starymason Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 14:52 bin laden tez walil ruskich w afganistanie takze jest islamista i takze wlaczyl o wolnosc narodu tylko afganskiego che ronda bin ladena panie rpezydencie 4 rp Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 14:55 Najpierw pomniki powroca potem prawowici mieszkancy a potem cale Ostpreussen wroci do prawowitego wlasciciela.Jak ja lubie demokracje i prawde.A polaczki juz sie wsciekaja bo dla nich prawda jak czerwona plachta na byka. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:58 mnie to nie przeszkadza,poprawie swój niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:08 chichrajacy napisał: > Najpierw pomniki powroca potem prawowici mieszkancy a potem cale Ostpreussen > wroci do prawowitego wlasciciela.Jak ja lubie demokracje i prawde.A polaczki ju > z > sie wsciekaja bo dla nich prawda jak czerwona plachta na byka. I jeszcze jeden szwab paskudny a nie przyznajacy sie do szawbostwa. Mam wrazenie, ze dobrzy Niemcy nie chca sie zadawac z scheisswasserpolacken. Nie jest wykluczone, ze to jest tylko jeden szwab z roznymi nikami. typowo szwabskie a tchorzliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:00 Na mazurskiej ziemi, znów chce Bismarck stanąć by mazura zniszczyć kołami go łamiąc, by znów wejść w przymierze z Rosją imperialną by mazura zniszczyć swą wojną totalną. Mazurowi polak nawet nie pomoże gdy moskal z prusakiem znów nam wejdą w zboże. Królewiec oddany i Prusy stracone bo partia za władzę oddała tę stronę. Teraz mazur z ziemi podnosi swą głowę bo rządy czerwonych wyniszczyły mowę. Ale Bismarck z pomnika znów podnosi ręce by mazura z polakiem wyrząć jak najprędzej. Wyrząć z ziemi mazura i dobrego jej syna, bo moskala i niemca nic już nie powstrzyma. A mazur z mazura znów pochyli głowę i odda swą ziemię ponownie w niewolę. A moskal ze szwabem zacierają ręce bo chcą do Polski wrócić jak najprędzej, bo wiedzą, że zachód odwróci znów głowę i odda polaków w kolejną niewolę. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 PREDZEJ NAROD NIEMIECKI ZGINIE JAK POLAK ZIEMIE OD 08.10.05, 15:12 DA ! Niewazne czy Slazak,Mazur ,Goral wszyscy jestesmy Polakami! Historia pokazala ,ze nasze ziemie odebrac sobie nie damy. Ja bym nawet postawil pomnik Ulrichowi von Jungingen ! Za to ,ze pozwolil nam na zwyciestwo pod Grunwaldem ! Polityka Bismarcka tez spelzla na niczym . Kwiaty mu polozyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Nastepny durny Rydz-Smigly 08.10.05, 15:26 Polskie pustoslowie. nie pij tej wodzi wiecej. katolik_polski1 napisał: > DA ! > Niewazne czy Slazak,Mazur ,Goral wszyscy jestesmy Polakami! > Historia pokazala ,ze nasze ziemie odebrac sobie nie damy. > Ja bym nawet postawil pomnik Ulrichowi von Jungingen ! > Za to ,ze pozwolil nam na zwyciestwo pod Grunwaldem ! > Polityka Bismarcka tez spelzla na niczym . > Kwiaty mu polozyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Czy tuski i kaczory moga sie rownac Bismarckiem... 08.10.05, 15:13 ...dlatego nalezy niszczyc wszystko co ich przerasta.... Najprawdziwszym autorytetem Polakow powinien zostac "zelazny" Felek Dzierzynski...... A co do polskiej tradycji niszczenia wszystkiego co nie zgadza z oficjalna polska historia, to nie jest to wylacznie praktyka PRL-u..... W miejscowosci. ktorej sie urodzilem, byly miejsce otoczone fosa i walami ziemnymi, uchodzace za pierwsze siedlisko i kolebke tego miasteczka....Poniewaz miasteczko to mialo prawie 900 lat udokumentowanej historii a pierwsze wzmianki byly w bulli papieskiej, gdy ta miejscowosc byla juz wielka parafia, wynikac moglo, ze to siedlisko-grodzisko bylo jeszczo grubo z przed czasow Mieszka I..... Gdy po plebiscycie ta czesc Slaska przypadla Polsce, Polacy natychmiast rozkopali to miejsce, a poniewaz znalezli raczej przedmioty kultury Germanow a nie Slowian nie pozostawiono zadnych dokumentacji tych wykopalisk a samo miejsce pozostawiono niezabezpieczone i zostalo zdwewastowane przez polskich poszukiwaczy skarbow.... Przed plebiscytem fosa (gleboka na 8 m) byla regularnie czyszczona a czesc byla bez wody aby pokazac palisady i urzadzenia dla zwodzenia mostu....dzis wszystko jest zalane i zabagnione i miejscem wielu wypadkow utoniecia ludzi i bydla.... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Czy tuski i kaczory moga sie rownac Bismarcki 08.10.05, 15:39 Weclog niektorych "prastare ziemie piatowskie" siegaja od wroclawia po smolensk i od gdanska po odesse , i kazdy kto smial tam przebywac kiedykolwiek a nie byl polakiem to zydokomuna . Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Czy tuski i kaczory moga sie rownac Bismarcki 08.10.05, 16:02 heraldek napisał: > ...dlatego nalezy niszczyc wszystko co ich przerasta.... > Najprawdziwszym autorytetem Polakow powinien zostac > "zelazny" Felek Dzierzynski..... Brawo, tylko z punktu widzenia zydow ( ty jestes przeciez zydem, to juz kiedys wyjasnilismy, tak ze to nie jest zadna obraza, tylko stwierdzenie faktu, Polakzerca, nienawidzacym Polski i Polakow jak zarazy). > > A co do polskiej tradycji niszczenia wszystkiego co > nie zgadza z oficjalna polska historia, to nie jest to > wylacznie praktyka PRL-u..... Komunistyczna praktyka: zgadza sie. Na zdjeciach bylo nawet widac jak ludzie znikaja z trybun, zwlaszacza z okresu stalinowskiego, kiedy kierunek polityczny sie zmienial a ... towarzysz stawal sie niepotrzebny. > W miejscowosci. ktorej sie urodzilem, byly miejsce otoczone > fosa i walami ziemnymi, uchodzace za pierwsze siedlisko > i kolebke tego miasteczka....Poniewaz miasteczko to mialo > prawie 900 lat udokumentowanej historii a pierwsze wzmianki > byly w bulli papieskiej, gdy ta miejscowosc byla juz wielka > parafia, wynikac moglo, ze to siedlisko-grodzisko bylo jeszczo > grubo z przed czasow Mieszka I... No, to nie bylo osiedle zydowskie. .. > Gdy po plebiscycie ta czesc Slaska przypadla Polsce, Polacy > natychmiast rozkopali to miejsce, a poniewaz znalezli raczej przedmioty > kultury Germanow a nie Slowian nie pozostawiono zadnych dokumentacji tych > wykopalisk a samo miejsce pozostawiono niezabezpieczone i zostalo > zdwewastowane przez polskich poszukiwaczy skarbow... Przeciez to sa nonsesny. I to czyste. Zwlaszcza, ze jak twierdzisz nie ma zadnej dokumentacji, nie ma zadnych zyjacych swiatkow, poza toba....zwlaszcza, ze 16 lat pozniej tereny zostaly zajete przez Niemcy i Hitler goraczkowo poszukiwal sladow wyzszosch herrenrasse. To co ty opowiadasz, to jest typowe nazistowskie albo zydowskie (niestety) pieprzenie. Z zydami problem polega na tym, ze kochaja Niemcow,pomimo tego ze zydow przez setki lat mordowali bestialsko i wypedzali. Kochasz Niemcow? Zydzi znajdowali ratunek w tolerancyjnej Polsce. Na szczescie jest dobrze udokumentowane, ze Berlin jest wioska slowianska. Gdyby tam przeprowadzono plebiscyt, napewno bylby za przylaczeniem do Polski. A dzisiaj zapewne do Turcji. No moze, jeszcze nie dzisiaj, ale za 15 lat. Niemcy wymieraja, a Turcy sie rozmanzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 TY NESESSER PALMY DOSTAJESZ 08.10.05, 15:32 Zydowski potomek swoich katow broni ? Nierozumiem juz tego swiata . Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: TY NESESSER PALMY DOSTAJESZ 08.10.05, 15:47 moze cos zrozumiesz o Samarii i Judei. Ale Stettin nie byl polski 2000 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TY NESESSER PALMY DOSTAJESZ 08.10.05, 15:53 Ty sie poucz troche historii ! Do Berlina byly slowianskie ziemie . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: TY NESESSER PALMY DOSTAJESZ 08.10.05, 16:19 Na upartego to do Lubeki , ale to ze tam mieszkali slowianie , nie znaczy ze to byli polacy . Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: TY NESESSER PALMY DOSTAJESZ 08.10.05, 17:49 Ponoć Remus i Romulus byli polactwem. Tak wyczytałem w ICH BZDURNIKU. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Korekta 08.10.05, 20:08 Ziemie slowianskie siegaly poza Labe na zachod od Drezna (od slowianskiego: drzen)a na polnocnym zachodzie (dzisiejsza Saksonia Dolna)osadnictwo slowianskie bylo na zachod od Hamburga i obejmowalo wschodnia czesc tego co dzis zwie sie Dolna Saksonia. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 08.10.05, 21:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Oddac co cesarskie NIEMCOM. 08.10.05, 15:34 Masz racje. Pomnik tego POLAKOZERCY nalezy zniszczyc lub oddac Niemcom. Niech gdzies w Reichu sobie go postawia. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Oddac co cesarskie NIEMCOM. 08.10.05, 16:01 za pozno Reich to juz historia , tak jak PRL . Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Zlodziej predzej czy pozniej musi ukradzione oddac 08.10.05, 15:39 Jest polak,chadziaj,gorol i sa Niemcy,Oberschlesier,Ostpreusse i tego nigdy niemozna mieszac pokopany katoliku polski alias pacyfista,tomson i inne jego durne wcielenia.Predzej czy pozniej z takiej mieszanki beda rozroby wascie przyklad z Czecho-Slowacji karzdy wzia swoje i po krzyku wszyscy zadowoleni pod okupacja czlowiek nigdy w pokoju niebedzie zyc to dlaczego nie chcecie oddac co nie wasze-Wstyd a mowia ze polska to kraj demokratyczny(BO pekne) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Zlodziej predzej czy pozniej musi ukradzione 08.10.05, 15:46 Odpowiem ci tylko ty obsrancu,ze te ziemie wypozyczyl ksiaze mazowiecki zakonowi krzyzakow . Do dzisiaj nie splacili nam daniny ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zlodziej predzej czy pozniej musi ukradzione 08.10.05, 15:54 Z zalami prosze do ksiecia mazowieckiego . Tel : 0800 15071410 Odpowiedz Link Zgłoś
neceser [...] 08.10.05, 21:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:32 co ma wspólnego Rada Pamięci Walk i Meczeństwa i horroru ze zwykłym pomnikiem i to jeszcze Bismarcka ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Rada Pamieci Walk Meczenstwa 08.10.05, 15:43 ma sie tak do pomnikia Bismarcka jak sedzia wydajacy wyrok na przestepce lub wielkorotnego morderce! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Rada Pamieci Walk Meczenstwa 08.10.05, 15:45 No prosze polacy staja sie prokuratorami , sedziami i katami . Lepiej niz amerykanie . Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Rada Pamieci Walk Meczenstwa 08.10.05, 22:07 No tak zakaz wystawiania pomnika człowieka który porównał Polaków do zwierząt które należy wytępić to straszna rzecz. Biedni ci Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:43 Powstancy (jacystam( czuja sie oburzeni . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:49 Ciekaw jestem kto placi wam za te antypolskie posty? - szwaby, czy tez "geniusze" piszacy nowa historie na zamowienie. Chyba ze nie jestes Polakiem ... Zreszta dla mnie nim juz NIE jestes! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:52 Kto placi ? CIA , KKB ,Byle Ubeki i (kto wie jak sie nazywa niemiecki wywiad?) . To kim jestem dla ciebie , to mi delikatnie mowic zwisa . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:21 A myslalem ze potrafisz pisac po polsku :) Biedne dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:09 Jak ja lubie to forum dla opoznionych w rozwoju INACZEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:21 A masz inne wyjscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do "indianski" 09.10.05, 19:58 Musze swoja wypowiedz skorygowac. Jestes "przyspieszonym w rozwoju INACZEJ". Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz [...] 08.10.05, 16:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Tak czekalem, kiedy zostane usuniety w ramach 08.10.05, 17:10 dzialalnosci pro niemieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nominativus Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 09.10.05, 00:03 Niemiecki wywiad nazywa się BND (www.bnd.de) Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Ja jestem wygnancem z rodowitej ziemi Slaskiej- 08.10.05, 15:55 czyli Oberschlesier.!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Ja jestem wygnancem z rodowitej ziemi Slaskie 08.10.05, 15:56 I jeszcze zyjesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Zyje i pamietam mordy na narodzie Slaskim !! 08.10.05, 16:20 Jak odbierano domy,jak zabijano tych ktory niechcieli sie zpolszczyc,jak kopano dzieci,jak zmieniano nazwiska i imionajak wybuzano wszystko to co przypominalo prawowitego wlasciciela tych ziem i budynkow.Wczoraj nawet na WDR pokazywano te zbrodnie i mowiono z tymi co to przezyli i coraz wiecej sie o tym mowi i bedzie mowilo bo klamstwa i mordy nigdy nie beda przedawnione i zapomniane..!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zyje i pamietam mordy na narodzie Slaskim !! 08.10.05, 16:27 chichrajacy napisał: Wczoraj nawet na WDR pokazywano te > zbrodnie i mowiono z tymi co to przezyli Gosciu - sa jeszce tacy co pamietaja Bismarcka ?. Nie przeginaj . Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Ja jestem wygnancem z rodowitej ziemi Slaskie 08.10.05, 16:20 Ale Slasakiem to ty nie jestes, tylko szwabskim gastarbeiterem, ktory zbezczelnial z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Ubowcu nierozsmieszaj mnie,czemu sie plujesz !! 08.10.05, 16:25 Honecker tez niewierzyl ze powroci prawda i sprawiedliwos i ciebie tez ona osiagnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Ubowcu nierozsmieszaj mnie,czemu sie plujesz 08.10.05, 17:15 Naprawde wierzysz, ze slowianska wioska Berlin wroci do Polski nie mowiac juz o Luzycach? Ja nie sadze, ale z Niemcami nigdy nic nie wiadomo. Jak rozpetaja nastepna wojne, zostana nastepny raz podzieleni i chyba juz na wieku wiekow zaorani w ramach planu Morgantela. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:16 wet3 napisał: > Ciekaw jestem kto placi wam za te antypolskie posty? - szwaby, czy > tez "geniusze" piszacy nowa historie na zamowienie. Chyba ze nie jestes > Polakiem ... Zreszta dla mnie nim juz NIE jestes! To jest szwabska zaraza, a raczej scheisswasserpolacken ktorym zaden przyzwoity nazista reki nie poda. te szwabskie ryje sa zbyt tchorzliwe, zeby przyznac sie do tego, ze sa Niemcami. Zreszta, tez bym sie wstydzil nalezec do najbardziej znienawidzonego narodu w europie jest mozliwe, ze to jest jedna i ta sama osob uzywajacych roznych nikow. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:53 Mi jest wstyd przyznać się do polactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 18:49 Mmasz racje. Takich antypolskich gniotow zaklamujaczch totalnie historie Polski, jak "goldilock", "indris", 'maureen" czy "chichrajacy" mozna oczekiwac tylko od szwabow lub platnytch janczarow. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia1 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:32 No to niech postawia pomink Walesy albo papieza. Wszyscy beda zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:50 kamelia1 napisała: > No to niech postawia pomink Walesy albo papieza. Wszyscy beda zadowoleni. papieza Benedykta XVI, zartujesz rydzyk zglosi protest, ze nie wolno bo to Niemiec a kaczor go wyslucha w imie elementarnych interesow katoksenofobow. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ZNAM TAKICH CO W KWIETNIU URODZINY HITLERA OBCHODZ 08.10.05, 15:42 Mieszkancy opolszczyzny np. Ale w kolo jest wesolo ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ZNAM TAKICH CO W KWIETNIU URODZINY HITLERA OB 08.10.05, 15:46 Nazwiska , adresy nr telefonow prosze . Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Co roku w Niemczech 20 kwietnia sie to wspomina! 08.10.05, 16:01 A dlaczego nie ,wy swietujecie Stalina a on zabil moze wiecej !! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: David mors vel katolik_polski na stanowisku 08.10.05, 16:56 Odpisal bym ci ! Ale z toba nie ma dyskusji. Masz 100 tys.nickow i naglowki tylko ! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 15:46 Chyba ich pohręciło. Hitlera se postawcie. POmniki niechcstojątam gdzie mająupamiętniać "tubylcom ich chlubną przeszłośc , którą budowali ich przodkowie. Ciekawe, że nie ma w Polsce pomnika Leonarda da Vinci. Bisnarc niech se pod zimią będzie i to głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Tak Polacy falszuja historie.... 08.10.05, 15:50 A co do polskiej tradycji niszczenia wszystkiego co nie zgadza z oficjalna polska historia, to nie jest to wylacznie praktyka PRL-u..... W miejscowosci. ktorej sie urodzilem, byly miejsce otoczone fosa i walami ziemnymi, uchodzace za pierwsze siedlisko i kolebke tego miasteczka....Poniewaz miasteczko to mialo prawie 900 lat udokumentowanej historii a pierwsze wzmianki byly w bulli papieskiej, gdy ta miejscowosc byla juz wielka parafia, wynikac moglo, ze to siedlisko-grodzisko bylo jeszczo grubo z przed czasow Mieszka I..... Gdy po plebiscycie ta czesc Slaska przypadla Polsce, Polacy natychmiast rozkopali to miejsce, a poniewaz znalezli raczej przedmioty kultury Germanow a nie Slowian nie pozostawiono zadnych dokumentacji tych wykopalisk a samo miejsce pozostawiono niezabezpieczone i zostalo zdwewastowane przez polskich poszukiwaczy skarbow.... Przed plebiscytem fosa (gleboka na 8 m) byla regularnie czyszczona a czesc byla bez wody aby pokazac palisady i urzadzenia dla zwodzenia mostu....dzis wszystko jest zalane i zabagnione i miejscem wielu wypadkow utoniecia ludzi i bydla.... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Tak Polacy falszuja historie.... 08.10.05, 15:55 Albo mi sie wydaje , albo juz to gdzies pisales . Odpowiedz Link Zgłoś
neceser na zlodzieju.. czapka GORE 08.10.05, 15:59 i nigdy spokoju i zawsze strach bedzie. az sie zmienie . slaby i maly zlodziej to zalosny widok. To tak jak zlodziej Mona Lisy, marzacy o dorobieniu sie. Chyba wyroku na dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: na zlodzieju.. czapka GORE 08.10.05, 17:35 neceser napisał: > i nigdy spokoju i zawsze strach bedzie. az sie zmienie . slaby i maly zlodziej > > to zalosny widok. To tak jak zlodziej Mona Lisy, marzacy o dorobieniu sie. > Chyba wyroku na dlugie lata. Skąd ta trauma na punkcie Polaków? Wszystkie Twoje posty na temat Polaków to są wiadra żółci. Gorszej i bardziej gorzkiej niż piołun! (piołun jest zielem, które prawidłowo dawkowane leczy przewód pokarmowy - bodajże) Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 to zdrada państwa - urzędnik powinien siedzieć!!! 08.10.05, 16:00 a przede wszystkim powinien natychmiast zostać odwołany, to skandal - to są ludzie bez honoru i ambicji! W czasie ludzie wiedzieliby co zrobić z takim "folks" Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: to zdrada państwa - urzędnik powinien siedzie 08.10.05, 16:02 W czasie ludzie wiedzieliby co zrobić z > takim "folks" Przetlumacz to na polski . Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: to zdrada państwa - urzędnik powinien siedzie 08.10.05, 16:03 maja honor i ambicje by nie byc spalonym w stodole.... co to znaczy, nota bene, "nie maja honoru i ambicji", bo nie rozumie? jolkak11 napisała: > a przede wszystkim powinien natychmiast zostać odwołany, to skandal - to są > ludzie bez honoru i ambicji! W czasie ludzie wiedzieliby co zrobić z > takim "folks" Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Czyli demokracja po polsku,morde w kubel my mamy 08.10.05, 16:04 tylko racje oj zaklamany narodzie dobrze ze ta unia do ktorejtak pedziliscie te wasze klamstwa i oblude uzdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Czyli demokracja po polsku,morde w kubel my m 08.10.05, 19:00 A wasza "demokracja" to: DEUTSCHLAND, DEUTSCHLAND UEBER ALLES! Pamietam te "demokracje" doskonale bo przezylem ostatnia wojne! Jestescie wyzuci z jakiejkolwiek przyzwoitosci oraz poczucia godnosci osobistej. Szwab zawsze pozostanie szwabem. Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:18 "uważa Andrzej Przewoźnik" PRECZ Z PRZEWOŹNIKIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:25 on coś mataczy w tej historii,a przecież "prawda was wyzwoli". Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 16:32 Myslalem ze "prawdy" juz nie wydaja . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Ty jasnie oswiecony---prawda wyjdzie i wychod 08.10.05, 18:00 Do "zydokomuny" nie mowi sie "jasnooswiecony" - o. Rydzyk cie wyklnie . Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Prawda o wierzy spadochronowej,o oswiecimiu !!! 08.10.05, 16:33 Coraz wiecej prawd wychodzi na jaw.Brawo demokracja a wy sie wsciekajcie,wscikajcie z was sie juz nietylko Europa smieje.!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 08.10.05, 16:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chichrajacy Tu chodzi o te 6 mil....ucz sie ucz bo warto-moze- 08.10.05, 16:46 kiedys w koncu cos zrozumiesz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Prawda o wierzy spadochronowej,o oswiecimiu 08.10.05, 17:53 katolik_polski1 napisał: > Z tym Oswiecimiem masz racje ! > Ostatnio czytalem ,Ze Niemcy tylko przygotowali > komory gazowe. > Gazowaly tylko zydowskie Sondernkommandos ! > Zwloki usuwali i palili. > Czlowiek musi sie historii na nowo uczyc ! A ja slyszalem ze zydow gazowali polscy zydzi by naklonic ich do wyjazdu do Izraela, ktorego nie bylo . Polacy w gescie dobrej woli kapowali tych to do Izraela nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Prawda o wierzy spadochronowej,o oswiecimiu 08.10.05, 17:01 W Warszawie jest pomnik De Gaulle'a (nie wiem czym się kierowali moi rodacy, którzy go stawiali). Jest rondo Dudajewa - spora awantura była o to. Natomiast Bismarck na Mazurach? Tylko dlatego, że go pani Szary odkopała? Dlaczego polski samorząd postanowił czcić wielkiego Polakożerc? Czy dlatego, żeby pani od polskiego miała gdzie dziatki prowadzić i pokazywać im, jak wyglądał ten który Drzymale nie pozwalał budować domu na jego własnej ziemi? A może to pomoc dydaktyczna przy interpretacji wierszy Konopnickiej? Tam od Gniezna i od Warty Biją głosy w świat otwarty, Biją głosy, ziemia jęczy: - Prusak dzieci polskie męczy! Pani powie: - patrzcie dziatki, tak wyglądał ten facio! Żarty na bok. Najwłaściwsze byłoby, gdyby obelisk trafił do muzeum narodowego w Berlinie (Tak nawiasem mówiąc niemalże połowa Berlińczyków ma słowiańsko brzmiące nazwiska. Spójrzcie tylko do książki telefonicznej. I Prusy to właściwie Zachodnia Słowiańszczyzna. A właściwi Prusowie są narodem nieistniejącym. Zostali wymordowani) Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 21:57 Pan Przewożnik psuje dobry humorek neonazistom i nacjonalistom niemieckim. Brawo dla Pana Przewożnika. Nie dla pomników niemieckich zbrodniarzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:02 O tym jaki pomnik ma gdzie stac powinna decydowac jedynie lokalna spolecznosc w przeprowadzonym referendum. Wszystkie referenda powinny odbywaac sie regularnie, razem z normalnymi wyborami, w okreslonych porach roku. To zwieksza frekwencje. Obecny system, gdzie wybory odbywaja sie w zcasie zarzadzonym przez politykow i do tego w innym dniu do parlamentu, w innym na prezedenta plus ewentualna dogrywka to tylko starta czasu i pieniedzy, a takz eniepotrzebne meczenie elektoratu. W USA na przyklad nigdy sie tych wyborow nie oddziela i przy okazji wyborow na prezydenta decyduje sie takze w lokalnym referendum, czy wydac $500 na komputer dla miejscowego urzedu miejskiego. Wac Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:10 W Warszawie jest pomnik De Gaulle'a (nie wiem czym się kierowali moi rodacy, którzy go stawiali). Jest rondo Dudajewa - spora awantura była o to. Natomiast Bismarck na Mazurach? Tylko dlatego, że go pani Szary odkopała? Dlaczego polski samorząd postanowił czcić wielkiego Polakożercę? Trudno mi pojąć. Przypuszczam, że jest to jakieś oszołomienie z okazji wstapienia do Unii Europejskiej. Niektórzy mieli niezłe odjazdy. Jakby to było Bóg wie co. Więc po co im (temu pokętrzyńskiemu samorządowi) to było?! Czy dlatego, żeby pani od polskiego miała gdzie dziatki prowadzić i pokazywać, jak wyglądał ten który Drzymale nie pozwalał budować domu na jego własnej ziemi? A może to pomnik będzie pomocą dydaktyczną przy interpretacji wierszy Konopnickiej? (...) Tam od Gniezna i od Warty Biją głosy w świat otwarty, Biją głosy, ziemia jęczy: - Prusak dzieci polskie męczy! (...) Pani powie: - patrzcie dziatki, tak wyglądał ten facio! Żarciki (smutne zresztą) na bok. Najwłaściwsze byłoby, gdyby obelisk trafił do muzeum narodowego w Berlinie (Tak nawiasem mówiąc niemalże połowa Berlińczyków ma słowiańsko brzmiące nazwiska. Spójrzcie tylko do książki telefonicznej. I Prusy to właściwie Zachodnia Słowiańszczyzna. A właściwi Prusowie są narodem nieistniejącym. Zostali wymordowani) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:20 Jeszcze zacytuj bajke o "Wandzie co niemca nie chciala" . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:18 Co ty mnie z usa .jak bym mial glosowac budowe kazdego kraweznika , to bym wolal chlac dalej - jak za komuny . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A Orlęta we Lwowie to nie to samo? 08.10.05, 17:16 jakbys przeczytal 200 postow na tym forum to bys zrozumial o co biega z intelektem Kalego . Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: A Orlęta we Lwowie to nie to samo? 08.10.05, 17:23 Cmentarze to co innego. Ale też trzeba bardzo ostroznie i delikatnie z tym postępować. Europa przez ostatnie tysiąclecia była ziemią o ruchomych granicach. Wystarczy prześledzić mapy historyczne. My naprawdę jesteśmy porządnie genetycznie wymieszani. Jestesmy po prostu Europejczykami. Szukając swoich korzeni trafiłam z jednej strony do Francji z drugiej na Ruś Kijowską. No, oczywiście najwięcej we mnie Polki. Co jeszcze odkryję? Więc z cmentarzami trzeba ostrożnie. Nie powinno się ich zaorywać. Zresztą na tzw Ziemiach Odzyskanych coraz więcej jest dawnych, niemieckich cmentarzy uporządkowanych i zadbanych. Tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A Orlęta we Lwowie to nie to samo? 08.10.05, 17:54 Coś mi się zdaje, że najwięcej w tobie katoliczki.... i jakoś dziwnie Konopnicką lubisz... i ... effectivement, dans ton sang coule un peu de merde... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: A Orlęta we Lwowie to nie to samo? 08.10.05, 20:47 sclavus napisał: > Coś mi się zdaje, że najwięcej w tobie katoliczki.... i jakoś dziwnie > Konopnicką lubisz... > i ... effectivement, dans ton sang coule un peu de merde... Oj, a tobie się zdaje, że pozjadałeś wszystkie rozumy. Nie będe dalej jednak drążyć tego tematu, bo a nuż okaże się... aż strach pomyśleć. A może to czym mi dopiekłeś napisałbyś po niemiecku lub angielsku. Nie znam francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Pieśń o Bismarcku warto przeczytać! 08.10.05, 17:07 Das Bismarck-Lied Text: Eugen Schwetschke Bismarck Heil! Dem einzig Einen, Uns'res Volkes treu'sten Mann, Der den hort des deutschen Lebens, Kaiser uns und Reich gewann! Von den Alpen bis zum Meere Brausend stimmt den Hochruf an: Bismarck Heil! Dem einzig Einen, Uns'res Volkes treu'sten Mann. Deutsche Treue, deutsche Liebe, Deutscher Muth in jeder Zeit, Deutscher Frohsinn, Zucht und Sitte, Deutsche Kraft in Fried und Streit. Alle guten Gaben seinen Reich und Kaiser stets geweiht: Deutsche Treue, deutsche Liebe, Deutscher Muth in jeder Zeit. Kaiser Wilhelm's Werkgenosse, Deutschland's Held von Gott gesandt, Großer Kanzler, Dein gedenken Wir in Dank und Lieb' entbrannt! Bleib es unser Ziel und Streben, Dem du stets Dich treu bekannt: Deutschland, Deutschland über Alles Unser heil'ges Vaterland Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pieśń o Bismarcku warto przeczytać! 08.10.05, 17:14 No i o czym to swiadczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Pieśń o Bismarcku warto przeczytać! 09.10.05, 10:00 tja, normalne to to nie jest. moze bys sprobowal na niemieckim nazistowskim forum. nie wiem tylko, czy scheisswasserpolacken beda zaakceptowani. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 SAMUEL MOREL WRACAJ DO POLSKI 08.10.05, 17:13 Tyle tutaj jeszcze do zrobienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: SAMUEL MOREL WRACAJ DO POLSKI 08.10.05, 17:14 Kto to je ta Morela ? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: SAMUEL MOREL WRACAJ DO POLSKI 08.10.05, 17:20 indianski napisał: > Kto to je ta Morela ? ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zniewiesciali homoseksualisci czynia mnie wesolym ! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: SAMUEL MOREL WRACAJ DO POLSKI 08.10.05, 17:41 katolik_polski1 napisał: > indianski napisał: > > > Kto to je ta Morela ? > ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ > Zniewiesciali homoseksualisci czynia mnie wesolym ! "Ścigany listem gończym Samuel Morel otrzymuje prawie 5 tys. zł miesięcznie. Jako były naczelnik obozu pracy w Świętochłowicach odpowiada za śmierć 1695 więźniów. „Emerytura za zbrodnie” Życie 19.02.2004 r." Odpowiedz Link Zgłoś
me-e POLSKA DLA...NIEMCOW ? 08.10.05, 17:26 ...gdzie sie czlowiek w polsce nie obejzy to niemcy...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:34 maureen2 napisała: > no cóż,jedynie słuszna historia Polski zaczyna się po 1945 I na nowo od 2005 i to wg pana Przewoxnika... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:36 A o. Rydzyk byl ich przewodnikiem . Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:58 Tak bo straszny pan Przewożnik nie chce postawić pomnika dla miłego Bismarck który uważał Polaków za zwierzęta, które trzeba wytępić. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 18:07 wj1980x napisał: > Tak bo straszny pan Przewożnik nie chce postawić pomnika dla miłego Bismarck > który uważał Polaków za zwierzęta, które trzeba wytępić. Kretyństwo nie zna granic!!!! Ten pomnik postawiono na ziemi niemieckiej... poszedł w zapomnienie od lat 60tych a od dzisiaj przypomina tylko historię tej ziemi, tego konkretnego kawałka, który był Niemcami (prusami) i gdzie miwszkańcy z wdzięczności postawili pomnik dla wielkiego (dla Niemców oczywiście) Bismarcka.... Polska jest jedynym krajem, który w ten sposób pisze historię na nowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 21:55 Idąc tokiem twego rozumowania powinniśmy przywrócić place i pomniki Hitlera utworzone przez wdzięczynych Niemców, którzy kochali swego wielkiego rodaka. Nawiasem mówiąc Hitler i Bismarck mieli podobne nastawienie do Polaków. Aha-to ziemie polskie nie niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 POLSKA TO KRAJ W SRODKU EUROPY 08.10.05, 17:47 Problem w tym ,ze niektore, minimalne mniejszosci narodowe, chca nam za przeproszeniem "kolo dupy zrobic " ! Albo zdecydujemy sie szkodnika zadeptac,albo bedziemy mieli do czynienia z plaga ! Jesli chcecie w Polsce zyc ,uwazajcie nasze prawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: POLSKA TO KRAJ W SRODKU EUROPY 08.10.05, 18:03 To cytat z Lukaszenki ´? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: POLSKA TO KRAJ W SRODKU EUROPY 08.10.05, 18:09 katolik_polski1 napisał: > Problem w tym ,ze niektore, minimalne mniejszosci narodowe, > chca nam za przeproszeniem "kolo dupy zrobic " ! > Albo zdecydujemy sie szkodnika zadeptac,albo bedziemy mieli > do czynienia z plaga ! > Jesli chcecie w Polsce zyc ,uwazajcie nasze prawa ! Już jedna plaga w Polsce się rozpleniła i nijak nie można jej wyplenić - to katolicyzm i to rodem ze średniowiecza... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:52 Dla świętego spokoju proponuję obelisk zakopać ponownie a na jego miejscu postawić monumentalny(nie mniejszy niż 100 m)pomnik jakiegoś wielkiego Polaka..... Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 17:56 veglie napisał: > Dla świętego spokoju proponuję obelisk zakopać ponownie a na jego miejscu > postawić monumentalny(nie mniejszy niż 100 m)pomnik jakiegoś wielkiego > Polaka..... Np kaczora naszego wielkiego boba budowniczego Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 18:11 veglie napisał: > Dla świętego spokoju proponuję obelisk zakopać ponownie a na jego miejscu > postawić monumentalny(nie mniejszy niż 100 m)pomnik jakiegoś wielkiego > Polaka..... Mam jeszcze lepszy pomysł... Skoro wszystko co od sowietów jest niesłuszne, strasznie be i wszystkie takie, należy te ziemie oddać Niemcom... Będzie jak za IIRP, jedynej słusznej w Historii.... Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Wypowiedż Bismarcka o Polakach-Wytępić! 08.10.05, 17:56 In a letter in March 1861 to his sister Malwine, Bismarck, for example, expressed the Prussian-German attitude towards the Poles which turned out to be a blueprint for the future: "So clobbeth the Poles so that they despair; they have my deepest sympathy for their situation, but, if we want to exist, we have no choice but to wipe them out ('ausrotten'); the wolf cannot help it that he was created by God the way he is, but one shoots him yet, if one can." Dla rozwagi wszystkim którzy są za utworzeniem pomnika tego zbrodniarza.Jasne jest też dlaczego Niemcy go bronią w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 17:59 Jezeli w Polsce nie ma prawa stanac pomnik Bismarcka, w takim razie nie rozumiem, dlaczego Litwini nie zlikwidiwali jeszcze nagrobka Pilsudskiego przed wejsciem na cmentarz Rossa w Wilnie (w koncu to polska armia pod dowodctwem Zeligowskiego napadla w 1921 roku na litewskie Wilno i okupowala je - z przyzwoleniem Pilsudskiego do 1939 roku; zgodnie z atka logika, Litwini powinni ten nagrobek, bedacy dla Polakow forma pomnika, na ktorym skladaja dzien w dzien wiazanki kwiatow i zapalaja znicze, natychmiast zlikwidowac), albo dlaczego wymuszono na Ukraincach odnowienie pomnika Orlat na cmentarzu lyczakowskim we Lwowie. Przeciez Polacy w tych walkach w 1918 roku walczyli o oderwanie Lwowa od Ukrainy. Albo traktujemy wszystkich rowno, albo zamilknijmy, kiedy inni - Niemcy - sa honorowani pomnikami na ziemiach, ktore od wiekow byly niemieckie, a dopiero w 1945 przypadly Polsce (za sprawa Stalina) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:02 Owczarek monachijski - twoje wywody sa tyle warte ile rozlane iwo na OctoberFest . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:09 tym samym udowasniasz, ze sam jestes umyslowo niedorozwiniety (jak glosi sentencja, ktora w swoich spotach umieszczasz). Obojetnie, czy jestem w Niemczech, Francji, a takze i Krakowie - wielu moich krakowskich przyjaciol (takze naukowcow z UJ) podziela moje zdanie - dosc juz tego historycznego klamstwa: my Polacy zawsze bylismy ofiarami, i wszytskich innych traktowalismy zgodnie z przykazaniem "chrzescijanskiej milosci", wiec mamy szczegolne prawo do odgrywanie - zaisci blazenskiej - roli "Chrystusa Narodow". Bylismy wcale nie lepsi i nie gorsi od innych. Jesli domagamy sie prawa do kultywowania naszej pamieci historycznej od innych, tu musimy to samo przyznac innym. Smieszne sa te pretensje do to tego, aby byc uznanym za wyjatkowy narod w historii Europy. To tylko Polske osmiesza, a po drugie: nikt sie na to nie zgodzi. indianski napisał: > Owczarek monachijski - twoje wywody sa tyle warte ile rozlane iwo na > OctoberFest . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:16 Kajam się - nie lubiłem cię na forach, ale tu masz rację... po stokroć racjęPolska nie jest pępkiem świata choć za taką starała się uchodzić... ja powiedział poeta: pawiem narodów byłas i papugą.... i otym też trzeba pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 19:20 sclavus napisał: > Kajam się - nie lubiłem cię na forach, ale tu masz rację... po stokroć > racjęPolska nie jest pępkiem świata choć za taką starała się uchodzić... To jest ulubiony sposob osmiaszania polskiego patriotyzmu, nie mieszac z nacjonalizmem. I w tym sensie... Polska jest pepkiem swiata... dla Polakow. A z Niemcami czy Rosjanami musi walczyc o przezycie. ja > powiedział poeta: pawiem narodów byłas i papugą.... i otym też trzeba > pamiętać... To wlasnie pokazuje, ze Polacy wtedy wcale nie uwazali sie za pepek swiata. Tylko wrecz przeciwnie, szukali wszedzie lepszych wzorow do nasladowania... Poeta zacheca wlasnie do skoncentrowania sie na sobie, na Polsce, na poslkich wartosciach... Swietny cytat wybrales, przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 22:31 w tym sensie... Polska jest pepkiem swiata... dla Polakow. A z > > Niemcami czy Rosjanami musi walczyc o przezycie. W takim razie gdyby przyjac twoje rozumowanie za sluszne to nalezaloby uznac ze swiadomosc Polakow jest tozsama z ta jaka mialy Niemcy faszystowskie w latach 20-tych. nie sadze aby do konca bylo to prawda. Jakkolwiek istnieje w polskiej polityce wplywowa agresywna mniejszosc ktora prowokuje polskie spoleczenstwo do konfrontacji czy to z Niemcami czy Rosja lub Zydami co dowodzi ze mniejszosc ta powinna byc kontrolowana, i aktywnie zwalczana tak jak faszyzm i na rowni z nim traktowana. Rzeczywiscie nalezy walczyc o przezycie nie przeciwko Niemcom czy Rosjanom lecz wspolnie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 22:54 phun napisała: > w tym sensie... Polska jest pepkiem swiata... dla Polakow. A z > > > > Niemcami czy Rosjanami musi walczyc o przezycie. > > W takim razie gdyby przyjac twoje rozumowanie za sluszne to nalezaloby uznac ze > swiadomosc Polakow jest tozsama z ta jaka mialy Niemcy faszystowskie w latach > 20-tych Jakim cudem doszedles do takiego wniosku? Jakkolwiek istnieje w polskiej > polityce wplywowa agresywna mniejszosc ktora prowokuje polskie spoleczenstwo do > konfrontacji czy to z Niemcami czy Rosja lub Zydami co dowodzi ze mniejszosc ta > powinna byc kontrolowana, i aktywnie zwalczana tak jak faszyzm i na rowni z nim > traktowana. Gdzie ty zlokalizowales ta mniejszosc? Ta szukajaca konfrontacji z Niemcami i Rosjanami? > Rzeczywiscie nalezy walczyc o przezycie nie przeciwko Niemcom czy Rosjanom >lecz wspolnie z nimi. To wtedy nie byloby zadnych problemow. A problemy zaczynaja w grubszych zarysach powstawac. Miejmy nadzieje, ze obecny trend w Niemczech, dazenie do prowadzenia nacjonalistycznej polityki mocarstwowej bazujacej na sojuszu z Rosja i skierowanej przeciwko USA umze w najblizszym czasie smiercia naturalna i Niemcy znajda swoje miejsce w Uni Eurpejskiej. Jezeli Niemcy stana sie tym krajem jakim byly do czasu zjednoczenia sie, w sensie czesc Uni dbajacy o bardzo dobre stosunki z USA i widzacy swoje miejsce w Uni i dbajacy w tym sensie o Unie, nie bedzie problemow. Obecna polityke Niemiec, dazenie Niemiec do RB byly kanclerz Helmut Schmidt okreslil pare miesiecy temu w wywiadzie w FAZ albo w die Welt jako abwegig. Helmut Kohl rowniez. Zgadzam sie z nimi bez reszty. Przy czym Kohl stal sie duzo lepszym europejczykiem jak przestal byc dopiero jak kanclerzem. Nie sadze jednak, ze szkody wyrzadzonie przez Schrödera, mentalne przestawienie Niemiec, moga szybko zostac cofniete. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:25 Pewnie gdyby to napisal kto inny , bym mu przaklöasnal , aöe jezeli to pisze facet opluwajacy polske przy kazdej sposobnosci - mazna jedynie sie usmiechnac z politowaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 19:21 indianski, czy mam ci honor zwrocic? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 21:39 Galzki w drzewku Ci sie pomieszaly . To nie bylo do Ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 19:08 Zawsze docenialem ciebie na forach, ale w tym wypadku nie zgadzam sie. Nie powinno sie stawiac w Polsce pomnikow dla polakozercow, ktorzy zamierzali nas unicestwic. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 19:15 silesius.monachijski napisał: > tym samym udowasniasz, ze sam jestes umyslowo niedorozwiniety (jak glosi > sentencja, ktora w swoich spotach umieszczasz). Obojetnie, czy jestem w > Niemczech, Francji, a takze i Krakowie - wielu moich krakowskich przyjaciol > (takze naukowcow z UJ) podziela moje zdanie - dosc juz tego historycznego > klamstwa: my Polacy zawsze bylismy ofiarami, i wszytskich innych traktowalismy zgodnie z przykazaniem "chrzescijanskiej milosci", wiec mamy szczegolne prawo do odgrywanie - zaisci blazenskiej - roli "Chrystusa Narodow". To jest idiotyzm. Jestem ciekawy na konkluzje. >Bylismy wcale nie lepsi i nie gorsi od innych. Pierwszy idiotyzm i oczywista nieprawda, propagowana przede wszystkim przez Niemcow w ramach nowego pisania historii. Pod paroma wzgledami bylismy jednoznacznie lepsi: 1. Wojny religijne. W Polsce nie bylo zadnych. Cala zachodnia Europa plonela. Polska byla miejscem ucieczki i ratunku dla przesladowanych wtedy. 2. Zydzi. Wyzynani i wyganiani w calej Europie: W Polsce znajdowali ratunek, w Polsce mogli tworzyc wlasna kuluture 3. Stosunek do mniejszosci narodowych. Np. Niemcow rowniez nie germanizowano, mogli sie rozwijac. Co ciekawe, wtedy miasta nawet z przewaga ludnosc niemieckiej jak Gdansk, finansowaly krolow polskich w walce z prusami. Jak widzisz, twoje stwierdzenie, "ze nie bylismy lepsi" jest czystym idiotyzmem. Zdaje sie, ze twoi "naukowi" koledzy staraja sie byc maksymalnie korekt politycznie i byc bardzo europejscy. Nie bardziej blednego niz takie nastawienie. Ale oni jeszcze o tym nie wiedza. Jesli domagamy sie prawa do kultywowania > naszej pamieci historycznej od innych, tu musimy to samo przyznac innym. Ale nie przestepcom i nie przedstawicielom kraju, ktorzy sa symbolem okrucienstwa, nietolerancjii i zniszczenia. Zdaje sie, ze w Polsce jest szkola Willi Brandta. Takich ludzi jak najbardziej stawiac jako przyklad stawiajac im pomniki. Rozumujac w twoim stylu, nalezaloby rowniez postawic pomniki Stalinowi i Hitlerowi. Bismarck roznil sie od nich tylko i wylacznie technika ale nie celem. Nie pojmowanie tego swiadczy o tym, ze nosisz nieprawdopodobne nacjonalistyczne okulary, niemieckie okulary, albo ... ze jestes idealista, niebezpiecznym idealista nie zdajacym sobie zupelnie z globalnych zwiazkow, czepiajacy sie jednej zasady i stosujacy ja na slepo... > Smieszne sa te pretensje do to tego, aby byc uznanym za wyjatkowy narod w > historii Europy. To tylko Polske osmiesza, a po drugie: nikt sie na to nie > zgodzi. Bez sens z powodow wymienionyc wyzej. Polsla z cala pewnoscia sie nie osmiesza nie zgadzajac sie na pomniki Stalinow, Hitlerow i Bismarckow. > > indianski napisał: > > > Owczarek monachijski - twoje wywody sa tyle warte ile rozlane iwo na > > OctoberFest . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:11 ...a moze by tak wzorem polsk i polskiego sejmu...niemcy pozwolili w swoim sejmie-bundestagu...wiec ,pozwolili na miejszosc polska...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:17 nie rozumiem. gdzie ta polska mniejszosc w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:25 sfw napisał: > nie rozumiem. gdzie ta polska mniejszosc w Niemczech? ...wyjechala bo bieda i byl bolszewizm...a niemiec lubi wygody...ale sie zjawia...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:26 me-e napisał: > sfw napisał: > > > nie rozumiem. gdzie ta polska mniejszosc w Niemczech? > ...to w niemczech nie ma mniejszosci...turcy tez niemcy...ajjj...ja,ja...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:29 ty udajesz czy naprawde taki inteligentny jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:30 Dziecka - czytaj wiecej gazet . Komiksy jedynie oglupiaja . Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 19:24 wlasnie w niemczech, mocno rozproszona. Ale tylko w Berlinie zyje teraz prawie 2 razy wiecej Polakow niz Niemcow na Slasku. Smieszne, ale sie zgadza. Genscher i Skubiszewski zawarli umowe o mniejszosciach. Polska swoja czesc wypelnia. Niemcy lamia umowe. Jednym z punktow umowy bylo otwieranie szkol z jezykiem danej mniejszosci. W Berlinie nie ma szkol polskich, niemieckie sa na slasku. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:26 Nie ma takiego czegos jak "miejszosc polska w niemczech " . Uczcie sie , a nie powtarzacie glupoty po o. Rydzyku . Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 21:50 Niemcy nie uznają Polaków za mniejszość narodową, twierdząc że to sami napływowi robotnicy.Jest to nieprawda bo Polacy żyją w Niemczech od wieków. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 18:58 silesius.monachijski napisał: > Jezeli w Polsce nie ma prawa stanac pomnik Bismarcka, w takim razie nie > rozumiem, dlaczego Litwini nie zlikwidiwali jeszcze nagrobka Pilsudskiego przed wejsciem na cmentarz Rossa w Wilnie (w koncu to polska armia pod dowodctwem Zeligowskiego napadla w 1921 roku na litewskie Wilno i okupowala je - z przyzwoleniem Pilsudskiego do 1939 roku; zgodnie z atka logika, Litwini powinni ten nagrobek, bedacy dla Polakow forma pomnika, na ktorym skladaja dzien w dzien wiazanki kwiatow i zapalaja znicze, natychmiast zlikwidowac), Tja, jak widac Litwini zupelnie inaczej role Pilsudskiego w ich historii nie Polacy role Bismaracka w historii Polski. albo > dlaczego wymuszono na Ukraincach odnowienie pomnika Orlat na cmentarzu > lyczakowskim we Lwowie. Przeciez Polacy w tych walkach w 1918 roku walczyli o > oderwanie Lwowa od Ukrainy. Albo traktujemy wszystkich rowno, albo zamilknijmy, Masz problem z historia. Lwow nalezal do Polski od okolo 1024 roku. Prusy braly udzial w podziale Polski. Bismarck byl zazartym wrogiem Polakow i zwolennikiem germanizacje. Po prostu typowe niemieckie bydle. Polacy nie polonizowali Ukraincow. Oni zyli na tych terenach razem z Polakami i zarli sie razem z Polakami. Tam gdzie sa Niemcy, tam powstaje po prostu pustnia etniczna. Bismarck jest tego symbolem. Pomnik Bismarcka bylby choroba umyslowa. Chociaz z Tuskiem jako prezydentem jest wszystko mozliwe. > kiedy inni - Niemcy - sa honorowani pomnikami na ziemiach, ktore od wiekow byly niemieckie, a dopiero w 1945 przypadly Polsce (za sprawa Stalina) Nic od wiekow. Bardzo duza czesc Prusy dostaly dopiero w XIX wieku. Niemiecka ludnosc naplywowa, a wiec gastarbeiterzy sprowadzanie przez krolow polskich, ktorzy z czasem zbezczelnieli, wlasnie wyplyneli. A ziemie staly sie znowu slowianskie. Luzyce niestety sa wlasnie teraz absolutnie bezwzglednie germanizowane. Niemcy zamkneli wlasnie ostatnie luzyckie gimnazjum. Jestem ciekawy, czy sprawa zostanie skierowana do Trybunalu Europejskiego za lamanie elementarnych praw mnniejszosci przez Niemcy. Niemiecka kloaka naprawde nie powinna zaczac sie znowu przelewac do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Wszystkim po rowno!!! 08.10.05, 22:37 Kolejny belkot ojca rydzyka sam to wymyslasz czy rydzyk ci to podpowiada. Wlasciwie mozna by dyskutowac nad kazdym zdaniem tego belkotu, ale po co belkot komentarza nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Wszystkim po rowno!!! 09.10.05, 00:08 Jezeli jest dla ciebie zbyt skomplikowane, jak poprosisz grzecznie to ci wytlumacze. Jezeli to jest rowniez zbyt skomplikowane, nie mecz sie, naprawde nie mecz sie, bo sie jeszcze skaleczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ..a moze przy popiersiu Otto na Mazurach...CENTRUM 08.10.05, 18:05 ...niemieckie wybudowac...w imie zgody i pojednania polsko-niemieckiego...niech sie milosc rozlewa na naszych braci niemcow...mee, jest im wstanie nawet rure wybaczycz nad naszymi glowani czyaj; dnie baltyku... oczywicie tyczy to tych niemcow wypendzonych i pokrzywdzonych w polsce w czasie IIws i zaraz po niej...- Odpowiedz Link Zgłoś
sfw Re: ..a moze przy popiersiu Otto na Mazurach...CE 08.10.05, 18:20 me-e napisał: > ...niemieckie wybudowac...w imie zgody i pojednania polsko-niemieckiego...niech > > sie milosc rozlewa na naszych braci niemcow...mee, jest im wstanie nawet rure > wybaczycz nad naszymi glowani czyaj; dnie baltyku... oczywicie tyczy to tych > niemcow wypendzonych i pokrzywdzonych w polsce w czasie IIws i zaraz po niej... > - co za wyszukany humor! dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 18:06 na tych ziemiach Niemcy i Polacy żyli chyba jakieś 500 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 18:18 maureen2 napisała: > na tych ziemiach Niemcy i Polacy żyli chyba jakieś 500 lat. ...powstaje tu pytanie...mianowicie ,kto byl gosciem...a kto panem Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Pomnik Otto Bismarcka na Mazurach 08.10.05, 21:45 Prusy od Mieszka I nie należały do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś