lucyferciu Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 19:14 Podajcie nazwiska tych 43 posłów, którzy byli przeciw. Na nich właście chciałbym głosować w najbliższych wyborach parlamentarnych. Natomiast pozostałych, którzy głosowali ZA, należy wyeliminować z przyszłego Sejmu. Teraz widać, jak dla ratowania własnych stołków, pod presją liżą tyłki wybranym grupom społecznym Odpowiedz Link Zgłoś
me-e JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZIE... 27.07.05, 19:17 ...tu wszyscy maja rowne zaladki...i bacznie sie pilnuja ...a jak zajdzie potrzeba to chwyca za kostke i sciagna do poziomu...a nawet jak reka ich za- krotka...to wyzywaja od bandytow i lapaj zlodzieja...ja umywam od wiekszosci z was rece...))) Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 19:23 rozumiem, zes wychowany juz w zdrowym polskim kapytalyzmie..? ;) ech, ja skazony..... :/ me-e napisał: > ...tu wszyscy maja rowne zaladki...i bacznie sie pilnuja ...a jak zajdzie > potrzeba to chwyca za kostke i sciagna do poziomu...a nawet jak reka ich za- > krotka...to wyzywaja od bandytow i lapaj zlodzieja...ja umywam od wiekszosci z > was rece...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 19:27 ...w polsce nie ma kapitalizmu...jest natomiast dyktatura okraglostolowcow...polecam przylaczyc sie do gornikow i zaczac walczyc o godne zycie ...nie zazdroscic lub bluzgac z niemocy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 19:33 a gdzie tu zazdrosc i bluzganie? mam internet - zyje godnie :D a do gornikow sie nie przylacze bo ani kilofa przy moim boku, ani flachy za pazucha ci u mnie nie ma... me-e napisał: > ...w polsce nie ma kapitalizmu...jest natomiast dyktatura > okraglostolowcow...polecam przylaczyc sie do gornikow i zaczac walczyc o godne > zycie ...nie zazdroscic lub bluzgac z niemocy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 19:38 ...> a gdzie tu zazdrosc i bluzganie ...spojz w gore a nie ciagle pod nogi ))) ... mam internet - zyje godnie :D ...pozazdroscic...samokrytycyzmu ))) ...a do gornikow sie nie przylacze bo ani kilofa przy moim boku, ani flachy za > pazucha ci u mnie nie ma... ...a widze ,ze wiesz wszystk o gornikach...pozazdroscic szerokosci horyzontowtow...))) Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 19:43 me-e napisał: > ...> a gdzie tu zazdrosc i bluzganie > > ...spojz w gore a nie ciagle pod nogi ))) > > spojrz w ksiazke, a nie ciagle w internet.. pozniej zostanie ci zaslanianie sie rzekomym dyslektyzmem ;D > ... mam internet - zyje godnie :D > > ...pozazdroscic...samokrytycyzmu ))) > > nie spowiadalem sie z tego jeszcze.. powinienem? :d > ...a do gornikow sie nie przylacze bo ani kilofa przy moim boku, ani flachy za > > pazucha ci u mnie nie ma... > > > ...a widze ,ze wiesz wszystk o gornikach...pozazdroscic szerokosci > horyzontowtow...))) to prawda, przez Oberschlesien jeno przejezdzalem, ale siedzieli psiajucha pod ziemia. Teraz mi sie machajacymi narzedziami pracy po pijaku w Wawie prezentuja. I jak mam ich inaczej odbierac?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 20:08 ...a moze o to ci chodzi ...Wiocha na Wiejskiej 27.07.2005 11:32 (aktualizacja 12:08) Rafał A. Ziemkiewicz / INTERIA.PL Każdy, kto był w wojsku, wie, co się chóralnie odpowiada każdego wieczora na stwierdzenie "minął dzień". Dokładnie to samo mam ochotę krzyknąć w odpowiedzi na eksponowaną we wszystkich dziennikach informację, że minęła kadencja obecnego parlamentu. Zresztą nie jestem wyjątkiem. Nikt chyba, poza samymi posłami, nie znalazł dla obecnego parlamentu bodaj słowa pochwały. Choć też, z drugiej strony, nikt nie powiedział wprost, jaka jest zasadnicza przyczyna jego fatalnej jakości. A przyczyna jest prosta i oczywista. Taka, mianowicie, że w tym parlamencie większość zdobyły sobie SLD i Samoobrona - a kogóż mogły te partie do niego wprowadzić, jeśli nie element z PZPR-u i PGR-u? Ja wiem, że skłonność do generalizacji jest dla publicysty zgubna. Nie wszyscy posłowie obecnej kadencji byli durniami, błaznami czy chamusiami. Ale to właśnie durnie, błazny i chamusie ukształtowali wizerunek Sejmu. I nie zmieni owego wizerunku tych parę ustaw, które nie zostały kupione ani nie okazały się bublami prawnymi. Nie zmienia go też, nad czym, osobiście boleję, fakt, że powołane właśnie przez ten parlament komisje śledcze, mimo ich licznych wad, okazały się krokiem milowym na drodze do wyciągnięcia Polski z bagna. Uparcie nam się wmawia, że parlament powinien być "reprezentatywny". Ten na pewno był - mieli w nim swoje proporcjonalne reprezentacje i pijacy, i prostacy, i drobni kombinatorzy, i nieuki. Ten Sejm był jak wielkie lustro, w którym współczesna Polska mogła się z obrzydzeniem przejrzeć. Wciąż mam nadzieję, że może w następnym ludzie uczciwi oraz kompetentni będą w stosunku do swej liczebności w społeczeństwie nadreprezentowani. Rafał A. Ziemkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: JUZ ROZUMIE DLACZEGO TU NIGDY DOBRZE NIE BEDZ 27.07.05, 22:12 Panie Ziemkiewicz - Ameryke odkryto juz przeszlo 500 lat temu! Ilez juz banalow ta dziennikarzyna naopowiadala!A ile bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Cimoszewicz i SLD wynagrodzili chamskie,pijane i 27.07.05, 19:28 prymitywne bydlo,ktore zniszczylo miedzy innymi pomnik AK. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Cimoszewicz i SLD wynagrodzili chamskie,pijan 27.07.05, 19:29 nalezy oddac sprawiedliwosc i jasno powiedziec ze SOCJALISCI (czy to z prawa czy lewa) glosowali jednym glosem.. Ciekawe czy pomysleli juz o jednym ugrupowaniu politycznym ;) byliby potega i basta..... magnusg napisał: > prymitywne bydlo,ktore zniszczylo miedzy innymi pomnik AK. > Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk NIE ŻEBY PRAWICA DO TEGO ŁAPY NIE PRZYŁOŻYŁA... 28.07.05, 11:21 ale co się diwić wybory za pasem... naszym kosztem. Żeby oniu sięna tych górnikach nie przjechali Odpowiedz Link Zgłoś
zawrat2 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 19:29 Dlaczego poslowie nie zajeli sie bezrobotnymi przadkami z lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 19:30 bo ich narzedzia pracy nie sieja grozy zawrat2 napisał: > Dlaczego poslowie nie zajeli sie bezrobotnymi przadkami z lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
fema11 SPRAWIEDLIWOŚĆ 27.07.05, 19:57 Kto ma kamienie i śruby w tym kraju wywalczy wszystko. Pozostali niech tyrają na hanysów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 19:57 Z Onetu: >Przewodniczący Związku Zawodowego Górników w Polsce Andrzej Chwiluk powiedział >dziennikarzom po spotkaniu, że nie przepraszał marszałka za wtorkowe zamieszki >pod Sejmem. "Sytuacja, która zaistniała na manifestacji, że grupa paru, dosłownie >paru ludzi sprowokowała zajścia jest naganna i należy to krytykować. Ale w Warszawie >było ponad 5 tysięcy ludzi, więc nie można osądzać wszystkich" - ocenił. Pysznie. Pamiętacie niedawne oświadczenia muzułmanów, że terroryści-samobójcy to wyjątek od reguły i jednostkowe przypadki, które nie mogą rzutować na obraz społeczności muzułmańskich? Panowie górnicy-związkowcy. Jak będziecie gotowi dyskutować o problemie - znajdą się chętni do rozmowy. Jak będziecie chcieli tylko kasę wyrwać to ktoś wam równie chętnie co innego będzie gotów urwać. Przy okazji - jeżeli Trybunał Konstytucyjny uzna ustawę za niezgodną z konstytucją to co, powybijacie sędziom szyby w oknach? Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:02 Przy okazji: Tę ustawę trzeba będzie zaskarżyć. I zdaje się, że może to zrobić także osoba prywatna. Jeśli nasi posłowie nie mają jaj, to ja ich wyręczę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cscscs1 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:15 MOBISEK - spier...laj z Polski jak najdalej, ty i Tobie podobni chu..je. Gdybyś zapier..lał w wielozmianowym systemie pracy pod ziemią zmieniłbyś zdanie. Za 10 lat mam zamiar być EMERYTEM (co z tego, że młodym?). Zajmę się własną twórczością, bo będę miał na to ochotę i siły. A swoje miejsce w kopalni zostawię Tobie - mój syn stwierdził, że nie nie będzie taki głupi jak ojciec (pomimo, że przed nazwiskiem mogę postawić jeszcze dwa krzyżyki: tytuł naukowy i techniczny!!). Co łyso Ci??? Odpowiedz Link Zgłoś
zirby Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:26 Jesli ktos tu jest ch..jem i powinien spie..ać z tego kraju jak najszybciej to jestes to ty, w miare mozliwosci razem z synkiem. Jestes darmozjadem, zerujacym na pracy setek uczciwych ludzi, ktorzy zapieprzaja po 16 godzin na dobe placac uczciwie podatki, ZUS, kilkanascie innych haraczy i parapodatkow. I nie maja przywilejow, deputatow, barburek i odpraw po kilkadziesiat tysiecy zlotych. I nie ma co pytac czy ci lyso, bo do tego potrzeba miec troche honoru i przyzwoitosci, a taki glupi burak slaski o inteligencji trzonka od kilofa takich cech nie wykazuje. I nie trudz sie odpowiadaniem. Z dupkami - obojetnie ile przypisuja sobie tytulow naukowych i technicznych - nie zwyklem dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:27 Co, prawda w oczy kole? Co mnie interesuje Twój wysiłek i Twoje tytuły naukowe (?) Ciebie obchodzi mój? Wypracowałeś sobie emeryturę - to ją masz. Nie? O kurczę, to niedobrze. Może coś odkładałeś na stare lata? Też nie? Mmm, paskudnie. Z głodu pewnie nie umrzesz, jest opieka społeczna itd. Chcesz mi wyrwać MOJE pieniądze? No to żebyś się nie zdziwił Panie z tytułami naukowymi i planami na przyszłość. A miejsce na kopalni to Pan zostawi komukolwiek, jak nie będzie komu to tragedii też nie będzie. PS - syn ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
cscscs1 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:36 do ZIRBY i CHATEAU: Mamy coś wpólnego, bo i ja mam w du..ie hanysów z pier..nego Śląska. Ale niestety tak się składa, że pracuję w miedzi. Pierd..ny rząd i tak zagarnie, to co odłożyłem na emeryturę - więc na te ochłapy nie liczę. Rzecz w tym, że wybraliscie sobie taką władzę, jaką chcieliście. A jest to rząd - nie będę się rozpisywał, DO D..PY!!! Dajecie się robić w ch..ja, więc ktoś musi wam otworzyć oczy. Mój śp. dziadek mawiał: "...kujduś, dawno wojny nie było, kujduś dawno. Wojna to zła rzecz, ale po wojnie to ludzie nie mają czasu na głupoty..." Odpowiedz Link Zgłoś
cscscs1 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:56 do wszystkich: zapier...lam na szychtę na nockę, więc nie czekam na odpowiedzi. Dla tych co są, a nawet i przeciw - i tak bez paru kałachów nie załatwicie swoich problemów. cześć (dla hanysów: szczęść boże) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemna Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:46 A kto Ci kazał iść pod ziemię harować? Skoro masz tyle tytułów naukowych zmień sobie robotę a nie rób z siebie menczennika. Ja zasówam w magazynie bez okien na trzy zmiany i jest to mój wybór. "Własnątwórczością" mógłbyś się zając za własne pieniądze. cscscs1 napisał: > MOBISEK - spier...laj z Polski jak najdalej, ty i Tobie podobni chu..je. Gdybyś > > zapier..lał w wielozmianowym systemie pracy pod ziemią zmieniłbyś zdanie. Za 10 > > lat mam zamiar być EMERYTEM (co z tego, że młodym?). Zajmę się własną > twórczością, bo będę miał na to ochotę i siły. A swoje miejsce w kopalni > zostawię Tobie - mój syn stwierdził, że nie nie będzie taki głupi jak ojciec > (pomimo, że przed nazwiskiem mogę postawić jeszcze dwa krzyżyki: tytuł naukowy > i techniczny!!). Co łyso Ci??? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 10:48 Sam spier .. aj Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:27 Powybijają szyby i zęby! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek_48 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 20:06 Wreszcie gornicy dostali to czego chcieli od naszego nieudolnego rzadu, wszyscy urzedasy wreszcie nie dali plamy,bo nie mieli innego wyjscia,i tak trzeba znimi walczyc nie ma innego sposobu ,ichwala gornikom za to ze potrafili sie zjednoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:16 Górnicy nie dostali od rządu tylko od kazdego z nas, bo rząd musi kazdemu troche zabrac aby dać górnikom Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:26 Rzad musi zabrac GORNIKOM, zeby dac GORNIKOM. Jesli tego nie zrobi, przyznam racje. Jesli zrobi - po co ta dyskusja? Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 10:22 A tak w ogóle to Cimoszewicz jest polityczną łajzą bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 żałosne 27.07.05, 20:13 krotko mowiac kompromitacja polskiego parlamentu. grupa chamow ze Slaska przyjechala i wystraszyla Cimoszke no i mamy ustawe na zamowienie. teraz czekamy na demonstracje leppera..... w koncu ceny skupu zboza sa zbyt niskie. co za syf, zalosne - Cimoszenko, SLD teraz pokazaliscie na co was stac. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: żałosne 28.07.05, 10:23 Bo tak w ogóle to Cimoszewicz jest polityczna łajzą bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Re: bez komentarza 27.07.05, 20:46 >A tak w ogole to Kaczynski ma >malego fiutka >wiec spieprzaj dziadu!!! Bardzo merytoryczne argumenty, tylko na tyle was komuchy stać ? Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: bez komentarza 27.07.05, 20:58 To nie argumenty :) To TYTULY stron internetowych, myslalem, ze prawica jest inteligentniejsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk TYLKO DLACZEGO KOSZTEM CAŁEJ RESZTY?! 27.07.05, 20:42 My wszyscy będziemy pracować na utrzymanie górników emerytów, taka jest smutna prawda! Ehhh, przydałaby się nam taka Pani Tacher, na premiera i wreszcie byłby porządek Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Ten kto glosniej powie hau.... 27.07.05, 20:47 ...bedzie zawsze racje mial. Oto jak nauka plynie po wystepach pijanych slaskich warcholow w Warszawie. I zacheta dla innych. W tym kontekscie glupota naszych quasi-politykow w sejmie poraza. To jest postawa typu "po nas chocby potop". Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:00 orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&4&108&11 Przeciw emeryturom górniczym: 38 PO (wszyscy obecni) + 1 PSL + 1 SLD + 2 niezrz. Za: 100% LPR, 100% Sdpl, 100% PIS, prawie 100% SLD (-1), prawie 100% PSL (-1) Nareszcie mamy wyraźny podział w sejmie na gospodarczą prawicę i gospodarczą bolszewię Odpowiedz Link Zgłoś
itacare Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:03 Dzięki. Chyba się przełamię i wobec tego zagłosuję na PO... A reszta na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:06 I oczywiście 100% Samoobrony za Odpowiedz Link Zgłoś
itacare Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:11 Ciekawe dlaczego Jaruga-Nowacka się wstrzymała... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e 550 POSLOW I SENATOROW ...I SETKI TYSIACE 27.07.05, 21:13 ...uprzywilejowanych ret i emerytur...wiec policzmy...poslow i senatorow zrownujemy ze srednia krajowa a to jest powyzej 2 tys miesiecznie...wiec obieramy im po 7 tys miesiecznie...uprzywilejowanych rencistow i emerytow bolszewikow jest tak z 1 m...ich tez zrownujemy ze srednia krajowa ponad 2 tys miesiecznie...wiec odbieramy im po 3 tys mieszecznie...wiec policzmy - 550x7.000=3.850 m...miesieczne oszczednosci na poslach i senatorach...policzmy teraz renty i emerytury uprzywilejowanego aparatu bolszewickiego... 1.oooooo x 3.ooo= 30 m oszczednosci miesiecznie...wiec razem 33.850 m oszczednosci miesiecznie co w skali roku daje oszczednoaci rzedu...0.5 miliarda zl...zamijmi sie teraz tzw kapitalem spekulacynym ,ktory to kapital nakreca zlotego i wysyssa polske do bialej kosci...tu wchodza juz nie m ale mld strat...dajmy nato tzw inwestor zagraniczny wplaca $10m na konto krotko terminowe szescio miesieczne...z ktorego po pol roku zarobi na czysto ponad $ 60 tys...te 10 m to cienke plotki ...w polske inwestuja duze koperacje bankowe ktore spekuluja mld...jakie oni krocie wyciagaja z polski...a wy tu rozdzieracie szaty nad gornikam i chcecie ich trzymac pod ziemia ...ile lat...trzydzieci czy wiecej...))) Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: 550 POSLOW I SENATOROW ...I SETKI TYSIACE 27.07.05, 21:41 Kopalnie przez lata całe nie płaciły składek na ZUS. Co roku kolejne rządy ładowały w górnictwo MILIARDY złotych. Teraz te chamy chcą emerytury w wieku 45 lat ? W dupach się bydłu poprzewracało. PS 1 ..uprzywilejowanych rencistow i emerytow > bolszewikow jest tak z 1 m.. - a może 10 mln - lecz się PS 2 inwestor zagraniczny gdy wpłaci pieniądze na konto to dostanie odsetki z banku, który jest prywatny więc całe to twoje wyliczenie można wyrzucić do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: 550 POSLOW I SENATOROW ...I SETKI TYSIACE 27.07.05, 21:48 nowymail napisał: > Kopalnie przez lata całe nie płaciły składek na ZUS. Co roku kolejne rządy łado > wały w górnictwo MILIARDY złotych. Teraz te chamy chcą emerytury w wieku 45 lat > ? W dupach się bydłu poprzewracało. > > PS 1 ..uprzywilejowanych rencistow i emerytow > > bolszewikow jest tak z 1 m.. - a może 10 mln - lecz się > PS 2 inwestor zagraniczny gdy wpłaci pieniądze na konto to dostanie odsetki z b > anku, który jest prywatny więc całe to twoje wyliczenie można wyrzucić do kosza > . ...prosze bardzo ))) ...17:51 27.07.2005 GRUPA ONET.PL SA objęcie krótkoterminowych obligacji Raport bieżący - transakcje z podmiotem powiązanym powyżej 500 000 EURO 21 / 2005 Te krótkoterminowe obligacje, o całkowitej wartości 4 milionów złotych, zostały wyemitowane w celu ich nabycia przez Spółkę i dla jej korzyści. Obligacje zostały objęte w celu efektywnej, krótkoterminowej alokacji zasobów. Obligacje oprocentowane są na podstawie 1-miesięcznej stawki WIBOR powiększonej o marżę w wysokości 2,50% rocznie i nie są zabezpieczone. Odsetki od Obligacji płatne będą w terminie zapadalności. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: strona górników : WWW.CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.P 27.07.05, 21:25 Nie nie, my to wiemy, ale nie zgadzamy sie na to, aby podawac publicznie klamliwe informacje o Cimoszewiczu, a strona ktora Pan www97 reklamuje, bez waatpienia takie podaje. Zreszta o nastawieniu autora strony swiadcza jego reklamy na tym forum. O celu, do ktorego Sz. Pan tym sposobem dazy pisac nie warto, bo wszystko chyba jasne. A srodki, jakie sa, kazdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: strona górników : WWW.CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.P 27.07.05, 21:35 panie_p0sle napisał: ...A tak w ogole to Kaczynski ma malego fiutka wiec spieprzaj dziadu!!! ...O celu, do ktorego Sz. Pan tym sposobem dazy pisac nie > warto, bo wszystko chyba jasne. A srodki, jakie sa, kazdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: strona górników : WWW.CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.P 27.07.05, 21:46 Proponuje zajrzec pod ponizsze linki, tak jak zagladacie pod cimoszewicz.neostrada.pl. Jesli nie da sie argumentem, to trzeba gownem, stad ponizsza sygnaturka. A smiech to zdrowie, tym bardziej powinnismy sie smiac z obecnej kadencji sejmu i z siebie samych, im blizej nowych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkalover2 strona górników : WWW.CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.PL !!! 28.07.05, 02:07 Proponuje zajrzec pod ponizsze linki - cimoszewicz.neostrada.pl. Jesli nie da sie argumentem, to trzeba gownem (w koncu mamy do czynienia z czerwonym łajnem !), stad ponizsza sygnaturka. A smiech to zdrowie, tym bardziej powinnismy sie smiac z obecnej czerwonej kadencji sejmu i im bardziej smutny jest prezio i im blizej nowych wyborow. A poza tym Cimoszenko nie ma fiutka !!!! i to jest cala prawda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: strona górników : WWW.CIMOSZEWICZ.NEOSTRADA.P 28.07.05, 08:52 kaczynskimamalegofiutka.org - gdybys tu kliknal, wiedzialbys o jakiego "fiutka" chodzi, ale lewa reka nie klikniesz, bo jestes prawiczkiem zwiazanym z prawica, a prawej reki masz niedowlad, zupelnie tak, jak masz niedowlad umyslowy. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Wyjasnienie 27.07.05, 21:48 BTW: na tym forum z zatwardzialymi fanatykami zwalczajacymi wszyskto, co lewe, wojowalem argumentami dotad, dokad starczylo mi cierlpiwosci. Prosze przejrzec artykuly, notki... Ale jesli druga strona nie zna granicy przyzwoitosci i moralnosci. Coz... Czy da sie reagowac inaczej niz...?...: Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Wyjasnienie 27.07.05, 21:59 A skąd wiesz że Cimoszko ma większego fiutka od kaczora? O sorry, zapomniałem, że obciągałeś obu. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Wyjasnienie 27.07.05, 22:04 Powtarzam tylko to, co Twoj ojciec mi powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Wyjasnienie 27.07.05, 22:19 Kolejny tchórzliwy atak - założe się, że stojąc przede mną trząsłbyś się ze strachu jak Cimoszko przed górnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Wyjasnienie 27.07.05, 22:23 Przypominam, ze to jeszcze 10 minut temu Pan mnie tchorzliwie atakowal. Wiec moze dosc cyrkow? Bo tluczenie sie po glowach nie jest zdrowe. A Pan bardzo szybko zmienil barwe, zamieniajac sie z agresora w ofiare. Obludnie...? Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Wyjasnienie 27.07.05, 22:31 Ja atakowałem ciebie ty moją rodzinę, która nie może ci odpowiedzieć. Poza tym ja jestem zwykłym wku..onym obywatelem a ty pracownikiem sztabu wyborczego Cimoszewicza więc powinny cię obowiązywać trochę inne standardy. Chociaż z drugiej strony chamstwo jest tak typowe dla komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle hmmm... just a joke? 27.07.05, 22:44 Ale ktos tu sie na zartach nie zna. Bo jest wku.....y. Moim zdaniem gornikom nalezy sie wczesniejsza emerytura. Problem z finansowaniem, jak zwykle. Za swoje emerytury zaplaciliby sami gornicy, gdyby zmienic zasady pobierania skladek emerytalnych. Niestety, nie znam projektu przyjetej ustawy, bo zwyczajnie nie zajmowalo mnie to, dopoki gornicy nie podniesli rabanu. A szkoda, bo jak widac to bardzo drazliwa sprawa. Media koloryzuja fakty, wiec zachowuje dystans do takich newsow. Ale ustawe przy najblizszej okazji przeczytam, cale szczescie, ze bedzie to jeszcze przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkalover2 [...] 28.07.05, 02:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Spieprzaj sbcki dziadu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.07.05, 08:50 Zajrzyj pod ponizszy link, a dowiesz sie o JAKIEGO "fiutka" chodzi :) Bo Twoj argument mozna uznac za komplement dla Cimoszewicza. Serio, zajrzyj na ta strone. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: Wyjasnienie 28.07.05, 10:37 Człowieku o jakich Ty argumentach piszesz (..., że to ty niby formułowałeś jakieś argumenty ??). W Twych pisaniach nie ma NIC rzeczowego, jest tylko gadanie typu: Cimoszewicz jest ok, Kaczyński jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Wyjasnienie 28.07.05, 11:06 Poczytaj sobie artykuly z kilku tygodni wstecz. Argumenty sie skonczyly, bo odprawiacie tu demagogiczna parodie krytyki. Jak mam reagowac, jesli macie betonowe mozgi, do ktorych zaden argument ne trafia? Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Idiotyczny tytuł. 27.07.05, 21:28 Przynajmniej wiem, która partia ma jaja. Reszta to dziwki, czyli, jak mawiał Jaś Himilsbach: kvrwy lekkiego prowadzenia się (z całym szacunkiem dla kobiet wykonujących ciężki zawód prostytutki). Odpowiedz Link Zgłoś
ozeo Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:34 Ciekawe to wszystko.... Piszą, że: "Resort polityki społecznej wskazywał też, że nowelizacja może zostać uznana za niekonstytucyjną, ponieważ nie respektuje zasady stabilności prawa oraz zasady równości wobec prawa. Może to być uznane za nadmierne uprzywilejowanie jednej grupy zawodowej w stosunku do innych." A jak się mają do tej zasady przywileje emerytalne policjantów i innych grup mundurowych? Ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle [...] 27.07.05, 21:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: bez komentarza 27.07.05, 21:57 Nie masz nawet na tyle odwagi żeby mi ubliżyć tylko czepiasz się mojej rodziny ? Zupełnie jak ten tchórzliwy Cimoszko, którego fagasem jesteś i oprócz k..wienia się dla niego na forum codziennie mu obciągasz. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: bez komentarza 27.07.05, 22:03 Bo Twoja babcia obciagala Stalinowi, w ogole Twoja rodzina ma ciekawe korzenie. Pan, panie pOsle jest zerem, wiec nie ma sie czego czepiac. Poza tym, ze kazde zero sadzi, ze jest elipsa, po ktorej swiat sie kreci. Debil-mitoman... Powodzenia w zyciu, czerwony zlodzieju! Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: bez komentarza 27.07.05, 22:12 Ja w przeciwieństwie do ciebie nie czepiam się twojej rodziny bo to nie ich wina, że jesteś taką bezużyteczną mendą. Nie sądzę, żeby sztab Cimoszki był zadowlony z twoich postów na tym forum. Mogli opłacić kogoś bardziej użytecznego, niż taki półanalfabeta jak ty. Chociaż z drugiej strony kto by się podjął takiej niewdzięcznej roli za takie marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: bez komentarza 27.07.05, 22:17 Sorry, jestem wolontariuszem sztabu PO. Rozklejam Wasze smierdzace plakaty po miescie i zbieram podpisy, ale za to dostane: - miejsce w komisji wyborczej, gdzie bede mogl sfalszowac troche kart do glosowania :) - pozycje w mlodziezowce, a za kilka lat moze jako posel bede smial sie tak samo, jak teraz z Ciebie smieja sie gornicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: bez komentarza 27.07.05, 22:29 Jakie "wasze" ? Ja nie należę do żadnej partii a ty kilka postów wyżej napisałeś że sztab Cimoszewicza ci płaci. Reszta - tzn miejsce w komisji wyborczej, fałszowanie kart i "kariera" się najwyraźniej zgadza. Typowa droga komunisty, zresztą przeszedł ją także Cimoszko. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: bez komentarza 27.07.05, 22:39 Czy ja gdzies napisalem CIMOSZEWICZ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zolenderek Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:57 No to wiem na kogo głosowac. Nigdy nie przypuszczałem że bedzie to PO. Teraz im wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 21:58 Heh, po jednym glosowaniu? Proponuje przejrzec tysiace poprzednich, z ktorych az wyziera czarna historia PO. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:00 Dużo ci chociaż płacą komuchy od carexa za robienie z siebie szmaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:06 Na pewno duuuuzo wiecej niz Twojej matce, ktora ma "troche" gorzej, w koncu jest do dyspozycji CALEJ lewicy... A moze nie gorzej... moze ona to po prostu lubi...? Odpowiedz Link Zgłoś
fema11 Dziwny kraj 27.07.05, 22:12 Dziwny to kraj, w którym Ci co łamią prawo otrzymują to co chcą, a Ci co siedzą cicho nie mają nic. Dziwny to kraj, w którym jedni dostają 50000 zł. odprawy, a inni kopa w tyłek. Dziwny to kraj, w którym jedni zarabiają dużo powyżej średniej krajowej i jeszcze czegoś chcą, a inni czekają na nędzne grosze miesiącami. Dziwny to kraj, w którym jedni dostają tzw. deputaty węglowe, a inni mogą o tym marzyć. Dziwny to kraj, w którym jedna grupa zawodowa ma 13, 14 pensje, ołówkowe i itp, a inni 600 zł. Dziwny to kraj, w którym 45-latkowie są na „zasłużonej” emeryturze, a inni muszą pracować do 65 lat. Dziwny to kraj, w którym ludzie z wyższym wykształceniem zarabiają połowę tego co ludzie machający kilofami. Dziwny to kraj, w którym jedna grupa zawodowa nie widzi nic poza czubek swego kilofa. Dziwny to kraj, w którym POLITYCY się na to zgadzają dla dobra wszystkich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Dziwny kraj 27.07.05, 22:21 Ciekawe, czy SLD, Samoobrona, PSL, PIS, SDpl i LPR poinformują swoich wyborców, że załatwili im, na początek, 30 zł miesięcznie dodatkowej składki na ZUS na emerytury dla górników? Zwłaszcza dla tych zarabiających 800 zł lub płacących za siebie ZUS to świetna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:16 Aha a więc potwierdzasz, że pracujesz dla sztabu Cimoszewicza ? Ciekawa strategia zdobywania wyborców - obrażanie ich rodzin na internetowych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:24 What a fucken stupid motherfucker you are.Just shut up fuck up. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: & u2... dick... 27.07.05, 23:37 You stinky shithead and nobrainer,why your state is looking like pig playground? cause it's planty shithead pigs like yourself which think that they know how to run others lives.Fuck you comunist whore!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: & u2... dick... 27.07.05, 23:42 Ojoj, ile bledufff ;] Moge wytknac chociaz jeden? :P Prooosze, bo zabawny jestes :D OK, piszemy "pig's playground" jesli juz :D Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PIERONA...JAK NA PRZODKU DZISIAJ 27.07.05, 22:03 ...- Extended Forecast Today Strong Storms hi 101°F - TO DAJE 35 st C...nic tylko siedziec w domu i was ogladac ))) Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle ;] 27.07.05, 22:09 Cicho, Pan nowymail pewnie teraz siedzi i rejestruje wszystkie bluzgi, jutro w skrzynce znajde zawiadomienie o rozpoczeciu postepowania w prokuraturze. Bedzie mi jednak bardzo milo w sadzie powiedziec, ze Szanowny Pan nowymail jest IDIOTA. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: ;] 27.07.05, 22:22 A niby po co mam cię podawać do sądu. Myślisz, że robią na mnie wrażenie bluzgi jakiegoś trolla ? Ciekaw jestem jednak reakcji sztabu Cimoszewicza - w końcu sam przyznałeś że jesteś ich pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: ;] 27.07.05, 22:26 GDZIE? Prosze o konkrety :) O wskazanie zdania" pracuje dla Cimoszewicza". Poszukaj sobie notki, w ktorej przyznaje prawde - jestem wolontariuszem PO. Zaskoczony? Zapewne. A te bluzgi maja na celu pokazac oblude co niektoych na tym forum... Np. Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: ;] 27.07.05, 22:39 Na moje pytanie, ile ci płacą komuniści od carexa napisałeś, że duuuzo ... więc nie odwracaj teraz kota ogonem. Jesteś jednym z tcyh "sympatyków" których opłacił sztab Cimoszki, żeby pisali na forach internetowych. Najwyraźniej jednak inwestycja w ciebie to było wyrzucenie pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: ;] 27.07.05, 22:51 Po 1. Jesli nawet, to juz bylaby ich sprawa. Ja mialbym pieniadze, oni g.... I to powinno Cie usatysfakcjonowac. Satysfakcjonuje takze mnie, bo do Cimoszewicza narazie mam stosunek neutralny. Jesli wygra wybory, mignie sie o wlos z kims z prawicy. Jesli przegra - to juz zalezy od tego, kto obejmie urzad, nie chce wyrokowac... ale w kwestii prezydentury widocznych zmian tak czy inaczej nie przewiduje. Naprawde istotne sa tu wybory do Sejmu i Senatu. Po 2. To samo moge powiedziec o Tobie, a juz na pewno o takich osobach jak www97, ktory reklamuje tutaj swoja strone, to samo moge powiedziec tez o palestrina2005, ktory zabiera glos w dyskusji nie majac zielonego pojecia o tym nawet, co zostalo przeglosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: ;] 27.07.05, 23:06 A co mnie interesuje www97 albo palestrina. W życiu ich na oczy nie widziałem.Nie odwracaj kota ogonem,że masz neutralny stosunek do Cimoszewicza, bo z twoich postów wyraźnie widać , że jestes jego sympatykiem . A w innych sam deklarujesz, że jesteś opłaconym pracownikiem jego sztabu. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: ;] 27.07.05, 23:11 Nic takiego nie deklarowalem Nie wymienilem nazwiska Cimoszewicz Nie wiem kto to jest carex, nigdy o nim nie slyszalem. Z moich postow wynika dlatego, bo - powtorze po raz 100 - probuje pokazac FANATYKOM, ze latwo oskarzac, trudniej bronic, latwo wrzucac wszystkich do jednego worka, trudniej wydobyc potem z niego wszystkich. Latwo "moczy sie" politykow, trudniej potem przyznac sie do bledu. Probuje walczyc z niesprawiedliwoscia,z jaka traktujecie CALA lewice, mimo ze kazdego posla z osobna widzieliscie tylko w TV. NIE CALA lewica jest zla. NIE CALA LEWICA kradnie. NIE CALA lewica klamie. Problem w tym, ze w swym oszolomstwie nikt tego albo nie moze zrozumiec, albo nie chce rozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: ;] 27.07.05, 23:31 Aha rozumiem. Żeby mi udowodnić, że nie cała lewica jest zła naubliżałeś moim rodzicom. Żeby mi udowodnić, że nie cała lewica kradnie napisałeś, że ciężko pracujący ludzie, płacący składki na ZUS to frajerzy z którzych śmieją się teraz górnicy. Napisałeś też, że ty również będziesz się śmiał z nas, ciężko harujących ludzi, bo zrobisz karierę w SLD i zostaniesz kolejnym posłem-osłem. Ciekaw jestem czy przekonałeś w ten sposób chociaż jednego internautę. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: ;] 27.07.05, 23:38 Nie, ale przynajmniej bylo sie z czego posmiac. Na dzis koniec. Proponuje przejrzec posty ktore na poczatku kierowales do mnie. Tak powaznie... Poki co, do lewicy mam daleko, do prawicy blizej, wylaczajac skrajnosci. Najblizej raczej mi do demokratow, chociaz o kandydaturze Pani Bochniarz wole milczec, jak grob :) Do wyborow ponad 2 miesiace, nic nie zapowiada tego, zebym mial glosowac na Kaczynskiego. Kto tam jeszcze zostaje...? Pozdrawiam, przepraszam i zycze spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Tak oto człowiek Cimoszewicza złożył broń 27.07.05, 23:42 Na koniec jeszcze delikatna zasłona dymna, że niby nie jest od Cimoszewicza. Niestety za późno - mleko się rozlało. I wszyscy znów mogli się przekonać, że wam ludziom tzw lewicy chodzi tylko o stołki i kasę. A zwykłych ludzi macie gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: kŁAMCA 27.07.05, 23:45 zmieniasz nicka na kŁAMCA - ok. Ja zostanę przy swoim - nowymail. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: kŁAMCA 27.07.05, 23:46 Jesli masz kompleks nizszosci, prosze - niech ostatnie slowo nalezec bedzie do Ciebie, wszystko mi jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Re: ;] 28.07.05, 10:50 No, nareszcie zajarzyłem - w Twych poglądach, maniakalnej relatywizacji ocen złych zjawisk na lewicy oraz braku zdecydowanych poglądów czuję wyraźnie śmieszny swąd opon mózgowych Władka F. - aktualnego pasażera kanapy skupiajacej samych "światłych i niezależnych centrystów". No to już tylko śmieeeeech. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:18 Górnikom, podobnie jak innym grupom pracującym w ekstremalnych warunkach, te emerytury pomostowe należą się jak psu buda. Bo taka była umowa 25 lat temu i taka była umowa, jak ci, którzy prostestowali, przyjmowali się do kopalni. A umów trzeba dotrzymywać. Emerytrua to nie jest jałmużna. Od prawie 10 lat mamy zreformowany system, a to znaczy, że każdy płaci składki na SWOJĄ emeryturę, górnicy też płacą. Dlaczego wtedy, jak rachowano koszta reformy emerytalnej, Hausner nie otwierał paszczy, że będzie trzeba dopłacać ileś miliardów? Że niby od dziasiaj zaczniemy dopłacać? Warunki umowy oczywiście można zmieniać, ale wtedy trzeba usiąść do negocjacji, tymczasem rządowi się wydawało, że bezczynnie siedząc wychuja kilka grup zawodowych pracujących w trudnych warunkach, czyli że po cichu i bez sprzeciwu cofnie im po prostu emerytury pomostowe. Kto jest tu debilem i kto jest odpowiedzialny za ten stan rzeczy? Górnicy, którzy po chamsku bronili swojego słusznego interesu czy rządy i politycy stanowiący prawo w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:22 Czegos tu nie rozumiem... roro68 napisał: > Od prawie 10 lat mamy zreformowany system, a to znaczy, > że każdy płaci składki na SWOJĄ emeryturę, górnicy też płacą. Wiec skad pomysl, ze WSZYSCY zaplacimy za gornicze emerytury? Gornicy sami sobie za nie zaplaca, przeciez to LOGICZNE, luuuudzie... Nikomu, oprocz gornikom, skladka emerytalna nie zostanie podniesiona! Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:25 To co piszesz to ewidentne bzdury. Każdy rok pracy na kopalni jest liczony jako 1,5 roku lub 1,8 roku przy wyliczaniu emerytury. Już to powoduje, że zwykli obywatele składają się na emerytury górnicze. Poza tym kopalnie nie płacą składek na ZUS. I teraz jeszcze chcą iść na emeryturę w wieku 45 lat - paradne. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:37 64.233.183.104/search?q=cache:AqSp7EEZN1MJ:www.mps.gov.pl/pliki_do_pobrania/pomost.pdf+sk%C5%82adki+emerytalne+g%C3%B3rnik%C3%B3w&hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:26 Ja na swoja emeryturę musze odkładać 45 lat i z tej emerytury pożyję 10 lat. Górnik w 25 lat musi odłożyc na 30 lat zycia po przejściu na emeryturke. Czyli jego składka musi być pięć, sześć razy większa niż moja. Ciekawe ile musiałby kosztowac węgiel aby takie składki górnicy płacili? Jeśli bedą płacic to kopalnie trzeba bedzie zamknąc natychmiast i górnicy stracą miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:31 O, nareszcie ktos na tym forum, kto racjonalnie mysli :D Zauwazyl, ze gornicy sami na siebie bata kreca. Wegiel nie musi byc drozszy. Rozwiazaniem jest EKSPORT, ale czy kolejny rzad, jesli znowu ustawy nie zmieni, ZECHCE poszukac rynkow zbytu... Na wszystko znajdzie sie sposob, trzeba tylko ruszyc d..e. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:38 > Jeśli bedą płacic ... - to kluczowe sformułowanie. Prawda jest taka, że nie będą bo już teraz nie płacą. Każdy rok pracy pod ziemią liczy się jako 1,5 roku albo 1,8 gdy ZUS ustala wysokość emerytury. Czyli płacą taką samą składkę a emeryturę będą mieli 1,5 razy wyższą niż "zwykły" człowiek. Należy także dodać, że przez większą część lat 90-tych kopalnie w ogóle nie płaciły składek na ZUS a po jednym z poprzednich najazdów na Warszawę Sejm te długi umorzył. Tak więc już teraz wszyscy pracujemy na emerytury górnicze. Na pensje zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Jak psu buda 28.07.05, 10:02 >Bo taka była umowa 25 lat temu Mój drogi, 25 lat temu to było wiele fajnych umów. M.in. była umowa, że za książeczki mieszkaniowe będzie można kupić mieszkanie. I co? W latach 90-tych za książeczkę można było dostać dzięki inflacji całą jedną czekoladę. Kto dotrzymał ją do dziś (mnie się właśnie udało ją spieniężyć - książeczka z regularnymi wpłatami od 1979 r) może dostać nawet parę tysięcy (ja dostałem osiem). To odpowiednik mniej więcej 2,5 metra kwadratowego mieszkania. Niech się więc górnicy tak bardzo nie rozczulają nad sobą, tym bardziej, że system socjalistyczny przyniósł im sporo przywilejów, o których reszta społeczeństwa nawet nie śniła. Korzystali z nich przez dziesięciolecia. Teraz tylko ciężko się od nich odspawać. Ale spokojnie, myślę, że to się zmieni - bo musi. Dziś niestety machanie łopatą przez 6 godzin - nawet pod ziemią - jest mniej produktywne, niż 1 godzina pracy wykształconego człowieka przy komputerze. I można to próbować zmienić socjalistycznymi wygibasami prawnymi, ale prawda ekonomiczna jak oliwa i tak wypłynie. Szkoda tylko kraju, który nasze hanysy mają najwyraźniej w głębokim poważaniu. A zwłaszcza najuboższych, którzy są na garnuszku ZUS oraz bezrobotnych. Jeśli składka na ZUS wzrośnie, przedsiębiorcy jeszcze mocniej będą ograniczać zatrudnienie. A hanysy będą siedzieć w knajpie i pić swoje piwo, bo ono im się należy "jak psu buda". Życzę miłego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk walniesz pałą w WC i Sejm i ....masz co chcesz ! 27.07.05, 22:23 Jakie to zakłamanie i jakie to durnie nami rządzą .... a WC tym durniom debilowatym przewodzi . SLD ,SDPL, I SAMECHAMY LEPPEROWE NA GNÓJ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk nienawidze górników -przydupników komuny!!!! 27.07.05, 22:28 Sram na wasz wegiel , krwiopijcy Polaków i przydupasy komuchów . Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:32 jacy to politycy ? - to poprostu sprzedawczyki, złodzieje Narodu, bezczelne typy , darmozjady . Naród maja w dupie . Ciekawe co teraz zrobi Kwasniecha ?- podpisze , czy nie podpisze ? będzie to dla niego test . Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:58 Nie głosowało 121 posłów. <a href="http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&4&108&11"> Nieobecni </a> Ciekawe dlaczego i gdzie się podziali? To tak na marginesie skandalu z "sejmem zastraszonym" Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:00 Boze kochany, czlowieku, ciekawe czy Ty masz w ogole rozum. Wkleiles linka, a nawet nie wiesz co pod nim sie miesci. Przeciez to, gdzie byli wstrzymujacy sie mozna TAM sprawdzic :| szczyt lenistwa... Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:12 Oświeć mnie wszechwiedzący. Ja nie znalazłem gdzie są (w kiblu, w bufecie, na rozmowie z narzeczoną?) Uderzył mnie fakt, że nie głosowali panie_p0sle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:13 Poza tym nie chodzi mi o wstrzymujących się ale o niegłosujących. Nie mam rozumu czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:24 Gdzies tam pewnie pisze magiczne slowo "nieobecny". Kazda nieobecnosc natomiast polityk rozlicza. Jak nie rozliczy, tzn. ze sie tylko wymigal. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 23:20 Otoz to. Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Następni będą DRESIARZE 27.07.05, 22:59 Usłyszałem właśnie plotkę, że pod sejm w przyszłym tygodniu mają zjechać DRESIARZE. Będą rządać emerytury po 15 latach pracy. Mają mocne argumenty - ich praca jest bardzo stresująca i niebezpieczna, wielu z nich nie dożywa nawet 40 lat. Ponieważ przyjadą w sile kilku tysięcy więc jest realne, że Włodzimierz "Tchórz" Cimoszewicz wprowadzi projekt odpowiedniej ustawy pod obrady sejmu, a posłowie-osłowie to przegłosują. PS wprawdzie DRESIARZE nie płacą składek na ZUS ale ich praca jest bardzo niebezpieczna więc ich zdaniem emerytury im się należą Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Następni będą DRESIARZE 27.07.05, 23:02 Zaslyszane od kumpli? Milo slyszec, ze jestes dresiarzem, zlodziejem komorek tlukacym nieletnich w slepych zaulkach... Ja przynajmniej uczciwie pracuje i uczciwie place ZUS... Odpowiedz Link Zgłoś
nowymail Re: Następni będą DRESIARZE 27.07.05, 23:13 Zasłyszane w internecie - muszę cię rozczarować ale jestem informatykiem a nie dresiarzem. A ty kilkanaście postów wyżej napisałeś, że ludzie którzy pracują i płacą składki na ZUS to frajerzy, więc teraz nie odwracaj kota ogonem. Ty najwyraźniej jesteś jednym z tych pasożytów, którzy żerują na uczciwych ludziach. Najpierw żałosna służba w sztabie wyborczym Cimoszewicza - robienie z siebie idioty na forach. Później "działanie" w młodzieżówce SLD a jeszcze później jakaś posadka na "państwowym". To cała twoja kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Następni będą DRESIARZE 27.07.05, 23:22 Informatyk-dresiarz, niespotykana fuzja talentow, doprawdy... Podejrzewam, ze na ulicy odstresowujesz ciezka prace przy biurku. Odpowiedz Link Zgłoś