muszka37 13.09.05, 11:08 wachowski, tóremu grunt pali sie pod nogami tak własnie negatywnie wpływa na rodzine Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
navaira Apel do Warszawiaków 13.09.05, 11:13 Wiemy, że Kaczor na stanowisku prezydenta Warszawy podoba się wyłącznie ludziom mieszkającym poza Warszawą. Ale proszę, nie pozbywajcie się go za pomocą wybierania go na prezydenta kraju, zaczekajcie, aż straci "pracę" po uprawomocnieniu się wyroku! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Apel do Warszawiaków 13.09.05, 12:35 navaira napisał: > Wiemy, że Kaczor na stanowisku prezydenta Warszawy podoba się wyłącznie ludziom > > mieszkającym poza Warszawą. Ale proszę, nie pozbywajcie się go za pomocą > wybierania go na prezydenta kraju, zaczekajcie, aż straci "pracę" po > uprawomocnieniu się wyroku! Jakim prawem wypowiadasz sie za wszystkich warszawiakow!! Spadaj na szczaw! Odpowiedz Link Zgłoś
uczciwypolak Re: Apel do Warszawiaków 13.09.05, 13:23 Gdyby tak warszawiaki pokazali swoje miejsce urodzenia to z warszawy bylaby wielka wioska Do warszawy po wojnie ciagnela sama zblakana spolecznosc wypedzona z ukrainy tak samo i wszystkie inne miasta zachodnie np. wroclaw tam nie mieszka zaden polak Odpowiedz Link Zgłoś
foruman głupoty wypisujesz 13.09.05, 13:37 Z ukrainy wysiedlano głównie na śląsk, z wileńszczyzny na mazury i pomorze.. Dltaego Wrocław jest stolicą Lwowiaków a Gdańsk Wilnian. Chociaż Uniwersytet Wileński osiadł zdaje się w Toruniu. Do warszawy zaciągneli sie głownie małorolni i szlachta zagrodowa z Mazowsza i Podlasia. Kolega widzę z tych co jak nie wiedzą to mówią a jak mówią to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 [...] 13.09.05, 18:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 Re: głupoty wypisujesz-posłuchaj hamora 13.09.05, 19:37 No to jak według twoich geszewciarskich kombinacji zaległo Polskę ponad 3 milionów Chamitów. Ich armia zformowana nad Oką, która w celach maskowniczych, uzurpatorsko przykrywała się nazwą Armia Kościószkowska. W niej zrzeszali się chamiccy bandyci, którzy za sobą podciągnęli pozostałą chamicką hołotę-budowniczych PRL i jego barbarzyńskich formacji. Swoją drogą, jak wasi chamscy bobaterowie znaleźli się w Efipcie? Jaki był cel ich wyprawy i czy nie natknęli się na niespodziankę. CZu Mojżesz i jego syn nie zaatakowali narodu Chanaan (zwanych póżniej Kanaan) należących do Palestyny (z Jerozolimą włącznie). A le burdel nie tylko w działaniu, ale i w rozumowaniu. Poprawcie chociaż to. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Re: Apel do Warszawiaków 13.09.05, 14:05 A we Lwowie to nib nie byli Polacy wypędzeni? Weź powtóż na ochotnika historię od podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
oliver_cook MĄDRY WDEPNĄŁ ..ale WYCOFAŁ SIĘ BY NIE BYŁO SMRODU 13.09.05, 14:54 Kaczyński to bardzo mądry facet ! zostawił g... aby nie śmierdziało. Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Re: MĄDRY WDEPNĄŁ ..ale WYCOFAŁ SIĘ BY NIE BYŁO S 13.09.05, 15:02 Madry jak madry, widzi ze musi cos koniecznie zrobic zeby zdobyc przychylnosc wyborcow to zaczyna przepraszac innych zeby na litosc brac ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-gorny Re: MĄDRY WDEPNĄŁ ..ale WYCOFAŁ SIĘ BY NIE BYŁO S 13.09.05, 16:37 bolek na zlecenie bolszewickiej komuny swini polskim kandydatom jak moze !!! Inteligenty Kaczynski omija kolejna smierdzaca kupe czerwonki ! Odpowiedz Link Zgłoś
mietek_ubol Re: MĄDRY WDEPNĄŁ ..ale WYCOFAŁ SIĘ BY NIE BYŁO S 13.09.05, 19:19 jerzy-gorny napisał: > bolek na zlecenie bolszewickiej komuny > swini polskim kandydatom jak moze !!! > > Inteligenty Kaczynski omija > kolejna smierdzaca kupe czerwonki ! bolek to smierdzaca krowia mina komuny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Apel do Warszawiaków 13.09.05, 20:19 To że W-wa jest największą wsią w Polsce nie ulega wątpliwości.... ale to że W-wie nie mieszkają Polacy to wierutna bzdura...mieszkają mazowszanie,podlasianie,lubliniacy,rzeszowiacy..ale to nie są Polacy pewnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona bezrobocie w Warszawie rośnie 13.09.05, 14:04 inwestycje bardzo się zmniejszyły, wiele inwestycji wstrzymano, natomist w urzedzie wzrosło zatrudnienie i koszt roczny utrzymania urzedu o 20%. No i jak tu cieszyć się z władzy Kaczyńskiego? No fajnie, że chociaż przeprosił Wałęsę, bo Wałęsa nigdy z premedytacją na szkodę Polski nie działał, a wieleokrotnie z premedytacja działał na korzyść Polski i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
esokx [...] 13.09.05, 14:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Apel do Warszawiaków 13.09.05, 15:39 "Wiemy, że Kaczor na stanowisku prezydenta Warszawy podoba się wyłącznie ludziom mieszkającym poza Warszawą". hm, jak wszystko wiesz, czy tam wiecie - to rządź/cie Warszawą i Polską, pewnie nawet wybory i sondaże ci są do niczego niepotrzebne, bo wiesz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
cassius-clay Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 11:17 No prosze. Kaczynski przeprasza? Zaprawde, wyrok i kampania wyborcza cuda czynia :D Odpowiedz Link Zgłoś
andrea001 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 12:08 Przeprosił ale dopiero jak go Wałęsa mocno przycisnął - i zrobił to nie przez poszanowanie dla prawa ale po to by uniknąć skandalu w gorącym przedwyborczym okresie i wysokich kosztów na jakie byłby narażony gdyby Wałęsa sam opublikował przeprosiny. Dzięki za takie "prawo i sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 14:44 Te przeprosiny to najlepszy dowód,że Kaczor gada głupoty.Póżniejsze oddanie sprawy do sądu powoduje,że musi je odwołać i przepraszać.CIekawe czy przeprosi za "spieprzaj dziadu"?.No czy tak mówi do swojej mamusi "spieprzaj dziadówo". Odpowiedz Link Zgłoś
lisle W KONCU PRAWNIK KTORY LEJE NA PRAWO ULEGL ! 13.09.05, 11:18 ale wstyd i takie cos chce byc preziem ?????? LUDZIE OTWORZCIE OCZY ! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Liesle, opamietaj sie 13.09.05, 12:36 lisle napisał: > ale wstyd i takie cos chce byc preziem ?????? LUDZIE OTWORZCIE OCZY ! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Dlaczego LW nie wytacza procesów tym, którzy... 13.09.05, 11:20 ... nazywają go agentem SB? Czego się boi? Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Dlaczego LW nie wytacza procesów tym, którzy. 13.09.05, 11:32 a dlaczego chcesz mu mowic komu ma wytaczac procesy i za co? dziwna proba obrony splamionej kaczki krzyczac ze 'innych to walesa nie sciga' Odpowiedz Link Zgłoś
galba Widzisz rzeczy, których nie ma 13.09.05, 11:41 To nie jest obrona Kaczki - to pytanie "czego LW się boi". Retoryczne zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Widzisz rzeczy, których nie ma 13.09.05, 11:47 ok ale jaki o ma zwiazek z tematem notki (oprocz otwierania nowego frontu na ktorym uwazasz ze mozna dokopac walesie?) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Widzisz rzeczy, których nie ma 13.09.05, 11:54 eexmd2 napisał: > ok ale jaki o ma zwiazek z tematem notki (oprocz otwierania nowego frontu na > ktorym uwazasz ze mozna dokopac walesie?) Ano taki, że Kaczyński z pewnością mówił o przestępstwach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Widzisz rzeczy, których nie ma 13.09.05, 12:01 'piosenki nie slyszalem bo spalem ale sie chetnie wypowiem' kaczynski Z PEWNOSCIA mowil o przestwach politycznych:) i dlatego chcecie mowic walesie kogo ma pozywac?:) --------- slepy fanatyzm nie zastapi argumentow ja (mozecie mnie cytowac) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Po prostu:pieniacz i krętacz(Kaczor,oczywista):)Na 13.09.05, 11:29 prezydenta? I po tych wspaniałych dokonaniach w Wawie? Nawet taką zapyziałą mieściną nie umie rządzić...A w życiu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Po prostu:pieniacz i krętacz(Kaczor,oczywista 13.09.05, 12:41 zyks napisał: > prezydenta? I po tych wspaniałych dokonaniach w Wawie? Nawet taką zapyziałą > mieściną nie umie rządzić...A w życiu !!! Paru juz tak mowilo, no i jak skonczyli? Hitlerek nawial a Dzierzynskiemu osobiscie glowe ucinalem... na Placu... NIE jestes chyba warszawiakiem skoro tak sie o Warszawie wyrazasz? No to spieprzaj! dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa.... 13.09.05, 11:30 "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa jest zamknięta, później okazało się, że Lech Wałęsa - niezależnie od tej ugody - żąda wykonania wyroku" zawsze nmie umie rozbawic do lez ten gorniczek fajnie wygladal wczoraj w wiadomosciach w kopalni Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 zada wykonania wyroku 13.09.05, 11:33 no co za lobuz doprawdy, zada wykonania wyroku, alez swinia z niego Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Teraz kolej na pocałunek śmierci Wałęsy 13.09.05, 11:33 ...na policzku Kaczora, czyli poparcie Wałęsy dla kandydata Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa. 13.09.05, 11:36 eexmd2 napisał: > zawsze nmie umie rozbawic do lez ten gorniczek > fajnie wygladal wczoraj w wiadomosciach w kopalni Zgadzam sie, ale dla mnie przebrany za szostego czlonka Village People na przodku nie wygladal zbyt przekonujco...jesli teraz ja moge o cos prosic ( a mam prawa wyborcze i jestem mieszkanka Warszawy) to poprosze, zeby dla mnie jako dla potencjalnego wyborcy naciagnal na siebie czarny lateks:D albo przynajmniej przebral sie za Drug Queen. Wtedy odddam na niego swoj glos; ) slowo humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
cassius-clay Re: "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa. 13.09.05, 11:44 Ja sobie to tak wyobrażam: A. Lepper w luźnych spodniach, modnym t-shircie, obwieszony łańcuchami i okraszony brązową opalenizną (naturalną, oszywiście) rapuje o tym, jak źle i ponuro jest na polskim blokowisku, ziomale :) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa. 13.09.05, 11:51 cassius-clay napisał: > Ja sobie to tak wyobrażam: A. Lepper w luźnych spodniach, modnym t-shircie, > obwieszony łańcuchami i okraszony brązową opalenizną (naturalną, oszywiście) > rapuje o tym, jak źle i ponuro jest na polskim blokowisku, ziomale :) :D a Kaczor Kaczuszki z bratem w duecie: )) trudno, moja strata, moze byc z playbacku; )) Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa. 13.09.05, 11:53 ja bym wolal zobaczyc kaczki w kaskach na czele pokojowej demonstarcji gornikow w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa. 13.09.05, 12:06 eexmd2 napisał: > ja bym wolal zobaczyc kaczki w kaskach na czele pokojowej demonstarcji gornikow > > w warszawie Dokladnie tak samo realne jak to przebierze sie za Drug Queen. Juz nam pokazal, jaki z niego szeryf jak gornicy demolowali Warszawe. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool PIESKI PRZYSZLY W SUKURS? 13.09.05, 12:43 bio.mum napisała: > eexmd2 napisał: > > zawsze nmie umie rozbawic do lez ten gorniczek > > fajnie wygladal wczoraj w wiadomosciach w kopalni > > > Zgadzam sie, ale dla mnie przebrany za szostego czlonka Village People na > przodku nie wygladal zbyt przekonujco...jesli teraz ja moge o cos prosic ( a > mam prawa wyborcze i jestem mieszkanka Warszawy) to poprosze, zeby dla mnie > jako dla potencjalnego wyborcy naciagnal na siebie czarny lateks:D albo > przynajmniej przebral sie za Drug Queen. Wtedy odddam na niego swoj glos; ) > slowo humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PIESKI PRZYSZLY W SUKURS? 13.09.05, 12:50 za 10 minut trzynasta yabool! zaraz sklep otwieraja; )) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa. 13.09.05, 12:42 eexmd2 napisał: > "Przeprosiłem go, wydawało mi się, że sprawa jest zamknięta, później okazało > się, że Lech Wałęsa - niezależnie od tej ugody - żąda wykonania wyroku" > > zawsze nmie umie rozbawic do lez ten gorniczek > fajnie wygladal wczoraj w wiadomosciach w kopalni Smiech to zdrowie, mioze nie trzeba bedzie NFZ, wystarczy pokazac na ekranie Lecha ! Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Wałęsa zarozumiały do granic bólu 13.09.05, 11:45 " prawdopodobnie bym go popierał " w wyborach jak on śmie coś takiego powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Wałęsa zarozumiały do granic bólu 13.09.05, 14:54 x-y-z napisała: > " prawdopodobnie bym go popierał " w wyborach > > jak on śmie coś takiego powiedzieć > xyz , a dlaczego ma nie powiedziec? To przez lata byla jedna liga! A ze czasami strzelano sobie bramki samobojcze, to sie zdarza w nawet najlepszej druzynie.Powazniej rzecz ujmujac ,sadze, ze proby (tak powszechne) dyskredytacji Lecha Walesy sa zwykla nikczemnoscia, glupota tych ,ktorzy "pastwia" sie nad bohaterem Sierpnia 80 . Walesa , nie jest czlowiekiem bez skazy , bo jest tylko czlowiekiem, w dodatku ze spolecznych "dolow" , zadnym tam intelektualista ,ale to On , nie kto inny ,byl naturalnym przywodca "Solidarnosci " Sierpnia 80. Byl zwornikiem sil Solidarnosci i po stanie wojennym.Bo "Solidarnosc" roku 1989 ,to juz byl cien cien Solidarnosci Sierpnia 80.Lech Walesa ,mimo czynionych mu zarzutow , w tym najciezszych , wiosna 1989 roku wykazal sie instynktem zwierzecia politycznego.Nie odrzucil oferty "okraglego stolu".Grzesza naiwnoscia ci wszyscy ktorzy sadza,ze i bez "okraglego stolu" siegneli by po wladze. Do zmian pewno by i doszlo ,ale i pozniej , i jak sadze w gorszych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
julita28 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 11:52 Dziwne rozumowanie Wałęsy: nie poparł pana Kaczyńskiego bo nie przeprosił, natomiast z Kwachem się zbratał tak, że nawet na imieniny go zaprosił. Mentalność "chłopskiej zaciętości", jaką ma większość Polaków, podparta kłamstwem, fałszem i obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
twt1 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 13:26 albo chrześcijańska postawa - miłość bliźniego. Otwórzcie oczy - zdecydowanie przyjemniej żyć bez nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 tonący brzytwy sie chwyta 13.09.05, 12:08 co to sie nie robi dla poprawy swojego wizerunku, ale to już nic nie pomoże... nawet pomazanie sie pyłem węglowym w kopalni... eeech to życie! Odpowiedz Link Zgłoś
czlonek_sojuszu No to teraz niech przeproszą Wachowskiego... 13.09.05, 12:35 Ciekawe, że ci goście się w ogóle nie uczą na swoich błędach. A to kogoś nazwą przestępcą, a to zwyzywają na ulicy... Gdyby Lech został prezydentem a Jarosław premoierem, to tak by prowadzili politykę zagraniczną i przyciągali zagranicznych inwestorów ? Nie chcesz zbudować fabryki w Polsce ? To spieprzaj, dziadu... Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Tyg. "Solidarność" daje Kaczce tytuł czł. r. 2004 13.09.05, 12:41 wiadomosci.onet.pl/1209014,2677,kioskart.html Dobre :D Jeżeli wg. Redakcji Tygodnika "Solidarność" tak ma wyglądać sprawne ( i z sukcesem) rządzenie miastem to ja dziękuję za takie rządy i taką "Solidarność" Jeżeli największym suckesem jest stworzenie Muzeum Powstania Warszawskiego i organizacja obchodów 60. rocznicy Powstania Warszawskiego to ludzie którzy tak sądza nie powinni być przy władzy. Naprawdę Warszawa potrzebuje instotniejszych inwestycji np. w infrastrukturę, w turystykę, w oświatę niż budowa jednego Muzeum (którego dyrektor startuje z Listy PiS) i ogranizacja jednej dorbze zorganizowanej uroczystości w ciągu 4 lat. I to jest zerwanie z Układem Warszawskim (i zastąpienie go swoim). Komlpetne dno i brak zrozumienia sprawy ze strony red. Teresy Kuczyńskiej. No ale peany na rzecz "swojego" kandydata to można jej PiSać (nawet jeżeli nie mają nic wspólnego z rzeczywistością) Natomiast jak lewica wychwala siebie to jest to "be" Polityka Kalego wiecznie żywa :D Odpowiedz Link Zgłoś
agni1 Re: Tyg. "Solidarność" daje Kaczce tytuł czł. r. 13.09.05, 16:30 Naprawdę myślisz, że w kilka lat można dokonać cudów po tym bagnie, które zostawił Piskorski z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Re: Tyg. "Solidarność" daje Kaczce tytuł czł. r. 13.09.05, 18:57 A ty naprawdę myślisz, że Kaczor odpolityczni struktury państwoe, zlikwiduje układy i poradzi sobie z innymi jeszcze problemami? Przyjedź do Warszawy to zobaczysz jak Kaczka sprawuje swoje rządy. Jeżli ponadto uwarzasz, że przez 4 lata utworzenie jednego muzeum i zorganizowanie jednych - pokazowych - obchodów (bo to temat chodliwy) to gratuluję Tobie takiego postrzegania rządzenia stolicą. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Wachowski za kratki 13.09.05, 12:49 Nie mogę się doczekać, kiedy ten przestępca (tak przestępca!)Wachowski trafi do więzienia. Przecież ten facet wypuścił Słowika, handlował narkotykami, oraz brał udział w mafii paliwowej, będąc najbliższym współpracownikiem Wałęsy. Właśnie dlatego, by wreszcie tacy ludzie wylądowali tam, gdzie ich miejsce będę głosował na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Z cala pewnoscia Wachowski jest przestepca 13.09.05, 13:55 Tylko nie mial jeszcze sprawy karnej.W jego rekach pozostawaly ulaskawienia.Za Slowika musial skasowac z milion baksow.Za innych mniej znanych tez sobie nie zalowal.Od czasu bycia kapciowym nie pracuje zawodowo,ale stale widac go w najdrozszych restauracjach,jezdzi bardzo drogim samochodem,ma sie po prostu bardzo dobrze.A minelo juz 8 lat.I nadal kasa jest... Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot Trzesawisko 13.09.05, 13:00 Przepraszam,ze pytam,a da sie kiedykolwiek osuszyc to bagno,zwane III RP. Mysle tu oczywiscie o naszej wspanialej "ELYCIE"??? Pozdrawiam madrych i rozsadnych rodakow i chyle czola przed wasza cierpliwoscia. Ps.A w Hameryce prezio w ostatnich podrygach probuje oblaskawic Arniego. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Koniunkturalne przeprosiny 13.09.05, 14:07 Prezydent powinien być osobą odpowiedzialną i umiejącą godzić a nie oskarżać,szczuć,obwiniać i to bezpodstawnie.Jeżeli to są jedyne walory Kaczyńskiego to trudno się dziwić,że liczba wyborców topnieje i koniunkuturalne przeprosiny w kampanii wyborczej niewiele tu zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Następny doktor prawa... 13.09.05, 14:17 który tym razem nie umie zawrzeć skutecznej ugody pozasądowej i daje się wykiwać elektrykowi. Po wygranej Tuska Kaczyński i Cimoszewicz powinni się wpisać na listę adwokatów i wspólnie otworzyć kancelarię "Głupi, głupszy i partnerzy". Udzielali by porad w sprawach o zniesławienie, a Cimoszewicz skoro mu tak świetnie na giełdzie szło mógłby dodatkowo doradztwo inwestycyjne prowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 a Tusk co zrobił z powszechną prywatyzacją NFI? 13.09.05, 14:43 oszukal narod na czele ze swoim przydupasem z KLD/kongres liberalno demokrat. co zrobili z majatkiem ogolnonarodowym po PRL?rozkradli dajac min.cwaniakom z NFI w zarzadzanie.Tusk to takze oszust,bo wzial kase ponad 7,6 miliona na PO jako zwrot kampanii a reklamach klamie ze nie bierze kasy.a za chwile lyknie kilkadziesiat milionow zlotych+zwrot kosztow kampanii.Tusk to takze oszust,bo ubolewa nad nedzna odprawa wlasnej matki,a sam wzial jako nierob czyli wicemarszalek senatu i sejmu w ciagu ostatnich osmiu lat 2,2 miliona zlotych. Tusk to oszust bo obiecal jak byl w KLD milion nowych miejsc pracy i ich nie stworzyl.Tusk to oszust,bo w 1991/92 byl przeciwny lustracji i spiskowal z SLD by obalic rzad Olszewskiego.Tusk "czlowiek z zasadami"? a co robil w "S"? Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: a Tusk co zrobił z powszechną prywatyzacją NF 13.09.05, 15:08 Co robił w "S"-był aa. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 14:33 Lech Kaczynski nie jest moim idolem.Nie jest tez "moim" kandydatem na Prezydenta RP.Wielokrotnie zarzucalem mu na tym forum lekcewazenie prawa (ludzi takze ;warte przypomnienia slowa: "spieprzaj dziadu"). Bylbym jednak wobec siebie nieuczciwy ,gdybym powiedzial ,ze Lech Kaczynski jest koniunkturalista.Co prawda wyraznie w nim sie ujawnia metalnosc "bolszewickiego bojca" ( a tego typu idealisci sa osobnikami szczegolnie niebezpiecznymi dla spoleczenstwa),lecz jego dzialania zdaja sie pozostawac w zgodzie ze slowami.I choc to zly kandydat na Prezydenta RP ( typ "duce" o wcale nie blyskotliwych zaletach intelektu , negatywny "utopista" , niezdolny do realistycznej refleksji nad Polska i jej miejscem w Europie i swiecie ,pozbawiony niezbednej intuicji i idacego z nia w parze pragmatyzmu) to z pewnoscia nie jest jak Donald Tusk iluzjonista-kuglarzem,ktory mami ten Narod oczekiwanymi zakleciami.Jesli Tusk jest dla mnie geszefciarzem , nawet swoistym szulerem ( w zwiazku z wredna intryga uknuta przez jego zacieznych janczarow-Miodowicz,Brochwicz), to Kaczynski rysuje sie czlowiekiem silnej wiary w to co prezentuje.Obecne ,oficjalne przeprosiny Lecha Walesy przez Lecha Kaczynskiego wpisuja sie w poprawe wizerunku tego ostatniego (byle byly szczere i nie wywolywaly w Kaczynskim zgrzytu zebow oraz ukrytego zlorzeczenia).Wszak pacta sunt servanda. Od tej zasady wazniejsze jest jednak byc Czlowiekiem ( bo wszystkim innym, takze prezydentem,tylko sie bywa). Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 A kiedy TW Bolek przeprosi Polakow 13.09.05, 14:37 za mariaz z komunistycznymi mordercami. Zamiast przepraszac woli pic z preziem tak jak kiedys Michnik z mordercami i katami narodu polskiego. Zamiast tego bierze udzial w uroczystosciach ktore prowadza znani i szanowani opozycjonisci jak Komuszewicz i Pastusiak. Wstyd i hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: A kiedy TW Bolek przeprosi Polakow 13.09.05, 15:15 otrzyj usta bo ci jad nienawisci zasechl w kacikach -------- slepy fanatyzm nie zastapi argumentow ja (mozecie mnie cytowac) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: A kiedy TW Bolek przeprosi Polakow 13.09.05, 16:12 eexmd2 napisał: > otrzyj usta bo ci jad nienawisci zasechl w kacikach----- > slepy fanatyzm nie zastapi argumentow > ja (mozecie mnie cytowac) Tylko się nie udław tym swoim jadem miłości Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: A kiedy TW Bolek przeprosi Polakow 13.09.05, 16:47 ani go kocham ani jadem w niego nie pluje ale widze ze jestes tak obiektywny jak kolega powyzej ew. bursztynowy pralat jankowski Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: A kiedy TW Bolek przeprosi Polakow 13.09.05, 16:55 eexmd2 napisał: >ani go kocham ani jadem w niego nie plujeale widze ze jestes tak obiektywny jak kolega powyzej ew. bursztynowy pralat jankowski Ten jadowity bełkot o nienawiści to rozpowszechniają Michnikiści. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 16:16 Przestępca to ten, który popełnił przestępstwo, a nie ten który otrzymał wyrok, to chyba jest logiczne jak pomroczność jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 16:51 powiedz slepy fanatyku ktoz ma w takim razie w kaczym panstwie stwierdzac kto popelnil przestepstwo jesli nie sady? rady komisarzy ludowych? czy twoj wodz osobiscie (kimkolwiek on by byl- kaczor, lepper czy giertych)? a moze ty z tesciowa? po to sa sady zeby byly ostateczna instancja i zeby bronic ludzi np przed linczem i pomowieniami jakkolwiek by owe sady nieskuteczne w polsce byly --------- slepy fanatyzm nie zastapi argumentow ja (mozecie mnie cytowac) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:05 eexmd2 napisał: > powiedz slepy fanatyku ktoz ma w takim razie w kaczym panstwie stwierdzac kto > popelnil przestepstwo jesli nie sady? > rady komisarzy ludowych? > czy twoj wodz osobiscie (kimkolwiek on by byl- kaczor, lepper czy giertych)? > a moze ty z tesciowa? > po to sa sady zeby byly ostateczna instancja i zeby bronic ludzi np przed > linczem i pomowieniami > jakkolwiek by owe sady nieskuteczne w polsce byl Za trudne dziecino? Otórz czyn się liczy a nie jakiś bełkot Michniczy o ludziach honoru. Aby być człowiekiem honoru to trzeba nim być, a nie być nazwanym przez Michnika? Wątpię abyś to zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:12 zaprawde z fanatykami dyskusji nie ma sprobuj na temat a nie wtarcac ni z gruchy ni z pietruchy wstawki o michniku i ludziach honoru nie wiem czy jeszcze pamietasz ale naprawde to nie byl temat watku widze ze masz fobie michnikowa wszedzie widzisz michnika sprawdzales w lodowce? btw: ja go zbytnio nie lubie i czesto nie zgadzam sie z nim ale widze ze dla ludzi widzacy swiat na czrno-bialo to poza mozliwoscia pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:17 eexmd2 napisał: > zaprawde z fanatykami dyskusji nie m > sprobuj na temat a nie wtarcac ni z gruchy ni z pietruchy wstawki o michniku i > ludziach honoru > nie wiem czy jeszcze pamietasz ale naprawde to nie byl temat watku > widze ze masz fobie michnikowa > wszedzie widzisz michnika > sprawdzales w lodowce? > btw: ja go zbytnio nie lubie i czesto nie zgadzam sie z nim ale widze ze dla > ludzi widzacy swiat na czrno-bialo to poza mozliwoscia pojecia Wiedziałem, że nie zrozumiesz. Jeszcze raz: z przestępcami jest tak jak z ludźmi honoru, albo nimi są albo nie niezależnie od tego co powie sąd i co powie Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:22 no i jak grochem o sciane... co ma do tego michnik? czy to czasem nie spisek michnikow-masonistyczno-cyklistyczny? ostrzez narod jesli masz dowody Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:23 eexmd2 napisał: > no i jak grochem o sciane... > co ma do tego michnik? > czy to czasem nie spisek michnikow-masonistyczno-cyklistyczny? > ostrzez narod jesli masz dowody > Karetka już jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:15 btw a propos 'czynu co sie liczy' jakiez to czyny walesie zarzucasz bojowniku 5 brygady? (za stefanem niesiolowskim) konkretnie i najlepiej z dowodami jesli umiesz a jak nie umiesz to wracaj do piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:28 eexmd2 napisał: > btw a propos 'czynu co sie liczy'jakiez to czyny walesie zarzucasz bojowniku 5 brygady? (za stefanem niesiolowskim)konkretnie i najlepiej z dowodami jesli umiesz > a jak nie umiesz to wracaj do piaskownicy Jesteś za młody na dowody bawisz się w piaskownicy i nie golisz jeszcze brody a może chodzisz w spódnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:31 dyskusja na poziomie twoim kolego btw: daj znac jak bedzie pora na dowody albo jak jakiesz znajdziesz ok? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 16:33 Myślę, że niepotrzebnie przepraszał, bo przestępcą nie zostaje się w sądzie jak sugeruje sąd, chyba że chodzi o sędziego vide Stefan Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 16:54 zgodnie z twoja logika nazwalbym cie przestepca a ty teraz udowodnij ze nim nie jestes nie odwolujac sie do sadow (zakladam ze wyroku skazujacego nie masz) twoje IQ moze byc pewna okolicznoscia lagodzaca -------- slepy fanatyzm nie zastapi argumentow ja (mozecie mnie cytowac) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:01 eexmd2 napisał: > zgodnie z twoja logika nazwalbym cie przestepca a ty teraz udowodnij ze nim nie jestes nie odwolujac sie do sadow (zakladam ze wyroku skazujacego nie masz) > twoje IQ moze byc pewna okolicznoscia lagodzaca > slepy fanatyzm nie zastapi argumentow > ja (mozecie mnie cytowac) Z ty twoim IQ to coś jest nie wporządku. Przestępcą jest ten kto popełnił przestępstwo, a nie tem którego jakiś fanatyczny pajac nazywa przestępcą, lub jakiś spolegliwy sędzia nazywa pomrocznym jśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:09 widzisz jak nie lapiesz najwazniejszego punktu problemu biedaku oczywiscie ze przestepca jest ten kto poplnil przestepstwo niestety na tym nieudanym swiecie wiekszosc ludzi nie potrafi czytac w myslach i stwierdzic czy dany blizni jakies przestepstwo popelnil dlatego, aby uchronic sie przed pomowieniami i bepodstawnym oskarzeniami, powolano do zycia SADY, ktore bedac w zamysle uczciwe i bezstronne, maja instrumenty aby to stwierdzic oczywiscie rozwiazanie to nie jest idealne, ale jest najlepsze sposrod wszystkich kiepskich mozliwych dlatego nikt (nawet twoj wodz, pralat i twoja tesciowa) nie powinien sie stawiac ponad sadami bo to tylko na zle wychodzi (vide historia i wszelkiej masci rezimy od prawa do lewa) sprobowalem ci wyjasnic najprosciej jak sie dalo jesli nie zalapales sprobuj przeczytac jeszcze raz prosze za 5 min -------- slepy fanatyzm nie zastapi argumentow ja (mozecie mnie cytowac) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:22 eexmd2 napisał: > widzisz jak nie lapiesz najwazniejszego punktu problemu biedaku > oczywiscie ze przestepca jest ten kto poplnil przestepstwo > niestety na tym nieudanym swiecie wiekszosc ludzi nie potrafi czytac w myslach > i stwierdzic czy dany blizni jakies przestepstwo popelnil > dlatego, aby uchronic sie przed pomowieniami i bepodstawnym oskarzeniami, > powolano do zycia SADY, ktore bedac w zamysle uczciwe i bezstronne, maja > instrumenty aby to stwierdzic oczywiscie rozwiazanie to nie jest idealne, ale jest najlepsze sposrod wszystkich kiepskich mozliwych > dlatego nikt (nawet twoj wodz, pralat i twoja tesciowa) nie powinien sie > stawiac ponad sadami bo to tylko na zle wychodzi (vide historia i wszelkiej > masci rezimy od prawa do lewa) > sprobowalem ci wyjasnic najprosciej jak sie dalo > jesli nie zalapales sprobuj przeczytac jeszcze raz prosze za 5 min Sądy orzekają o winie i wymierzają karę przestępcy, ale nie czynią nikogo przestępcą. Wiem, że i tak nie zrozumiesz tego bo jesteś lebiegą. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:30 no coz z wyjatkiem tego ze umiesz ludzi obrazac nie potrafisz nic a juz najmniej dyskutowac i czytac ze zrozumieniem > > widzisz jak nie lapiesz najwazniejszego punktu problemu biedaku > > oczywiscie ze przestepca jest ten kto poplnil przestepstwo Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 16:54 dzis Walesa mowi - \Prawdopodobnie miałbym inne spojrzenie na Kaczyńskiego, on jest bliższy mi w +Solidarności+, wiele rzeczy zrobiliśmy razem i prawdopodobnie bym go popierał" - powiedział b. prezydent.\ a niedawno o Kaczynskim mial tyle do powiezenia , ze widywal go w siedzibie Solidarnosci jak sie petal po korytarzach beeeeeee Walesa......i ponoc ty jestes mezem stanu.... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Lech Kaczyński przeprosił Wałęsę 13.09.05, 17:22 A ja mam ubaw, bo jeden pajac musial przeprosic drugiego pajaca. Czyli, przekrecajac nieco stare przyslowie, powiedziec mozna, ze wart Pac Paca! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Brawo panie Kaczyński !!! - masz mój głos ! 13.09.05, 17:20 Dawno trzeba było to zrobić ... ale lepiej pózno niz wcale . Odpowiedz Link Zgłoś
pianola2 Gadajta co chceta 13.09.05, 17:55 Nie wnikajać w problem: kwestie polityczno-wyborcze a Kaczor, muszę jednak zauważyć, że gdy chodzi o prezydenturę warszawską to Kaczor sie sprawdził. Mieszkam w Wawie od zawsze i teraz po raz pierwszy mam to odczucie, że miasto ma gospodarza. Trudne miasto, jeszcze trudniejsze problemy, widać że są rozwiązywane. Nawet gdy chodzi o - z pozoru - drobiazgi. Widać na codzień ekipy sprzątaczy, pielęgnacje parków, bardzo dobrą komunikację miejską. Co do koronnego argumentu przeciwników Kaczora o inwestycjach (że spowolnione), to przynajmniej mamy pewność, że podjęte mają ręce i nogi. Że wydana kasa ma uzasadnienie. Że żadne chachmęty nie doją budżetu miasta. Lewe przetargi, złodzieje.. z tym chyba koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 No to czas na drugą chamicką solidarność. 13.09.05, 19:17 Lista Widsteina będzie przewodnikiem kompletowania amatorów wyprawy po złote runo. Aj waj, szykuje się niezły geszeft, a nie gezerat. Bynajmniej dla swoich hamorów. Odpowiedz Link Zgłoś