Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka: protest partii

• pueblo1957 Re:MEMENTO 21.09.05, 01:01
      Za Bug wygnali sowieci
      strzelali do ciebie szwabi
      walczyłeś z agenturą
      a Tusk cię ograbi !

po wsi zostały zgliszcza
      nikt o nią nie zapyta
      ciebie znowu z domu
      pod most rzuci Rokita !

Ty wierz i idź do urny
      Oni głoszą reformy
      powiedzą żeś był durny
      jak zmienią szyld Platformy
    • macarthur mam nadzieje ze po przejeciu wladzy przez prawice 21.09.05, 01:02
      jej glownym celem nie stanie sie rozliczanie powojennej przeszlosci jak to
      deklaruje Kaczynski i Lepper
      • zdzisbis Re: mam nadzieje ze po przejeciu wladzy przez pra 21.09.05, 01:14
        Po co tenrejwach w "summie" jak ogłosił główny ojciec kraju Rydzyk to ma być
        z "bratkami" po bożemu i nie ma co się obawiać bezbożników z PO
        Ktoś w sieci przedstawił nowe przykazanie PiS-u przepraszam tego kogoś że
        zacytuje gwoli świadomości ludu czyli robaczkom o.Rydzyka i dziadom nowego
        odnowionego moralnie państwa polskiego
        "IV RzeczPiSpolita

W imię Jarosława i Lecha Kaczyńskiego:
        Art. 1. IV Rzeczpospolita Polska jest nowoczesnym państwem zamordystycznym.
        Art. 2. Za mordę trzymają Jarosław i Lech Kaczyńscy.
        Art. 3. IV Rzeczpospolita Polska gwarantuje nienaruszalność życia ludzkiego
        od stosunku aż do naturalnej śmierci.
        Art. 4. Kara zasadniczą za wszystko jest kara śmierci. Kara śmierci jest karą
        śmierci naturalnej.
        Art. 5. Wymiar sprawiedliwości sprawuje gensprokurator Ziober i sędzia
        Kryże. Sędzia Kryże twarz ma surową. Sędzia Kryże podlega tylko
        opinii publicznej. Opinia publiczna oraz szwagier opinii publicznej są zawsze
        niewinni.
        Wspomaga ich super spec od służb tajnych Wodnyczłowiek /o ile można kreaturę
        nazwać człowiekiem/
        Art. 6 Ministrem Spraw Wewnętrznych jest Lu Dorn ten załatwi praktycznie
        wszystkich jak zamknie rodziców czyli dorosłych to kibice zostaną zgarnięci w
        autokarach i pociągach 17 km od stadionów /wg Dorna to zasięg rzutu kamieniem/
        bo będą głodni to i nie mogą stawiać oporu
        Art. 7. Ekspertem jest doktor Janusz Kochanowski. Kiedy kara śmierci nie jest
        wymierzana doktor Janusz Kochanowski twarz ma zbolałą.
        Art. 8. Fundacją jest Fundacja Ius et Lex. Pozostałe fundacje są zabronione.
        Art. 9. Głosem opinii publicznej jest Zofia Bigos, góralka. Telewizją jest
        Pospieszalski. Pospieszalskim jest Jan. I jego Ojciec Dworak
        Art. 10. Demagogiem pogodnym jest Michał Kamiński nawet pomalowany areozolem
        nie traci humoru a nawet mu przybyło za branie euro w Brukseli. Demagogiem
        ponurym jest
        Mariusz Kamiński. Demagogiem rotacyjnym jest Kurski. Kurskim jest Jacek.
        Art. 10. Prokuratorem jest Zbigniew Ziober jest zawsze
        Pozytywny ostatnio opracował słownik polsko-prawniczy z którego jasno i
        wyraźnie że przestępcą nie jest ten który ma wyrok a ten na którego wskaże PiS
        natomiast skazany wielokrotnie wyrokiem sądowym członek PiS.jest cacy
        Art. 11. W razie wątpliwości zobacz art. art. 1-10."
        Brak zapisu o Ujazdowskim którego nawet AWS wykopała za rozdawnictwo pieniędzy
        podatników
        OTO POLSKA WŁAŚNIE
    • galt Zadanie rzekomej "rownosci" - to bzdura nie demokr 21.09.05, 05:57
      Dlaczego?
      Poparcie ludzi wyrazane w opiniach spolecznych i przez organizacje spoelczne
      jest czesto wyrazem glebokiej weryfiakcji kandydatow i rozpoznania ich
      osiagniec i programow politycznych. Jezeli jakas partia to tego mometu nie
      zarobila takiego poparcia to oddawanie im rownego czasu w debacie byloby
      wlasnie nierowna i nieasluzona szansa na wykorzystanie sily mediow na
      odrowcenie szczesia. Powiezmy gdyby jakis politykier powedzial zart, z ktorego
      cala Polaska mialaby ubaw jego moement polpolarnosci moglby przewazyc ponad
      jego talent i zaufanie polityczne.

Media to niebezpieczna i bardzo mocna maszyna. W zadnym wypadku marginalni
      kandydaci nie powinni miec "rownego" udzialu do mediow w tej fazie wyborow.
      Wczesniej - tak. Teraz rowny udzial bylby wlasnie niesprawiedliwy, z punktu
      widzenia demokracji, niebezpieczy i krzywdzacy.
      W zadnej dojrzalej demokracji przegrywajacy kandydaci nie dostaliby takiego
      dostepu w tak poznym momencie.

Problem polega na tym, ze kandydaci i ich partie, ktore o tym przegrywaja -
      wiedza o tym. Zatem celowo probuja zyskac przewage "za wszelka cene" - co jest
      dokladnie ich kolejna przegrana. Dlatego wlasnie nie zasluguja na taki glos, bo
      nawet teraz uciekaja sie to chwytow korzystajacych ze fenomenu "tyranii
      demokracji". Wstyd.
    • erg_samowzbudnik Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 06:34
      pamin1 napisał:

> Czy ktos moze wie, kiedy i gdzie odbedzie sie pogrzeb SLD?

No i znowu na czas leków nie podano.Zgroza.
      • mago13 po co wybory, 21.09.05, 06:44
        zróbmy sondaże i będzie po kłopocie ,a tym co chcą posłuchac swoich idoli radzę
        poczytać programy partii.Mamy już dwóch prezydentów,przynajmiej tak wynika z
        bilboardów ,a może by tak na udeptanej ziemi?
        • indianski Re: po co wybory, 21.09.05, 08:57
          Prezydenta bedziemy mieli dobiero gdy go poblogoslawi ksiadz rydzyk .
          • bio.mum Re: po co wybory, 21.09.05, 11:20
            indianski napisał:

> Prezydenta bedziemy mieli dobiero gdy go poblogoslawi ksiadz rydzyk .

Nie strasz
    • rm429 Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 07:49
      Niestety pozostali kandydaci mają rację, że nie są dopuszczeni na takie forum.
      Jeśli mamy takie idiotyczne prawo co do zgłaszania kandydatów i dwie tury
      wyborów to w publicznej telewizji pokazywanie czegoś takiego jest reklamą
      wybranych kandydatów. Co na to PKW. Debata na dwa dni przed wyborami
      parlamentarnymi jest ewidentną reklamą tych partii, których przedstawiciele w
      tym uczestniczą. Debata prezydencka powinna być po wyborach parlamentarnych. A
      poza tym jeśli PO i PiS mają tworzyć koalicję rządową to co ma dać ta debata
      teraz? Uświadomić wyborcom, że po wyborach zamiast rządzić będą się tylko
      spierać. Jakie to bardzo polskie.
    • aveon niech zrobia kontr debate 21.09.05, 08:23
      chyba mamy prawo oczekiwac najwazniejszej z debat
      nie chcemy innych giertychow ale tuska i kaczynskiego niech inni sie sami
      spotkaja albo zrobia kontr debata z komentarzem
      • bio.mum Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:18
        aveon napisał:

> chyba mamy prawo oczekiwac najwazniejszej z debat
        > nie chcemy innych giertychow ale tuska i kaczynskiego niech inni sie sami
        > spotkaja albo zrobia kontr debata z komentarzem

Chyba mamy prawo oczekiwac, ze jednym z czolowych "koni" w wyscigu prezydenckim
        nie jest czlowiek, ktory swojego potencjalnego wyborce traktuje jak dziada i
        kaze mu spieprzac.
        • alfredkujot Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:22
          bio.mum napisała:

> aveon napisał:
          >
          > > chyba mamy prawo oczekiwac najwazniejszej z debat
          > > nie chcemy innych giertychow ale tuska i kaczynskiego niech inni sie sami
          >
          > > spotkaja albo zrobia kontr debata z komentarzem
          >
          > Chyba mamy prawo oczekiwac, ze jednym z czolowych "koni" w wyscigu
          prezydenckim
          >
          > nie jest czlowiek, ktory swojego potencjalnego wyborce traktuje jak dziada i
          > kaze mu spieprzac.

A ja mam prawo oczekiwac ze na forum taka bio-mum nie bedzie probowala
          deprecjonowac bioracych udzial sugerujac ze sa np homoseksualistami
          albo ofiarujc uslugi -dopieszczanie.

• bio.mum Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:25
            alfredkujot napisał:

> A ja mam prawo oczekiwac ze na forum taka bio-mum nie bedzie probowala
            > deprecjonowac bioracych udzial sugerujac ze sa np homoseksualistami
            > albo ofiarujc uslugi -dopieszczanie.
            >

takimi komentarzami sobie wystawiasz swiadectwo a nie mi.

• mangold Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:28
              bio.mum napisała:

> alfredkujot napisał:
              >
              > > A ja mam prawo oczekiwac ze na forum taka bio-mum nie bedzie probowala
              > > deprecjonowac bioracych udzial sugerujac ze sa np homoseksualistami
              > > albo ofiarujc uslugi -dopieszczanie.
              > >
              >
              > takimi komentarzami sobie wystawiasz swiadectwo a nie mi.
              >
              I wszystkim PiSuarom........
            • alfredkujot Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:37
              bio.mum napisała:

> alfredkujot napisał:
              >
              > > A ja mam prawo oczekiwac ze na forum taka bio-mum nie bedzie probowala
              > > deprecjonowac bioracych udzial sugerujac ze sa np homoseksualistami
              > > albo ofiarujc uslugi -dopieszczanie.
              > >
              >
              > takimi komentarzami sobie wystawiasz swiadectwo a nie mi.

To nie komentarz a w ramach przypomnienia twojego sposobu "dyskutowania".
              Powiedzalem ci ze bede przypominal tobie i mangoldowi -mam was za klony
              ktorych rola polega na deprecjonowaniu forumowiczow i zanizaniu poziomu.
              Powtarzacie praktycznie te same dyrdymaly, poza osobistymi wycieczkami nie
              stac was na nic.To tak gwoli przypomnienia a teraz
              EOT mamuska .
              >
              • bio.mum Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:41
                ja tam cie alfred mam zamiar ignorowac, ale widze ze ty tylko przebierasz
                nozetami zeby mnie opluc. milego opluwania i naganiania. naprawde. wisi mi to i
                powiewa.
              • mangold Re: niech zrobia kontr debate 21.09.05, 11:46
                alfredkujot napisał:

> To nie komentarz a w ramach przypomnienia twojego sposobu "dyskutowania".
                > Powiedzalem ci ze bede przypominal tobie i mangoldowi -mam was za klony
                > ktorych rola polega na deprecjonowaniu forumowiczow i zanizaniu poziomu.
                > Powtarzacie praktycznie te same dyrdymaly, poza osobistymi wycieczkami nie
                > stac was na nic.To tak gwoli przypomnienia a teraz
                > EOT mamuska .
                > >
                Mamy tu w okręgu wyborczym paru "asów" z PiS...gadaja tak samo jak Ty...Wspólne
                szkolenia ??
              • mangold A a'propos moich "osobistych wycieczek".... 21.09.05, 11:59
                Jak ja Was, qrna, nie lubie,Wy tam, w sztabie Pis......
    • rzeszow-3 Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 09:04
      Moim zdaniem debata powinna się odbyć po wyborach do Sejmu i Senatu. Należy
      zachować zasady przyzwoitej gry wyborczej, nie stawiając pozostałych kandydatów
      i partii politycznych na pozycji spalonej... Promowanie tylko 2ch sił
      politycznych nie jest uczciwe z demokratycznego punktu widzenia.
    • konrad31345 Tylko Po-Pis. Reszta za burtą! 21.09.05, 09:23
      Wreszcie będziemy mieli klarowny układ na scenie politycznej. System
      dwupartyjny to wielka szansa dla Polski.
      • maaac idźmy na całość - jednopartyjny!!!! 21.09.05, 09:30
        konrad31345 napisał:

> Wreszcie będziemy mieli klarowny układ na scenie politycznej. System
        > dwupartyjny to wielka szansa dla Polski.

Jeżeli IV RP ma się cechować duopolem, to pewnie V RP będzie monopolem jednej
        partyji. Takie pewnie są marzenia "demokratów" prawicawych.
        • bio.mum Re: idźmy na całość - jednopartyjny!!!! 21.09.05, 11:39
          maaac napisał:
          > Jeżeli IV RP ma się cechować duopolem, to pewnie V RP będzie monopolem jednej
          > partyji. Takie pewnie są marzenia "demokratów" prawicawych.

" Do tak wczesnej rezygnacji z ewentualnego dwupaku u wladzy najwyrazniej
          sklonily zlaknionych wladzy blizniakow badania opinii publicznej. Z sondazy
          wynika ze nawet ich wlasna klientela wyborcza nie jest specjalnie zachwycona
          wizja dynastii, czyli duety Kaczynskich u wladzy" - FrankfurterRundschau
        • rebjot Re: idźmy na całość - jednopartyjny!!!! 21.09.05, 12:38
          A może stanie się to już w IV RP? Kaczyńscy w swej wizji IV RP nawiązują trochę
          do sanacji. Ciekawe czy będą konsekwentni w tym nawiązywaniu i zbudują nową
          Berezę. A w besresie rząd sanacyjny osadzał swoich przeciwników politycznych
          niezależnie od ich zapatrywań. Zaróno komunistów jak i endeków A po wojowniczej
          (zaprawdę momentami "bolszewickiej") retoryce PiS można się spodziewać, że
          wkrótce po objęciu przez nich władzy uznają za wrogów wszystkich którzy nie są z
          PiS. Zabawne będzie usłyszeć kiedyś, że w celach obok siebie siedzą Miller i
          Giertych
          • bio.mum Re: idźmy na całość - jednopartyjny!!!! 21.09.05, 12:51
            rebjot napisał:

Zabawne będzie usłyszeć kiedyś, że w celach obok siebie siedzą Miller i
            > Giertych

Wybacz ale dla mnie to nie jest zabawne. Chociaz Miller i Giertych moim zdaniem
            to wrogowie polskiej demokracji, nie wyobrazam sobie manipulowania przy
            Konstytucji tylko po to zeby ich posadzic...A jak juz tak sie stanie to kto
            nastepny? "Pederasci i dziennikarze gazety wyborczej?" parafrazujac retoryke
            LPR?...agnostycy i innowiercy? Socjalisci i libertyni? zawsze mozna kilka
            wiezien dobudowac, a jak miejsc zabraknie..coz..podobno wprowadzenie kary
            smierci to jeden z priorytetow Kaczek...
            • rebjot Re: idźmy na całość - jednopartyjny!!!! 21.09.05, 13:43
              Masz rację. Słowa zabawne powienienem użyc w cudzysłowiu bo w IV RP
              (przynajmniej takiej jaka malują Kaczory)nie będzie mi do śmiechu podobnie jak
              innym "niepoprawnym ideologicznie"
      • bio.mum Re: Tylko Po-Pis. Reszta za burtą! 21.09.05, 11:22
        konrad31345 napisał:

> Wreszcie będziemy mieli klarowny układ na scenie politycznej. System
        > dwupartyjny to wielka szansa dla Polski.

Prawica bierze wszysko? Delegalizuje stowarzyszenia i zwiazki mniejszowsciowe?
        To korzystny uklad?? chyba dla ciebie.
    • fifion tow. MICHNIK wygłosi mowę pogrzebową 21.09.05, 09:29
      Mniej więcej taką:
      "SLD to kolejna ofiara polskiej zajadłej nienawiści. Nie pierwsza, pozwolę
      przypomnieć dwa inne cele nagonki zainicjowanej przez bezrozumnych polaczków:
      Konfederację Targowicką, oraz ofiarę zamachu dokonanego przez motłoch z Szarych
      Szeregów; SS-Oberscharführera Herberta Schultza, funkcjonariusza Gestapo, który
      przy al. Szucha przesłuchiwał "Rudego".
      W naszych czasach ofiarą polskiej nienawiści padła SLD. My ludzie poczciwi
      żegnamy ją przepełnieni żalem i troską o przyszłość narodu. Któż oprócz mnie
      będzie teraz wyznaczał nowe standardy moralne? Któż bedzie walczył z prawicowa
      hydrą?
      • maaac pogrobowce tow. Wiesława 21.09.05, 09:36
        Tradycja plucia na Michnika jest wieczna tak samo jak komunistycznych
        prowokacji wobec niego.

Dziś gdy SLD tak daleko odeszła od swoich czerwonych korzeni, że o lewicowości
        dawno już zapomniała (i słusznie), jej miejsce zajmują lewicowcy "prawicawi".
        • fifion Re: pogrobowce tow. Wiesława 21.09.05, 09:57
          maaac napisał:

> Tradycja plucia na Michnika jest wieczna tak samo jak komunistycznych
          > prowokacji wobec niego.

prowokacją jest przede wszystkim bezczelny tekst Michnika "Naganiacze i
          zdrajcy". Pisałem już nieraz na tym forum, że wychowałem się na GW, a Michnik
          był dla mnie autorytetem. Może dlatego tak irytuje mnie to co teraz wyprawia ( a
          może po prostu przejrzałem na oczy).

> Dziś gdy SLD tak daleko odeszła od swoich czerwonych korzeni, że o lewicowości
          > dawno już zapomniała (i słusznie), jej miejsce zajmują lewicowcy "prawicawi".

Nie jestem lewicowcem. Jesli miałbym się pokrótce zdefiniować, określiłbym się
          jako centro - prawicowca,wyznającego radykalny liberalizm gospodarczy, o
          mieszanych konserwatywno libertyńskich poglądach na kwestie obyczajowe. I przede
          wszystkim jako patriotę, zniesmaczonego wycieraniem sobie ryja w biało -
          czerowna flagę przez prawicę z LPR, Rydzyka czy populistów z Samoobrony.
    • robert_per6 Re: www.demokraci.pl 21.09.05, 10:32
      Błąd polega na tym, że elity nie oczyściły się w odpowiednim czasie (1992) a Ci
      Panowie o których piszesz mieli już swoje 5 minut, widocznie Polacy ich nie
      chcą. Ja nie chcę aby tym krajem rządziły osoby, które były TW. Bo zawsze
      znajdzie sięktoś kto będzie chciał to wykorzystać (haki) .Chyba, że będziemy
      czekali na ich naturalną selekcję . Nikt nie chce tych ludzi sądzić, nich
      tylko wycofają się z życia politycznego .
    • jakeww Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 10:50
      to jest problem nr jeden w Polsce - podebatować czy nie podebatować

to niech idą do Polsatu i spokój, i tak wszyscy którzy chcą obejrzą
    • anikasak Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 11:20
      na ja się nie dziwię że protestują - dlaczego ma być promocja tylko 2
      kandydatów? nawet jeśli pozostali dostaną dodatkowy czas antenowy, to kto
      obejrzy te ich spoty wyborcze? naród się rzuci oglądać debatę a nie spoty. Z
      drugiej strony przez to zamieszanie z debatą robią tej debacie wielką reklamę -
      bo wcześniej to przeszłaby bez echa, nikt by nawet nie zauważył, a tak, jak już
      tyle kontrowersji zostało wzbudzonych to wszyscy będą chcieli to obejrzeć.
      • alfredkujot Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 11:31
        anikasak napisała:

> na ja się nie dziwię że protestują - dlaczego ma być promocja tylko 2
        > kandydatów?

Mowa jest o dwoch liczacych sie tzw powaznych liderach. Dwoch sie wycofalo
        Religa i Cimoszewicz.

nawet jeśli pozostali dostaną dodatkowy czas antenowy, to kto
        > obejrzy te ich spoty wyborcze?

Myslisz ze ci ktorzy sie wycofali tez powinni zeby bylo sprawiedliwie ?
        Bo ogladalismy ich spoty wyborcze ? Poznawali komitety wyborcze -zastanawiali
        i co ? Wycofali sie .

naród się rzuci oglądać debatę a nie spoty. Z
        > drugiej strony przez to zamieszanie z debatą robią tej debacie wielką
        reklamę -

No zaraz a jak moze byc inaczej ? Ty chcesz w imie jakiejs takiej
        pokretnie pojmowanej sprawiedliwosci spowodowac brak dostepu do informacji o
        najpowazniejszych kandydatach ? Zeby mniej powazni kandydaci nie czuli sie
        pokrzywdzeni ? O proporcjach kiedys slyszalas ?
        >
        > bo wcześniej to przeszłaby bez echa, nikt by nawet nie zauważył, a tak, jak
        już
        >
        > tyle kontrowersji zostało wzbudzonych to wszyscy będą chcieli to obejrzeć.

I dobrze .Tak ma byc.
    • dupaasi PARTIA KIBLA DO DEBATY W SZALECIE MIEJSKIM!!! 21.09.05, 11:20
      ...I DOCZEKALI SIĘ J.E:MAZOWIECKI,GEREMEK,HAUSNER,BELKA,BOCHNIARZ I ICH KIEROWCA FRASYNIUK.OBY NIE ZAPOMNIELI WODY SPUŚCIĆ PO SOBIE.
      • mumin52 Re:Tusk-debata?Czy to kaczka dziennikarska? 21.09.05, 11:36
        Przeciez ten facet nie ma NIC konkretnego do powiedzenia
    • maryla77 Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 11:40
      Pan Tusk bardzo nie zyczyl sobie tej debaty i protesty innych komitetow
      wyborczych sa mu bardzo na reke, a szkoda, bo w debacie wyszlo by na jaw, ze
      sie na prezydenta NIE NADAJE.
      • alfredkujot Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 12:00
        maryla77 napisała:

> Pan Tusk bardzo nie zyczyl sobie tej debaty i protesty innych komitetow
        > wyborczych sa mu bardzo na reke, a szkoda, bo w debacie wyszlo by na jaw, ze
        > sie na prezydenta NIE NADAJE.

Tez uwazam ze sie nie nadaje.
        To marionetka. Uwazam ze najwyzszy czas dowiedziec sie jaka role odegral
        Tusk w puczu rzadu Olszewskiego.
        Dlaczego na "nocna zmiana" nie znalzlo sie miejsce w tzw tvp.
        A przeciez to bylo gangsterstwo i kryminal.Poczatek polskiej katastrofy,
        afer i calego piekla ktorym sie teraz musza zajmowac komisje.

No ale to moje zdanie. uwazam ze Polakow sie oglupia i manipuluje w sposob
        ktory nie ma precedensu w tzw cywilizowanym swiecie .
    • rebjot Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 12:02
      Taka debata przed wyborami oznacza podkreślenie sondażowej przewagi dwóch partii
      (a w wyborach prezydenckich dwóch kandydatów)nad innymi, jakby podział na
      polityków "lepszych", z którymi warto rozmawiać bo więcej "zgarną" po wyborach i
      gorszych, z którymi nie ma potrzeby się liczyć. Nawet jeśli tak jest
      rzeczywiście nie powinno się tego podkreślać. Taka debata będzie możliwa przed
      drugą turą wyborów prezydenckich (o ile obaj panowie do drugiej tury przejdą)
      ale nie wcześniej. Poza tym nie jest powiedziane, że PiS, które w sondażach
      podobno wyprzedziło PO stworzy koalicję z PO po wygranych wyborach. Może się
      związać z LPR i Samoobroną (jest im bliższe ideowo jako "sklerykalizowna
      pseudolewica")Więc może słuszne byłoby "doprosić" do dyskusji Giertych i
      Leppera? A jesli PO i PiS stworzą koalicję to i tak cała ta debata Kaczyński -
      Tusk jest bez sensu. Nie powstanie ani Polska liberalna ani socjalna tylko coś
      (zapewne dośc pokracznego)co będzie owocem kompromisu między koalicjantami Więc
      nie ma co liczyć ani na podatek liniowy zapowiadany przez PO ani na rozbudowaną
      opiekę socjalną państwa czy twardą obronę kodeksu pracy głoszone przez PiS
    • mangold Wczoraj Kaczyński ośmieszył sie na konferencji pra 21.09.05, 12:11
      sowej, pytajac stojacego obok -ilu jest kandydatów na prezydenta...albo jest tak
      zadufany w sobie, albo nie jarzy rzeczywistości... :-))
      • bio.mum Re: Wczoraj Kaczyński ośmieszył sie na konferencj 21.09.05, 12:27
        mangold napisał:

> sowej, pytajac stojacego obok -ilu jest kandydatów na prezydenta...albo jest
        ta
        > k
        > zadufany w sobie, albo nie jarzy rzeczywistości... :-))

No jak to ilu? Dwoch przeciez...on i prezydent warszawy; )
        • phun Kaczynski osmiesza swoich wyborcow 21.09.05, 12:36
          puk puk tu koalicja PIS LPR zbieramy datki na faszystowska rewolte

• rebjot Re: www.demokraci.pl 21.09.05, 12:24
      nianiania napisała:

> Pojawiają się co 4 lata. Nazywa się ich "ludźmi wybranymi" lub po prostu
      > "wybrańcami". Ci ludzie potrafią dokonać cudu w życiu wielu. Kto posłucha ich
      > przesłania, doświadcza pozytywnej zmiany w swoim życiu.
      >
      > www.demokraci.pl - tutaj znajduje się serwis internetowy, który odpowie na wiel
      > e
      > Twoich pytań. Każdy kto pragnie zmienić swoje życie na lepsze, niech ustawi swó
      > j
      > status GG na "www.demokraci.pl" i prześle tą wiadomość do co najmniej 10 znajom
      > ych.
      >
      > Każdego, kto nie zastosuje się do wskazówek zawartych w tej wiadomości, czekają
      > cztery lata nieszczęść, katastrof, gry teczkami, pomówień i oskarżeń o zdradę.

oraz cenzury, "trybunałów ludowych" i "strażników prawdziwej polskości"
      złożonych z młodych wszechpolaków... Można by długo wyliczać
    • jaza01 Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 12:53
      Nie wiem czy spoleczenstwo ma swiadomosc,ze Kaczory je oklamuja.
    • tudana Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 12:54
      najpirw pogrzebiemy Szeremietiewa i jego wspólników...
    • jaza01 Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 12:54
      Nie wiem czy spoleczenstwo ma swiadomosc,ze Kaczory je oklamuja.Niczego nie
      nauczylismy sie i dalej dajemy sie nabrac.
    • me-e ZATOPIC PLATFORME OBNAZYC TUSKA... 21.09.05, 13:12
      ...Jaka będzie polityka Platformy Obywatelskiej wobec Niemiec? Pytanie z rzędu
      retorycznych
      Niemieckie pieniądze

Dwaj politycy Platformy Obywatelskiej, wymieniani jako najpoważniejsi kandydaci
      do fotela ministra spraw zagranicznych, czyli Jacek Saryusz-Wolski i Bogdan
      Klich, są członkami władz Instytutu Studiów Strategicznych. Placówkę tę
      sponsorują głównie niemieckie fundacje. Czy to wskazówka, jaka może być
      polityka przyszłego rządu wobec naszych zachodnich sąsiadów?

... Komentarze internautów dotyczące filmu "Nocna zmiana", który wczoraj był
      dołączony do "Naszego Dziennika"

Wypowiedzi z portalu onet.pl. Pisownia oryginalna.

Kupiłam i obejrzałam ten film. Wstrząsający. I pomyśleć, że chciałam głosować
      na Tuska.
      ~wstrząśnięta, 2005-09-20 10:48

NOCNA ZMIANA odbyła się 13 lat temu. Ale co się odbywa obecnie na oczach
      wszystkich wyborców? Proszę spojrzeć... Donald Tusk i Rokita wsławili
      się "heroicznym" bojem z Cimoszewiczem który i tak nie miał szans na przejście
      w drugiej turze wyborów. Cimoszewicza, po prostu, "poświęcono" dla wykreowania
      nowego herosa Tuska który, tak naprawdę, jest z tego samego obozu i dalej
      będzie chronił interesów Kwasniewskiego i spółki. Jest to "podstawka" która
      odbywa się na oczach wszystkich wyborców. Jest to DZIENNA ZMIANA. Ciąg dalszy
      tych samych trików. Czy wyborcy to zauważa i skończą z tym?
      ~mmm, 2005-09-20 00:24

dzisiaj do kiosku nie przyszedł ani jeden egzemplarz a wczoraj popołudniu
      leżały 4 sztuki dziwne nie ?
      ~czytelnik "ndz", 2005-09-20 08:36

wstaje bardzo wcześnie do pracy i udało mi się dostać w pobliskim kiosku.
      Wziąłem kilka sztuk i rozdam znajomym, bo o tamtym wydarzeniu dawno zapomnieli
      ~Sledziona, 2005-09-20 10:57

Zobaczcie film "Nocna zmiana" - a potem Tusk niech się wypowiada - hahahaha
      DOKLADNIE!
      DO TEGO MOZNA DODAC PARE CYTATOW:
      "POLSKOSC TO NIENORMALNOSC" - DONAL TUSK
      jest jeszcze jeden smaczek o tym jak mówił ze polskie zakłady nie zostały
      sprzedane za bezcen ponieważ są nic nie warte (lub niewiele), mowa była o
      zakładach papierniczych na których amerykanie (obecnie) robią duże pieniądze
      ~Wojtas, 2005-09-20 08:45

Ja już obejrzałem i już wiem na jaka partie i którego kandydata na prezydenta
      nie oddam głosu. Apeluje aby ci, którym udało się kupić film "NOCNA ZMIANA",
      natychmiast po obejrzeniu, przekazywać następnym rodakom aby wiedzieli na kogo
      oddać glos w wyborach.
      ~Polak, 2005-09-20 11:07

Przejmujący dokument o ewidentnej zdradzie interesów Polski, przez grupę
      polityków sprzymierzona z SB.
      Stad ten wrzask SB-kow na tym forum.
      ~swiadek, 2005-09-20 09:31

Niestety Naszego Dziennika już nigdzie nie można dostać!!!
      ~wyborca, 2005-09-20 09:34

dobry film i prawdziwy rokita tusk wałesa moczulski pawlak niesiołowski
      wachowski oj co się dzieje dobre
      ~HEHE, 2005-09-20 10:36

A ja już film obejrzałam i zmienił on moje spojrzenie na Tuska i resztę ekipy.
      Musze dodać, że wcześniej chciałam na niego głosować ale dziś już wiem, że to
      człowiek bez zasad
      ~Gata, 2005-09-20 12:14
      zebrał RP

• jaza01 Re: ZATOPIC PLATFORME OBNAZYC TUSKA... 21.09.05, 13:17
        Bzdura i jeszcze raz bzdura.
        • me-e Re: ZATOPIC PLATFORME OBNAZYC TUSKA... 21.09.05, 13:23
          jaza01 napisała:

> Bzdura i jeszcze raz bzdura.

...nieskazitelnosc, czystosc ,zasady, polska...krol okazal sie nagi...-)))
    • radek_sim Re: Wpierw obaj a za godzinę pozostali. 21.09.05, 13:17
      Jejku… Wygospodarować czas dla Tuska i Kaczyńskigo, a później czas taki sam dla
      pozostałych w jednym gronie. Niech się bombardują pozostali godzinę później lub
      szybciej. Mojego głosu i tak nie zdobędą, a od Gierdycha tatuś mógł sobie
      darować tylko pośmiewisko z siebie robi, chyba że na nagrobku chce mieć
      napisane „kandydat na Prezydenta”.
    • joanna2909 Re: Debata prezydencka: protest partii 21.09.05, 13:17
      Czy to się komuś podoba czy nie niestety uważam że tą kampanią wyborczą
      manipulują media
    • me-e PiS PROWADZI...L U D Z I E....-))) 21.09.05, 13:59
      ...wybory2005.interia.pl/aktualnosci/news?inf=668384
      • alfredkujot Re: PiS PROWADZI...L U D Z I E....-))) 21.09.05, 14:04
        Trzeba patrzec i pilnowac urn!!!
        Patrzec na lapska .
        Mam nadzieje ze Kaczynski maja ochrone ....
        • upupa.epops Re: PiS PROWADZI...L U D Z I E....-))) 21.09.05, 14:15
          No tak, teraz już mają ochronę (13.08 do 21.12), okres polowań (na kaczki) już
          minął. Donald też się cieszy, powód j.w. a i dzieci są zadowolone bo będą żyły
          w kraju kreskówki, no w takim mały Disnaypoland'zie
          • mangold Re: PiS PROWADZI...L U D Z I E....-))) 21.09.05, 14:31
            upupa.epops napisał:
            Donald też się cieszy, powód j.w. a i dzieci są zadowolone bo będą żyły
            > w kraju kreskówki, no w takim mały Disnaypoland'zie

Zawsze wolałem Asterixa ...co mam robić ? hehe...
        • mangold Oczywiście, że bedę patrzył Wam na łapska...spoko. 21.09.05, 14:30
          alfredkujot napisał:

> Trzeba patrzec i pilnowac urn!!!
          > Patrzec na lapska .
      • mangold PiS PROWADZI !! Na manowce..... 21.09.05, 14:29

• ravravrav Kaczynski kontra gospodarka 21.09.05, 14:11

republika.pl/rafboh/K/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka