fastviper szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 10:29 Pierwszy raz mam ochotę rzucić w policjantów kamieniem. Zrobili mi na prawde wiele złego, ale dopiero teraz, gdy okazuje się, że brutalną agresją próbują zrzucić odpowiedzialność za śmierć motocyklisty na pseudokibiców, widzę że niektórym policjantom nie tylko nie należy się szacunek, ale zwyczajnie należy się ostre obicie.MORDERCY! To nie jest pierwszy i na pewno nie ostatni raz, gdy policjanci nie dając sobie rady ani mentalnie ani emocjonalnie usiłują maskować swoją nieudolność narażając ludzkie życie. Przepisy wyraźnie zabraniają stawiania blokad przeciw motocyklistom i nie wywyniecie się GNOJE od odpowiedzialności za śmierć tego człowieka. Niezależnie od tego czy kogoś okradł, nie miał prawa jazdy czy tylko komuś nabluzgał można go było spałować i wsadzić do wozu. A wyście go ZAMORDOWALI! I tego wam Polska nie daruje. Życzę wam takiego wypadku, takiej śmierci - bezsensownej, bolesnej i niezawinionej. Oby do was strzelali, oby was przejechali, potrącili albo skatowali. Tfu! Nie umiesz szanować życia innych? Nie podoba ci się prawo albo regulamin? WON Z POLICJI! Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 10:31 wyście go ZAMORDOWALI! I > tego wam Polska nie daruje. > Ty się za Polskę synku nie wypowiadaj. Sam bym chętnie postrzelał do MORDERCÓW przekraczających trzykrotnie dozwoloną prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper [...] 12.09.05, 10:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 10:48 Owszem, niedawno widziałem wypadek, w którym zginął motocyklista i kierowca malucha. Maluch został przecięty na pół. Po drugie, gdybym naprawdę chciał strzelać to bym to robił. Po trzecie, chcecie jeździć 150 to na autostrady a nie w terenie zabudowanym! A jak ci dziecko wyskoczy to co? Wychamujesz? Zresztą sam sobie wystawiasz świadectwo swoim wulgarnym i agresywnym stylem wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 11:31 Czy mniej wulgarne, prymitywne i zwierzęce jest nawoływanie i odgrażanie się morderstwem? Hamować pisze się przez samo h. Kto mówił o jeżdżeniu 150 w terenie zabudowanym? Szkodzić to nikomu nie szkodzi poza hałasem, ale buduje zły obraz motocyklisty i jestem przeciwny takiemu zachowaniu. Zresztą w mieście najczęściej są korki, więc co za różnica? Jest wielu nieodpowiedzialnych ludzi, którzy wsiadają na motor. Zdecydowanie jednak więcej takich, którzy wsiadają do samochodu. Prawie każdemu wypadkowi pod tytułem "przecięcie w pół" winne są obydwie strony. a) motocyklista bo żeby przeciąć samochód trzeba się ostro rozpędzić b) kierowca samochodu, który wymusił pierwszeństwo. Zanim zaprzeczysz zastanów się nad tym, że motocykliści to nie są samobójcy. Samochodziarze też raczej nie - więc wina w wypadku w którym giną obydwie strony jest jednak po środku. Motocyklista celowo nie wjedzie w samochód. A samochód sam się nie podstawi pod motor. Można uniknąć nieszczęścia tylko jeśli OBIE strony zmądrzeją. A tak to OBIE są sobie winne. Ja jeżdżąc samochodem nie miałem nigdy kłopotu z motocyklistami. Zawsze widzę co się dzieje na drodze a jeśli mam kłopot z koncentracją to nie jadę. Luksus powiadasz? Niestety druga głowa czy wątroba za dużo kosztuje. Ale po co takie ekstremalne przypadki? Czy wiesz jak wielu motocyklistów ginie na osiedlowiej uliczce albo w drodze do pracy, szkoły czy na pocztę? Bo ktoś im zajechał drogę. Prędkość nie ma znaczenia, samochód często ma lekkie odbicie lakieru. A motocyklista łamie ręce, nogi, czasem kark, ma wycinane nerki, śledzionę... Powtarzam - jadąc 50. I co - jest winny? To czemu z miejsca wypadku tak często zwiewa kierowca samochodu? Czemu nie domaga się odszkodowania za szkody? Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 10:39 To na co czekasz ? Wyjdz na ulice swojego miasta i zacznij strzelac do tych co jezdza za szybko. Sam pewnie jezdzisz w miescie 50 ,a na trasie 60 nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 10:37 fastviper napisał: > To nie jest pierwszy i na pewno nie ostatni raz, gdy policjanci nie dając sobie > rady ani mentalnie ani emocjonalnie Fastviper, a jak ty sobie dajesz rade "mentalnie i emocjonalnie", majac zaledwie 3 szare komorki? Chyba i tak niezle, z takim potencjalem intelektualnym nauczyles sie pisac, gratulacje! I jezdzic na motorze potrafisz. Ale nie na tyle zwinnie, zeby cie gliny nie zlalpaly i dupa puchla, co? Nic sie nie martw, jak na debila to i tak masz osiagniecia Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 10:44 Nie jeżdżę na motorze. Na razie nie umiem i zastanawiam się czy warto się uczyć skoro tylu ludzi, nawet tu na forum chciałoby mnie zabić. Postrzelać do motocyklistów? Super zabawa! Zablokować, niech się sam zabije? Extra czad! Przeciez to głupi dawcy nerek, nic nie warte bezmózgie bydło. Prawda? Zdaje się, że do niektórych nie dociera że rozmowa jest o ludzkim życiu. I że motocyklista, pieszy, kierowca autobusu czy forumowicz to tacy sami ludzie w siensie podstwowych praw. Nam wszystkim konstytucja gwarantuje prawo do życia i sprawiedliwego procesu przed wyrokiem. Negując wartośc czyjegoś życia ludzkiego - negujecie też swoje. Rozumiesz kurko co znaczy negować? Słowniczek weź może... Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 10:53 Ty czytać nie umiesz!!??? Mówiłem wyraźnie o strzelaniu do ludzi jeżdżących 150 tam gdzie wolno 50, A NIE O MOTOCYKLISTACH W OGÓLE! A mówiłem to właśnie dlatego, że jakiś pie..ny pajac o mało mnie nie zabił jak jechałem na rowerze. Zdaje się, że do niektórych nie dociera że rozmowa jest o ludzkim życiu. I że > motocyklista, pieszy, kierowca autobusu czy forumowicz to tacy sami ludzie w > siensie podstwowych praw. Nam wszystkim konstytucja gwarantuje prawo do życia i > sprawiedliwego procesu przed wyrokiem. > I właśnie dlatego WSZYSTCY powinni przestrzegać prawo jednakowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 10:58 Aaa, to na razie tylko sie onanizujesz przed plakatem dupci wypietej na motocyklu? Rozumiem. Ten bol, zeby juz zaczac, a wtedy panienki ustawia sie do ciebie w kolejce. No tak. I pod kaskiem tradzik sie ukryje... A co do negacji wartosci zycia: neguje ja debil na motocyklu, ktory zabije sie sam albo, co gorsze, kogos innego. Taki kretynek, ktoremu odpie.. jak wsiada na motor i mysli, ze nikt nie jest go w stanie zatrzymac. Naoglada sie filmikow klasy Z a potem chce miec to samo w realu... Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 11:38 Słoneczko, nie próbuj się silić na marny dowcip o podtekście seksualnym. Mnie zwyczajnie nie stać na motor. A jak mnie będzie już stać, to z całą pewnością nie kupię go po to, żeby udawać że mam więcej w spodniach niż mam. Jeśli mojej partnerce wystarcza to i mnie. Co do 'debili na motocyklu': bardzo nietrafne jest to co piszesz. Niebezpieczniejszy jest kierowca samochodu o takich samych zapędach. Motocyklista ma mniejsze szanse zabić kogoś oprócz siebie jeśli jest debilem. I szybciej skończy w grobie/szpitalu/na wózku. Boisz się prędkości? Moczyłaś się jadąc samochodem gdy tir wyprzedzał waszego maluszka? Dostajesz stanu przedzawałowego na huk motoru? Kręci ci się w głowie gdy ktoś szybko przejeżdża? Przykro mi. Będę się starał pamiętać, że są tacy ludzie jak ty i szanować to. Sama sobie odpowiedz jednak - czy to cokolwiek zmieni? Czy jest coś co przezwycięży Twój strach i uprzedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 13:04 Nie do końca się z Tobą zgadzam, ale po kolei. 1. Czy gość który na drodze publicznej jedzie motorem ( w mieście ) 150 lub więcej km/h myśli o życiu innych? bo o swoim na pewno nie . 2. Czy kierowca samochodu wyjeżdżający z podporządkowanej zawsze ma wiedzieć, że za chwilę pojawi się motocyklista jadący 150 lub więcej? 3. Słyszałem kiedyś wywiad w radio z motocykistą, powiedział wprost - to adrenalina . 4. Sam jeżdzę autem od lat 16 (bez kolizji) i lubię czasami szybko, rowerem po ulicach miasta też szybko, na motorze już nie jeżdżę bo nie mam, ale planuję zakup (choć miałem dwa wypadki z włąsnej głupoty, na szczęście ucierpiał tylko płot i motor) . 5. Być może jestem z innej epoki, ale dawniej jazda na motorze dawała bezgraniczne poczucie wolności ( przynajmniej dla mnie)a teraz z małymi wyjątkami jest to okazywanie statusu, pseudo umiejętności i kończy się tak jak wczoraj . 5. Nikt nie neguje ludzkiego życia, być możę ten Policjant zanegował to jedno aby uchronić kilka innych - statystyki są nie ubłagane. 6. Ja też jestem przeciw wrzucaniu wszystkich i wszystkiego do jednego worka. 7. Na koniec coś dla wszystkich jeżdżących czym kolwiek i gdzie kolwiek "PATRZ, MYŚL I PRZEWIDUJ" - u mnie działa. pozdrawiam Robert P. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 13:16 > 1. Czy gość który na drodze publicznej jedzie motorem ( w mieście ) 150 lub > więcej km/h myśli o życiu innych? bo o swoim na pewno nie . Jest w stanie zatrzymać motor wystarczająco szybko. Ale robi głupio, bo powoduje złe skojarzenia u społeczeństwa. > 2. Czy kierowca samochodu wyjeżdżający z podporządkowanej zawsze ma wiedzieć, > że za chwilę pojawi się motocyklista jadący 150 lub więcej? Nie wiedzieć, ale podejrzewać że może się to stać. Dokładnie tego wymagają od niego przepisy. Ja się do nich stosuję. Zresztą jeżdżenie po drogach z prędkością 150km/h nie jest wyłączną domeną motocyklistów. > 5. Być może jestem z innej epoki, ale dawniej jazda na motorze dawała > bezgraniczne poczucie wolności ( przynajmniej dla mnie)a teraz z małymi > wyjątkami jest to okazywanie statusu, pseudo umiejętności i kończy się tak jak > wczoraj . Nic się nie zmieniło z tego co wiem (na razie jeszcze nie jeżdżę tylko słucham opowieści motocyklistów). Statusu? Każdego teraz stać na moto. Umiejętności? Zawsze brak. Ale to są _wyjątki_ Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 13:40 Wyjeżdżają bo nie przewidują takiej sytuacji. Dlatego wg mnie każdy przed wyjazdem na drogę powinien obowiązkowo pojeździć po naszych wspaniałych ulicach różnymi pojazdami, wtedy nabrali by pokory dla siebie i innych uczestników ruchu - to jest oczywiście abstrakcja . Do tego aby wykorzystaćw pełni technikę potrzebne są umiejętności . To tak jak w autach, inżynierowie wymyślają różne mniej lub bardziej przydatne systemy bezpieczeństwa i co z tego wychodzi, a no to, żę później taki iksiński jedzie ile fabryka dała, bo jak by coś to komputery przecież pomogą i bateria poduszek powietrznych . Każde awaryjne hamowanie lub gwałtowny manewr jadąc motorem po naszych drogach kończy się w większości przypdków podobnie - wina nadmierna prędkość, brak umiejętności ( choć i te się w pewnych sytuacjach nie sprawdzają) - ostatni w W-wie zgnął chłopak (ponoć śietnie jeżdził, a jechał sobie na jednym kółko, tylko nie przewidział dziórawej drogi . Pisząc o statasie nie miałem na myśli używanych motorów 15-letnich za 4-6 tyś pln. pozdrawiam,czas do pracy!, zarabiać na dwa kółka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kura69 Re: Mentalno-emocjonalny viper 12.09.05, 16:03 fastviper napisał: > > 1. Czy gość który na drodze publicznej jedzie motorem ( w mieście ) 150 l > ub > > więcej km/h myśli o życiu innych? bo o swoim na pewno nie . > > Jest w stanie zatrzymać motor wystarczająco szybko. TY CHYBA NIE TYLKO MOTOCYKLA, ALE I SAMOCHODU NIGDY NIE PROWADZILES. SLYSZALES O CZYMS TAKIM JAK CZAS REAKCJI KIERUJACEGO? CO Z TEGO, ZE MOTOR ZATRZYMA SIE SZYBCIEJ NIZ SAMOCHOD, ZEBY WLACZYC HAMULCE NAJPIERW TRZEBA ZOBACZYC NIEBEZPIECZENSTWO I ZATRYBIC, ZEBY POSZEDL IMPULS Z MOZGU DO REKI/NOGI. PRZY 150 POKONUJESZ 42 m/sek, ZEBY TAK JECHAC PO ULICACH, TRZEBA BYC P0YEBEM. ROZNICA MIEDZY MOTOCYKLEM I SAMOCHODEM JEST PRZY TYM TAKA, ZE NA DZIURAWYCH/POKRYTYCH PIACHEM, OLEJEM, ITP. ULICACH MOTOCYKLISTA MA ZNACZNIE MNIEJSZE SZANSE UTRZYMANIA ZAPLANOWANEJ TRAJEKTORII. VIPER, TWOJ PROBLEM POLEGA NA TYM, ZE TY MYSLISZ, ZE MYSLISZ Odpowiedz Link Zgłoś
madort Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 10:52 Przepisy również wyraźnie zabraniają jeździć powyżej 60 km/hw w terenie zabudowanym, a po wejściu do Unii to nawet 50. Jeśli ten motocyklista jechał około 200 na godzinę to znaczy, że miał we łbie gó...no zamiast mózgu. Czyli dokładnie to samo co jego kumple-kibole. Mówisz, że policja zrobiła ci wiele złego. Nawet wiem co. Waliła cie pałą po durnym łbie. Po tych pierdołach, które piszesz widać, że skutecznie. "Szkoda, że mnie tam nie ma...". I twoje szczęście, znowu byś oberwał. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 11:35 Fastviper nic straconego zapewne w tym tygodniu bedzie nie jedna akcja jeszcze wiec .. przyjeżdżaj. wczoraj było Ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Re: szkoda że mnie tam nie ma :( 12.09.05, 16:31 Agresywny człowieku... a czym go mieli chwytać, siatką na motyle? Jak łapie się motocyklistę który pędzi jak idiota 150 km na godzinę? Może należy jechać za nim tak długo aż mu sie paliwo skończy? A może jechać i patrzeć gdzie się prześpi? Albo czekać aż sam się rozsypie? A może nasypać mu soli na ogon? Ale delikatnie, żeby sie przypadkiem nie zdenerwował? Bo mógłby oskarżyć policję o molestowanie, szykany lub diabli wiedzą co? Problem polega na tym, że on nie wierzył swoim naiwnym mózgiem, że go złapią. Wierzył natomiast, że kara go ominie jak to z reszta często sie zdarza. Więc wiał. No i wygrał. Rzeczywiscie nie dał się złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
madort NIECH SIĘ KIBOLE WYMORDUJĄ NAWZAJEM 12.09.05, 10:35 Gdy już wejdą na trybuny odwołać mecz na 5 minut przed rozpoczęciem. Stadion zamknąć od zewnątrz żeby to bydło nie wyszło na ulicę i niech się tam w środku napier...la. Po godzinie wejść i powynosić zwłoki . Tym co przeżyli udzielić pomocy lekarskiej pod warunkiem, że za nią zapłacą. Pod koniec sezonu problem kiboli rozwiązałby się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: NIECH SIĘ KIBOLE WYMORDUJĄ NAWZAJEM 12.09.05, 10:38 no ale oni sie boja musiało by być tak 1 z druzyny przeciwnej a 10 naszych to wtedy to supa jesteśmy twardziele ale 10 na 10 to by siedzieli jak trusie a tak poza tym to to chyba 3 liga jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: NIECH SIĘ KIBOLE WYMORDUJĄ NAWZAJEM 12.09.05, 10:44 Krzysiu czytajac twoje posty pomyslalem ze jestes dobrym kandydatem na prace w milicji ,wlasnie takiej ktora w wiekszosci pelni obowiazek stania na strazy praworzadnosci Rzeczypospolitej Polskiej. Masz 19 lat - wszystko przed Toba ! Tam przyjmuja do pracy caly czas ! Efekty tego naboru widac na ulicach... Ze swoim mysleniem masz duze szanse na ta ambitna prace,szlifowanie bruku itp. Zastanow sie nad tym koniecznie.Naprawde masz spore szanse ! Odpowiedz Link Zgłoś
krawaciaz Re: NIECH SIĘ KIBOLE WYMORDUJĄ NAWZAJEM 12.09.05, 10:47 ogolnie jezeli nie wiesz nic o kibicowaniu i nigdy nie byles przynajmniej na jednym meczu to raczej oszczedz sobie tych glebokie wypowiedzi bo tylko sie osmieszasz :) nie ma znaczenia czy pierwsza, trzecia, piata, reprezentacja, czy nawet na boisku szkolnym..kibicowanie to poprostu hobby.nie mylic kibicowania z huliganstwem. a ze futbol jest sportem masowym, najbardziej tu widac ogolne patologie przewijajace sie w spoleczenstwie. to nie jest tak ze tylko kibice sa beee.. a co np powiecie o gornikach? tez ich odstrzelic? pfff Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Kibice są silniejsi od społeczeństwa. 12.09.05, 10:41 Kibice są silniejsi od tzw. normalnego społeczeństwa. To co robią, to po prostu wykorzystywanie prawa silniejszego. Taka jest natura... dlaczego niby słabsze jednostki mają mieć zagwarantowane bezpieczeństwo, a te silniejsze gnić w więzieniach? To by było niezgodne z naturą. Miasto to dżungla. Czy jeżeli wilk zagryzie sarnę, to ktoś go potępia albo zamyka w więzieniu? To straszne, ale niestety to prawda, człowiek jest zwierzęciem i prawa natury również go obowiązują. Sprawiedliwość, prawa człowieka, prawo do nietykalności osobistej itp. są sztuczne i w rzeczywistości nie istnieją. Taka jest smutna prawda. Wielu z was wygłasza butne opinie typu "Dlaczego ja się mam ich bać? To niech oni się mnie boją". W domyśle nie "mnie" tylko policji. To żałosne... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
madort Re: Kibice są silniejsi od społeczeństwa. 12.09.05, 11:11 Prawo silniejszego? OK. Tylko, że wygolony półmózg nic nie wymyśli, potrafi tylko niszczyć. Po tygodniu rządów "silniejszych" nie byłoby telefonów komórkowych, przez które kibolstwo może wysyłałać sms-y by umówić się na robienie dymu, nie byłoby autobusów, którymi można wrócić po meczu do domu i przy okazji je rozp...dolić, nie byłoby nawet pompki, żeby można było piłkę przed meczem nadmuchać. "Nikt do wilka nie ma pretensji, że zabija sarnę...". To prawda. Nikt nie ma również do niego pretensji, że sra gdzie popadnie i nie podciera sobie tyłka. Pod rządami "silniejszych" kiboli trzeba byłoby to robić palcem bo przecież "silniejsi" nie będą zajmowac się problemem papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
anjew Re: Kibice są silniejsi od społeczeństwa. LOL... 12.09.05, 15:14 pether_23 napisał: > Kibice są silniejsi od tzw. normalnego społeczeństwa. To co robią, to po prostu > wykorzystywanie prawa silniejszego. Taka jest natura... dlaczego niby słabsze > jednostki mają mieć zagwarantowane bezpieczeństwo, a te silniejsze gnić w > więzieniach? To by było niezgodne z naturą. Miasto to dżungla. Czy jeżeli wilk > zagryzie sarnę, to ktoś go potępia albo zamyka w więzieniu? To straszne, ale > niestety to prawda, człowiek jest zwierzęciem i prawa natury również go > obowiązują. Sprawiedliwość, prawa człowieka, prawo do nietykalności osobistej > itp. są sztuczne i w rzeczywistości nie istnieją. Taka jest smutna prawda. Wiel > u > z was wygłasza butne opinie typu "Dlaczego ja się mam ich bać? To niech oni się > mnie boją". W domyśle nie "mnie" tylko policji. To żałosne... niestety. LOL, co za post... Widzisz, kolego, jakby Ci to wytlumaczyc... Kiedys ludzie zeszli z drzewa. To bylo bardzo dawno temu. Wiele sie przez ten czas w dziejach ludzkosci wydarzylo, tylko Ty tego nie zauwazyles... Moze dlatego zalosne rozroby niedowartosciowanych mlodych przyglupow uwazasz za dobry przyklad selekcji naturalnej. Idac Twoim tokiem rozumowania, nie masz racji. Sa od nich jednostki silniejsze. I wlasnie te jednostki ich pacyfikuja i wsadzaja do wiezien (oby czesciej). Rozumiem, ze jesli na ulicy jacys rozochoceni zule spuszcza Ci taki wpier.dol, ze do konca zycia bedziesz sie odzywial przez rurke, nie bedziesz chowal urazy, ze nikt nie reagowal, poniewaz to wbrew naturze i silniejsze jednostki mialy do tego prawo? LOL... Nie sadzilem, ze sa na tym forum tacy ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Kibice są silniejsi od społeczeństwa. 12.09.05, 21:47 Problem polega na tym, że stosując zwierzęce metody do każdego kto ci się nie podoba sam stajesz się zwierzęciem. Czy na górze czy na dole - bydlę. I to dlatego nie jest normalnie. Nie mam recepty na wszystko, nie wiem co zrobić żeby nie było zamieszek pod stadionami. Wy je macie. Ja wiem tylko, że z tej agresji i przekonania o własnej lepszości którą odczuwał ten policjant zginął bez sensu młody człowiek. I wiem też, że zamieszki to niecywilizowana forma protestu przeciwko temu bezprawiu. Dlatego jestem dumny z tych ludzi, którzy chcą coś zmienić. Nie może być tak, że ten policjant chodzi na wolności. Nie może być tak, że w majestacie prawa morduje się ludzi. Bo razem z nimi morduje się demokrację, cywilizację i człowieczeństwo. Oczywiście można powiedzieć, że motocyklista jest sobie sam winien. Dlatego sprawę powinien rozstrzygnąć sąd. Czy ma ktokolwiek złudzenia jaki będzie wyrok? To proszę się nie dziwić zamieszkom. Bezsilność tłumu wobec represeji nie jeden rząd, reżim i cesarstwo obaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Tym najbardziej krewkim połamać łapska. 12.09.05, 10:43 Może więcej kamieni nie podniosą... Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Wypadek - symulacja 12.09.05, 10:51 Mniej wiecej wygladalo to tak z relacji swiadkow (oczywiscie wersja policji - jedynie sluszna - wyglada zdecydowanie inaczej) www.iklaw.webpark.pl/wypadek.swf Odpowiedz Link Zgłoś
tsunami1 Re: Wypadek - symulacja 12.09.05, 11:10 do przeciwnikow policji ciekawe co by zrobili gdyby ten troglodyta na motorze wbil sie w wasze dziecko prawidlowo czekajace na przystanku. Poczytajcie kodeks. Policja musi zrobi wszystko i uzyc wszelkich metod by zatrzymac pirata drogowego, licza sie w tym wypadku niewinni uczestnicy ruchu a nie on. Jezeli ktos ucieka samochode i nie zatrzymuje sie do kontroli policja ma prawo uzyc broni. Nigdy nie wiemy czy samochodem ucieka zlodziej czy tez jedzie nim ktos kto ma 3 promile we krwi. Ciekawe co by bylo gdyby tirem po miescie szarzowal spity koles i wjezdrzal w wasze auta w przystanki autobusowe, co wtedy miala by zrobic policja? czekac az mu sie skonczy paliwo i podlicza liczbe zabitych? Zobaczcie na filmy dokumentalne o Policji w USA. Tam sie nie pieprza, spychaja goscia nawet do rowu, strzelaja do niego robia wszystko by nie zabil nikogo innego. Ostatnio widzialem jak policjant ze smiglowca strzelil ze snajperki do goscia w kabrio bo ten jechal jak szalony. Proponuje by nastepnym razem jak jakis wariat bedzie tirem poginal w mielcu by policja nic nie robila. Moze przy okazji zabije kilkudziesieciu palantow i rodziny tych co teraz sie na Policje burza!!! PS pytanie do przeciwnikow - co miala zrobic policja, skoro grzeczny pan motocyklista sie nie zatrzymywal kilkakrotnie do kontroli? Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: Wypadek - symulacja 12.09.05, 11:44 najbardziej odpowiedznie wyjście?! zajechać mu drogę!? bez przesady!! Ludzie pomyślcie troche!! gdyby to wasz syn jechał na tym motorze ?? chcieli byście aby tak został zaczymany ?? a to że umarł to co "wypadek przy pracy" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
annik Re: Wypadek - symulacja 12.09.05, 12:27 Chłopak zginął przez własną głupotę i całe szczęście, że nie zabił nikogo po drodze.To nie byl "wypadek przy pracy" tylko świadome ryzyko kogoś kto zasuwa po ulicy z taka prędkościa. A teraz pomysl wamiz czy chcialbyś/chciałabys zeby ten kolo "zaczymał" się na tobie albo na kimś z twojej rodziny?? Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Wypadek - symulacja 12.09.05, 13:05 Jeszcze raz: znasz statystyki potrąceń pieszych przez motocyklistów? Zgadzam się że ryzyko podjął. Ale to policjanci skazali go na śmierć. Ciekawe co by było, gdybyś zbiegała po schodach w bloku spiesząc się na autobus i nagle podknęłabyś się o nitkę czy żyłkę, którą ktoś opatrzył karteczką "sama podjęłaś to ryzyko". Połamane ręce, być może uraz kręgosłupa i bardzo bolesne złamania żeber. Śmieszne? Nieprawdopodobne? Pomyśl sobie o tym. To co innego powiadasz? A gdyby schodami szło dziecko i ty byś na nie wpadła łamiąc i jemu kości? Mało prawdopodobne? Mózg się broni? Trzeba coś odpisać, ręce już się trzęsą? Przecież on nie może mieć nawet 1% racji! To niemożliwe! Śmiało, pisz! Ściągnij na siebie nieszczęście. Fortuna kołem się toczy i zza rogu strzela znienacka ironią w tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
anjew porownanie totalnie bez sensu... 12.09.05, 15:34 to z tymi schodami i zylka, to juz zupelnie paranoiczne i nijak sie nie majace do sytuacji opisywanej. Czy sugerujesz w zwiazku z tym, ze motocyklisci, ktorzy NAGMINNIE olewaja patrole drogowki probujace ich zatrzymac, po prostu ciagle sie tak bardzo spiesza, ze musza przekraczac dozwolona predkosc dwu- lub trzykrotnie? Nawet jezeli, to KAZDY kierujacy pojazdem po drogach publicznych MA OBOWIAZEK zatrzymac sie na wezwanie policji. Jesli to ignoruje, naraza sie na problemy. W wiekszosci przypadkow, nie konczy sie to tragedia (glownie z powodu poblazliwosci policjantow), ale niestety, jak widac, czasem tak... Po pierwsze, zeby bylo jasne: szkoda mi tego chlopaka, na pewno nie ciesze sie z jego smierci i bardzo wpolczuje jego rodzinie i bliskim. Ale: - motocyklista jedzie jak wariat, nie zatrzymuje sie do kontroli drogowej - jedzie radiowoz, dostaje polecenie zatrzymania go, probuje zajechac droge (nikt tam nie strzelal do niego) - chlopak nie zapanowal nad maszyna (moze za szybko jechal, nie?) - w konsekwencji, stalo sie nieszczescie - czy wina jest po stronie policji? hmmm... a nie nadmiernej predkosci motocyklisty? Pamietaj, ze taka reakcja policji byla podyktowana takze tym, ze chlopak wczesniej ignorowal polecenia zatrzymania... Nie sadze, aby chcieli go zabic, mysle, ze jednak probowali zmusic do zatrzymania. Skonczylo sie tragicznie, ale w pewnym sensie, na wlasne zyczenie motocyklisty... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Re: porownanie totalnie bez sensu... 12.09.05, 16:10 anjew napisał: > to z tymi schodami i zylka, to juz zupelnie paranoiczne i nijak sie nie majace > do sytuacji opisywanej. Czy sugerujesz w zwiazku z tym, ze motocyklisci, ktorzy > > NAGMINNIE olewaja patrole drogowki probujace ich zatrzymac, po prostu ciagle > sie tak bardzo spiesza, ze musza przekraczac dozwolona predkosc dwu- lub > trzykrotnie? Nawet jezeli, to KAZDY kierujacy pojazdem po drogach publicznych > MA OBOWIAZEK zatrzymac sie na wezwanie policji. Jesli to ignoruje, naraza sie > na problemy. W wiekszosci przypadkow, nie konczy sie to tragedia (glownie z > powodu poblazliwosci policjantow), ale niestety, jak widac, czasem tak... > Po pierwsze, zeby bylo jasne: szkoda mi tego chlopaka, na pewno nie ciesze sie > z jego smierci i bardzo wpolczuje jego rodzinie i bliskim. > > Ale: > - motocyklista jedzie jak wariat, nie zatrzymuje sie do kontroli drogowej > - jedzie radiowoz, dostaje polecenie zatrzymania go, probuje zajechac droge > (nikt tam nie strzelal do niego) > - chlopak nie zapanowal nad maszyna (moze za szybko jechal, nie?) > - w konsekwencji, stalo sie nieszczescie > - czy wina jest po stronie policji? hmmm... a nie nadmiernej predkosci > motocyklisty? Pamietaj, ze taka reakcja policji byla podyktowana takze tym, ze > chlopak wczesniej ignorowal polecenia zatrzymania... Nie sadze, aby chcieli go > zabic, mysle, ze jednak probowali zmusic do zatrzymania. Skonczylo sie > tragicznie, ale w pewnym sensie, na wlasne zyczenie motocyklisty... Absolutna jak to się mówi racja. Kierowca wg kodeksu winien rozwijać taka prędkość, na jaką pozwalają przepisy okoliczności. Z szaleńcami trudno nawiązać kontakt, co niejednokrotnie daje się zauważyć na drogach i nie tylko. Moja droga, a mam 18 km. do pracy, usłana jest kapliczkami i wieńcami. Policjanci w tym wypadku nie reagowali w porę. Czy tak jest lepiej? Może uratowałoby sie choćby kilkoro dzieci stojących na przystankach, porozwalanych przez żwawych, kształconych na grach komputerowych kierowców? Myślę, że ta rozmowa da więcej uprawnień policji i uwolni ją od stresu odpowiedzialności przed t.zw. opinią lekkomyślnie solidaryzujących się, żywych jeszcze, z kibicami samowolki i głupoty. I jeszcze zdanie na temat rannej dziewczynki. Przez niektórych kibiców jak czytam, mecz i stadion rozumiany jest jako miejsce frontu. Bywałem niegdyś na meczach z ojcem i nigdy nie było gwardii narodowej ani armatek wodnych. Jeżeli teraz macie kule i strzelaninę drodzy kibice, sami sobie jesteście winni. Dlaczego na mecz mają prawo chodzić tylko łomociarze? Czy sam ojciec to jeszcze dobrze? Czy z żoną jeszcze dobrze, czy już nie? a dziecko w jakim wieku dobrze a które jest do pozostawienia przed bramą? Czy dzieci wogóle nie mają wstępu na boisko? Czym ma się legitymować fan sportu? Jaki to jest człowiek? O jakim charakterze? Odpowiedz Link Zgłoś
kreet47 Fastviper 12.09.05, 19:22 Fastviperowi sie zupelnie poprzestawialo. Trudno. To porownanie jest totalnie chybione, co oczywiste. Zbieganie po schodach nie jest zabronione prawnie i tez trudno kogos innego w ten sposob zabic [pewnie jest to mozliwe, co byc moze ktos zbyt zacietrzewiony dyskuaj mi wytknie, ale jak sadze, zdarza sie to mimo wszystko nieczesto]. Problem polega na tym, ze jadac na motorze 200km/h w miescie i nie zatrzymujac sie na wezwania policji wyjmuje sie w pewien sposob spod opieki prawa. Jestem niebieszpieczny dla innych, moge byc przestepca [dlaczego sie nie zatrzymuje?] i policja ma obowiazek mnie zatrzymac. Przeciez oni nie wiedza, ze ja to ja [mam kask, moge byc kimkolwiek]. Moze wlasnie obrabowalem bank, moze kogos napadlem i dlatego uciekam, stwarzajac przy tym ogromne niebiezpieczenstowa na drodze? Moje zycie jest oczywiscie cenne, ale staje sie drugorzedne wzgledem bezpieczenstwa innych. Nie poddajac sie normom nie moge wymagac ich zelaznego egzekwowania wobec mnie, kosztem innych. To chyba jasne. Gdyby kolezka jechal troszke wolniej, zdazylby wyhamowac przed radiowozem. Gdyby jechal 70 - 80, nawet pewnie 90, nie byloby problemu, bo nikt nie dalby tego pierwszego zgloszenia na policje. Kreet Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Fastviper 12.09.05, 20:04 > Fastviperowi sie zupelnie poprzestawialo. Trudno. To po co dyskutujesz? :P > Problem polega na tym, ze jadac na motorze 200km/h w miescie i nie zatrzymujac > sie na wezwania policji wyjmuje sie w pewien sposob spod opieki prawa. Jestem > niebieszpieczny dla innych, moge byc przestepca [dlaczego sie nie zatrzymuje?] (ciach) > egzekwowania wobec mnie, kosztem innych. To chyba jasne. 100% racji. Z zastrzeżeniem, że życie człowieka jest pod bezwzględną ochroną. Policjanta, kibica, motocyklisty czy pieszego. Pod taką samą. > Gdyby kolezka jechal troszke wolniej, zdazylby wyhamowac przed radiowozem. Nigdy nie jechałeś motorem, prawda? To może pomyślmy, czemu policjant miałby mu zajechać drogę, gdyby on jechał wolno - skręciłby i ominął. Tak stać sobie na jednej stronie drogi nie ma sensu przecież - ominąłby drugim pasem. Wniosek - wykonany został prawdopodobnie gwałtowny manewr. Policjanci generalnie wiedzą na czym polega jazda motorem - chociażby od kolegów. I dlatego MUSIELI wiedzieć i mieć na zamiarze śmierć tego motocyklisty. > Gdyby jechal 70 - 80, nawet pewnie 90, nie byloby problemu, bo nikt nie dalby > tego pierwszego zgloszenia na policje. Zginąłby nawet gdyby jechał 50, jeśli nie miał szans uniknąć zdarzenia. Pamiętaj, że policjanci o ruchu drogowym wiedzą generalnie bardzo dużo i często są niezłymi kierowcami. Tak więc wiedzieli co robią. Doskonale wiedzieli, to co każdy wie od dziecka jeśli wywrócił się na rowerze - chłopak zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
maro713 Re: Fastviper 13.09.05, 08:33 Chłopie, tak sobie czytam te twoje komentarze i utwierdzam się w przekonaniu, że właściwie nie wiesz co piszesz, piszesz zaś dlatego, że na siłę chcesz udowodnić swoja bzdurną tezę. Nie próbuj na siłe udowodnić komuś, że masz rację, bo jej nie masz. Musisz się jeszcze dużo uczyć. Powiedz mi tylko jak ty jeździłeś na motorze, skoro nie potrafisz?! Dobre- ubawiłem się straszliwie. Matematyk, informatyk, programista - dobre!!!!! Szkoda, że nie etyk, prawnik, socjolog - może więcej byś zrozumiał! Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Wypadek - symulacja 12.09.05, 11:52 Mam nadzieję, że ktoś cię kiedyś potrąci samochodem albo pobije, tak żebyś do końca życia się nie doleczył. Przez te długie minuty, kiedy twoja krew wsiąkać będzie w asfalt dane ci będzie zrozumieć czego innym życzyłeś. A potem przez długie lata walczył będziesz o więcej rozumu na drogach czy ulicach. Na próżno, za późno... Bo to dzięki takim krewkim, pełnym uprzedzeń i zadufanym w sobie ludziom giną i cierpią inni. Odpowiedz Link Zgłoś
prof_dr_hab Tylko ostra amunicja i broń 12.09.05, 11:07 automatyczna. I bedzie koniec z tymi tworami nazywanymi pseudokibicami. Teraz policja reaguje zbyt delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
joettingen Brutalnosc policji 12.09.05, 11:10 A dlaczego Gazeta uwypukla brutalnosc policji? Moim zdaniem policja wlasnie jest zbyt miekka. Jak traktowac 500 bandytow, ktorzy rzucaja plytami chodnikowymi???To nie jest brutalne...?? Nigdy nie moge zrozumiec, ze policje gani sie za "brutalnosc", czyli uspokajanie sytuacji, lanie palkami bandziorow zwyklych... Odpowiedz Link Zgłoś
pazio rok na zrobienie porządku!! 12.09.05, 11:21 Rok na zrobienie porządku!! A jak nic nie zrobią, to trzeba rozwiązać PZPN-y i tym podobne organizacje służące wyciskaniu kasy dla członków klanu, a nie zajmujące się tym, co trzeba. Wcale nie jest powiedziane, że w Polsce muszą istnieć rozgrywki piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz brawurowa jazda czy błąd policjanta?? 12.09.05, 11:21 Na wszystkich portalach opisywana jest tylko wersja podana przez policje. Czemu nikt nie napisze wersji jego koletgów którzy widzieli to z okien autobusu? Czy dobrą interwencją policji jest to że gdy widzi nadjeżdżający motor z dużą prędkością zajeżdża mu droge? i czy wiarygodne jest to że pare minut przed wypadkiem ktoś poinformował policje ze ulicą jedzie motocykliska z duzą prędkością? jeżeli on by jechał szybko to odcinek Mielec-Chorzelów pokonał by maksymalnie w ciągu minuty a wykonanie telefonu przyjęcie zgłoszenia reakcja policjantów ... nie wydaje mi się aby mielecka policja była w ciągu minuty zorganizować tyle rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Zaostrzyc kary 12.09.05, 11:29 Jedynym skutecznym sposobem na walkę z chuliganstwem jest zaostrzenie kar. Prawo zbyt łagodnie obchodzi sie z tymi bandytami. Prowodyrom dac po klka lat wiezienia o zaostrzonym rygorze a zniknie samo. Pozamyklac tez kluby pseudosportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: Zaostrzyc kary 12.09.05, 11:38 komu dadząte kary ?? tym dzieciom co ich wyłapali wczoraj ?? widziałem kogo łapali moze z 2 kolesi "większych" ale tak to samych gnoi po 16 17 lat !! a dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Jak już to CHWDP debilu! 12.09.05, 11:47 Naucz się pisać ciemniaku jeden! Do wideł wracaj, a nie przed komputer! Lać kiboli ile wlezie. W stosunku do tych buców nie istnieje takie pojęcie jak brutalność Policji. I tak są dla nich za łagodni. Strzelać! Odpowiedz Link Zgłoś
moli516 Re: Jak już to CHWDP debilu! 12.09.05, 17:20 palo jedna czy wiesz jak sie na poczatku pisalo ten wyraz? pozniej tacy ludzie jak ty wywloko zrobili ch wiec nie ucz ojca dzieci robic tylko wracaj do ksiazek internetowy onanisto napinaczu. hwdp osle jeden :) uklony debilu Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Trochę faktów 12.09.05, 11:42 1) Każdy idiota prujący ponad 150 km/h jest de facto usiłującym dokonać zabójstwa i jeżeli po wielokrotnych próbach zatrzymania zatrzymać się nie daje, sam się prosi o to, by zatrzymać go wszelkimi dostępnymi środkami. No, chyba że umówimy się, że każdy kto jedzie jakimś pojazdem jest NIETYKALNY i ma prawo robić co chce. 2) Większość kibiców to normalni ludzie. Mniejszość - to bydło, które należy skazywać na ciężkie roboty. Gardzę gnojami, dla których bicie innych, niszczenie wszystkiego wokół i paplanie przy tym o HONORZE jest sposobem na życie. 3) Policjanci i ochroniarze w szpitalu. Aha - a żaden z bandytów nie wymagał hospitalizacji? Wniosek: policjanci bili ZA SŁABO, powinni też rzucać płytami chodnikowymi i strzelać do bydła OSTRĄ amunicją. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: Trochę faktów 12.09.05, 11:56 niech jedzie nawet 250 policja wie dobrze o tym ze nie jest on w stanie się zatrzymać w odległości kilku metrów i zajeżdżając mu droge skazują go na śmierć!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Trochę faktów 12.09.05, 12:03 to nie policja skazuje go na smierc - to on sam skazuje sie na smierc - nie bede Ci tlumaczyl dlaczego - bardzo dobrze jednego gnoja na drodze mniej .. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrstachurski Re: Trochę faktów 12.09.05, 18:17 bardzo dobrze jednego gnoja na drodze mniej .. Ciekawe czy to samo powiedziałbyś jego rodzicom prosto w oczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
kreet47 Re: Trochę faktów 12.09.05, 19:39 piotrstachurski napisał: > bardzo dobrze jednego gnoja na drodze mniej .. > Ciekawe czy to samo powiedziałbyś jego rodzicom prosto w oczy?? Ja moge to im powiedziec. Bardzo spokojnie powiedziec. Jest mi przykro, ale nie zmienia to oceny tego CO ZROBIL ICH SYN. Jezeli myslisz, ze to jest jakis problem, zwyczajnie relatywizujesz. Jest Ci szkoda goscia, bo zginal i uwazasz, ze to tlumaczy jego wczesniejsze postepowanie. A tak nie jest, poniewaz zginal wlasnie dlatego. Zginal przez wlasne postepowanie. Wylacznie. To jest takie mechanizm, jak przy wchodzeniu od klatki z glodnym tygrysem. Wejsc mozesz, ale powinienes przewidywac, jakie masz szanse wyjscia. Inteligentni ludzie nie maja z tym problemu. Chlopak mial i trudno, srednia IQ w narodzie skoczy. Kreet Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Trochę faktów 12.09.05, 21:00 Czy wobec oczywistego braku szacunku dla ludzkiego życia, elementarnych ludzkich uczyć oraz zwykłej kultury zgodziłbyś się zarobić w gębę od matki albo ojca tego chłopaka? Wątpię. Na prawdę potrafiłbyś powiedzieć matce ze złamanym sercem i ojcu ze złamanym życiem, marzeniami że ich syn zasłużył na śmierć? Potrafiłbyś być tak okrutny? Upewniam się tylko. Acha: chciałbyś żeby przed toba ktoś tak stanął? Tylko nie pisz "moje dzieci nie jeżdżą motorem". Jeżdżą rowerem, pociągiem czy chociażby biegają. Włączając karę śmierci za wykroczenie drogowe automatycznie wydajesz również wyrok na nie. Bo one mogą wejśc na pasy na czerwonym świetle. I wtedy przed tobą stanie ktoś taki zadufany w sobie i powie "zasłużyły sobie na to", "to było samobójstwo", "twój syn to debil-daltonista". Nie chcesz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wrezz Re: Trochę faktów 12.09.05, 13:14 wamiz napisał: > niech jedzie nawet 250 policja wie dobrze o tym ze nie jest on w stanie się > zatrzymać w odległości kilku metrów i zajeżdżając mu droge skazują go na > śmierć Policja taką już ma pracę. Od czasu do czsu zdarza im się zabić osobnika stwarzającego zagrożenie dla społeczeństwa, którego nie da się powstrzymać innymi środkami. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Trochę faktów 12.09.05, 12:06 > 1) Każdy idiota prujący ponad 150 km/h jest de facto usiłującym dokonać > zabójstwa i jeżeli po wielokrotnych próbach zatrzymania zatrzymać się nie > daje, sam się prosi o to, by zatrzymać go wszelkimi dostępnymi środkami. No, > chyba że umówimy się, że każdy kto jedzie jakimś pojazdem jest NIETYKALNY i > ma prawo robić co chce. Racja - choć można troszkę pomyśleć i wypróbować też środki prowadzące do śmierci zatrzymywanego z prawdopodobieństwem mniejszym niż 90% (cholera - przy samochodach należy np. najpierw ładować w gumy, a nie kierowcy w łeb. Tyle że przy motocyklach jest to +- równoważne). > 2) Większość kibiców to normalni ludzie. Mniejszość - to bydło, które należy > skazywać na ciężkie roboty. Gardzę gnojami, dla których bicie innych, > niszczenie wszystkiego wokół i paplanie przy tym o HONORZE jest sposobem na > życie. Znowu - racja. Problem w tym, że spora część pałkowych w policji to ten sam typ ludzi. Raz w życiu zdarzyło mi się być na meczu - derby Krakowa (tzw. "małe" derby; z Hutnikiem). Do 65 minuty na trybunach spokój, pomijając wyzwiska latające równie gęsto co gołębie nad rynkiem. A potem jakiś znudzony policjant cisnął w tłum gazem łzawiącym. Nie wiem - ze złośliwości czy z głupoty. Wiem natomiast, że rozróby zaczęły się dopiero PO tym gazie. > 3) Policjanci i ochroniarze w szpitalu. Aha - a żaden z bandytów nie wymagał > hospitalizacji? "20 osób w szpitalach, w tym 6 policjantów i 3 ochroniarzy" - wychodzi że 11 bandziorów też. A dodajmy do tego taki drobny szczególik że bandzior-kibol trafia do szpitala jedynie wtedy gdy już nie może tego uniknąć (czytaj: gdy nie jest w stanie uciekać) > Wniosek: policjanci bili ZA SŁABO, powinni też rzucać płytami chodnikowymi i > strzelać do bydła OSTRĄ amunicją. Zastanawiam się tylko ilu z tych "normalnych kibiców" i zwykłych przechodniów by wtedy zginęło? Choć mam wrażenie że dla osób pokroju Naumy i wielu innych ćwierćmózgów z tego forum staliby się bandziorami przez sam fakt znalezienia się na trasie kulki... LUDZIE!!!!!!!!! Pomyślunku nieco!!!!! Jesteście pewni, że chcecie żeby policja przy każdej rozróbie urządzała sobie ostre strzelanie w środku miasta????? (pytanie nie dotyczy Jaśnie Panów z zamkniętych osiedli - ale ci niech nie teoretyzują o świecie poza swymi enklawami...) Odpowiedz Link Zgłoś
zar72 kłamliwa recenzja 12.09.05, 11:53 "Przed Mielcem wyprzedza nas kabaryna... Z przodu jedzie jakis motor , kabaryna zajezdza mu droge, pie..ny milicjant otwiera drzwi od kabaryny torując motorowi droge...chłopak na motorze odbija się od drzwi kabaryny i wpada pod autobus który po nim przejezdza...Za chwile okazuje sie ze jest to kibic Stali Mielec... nie żyje ..." i najlepsze jest to że chłopaków tak zdenerwowało że musieli iśc na pieszo że zaczeli burdy robić chyba w takie coś to 5-latek by nie uwierzył niesamowicie potrafią kłamać a ten fiut z 1 posta który nie szanuje ludzkiego życia niech się nie wypowiada, a napewno na tematy moralności bo jest pusty jak bemben, bo taki właśnie rośnie na bandytę tylko ma za mało odwagi by się ujawnić twarzą w twarz i może sobie posciki pisać Odpowiedz Link Zgłoś
zapala-79 Jednego samobójce mniej 12.09.05, 12:31 Dobór naturalny wciąż działa sam się wyelminował Odpowiedz Link Zgłoś
bigj A wszystko te czarne oczy. 12.09.05, 11:53 Wszystkiemu winne otwarte dla kibicow stadiony... Ile jest wielbicieli pilki siedzacych przed tv. Nikt niewinny nie ucierpi w zaciszu domu. A gdy przyjdzie ochota na rozwalanie kolega glowek to niech sie umawiaja gdzies po lasach. Nie policja winna, nie kibice tylko kapital. Bo przerywac co 5 min. mecz na reklamy niemialo by sensu. Wiec zatrudnia sie paru bialych i upycha sie na stadion jak najwicejludzi tych z dziecmi i tych lysych ze szramami na calej twarzy ( a moze sie nic nie stanie i sie zarobi na tym wszystkim ). Wysokie cenny biletow i selekcja kibicow by nie ucierpieli na tym ci PRAWDZIWI KIBICE. Poprawic taze ochrone stadionu ( szkolic odpowiednio ochrone, monitoring , plany ewakuacji itp. ) Cenny nie zawsze moglby byc wysokie prosty marketing dla stalych klientow rabacik ( gdy nie wykryje sie zadnej bandyckiej dzialalnosci na stadionie rabacik jak nabrojisz zakaz wstepu i zostaje telewizorek w domu). A co do motocyklisty to napewno byl czlowiek i mozg jakis tez tam posiadal, wiec zdawal sobie sprawe z zagrozenia jazdy 200 km. na godzine. Czy p..... w drzwi czy w drzewo nie ma sie co roczulac sam byl winny tego, a to czy ktos sie usmiechal czy plakal to juz o czlowieku swiadczy. -Mors malum non est sola ius aequum generis humani. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 11:53 Niech policja zacznie uzywac ostrej amunicji przeciwko bandytom, dresom i kibolom. Z racji ze maja malo amunicji i nie stacv ich pewnie na to powinien powstac specjalny fundusz spoleczny na ten cel zbierajacy kase. karabiny maszynowe przy wejsciu na stadiony i bez liczenia sie z kosztami. tasma za tasma wystrzeliwana. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 11:57 w tym momencie chciał bym być policjantem i wystrzelić dzienną dawkę produkcji naboi w twój zasrany łeb !! Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 11:59 kolejny obronca bandytow sie znalazl kur.......... piekny kraj kur..... gdzie badnyte sie broni a policje bluzga doczekamy przyszlosci pieknej. bandziory kibole i dresy do eliminacji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 12:07 Porazajacy masz tok myslenia,naprawde... Nastepnie nalezy wystrzelac: -bezrobotnych i kaleki -gornikow (rzucaja kamieniami i leja sie z milicja) -stoczniowcow i hutnikow (j.w) -pielegniarki tez mozna spalowac (laza po pasach i blokuja drogi) -rolnicy (Ci to juz w ogole przeginaja pale) A najlepiej cisza nocna i godzina policyjna od 22.Wtedy bedzie naprawde spokojnie. Tylko uwazaj zeby wrocic z imienin kolegi przed 22 bo mozesz zaliczyc male palowanko,nie daj Boze jakbys jeszcze wypil jakas flaszke - wtedy juz nic ci nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
7uop Policja ? 12.09.05, 12:19 tak być właśnie powinno !. Pamietam stan wojenny - ok. tysiąc milicjantów (wielu z psami) na stadionie - w Lublinie wlaśnie. Spokoj na stadionie, wyławiali chuliganów nawet za przekleństwa. Do tego zateskniłem, gdy wczoraj nierozważnie zabrałem moje dzieci na lubelski stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 12:12 Wszystkiego najlepszego obywatelu i żeby Ci logorrhoea minęła. Znasz może takie pojęcie jak rykoszet? Sugerujesz prucie seriami na ulicy pełnej ludzi? Taaaak, wystrzelajmy drechów a przypadkowe ofiary to ch*.*??? Mam, qffffa, wrażenie że jesteś nadętym piętnastoletnim bucem z zamkniętego siedla zarobasów z milionami w kiesie, mentalnością tak dresiarską, że i dziesięć pasków by Ci mało było, no i sqrvysyńskim poczuciem własnej "lepszości" (cecha rozpoznawcza większości dresów, kiboli itp. tałatajstwa) Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 12:32 hahahahaha zawsze bandzior bedzie kolesi bronil .. co tu mowic duzo nie warto nawet Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: Zrzutka na Policja rodacy !!! 12.09.05, 13:39 Nie. Nie będę bronił bandziorów. Sam nieraz chciałbym, żeby ktoś się za toto kibolskie tałatajstwo porządnie wziął. Jak chyba każdy normalny Krakus. Ale nie chcę przy okazji przypadkowych ofiar. Nie chcę, żeby i druga strona rozkręcała spiralę agresji. Nie chcę, żeby lekarstwo okazało się gorsze od choroby, którą ma leczyć. P.S. Może nie osądzaj ludzi aż tak szybko - właśnie z takich "pośpiesznych" biorą się najlepsi kandydaci na bandytów. Myśl zanim obsobaczysz - to naprawdę nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 dlaczego w moim kraju istnieje takie BYDLO 12.09.05, 12:00 dlaczego w moim kraju istnieje takie BYDLO dlaczego policja nie uzyje ostrej broni przeciw tej SWOLOCZY dlaczego za pare dni to BYDLO bezkarnie bedzie chodzic po ulicach ? dlaczego pomimo tego ze wszystkich nakrecili na video nie wszyskie sztuki tego BYDLA zostaly ujete i zakolczykowane ? dlaczego w Polsce nie moze byc normalnie ??? tu gdzie mieszkam nie zamykam drzwi od domu bo po co ? jak puszcze baka w pubie to juz do niego nie mam wjazdu , wiec nie puszczam ? policjant z usmiechem na ustach mowi mi dziendobry a bydlo z ulicy jest sciagane z szybkoscia swiatla dlaczego tak nie moze byc w Polandzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: dlaczego w moim kraju istnieje takie BYDLO 12.09.05, 12:01 DOKLADNIE TAK.. BYDLO i tylko jak z bydlem nalezy postepowac z tymi debilami z szalikami zamiast mozgow. Odpowiedz Link Zgłoś
silesia Re: dlaczego w moim kraju istnieje takie BYDLO 12.09.05, 12:07 Dlaczego nikt tu nie porusza wątku w sprawie ataku na komisariat Policji.W TVN24 kłody kibol jasno mówił,że ich celem było podpalenie komisariatu za kolegę kibica.Widać jak szybko kibole potrafią się zgadać , kilka telefonów i 500 kibicó walczy w mieście.Ludzie zastanówcie się kogo bronicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk wiekszosc bandytow broni bandytow to jasne 12.09.05, 12:10 tacy sami bandyci sa tutaj jak tamci gnoje wiec ich bronia potem Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: wiekszosc bandytow broni bandytow to jasne 12.09.05, 12:13 jeśli twój syn jechał by z prędkością 150km/h nazwał byś go bandytą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: wiekszosc bandytow broni bandytow to jasne 12.09.05, 12:26 nazwalbym go przestepca i nie powiedzilbym nawet JEDNEGO zlego slowa na gliny jakby zginal w trakcie poscigu do kur.... nedzy jak sie ucieka przed policja z taka predkoscia to sie z tym trzeba liczyc kur... ale debilne szailiki nie maja mozgow wiec tego nie czaja Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: wiekszosc bandytow broni bandytow to jasne 12.09.05, 12:47 mówisz tak teraz. A jeśli stało by się tak to komu byś wieżył: Policji która wszystko przekręca czy kolegom syna którzy widzieli to na włase oczy jak kumpel ginie pod kołami autobusu?? Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: wiekszosc bandytow broni bandytow to jasne 12.09.05, 21:31 Jesteś głupim małym szczylem, prawda? Nigdy nie miałeś nawet okazji spłodzić syna. Rodzice cie nie kochają a ty sam nie jesteś pewien czy wogóle masz jakieś uczucia. Zgadza się? Proszę cię, wyjedź. A przynajmniej nie miej dzieci. Bo ja potem ze swoich podatków będę musiał płacić za to że wychowasz je na przestępców. Stanowisz modelowy przykład patologicznego rodzica i mam nadzieję, że jesteś zwyczajnie za młody na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: wiekszosc bandytow broni bandytow to jasne 12.09.05, 12:22 Jak czytam hasła typu "bydło", "wystrzelać", "wytłuc" - mam wrażenoie że potencjał agresji po obu stronach jest zbliżony... i jak tu ma nie dochodzić do rozrób? Odpowiedz Link Zgłoś
bigj Heh LUDZIE... 12.09.05, 12:13 Poczytajcie wszystkie wasze wiadomosci... Uzywacie zwrotow tych co sami krytykujecie: WALIC, BIC , WYSTRZELAC itp. Boshe co tu sie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Heh LUDZIE... 12.09.05, 12:29 widze ze jestes zwollenikiem tezy ze TYLKO bandyci moga robic co chcia a ludzie musza spokojnie isc na rzez w polsce ????? Odpowiedz Link Zgłoś
bigj Re: Heh LUDZIE... 12.09.05, 12:38 Czlowieku o czym ty rozmawiasz... Mowie o tym ze wszyscy mowicie w ten sam sposob co oni tylko ze wy chcecie wybic, rostrzelac , pala po glowie walic kiboli a oni chca walic policje i innych ludzi ''idacych na rzez''. Czy nie widzisz tu podobienstwa... Myslisz ze walenie po mordzie pomoze... Pewnie mozna sprac tak jednego czy drugiego ale co to da ( jak widzisz ze kogos znajomego od ciebie bija to stoisz badz uciekasz wiedzac ze nie jestes sam ). Tu trzeba nie sila a tym czego wiekszosci kiboli brakuje : rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Heh LUDZIE... 12.09.05, 12:46 jesli chcesz walczyc rozumem to walcz. tylko pamietaj ze z KAZDYM musisz rozmawiac w jego jezyku a tamci ludzie maja szalik zamiast mozgu i nie dovcieraja do nich prosby. a moze piszesz z zagranicy siedzac w ciepelku i nie wiesz ze w polsce bandyctwo rzadi na ulicy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bigj Re: Heh LUDZIE... 12.09.05, 12:53 A kto tu chce z nimi rozmaiwac badz ich o cos prosic. Chcesz rozmawiac w ich jezyku i walic po mordzie to stajesz sie taki sam. Az zatracisz grunt i walic bedziesz pierwszego lepszego z szalikiem tak jak on wali pierwszego lepszego w mundurku. Takich cwaniaczkow nie zniszczysz poki beda istaniec inny na cieplych rzadowych posadzkach badz w zarzadach klubow ktorych nie obchodzi to ile ucierpi tylko ile beda musieli wliczyc kosztow z jednego drugiego zabitego na stadionie badz ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: Heh LUDZIE... 12.09.05, 12:56 no doszlismy do wspolnego stanowsiaka :) tez jestem takiego zdania ze najpierw trzeba od gory jednak zaczac czyszczenie i porzadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: POPIERAM W 100% POLICJE - PALOWAC GNOJI 12.09.05, 12:12 Zapewne palowanie "gnoi" cos da...Od tego nadgorliwego palowania stosunek do milicji jest jaki jest,a palowanie trwa juz kilkanascie (dziesiat?) lat. Jakos nie zauwazylem ,zeby Twoj pomysl by innowacyjny i cokolwiek zmienil w naszym kraju. Od tego palowania wzmaga sie tylko nienawisc do milicji.Wymysl cos lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: POPIERAM W 100% POLICJE - PALOWAC GNOJI 12.09.05, 12:18 co ci da pałowanie?? jeśli policja kogoś spałuje ... spałują policjanta prędzej czy później. A poboli i przestanie i powróci z większą siłą ... Odpowiedz Link Zgłoś
chamzbmw [...] 12.09.05, 12:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:20 Przypuszczam ,ze sprawa zakonczy sie tak jak ta ze Slupska 1998...Albo jakies uniewinnionko,albo emeryturka bo regulaminowe 15 lat przepracowal...Albo jak opinia bedzie naciskac to jakas pojedyncza cela i sciapka kolegow w mundurkach...A pozniej sie zrobi reportaz ,ze pod cela pchaja go w d... ,albo jest zastraszany i wiezniowie chca go zbic...A w ogole to on jest chory psychicznie,zona go zostawila i chce ze soba skonczyc... A dzis caly kraj placi mu ciepla emeryturke z MSW i zycie toczy sie dalej. Dla przypomnienia: tak zakonczyla sie sprawa mordercy w niebieskim mundurze - zabojcy Przemka Czai w Slupsku 1998r (spalowal 12 letnie dziecko - wersja milicji z tamtego okresu - UCIEKAL I UDERZYL GLOWA W SLUP).Gdyby wtedy zamieszkami nie zwrocono na to oczy calego kraju,sprawa przyschlaby i po zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:24 Taaaak... choć dla mnie nie jest to całkiem taka sama sytuacja (tu motocyklista ponoć też nie był bez winy) to rozumiem przedmówcę. Ale nie rozumiem zadym - jeden czy drugi "biały marsz" mógłby mieć nie gorszy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:27 i BARDZO dobrze ze go zepchna. pirat drogowy zginal na wlasne zyczenie a moze mkeli go oskortowac i droge mu otwierac do jasnej cholery??? Odpowiedz Link Zgłoś
chamzbmw Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:30 nie zaden pirat drogowy tylko przypadkowy motocyklista! obecny komunikat to juz chyba trzecia wersja tego zdarzenia podawana przez policje! Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:52 chamzbmw napisał: > nie zaden pirat drogowy tylko przypadkowy motocyklista! Czyli to nawet nie byl kibic? A ten policjant to rzekomo tak po prostu dla sportu to zrobil? Nie bardzo rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:47 logo.vlad napisał: > Taaaak... choć dla mnie nie jest to całkiem taka sama sytuacja (tu motocyklista > > ponoć też nie był bez winy) to rozumiem przedmówcę. Ale nie rozumiem zadym - > jeden czy drugi "biały marsz" mógłby mieć nie gorszy efekt. Podejrzewam, ze dla tych ktorzy uczestniczyli w tej "zadymie" taki bialy marsz bylby niczym w porownaniu do okazji aby przyladowac paru przypadkowym osobom. Nie oszukujmy sie, smierc tego chlopaka byla tylko pretekstem dla paru bandziorow aby sie poawanturowac. Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: morderca w mundurze 12.09.05, 13:45 synziemi napisał: > Podejrzewam, ze dla tych ktorzy uczestniczyli w tej "zadymie" taki bialy > marsz bylby niczym w porownaniu do okazji aby przyladowac paru przypadkowym > osobom. Nie oszukujmy sie, smierc tego chlopaka byla tylko pretekstem dla > paru bandziorow aby sie poawanturowac. Bez wątpienia masz rację. Ale przypuszczam, że wśród uczestników zamieszek było też wiele osób które po prostu z bólu, szoku, wzburzenia - nie do końca wiedziały co robią. Które"na spokojnie" nigdy nie wzięłyby w czymś takim udziału. Które dały się "ponieść" bandziorom-prowodyrom... Może lepiej nie potępiać wszystkich w czambuł. I nie nawoływać do wystrzeliwania kogo popadnie - bo to tylko nakręca spiralę agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
annik bohater w mundurze 12.09.05, 12:43 Jesli to sa rzeczywiscie prawdziwe zdjecia to ten policjant jest bohaterem dzieki ktoremu bezpieczniej bedzie chodzic po ulicy. A w tle sa gnojki, przez ktorych normalny czlowiek boi sie isc na stadion bo nie wie czy nie przyjdzie takiemu pustakowi niedouczonemu do glowy rzucac płytami chodnikowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: bohater w mundurze 12.09.05, 12:47 BRAWOOOOO dzieki takim komentarzom ufam ze nie wszyscy jeszcze bronia bandziorow w tym kraju i ze nie tylko bandziory siedz na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: bohater w mundurze 12.09.05, 12:58 A ja dzięki takim komentarzom wiem, że jeśli nie kupię sobie broni to będę mial źle w życiu. Jeśli takich ludzi jak wy śmiecie uważa się za normę, to ja się zaczynam ostro bać. Gardzicie ludzkim życiem, śmiejecie się z nieszczęścia, ślepi jesteście na zło jeśli wam pasuje do gadki. Prymitywne bydło, przed którym trzeba się bronić. Przed którym trzeba bronić normalnych ludzi. Nie myślcie sobie że jesteście normalni, uczciwi. To że mamusia czy babcia wam klaszcze jeszcze nic nie znaczy. Brak szacunku do innych, zerowa empatia i zaściankowe stereotypy czynią z was zwierzęta. To tacy jak wy wybierają Leppera, Tymińskiego czy Bubla. Bo wy wiecie najlepiej, wy jesteście "normalni". Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: bohater w mundurze 12.09.05, 13:01 oby twoje dziecko zabil kedys taki wariat na motorze zycze ci z calego serca tego . Odpowiedz Link Zgłoś
annik Re: bohater w mundurze 12.09.05, 13:09 Ciekawe ze nam zarzucasz brak szacunku dla ludzkiego zycia a co powiesz o facecie ktory zasuwa 150 po ulicy?? Jesli tylko troszke się zastanowisz to moze wpadniesz na to ze taka osoba nie ma szacunku ani dla zycia swojego ani twojego jako potencjalnego uczestnika ruchu. Misiu, nikt się tu nie naśmiewa z ludzkiej tragedii i to twoja nadinterpretacja, tak samo zresztą, jak sugerowanie naszych wyborczych preferencji, tudzież w inny sposób obrażenie ludzi którzy mają odmienne od ciebie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maro713 [...] 12.09.05, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maro713 Re: bohater w mundurze 12.09.05, 13:36 Wiesz co, przeczytać definicję empatii, a zrozumieć ją to dwie różne rzeczy! Miałe już nie pisać, ale wiesz co polska nie jest zagrożona przez wyborców tych. o których wspominasz, tylko bac się należy takich demagogów jak ty. Zakompleksionych, niedowartościowanych i sfrustrowanych. Nie wiem czy będziesz coś jeszcze komentował, jeżeli nie to tęsknić nie będę, ale już wystarczjąco się ośmieszyłeś. Powiedz kto cię zrobił to cię pomszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: bohater w mundurze 12.09.05, 17:55 Mhehe, opadło trochę ze mnie z rana i widzę, że też zabrnąłem w ślepą uliczkę (wyjaśnienie na dole). Definicję empatii znam - jest to zdolność pojęcia czyichś uczuć. Problem tych, którzy tu piszą 'jednego debila mniej' jest taki, że a) on nie musiał zginąć - mógł pójść do paki albo do roboty żeby zapłacić za kolegium (należało mu się) b) ktoś za nim płacze, jego bliscy cierpią. To nie był worek kartofli. Miał pewnie przyjaciół, szkołę, rodzinę... c) niewyobrażalne (także dla mnie) jest przeżyć taki ból jak przywalenie w samochód i taki strach jak śmierć pod kołami autobusu. Głupotę należy potępiać, przeciwstawiać się jej z cąła mocą i surowością prawa. Ale życzenie śmierci 'debilom na motorach' to faszyzm. Jeśli tego mało to jest to także upodlenie człowieka wypowiadającego takie słowa. Jest mi przykro i trochę głupio że tak wybuchłem ale równie przykro jest mi z tego powodu, że jako przyszły motocyklista spotkam wielu z was na drodze. Zapewne będzie to przyjazny kontakt ale przecież w niektórych tu sercach żyje nienawiść, strach i bezsilna bezzasadna złość na innych. Czy mogę zatem się uśmiechać? Czy możemy być rodakami, skoro każdy z was przysięgnie że wsiadając na motor staję się 'debilem', 'dawcą' i 'mordercą'? Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
bigj Re: morderca w mundurze 12.09.05, 13:04 Nie boj sie sprawa sie tak nie zakonczy. Nawet jesli wyjdzie to dzieki takim ludzia ktorzy wala takie zdiecia, zajma sie nim te drugie cwaniaki z szaliczkami. Ktos robiac to zdiecie nie zdaje sobie sprawy ale prawdopodobnie z.... temu policjantowi zycie bo jesli jakis debil nie bal sie robic rozruby to nie zawacha sie bezposrednio wymierzyc ''sprawiedliwosc''. Odpowiedz Link Zgłoś
madort DLACZEGO KIBOLE MAJĄ ZASŁONIĘTE OCZY? 12.09.05, 12:23 Odpowiedź: Żeby nikt nie widział wzroku tęskniącego za rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 [...] 12.09.05, 12:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
madort Re: DLACZEGO KIBOLE MAJĄ ZASŁONIĘTE OCZY? 12.09.05, 12:47 Ktoś mysleć musi. Chociażby za twoich kumpli-kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: DLACZEGO KIBOLE MAJĄ ZASŁONIĘTE OCZY? 12.09.05, 12:59 W twoich wypowiedziach nie ma za wiele myslenia.Miales kogos innego na uwadze ? Tatus ,albo ktos z rodziny pracuje w policji bo nic mu sie w zyciu nie udalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
zapala-79 MORDERCA NA MOTORZE 12.09.05, 12:43 Kretyn który jest potencjalnym mordeca dla wszyskich uczestników ruchu!!! JEDNEGO DEBILA MNIEJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: MORDERCA NA MOTORZE 12.09.05, 17:47 Pozostaje tylko nadzieja że dzieci mieć nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: morderca na boisku 12.09.05, 12:24 Przeciwko jednemu Twojemu zdjeciu moge wystawic 3000 takich w ktorych Policja ratuje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: morderca na boisku 12.09.05, 12:47 Wystaw.Chetnie zobacze polska milicje ratujaca komus zycie w 3 tys przypadkow ktore podales. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: morderca na boisku 12.09.05, 13:12 Trzy z nich sam wystawiłeś. Ten człowiek, którego pokazujesz na zdjęciach, z dużym prawdopodobieństwem uratował życie ludziom na przejściu dla pieszych, przed którym nie zdążyłby zatrzymać się swoim rozpędzonym motorem bohater tego artykułu. Po więcej odsyłam do kronik policyjnych, np. raportów z meczy na których policja walczy z bandziorami bo widzę że jest to biliski Ci temat. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:26 Chyba trochę przesadziłeś, większość naszych "pseud..." bierze przykład ze slamsów USA i.t.p. Więc Policja też bierze, a wdług Twoich założeń każdy amerykański policjant to morderca? Bo nie dopuścił do zabicia niewinnych osób przez jakiegoś szaleńca> To, że u nas dochdzi do starć z Policją to jest oczywiście wina Policji, a wiesz dlaczego bo są za słabo wyszkoleni i nie szanowani, nasze prawo jest do niczego . Gwarantuję Ci, że jak bysmy mieli takie prawo i takich Policjantów jak w USA to żaden z tych "kibiców" nawet nie odarzył by się pomyśleć o zaatakowaniu Policji . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 [...] 12.09.05, 13:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Bandyci wystepuja w obronie piratra drogowego 12.09.05, 12:34 wczoraj na stadionach bandyci i zadymairze wystapili ( pod pretesktem o braony pirata drogowego ) do walki z policja. byl to kwait naszej mlodziezy ktory walczy z ucisniana polska zwlaczajac sily porzadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
madort Re: Bandyci wystepuja w obronie piratra drogowego 12.09.05, 12:38 To nie jest kwiat młodzieży. To jest tak ostatnio w mediach nagłaśniane "pokolenie JP2". Odpowiedz Link Zgłoś
puba [...] 12.09.05, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: morderca w mundurze 12.09.05, 12:49 chamzbmw napisał: > kibice wyszli na ulice bo sprawa zaczela byc tuszowana Mozna wyjsc na ulice i mozna wyjsc na ulice. Oni wybrali przemoc i przez to przegrali. Na dodatek zbrukali pamiec o tym czlowieku ktory zginal. Teraz jego smierc bedzie sie kojarzyc z burdami w Mielcu. Faktycznie, straszna "przysluge" mu zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 12:51 Na wszystkich portalach opisywana jest tylko wersja podana przez policje. Czemu nikt nie napisze wersji jego koletgów którzy widzieli to z okien autobusu? Czy dobrą interwencją policji jest to że gdy widzi nadjeżdżający motor z dużą prędkością zajeżdża mu droge? i czy wiarygodne jest to że pare minut przed wypadkiem ktoś poinformował policje ze ulicą jedzie motocykliska z duzą prędkością? jeżeli on by jechał szybko to odcinek Mielec-Chorzelów pokonał by maksymalnie w ciągu minuty a wykonanie telefonu przyjęcie zgłoszenia reakcja policjantów ... nie wydaje mi się aby mielecka policja była w ciągu minuty zorganizować tyle rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 12:54 jesli ktos grzeje z taka predkoscia to nikomu nie powinno byc go szkoda bo dawno mogl zabic kogos dzieko matke z dzieckiem itd. sam widze jak te suki... jezdza po ulicach w miescie. a co do rozroby to nie potrzeba zadnych policyjnych wersji kazdy to widzial kto tam mieszka co sie dzialo. jesli ktos jest normalny to idzie do domu albo ewentualnie inaczej protestuje a nie stwarza zagrozenie dla niewinnych ludzi z dziecmi na stadionie jak to sie stalo wlasnie. KOMUNO wroc !!! i palki milicyjne tez i ZOMO Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:03 planitnyk napisał: > KOMUNO wroc !!! i palki milicyjne tez i ZOMO W sumie sam sie okresliles teraz,wiec jakakolwiek dyskusja z toba nie ma sensu.W sumie mozesz podjac prace w w/w resorcie.Srednia ilorazu inteligencji nie odbiega znacznie do tego co prezentujesz tutaj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:05 o bandytach masz pewnie lepsze zdanie hahahahahah bandziory to pewnie superinteligenci o czym gadac kraj zlodzii i bandytow byl i bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:08 Nie.Nie mam lepszego zdania. Problemem jest to ze mamy nieudolna milicje w Polsce. Tak jak napisalem.Oprocz nazwy niewiele sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:12 przekroczyłeś prędkość kiedyś swoim samochodem?? i nie uzywaj przekleństw na forum bo to sie łączy z totalnym brakiem inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:14 napisalem ze za komuny to jednak byloby lepiej i DDUUUUZO skuteczniej zalatwionje. a dzisjaj ludzie potrzebuja bezpieczenstwa kiedy masy szalikow bezmozgich laza po ulicach. a co do predkosci to kiedy przekraczam to sie licze ze mnie zl;apaia i nie uciekam jak juz mi kaza sie zatrzymac. NIE LAPIESZ ROZNICY KOLES???? Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:17 łapie ale z tego co napisłąęś kilka postów wyżej jesteś bandytą wiec jak napisali koledzy którzy stoją po twojej stronie należy cie spałować zastrzelić i do kamieniołomów jak każdego bandyte... POZDRO :) Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:21 jako bandzior i glui kibol nic innego nie mogles napisac hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 17:23 nie jestem kibicem jestem normalnym człowiekiem który chce sprawiedliwości !! Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:24 w sumie mnie nie dziwi sie sie wybielacie dzisiaj na niewinne owczatka hahahahaha trzebaby lo nie byc ciota wczoraj tylko miec swoj rozum Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 13:32 > napisali koledzy którzy stoją po twojej stronie należy cie spałować zastrzelić > i do kamieniołomów jak każdego bandyte... POZDRO :) spalowac moze, zastrzelic tez, ale jaki sens ma po tym zsylanie do kamieniolomow? btw. facet na motorze byl niebezpieczny (pamietam jak kiedys jeden bydlak pedzil samochodem ulica kolo cmentarza, bez zatrzymywania sie przy pasach). jesli bylo tak, jak stoi w artykule ("Motocyklista nie zareagował jednak na polecenia policji i z ogromną prędkością pojechał dalej."), to dodatkowo byl idiota. to, czy policjanci eskortujacy autobus zareagowali w prawidlowy sposob, jest inna sprawa (jesli tzw. kibice uwazaja, ze nie, niech wynajma adwokata i procesuja sie z policja). natomiast tzw. kibice, a raczej bandyci, faktycznie... powinni byc spalowani i zeslani do kamieniolomow. to, ze ktos (wg. tzw. kibicow policja) lamie prawo, nie jest usprawiedliwieniem do robienia tego samego. __________________________________________________________________ "Dobre, bo polskie. Chcialbym zobaczyc debila, który wymyslil to haslo..." - prof. Janusz Beksiak w dyskusji podczas krakowskiej konferencji "Mity ekonomiczne w dyskursie politycznym". Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 17:44 > jesli ktos grzeje z taka predkoscia to nikomu nie powinno byc go szkoda bo dawn > o mogl zabic kogos dzieko matke z dzieckiem itd. sam widze jak te suki... jezdz > a po ulicach w miescie. 1. nie jechał w mieście, tam nie było matek z dziećmi. Był autobus, drzewa i pole 2. czy wykroczenie jakim jest przekroczenie dozwolonej prędkości jest w Polsce zagrożone karą śmierci? 3. czy wiesz, że policji nie wolno blokować drogi w celu zatrzymania motocyklisty? Możesz powiedzieć wszystko co ci się podoba, zakrzyczeć się zapluć, zwyzywać wszystkich motocyklistów. Ale odmawiając im prawa do życia, odbierasz je też sobie. Dobrze ci radzę, nie powtarzaj tego głośno na ulicy. Wysuwając tak skrajne tezy możesz trafić na grupę, która będzie uważać że za noszenie takiej a nie innej kurtki czy teczki powinieneś dostać wp*. Fanatyzm, ślepota, znieczulica i przesądy to miecz obosieczny. Siejesz nienawiść a ona wraca do ciebie. Za przekroczenie prędkości i niezatrzymanie się do kontroli grozi wysokie kolegium, utrata prawa jazdy a ostatnio także utrata środka lokomocji. Pewnie za mało, ale też nie jest to mandat 50zł. Wkurzony policjant powinien dociekać aż znajdzie łepka i zasadzi mu taką karę, że nie będzie miał za co jeździć. Ale zablokować drogę? To oznacza wyrok śmierci. Jedni kamieniami, inni wyzwiskami a jeszcze inni pikietami czy maraszami - wszytsko jedno jak. Ale protestować będziemy. Bo jeśli to jest legalne, to życie sporej grupy ludzi w tym kraju jest zagrożone. Motocyklistów, malarzy murów, jeżdżących na gapę, nawet kogoś kto z metra wybiega. Bo się nie podoba wielmożnemu państwu a policjant nie umie utrzymać nerwów na wodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maro713 Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 13.09.05, 08:24 Nie wiem czy wiesz, ale inteligentni ludzie posiadają cos takiego, jak zdolność przewidywania. Dlatego powtają przepisy, których należy przestrzegać. Człowiek, który jedzie z prędkością 150 km/h jest, czy ci się to podoba czy nie, zagrożeniem dla innych. Nie reagując na wezwania policji sam skazał się na śmierć! Nie jest mi go żal! Nie masz zielonego pojęcia co znaczy być rodzicem, bo będąc w stanie wolnym, możesz sobie jedynie pogadać, niekoniecznie mądrze. Nie jeździsz również motocyklem, więc twoje teorie na temat prowadzenia tego pojazdu, są warte tyle, co pisane przez ciebie, nieco przeintelektualizowane - mam wrażenie, że na siłę, wypowiedzi. Z łaski swojej nie pouczaj rodziców, motocyklistów- rozsądnych, co mają robić i jak. Nie mów również co według nich jest zagrożeniem dla ich dzieci, bo rodzice mają intuicję, zaś ty jesteś tego pozbawiony. Wypisyjąc dyrdymały typu: chodzenie po schodach wystawiasz sobie świadectwo ignorancji! Niewiele wiesz również o przepisach obowiązującego prawa, bo znasz je z opowieści kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 13.09.05, 09:34 Jakby Ci to powiedzieć... podejrzewam że jesteś w takiej samej sytuacji co ja. Co do przepisów: uważam, że w miarę znam - jeżdżę samochodem. Sytuację pościgu znam z autopsji (miałem okazję się przekonać jakie to głupie). Co do intuicji rodziców: 2 dni temu widziałem rodzinę na rowerach. Dzieciak wjechał sobie przez szerokość jezdni na przeciwległy chodnik a potem wrócił jakby nigdy nic. Matka dopiero po fakcie zauważyła co zrobił i sprała mu tyłek. Gdyby kierowca jadący z naprzeciwka jechał tylko nieco szybciej - smierć na miejscu. Zawsze zwalniam przed przejściem dla pieszych gdy stoją na nich dzieci. I nie raz musiałem się jednak zatrzymać (mimo zielonego światła dla mnie) bo dziecko zdradzało ochotę wejścia mi pod koła. Mamusia zagadana przez komórkę albo z koleżanką... Z punktu widzenia mnie jako kierowcy intuicja rodziców do zapewniania bezpieczeństwa potomstwu jest wyjątkowo słabo rozwinięta albo bardzo nierówno rozprowadzona. Co do świadectwa ignorancji.. Cóż, po prostu przekonaliście mnie, że z niektorymi ludźmi się nie dyskutuje. Podając proste sytuacje chciałem uzmysłowić wam, że los na który godzicie się wobec innych, może wrócić jak bumerang i uderzyć w was. Nie chce mi się więcej tłumaczyć. Czujecie się lepiej, gdy macie rację? Lepiej byście się czuli gdyby nie było motorów? Domagajcie się ustaw które zabronią nimi jeździć. Spotkamy się w sądzie, na pikietach, załatwimy to jakoś. Strzępienie języków na forum nic nie da. Działajcie! Tylko nie dziwcie się potem reakcji. Nie dziwcie się że kontrmanifestacja wyzywa was od sfrustrowanych faszystów czy impotentów. Odpowiedz Link Zgłoś
annik Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 13.09.05, 09:50 Maro daj spokój. Toż to jakiś młodzian z niska samooceną próbuje się tutaj dowartościować. Argumentacja jak z podrzędnego talk show, brak logiki i zaprzeczanie samemu sobie. No i to wtrącanie pytań (na które zresztą sam sobie odpowiada poniżej -totalna żenada, jakieś rozdwojenie jaźni). Generalnie stek bzdur i banałów przytaczanych chaotycznie. A „przypowieść” o żyłce na schodach cudne to było… czyż to do ciebie nie przemówiło obywatelu-rodaku?? Myślę, że źródła inspiracji w jakiejś japońskiej kreskówce należałoby się doszukiwać... No ale to przynajmniej takie głupie było, że aż śmieszne. A dalej już ciężkostrawny jest no i jakiś mało bystry bo w większości po prostu ogranicza się do obrażania ludzi, głównie poprzez pomówienia… I uważajmy „bo los jak bumerang może do nas wrócic” Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 12:57 wamiz napisał: > Na wszystkich portalach opisywana jest tylko wersja podana przez policje. Czemu > nikt nie napisze wersji jego koletgów którzy widzieli to z okien autobusu? Czy > dobrą interwencją policji jest to że gdy widzi nadjeżdżający motor z dużą > prędkością zajeżdża mu droge? A czy ten motocyklista probowal hamowac? Odpowiedz Link Zgłoś
offon Re: 2 wersje, dużo świadków, kto zawinił ?? 12.09.05, 15:36 wamiz napisał: > Na wszystkich portalach opisywana jest tylko wersja podana przez policje. Czemu > nikt nie napisze wersji jego koletgów którzy widzieli to z okien autobusu? Sorry,ale jego koledzy nie są dla mnie w żadnym stopniu wiarygodnym źródłem.Każdy dostał to,na co zasłużył.Niektórzy (ci pokojowo protestujący pod komisariatem policji,toć to alterglobaliści prawie,a nie kibolskie cioty)niestety,za mało,powinni lizać rany do końca sezonu co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Maly wierszyk..POLECAM dla tych po mojej stronie! 12.09.05, 17:40 Urodził się w tramwaju,przytrzaśnięty drzwiami, mózg mu został w kasowniku,razem z biletami. Matka się otruła,ojciec się powiesił, kiedy zobaczyli co to za imbecyl Gdy miał dwa latka z łóżka spadł na głowę, w żłobku testowano na nim kije bassebolowe. W przedzkolu aby ograniczyć kontakt z innymi osobami od rana do klamki wiazano go linami. Szkolną edukację na szóstej zakończył klasie, jako kretyn stanowił tam atrakcję. Wszyscy mu mowili,że wyladuje w kiciu, on jednak znalazł sobie miejsce w życiu. Pałę mu do ręki dali,do suki wrzucili, w niebieski mundurek ubrali i na mecz dostarczyli. Tarczę w ręku trzyma,łeb ma w hełm zakuty, gdy go zobaczycie weźcie go na buty! Odpowiedz Link Zgłoś
offon Re: Maly wierszyk..POLECAM dla tych po mojej stro 12.09.05, 18:09 Fajny ten wierszyk o kibolu,ale jednego nie rozumiem... >w niebieski mundurek ubrali i na mecz dostarczyli. > Tarczę w ręku trzyma,łeb ma w hełm zakuty, Znaczy się-ten kibol zdobył na policjancie sprzęt i w takim stroju poszedł na mecz?Dobre,niezły świr-jak każdy z kiboli zresztą! Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: Maly wierszyk..POLECAM dla tych po mojej stro 12.09.05, 18:47 BRAWO ZA INTELIGENCJE KTÓREJ NIESTETY CI BRAKUJE :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
adelojda nie rozumiem was 12.09.05, 13:42 zginal czlowiek ..."debil" nie debil, ale zginal.bylo troche jego winy ale polskie prawo zabrania zatrzymywania motocyklistow za pomoca otwierania drzwi badz tez kolczatki... nie mnieli takiego prawa!! i pewnie nikomu by sie nic nie stalo!!! a policja zataja prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
yacop 500 - 700 12.09.05, 13:51 Oczywiście jest to WINA POLICJI. 500 - 700 CAŁKOWICIE TRZEŹWYCH kulturalnych KIBICÓW, którzy zebrali się na placu by rozpamiętywać śmierć NIEWINNEGO motocyklisty, jadącego z dozwoloną prędkością i nie łamiąc przepisów ruchu drogowego (prawa), myślącego o innych ludziach (zarówno współużytkowników dróg, jak i pieszych) został brutalnie ZAATAKOWANY przez policję i kierowcę autokaru. Podejrzewam, że tak maleńka grupka ludzi w niczym nie zagraża bezpieczeństwu pozostałym mieszkańcom miejscowości i przecież jest to standard na ulicach naszych miast i wsi. Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących ludzi i współczuję pozostałym ich poziomu świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Re: 500 - 700 12.09.05, 14:02 "jadącego z dozwoloną prędkością" - no właśnie chodzi o to, że on jechał bardzo szybko. I nie gadaj mi tutaj o "niewinnych, spokojnych kibicach". Gdzie ty żyjesz? 500 kiboli to dla ciebie mała grupka, która nie stanowi zagrożenia? Lecz się! Odpowiedz Link Zgłoś
logo.vlad Re: 500 - 700 12.09.05, 18:31 pether_23, chłopie, chyba ironii od aronii nie odróżniasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wamiz Re: 500 - 700 12.09.05, 18:54 czy ktoś powiedziałze jechał z dozwoloną prędkością ?? to nie chodzi o to !! chodzi o sam fakt "co zrobiła policja aby go zatrzymać" ... chyba przekroczyła troche swoje prawa ?? poczytaj kodeks dotyczący motocyklistów ... tak nie można !! Odpowiedz Link Zgłoś