yabool Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 09:50 slon16 napisał: > wszystko gra ale co tu robi Tusk ????? > on już nam obiecywał w KLD > 1 milion miejsc pracy i co ???? > co z tego wyszło ??? no co Panie TUSK > i poczymś taki Pan się rwie na Prezydenta ???? > to chyba tylko w Polsce jeszcze możliwe ale nie > Panie Tusk już dziś nawet w Polsce to niemożliwe > szkoda mi Pana Panie Tusk Jedno z dwojga: alboś pijany, albo ci sprma na mózg uderzyła! y. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandrew Zapraszam 10.08.05, 10:05 <a href="http://www.andrzejborys.republika.pl">Na nas czas Odpowiedz Link Zgłoś
guest68 Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 10:16 Tako rzecze Pacewicz. Brakuje mi opinii Maleszki, Czuchnowskiego i Wrońskiego Odpowiedz Link Zgłoś
agosia_o Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 10:34 Pan Tusk byłby dobrym kandydatem na prezydenta gdyby nie to, że lansuje podatek liniowy i nie ma doświadczenia w prowadzeniu polityki zagranicznej (co innego być w opozycji i móc mówić co ślina na język przyniesie, bo za nic się nie odpowiada, a co innego pełnić ważną państwową funkcję i ponosić odpowiedzialność za każde wypowiedziane słowo). Jestem przeciwna wprowadzeniu podatku liniowego, bo nie sądzę, że ludzie dobrze zarabiający przeznaczą zyski z jego wprowadzenia na tworzenie miejsc pracy (najpierw kupią sobie nowy model mercedesa, a potem jeśli coś zostanie, to może...). Korzyści z jego wprowadzenia są dla mnie hipotetyczne, natomiast zagrożenia - realne, związane z 15% stawką VAT na wszystko, a więc na leki i żywność również. Jako osoby bezrobotnej obecnie nie uratuje mnie zmniejszenie stawki 19% podatku dochodowego od osób fizycznych, bo jako osoba nie uzyskująca dochodu opodatkowanego tym podatkiem nie jestem jego podatnikiem. Platforma mgliście coś mówi o odpisach rodzinnych - a jeśli ktoś mieszka sam i nie ma pracy to co? Pana Tuska uważam za porządnego faceta, ale na prezydenta się nie nadaje. ( Na pana Kaczyńskiego też nie będę głosować - gwoli wyjaśnienia). Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 10:38 I masz racje,pan D.T.,to tylko,szary pan D.T. a nie PREZYDENT POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 11:16 System podatkowy ocenia się po efektach a nie wg. odczuć. Podatek liniowy jako element spójnej polityki finansowej po prostu się sprawdza. Polska nie jest w sytucji gospodarczej, która pozwala na stawianie redystrybucji na pierwszym miejscu. Najpierw trzeba mieć co dzielić (albo samemu zarobić.) Stawianie sprawy, że przedsiębiorca kupi sobie mercedesa jest absurdalne: po pierwsze - skąd wiesz, że nie ukrywa dochodów, po drugie - nie każdy kupi, po trzecie - zapłaci podatki ukryte w cenie tego mercedesa, po czwarte - co masz teraz z tych podatków? Będę brutalny - jako osoby bezrobotnej nie uratuje Ciebie nikt i nic. Polski zwyczajnie nie stać na pomoc na poziomie Europy Zachodniej. Jeśli jesteś bez pracy i nie masz innych źródeł utrzymania to przez długi jeszcze czas jedyną instytucją mogącą pomóc będzie opieka społeczna. To banalne ale musisz pracę znaleźć i uwierz - wysokie podatki zdecydowanie Tobie to utrudnią. Jeszcze jedno - przedsiębiorcą / biznesmenem jest zarówno Kulczyk jak i pan Stasio z Żabki albo pani Hania prowadząca trzy stoiska z ciastkami w hipermarkecie, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
arturpiotr Kto prowadzi? - Pan Kleks jasna sprawa 10.08.05, 10:56 Jakie hasło? - Wspaniała zabawa Jaki odzew? - Mam w głowie dziś zamęt Pomyśl chwilę - Wiadomo parlament! Odpowiedz Link Zgłoś
sokratejczyk Manipulacja 10.08.05, 11:10 Artykulik Piotra Pacewicza jest nieuczciwy. Panu Piotrowi idzie jedynie o to, by mi wmówić, że nic się nie stało. Tusk pierwszy w rankingu "Rzeczpospolitej"? Tak zwany elektorat, sfrustrowany i "głodny dobrego kandydata rzuca się na każdego nowego z nadzieją, że może to wreszcie mąż opatrznościowy". Głodny, Panie Piotrze, bywam tylko przed obiadem, a i to nie rzucam się na jedzenie; wychowanie nie pozwala... Nieuczciwie jest przekonywać czytelników (wyborców!), że "sondaże są wciąż fotografią aktualnych nastrojów". Może jednak, przynajmniej u części, poglądów politycznych? Uważam, że i tym felietonem "Gazeta Wyborcza" stara się zbudować wizerunek "rozchwianej polskiej opinii publicznej - tak rozczarowanej do polityków", by w końcu ludzie zagłosowali na kandydata przystojnego, dowcipnego, w ogóle fajnego. Ciekawe, czy zgadnę, który to z kandydatów? Wmawianie ludziom wbrew prawdzie, że wszyscy są sfrustrowani, bezmyślni i rozhisteryzowani w życiu politycznym jest zwyczajnie szkodliwe dla Polski. sokratejczyk.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
chatazboja Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 11:36 Tak masz rację jak wiekszość naszych wspaniałych wyborców - najpierw jak Ćmy lecą do urn i głosują tak jak Ty najlepiej na skoczka typu Stan lub inny koniecznie z za wielkiej Wody i max obiecanek a po wyborach po trzecim kielichu wrzask kto takiego durnego ptezia wybrał - chyba nienormalni ! Dla Ciebie Tusk jest zbyt normalny /mieszka i żyje w tym samym kraju co iTy ma normalną rodzinę za dużo nie kradnie w miarę obiecuje jest realistą nie za bogaty - gdzie on się pcha przeciez to swojak a takiego należy sprowadzić do parteru !!!!!! I to by było na tyle - syndrom Polskiego wyborcy prawdziwy ! Mam mizerną nadzieję że tym razem bedzie inacze Old hors ! Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Kaczyński? Tusk? Czy ktokolwiek z was ma mózg? 10.08.05, 12:47 Kaczyński? Co on tam robi? Nie dość, że już raz kiedyś rządził (jako minister sprawiedliwości) i nic nie zdziałał, to jeszcze jest chamski: "Spieprzaj, dziadu" Co to waszym zdaniem jest, jeśli nie szczyt chamstwa? A Tusk jest radykalny czyli nie powinien zostać wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Kaczyński? Tusk? Czy ktokolwiek z was ma mózg 10.08.05, 13:45 atheix_mail napisał: > Kaczyński? Co on tam robi? Nie dość, że już raz kiedyś rządził (jako minister > sprawiedliwości) i nic nie zdziałał, to jeszcze jest chamski: > "Spieprzaj, dziadu"Co to waszym zdaniem jest, jeśli nie szczyt chamstwa? > A Tusk jest radykalny czyli nie powinien zostać wybrany. A głupota jest głupia, czyli ty masz coś z głową. Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Re: Kaczyński? Tusk? Czy ktokolwiek z was ma mózg 10.08.05, 18:30 Nie, ja nie mam nic z głową. Ja podaję fakty, więc nie mogę mieć nic z głową. Oto fakty: Kaczyński jest chamski, Kaczyński już kiedyś rządził (i to nieskutecznie), a Tusk jest radykalny (i to IMO jest złe). Odpowiedz Link Zgłoś
morris1 Platforma Janusza Korwin-Mikke.głosuj na program!! 10.08.05, 16:21 Po-PiSy, czy jak kto woli UW-AWSy nie zrobią nic dobrego, tak jak nie zrobili przez 15 lat swojego pobytu w parlamencie. Jedynie Platforma Janusza Korwin-Mikke chce wprowadzić tak bardzo potrzebne nam zmiany, a od nas zależy czy te zmiany wprowadzi. Z jednej strony chcecie reform i zmian na lepsze, a z drugiej głosujecie wciąż na te same osoby, te same partie (no może ze zmienioną nazwą). To jest wbrew jakiejkolwiek logice! Jak proszę hydraulika, żeby mi naprawił kran i pod jego kluczem kran pęka, to drugi raz już go nie wybieram, choćby zmienił nazwę swojej firmy z Hydraulik Stefan na Platforma Obywatelska Hydraulika Stefana, czy Prawo i Sprawiedliwość Hydraulika Stefana! Nie wybieram go i dzwonię do innego, lepszego, który mi ten kran naprawi. Wy natomiast (,bo ja tak nie robię,) chcecie wybrać po raz czwarty, czy piąty te same osoby, te same partie i ten sam (bezmyślny) sposób rządzenia, mimo że ci panowie naprawić stanu naszej gospodarki nie potrafią co udowadniali z powodzeniem przez kolejne lata swojego pobytu w sejmie. Nie wiem czy przemawia przez Was głupota, problemy z logicznym myśleniem, że nabieracie się na kolejne puste obietnice i np. Borowski który od min. 13 lat jest w polityce każe nazywać siebie i swoje ugrupowanie "nową lewicą", tak jak Tusk z PO, wcześniej z UW, wcześniej z UD, jak Kaczyński z PiS, wcześniej AWS. Platforma Janusza Korwin-Mikke - to bardzo niskie podatki, likwidacja przymusowych ubezpieczeń, proste prawo, zmniejszenie biurokracji, co oznacza łatwe prowadzenie firm, a więc znaczne zmniejszenie bezrobocia i więcej pieniędzy w naszych portfelach, zawodowe wojsko, likwidacja akcyzy na paliwo = benzyna po 2 zł/litr Głosując na Platformę Janusza Korwin-Mikke głosujesz na lepszą Polskę i na godne życie Twoje i Twoich bliskich. Nie bądź frajerem po raz kolejny! zagłosuj na Platformę Janusza Korwin-Mikke! Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Platforma Janusza Korwin-Mikke.g?osuj na prog 10.08.05, 18:06 morris1 napisa?: > Po-PiSy, czy jak kto woli UW-AWSy nie zrobia˛ nic dobrego, tak jak nie zrobili > przez 15 lat swojego pobytu w parlamencie. > > Jedynie Platforma Janusza Korwin-Mikke chce wprowadzic´ tak bardzo potrzebne nam > > zmiany, a od nas zalez˙y czy te zmiany wprowadzi. > > Z jednej strony chcecie reform i zmian na lepsze, a z drugiej g?osujecie wcia˛z˙ > na te same osoby, te same partie (no moz˙e ze zmieniona˛ nazwa˛). To jest wbrew > jakiejkolwiek logice! > > Jak prosze˛ hydraulika, z˙eby mi naprawi? kran i pod jego kluczem kran pe˛ka, to > drugi raz juz˙ go nie wybieram, choc´by zmieni? nazwe˛ swojej firmy z Hydraulik > Stefan na Platforma Obywatelska Hydraulika Stefana, czy Prawo i Sprawiedliwos´c´ > Hydraulika Stefana! > > Nie wybieram go i dzwonie˛ do innego, lepszego, który mi ten kran naprawi. Wy > natomiast (,bo ja tak nie robie˛,) chcecie wybrac´ po raz czwarty, czy pia˛ty te > same osoby, te same partie i ten sam (bezmys´lny) sposób rza˛dzenia, mimo z˙e ci > panowie naprawic´ stanu naszej gospodarki nie potrafia˛ co udowadniali z > powodzeniem przez kolejne lata swojego pobytu w sejmie. > Nie wiem czy przemawia przez Was g?upota, problemy z logicznym mys´leniem, z˙e > nabieracie sie˛ na kolejne puste obietnice i np. Borowski który od min. 13 lat > jest w polityce kaz˙e nazywac´ siebie i swoje ugrupowanie "nowa˛ lewica˛", tak jak > Tusk z PO, wczes´niej z UW, wczes´niej z UD, jak Kaczyn´ski z PiS, wczes´niej AWS. > > Platforma Janusza Korwin-Mikke - to bardzo niskie podatki, likwidacja > przymusowych ubezpieczen´, proste prawo, zmniejszenie biurokracji, co oznacza > ?atwe prowadzenie firm, a wie˛c znaczne zmniejszenie bezrobocia i wie˛cej > pienie˛dzy w naszych portfelach, zawodowe wojsko, likwidacja akcyzy na paliwo = > benzyna po 2 z?/litr > > G?osuja˛c na Platforme˛ Janusza Korwin-Mikke g?osujesz na lepsza˛ Polske˛ i na > godne z˙ycie Twoje i Twoich bliskich. > > Nie ba˛dz´ frajerem po raz kolejny! zag?osuj na Platforme˛ Janusza Korwin-Mikke! =============================================================================== Pierwsza wiarygodna wypowiedz na tym forum od niepamietnych czasow. Co do Korwinqa-Mikke to "chcia?bym Go ,ale boje sie"tak moge wyrazic to co mysle i czuje.To co mnie boli to wykorzystywanie systemu socjalnego w Polsce przez ludzi ktorym sie zadna pomoc nie nalezy.Ten kto moze, powinien pracowac i wyzywic sie sam.Wieziennictwo tez powinno byc samowystarczalne.Oddac im upad?e fabryki i niech pracuja ,a nie siedza bezczynnie na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
dwatysiace Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 17:01 Ciekawego słowa użył redaktor Pacewicz - "ostrzegaliśmy" - nasuwa mi się jako pierwsza inerpretacja taka mianowicie, że kiedy Cimoszewicz zdecydowanie prowadził w rankingach, to Gazeta ostrzegała, że niestety nie oznacza to jeszcze wygranej; a to ktoś może mu jeszcze zagrozić, bądź sytuacja po prostu może zmienić się na niekorzystną. Przez to słowo przebija po prostu żal, że Polak kosmopolita, posiadający dzieci-Amerykanów, jedyny właściwy kandydat na najwyższy urząd nie może być pewny wygranej. Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia JEDEN DONALD LEPSZY NIŻ DWA KACZORY ! 10.08.05, 18:07 -------------------------------------------------------------------------------- Panie Donaldzie, życzę pogody ducha i więcej uśmiechu na czas walki wyborczej. TUSK PREZYDENTEM RZECZYPOSPOLITEJ! P.S. Wtedy Pan Lech Kaczyński nie zawetuje - jakże Polsce potrzebnej - ustawy o podatku liniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon fiat lux, niechaj cie oswieci silesio, tuska tez! 11.08.05, 16:43 lux-ex-silesia napisała: > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Panie Donaldzie, > życzę pogody ducha i więcej uśmiechu na czas walki wyborczej. silesio! pogody ducha i usmiechu p. tuskowi nie brakuje! przydaloby sie wiecej rozsadku i ...pokory patrz jego popr\zednie partie kanapy/kongres, mumie wolnosci/ > > TUSK PREZYDENTEM RZECZYPOSPOLITEJ! > > P.S. Wtedy Pan Lech Kaczyński nie zawetuje - jakże Polsce potrzebnej - ustawy o > > podatku liniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Cimoszewicz? Kaczyński? Tusk? 10.08.05, 21:14 Cimoszko ostro pikuje w dół i to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Korwin-Mikke! 10.08.05, 22:57 Jego się jak zwykle przemilcza. Nie w moim komentarzu - pjkm.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś