Dlaczego nie nauczyciele, pielęgniarki etc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:06 I tak SEJM niczego nie uchwali - telefony dzwonily cala noc. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich ROZWIĄZANIE JEST PROSTE ! 27.07.05, 10:08 Niech płacą podwyższone składki, jeśli chcą emerytury po 25 latach. STOP Przy wypłacaniu emerytury zasady dla wszystkich są identyczne STOP. Jeśli jest to ciężka praca to powinna być odpowiednio wynagradzana już teraz, a nie na zasadzie jakiś obiecanek które się później 10x zmienią i zamiatania kosztów pod dywan. To jest proste rozwiązanie dotyczące także wszystkich mundurowych, listonoszy, nauczycieli itp. Mamy ( przynajmniej formalnie ) system kapitałowy, więc, co stoi na przeszkodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
andaral Re: ROZWIĄZANIE JEST PROSTE ! 27.07.05, 10:23 a co w tym gronie robia nauczyciele ?? Wracajac do tematu, to ja tez pojde i zrobie drake, uzyje granatow, broni palnej i bede rzadal podwyzki pensji i swaidczen. Tez chce byc "Swieta Krowa" i to na dodatek prasa zrobi ze mnie "pozytywnego" bohatera" !! Qrw... w jaki my zyjemy Panstwie, idzie banda ch.., robi "bitwe" i juz ... Wrrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 NIE dla pijaczków 27.07.05, 10:45 Nie można ulegać bandzie pijaczków żądających kasy. Za chwilę przyjdą inni i też będą się dopominać. To droga do nikąd. Trzeba powiedzieć NIE górnikom. Swoją drogą jestem ciekawy jak będzie głosował Cimoszenko ? Czy razem ze swoimi partyjnymi kolegami z SLD, czy też SLD udzieli mu pozwolenia na wstrzymanie się od głosu (dla dobra jego wizerunku)... Odpowiedz Link Zgłoś
pamiro Dość przywilejów dla górników ! 27.07.05, 10:15 Wartoby się zastanowić, czemu niektóre grupy zawodowe są wciąż na uprzywilejowanej pozycji? Za rządów Gierka górnicy mieli znacznie lepsze warunki pracy niż wszyscy inni, o czym zdaje się już zapomnieli. W ostatnich latach kolejne rządy umarzały kopalniom wielomilionowe zadłużenia w ZUS-ie, co obciąża pozostałych obywateli. Pamiętamy też o odprawach, które otrzymywali na Śląsku górnicy, którzy odchodzili z zawodu. Teraz wczesne emerytury - to już chyba przesada. Dlatego mam apel do górników - nikt nie twierdzi, że praca górników nie jest ciężka ale nie jesteście Panowie w tym kraju sami! Proszę sobie wyobrazić, że Wasze zachcianki uderzają w budżety znacznie mniej uprzywilejowanych grup zawodowych, emerytów, rolników itp. Jak dowodzą wczorajsze ekscesy w Warszawie, Waszym jedynym sposobem na załatwianie spraw, jest bójka. Zastraszacie rząd w dobrym momencie bo każdy z kandydatów na prezydenta chętnie Wam pójdzie na rękę, żeby umocnić swój elektorat. To nieuczciwe, że przy okazji swoich prywatnych spraw, niszczycie miasto i zakłócacie życie warszawiakom. W ostatnim słowie chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że górnicy, to nie jedyna "święta krowa" w naszym kraju. Czy wreszcie ktoś poruszy sprawę policjantów albo wojskowych zza biurka, którym również przysługuje prawo świadczeń emerytalnych już po 15-tu latach pracy?? Czy policjanci też mają prawo korzystać z argumentu "uciążliwych warunków pracy"? Jestem przekonany, że dla 90 % jedyne niebezpieczeństwo stanowi zbyt gorąca zupa w stołówce. Czemu obywatele są obciążani za to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
tsunami1 Re: Dość przywilejów dla górników ! 27.07.05, 10:24 precz z tymi pijakami!!! zeby przechodniow atakowac? Kibicow? Maja chyba nie pokolei w glowce. A pod ziemia musza ostro dawac w rure ze im tak ciezko. Na pytanie ze wiekszosc z nich nie dozyje emerytury, smiem twierdzic dlaczego, a mianowicie panowie gornicy z przepicia. Marskosc watroby sie klania. Moja ciotka ze slaska musiala uciekac przed mezem gornikiem i jego tatusiem, bo ci caly czas spici bili ja i dzieci. Precz z darmozjadami, nie podoba sie to do kamieniolomow albo pietruszke sprzedawac Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:20 policzono, zważono, rozdzielono Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 GIEREK - To se ne wrati Panowie 27.07.05, 10:32 Tylko nie nam ale górnikom, czemu w Niemczech górnik pracuje do 65 roku życia bo to kraj biedniejszy od nas nie wiesz o tym!!!hehheheheh A tak powaznie to tragedia z tymi górnikami kiedy im ktos powie że czasy Gierka się już skonczyły!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: GIEREK - To se ne wrati Panowie 27.07.05, 10:48 Hihihi a nie słyszełeś że rasa aryjska jest bardziej wytrzymała i najlesza to właśnie dlatego mogą pracować dłużej nie to co te nasze herlawe górniki nawet to kilofa nie może podnieść na staruszke czy wyrwać płyty chodnikowej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sredni4 SEJM ZACZNIE REPREZENTOWAC NARÓD!!! 27.07.05, 10:24 A NIE PODMIOTY ZAGRANICZNE GŁÓWNIE BANKI ZAGRANICZNE 8 MLD. ZŁ. ZYSKU Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 (-: SEJM ZACZNIE REPREZENTOWAC "NARÓD" 27.07.05, 10:41 A kto jest tym narodem może górnicy a ile ich jest w Polsce 50.000 moze, a i to nie wiadomo, ale ich żądania finasowe zgoła już nie, bo to miliardy złotych z mojej kieszeni, więc może niech wreszcie ktoś z Sejmu zacznie reprezentować moje interesy bo cholera mnie bierze na tych pieprzonych polityków!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mokotowiak1 Zamknąć kopalnie i zmusić górników do uczciwej 27.07.05, 10:28 i przydatnej społecznie roboty. Dość już hord pijanych wandali podróżujących do wawy! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Zmusić mafie i cwaniaków do uczciwej pracy 27.07.05, 11:31 Górnicy pracują uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
emari Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 10:37 Sejm ulegnie im dzisiaj na pewno, a górnicy odwdzięczą się SLD głosując lojalnie na tych, przez których wszyscy mamy problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Teraz zobaczymy jak partie będą głosować 27.07.05, 10:42 I która partia jest co warta. Ci co będą głosować za przywilejami dla górników - to partie socjalistów/oszołomów którzy zabiją naszą gospodarkę. Ci którzy będą przeciw to ludzie rozsądni - można na nich liczyć po wyborach, że będą twardzi i wyprowadzą Polskę na drogę trwałego wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Re: Teraz zobaczymy jak partie będą głosować 27.07.05, 10:59 Z wyjątkiem Rokity to się słabiutko chłopaki wypowiadali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witomir VENI, VIDI, VICI ! 27.07.05, 10:52 Górnicy przybyli do Warszawy,obili policję, odnieśli zwycięstwo w sejmie i dali przykład wszystkim wyzyskiwanym, że tylko siłą można coś osiągnąć. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus1 Re: VENI, VIDI, VICI ! 27.07.05, 11:04 Gratuluje poczucia humoru ,tak głupiego tekstu to gratuluje,idz to powiedz ludziom którzy maja np swoj mały biznes którzy jak nie zapłaca 1 dzień zusu jak mu dowala odsetki,powiedz to osobom które pracuja w małych firmach,tak się może wypowiedziec tylko osoba która albo pracuje w jakims molochu np Urząd Mista w którym siedza całe rodziny albo tez w samej kopalni gdzie nawet sprzataczka ma płacone za szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tester Bezczelne pijaki! 27.07.05, 11:03 Ja mam jeszcze dopłacać? Mało sie za komuny nachapali? Sera nie można było kupić a górnicy dostawali co chcieli! Przywileje jeszcze im potrzebne? Jak zwykle w tym kraju niczego nieświadomy podatnik zapłaci. Wystarczy, że chołota pijana narozrabia. Brawa! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Bezczelne prowokatory i pijaki! 27.07.05, 11:13 Niczego nieświadomy podatnik powinien płacić 6 milionów odprawy odchodzącym z zarzadu Orlenu cwaniakom, bo górnikom nie musi płacić. Górnicy zapracują na siebie, tylko trzeba przestać ich okradać. Odpowiedz Link Zgłoś
surtep IDIOTYZM 27.07.05, 11:07 Przynajmniej znamy drugi sposób tworzenia ustawy. Pierwszy - znajomi z KRRiT (Czarzasty i spółka), drugi - napisać, co się duszy zachce, zawieźć tysiąc chuliganów pod sejm, zrobić zadymę - i ustawe mamy! Może to jakaś perspektywa dla szalikowców ze stadionów na zarobek? Niech założą firmy oferujące burdy w imię "głosu narodu" - chętni gwarantowani. W końcu nie każda branża ma do dyspozycji bezgłowych osiłków... Odpowiedz Link Zgłoś
xnickix Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 11:11 Jest to jeszcze jeden dowód na działające w Polsce prawo dżungli - kto silniejszy w rękach ten wygrywa mimo łamania prawa. Górnicy od lat wiedzieli że przywileje się skończą, mieli możliwość skorzystania z odpraw ale nie chciało się większości przekwalifikować bo dobrze zarabiali na kopalni. Do górnictwa i tak dopłaca się zo roku MILIARD złotych więc po co to wszystko utrzymywać. Zamknąć nierentowne kopalnie i tym samym zlikwidować rzeszę ludzi przez ca łe życie żyjących na koszt państwa. Jak się komuś nie podoba to może zostać hutnikiem, rolnikiem, żołnierzem, policjantem, nauczycielem. Oni mają "łatwiejszą" pracę. Nie chciało sięnosić teczki trzeba dźwigać woreczki.... (TEY) nn Odpowiedz Link Zgłoś
marys1978 POPIERAM STANOWISKO P. BOCHNIARZ 27.07.05, 11:11 Co to za demokracja, która wygrywa burdą i kijem - zgadzam sie w stu procentach z Panią Bochniarz!!! Przyznanie górnikom wcześniejszych emerytur niszczy cała reformę emerytalną! Dlaczego kosztem innych grup społecznych mają mieć dobrze ci , którzy nawet nie potrafią przeprowadzic spokojnej manifestacji!!! A politycy, którzy zgodzili się na dać górnikom ten przywilej, zrobili to chyba ze strachu przed porażką w wyborach i chyba nie myślą o przyszłości naszego pieknego kraju nad Wisłą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: P. BOCHNIARZ już dziękujemy, do widzenia 27.07.05, 11:29 Tam gdzie demokracja zawodzi, dochodzi do burd z użyciem kijów (dobrze, że nie pistoletów). Demokracja która trzyma w szufladzie marszałka Sejmu obywatelski projekt ustawy przez 3 miesiace - nie jest demokracją. A przecież pod projektem jest 100 000 podpisów obywateli. Trzeba być komuchem do głębi, żeby tak lekceważyć głos społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
czes7 Re: Sejm ulegnie dzisiaj żądaniom górników? 27.07.05, 11:17 czy któryś z panów górników mógłby się przyznać ile godzin w czasie "szychty" przepracuje? budowlańcy pracują po 12 godz i wcale ich praca nie jest bezpieczniejsza tak samo kierowcy a co z rolnikami Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Sejm rozważy dopiero dzisiaj projekt górników 27.07.05, 11:24 Naprawdę nie ma o co się pienić. Sprawa dotyczy tylko górników dołowych i ma przestać obowiązywać w 2006 roku! Gazeta Wyborcza wypacza rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Wczoraj w Sejmie 27.07.05, 12:45 Pierwszym,który postawił ultimatum Sejmowi i Marszałkowi był poseł Roman Giertych,który zażądał debaty nt.emerytur górników.Dał Sejmowi czas do godz.10.30. A dziś mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś