Dodaj do ulubionych

Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest d...

• 3xm Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:06
      Brawura i głupota. I co z tego, ze to znana osoba i wybitny sportowiec. Szarzujacych kierowcow, pedzacych dwa- trzy razy ponad ograniczenie powinno sie do wiezienia wsadzac. Dobrze, ze wiecej osob nie zginelo.
    • adamw8 Dlaczego normalny człowiek nie jest tak traktowany 02.10.05, 13:07
      Dlaczego normalny człowiek nie jest tak traktowany w szpitalu?
      Nic nie mam do pani Otylii i podziwiam jej osiągnięcia.
      Niestety zwykły człowiek nie moze liczyć nawet na 5% takiej opieki w szpitalu jaką ma pani Otylia.
      I nie piszę tego bo mam złe doświadczenia z systemem opieki zdrowotnej - piszę gdyż mam 3 lekarzy w rodzinie (brat, siostra, wujek).
      Wystarczy, że wspomnę lekarzowi o tym fakcie i jego uprzejmość do mnie wzrasta kilka razy...
      • jjr44 Re: Dlaczego normalny człowiek nie jest tak trakt 02.10.05, 20:57
        dlaczego ja nie mam lekarza w rodzinie? :-)
    • ryssio Jakiś głupawy ten trener 02.10.05, 13:07
      "Pomaga jej to, że jest osobą wierzącą". To świadomość kary piekielnej po wsze
      czasy za zabicie człowieka - bo to zrobiła pani Jędrzejczak - to takie
      optymistyczne?
      • caoba Re: Jakiś głupawy ten trener 02.10.05, 13:13
        Jesli Twoj Bog wsadza ludzi do piekla za nieumyslne spowodowanie smierci
        ukochanej osoby za ktore czlowiek placi calym zyciem z wyrzutami sumienia, to
        Ci serdecznie wspolczuje.
        • ryssio Bóg dał nam rozum, byśmy go używali 02.10.05, 13:22
          Ta siksa jechała 180 km/h. Dwa razy szybciej noiż pozwalają przepisy, w dodatku
          wymijała SZNUR samochodów. O jakiej nieumyślnej winie mówimy? Jest winna jak
          diabli!
          • dzikumenel [...] 02.10.05, 15:21
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • white.falcon Trzy różne rzeczy 02.10.05, 13:28
          1) Podziwiam Otylię za to, że jest dobrą sportsmenką. I wcale nie zazdroszczę
          jej tych pieniędzy, które ma. Ona na nie uczciwie zapracowała, odnosząc
          zwycięstwa sportowe, więc niech je ma. Czego nie mozna powiedziec o wielu
          politykach, którzy kradną. Ona nikomu nic nie ukradła i niech Ci, którzy jej
          zarzucają posiadanie pieniędzy sami uczciwie się dorobią, a nie złośliwie
          zazdroszczą.

2) Wykazała się brawurą i nieodpowiedzialnością, niestety, w sprawie
          prowadzenia auta - zginął człowiek. Za to powinna odpowiadać tak, jak my
          wszyscy odpowiadalibyśmy w takiej sytuacji. Byłoby to uczciwe.

3) Współczuję ogromnie Otylii. Ludzie, nie odsądzajcie jej od czci i wiary za
          bezmyślność. Przypomnijcie sobie: "niech ten, kto jest bez winy rzuci w nią
          kamieniem". Nie oceniajcie, zastępując Boga, bo nikt nas do tego nie upoważnił.
          Bądźmy ludźmi.

Pozdrawiam,
          Sokoliczka
          • dzikumenel Re: Trzy różne rzeczy 02.10.05, 15:22
            Ja jestem po pierwsze niewierzący. Po drugie nigdy w życiu takiej durnoty nie
            popełniłem. I daje sobie pełne prawo do oceniania jej.
            • jjr44 Re: Trzy różne rzeczy 02.10.05, 17:33
              no musisz być bardzo młody :-) wszystko jeszcze przed tobą :-)
              • dzikumenel Re: Trzy różne rzeczy 02.10.05, 17:58
                A co ma wiek do wiary? Chyba wlasnie w druga strone, z katolicyzmu sie wyrasta.
                Jesli idzie o bledy, to z wiekiem myslacy czlowiek popelnia ich coraz mniej. W
                sumie taki bardzo mlody nie jestem, bo po studiach, ale jak wiecej takich Otylii
                na drogach bedzie, to wcale nie tak duzo przede mna byc musi.
                • white.falcon O błędach i wierze i ateizmie 02.10.05, 18:07
                  Nie jest istotne, czy ktoś jest wierzący, czy nie. Odwołałam się do cytatu w
                  związku z wypowiedziami powyżej, w których ktoś machał przed nosem innym
                  piekłem (jak domyślam się, ktoś uznający siebie za wierzącego), biorąc na
                  siebie samozwańczo rolę Boga.

Z wiekiem nie popełniamy tych samych błędów - popełniamy inne. Skoro, Autorze,
                  jesteś niewierzący, to też nie masz prawa do piętnowania kogoś w czambuł jako
                  osoby, najwyżej możesz czyjeś zachowanie uznać za naganne. Ja nie napisałam o
                  tym, że pochwalam zachowanie Otylii - zachowała się bezmyślnie i źle. Natomiast
                  jako osobę nadal ją cenię pomimo tego, że popełniła straszny błąd. Mam
                  nadzieję, że gdy wyzdrowieje, zrobi coś (np. wystąpi w jakimś programie, będzie
                  apelować z plakatów), by podając siebie jako zły przykład, przekonać ludzi do
                  ostrożnej i odpowiedzialnej jazdy. Nie ma sensu płakać, czy oskarżać, warto
                  zastanowić się, co by mogła Otylia zrobić, by choć po części naprawić zło.
            • radomcha Re: Trzy różne rzeczy 03.10.05, 17:05
              Z Twoich wypowiedzi łatwo wywnioskować, że jesteś nie tylko niewierzący, ale
              też bardzo nieszczęśliwy. Przyda Ci się modlitwa...
              • radomcha To oczywiście do dzikiego menela 03.10.05, 17:07
                Z Twoich wypowiedzi łatwo wywnioskować, że jesteś nie tylko niewierzący, ale
                > też bardzo nieszczęśliwy. Przyda Ci się modlitwa...
        • jednorazowe Żenada, sępy, spektakl medialny 02.10.05, 13:31
          Uspokójcie się ludzie, gracie główne role w żenującym spektaklu.
          Póki co, media rozgrzeszają gwiazdę, tłum zawistników i kompleksiarzy ją
          wiesza. Ale tłum ma wielką siłę oddziaływania. Za dwa dni gazety zwietrzą krew.
          A potem i tak będzie sprawa i skończy się wyrokiem. Nawet sprawiedliwym.

I morał: jedyni, którzy na tym wszystkim zyskują to szmaciani dziennikarze i
          frustraci, którzy wrzeszczą ile sił (kompensacja).

P. S. Może teraz parę osób zastanowi się i przeżyje gdy przyjdzie im ochota
          wyprzedzać z olbrzymią prędkością? Oby...
      • 1966p Reakcje Mediów... 02.10.05, 13:22
        Wersja Pierwsza
        1/ ... Nieodpowiedzialny kierowca z prędkością 150 km/h wyprzedzał kawalkade
        Tirów, na źle oznaczonej drodze. O mało nie doprowadził do czołowego
        zderzenia , ... w ostatniej chwili zjechał z drogi, ale wskutek
        pseudobrawurowej jazdy zabił pasażera. Sprawę przejął natychmiast prokurator.
        Stan kierowcy- stabilny, lekarze mówią,że dojdzie do siebie i odpowie na
        pytania prokuratora..
        2/ Wersja Druga
        Na drodze z miejscowości X do Y nasza wspaniała ( tu wpisac nazwisko) uległa
        wypadkowi i zabiła pasażera. Wszyscy z niepokojem przygladamy się , czy tę
        tragedię jakoś psychicznie przetrwa. Czy się dźwignie??? Młoda, dopiero dostała
        prawo jazdy- trudno więc ją winić,za to,że nie mogła przewidzieć,że jakieś
        paskudne Uno bedzie jechać z przeciwka.../ straszny kraj
        • roger45 Czlowiek , 70kg zabiera 1,5tony aby sie ruszyc !! 02.10.05, 13:34
          dziwnie sie rozwinela cywilizacja
          • stella36 Re: Czlowiek , 70kg zabiera 1,5tony aby sie ruszy 02.10.05, 13:40
            A propo całego artykułu to jest wielka tragedia (dla rodziców i otyli) ale
            coż... jak ktos nie zna przepisów drogowych to tak ma...Wielkie współczucie dla
            rodziny ale... przeciez jechała 150-180 km/h przeciez to cholernie duza
            predkośc przy takiej prędkości to prawie nie ma szans na przezycie na szczęcie
            Otylia z tego wyszła ale nie jej brat Szymon.Według mnie cos wczesniej przed
            wypadkiem musialo sie zdarzyć cos przykrego ze wsiadła do samochodu i
            pojechala.. napewno coś ale co? tego sie nie dowiemy.NIGDY!!!!
        • welcometopoland Re: Reakcje Mediów... 02.10.05, 15:05
          Te nasze debilne (ala amerykansie) media jeszcze spekulują KIEDY WSPANIAŁA
          OTYLIA ZNOWU zacznie trenować i zdobywać medale !!! Media karmia się Newsami i
          boją się że zabraknie choćby 1 źródełka sensacji...
      • maciejb13 Nie ma co zwalac na zle drogi.... 02.10.05, 14:19
        Wiadomo jakie sa nasze drogi, ale, gdy oddano pierwsze odcinki autostrdy A4 z
        Wroclawia do Opola, to czy zmniejszyla sie ilosc wypadkow? Niestety, nie, i na
        dodatek, wypadki, ktore sie zdarzaja sa jeszcze bardziej tragiczniejsze w
        skutkach!!! Ludzie sa winni, glupota ludzka jest po prostu nieskonczona...
        • mbishop Tak jest.Dla naszych kierowców NIE MA dobrych dróg 02.10.05, 14:37
          Wszystkie są złe i za wszystkie wypadki winę ponosi rząd.

Motto kierowcy-Polaka:
          "Jeżdżę szybko, ale bezpiecznie!"
    • ryssio Ciekawe, czy była trzeźwa 02.10.05, 13:26
      Nawet biorąc pod uwagę, że sportowcy z reguły nie są tytanami intelektu, to
      jazda 180 km/h, i to jeszcze na drodze z dużym ruchem (sądząc po manewrze,
      który Jędrzejczak usiłowała wykonać), nasuwa wątpliwości. CZY POLICJA ZBADAŁA
      JĄ ALKOMATEM?
      • radomcha Do ryssia 03.10.05, 17:10
        Tak, na pewno to była pierwsza rzecz jaką zrobili na miejscu tragedii...
        Oczywiście, że ją zbadała, ale przy tak tragicznych wypadkach (gdzie giną
        ludzie) nie robi się tego alkomatem, ale dopiero w szpitalu pobierana jest
        rew... Litości!!! Aż się nóż w kieszeni otwiera jak czytam te komentarze...
    • roger45 Nigdy w historii nie bylo, aby sekunda DECYDOWALA 02.10.05, 13:29
      o losie czlowieka. Czlowiek jest nie przystosowany do takich sytacji. Giną
      rajdowcy, dzieci w autobusach, zwyklych tysiace ludzi.
      Ciekawe, ze na spacerze spotykam ludzi, ktorzy w histerie wpadaja widzac mojego
      wyżełka bez smyczy, po czym wsiadaja do auta i bez strachu wjezdzaja na trase
      poznanska.
    • kiddy Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:30
      Skąd wiecie, że jechała 180 km/h? Jakoś nigdzie tego nie wypatrzyłam.
      Skąd wasze uwagi na temat opieki nad Otylia? Ja po potrąceniu przez samochód
      też miałam natychmiast po przywiezieniu do szpitala tomografię - to norma. Przy
      podejrzeniu uszkodzenia kręgosłupa prześwietlenia, usg, rezonans to też norma.
      O co wam chodzi?
      • menisk Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:37
        Ja też proszę o podanie źródła informacji o tej prędkości 180 km/h. Szukam i
        szukam, i nie mogę trafić. Pomóżcie, proszę, i napiszcie, gdzie o tym pisali
        lub mówili.
        • znawca_tematu prędkość 02.10.05, 15:01
          Tu masz o wypadku:
          sport.interia.pl/news?inf=672123
          Tu o samochodzie i prędkości:
          motoryzacja.interia.pl/news?inf=672077
          motoryzacja.interia.pl/news?inf=585483
          Trochę inicjatywy...
          Szkoda mi Otylii, bo będzie musiała żyć do śmierci ze świadomością, że zabiła brata. Jednakże takie postępowanie to nieodpowiedzialność i głupota. Przy tak dużej prędkości żaden samochód nie jest bezpieczny. Spójrzcie jak "muskularnie" wygląda ten samochód, ale w przypadku kolizji z czymś nieruchomym, masa nie jest wcale sprzymierzeńcem. Całe szczęście, że nie zderzyła się z tym Fiatem Uno, bo miałaby kolejnych ludzi na sumieniu, choć jej samochód wyglądałby lepiej. Powinniśmy rozdzielić jej sukcesy sportowe od tego wypadku i potraktować ją jak każdego kierowcę. Nie sądze, aby ten wypadek skreślał ją sportowo, ale wiele zależy od niej samej, czy się podniesie i czy przetrzyma panujące teraz ją zainteresowanie. Równie dobrze może postanowić wycofać się w cień.
      • adamw8 Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:55
        to miałeś szczęście
        mój ojciec po wypadku stracił przytomność na kilka dni
        potem miesiącami skarżył się ma ból głowy
        dopiero trzeci lekarz zapytał "a gdzie jest wynik tomografii?"
        okazało się, że nikt tego nie zrobił po wypadku - ani szpital ani lekarz później
        go leczący
        spod aparatu do tomografi - czekał w kolejce KILKA TYGODNI na badanie trafił
        prosto na stół operacyjny - tętniak był już wielkości śliwki...
      • radomcha Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 03.10.05, 17:12
        Oczywiście, że norma, ale tego nie wytłumaczysz tym zazdrośnikom. Oni uważają,
        że mistrzyni olimpijska na pewno jest lepiej traktowana, taka jest natura
        Polaków, niestety... Z tego co wiem u Otylki zapomnieli o rezonansie...
        • radomcha Do kiddy 03.10.05, 17:14
          kiddy napisał(a): Skąd wiecie, że jechała 180 km/h? Jakoś nigdzie tego nie
          wypatrzyłam.
          Skąd wasze uwagi na temat opieki nad Otylia? Ja po potrąceniu przez samochód
          też miałam natychmiast po przywiezieniu do szpitala tomografię - to norma. Przy
          podejrzeniu uszkodzenia kręgosłupa prześwietlenia, usg, rezonans to też norma.
          O co wam chodzi?

> Oczywiście, że norma, ale tego nie wytłumaczysz tym zazdrośnikom. Oni
          uważają,
          > że mistrzyni olimpijska na pewno jest lepiej traktowana, taka jest natura
          > Polaków, niestety... Z tego co wiem u Otylki zapomnieli o rezonansie...
    • pogb Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:31
      Trzynać kciuki należy, aby wyzdrowiała i bez przeszkód mogła odpowiedzieć za
      swój nierozważny czyn. Nie zwróci to życia młodemu chłopakowi ale będzie
      świadectwem, że prawo w tym kraju jest dla wszystkich równe. Znam tę drogę,
      jest koszmarna! Mam prawko od lat i nie przyszło mi nigdy do głowy aby pedzić
      po niej 180km/h. Brak wiary we własne umiejętności? Nie, to brak zaufania do
      kierowców bez wyobraźni.
      Rodzicom - wyrazy współczucia. W rodzinie podwójna tragedia.
    • bartekz1 Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:47
      Kciuki trzymam, ale jak ktoś jedzie 180 km na godzinę i wyprzedza sznur
      samochodów to aż prosi się o wypadek. Życia jej bratu nic już nie przywróci, ale
      może chociaż ona zmądrzeje.
    • freewolf Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 13:54
      1. Ciekawe, czy jechała zgodnie z przepisami?
      2. Ciekawe, czy jeśli nie, to odpowie przed sądem za nieumyślne spowodowanie
      śmierci?
      • radomcha Do freewolf 03.10.05, 17:16
        Oczywiście, że dopowie, jeśli czytasz gazety i oglądasz wiadomości to wszędzie
        mówią, że sprawę bada prokuratura i Otylia odpowie za nieumyślne spowodowanie
        śmierci.
    • syniu Motylio trzymaj sie! Ludzie opamietajcie sie! 02.10.05, 13:55
      czy wy jestescie normalni!!?? chcecie odebrac kolejne dziecko rodzicom?
      wystarczajaca kara jest to ze bedzie musiala zyc z ta swiadomoscia. za takie
      komentarze jakie tu ludzie pisza powinni byc wydaleni z kraju. jaka wladza taki
      narod.... ktory wynalazl lek na cale zlo-wszystkich pozamykac a najlepiej kary
      smierci....Otylia nie powiinna isc do wiezeinia!.....moim zdaniem decyzja
      powinna nalezec do jej i Szymona rodzicow. to jest ich wewnetrzna tragedia i
      nic wam do tego!!!
      • glosrozsadku1 Re: Motylio trzymaj sie! Ludzie opamietajcie sie! 02.10.05, 14:05
        Wlasnie! NIe powinno byc taryfy ulgowej!!! Ona swa glupia brawura mogla zabic
        innych!!! Ze co, ze slynna plywaczka, to juz jej prawo nie obowiazuje????
        • mbishop Właśnie! Opamiętajcie się! NOGA Z GAZU!!! 02.10.05, 14:32
          Czy naprawdę nie warto pożyć troszeczkę dłużej?
          To pytanie kieruję do wszystkich polskich Colinów McRae (nierzadko z pozoru
          statecznych ojców i mężów, ew. żon), których mottem jest "Jeżdżę szybko, ale
          bezpiecznie"...

• bartekz1 Re: Motylio trzymaj sie! Ludzie opamietajcie sie! 02.10.05, 14:09
        Tak? Czyli każdy kto spowoduje taki wypadek nie powinien iść do więzienia? A
        może mają być równi i równiejsi? Właśnie tak jak Ty myślą ludzie, dzięki którym
        Polska ciągnie się w ogonie rankingów korupcyjnych. Nie ruszać, bo wprawdzie
        ukradł, ale jest posłem i dużo dla Polski zrobił, albo jechał za szybko i kogoś
        zabił, ale jest posłem i... Owszem, to był jej brat i dlatego kara powinna być
        niższa, ale być niestety musi.
      • dzikumenel Re: Motylio trzymaj sie! Ludzie opamietajcie sie! 02.10.05, 15:32
        Jaka tylko ich sprawa? A inni uzytkownicy dróg? A kierowca tamtego Uno?
      • obyw.kane Syniu, a gdyby ... 02.10.05, 20:51
        > moim zdaniem decyzja
        > powinna nalezec do jej i Szymona rodzicow. to jest ich wewnetrzna tragedia i
        > nic wam do tego!!!

... panna O.J. zamiast brata zabila kogos spoza rodziny - goscia w fiacinie
        jadacego z przeciwka, rowerzyste na poboczu, etc etc - to do kogo nalezalaby
        decyzja ?
        Zabila czlowieka - niewazne spokrewniony czy nie - to sie sciga z urzedu, nie
        na wniosek.
        Nie chce rzucac kamieniem, tez zdarza mi sie lamac przepisy, przekraczac
        predkosc - i wiem ze przy odrobinie pecha na jej miejscu moglby byc [prawie]
        kazdy z nas. I tak samo kazdy z nas musialby odpowiedziec za swoj czyn. Badzmy
        dorosli : jesli decydujemy sie na glupote, to potem trzeba poniesc jej
        konsekwencje, a nie chowac sie za plaszczyk braku doswiadczenia / slawy /
        cholera wie czego jeszcze.

Mnie mierzi najbardziej, ze takich malolatow albo innych "nietykalnych" na
        drogach jest masa, i to kazdy z nas przy odrobinie pecha moze sie znalezc na
        miejscu jej brata.

Rgds,
    • renostar Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:15
      A niech mi ktoś powie, kto normalny ryzykuje i wyprzedza sznur pojazdów, na
      trzeciego czy na czwartego. Otylia droga to nie basen i nie wqyścig. Tu nie
      musisz być pierwsza!!
    • japin Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:17
      Powinna zrezygnować z dalszej kariery sportowej i reklamy telefonii komórkowej,
      więcej pokory! Niestety, nie jesteśmy panami tego świata. I tak jako
      zawodniczka jest skończona ze względu na psychikę. Mogłaby się
      zastanowić do jakiego zakonu chciałaby wstąpić, celem pokuty do końca życia.

• jolunia55 Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:26
        Bardzo wspułczuję Otylii i jej rodzicom z powodu tego co się stało.Niestety
        znowu brawura i młodzieńcza fantazja wzięła górę nad zdrowym
        rozsądkiem.Niedawno w podobnych okolicznościach zginął nasz znakomity siatkarz
        Arek Gołaś.Młodym ludziomwydaje się,że nic im się nigdy nie stanie.Widzimy
        setki szalonych motocyklistów na naszych drogach,setki kierowców dla których
        wysoki poziom adrenaliny stanowi sens życia.Niestety często w takich wypadkach
        giną inni.Tu również otylia odniosła niewielkie obrażenia fizyczne,ale w
        psychice ślad tego zdarzenia i brzemie wypadku będzie dżwigała przez całe
        życie.Nie zawsze psycholog pomoże.
        • taaleeloo Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 15:42
          ,,Niedawno w podobnych okolicznościach zginął nasz znakomity siatkarz
          > Arek Gołaś''
          a czy Gołaś nie siedział czasami na miejscu pasażera?
          • dzikumenel Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 15:47
            Siedział, podobnie jak Szymon, na miejscu pasazera. Tyle tylko, ze w wypadku
            Gołasia, prowadząca żona zasnęła za kierownicą, a nie szarżowała.
            • taaleeloo Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 18:21
              chciałam sie tylko upewnić bo wypowiedź Jolusi55 sugerowała ze ten wypadek był
              wynikiem szalonej jazdy Gołasia
    • freemanek Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:20
      I ciekawe, na co ci lekarze czekają?? Na autograf??
      Gdyby to się zdarzyło, zwykłemu, normalnemu, szaremu Kowalskiemu, nikt by się
      tym nie przejął... A lekarzy bez wręczenia koperty, to by Kowalski pewnie nie
      zobaczył, nie mówiąc już o czuwaniu nad nim poza dyżurem, i to czuwaniu grona
      specjalistów.... Żałosne.....

P.S. Co nie znaczy, że nie współczuje Otylli i nie jest mi przykro z tego powodu
    • mbishop Gołaś, Otylia - kto następny? Zapraszamy do furek! 02.10.05, 14:27
      I heja 160 na zakopiance!
      Polski styl!
    • mmirekk Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:28
      Fizycznie pewnie okey, ale psychika do remontu....
    • legrange Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:28
      W 2003 r. jechałem z Ustki do Słupska w bardzo długiej kolumnie po pokazie
      sztucznych ogni. Jeden z niecierpliwych Słupszczan postanowił być równiejszym w
      śród równych i wyjechał z kolumny pod prąd. Na pogrzebie "równiejszego" była
      rodzina i sąsiedzi. Wspaniałej Otylli serdecznie współczuję, ale taka musiała
      być i tu przyczyna.
    • brain.failure 150-180 km/h na jednopasmowej drodze .... 02.10.05, 14:33
      Z całym szacunkiem dla sportowych sukcesów Otylii muszę napisać, że jej
      głupota zabiła brata, sportową kariere. Jeśli wstępne ustalenia policji
      potwierdzą się - oznacza to wyrok i więzienie ....

Szkoda dziewczyny.
      • mbishop Re: 150-180 km/h na jednopasmowej drodze .... 02.10.05, 14:35
        brain.failure napisał:

> Z całym szacunkiem dla sportowych sukcesów Otylii muszę napisać, że jej
        > głupota zabiła brata, sportową kariere. Jeśli wstępne ustalenia policji
        > potwierdzą się - oznacza to wyrok i więzienie ....

Otóż to. I może dobrze - przyda się jakiś zimny prysznic wszystkim polskim
        Carlosom Sainzom

>
        > Szkoda dziewczyny.

Szkoda. Ale jest nadzieja. Może teraz zmądrzeje.

• kow3l Re: 150-180 km/h na jednopasmowej drodze .... 02.10.05, 18:16
          Nie wyrokuj, od tego mamy sedziow, ktorzy rozpatruja sprawy na wniosek
          prokuratury. Poki co prokuratura rozwaza czy ma takie cos w ogole miejsce.
          Nawet jesliby otrzymala wyrok, przypuszczam,ze bedzie niski - 6 miesiecy
          najnizsza kara (paragraf odnosnie osob spokrewnionych blablabla),czyli ew.
          dostanie w zawiasach. A faktyczna kare to ona juz ponosi- bedzie zyla ze
          swiadomoscia o smierci brata do konca zycia, czy moze byc gorszy wyrok? Na
          szczescie ma rodzicow, wielu znajomych, ktorzy ja wspieraja, my tez powinnismy.
          Cieszmy sie,ze zyje. Bo zycie ludzkie jest najwazniejsze
      • killbill11 Re: 150-180 km/h na jednopasmowej drodze .... 03.10.05, 00:22
        "wyprzedzanie sznura samochodow" powyzej 150km/h na naszej polskiej drodze+22
        letnia dziewczyna ktora raczej pewnie za czesto nie jezdzi(w koncu ma inne
        obowiazki)....naprawde szkoda mlodego chlopaka i niewiele starszej
        dziewczyny,ktora tyle radosci dala wszystkim polakom,ale prawda jest
        smutna...JEJ GLUPOTA ZABILA BRATA I NIE OSZUKUJMY SIE JA SAMA TAKZE...
        szkoda......
    • zhk Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:39
      Dostała potężny znak od Boga. Ciekawe, jak wpłynie to jej życie...
      • brain.failure Jakiego Boga ??? 02.10.05, 14:59
        Człowieku o czym ty piszesz ? Jaki znak od Boga ? To jest czysta głupota i
        nieodpowiedzialność Otylii.

• jaaaki1 Tyle pieniędzy poszłooooo 02.10.05, 14:43
      Żegnajcie kontrakty reklamowe.
      • zhk Re: Tyle pieniędzy poszłooooo 02.10.05, 14:49

Nie wiadomo co się jej stało. Wychodzi na to że nic, oprócz stłuczenia
        kręgosłupa. Po roku może być 100% tak samo sprawna (wyczynowo, sportowo) jak
        była wczoraj rano.
      • dzikumenel Re: Tyle pieniędzy poszłooooo 02.10.05, 15:36
        No teraz się właśnie dorobi na reklamach Chryslera. W końcu 180 km/h spotkanie z
        drzewem a jej praktycznie nic.
        • radomcha Re: Tyle pieniędzy poszłooooo 03.10.05, 17:22
          Dzikumenelu, czy nie pojmujesz powagi sytuacji...? Z twoich wypowiedzi jasno
          wynika, że zazdrościsz Otylce sławy i pieniędzy, ale tą dziewczynę spotkało
          olbrzymie nieszczęście. Nie mówmy o pieniądzach i nie bądźmy tgacy zawistni...
          Okażmy trochę serca...
    • welcometopoland Taaaa... Trzymamy kciuki za BRAK ODSIADKI ZA TO 02.10.05, 14:45
      Slawa pomoże umorzyć śledztwo za nieumyślne spowodowanie śmierci.
      Nawet jej prawka nie zabiorą. Witamy w syfie. Kraju równości i demokracyji/

Brawura nowobogackich drechów i byznesmenów na drogach jest niczym nowym w Polszcze.
      Sportowcy nie zostają w tyle (np. niedawno w Niemczech).

Dobrze że nie zabiła kogoś POSTRONNEGO tym swoim amerykanskim bolidem. Rok po
      uzysk. prawka powinna jezdzic max. TICO albo SMARTem a nie takim czolgiem.
      • aniagzk Re: Taaaa... Trzymamy kciuki za BRAK ODSIADKI ZA 02.10.05, 14:51
        wtedy mielibysmy dwa trupy. Idz zjedz obiad i się uspokoj
    • welcometopoland TU ZDJĘCIA Z WYPADKU....ale pasjonatów speed i tak 02.10.05, 14:52
      ... to nie odstrasza.
      WYPADEK PODOBNY (tyle że Malezja)

www.ogrish.com/archives/two_die_one_injured_after_car_crash_in_malaysia_Oct_01_2005.html
    • sopyllo Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 14:59
      Bardzo wspolczuj calej rodzinie, szczegolnie Otylii z powodu tej tragedii. Ale
      to nie zwalnia mnie z wyrazenia mojej opinii na temat tego wydarzenia. Otoz
      wielka sportsmenka wg. mnie nie dorosla do zaszczytow i do tego aby w rozsadny
      sposob korzystac z samochodu. Samochod jak samochod dobrej marki, solidny i
      szybki ale to tylko maszyna, ktora nalezy wykorzystywac z pokora. Zginal
      kolejny niewinny czlowiek skladajac swoje zyci w rece nieodpowiedzialnej
      siostry .....
    • wizerunekpolaka TRAKTAT O POLSKIM SZPANERSTWIE 02.10.05, 15:03
      Znany pilkarz K. Deyna zginal z powodu szpanu na amerykanskich a nie polskich
      drogach. Polskie autokary powoduja nieproporcjonalnie duza ilosc wypadkow
      TAKZE ZA GRANICA. Polski szpan zabija ludzi. Polski kierowca autokaru nie
      potrafi jechac bez rozmawiania i zywej gestykulacji (nie do pomyslenia u
      zagranicznego kierowcy autokaru ktory przestrzega regulaminu jak przykazan).
      Polak musi miec telefon komorkowy. Im biedniejszy i glupszy jest Polak tym
      wiekszy i drozszy ma telefon komorkowy (a w telefonie co drugie wypowiadane
      slowo to K...wa). A jesli zdarzy sie ze Polak ma telefon i samochod ...
      wypadek jest tylko kwestia czasu. Polscy kierowcy traktuja pieszego gorzej niz
      kierowcy na Wybrzezu Kosci Sloniowej. Polscy kierowcy pija i sa jedynymi
      kierowcami na swiecie ktorzy sa z tego dumni. W koncu Polak potrafi. Policja
      nie reaguje bo wielu kierowcow to ich towarzysze od kielicha. Wyprzedzany
      polski kierowca robi zwykle glupkowata mine i przyspiesza no bo JAK MOZNA JEGO
      Polaka WYPRZEDZAC???. Polskie pijanstwo, szpan i nieuctwo sa znane za granica.
      Jesli ktos przebywal za granica 10 lat i nie nauczyl sie obcego jezyka to
      bedzie to na pewno Polak. Za granica trenerzy ucza podopiecznych nie tylko
      sportowego kunsztu ale takze JAK ZACHOWAC FORME I ZDROWIE jak najdluzej. Jest
      to w interesie trenera bo slawa i pieniadze sportowca to slawa i pieniadze
      trenera. Ilu trenerow w Polsce robi podobnie? Dlaczego nauczyciele i ksieza
      nie walcza z polskim szpanerstwem i pijanstwem? Kiedy Polacy zmadrzeja? Gdzie
      spieszyla sie Otylia? Duzo czasu zyskala tym pospiechem? Mam nadzieje ze z
      tego wypadku wyniknie duzo dobrego dla Polakow. Moze wreszcie spojrza w lustro
      i zaczna zmieniac siebie i otoczenie. Mam nadzieje ze ksieza i nauczyciele
      wykorzystaja ten wypadek jako narzedzie wychowania. Ze szefowie policji
      sprawia by ich podobpieczni zaczeli wreszcie wypelniac swoje obowiazki (nie
      tylko mandaty ale takze szkolenia, i to od szkoly podstawowej). NIE POZWOLMY
      ABY POLSKIE SZPANERSTWO, GLUPOTA I PIJANSTWO trwaly az do skonczenia swiata.
      WYRAZY WSPOLCZUCIA DLA RODZICOW OTYLII.
      • antykagan Re: TRAKTAT O POLSKIM SZPANERSTWIE 03.10.05, 01:31
        wizerunekpolaka napisała:

> Znany pilkarz K. Deyna zginal z powodu szpanu na amerykanskich a nie polskich
        > drogach.

O ile mi wiadomo, a raczej się nie mylę, K. Deyna niczym nie szpanował. Wsiadł
        do samochodu po pijaku, usnął, zjechał z drogi i rozbił się na zaparkowanej
        prawidłowo ciężarówce.
    • kisakul1 Re: Lekarze: Stan zdrowia Otylii Jędrzejczak jest 02.10.05, 15:06
      Życzę Otylii powrotu do zdrowia, a następnie odpowiedzi na pytanie: dlaczego
      wyprzedzała sznur pojazdów doprowadzając do zagrożenia w ruchu lądowym? Śmierć
      brata chociaż jest tragedią dla rodziny Jędrzejczaków nie może jej zwolnić
      przed odpowiedzialnością karną. Wariaci drogowi nigdy nie powinni dostać prawa
      jazdy!!!!!!!!!!!!!!!
    • macarthur wpisujcie się kto miał wypadek do roku po zrobieni 02.10.05, 15:08
      prawka, ja równo 12 miesięcy po tym jak zrobiłem prawo jazdy spowodowałem
      kolizję w korku 4 samochody ucierpiały lecz obyło się bez rannych,
      od tej pory odpukać 10 lat bez wypadku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka