Dodaj do ulubionych

Józef Oleksy: Nie zgadam się z Olejniczakiem

28.07.05, 12:32
Cierpienie, cierpienie.. za kare, panie, poslali do Senatu. Dziwne, ze tak sie
nastawili ci "fachowcy od wszystkiego", co z Sejmu maja czego nie moga miec z
Senatu ? Mniej lobbystow... Niewazne idee, organizacja, czemu ja a nie on..
Mali ludzie zajmowali te stanowiska i dalej sie tak zachowuja..
Obserwuj wątek
    • vigvam Józef Oleksy: Nie zgadam się z Olejniczakiem 28.07.05, 12:37
      Postkomuna w ogóle mało mnie obchodzi, ale Oleksego należało wywalić precz
      dużo, dużo wcześniej. To jest typ, którego nie da się już ani słuchać ani
      oglądać. A honoru ani za grosz.
    • marcus_crassus mlodzi w SLD rozloza te partie 28.07.05, 12:41
      w SLD caly czas mowiono ze stary beton nie dopuszcza mlodych. Tylko ze mialo to swoje uzasadnienia. SLD mowiac wprost byla partia przegrana. partia poprzedniej komunistycznej wladzy. ludzie o wysokich standardach moralnych i intelektualnych do niej nie wstepowali (mowie o mlodych) - nawet lewicowi ideowcy wstepowali do roznych marginesow typu zieloni albo unia pracy.

SLD zas stalo sie przytuliskiem wszelkiej masci mlodych niezrealizowanych ludzi ktorzy uwazali ze legitymacja SLD da im kiedys wladze. zreszta w wiekszosci mieli oni serdecznie w dupie SLD. polityke robili na spotkaniach i mlodziezowkach z ktorych w latach 90 tych smial sie caly studencki swiat w warszawie gdzie 3 pijanych z jednej frakcji mlodziezowki wycinalo na imprezie po wodce w glosowaniu 2 ktorych akurat nie bylo :)

szczegolnie w tych pajacowaniach wybijal sie wydzial produkujacy najwieksza liczbe bezrobotnych a wiec politologia na UW (mowiono jasno "co Ty po tym kierunku bedziesz robil)

beton nie chcial dopuszczac mlodych bo wiedzieli ze to masa ludzi ale ze intelektualnie jest mierna.

tak wiec przemiana pokoleniowa malo da. z betonu zamieni sie to na wycinaczy i cwaniakow

tacy ludzie utworza SLD za pare lat.

SLD jest jak zmutowana ruska matrioszka obcego. odslaniamy coraz nowsze poklady a tam zamiast cos lepszego to za kazdym razem wyskakuje wiekszy potwor.
      • Gość: kiks11 bardzo ciekawa opinia, ale wydaje się słuszna IP: *.pl / *.pl 28.07.05, 13:05
        a co do oleksego, to chłopcy go nie chcą, bo wisi nad nim miecz lustracyjny, ot
        i wszystko, a do tego jest śliską i obrzydliwą glistą polityczną.
      • antediluvian Re: mlodzi w SLD rozloza te partie 28.07.05, 13:09
        "o wysokich standardach moralnych i intelektualnych do niej nie
        wstepowali (mowie o mlodych)" a gdzie Ci starsi posiadajacy te cechy? Chyba nie
        powiesz mi, ze tacy sa w LSD.. Co do Oleksego jaki jest kazdy widzi.. mnie
        natomiast bardzo bawi to, ze moglby dzis byc purpuratem.. czarne vs czerwone
        niedaleko jablko od jabloni :]
        • Gość: kaziu49 Re: mlodzi w SLD rozloza te partie IP: *.chello.pl 28.07.05, 13:17
          K..mać przestaje słuchać tego Gebelsowskiego wydania radia na temat
          Białorusi ,bo mam wrazenie ,że jutro powołają mnie na wojne.Przechodze na R.M
          z ciekawości czy terz tak tam pie...lą jak tu.
    • Gość: alfredkujot Re: Józef Oleksy: Nie zgadam się z Olejniczakiem IP: *.arcor-ip.net 28.07.05, 16:03
      Z nieukrywana satysfakcja, uczuciem ulgi przyjmuje do wiadomosci
      ze Oleksy zniknie raz na zawsze z zycia publicznego.
      Mam szczerze dosc "dialektyki" zagadywania godzinami z ktorego z reguly nie
      wynikalo nigdy nic. Oleksy ja rozumiem nie bedzie mial latwo, przyzwyczail sie
      do bycia politykiem ,teraz mu trudno sie pogodzic ze czas znikac.
      Odczuwam nieladna radosc, ze juz ani sluchac ani widziec takich jak on
      jaskiernia i innych nie bede musial wkrotce- mam nadzieje.
      Cale to sld wyslac tzreba w niebyt. To co zrobili z tego kraju jest
      nieprawdopodobne. Ja rozumiem ze tzw lewica nigdy nie ponosila za nic
      konsekwencji, za to my zawykli ludzie ponosimy konsekwencje korupcji, nepotyzmu
      szemranych decyzji i interesow, bezrobocia, rozlozonej sluzby zdrowia.
      Wasz czas uplynal, precz.
      Starych ludzi takich jak ja nie da sie juz nabrac na kosmetyke personalna.
      Olejniczak juz jest zdemoralizowany jak kazdy kto sie o was ociera.
      Degeneraci , sitwa , zlodzieje, agenci itd itp
    • Gość: kangur Re: Józef Oleksy: Nie zgadam się z Olejniczakiem IP: *.gorzow.mm.pl 28.07.05, 22:20
      Przetrzep pan kieszenie, wyciągnij kasę i kandyduj. Naród pewnie poprze
      "Ziutka-słoneczko".
      • Gość: kaziu49 Re: Józef Oleksy: Nie zgadam się z Olejniczakiem IP: *.chello.pl 28.07.05, 22:35
        Alfred.. ja jako sympatyk SLD z przykroscią musze Tobie przyznać rację.Na samym
        początku jak Miller obejmował władze powiedziałem ,że to jest gwózdz do
        trumny,że w tamtych czasach kryzysu podjął się takiego zadania.Czekałem tylko 3
        l/ i się sprawdziło.Co więc robić?Wymienić cały gabinet polityczny i do sterów
        dopuścić ludzi wykształconych minimum 30 l absolwentów wyższych uczelni
        [dziennych]tylko na zasadach konkursów.
        • Gość: alfredkujot Re: Józef Oleksy: Nie zgadam się z Olejniczakiem IP: *.arcor-ip.net 28.07.05, 23:33
          Gość portalu: kaziu49 napisał(a):

> Alfred.. ja jako sympatyk SLD z przykroscią musze Tobie przyznać rację.

Nie wiem o czym myslisz? Ja nie bardzo wiem czy masz na mysli sympatie
          lewicowe? Jesli tak to chyba nie zrewidowales albo nie chcesz przyjac do
          wiadomosci ze sld nie jest lewica. Nie wazne jest co mowi a to co robi.
          Rezultaty widac na kazdym kroku, demolka.

Na samym
          >
          > początku jak Miller obejmował władze powiedziałem ,że to jest gwózdz do
          > trumny,że w tamtych czasach kryzysu podjął się takiego zadania.

Jak Miller obejmowal wladze to ja nie mialem zludzen. Kampania byla
          tak klamliwa i prymitywna odwolujaca sie do przyzwyczajen i oczekiwan
          ktore w zaden sposob nie starano sie realizowac, nawet nie probowano.
          Cel byl jeden dostac sie do osrodkow wladzy i nabijac kabze, obstawiac
          co sie da swolocia, rozgrabiono ten kraj bez skrupulow, kompromitowano
          na arenie miedzynarodowej. Polacy jak i w glebokim kryzysie PRL-owskim
          za chlebem szwedaja sie po swiecie bo szans na zycie i przezycie w tym kraju juz
          nie ma. Neofeudalizm takich stoklosow , mafia - i to brutalna siedzi bezkarna
          w osrodkach wladzy, panosza sie szare eminencje kacyki post pzpr-owskie
          chronia sie przed wyborcami, kurna jaks bananowa republika.
          Lataja sobie smiglowcami do swoich rezydencji - kurna gdzie ja jestem ?
          Jaka lewica? To kacyki ktorych od zloba sie tylko sila da odciagnac.

Czekałem tylko 3
          >
          > l/ i się sprawdziło.Co więc robić?Wymienić cały gabinet polityczny i do
          sterów
          > dopuścić ludzi wykształconych minimum 30 l absolwentów wyższych uczelni
          > [dziennych]tylko na zasadach konkursów.

Owszem, cala kadre urzednikow trzeba wymienic, jak najpredzej na ludzi
          z konkursow. Mlodych i jeszcze nie zdegenerowanych.
          Co do uczelni nie robilbym rozroznienia . Idiotow po dziennych tez
          nie brakuje. Liczyc sie maja umiejetnosci, ma miec miejsce okres probny.
          Radzi sobie czlowiek, dysponuje umiejetnosciami zostaje. Nie radzi sobie musi
          odejsc.Zaden urzad nie moze byc przechowalnia dla matolow.
          Znam argument ze sie nie da, ze co zrobic ze starymi kadrami ?
          Nie obchodzi mnie. Wszyscy ponieslismy koszty spoleczne transformacji.
          To nie sa ludzie zdolni do czegokowiek. Ich brak kwalifikacji i nierobstwo
          kosztuje wiecej niz wyslanie tej bandy na renty , emerytury - w kosmos.
    • Gość: Henryk Józef Oleksy, do roboty IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.08.05, 22:03
      Towarzysz Józef Oleksy staje się coraz to bardziej nudny. W głowie mu tylko
      duża forsa a ma jej przecież co nie miara i w kraju i w Brukseli.
      Przez te dziesieciolecia przesiadywania w Sejmie nic dla Polski dobrego nie
      uczynił, raczej powinien razem z innymi towarzyszami z PZPR i SLD, którzy doili
      w Sejmie i Senacie nasze pieniadze ponieść całkowitą odpowiedzialność za nędzę
      i bezrobocie w Polsce, które to stworzyli.
      Jeśli Tow. Oleksy uważa, że nadal bedzie brał te grube pieniądze w Senacie, to
      się myli. Głosować może jeszcze jedynie na niego Tow. Pęczak, tylko nie wiem
      czy będzie miał możliwość.
      Dla Tow. Oleksego najlepszym wyjściem byłoby zatrudnić się w jednej z kopalń
      węgla, aby poznać prawdziwy smak roboty za marne pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka