Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk?

• yabool Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 09:50
      slon16 napisał:

> wszystko gra ale co tu robi Tusk ?????
      > on już nam obiecywał w KLD
      > 1 milion miejsc pracy i co ????
      > co z tego wyszło ??? no co Panie TUSK
      > i poczymś taki Pan się rwie na Prezydenta ????
      > to chyba tylko w Polsce jeszcze możliwe ale nie
      > Panie Tusk już dziś nawet w Polsce to niemożliwe
      > szkoda mi Pana Panie Tusk

Jedno z dwojga: alboś pijany, albo ci sprma na mózg uderzyła!
      y.
    • sirandrew Zapraszam 10.08.05, 10:05
      <a href="http://www.andrzejborys.republika.pl">Na nas czas
    • guest68 Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 10:16
      Tako rzecze Pacewicz. Brakuje mi opinii Maleszki, Czuchnowskiego i Wrońskiego
    • agosia_o Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 10:34
      Pan Tusk byłby dobrym kandydatem na prezydenta gdyby nie to, że lansuje podatek
      liniowy i nie ma doświadczenia w prowadzeniu polityki zagranicznej (co innego
      być w opozycji i móc mówić co ślina na język przyniesie, bo za nic się nie
      odpowiada, a co innego pełnić ważną państwową funkcję i ponosić
      odpowiedzialność za każde wypowiedziane słowo).
      Jestem przeciwna wprowadzeniu podatku liniowego, bo nie sądzę, że ludzie dobrze
      zarabiający przeznaczą zyski z jego wprowadzenia na tworzenie miejsc pracy
      (najpierw kupią sobie nowy model mercedesa, a potem jeśli coś zostanie, to
      może...). Korzyści z jego wprowadzenia są dla mnie hipotetyczne, natomiast
      zagrożenia - realne, związane z 15% stawką VAT na wszystko, a więc na leki i
      żywność również. Jako osoby bezrobotnej obecnie nie uratuje mnie zmniejszenie
      stawki 19% podatku dochodowego od osób fizycznych, bo jako osoba nie uzyskująca
      dochodu opodatkowanego tym podatkiem nie jestem jego podatnikiem. Platforma
      mgliście coś mówi o odpisach rodzinnych - a jeśli ktoś mieszka sam i nie ma
      pracy to co?
      Pana Tuska uważam za porządnego faceta, ale na prezydenta się nie nadaje. ( Na
      pana Kaczyńskiego też nie będę głosować - gwoli wyjaśnienia).
      • muraszka1 Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 10:38
        I masz racje,pan D.T.,to tylko,szary pan D.T. a nie PREZYDENT POLSKI
      • chateau Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 11:16
        System podatkowy ocenia się po efektach a nie wg. odczuć. Podatek liniowy jako
        element spójnej polityki finansowej po prostu się sprawdza. Polska nie jest w
        sytucji gospodarczej, która pozwala na stawianie redystrybucji na pierwszym
        miejscu. Najpierw trzeba mieć co dzielić (albo samemu zarobić.)

Stawianie sprawy, że przedsiębiorca kupi sobie mercedesa jest absurdalne: po
        pierwsze - skąd wiesz, że nie ukrywa dochodów, po drugie - nie każdy kupi, po
        trzecie - zapłaci podatki ukryte w cenie tego mercedesa, po czwarte - co masz
        teraz z tych podatków?

Będę brutalny - jako osoby bezrobotnej nie uratuje Ciebie nikt i nic. Polski
        zwyczajnie nie stać na pomoc na poziomie Europy Zachodniej. Jeśli jesteś bez
        pracy i nie masz innych źródeł utrzymania to przez długi jeszcze czas jedyną
        instytucją mogącą pomóc będzie opieka społeczna. To banalne ale musisz pracę
        znaleźć i uwierz - wysokie podatki zdecydowanie Tobie to utrudnią. Jeszcze jedno
        - przedsiębiorcą / biznesmenem jest zarówno Kulczyk jak i pan Stasio z Żabki
        albo pani Hania prowadząca trzy stoiska z ciastkami w hipermarkecie, OK?
    • arturpiotr Kto prowadzi? - Pan Kleks jasna sprawa 10.08.05, 10:56
      Jakie hasło? - Wspaniała zabawa
      Jaki odzew? - Mam w głowie dziś zamęt
      Pomyśl chwilę - Wiadomo parlament!
    • sokratejczyk Manipulacja 10.08.05, 11:10
      Artykulik Piotra Pacewicza jest nieuczciwy. Panu Piotrowi idzie jedynie o to,
      by mi wmówić, że nic się nie stało. Tusk pierwszy w rankingu
      "Rzeczpospolitej"? Tak zwany elektorat, sfrustrowany i "głodny dobrego
      kandydata rzuca się na każdego nowego z nadzieją, że może to wreszcie
      mąż opatrznościowy". Głodny, Panie Piotrze, bywam tylko przed obiadem,
      a i to nie rzucam się na jedzenie; wychowanie nie pozwala...

Nieuczciwie jest przekonywać czytelników (wyborców!), że "sondaże są
      wciąż fotografią aktualnych nastrojów". Może jednak, przynajmniej u części,
      poglądów politycznych?

Uważam, że i tym felietonem "Gazeta Wyborcza" stara się zbudować
      wizerunek "rozchwianej polskiej opinii publicznej - tak rozczarowanej do
      polityków", by w końcu ludzie zagłosowali na kandydata przystojnego,
      dowcipnego, w ogóle fajnego. Ciekawe, czy zgadnę, który to z
      kandydatów?

Wmawianie ludziom wbrew prawdzie, że wszyscy są sfrustrowani,
      bezmyślni i rozhisteryzowani w życiu politycznym jest zwyczajnie szkodliwe
      dla Polski.

sokratejczyk.blog.onet.pl/
    • chatazboja Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 11:36
      Tak masz rację jak wiekszość naszych wspaniałych
      wyborców - najpierw jak Ćmy lecą do urn i głosują
      tak jak Ty najlepiej na skoczka typu Stan lub inny
      koniecznie z za wielkiej Wody i max obiecanek a po
      wyborach po trzecim kielichu wrzask kto takiego durnego
      ptezia wybrał - chyba nienormalni ! Dla Ciebie Tusk jest
      zbyt normalny /mieszka i żyje w tym samym kraju co iTy
      ma normalną rodzinę za dużo nie kradnie w miarę obiecuje
      jest realistą nie za bogaty - gdzie on się pcha przeciez
      to swojak a takiego należy sprowadzić do parteru !!!!!!
      I to by było na tyle - syndrom Polskiego wyborcy prawdziwy !
      Mam mizerną nadzieję że tym razem bedzie inacze Old hors !
    • sirandrew czas 10.08.05, 11:39
      --
      Na nas czas
      • chateau Re: czas 10.08.05, 12:12
        Spadaj nędzny spamerze!
    • atheix_mail Kaczyński? Tusk? Czy ktokolwiek z was ma mózg? 10.08.05, 12:47
      Kaczyński? Co on tam robi? Nie dość, że już raz kiedyś rządził (jako minister
      sprawiedliwości) i nic nie zdziałał, to jeszcze jest chamski:
      "Spieprzaj, dziadu"
      Co to waszym zdaniem jest, jeśli nie szczyt chamstwa?
      A Tusk jest radykalny czyli nie powinien zostać wybrany.
      • abba15 Re: Kaczyński? Tusk? Czy ktokolwiek z was ma mózg 10.08.05, 13:45
        atheix_mail napisał:
        > Kaczyński? Co on tam robi? Nie dość, że już raz kiedyś rządził (jako minister
        > sprawiedliwości) i nic nie zdziałał, to jeszcze jest chamski:
        > "Spieprzaj, dziadu"Co to waszym zdaniem jest, jeśli nie szczyt chamstwa?
        > A Tusk jest radykalny czyli nie powinien zostać wybrany.

A głupota jest głupia, czyli ty masz coś z głową.
        • atheix_mail Re: Kaczyński? Tusk? Czy ktokolwiek z was ma mózg 10.08.05, 18:30
          Nie, ja nie mam nic z głową. Ja podaję fakty, więc nie mogę mieć nic z głową.
          Oto fakty: Kaczyński jest chamski, Kaczyński już kiedyś rządził (i to
          nieskutecznie), a Tusk jest radykalny (i to IMO jest złe).
    • morris1 Platforma Janusza Korwin-Mikke.głosuj na program!! 10.08.05, 16:21
      Po-PiSy, czy jak kto woli UW-AWSy nie zrobią nic dobrego, tak jak nie zrobili
      przez 15 lat swojego pobytu w parlamencie.

Jedynie Platforma Janusza Korwin-Mikke chce wprowadzić tak bardzo potrzebne nam
      zmiany, a od nas zależy czy te zmiany wprowadzi.

Z jednej strony chcecie reform i zmian na lepsze, a z drugiej głosujecie wciąż
      na te same osoby, te same partie (no może ze zmienioną nazwą). To jest wbrew
      jakiejkolwiek logice!

Jak proszę hydraulika, żeby mi naprawił kran i pod jego kluczem kran pęka, to
      drugi raz już go nie wybieram, choćby zmienił nazwę swojej firmy z Hydraulik
      Stefan na Platforma Obywatelska Hydraulika Stefana, czy Prawo i Sprawiedliwość
      Hydraulika Stefana!

Nie wybieram go i dzwonię do innego, lepszego, który mi ten kran naprawi. Wy
      natomiast (,bo ja tak nie robię,) chcecie wybrać po raz czwarty, czy piąty te
      same osoby, te same partie i ten sam (bezmyślny) sposób rządzenia, mimo że ci
      panowie naprawić stanu naszej gospodarki nie potrafią co udowadniali z
      powodzeniem przez kolejne lata swojego pobytu w sejmie.
      Nie wiem czy przemawia przez Was głupota, problemy z logicznym myśleniem, że
      nabieracie się na kolejne puste obietnice i np. Borowski który od min. 13 lat
      jest w polityce każe nazywać siebie i swoje ugrupowanie "nową lewicą", tak jak
      Tusk z PO, wcześniej z UW, wcześniej z UD, jak Kaczyński z PiS, wcześniej AWS.

Platforma Janusza Korwin-Mikke - to bardzo niskie podatki, likwidacja
      przymusowych ubezpieczeń, proste prawo, zmniejszenie biurokracji, co oznacza
      łatwe prowadzenie firm, a więc znaczne zmniejszenie bezrobocia i więcej
      pieniędzy w naszych portfelach, zawodowe wojsko, likwidacja akcyzy na paliwo =
      benzyna po 2 zł/litr

Głosując na Platformę Janusza Korwin-Mikke głosujesz na lepszą Polskę i na
      godne życie Twoje i Twoich bliskich.

Nie bądź frajerem po raz kolejny! zagłosuj na Platformę Janusza Korwin-Mikke!
      • hatteras Re: Platforma Janusza Korwin-Mikke.g?osuj na prog 10.08.05, 18:06
        morris1 napisa?:

> Po-PiSy, czy jak kto woli UW-AWSy nie zrobia˛ nic dobrego, tak jak nie
        zrobili
        > przez 15 lat swojego pobytu w parlamencie.
        >
        > Jedynie Platforma Janusza Korwin-Mikke chce wprowadzic´ tak bardzo potrzebne
        nam
        >
        > zmiany, a od nas zalez˙y czy te zmiany wprowadzi.
        >
        > Z jednej strony chcecie reform i zmian na lepsze, a z drugiej g?osujecie
        wcia˛z˙
        > na te same osoby, te same partie (no moz˙e ze zmieniona˛ nazwa˛). To jest
        wbrew
        > jakiejkolwiek logice!
        >
        > Jak prosze˛ hydraulika, z˙eby mi naprawi? kran i pod jego kluczem kran pe˛ka,
        to
        > drugi raz juz˙ go nie wybieram, choc´by zmieni? nazwe˛ swojej firmy z
        Hydraulik
        > Stefan na Platforma Obywatelska Hydraulika Stefana, czy Prawo i
        Sprawiedliwos´c´
        > Hydraulika Stefana!
        >
        > Nie wybieram go i dzwonie˛ do innego, lepszego, który mi ten kran naprawi. Wy
        > natomiast (,bo ja tak nie robie˛,) chcecie wybrac´ po raz czwarty, czy pia˛ty
        te
        > same osoby, te same partie i ten sam (bezmys´lny) sposób rza˛dzenia, mimo z˙e
        ci
        > panowie naprawic´ stanu naszej gospodarki nie potrafia˛ co udowadniali z
        > powodzeniem przez kolejne lata swojego pobytu w sejmie.
        > Nie wiem czy przemawia przez Was g?upota, problemy z logicznym mys´leniem,
        z˙e
        > nabieracie sie˛ na kolejne puste obietnice i np. Borowski który od min. 13
        lat
        > jest w polityce kaz˙e nazywac´ siebie i swoje ugrupowanie "nowa˛ lewica˛",
        tak jak
        > Tusk z PO, wczes´niej z UW, wczes´niej z UD, jak Kaczyn´ski z PiS, wczes´niej
        AWS.
        >
        > Platforma Janusza Korwin-Mikke - to bardzo niskie podatki, likwidacja
        > przymusowych ubezpieczen´, proste prawo, zmniejszenie biurokracji, co oznacza
        > ?atwe prowadzenie firm, a wie˛c znaczne zmniejszenie bezrobocia i wie˛cej
        > pienie˛dzy w naszych portfelach, zawodowe wojsko, likwidacja akcyzy na paliwo
        =
        > benzyna po 2 z?/litr
        >
        > G?osuja˛c na Platforme˛ Janusza Korwin-Mikke g?osujesz na lepsza˛ Polske˛ i
        na
        > godne z˙ycie Twoje i Twoich bliskich.
        >
        > Nie ba˛dz´ frajerem po raz kolejny! zag?osuj na Platforme˛ Janusza
        Korwin-Mikke!
        ===============================================================================
        Pierwsza wiarygodna wypowiedz na tym forum od niepamietnych czasow.
        Co do Korwinqa-Mikke to "chcia?bym Go ,ale boje sie"tak moge wyrazic to co
        mysle i czuje.To co mnie boli to wykorzystywanie systemu socjalnego w Polsce
        przez ludzi ktorym sie zadna pomoc nie nalezy.Ten kto moze, powinien pracowac i
        wyzywic sie sam.Wieziennictwo tez powinno byc samowystarczalne.Oddac im upad?e
        fabryki i niech pracuja ,a nie siedza bezczynnie na koszt podatnika.
    • dwatysiace Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 17:01
      Ciekawego słowa użył redaktor Pacewicz - "ostrzegaliśmy" - nasuwa mi się jako
      pierwsza inerpretacja taka mianowicie, że kiedy Cimoszewicz zdecydowanie
      prowadził w rankingach, to Gazeta ostrzegała, że niestety nie oznacza to
      jeszcze wygranej; a to ktoś może mu jeszcze zagrozić, bądź sytuacja po prostu
      może zmienić się na niekorzystną. Przez to słowo przebija po prostu żal, że
      Polak kosmopolita, posiadający dzieci-Amerykanów, jedyny właściwy kandydat na
      najwyższy urząd nie może być pewny wygranej.
    • antysalon lepsza dychotomia niz... MINCHNIKO-RYWINOCHOMIA 10.08.05, 17:09
    • lux-ex-silesia JEDEN DONALD LEPSZY NIŻ DWA KACZORY ! 10.08.05, 18:07
      --------------------------------------------------------------------------------
      Panie Donaldzie,
      życzę pogody ducha i więcej uśmiechu na czas walki wyborczej.

TUSK PREZYDENTEM RZECZYPOSPOLITEJ!

P.S. Wtedy Pan Lech Kaczyński nie zawetuje - jakże Polsce potrzebnej - ustawy o
      podatku liniowym.
      • antysalon fiat lux, niechaj cie oswieci silesio, tuska tez! 11.08.05, 16:43
        lux-ex-silesia napisała:

> ------------------------------------------------------------------------------
        -
        > -
        > Panie Donaldzie,
        > życzę pogody ducha i więcej uśmiechu na czas walki wyborczej.
        silesio! pogody ducha i usmiechu p. tuskowi nie brakuje! przydaloby sie wiecej
        rozsadku i ...pokory patrz jego popr\zednie partie kanapy/kongres, mumie
        wolnosci/
        >
        > TUSK PREZYDENTEM RZECZYPOSPOLITEJ!
        >
        > P.S. Wtedy Pan Lech Kaczyński nie zawetuje - jakże Polsce potrzebnej - ustawy
        o
        >
        > podatku liniowym.
    • marekmarek44 Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 21:14
      Cimoszko ostro pikuje w dół i to cieszy.
    • andrzy Korwin-Mikke! 10.08.05, 22:57
      Jego się jak zwykle przemilcza. Nie w moim komentarzu - pjkm.pl !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka