the.bill1 14.10.05, 00:22 Kaczor jest autentyczny, Tusk zaróżowił się kompletnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcel1 Kaczyński pokonał Tuska w debacie 14.10.05, 00:24 . uwaga do informacji: między 2003 a 2004 zmieniła się ustawa regulująca sposób finansowania m.inn. hospicjów , prze co dane z 2003 i 2005 są nieporównywalne Odpowiedz Link Zgłoś
kszmigie taa... państwem "odwróconym przodem do obywatela" 14.10.05, 00:37 Wszedzie wciskane sa osoby z partyjnego klucza i one maja gleboko w du*** obywateli bo sa nieusuwalne i nieweryfikowalne , szczegolnie gdy juz opadnie kurz po kampani czyli zaslonie dymnej z solidarnej polski PIS-u. Wtedy zobaczymy realia. Taka jest prawda i hipokryzja Kaczora siega tu granic kosmicznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
read1 bardzo stronniczy, protuskowy artykuł 14.10.05, 01:08 autor pisze o prasie faszystowskiej, co byłoby prawdziwe 40 lat temu, ale nie dziś. ocena, że Kaczyński przegrał część o polityce wobec Niemiec to tylko subiektywne zdanie autora, godne sztabu Tuska, czym Wyborcza de facto jest. kto oglądał ma swoje zdanie o tym kto wygrał. według mnie Kaczyński i to całość, a Tuska najbardziej kompromitowały wyuczone formuły, które na siłę recytował. Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: bardzo stronniczy, protuskowy artykuł 14.10.05, 01:17 nie zauważyłem żeby coś recytował..ma pewna linie dyskusji ale do recytowania daleko..mnie raczej zastanawia jak bardzo musi Kaczyński miec w pogardzie swoich wyborców żeby im taki kit wciskać, ja wiem,że niektorzy mieli do szkoły daleko ale to nie świadczy ,że nie potrafią myśleć..sadzę ,że wilu z fanów Kaczyńskiego wstydzi sie za niego..a ja nie mam takich dylematów względem imć PANA TUSKA Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk dylematy względem imć PANA TUSKA 14.10.05, 02:15 "Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty u Lisa 08.09.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline czuje sie on Polakiem, ale zapewni kumplom Cimoszk 14.10.05, 04:50 spokój, czy o to nam chodzi? Wolalbym rzeczywistego polaka a nie kokietujacego Pacholkow Moskwy i niemieckich rewizjonistów. Lepiej by bylo , gdyby brat dziadka i szwagier na ochotnika do Wermachtu nie wstępowali. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Kaczynski czyli Pupulizm i Socjalizm... 14.10.05, 08:37 Glosujcie na Kaczynskiego!!!! Tylko on jest gwarantem wprowadzenia nowego podatku: obowiazkowego ubezpieczenia od bezrobocia... Na poczatek moze to byc 6% wynagrodzenia... Ale pozniej bedzie wiecej!!!! Wiwat towarzysz LECH!!! Niech zyje, niech zyje, niech zyje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Kaczynski czyli Pupulizm i Socjalizm... 14.10.05, 08:48 No i co dalej? Pomoże on ludziom a co z Państwem?Ono będzie na tym tracić! A plan PO jest dla mnie bardzie wiarygodny i gwarantuje i Polsce i Polakom same plusy! Spójrz na Irlandie i Wielką Brytanie, gdzie w tym pierwszym bezrobocia to prawie jakby nie było, a nam do nich naprawde daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Kaczynski czyli Pajacowanie i Strach... 14.10.05, 09:55 Próbował w czasie debaty ośmieszyć Tuska, ale ośmieszył siebie - ten facio, Kaczyński,nie kontroluje mimiki, cały czas robił dziwne grymasy i sapał. Na początku każdej wypowiedzi najpierw sapał przez pewien czas a później nie potrafił skończyć i zawsze przekaraczał czas na wypowiedź. Ponadto stwierdził, że nie należy rozmawiać o 'centrum wypędzeń' i jak on chce przekonać Niemców, ze to niegodne, jak nie chce z nimi o tym rozmawiać? Tu Tusk zdobył ogromną przewagę w dyskusji, bo przypomniał, że był pierwszym polskim politykiem, który stawił czoła pomysłowi 'centrum', a Kaczyński nic wtedy nie robił. Na to Kaczyński, ze nie należy o tym rozmawiać... To ma być kandydat na prezydenta? Jeśli by został prezydentem, to jakby Polska miała problem, Kaczyński nic by nie robił bo to poniżej jego godności! Pewnie by poprosił o pomoc neo-faszystów włoskich na których cześć wygłosił pean. Szczęka mi opadła jak to usłyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Re: Kaczynski czyli Pajacowanie i Strach... 14.10.05, 11:42 POPIERAM: GLOSUJMY NA TUSKA doktorhabilitowany.1 napisał: > Próbował w czasie debaty ośmieszyć Tuska, ale ośmieszył siebie - ten facio, > Kaczyński,nie kontroluje mimiki, cały czas robił dziwne grymasy i sapał. Na > początku każdej wypowiedzi najpierw sapał przez pewien czas a później nie > potrafił skończyć i zawsze przekaraczał czas na wypowiedź. Ponadto stwierdził, > że nie należy rozmawiać o 'centrum wypędzeń' i jak on chce przekonać Niemców, > ze to niegodne, jak nie chce z nimi o tym rozmawiać? Tu Tusk zdobył ogromną > przewagę w dyskusji, bo przypomniał, że był pierwszym polskim politykiem, który > > stawił czoła pomysłowi 'centrum', a Kaczyński nic wtedy nie robił. Na to > Kaczyński, ze nie należy o tym rozmawiać... To ma być kandydat na prezydenta? > Jeśli by został prezydentem, to jakby Polska miała problem, Kaczyński nic by > nie robił bo to poniżej jego godności! Pewnie by poprosił o pomoc neo- faszystów > > włoskich na których cześć wygłosił pean. Szczęka mi opadła jak to usłyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
dara80 Re: Kaczynski czyli Pupulizm i Socjalizm... 14.10.05, 09:56 Widze, ze niektorzy nie za bardzo dobrze sluchala.Podatek dla bezrobotnych bedzie tez szedl z Twojej kieszenie!!! Super wizja! Odpowiedz Link Zgłoś
cleer13 Re: Kaczynski czyli Pupulizm i Socjalizm... 14.10.05, 10:59 Jasne... i niech żyje centralna władza w sluzbie zdrowia, i we wszelkich możliwych innych dziedzinach... i niech zyje radio maryja... i niech żyje obłuda i zaklamanie - wydawanie broszurki za nasze pieniądze promujacej niby osiągnięcia w stolicy, arogancja i obłuda... Odpowiedz Link Zgłoś
carrello Re: Kaczynski czyli Pupulizm i Socjalizm... 14.10.05, 12:20 Tom , jak wielu stronników Tuska , nie zadałeś sobie trudu przeczytania podstaw polityki podatkowej Kaczyńskich i jak wielu profesorków z otoczenia Tuska wiesz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Kaczynski czyli Pupulizm i Socjalizm... 14.10.05, 12:30 A gdzie mozna znalezc opis tej polityki? Bo PiS lubi wydawac broszury, programy i deklaracje pelne ogolnikow i dobrych checi. Swoja droga, z poprzedniego posa zakladam ze ty jestes profesorem ekonomii. Jesli tak to prosze opowiedz cos o tym programi podatkowym. Podziel sie swoja wiedza. Odnosnie otoczenia Tuska i Kaczynskiego. Niedawno widzialem ciekawe zlozenie kandydatow na poslow pod wzgledem wykonywanych zawodow. W PiSie byll ludzie wszelkich profesji. W PO byli lekarze, ekonomisci, profesorowie, prawnicy i troche "zwyklych" zawodow. Nie nabijaj sie z otoczenia Tuska, bo otoczenie Kaczynskiego stoi o poziom nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa nie wieerze! 14.10.05, 10:52 przepraszam bardzo- "lepiej by bylo, gdyby brat dziadka i szwagier na ochotnika do Wermachtu nie wystepowali" ??zapomnielismy chyba ze dzieci za postepowania rodzicow,dziadkow nie odpowiadaja!!!!kolega twierdzi ze TUSK "kokietuje Pacholkow Moskwy i niemeickich rewizjonistow".a propos pacholkow Moskwy, to dlaczego Kaczynski nie wpadl na to zeby odwiedzic Zwiazek Polakow na Bialorusi? NIE ROZUMIEM JAK MOZNA ZARZUCAC Tuskowi proniemieckie nastawienie!PRZECIEZ ZYJEMY W POKOJU z Niemcami!POLscy studenci ucza sie i pracuja w Niemczech tak samo jak i w Anglii.Zal mi ludzi o takich pogladacch jak -workpipeline- nacjonalizm,rasizm i zaszczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: bardzo stronniczy, protuskowy artykuł 14.10.05, 09:24 Nie recytował? Może deklamował, bo jeszcze nie zaczął, a już otrzymywał brawa od swoich, przewidywali jednynie słuszną, błyskotliwą odpowiedź? Niewiele osób wytrzymałoby na miejscu L.Kaczyńskiego. Widząc wszystkich przeciwko, trudno mówić. To nie debata, to polowanie na wpadki. Lis prowadził debatę źle, na poziomie gminnego dziennikarza. Zadawał dziwne pytania, prowokując do obrony, żadnych merytorycznych kwestii tam nie było. Nie jestem przeciwko Tuskowi, ale chcę wiedzieć jaki jest. Nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: bardzo stronniczy, protuskowy artykuł 14.10.05, 14:14 ajkaj napisała: > Nie jestem przeciwko Tuskowi, ale chcę wiedzieć jaki jest. Nic z tego. Wiele osób chciałoby wiedzieć jaki jest Tusk. To nie jest jednak takie proste. Program o nim jaki miał się ukazać w TVP w ramach prezentacji wszystkich kandydatów na prezydenta nie ukazał się, bo dziennikarze zostali odsunięci w ostatniej chwili od jego realizacji. Dziennikarz który ostatnio napisał artykuł o Tusku w Ozonie już tam nie pracuje (właścicielem Ozonu jest Palikot, obecnie poseł PO). Nie jest łatwo się czegoś dowiedzieć... I wątpię, że w razie wyboru go na prezydenta będziemy wiedzieć coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen TUSK=Tylko Udaje Sympatycznego Kolesia 14.10.05, 09:37 A tak naprawdę jaki jest tusk każdy widzi. Mały (i nie chodzi tu o wzrost a o format), miałki, robotyczny ... Pada pytanie - idzie komunikat do głowy - "zanalizować pytanie" - głowa - "pytanie nie może być zanalizowane, bo treść przekracza pojemność pamięci, uruchamiam opcję awaryjną" - tu komunikat idzie do (złotych) ust Donalda a stmtąd na zewnatrz: "ple ple ple". Jest BURAKIEM. Czy ktoś zauważył jak bardzo smtno mu z oczu patrzy (pewnie to widmo klęski) kiedy filmują go gdzieś w windzie, gdy wyborcy nie widzą? Jest zestresowany, umęczony ponad miarę (bo do tej pory nie musiał tak ciężko "pracować". Bo prawda jest taka, że on T(ylko)U(daje)S(ympatycznego)K(olesia). Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka Re: TUSK=Tylko Udaje Sympatycznego Kolesia 14.10.05, 10:02 ha,ha usmiałam się :) uwazam,ze polityka to...ale zgadzam się: Kaczyński jest inteligentniejszy i przez co mniej podatny manipulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Inteligencja kandydatow. 14.10.05, 11:16 Kaszor inteligentniejszy? Na czym bazujesz ta opinie? Chyba nie na tej debacie. Smutnym faktem jest, ze dwaj ludzie z klasa i wysoka inteligencja (Borowski i Cimoszewicz) nie maja z tymi wyborami wiele wspolnego. K i T, sa kreowani przez swoje sztaby wyborcze, i to co mowia jest precyzyjnie wyrezyserowane. K ponosza emocje, T jest spokojniejszy. Ani jedno ani drugie nie ma nic wspolnego z inteligencja. Osobiscie wole kampanie Tuska, bo Kaczynskiego byla zbyt agresywna i populistyczna (kaszanki itd). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: TUSK=Tylko Udaje Sympatycznego Kolesia 14.10.05, 11:19 Prawda jest taka, że Tusk ma poglądy tylko na gospodarkę. Wszystko inne to strategia sztabowa, dla samego Tuska nie ważna, dlatego tak nieautentycznie wypada. W gruncie rzeczy, a ktoś to musi powiedzieć, Tusk jest fanatykiem, podobnie jak Rokita. Nie dostrzega się tego, bo idee, których jest fanatykiem wydają się być fanatyzmu przeciwieństwem: liberalizm (u Rokity dochodzi jeszcze pełna jawność - stąd idiotyczny pomysł negocjacji przed kamerami). Liberalizm nie jest zły, gdy dotyczy gospodarki, ale gdy wszystko chce się regulować rynkiem, to lekarz ma interes byśmy chorowali, policjant w panoszeniu się przestępczości, artysta w "produkcji" (sic!) dóbr miernych i łatwostrawnych. Strach pomyśleć, ale ksiądz ma interes w licznych pogrzebach! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: TUSK=Tylko Udaje Sympatycznego Kolesia 14.10.05, 12:33 Dobrze zwracasz uwagę na korzyści lekarskich w chorobie i policjanta w przestępczości. Ponieważ naprawdę jest absurdalne, że otrzymują oni wyższe wynagrodzenie w momencie, kiedy nie spełniają swojego zadania. Zastanawiam się, czemu jeszcze nikt nie wprowadził małego uproszczenia polegającego ma tym: 1) lekarz otrzymuje miesięczną składkę od pacjenta. Można pominąć w tym wypadku centralizację opieki zdrowotnej, ponieważ wtedy taniej wyjdzie. I otrzymuje ją tak długo jak długo pacjent, który wybrał tego lekarza, jest zdrowy. W momencie, kiedy choruje, lekarz nie otrzymuje wynagrodzenia. Motywacja do pracy gigantyczna 2) posterunek policji otrzymuje pieniądze, kiedy policjanci dobrze przeciwdziałają przestępczości. Też pojawia się gigantyczna motywacja. I mamy same plusy. Ale niestety cały czas jest kultywowana praktyka zamierzchłych czasów: czy stoisz czy leżysz, pensja się należy. Co do księdza się jednak nie zgodzę. Większą kasę będzie zbijał na przyroście naturalnym. W końcu pogrzeb masz raz tylko, a jak cały czas pojawiają się nowi klienci, to machniesz chrzciny, komunię, bierzmowanie, ślub, jeszcze wizyty po domach – oczywiście w wysokości zależnej od uczestników, namaszczenia, kadzenia i cholera wie co jeszcze. Powinien powstać projekt stosowania taryfikatorów u księży. Ponieważ takiego pakietu usług to żadna inna grupa w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Liberalizm 14.10.05, 12:40 Nie pamietam zeby ktos z kandydatow wspominal o liberalizmie w policji czy sztuce wiec nie mac. Co do religii, to tu rzad nie ma nic do gadania wiec po co poruszac ten temat w ramach dyskusji o wyborach. A sluzba zdrowia... no coz, nikt na razie nie ma pomyslu jak ta zreformowac. Ani PO, ani PiS. Wiec znowu ta kwestia odpada, bo nie ma podstaw do dyskusji. Co wiec zostaje? Gospodarka i prawo, i to wlasnie na tym politycy powinni sie skupiac. Wiadomym jest ze liberalizm w gospodarce to koniecznosc. Przyklad gospodarek USA (liberalna) i EU (socjalna) uwidacznia to najlepiej. Trudno okreslic co oznacza liberalizm w prawie. Czy ma to oznaczac pozwolenie na prawie wszystko? Chyba nie, i zaden z kandydatow tego nie sugeruje. Tymsamym, uwazam ze politycy powinni skupic sie na gospodarce. Jesli Tusk na tym sie koncentruje to chwala mu za to. Kaczynski natomiast gra populistycznie (IPN, spec-sluzby, czerwona paranoja, silne i surowe prawo itd), ale o gospodarce za duzo nie mowi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa nikt nikogo nie udaje 14.10.05, 10:55 Przyczajony Kaczor .Ukryty Burak. (zaslyszane) Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Kaczyński nikogo nie udaje 14.10.05, 11:23 Nie wiemy jaki jest Tusk. Wiemy że Kaczyński nikogo nie udaje, widzimy go jako konusa, jest konusem i jesli wygra wybory będziemy mieć takiego prezydenta. Ludzie kościoła już sie na nim poznali, ludzie inteligentni też. Teraz jeszcze czas na wyborców takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Skad wiesz ze Tusk udaje? 14.10.05, 12:47 Ludzie kosciola? Ludzie inteligentni? Generalizujesz paskudnie. Poza tym co znaczy "poznali sie"? Napisz co myslisz a nie chowaj sie za haselkami. A moze Tusk faktycznie jest taki jak wyglada. Moze wiec nie udaje. Swoja droga skad wiesz ze Kaczynski nie udaje? Widzisz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, np. jak wsadze tobie palec w d*pe, to kto ma palec w d*pie? Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Skad wiesz ze Tusk udaje? 14.10.05, 12:56 Jakbyś interesował sie tamtem to bys wiedział. Popatrz na wyniki pierwszej tury na przekrój wykształcenia ludzi. Popatrz jacy ludzie popierają Tuska....artyści, naukowcy ludzie biznesu, lekarze, ludzie podziwiani przez Polaków (Religa, Dudek, abp. Dziwisz). A kto popiera Lecha Kaczyńśkiego (o. Rydzyk, Roman Giertych, Jacek Kurski). Jeśli z tego nie wycągniesz wniosków to już nie wiem co jest w stanie cie przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Skad wiesz ze Tusk udaje? 14.10.05, 13:00 No i taki post mi chodzi. Jak cos piszesz to pisz do konca a nie rzucaj haselka. Twoj poprzedni post mogl byc interpretowany roznie. Zgadzams sie z Toba odnosnie elektoratow, i tez wyciagam podobne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia273 Re: co to za argument? 14.10.05, 13:08 Dzieki temu ze ktos kiedys wywalczyl nam wolnosc kazdy moze wybierac jak chce- to nasze prawo. Obrzucanie kogos obelgami za to ze ma inny poglad swiadczy tylko o naszym nie zrozumieniu czym jest wolnosc. To po pierwsze a po drugie sugerowanie sie tym ze "wybitni" lub nie kogos tam popieraja jest co najmniej dziwnym argumentem-bo jestesmy ludzmi a nie stanem baranow i od tego mamy glowe aby myslec samodzielnie a nie przez autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: co to za argument? 14.10.05, 13:20 Prawda jest taka, ze ludzie, którzy nie są blisko polityki nie znają szczegółów i niestety są zmuszeni polegac na ludziach, których uważają za autorytety. Bardzo słuszny post. Masz rację. Większość głosujących w naszym kraju głosowała na Donalda Tuska. Tusk nie jest dobrym kandydatem, ale jest najlepszym z tych którzy startowali. % lat temu głosowałem na Andrzeja Olechowskiego i głosowałbym na niego ponownie gdyby startował. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia273 Re: co to za argument? 14.10.05, 13:30 Choc zgadzam sie z niektorymi pomyslami PO to p.Tusk mnie nie przekonuje. Z byt malo w nim czlowieka a zbyt duzo produktu marketingowego. myslalam ze PO jest za platna edukacja a tu slysze ze p. Tusk mowi na spotkaniu wyborczym z mlodzieza cos innego. nie ufam ludzia ktorzy zmieniaj poglady bo sa niepopularne. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: co to za argument? 14.10.05, 13:39 hihihi....pokaż mi polityka, który nie jest wykreowany medialnie. Nawet tak "szczery" i "swój chłop" jak Lepper ma szatab doradców medialnych. Stopień zaangazowania w akcje medialne widać doskonale po liczbie pieniedzy jakie szatby wydają na kampanię. A tutaj jak przyanją sie oba sztaby sztab Lecha Kaczyńskiego wydaję trochę więcej. Jest takie powiedzenie "Tylko krowa nie zmienia poglądów". Można na to patrzec tak, że dobrze , że Tusk jest elastyczny i słucha narodu. Janteż jestem za częśiowo przynajmniej platną nauką. Wydaje mi się, ze na obu kandydatów powinnismy patrzec całościowo, na to co sobą reprezentują. Jedno czy dwa "potknięcia" nie powinny świadczyć o tym czy można mu zaufac jak Prezydentowi Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia273 Re: co to za argument? 14.10.05, 13:33 a poza tym gdyby PO wystawila Jana R. to pierwsza bym na niego zaglosowala bo rzeczywiscie czlowiek z charakterem i zasadami Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: co to za argument? 14.10.05, 13:42 Sama więc widzisz, że róznym ludziom podobają się rózni kandydaci i dlatego wydaje mi się, że jeśli mój i twój kandydat na prezydenta wskazuje na Donalda Tuska jako człowieka o najbliższych poglądach to chyba trzeba im zaufać :) Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Skad wiesz ze Tusk udaje? 14.10.05, 12:58 A twoje argumenty: "Widzisz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, np. jak wsadze tobie palec w d*pe, to kto ma palec w d*pie?" świadczą o tylko o Twoim poziomie. Każdy kandydat ma takich wyborócw na jakich zasłużył i każdy wyborca ma kadnydata na jakiego zasłuzył. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Skad wiesz ze Tusk udaje? 14.10.05, 13:10 Wiesz, jestesmy wyborcami z tego samego elektoratu wiec nie ponizaj sie. Przypowiesc o palcu obrazuje koncept, i jesli uwazasz ze jest on za mocny na twoj slaby zoladek to faktycznie przepraszam i nie bede tego stosowal. Nie popadaj jednak w stereotypy, bo np zle mnie zaszufladkowales. Jesli uwazasz ze reprezentujesz jakis poziom to sie mylisz. POza arogancja nie prezentujesz nic. Jestes tylko uszczypliwym tekstem na ekranie cieklokrystalicznym. Jesli chcesz pretendowac do czegos wiecej to musisz sie postarac. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Skad wiesz ze Tusk udaje? 14.10.05, 13:22 Nie była moim celem arogancja. Jeśli poczułes się dotknięty to serdecznie Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
carrello Re: bardzo stronniczy, protuskowy artykuł 14.10.05, 12:18 Zgadzam się z tą opinią , zwłaszcza , że nie przytoczono fatalnej pomyłki Tuska który partię vice premiera Włoch nazwał faszystowską , to może być ładny skandal we Włoszech Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: bardzo stronniczy, protuskowy artykuł 14.10.05, 14:18 Włochy daleko, więc sztab Tuska stwierdził, że można ich olać. Może to dlatego Tusk ogłosił, że jest przeciwny wejściu Polski do G6, 6 największych krajów UE. Byłoby to na rękę Niemcom, no a z Niemcami jako sąsiadami trzeba dobrze żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Lech Kaczyński robi bardzo złą przysługę Polsce 14.10.05, 12:47 Lech Kaczyński robi bardzo złą przysługę Polsce, utrwala w mentalności współrodaków przekonanie o tym , że tylko rozwiązania wprowadzające nadzór urzędniczy nad obywatelem, nadzór nad urzędnikami, nadzór nad nadzorem, nadzorująca komisja nadzoru, speckomisja nad komisją nadzorującą nadzór, nad tym wszystkim komisja śledcza urzędu marszałkowskiego, nad nią sejmowa komisja śledcza, nad nią speckomisja sejmowa, nad nią komisja Zgromadzenia Narodowego, nad nią speckomisja Zgromadzenia Narodowego, nad nią rada parafialna Radia Maryja pod przewodnictwem kogoś z PiS, nad radą parafialną Ojciec Rydzyk, nad Ojcem Rydzykiem pozornie Papież! Po przejściu przez te rady i komisje dopiero dopracujemy się solidarnego rozwiązania prorynkowego, promującego innowacyjne badania technologiczne nad wodą do kropienia, rozwiązania ograniczającego bezrobocie przez obietnicę wybawienia. To może poproszę o zbawienie wieczne za solidarną opłatą dla bezrobotnego i rezygnuję ekologicznie z reform! „Proces” Franza Kafki (genialny Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich. Perypetie niewinnego Pana K. po urzędach kończą się karą śmierci i to przez wbicie noża w serce. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re:Lech Kaczyński robi bardzo złą przysługę Polsc 14.10.05, 14:22 rozpisałeś się dużo, tyle że to tylko fałszywa propaganda. PiS jest znacznie bardziej za wolnością, choćby dlatego, że chce wyeliminować z gospodarki i polityki sieć korupcyjnych powiązań i zależności, które w większości wywodzą się z okresu lat 80-tych, gdy to komunistyczna nomenklatura się uwłaszczała. a ty dalej pisz o Rydzyku, bo to się prymitywom podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 "Osiągnięcia" Kaczyńskiego w dzisiejszej debacie 14.10.05, 00:59 1) notoryczne przekraczanie minuty na wypowiedź - jaki tu szacunek dla reguł gry? 2) wchodzenie oponentowi w słowo - jakie to świadectwo kultury? 3) patrzenie na zegarek, jakby chciał spytać "kiedy to się wreszcie skończy"? 4) zarzucanie Tuskowi insynuacji, po czym spokojne oświadczanie w stylu: "wiem o wielu sprawach pana Tuska, ale o nich nie powiem" - mentalność Kalego 5) nazwanie Tuska po raz kolejny prezydentem. Widać, że Kaczyński jest coraz bardziej nerwowy, bo po wyskoku Kurskiego władza wymyka mu się z rąk. Widać też, że nie ma pomysłu na tę prezydenturę, poza jednym: "Kaczyński na prezydenta". Odpowiedz Link Zgłoś
oxy2005 kaczory wala w pory. brawo Tusk 14.10.05, 08:51 widac juz jak kaczor traci nerwy i wychodzi z niego maly gbur i zasciankowy polityk Odpowiedz Link Zgłoś
carrello Re: kaczory wala w pory. brawo Tusk 14.10.05, 12:22 To ja widziałem pot na czole Tuska i jego zaciśnięte i wściekłe usta , chyba inaczej oceniamy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: kaczory wala w pory. brawo Tusk 14.10.05, 12:38 I teraz pytanie z zakresu patologii. Czy w związku z tym, że tak się przyglądałeś, oznacza to, że Ciebie to kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Styropianowy ludzik jest watly i szybko topnieje.. 14.10.05, 01:10 Liberalny biznes: kasjerzy w pampersach - ponizanie ludzi.. Zagraniczna prasa to zagraniczne interesy - coz to za argument? Chyba naprawde nie ma o czym rozsadnym mowic do Polakow nawet przez 30 minut.. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:26 Ciekawy jestem ile płaci sztab Kaczora za wypisywanie w nocy bzdur na każdnym forum? W innym wątku ktoś pisał że 3PLN/h, ale nocne to są setki więc powinno być chyba 6PLN/h? Odpowiedz Link Zgłoś
chaos1024k Panstwo odwrocone przodem do obywatela? 14.10.05, 00:29 Co to wlasciwie znaczy? Panstwo skierowane przodem do obywatela, czy tez odwrocone do obywatela...? Jezeli odwrocone, to od czego sie odwracalo...? Odpowiedz Link Zgłoś
kszmigie to nie ma sensu,obliczone jest na elektorat prosty 14.10.05, 00:40 nie wysilaj sie by to analizowac, i tak po wyborach czas bedzie na 4 lata odpoczyku (z przerwami na walke o stolki) i nicnierobienia po tak meczacej kampani... Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:31 Ty Hamlet pisujesz pewnie dla Tuska za buzi Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:35 Mi płacą w innej branży niż polityka, ale tutaj piszę tylko z ciekawości. Doceniam waszą ciężką pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 08:26 za buzi to piszą dla Kaczyńskich... Jarosław chce zachęcać do rodzenia dzieci, sam przykładu nie daje. Nie znalazł kobiety, czy inne "powody" na to wpłynęły? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Czepiasz się, ale nie wiadomo czego. 14.10.05, 13:29 > Jarosław chce zachęcać do rodzenia dzieci, sam przykładu nie daje. > Nie znalazł kobiety, czy inne "powody" na to wpłynęły? Czy trzeba się znać na pieczeniu chleba, aby wypowiadać się o jego smaku? Odpowiedz Link Zgłoś
puljan Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:27 Tym razem Tusk sromotnie dostał po gnatach. Przegrał to z kretesem. Sprawa jest prosta. Kiedy przychodzi do wymiany poglądów na żywo to ma niewiele do powiedzenia. Podobnie jak w senacie. Na pewno sztab to zauważył i będziemy mieli Tuska który już teraz głownie mówi że polska jest piękna, on jest dobry i madry i widzi wszędzie dobro. Poza Kączyńskim w którym dobra nie widzi. HA, HA, HA, Wystarczy klika ładnych prostych słów i popracie mediów. One i tak wytłumaczą każdemu co ma robic. Gazeta w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:39 a jednak Tusk jak zwykle lepiej wypadł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szlag Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:59 tusk deklamuje i recytuje, recytuje nawet jego żona mówiąc o mężu, recytowałyby pewnie jego dzieci, gdyby kampania trochę dłużej trwała. a o czym tusk recytuje? o tym, że chce mieć polskę, w której bezrobotny będzie się czuł dobrze i będzie dumny z tego, że jest bezrobotnym polakiem. ciekawe, czy sam słucha tego, co mówi, czy audio sobie z nudów wyłącza? ple ple ple i nic z tego nie wynika po przegrała w parlamencie i już może swój program do śmieci kopsnąć, tusk na stanowisku prezydenta nic nie zmieni, będzie tak samo jak za kwacha. to ja już wolę eksperyment kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:27 absolutnie nie masz racji, nic takiego nie ma miejsca. albo masz problemy w percepcją (klepki na oczach?) albo z logicznym myśleniem. Wyjaśnij, jak to możliwe, że Tusk, który według ciebie nic nie prezentuje jest równocześnie tak ostro krytykowany za liberalizm i odsądzany od czci i wiary? Coś mi tu nie gra. Albo się ma zdecydowane liberalne poglądy (i wtedy można się z nimi nie zgadzać i je krytykować) albo nie ma się wyraźnych poglądów, jak twierdzisz (ale wtedy nie ma co krytykować). Brak więc logiki, to się kupy nie trzyma. Fakt jest taki, że Tusk ma bardzo rozsądne i konkretne poglądy. Gdyby nie miał poglądów i ich z determinacją nie prezentował, to nie mógłby zyskiwać w sondażach, a jednak widać, że coraz więcej ludzi poznaje się na spoconym ze strachu małym dyktatorze i nie chce mu powierzyć swoich losów (cały czas poparcie mu spada). Tusk ideałem nie jest, ale od biedy prezydentem może być. Kaczyński absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:27 Już to pisałem, ale powtórzę (za darmo, a nawet dopłacając czasem) Prawda jest taka, że Tusk ma poglądy tylko na gospodarkę. Wszystko inne to strategia sztabowa, dla samego Tuska nie ważna, dlatego tak nieautentycznie wypada. W gruncie rzeczy, a ktoś to musi powiedzieć, Tusk jest fanatykiem, podobnie jak Rokita. Nie dostrzega się tego, bo idee, których jest fanatykiem wydają się być fanatyzmu przeciwieństwem: liberalizm (u Rokity dochodzi jeszcze pełna jawność - stąd idiotyczny pomysł negocjacji przed kamerami). Liberalizm nie jest zły, gdy dotyczy gospodarki, ale gdy wszystko chce się regulować rynkiem, to lekarz ma interes byśmy chorowali, policjant w panoszeniu się przestępczości, artysta w "produkcji" (sic!) dóbr miernych i łatwostrawnych. Strach pomyśleć, ale ksiądz ma interes w licznych pogrzebach! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 19:01 ale ja właśnie chcę liberalizmu i ludzie też tego chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:18 Zgadzam sie z przedmowca w 100%. Przejdzmy od slow do czynow - 4 wystapienia w Senacie.. no no, ciekawe czy tez tylko 4 razy sluzbowym wozem jezdzil.. Medialnie usmiechniety gosc. On jest fajny i my jestesmy fajni. No a fajny fajnego lubi, nie? :)) hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:23 > puljan 14.10.05, 00:27 + odpowiedz > Tym razem Tusk sromotnie dostał po gnatach. > Przegrał to z kretesem. > Sprawa jest prosta. Kiedy przychodzi do wymiany > poglądów na żywo to ma niewiele do powiedzenia. > Podobnie jak w senacie. > Na pewno sztab to zauważył i będziemy mieli Tuska > który już teraz głownie mówi że polska jest piękna, > on jest dobry i madry i widzi wszędzie dobro. > Poza Kączyńskim w którym dobra nie widzi. > HA, HA, HA, Wystarczy klika ładnych prostych słów > i popracie mediów. One i tak wytłumaczą każdemu co ma robic. > Gazeta w szczególności. Spoczko Puljan - rozsadni widza, co jest grane. Usmiech kaczora Donalda moze dzialac na dziecko nie na dojrzalych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:04 PLAWICIE SIE W SWOIM JADZIE. wole usmiech TUSKA i parade gejow w wawce niz zacisnieta szczeke straznika Teksasu i kare smierci w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:30 > Medialnie usmiechniety gosc. On jest fajny i my jestesmy fajni. No a fajny fajn > ego lubi, nie? :)) hahaha... Bank nie ma być fajny, ma zarabiać pieniądze. Prezydent nie ma być fajny, ma kierować krajem w kierunku, który jest korzystny dla wszystkich obywateli, a nie tylko dla jednej klasy - średniej jak pisze dziś wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 08:41 Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Być moze tę debatę TUSK przegrał, był gorzej przygotowany. Ale we wszystkich wcześniejszych wygrał i to świadfczy o tym, że to po stronie TUSKa stoja prawdziwe argumenty i fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Re: Debata Kaczyński - Tusk POLSAT2 21:00!! 14.10.05, 11:45 Zgadzam się, że w tej debacie Kaczyński wygrał w każdej rundzie. Tusk po prostu skulił się w ringu i modlił się kiedy będzie kolejny gong. Kaczyński wydał mi się jak zawsze bardziej autentyczny komunikatywny, lepszy w starciu face2face. Poza tym miażdzył przeciwnika masą faktami. Tusk jak zwykle mówił ogólnikowo, po pierwszych atakach przyjął do końca programu pozycję obronną, a Kaczyński skutecznie się bronił i atakował, Tusk po którejś serii wymiany arhumentów zawsze kończył polemikę na dany temat nie mogąc sprostać Kaczyńskiemu. Więcej takich debat, a na pewno Kaczyński zostanie prezydentem IV RP!! Jeśli ktoś nie oglądał to będzie można jeszcze zobaczyć dzisiaj na Polsacie 2 o 21:00 Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 A jednak BYŁ w WEHRMACHCIE !!! 14.10.05, 00:27 Tyle,że rodzony brat dziadka Tuska, a nie dziadek Tuska. Po tej poprawce Kurskiego, to już nie jest czarny PR. To po prostu prawda. A to, ze zachowanie Kurskiego jest nieetyczne? No cóż. Lubią go w Wyborczej nie bez powodu. W Wyborczej pracuje też jego brat - jarosław Kurski.. W ogóle Kurski obrazuje sposób działania właściwy dla środowiska GW, tyle,że GW robi to w białych rękawiczkach (nie przyznaje sie do takiego postepowania)... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Bzdury... 14.10.05, 00:33 I co z tego ze dziadek stryjeczny byl w Wermahcie? Tusk sam o tym napisal w ksiazce o Gdansku, nigdy sie z tym nie kryl? Jaki to ma zwiazej z jego przyszla prezydentura? nl Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Bzdury... 14.10.05, 00:35 nocnylot napisał: > I co z tego ze dziadek stryjeczny byl w Wermahcie? Tusk sam o tym napisal w > ksiazce o Gdansku, nigdy sie z tym nie kryl? Jaki to ma zwiazej z jego przyszla > > prezydentura? > nl Tu nie chodzi o wyrok tylko o fakt. Kursi wylecial nie dlatego, ze podal wiadomosc, tylko dlatego, ze wiadomosc byla falszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Prawda jest oczywista 14.10.05, 01:27 nocnylot napisał: > I co z tego ze dziadek stryjeczny byl w Wermahcie? Tusk sam o tym napisal w > ksiazce o Gdansku, nigdy sie z tym nie kryl? Jaki to ma zwiazej z jego przyszla > > prezydentura? > nl No, mysle, ze ma i to wiele. Wolalbym o tym wiedziec niz nie wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Prawda jest oczywista 14.10.05, 01:51 patriot2k napisała: > nocnylot napisał: > > > I co z tego ze dziadek stryjeczny byl w Wermahcie? Tusk sam o tym napisal > w > > ksiazce o Gdansku, nigdy sie z tym nie kryl? Jaki to ma zwiazej z jego pr > zyszla > > > > prezydentura? > > nl > > No, mysle, ze ma i to wiele. Wolalbym o tym wiedziec niz nie wiedziec. Zastanów się przez chwile i pomyśl; czy wiesz, co robił i kim był brat Twojego dziadka? I czy ma to jakikolwiek wpływ na Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
leniu63 Re: Prawda jest oczywista.....o ma znaczenie i to 14.10.05, 02:59 wielkie,bo niby dlaczego nie mamy wiedziec wszystkiego o naszym przyszlym prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Absurd 14.10.05, 04:12 leniu63 napisał: > wielkie,bo niby dlaczego nie mamy wiedziec wszystkiego o naszym przyszlym > prezydencie? A do którego pokolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: owczarkom mowimy stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 09:04 I BULTERIEROM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 KURSKI:mówić o niem. korzeniach Tuska! 14.10.05, 13:17 Jacek Kurski: trzeba mówić o niemieckich korzeniach Tuska Jacek Kurski (fot. PAP / Tomasz Gzell) Jeżeli w Wehrmachcie nie był dziadek Tuska, ale był brat dziadka, szwagier dziadka służył w Wehrmachcie, siostra dziadka znalazła grób w Bałtyku jako jedna z ofiar Gustawa, czyli tego statku, którym Niemcy uciekali przed armią sowiecką, to o tym trzeba mówić - powiedział Jacek Kurski w "Poranku Radia TOK FM". CAŁOŚĆ: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=10011&wid=8039478&rfbawp=1129288532.898 Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Prawda jest oczywista.....o ma znaczenie i to 14.10.05, 12:57 Bo nie jest to wazne. Wazne jest jak bedzie sprawowal urzad, jakie ma kwalifikacje, jaki plan i jakie zaplecze. Nie chce wiedziec wszystkiego o prezydencie. Nie mam ochoty czytac kogo zna, z kim chodzi na przyjecia, co je na obiad. To nie ma zadnego znaczenia. ma byc skuteczny, ma realizowac program wzmacniajacy gospodarke i spoleczenstwo. I z tego bedzie rozliczay za 4 lata. Nie z tego kto,gdzie i jak. I nie, nie masz prawa wiedziec wszystkiego o prezydencie i nie mozesz tego zadac. Sa pewne informacje, ktore jako urzednik bedzie musial podac, sa i takie ktore moze zechce podac. Ale w zadnym wypadku nie ma obowiazku informowac cie o swojej rodzinie. To jego prywatna sprawa i wara Ci od tego. Jesli chcesz oponowac ten punkt widzenia, to sugeruje abys w mysl swej zasady wpierw podal swoje drzewo genealogiczne. Z detalami oczywiscie. Ot, cobysmy mogli sprawdzic co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Prawda jest oczywista.....o ma znaczenie i to 14.10.05, 13:24 nO PRZECIEZ O TYM MÓWI kURSKI, ZE tusk JEST ULEGŁY WOBEC NIEMCÓW!!! CYTUJE Czy pan uważa, że Tusk jest uległy wobec Niemców? - Tak, tak uważam CAŁOŚĆ: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=10011&wid=8039478&rfbawp=1129289049.220 Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Prawda jest oczywista 14.10.05, 08:49 Moge podpowiedzieć Ci kolejne pogłoski totalnie kompromitującą Tuska jako prezeydenta, otóż: 1. podobno jego mama po cichu kibicowała Anglikom. Donieś o tym Kurskiemu napewno on juz z robi z tego hit kampanii. ;). 2. podobno jedna pra pra pra babć Donalda Tuska żyła w zaborze pruskim, a druga w rosyjskim. Też uważasz, że stanowi to konflikt interesów wykluczających Tuska jako prezydenta wolnej Polski?? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Prawda jest oczywista TROGAR POCZYTJAJ 14.10.05, 13:25 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=10011&wid=8039478&rfbawp=1129289049.220 Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Prawda jest oczywista TROGAR POCZYTJAJ 14.10.05, 13:52 Poczytałem i teraz juz wiem, że pogubiłęś wątki. Ale to dość częste u zwolenników Lecha Kaczyńskiego. Trzeba ci to wyjaśnić: Wszyscy na tym forum w tym mój post dotyczył wypowiedzi Kurskiego dla Angory. Poczytaj sobie! Uważam też , ze powinies prześwietlić przeszłość Zbigniewa Ziobro, on urodził się we Wrocłąwiu, które wcześniej nazywało sie Breslau. Ciekawe czego dokonali jego dziadkowie. jak przedstawisz zapisy, ze działali w organizacjach wspierającyh polskość tych ziem to uznam go za godnego bycia szefem sztabu kandydata na Prezydenta Polski. hehehehe Kazdy kandydat ma takich wyborców na jakich zasługuje i każdy wyborca ma takich kandydatów na jakich zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: Bzdury... 14.10.05, 11:34 Tylko coś Tusk o tym nie wspomniał, gdy "wyjaśniał" całą sprawę, chyba by uczciwiej było, nie? "Ej stary sypnąłeś się, wcale nie mój dziadek, ale jego brat! Ha, ha, ha" Po co to przemilczał? Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Bzdury... 14.10.05, 12:21 Tusk po prostu odpowiedział na zarzuty. Zarzuty dotyczyły jego dziadka i wykazał , że Kurski kłamie. Pobór do Wehrmachtu nie jest niczym zaszczytnym i nie ma co sie tym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Bzdury... 14.10.05, 13:28 A KURSKI POWIEDZIAL, ŻE CHODZIŁO O BRATA DZIADKA. POCZYTAJ wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=10011&wid=8039478&rfbawp=1129289049.220 Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Bzdury... 14.10.05, 13:44 Kurski poprawił się i dopiero potem skorygował swoje insynuacje. Jesli porpawiasz mnie to powinienes też poprawić sąd partyjny PiS, który jednoznacznie ocenił postępowanie Jacka Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: A jednak BYŁ w WEHRMACHCIE !!! 14.10.05, 03:24 Brat mojej babci był znanym agentem służb, który w czasie stanu wojennego miał zadanie (spełnione zresztą) rozpracowania Frasyniuka. A jednak to pan Frasyniuk jest dla mnie wzorem w polityce, nie daleki wuju. A to nie wszystko - brata babci w życiu na oczy nie widziałem i znam tylko pokrótce jego "osiągnięcia" i osiągnięcia (były też pozytywy). Natomiast pan Frasyniuk w jakimś stopniu odcisnął się na moim sposobie myślenia. Kto więc jest mi naprawdę bliższy ?? Grzebanie w drzewach genealogicznych ma to do siebie, że na każdego można coś znaleźć. W końcu jesteśmy związani wzajemnymi pokrewieństwami w znacznie większym stopniu niż większości ludzi się wydaje. Wystarczy policzyć, ile w 30 pokoleniu wstecz każdy z nas powinien mieć przodków. Wychodzą miliardy. A przecież tylu ludzi nie żyło wtedy na całej planecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: A jednak BYŁ w WEHRMACHCIE !!! 14.10.05, 11:32 A tak w ogóle to co to za wstyd , że kogoś z dalekiej rodziny ściągnęli do Wermahtu? Ludzie! Precież w wielu miejscach dzisiejszej POlski był zaciąg do niemieckiego wojska. I wybór był tylko: kara śmierci/ Wermaht/ewentualnie ucieczka do lasu (jeśli jakiś był w pobliżu). Przecież Wermaht to nie SS. Ludzie tam szli z przymusu. I nie można się było zapisać na ochotnika do Wermahtu, jak sugeruje pan bulterier. Macie znajomych na Śląsku? Na POmorzu? To opytajcei o ich rodziny (zwłąszcza stryjecznych dziadków). Ja z moim mężem ustaliłam, że nasi pradziadkowie walczyli przeciwko sobie w jednej bitwie w czasie pierwszej wojny. Czy powinniśmy się rozwieść? Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: A jednak BYŁ w WEHRMACHCIE !!! 14.10.05, 12:08 Jeśli nie ma żadnego znaczenia , czy dziadek, czy brat dziadka był w Wehrmachcie, to dlaczego Tusk sie poczuł tak strasznie dotkniety? Dlaczego taka sroga kara dla Kurskiego, dlaczego sądy i przeprosiny? A jednak "coś jest na rzeczy" i z tym Werhmachtem to nie ściema. I Tusk jednak wolałby,żeby o tym nikt nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Ale fakt. Kaczyński jest autentyczny ze wszystkimi 14.10.05, 09:58 swoimi potknięciami. Co jest w ogóle charakterystyczne dla ludzi prawicy. Oni nie umieją manipulować "faktami". Popatrzcie na Gronkowiec-Walec (idea lewa): ta się nie zająknie, nawet jak wypowiada najbardziej oczywistą bzdurę. Skrajny przykład w tę stronę, to Urban. Może ktoś pamięta jego wypowiedzi jako rzecznika rządu (te śpiwory z Polski dla bezdomnych z U.S.A)? Choć jesteście pewnie na to za młodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Ale fakt. Kaczyński jest autentyczny ze wszys 14.10.05, 11:18 Ciekawe co uważasz za oczywistą bzdurę?? Bo jesli chodzi o hospicja to jedna strona przedstawia ludzi zaangażowanych w pomoc ludziom tam przebywającym (dyrektorzy hospicjów) a druga przedstawia papierki na potwierdzenie swjej tezy. Dla mnie bardziej przekonujący są ludzie, bo papierki można zinterpretować jak sie tylko chce (w miedzy rrokiem 2003 a 2004 zmieniła sie ustawa o finansowaniu hospicjów). Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: Ale fakt. Kaczyński jest autentyczny ze wszys 14.10.05, 11:50 Ludzie? Widziałem tylko jednego dyrektora hospicju, który dostał mniej, bo hospicjów zrobiło się więcej, sam to przyznał. Z pewnością winą Kaczora jest to, że tak się te hospicja plenią, mógł ich zakazać, co nie? Zamiast tego mógł - zgodnie z rynkowym duchem - założyć dodatkowe krematoria, które z pewnością są bardziej dochodowe. Z roku 2004/5 ustawa się nie zmieniła, a wydatki wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Ale fakt. Kaczyński jest autentyczny ze wszys 14.10.05, 12:08 Ale Kaczyński przedstawił porównanie wydatków z 2003 roku do 2004. Wydatki wzrosły, ale na oggólne cele społeczne, a nie na opiekę paliatywną. Na konferencji było przynajmniej dwóch dyrektorów Hospicjów, w tym jeden ksiądz. Oskarżysz go o kłmastwo????? Polityka Kaczyńskiego prowadzi do tego, że zeby otworzyc krematoria dla chorych na raka (najpierw dla pedałów, lesbijek i osób które urodziły sie na terenach odzyskanych po II wojnie swiatowej). Co ma powiedziec dyrektor hospicjum chorym, gdy ma mniej pieniedzy na leki zywność itd?? Co ich obchodzi, że powstaja inne hospicja??? Oni chcą godnie dozyć swoich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Ale żeś się ładnie podpisał. Sinifiant = sin 14.10.05, 13:29 WILE OSÓB WYSTAWIA RACHUNKI ZA KRZYWDY. NIC W TYM DZIWNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Bracia Kurscy sa jak ogien i woda 14.10.05, 11:14 nie wiem gdzie to przeczytalam, chyba w Przekroju, byl tekst o braciach Kurskich, Jacku i Jaroslawie. Jeden-znaczy sie Jaroslaw-lata dziury po swoim bracie, scieraja sie w swoich pogladach, nie maja nigdy jednego zdania, nieustannie ze soba "walcza".Jacek jest ten zly a Jaroslaw Kurski ten dobry. Sama GW nie miesza sie w interpersonalne zawilosci-bulterier Kaczynskiego-on sam o sobie tak mowi-to dlaczego by niby tak nie napisac?jak ktos jest swinia i w dodatku tego nie ukrywa, to dlaczego cala Polska nie mialaby o tym przeczytac? Odpowiedz Link Zgłoś
ak_ambi Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:30 "My tylko mówimy, że wolność, to nie tylko wolność przedsiębiorcy. Człowiek, który nie ma grosza przy duszy nie jest wolny" - Kaczyński to populista, o czym można się było przekonać w przeciągu ostatniego miesiąca wiele razy. Trudno się dziwić, że mówi takie głupoty jeśli przy każdym zdaniu stara się wcisnąć jakiś kit o bezrobotnych, biednych i pokrzywdzonych. Wątpię, czy gdyby Kaczyński był za wolnością uzyskałby popracie o. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
puljan Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:32 Pytanie zasadnicze Czy audycje Rydzyka znasz bo słuchasz czy z relacji GW ? W drugim przypadku lepiej milcz człowieku a w pierwszym posłuchaj uwazniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:42 ja słyszałem parę razy i za każdym razem nóż mi się w kieszeni otwierał. Bazyliszek Rydzyk powinien być skazany za szerzenie nienawiści i ksenofobii oraz podsycanie nastrojów faszystowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:56 pe1 napisał: > ja słyszałem parę razy i za każdym razem nóż mi się w kieszeni otwierał. > Bazyliszek Rydzyk powinien być skazany za szerzenie nienawiści i ksenofobii ora > z > podsycanie nastrojów faszystowskich. Zgadzam się z przedpiścą. Ci, którzy bronia Radia Maryja, zarzucają normalnym ludziom, że o tej rozgłośni wypowiadają się czerpiąc swoją o niej wiedzę z GW. I absolutnie nie przyjmują do wiadomości, że ktoś może wysłuchać kilku "audycji" w RM i mieć czelność się z nimi nie zgodzić... Natomiast według tychże samych ludzi "niezgadzanie się" z GW jest jak najbardziej OK... Poświęciłem (choć lepiej byłoby napisać "straciłem") kilka nocy na wysłuchanie z uwagą rozgłośni o. Rydzyka. To jest - moim skromnym zdaniem - stek antysemickich bredni. Uważam, że bez szkody dla prawdy możnaby tę rozgłośnię zamknąć. A z pożytkiem dla prawdy o. Rydzyka postawić przed Sądem za szerzenie nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:53 A co on Ci tak zlego zrobil, ze mu tak zle zyczysz??? Sluchanie RM jest szkodliwe dla zdrowia psychicznego! Czego - jesli go rzeczywiscie regularnie sluchasz - nie jestes juz w stanie spostrzec. Wlasnie dlatego. :) nl Odpowiedz Link Zgłoś
donald_duck1 Czytanie prasy wyborczej prasuje fałdy mózgu. 14.10.05, 10:10 RM przynajmniej nie mami ludzi obiektywizmem. Jest to rozgłośnia o wyraźnej orientacji, dla konkretnego słuchacza. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:45 Slucham radia Maryja czesto, w celach rozrywkowych powiedzmy. Jest to najbardziej stronnicza, demagogiczna i zaklamana stacja jaka znam. Od kilku miesiecy na antenie tego radia odbywa sie regularna kampania wyborcza PISu i pana Kaczynskiego. W sposob wlasciwy dla 'ojca dyrektora', czyli klamstwem, obelgami i manipulacja. Celom politycznym podporzadkowane sa _wszystkie_ audycje z wyjatkiem tych w ktorych odprawia sie tylko modly. Audycje o wydarzeniach bierzacych, audycje niby-dyskusyjne, jak rowniez 'katechezy' i serwisy informacyjne. Na antenie RM wystepuja rowniez politycy PISu, tacy jak szanowny pan Ziobro. Ludzie ktorzy nie sa sluchaczami RM powinni uslyszec co ci ludzie wygaduja kiedy znajda w studiu ojca dyrektora, pewnie by sie troche zdziwili, bo mowia zupelnie co innego niz dla innych mediow. Moze to by ludziom uswiadomilo jakie srodowiska popieraja Kaczynskiego i jakim by byl prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mcel1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:34 "Popracie" Rydzyka zapewne by uzyskał. I zmień stary /a tę płytę z Rydzykiem boto nudne. Tusk jest prosty jak konstrukcja cepa Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 [...] 14.10.05, 00:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:07 mcel1 napisała: > "Popracie" Rydzyka zapewne by uzyskał. I zmień stary /a tę płytę z Rydzykiem > boto nudne. Tusk jest prosty jak konstrukcja cepa Jeżeli dostrzegasz subtelną różnicę między "prostym" a "prostackim" - to rzeczywiście Tusk jest prosty :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
redaktorgw [...] 14.10.05, 00:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:09 redaktorgw napisała: > Czy to prawda ze Tusk był kiedyś alkocholikiem i sie zaszywał ? Czy to jest > plotka czy rzeczywiście miał w swoim życiu taki okres załamania ? To prawda. Podobnie jak to, że Lech W celu osiągnięcia ekstazy wąchał skarpetki Jarosława :-))) _____________________________________________________________________________ Ludzie, skąd wy bierzecie takie "fakty"??? Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:34 Tusk rozowy? Poczytaj sobie program gospodarczy PiSu, posluchaj tych bzdur o solidarnosci... To dopiero jest kryptosocjalizm!!! nl Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:44 to nie jest żaden kryptosocjalizm tylko normalny otwarty socjalizm jak w pysk strzelił. PRL bis nam szykują i są tak bezczelni, że się z tym nawet nie kryją. Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:57 Widzę, że Twoja edukacja politologiczna jest na poziomie podstawówki: świat dzieli się na socjalizm i kapitalizm. Ale kapitalizm (liberalizm) ma i miał zawsze dwóch wrogów - jako ideologia klasy średniej był atakowany z dołu (socjalizm) i z góry, przez arystokratyczną myśl konserwatywną. Arystokracja ma to do siebie, że swoją wyższość (taką czy inną) chce obracać dla dobra całości społeczeństwa, za które jest odpowiedzialna, a nie tylko dla swego interesu (jak liberałowie, którzy chcą całą rzeczywistość podporządkować prawom rynku i przez to uczynić swoim terytorium ekspansji). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 18:53 Twój bełkot nie zmienia faktu, że kaczyńscy chcą socjalizmu i niech nas ręka boska broni przed ich pomysłami. PRL-bis mówimy stanowcze NIE Odpowiedz Link Zgłoś
lolek131 Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:47 "Z kolei kandydat PO Donald Tusk zaprezentował dane Urzędu Miasta Warszawy, mówiące iż 2005 r. nakłady na hospicja w Warszawie spadły w porównaniu z 2003 rokiem o 200 tys. złotych" Cieżko przyznać do błędu - człowiek z plasteliny idzie w zaparte. Po Kaczyńskim widać, że facet w trakcie rozmowy myśli, natomiast Tusk jak sobie coś wdrukuje to powtarza to jak mantrę i kompletnie ignoruje rzeczowe argumenty. Prezydent do którego nie docierają argumenty to nie byłby dobry prezydent. W TVN24 bardzo rzeczowo na temat zaangażowania Kaczyńskiego w sprawy kultury mówił Olgier Łukaszewicz. Stwierdził, że Kaczyński zrobił dużo dla kultury (szczególnie teatru) w Warszawie i że ma sójny program tych działań w przeciwieństwie do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:12 lolek131 napisał: > W TVN24 bardzo rzeczowo na temat zaangażowania Kaczyńskiego w sprawy kultury > mówił Olgier Łukaszewicz. Stwierdził, że Kaczyński zrobił dużo dla kultury > (szczególnie teatru) w Warszawie i że ma sójny program tych działań w > przeciwieństwie do PO. Olgierd Łukaszewicz tak naprawdę powiedział tylko o tym, co udało się jemu i jego kolegom załatwić za prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Załatwić DLA SIEBIE... Mnie przekonała Maria Nurowska, która stwierdziła, że Lech Kaczyński obraża Jej inteligencję. Moją też obraża... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:47 tusk jest zenujacy... zamierza byc prezydentem wszystkich Polakow a nawet nie ma polskiego pochodzenia... udawanie meza stanu przez pana tuska wywoluje razacy dysonans z dotychczasowa postawa bienosci i braku zdecydowania... czlowiek zmierzajacy do zniszczenia Polski jako kraju katolickiego i polskiego, czlowiek otwarcie przedstawiajacy katastrofalne w skutkach plany gospodarcze, ktore doprowadza do dalszego zubozenia spoleczenstwa, nie sprzeciwiajacy sie wprost coraz powszechnnejszym spolecznym dewiacjom (np. homoseksualizm) nie ma prawa reprezentowac Narodu Polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:49 Rzeczywiscie myslisz jak malpa... Wspolczuje! nl Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:52 rzeczywiscie swiatla riposta jak na czlowieka... Podziwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:07 a co to według Ciebie jest polskie pochodzenie? może trzeba sie urodzic ze znamieniem Orła? a może trzeba być łysym? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:16 czesc przodkow tuska nie nalezy do narodu Polskiego, jeszcze inna czesc byla kolaborantami, poprzez wpis na liste niemiecka oraz ochotniczy zaciag do armii niemieckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:19 nie wiedziałem,że przodkowie Tuska w części czy w całości staraja sie o urząd prezydencki..hmm jakby to brzmiało...prosze panstwa prosze wstac i powitajmy św.pamięci dziadka Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:28 dzikamalpa napisał: > czesc przodkow tuska nie nalezy do narodu Polskiego, jeszcze inna czesc byla > kolaborantami, poprzez wpis na liste niemiecka oraz ochotniczy zaciag do > armii niemieckiej... Od kiedy to stryjeczny dziadek jest przodkiem? Musisz trochę poćwiczyć genealogię. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:15 dzikamalpa napisał: > czesc przodkow tuska nie nalezy do narodu Polskiego, jeszcze inna czesc byla > kolaborantami, poprzez wpis na liste niemiecka oraz ochotniczy zaciag do armii > niemieckiej... Powtarzasz jak katarynka kłamstwa Kurskiego... Nie stać Cię na własne zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:19 kurski byl bardzo blisko prawdy... niestety wartosciowy czlowiek musi oposcic szeregi PiSu... szczerze tego zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:20 dzikamalpa napisał: > kurski byl bardzo blisko prawdy... niestety wartosciowy czlowiek musi oposcic > szeregi PiSu... szczerze tego zaluje Kurski wartościowym człowiekiem??? No, chyba sobie żartujesz... Jest zdolny i inteligentny, ale wredny przy tym jak mało kto. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:27 dzikamalpa napisał: > kurski byl bardzo blisko prawdy... niestety wartosciowy czlowiek musi oposcic > szeregi PiSu... szczerze tego zaluje he he he ,napisales ni mniej ni wiecej ,ze Kaczynski ma w d...e wartosciowych - i to swoich - ludzi zreszta to nic nowego ,to co Kaczynski opowiada ( i jak mowi) swoim wyborcom tez swiadczy o tym ,ze uwaza ich z matolow a jego elektorat nie jest przeciez glupi tylko mniej zamozny Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:50 gdzie ty w nim widzisz wartosci..chyba w kilogramach zywej wagi.. bo dobrym czlowiekiem on nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 07:35 Zgroza, zaiste. A matka mojego dziadka ze strony ojca była Żydówką. Gdzie mam się zgłosić celem poddania się eutanazji?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:34 PRZEPRASZAM BARDZO JAKI WPIS NA ZACIAG DO ARMII NIEMIECKIEJ BYL WTEDY AUTENTYCZNIE OCHOTNICZY? Niemieccy obywatele byli zmuszani do sluzby, grozila im kara smierci za odmowe sluzby w armii.-Na ochotnika- to sie wtedy tylko tak nazywalo,to byla czysta propaganda faszystowska. Poza tym to dzikamalpo, obrazilas moje uczucia patriotyczne.Jedna moja babcia byla Niemka, druga moja babcia byla Rosjanka a ja jestem i czuje sie Polka! Jaki widzisz zwiazek miedzy narodowoscia dziadkow a wartoscia wnuka, ktory jest i czuje sie Polakiem?czy twierdzisz ze ktos jest gorszym Polakiem jesli ma Dziadkow innego pochodzenia, tak ?ROZUMIEM ZE WYZNAJESZ ZASADE CZYSTEJ POLSKIEJ KRWI?Wiecie z czym mi sie te poglady dzikiej malpy kojarza? Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:39 Twoje i moje pra pra pra babcie żyły pod zaborami rosyjskim , pruskim i austryjackim. Zycie w którym zaborze swiadczy o większej polskości pochodzenia?? Czy skoro dziaskowie Tuska mieszkali w Gdańsku to są lepsi czy gorsi od tych, którzy mieszkali w Koszalinie lub we Wrocławiu??? Poseł PiS niejaki p. Ziobrop jest z Wrocławia czy w takim razie jest tylko w połowie Polakiem, bo przed wojną to miasto nazywało się Breslau?? Co do katolickości to ciekwe kogo uważasz za większego katolika: o. Rydzyka, czy Episkopat Polski wraz z Metropolitami, wraz z Abp. Dziwiszem, który zaprosił do siebie Tuska, ale nie chciał się spotkać z Kaczyńskim. Za katolickośc uważasz agresje i szerzenie nienawiści rasowej?? Wiesz co powiedział Jezus jak Izraelici zapytali sie go, któe z przykazań mojżeszowych jest pierwsze? Powiedział "Będziesz miłował Pana Boga swego (...), a bliżniego swego jak siebie samego". Czy to sie stosuje do Pseudokatolików stylu Roman Giertych , o. Rydzyk i Lech Kaczyński?? Pomyśl logicznie! Tusk nie jest idealny, ale jest uczciwszym politykiem niż obaj bracia Kaczyńscy razem wzięci. Szkoda, że Tusk nie wyciaga afery Telegrafu i Fozz. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:19 dzikamalpa napisał: > czesc przodkow tuska nie nalezy do narodu Polskiego, jeszcze inna czesc byla > kolaborantami, poprzez wpis na liste niemiecka oraz ochotniczy zaciag do armii > niemieckiej... Najwyraźniej nie masz pojęcia, jak wyglądała sytuacja na tych terenach pod niemiecką okupacją. Znam rodzinę, w której z 3 braci jeden był w obozie jenieckim (wcześniej w polskim wojsku), drugi w wehrmachcie, a trzeci w polskiej partyzantce. I taką, w której bracia walczyli w tej samej bitwie po dwóch stronach. Nie należę do zwolenników Tuska, ale Twoja argumentacja jest absurdalna. Odpowiedz Link Zgłoś
margoth_black Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 13:14 Skoro po raz kolejny Kaczyński nazwał Tuska "prezydentem" to chyba widać, że pogodził się już z porażką:D I dobrze, po co się ma facet łudzić:] Niezły z niego profeta!:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:19 dzikamalpa napisał: > tusk jest zenujacy... zamierza byc prezydentem wszystkich Polakow a nawet nie > ma polskiego pochodzenia... udawanie meza stanu przez pana tuska wywoluje > razacy dysonans z dotychczasowa postawa bienosci i braku zdecydowania... > czlowiek zmierzajacy do zniszczenia Polski jako kraju katolickiego i polskiego, > A co ma piernik do wiaraka? Nie ma polskiego pochodzenia? Moze obrzezany? No, to teraz rozumiem dlaczego chce zniszczyc "katolicki kraj". Ech, ty barania glowo! Az widze, jak ci pracuja te dwa zwoje mozgowe, skadinad proste. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:24 no pewnie ze najlepiej byloby wybrac na prezydenta Polski jakiegos niemieckiego pedala, zeby w ramach swoich obowiazkow urzadzal czarne msze na Jasnej Gorze... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:29 Niemiecki pedał nie ma prawa wyborczego w Polsce, i to nie ze względu na preferencje tylko na obywatelstwo... chodzileś do szkoły? była tak taka godzina wychowania obywatelskiego...pewnie mialeś ciagłe uwagi..typu..żnlbzk(żre na lekcji bułke z kiełbasą)..smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 01:34 dzikamalpa napisał: > no pewnie ze najlepiej byloby wybrac na prezydenta Polski jakiegos > niemieckiego pedala, zeby w ramach swoich obowiazkow urzadzal > czarne msze na Jasnej Gorze... Czy to czasem nie o Kaczyńskich Wałęsa powiedział, że jeden przyszedł z żoną, a drugi z mężem. Ale pewnie to lepsze od faszystowskiego pitekantropa. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Brawo Kaczynski!! 14.10.05, 01:43 Na przestrzeni historii dziejow Kosciol Polski stal za dobrem tego narodu. Teraz chca to zniszczyc jak za czasow PRLu i dawniej. Zdemoralizowac mlodziez paradami "wolnosci", pogonia za pieniadzem, bezdusznym "liberalnym" wyzyskiem w pracy, ponizaniem ludzi (pampersy na kasach). Caly smietnik Zachodu i jego prasy.. Jeszcze sa rozsadni ludzie w tym kraju z wiara w wartosci. "Kraków, 1979 Zanim stąd odejdę, proszę was, abyście całe to duchowe dziedzictwo, któremu na imię"Polska", raz jeszcze przyjęli z wiarą, nadzieją i miłością - taką, jaką zaszczepia w nas Chrystus na chrzcie świętym, - abyście nigdy nie zwątpili i nie znużyli się, i nie zniechęcili, - abyście nie podcinali sami tych korzeni, z których wyrastamy." Jan Pawel II. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Brawo Kaczynski!! 14.10.05, 01:51 > Na przestrzeni historii dziejow Kosciol Polski stal za dobrem tego narodu. Moze jednak najpierw powinienes przeczytac kilka ksiazek historycznych jak juz koniecznie chcesz pisac o historii. Nie, nie pytaj ksiedza, tylko przeczytaj ksiazke, taka bez imprimatur raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Brawo Kaczynski!! 14.10.05, 01:54 najlepiej takie o bohaterskich bojach armii generala berlinga, o przyjazni polsko-radzieckiej etc... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Brawo Kaczynski!! 14.10.05, 01:57 berlingowcy przyszli warszawie z pomocą i choćby za to należy im się szacunek...a co do przyjazni polsko radzieckiej...zdziwiłbyś sie ile tam jest fajnych ludzi..takich samych jak my..tak samo myślacych...niestety jeszcze nie udało im sie wywalczyc wolności Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Brawo Kaczynski!! 14.10.05, 02:01 pisano juz listy do przyjaciol moskali... przyjazn polsko-radziecka miala jednak zdecydowanie inny wymiar... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Brawo Kaczynski!! 14.10.05, 02:03 ty chyba nie wiesz co to przyjażń...mowisz o polityce a myślisz o przyjażni..postaraj się skupic i oddzielić te dwie kwestie.. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:46 Zostawcie Dziką Małpę ma takiego kandydata na jakiego zasługuje! I Kaczyński ma takich wyborców (Dziakamałpa) na jakich zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
junk92507 Po Tusku kolej na Kopernika ... 14.10.05, 01:41 Kopernik oboje rodzicow mial mowiacych po niemiecku!!! Sam do rodziny pisal po niemiecku!!! Jak ktos o niepolskim pochodzeniu moze byc patronem poslkiego centrum nauki w Warszawie ? Jak Kaczynski mogl na to pozwolic ??? Kolejny temat to festiwal Szopenowski. Powazne zrodla mowia ze ojciec Szopena byl Francuzem i jego prawdziwe nazwisko to Chopin!!! JAk takiemu nie-Polakowi mozna robic w Warszawie za nasze prawdziwych Polakow pieniadze festiwal??? Skadnal!!! P.S. Dzikamapla to masz po Tacie czy Mamie ? To tez jakies niezbyt polskie pochodzenie ... Ale mi to nie przeszkadza ... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:14 dzikamalpa napisał: > tusk jest zenujacy... zamierza byc prezydentem wszystkich Polakow a nawet nie > ma polskiego pochodzenia... Czyli, jak rozumiem, sugerujesz, że jeśli ktoś jest Kaszubem, to w żaden sposób nie może być Polakiem? A kim był Twój dziadek? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:33 maciejslu napisał: > A kim był Twój dziadek? a kim mogl byc ?? jeszcze bardziej dzika malpa Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 02:16 dzikamalpa napisał: > tusk jest zenujacy... zamierza byc prezydentem wszystkich Polakow a nawet nie > ma polskiego pochodzenia... a jakie ma - daj glos poza tym ,tak z kilkanascie pokolen "do tylu" to i ty masz z nim wspolnych przodkow - to nie zart Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 00:49 Zapewnienia Pana Kaczynskiego sa zenujace w swietle jego poczynan, wezmy na przyklad wydany przez niego zakaz "parady wolnosci", {mam nadzieje, ze dobrze pamietam nazwe} bedacej proba upomnienia sie mniejszosci spolecznej o jej prawa. A teraz cytat z debaty: "Chcemy państwa odwróconego przodem do obywateli, które nie stawia tylko na interesy najzamożniejszych, ale równoważy interesy wszystkich grup społecznych" Zenujace wydaja mi sie tez proby wymuszenia przeprosin na PO, czy ktokolwiek ma tutaj jeszcze watpliwosci, ze teraz Kaczynski "gra" hospicjami???? I czy ktokolwiek ma watpliwosci, ze Kaczynski teraz dopiero dowiedzial sie kim jest Kurski i jakie stosuje metody? Pytania raczej retoryczne. Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:01 naduzyciem jest nazywanie kilku zboczencow grupa spoleczna... postawa kaczynskiego charakteryzujaca sie bezwzgledna walka z dewiacjami spolecznymi jest jak najbardziej poprawna... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:09 co to jest dewiacja? czy opinia wiekszości o kimś innym od nich robi z niego dewianta? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:18 homoseksualizm jest choroba, demonstrowanie homoseksualizmu w sferze spolecznej jest oprocz tego ekshibicjonizmem... homoseksualistow nalezy leczyc a nie przekonywac ich ze ich dewiacja jest czyms normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:20 homoseksualizm nie jest chorobą, skad czerpiesz takie informacje? powinienes siegać po zródła profesorów majacych jakis dorobek naukowy Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:24 Malpa jest rzeczywiscie dzika a do tega niebezpieczna bo glupia jak sto wieprzow Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:28 przeglosowanie w WHO wniosku o skreslenie homoseksualizmu z listy chorob pod wplywem lobby pedalskiego nie ma znaczenia z punktu widzenia aksjologicznego... nauka powszechna Kosciola kwalifikuje homoseksualizm jako grzech co ma najistotniejsze znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:31 a cóż ma do tego kościół, Polska nie jest krajem wyznaniowym o jedynej słusznej religii, Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:40 tradycja chrzescijanska w decydujacym stopniu determinuje postrzeganie przez wiekszosc Polakow rzeczy spolecznych ... nauka Kosciola jest uniwersalna i wyjawia wiedze o tym co jest dobre a co zle... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:43 mnie nauka kościoła lata , mam na to swoje zdanie, w Polsce liczy sie prawo a nie czasem chore dyrdymalki niektorych jego przedstawicieli Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:47 prawo zakazuje obrazy moralnosci publicznej... najlepiej pozwolic zeby z Polskich ulic zrobili burdel... na szczescie rzadzic beda porzadni ludzie ktorzy do tego nie dopuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:53 a co jest moralne co nie moralne? zmienia się to w ciągu wieków w jedna to w druga stronę...a obrońcy moralności przeważnie nie mają z nią nic wspolnego...to w wiekszości ludzie nie dający sobie rady ze swoja psychiką...nie sa w stanie zcierpięc tego czy owego..staystyki mówia,że większośc facetów była przynajmniej raz w burdelu..i co ? uciac im jaja? a może wypalic znamię na czole? biedni i zagubieni zawsze potrzebuja czuć siłę większości ...niestety ale to tylko masa..Einstainów w niej nie znajdziemy to raczej hamulcowi cywilizacji..twój nick wiele w tym świetle tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:00 rewolucja konserwatywna jest faktem, ludzie dosc maja iluzorycznej wolnosci... liberalow takich jak tusk, ktorzy uciskaja ubogie i zagubione grupy spoleczne mogace dopiero teraz [poczuc sie silne organizujac front oporu przeciw monopolowi bogatych i ich przedstawicieli (tusk) na wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:06 ja nie mam dość liberalizmu..i uwazam że duzo polsce do niego brakuje...szwedzi zezarli swoj ogon, podobnie inni..w mpolsce kaczynski che nam to zaserwowac tylko że jest jeden problem..on jeszcze nie wyrósł Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:06 jakbym wierzyła w reinkarnacje, to bym powiedziała, żeś Lenin :P Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:54 dzikamalpa napisał: > ludzie dosc maja iluzorycznej wolnosci... > liberalow takich jak tusk, ktorzy uciskaja ubogie i zagubione grupy spoleczne > mogace dopiero teraz [poczuc sie silne organizujac front oporu przeciw > monopolowi bogatych i ich przedstawicieli (tusk) na wolnosc z ktorego to tomu "Dziel wybranych Lenina" Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa poglądy prymit... itd. itd. 14.10.05, 07:57 dzikamalpa napisał: > rewolucja konserwatywna jest faktem, ludzie dosc maja iluzorycznej wolnosci... > liberalow takich jak tusk, ktorzy uciskaja ubogie i zagubione grupy spoleczne > mogace dopiero teraz [poczuc sie silne organizujac front oporu przeciw > monopolowi bogatych i ich przedstawicieli (tusk) na wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 10:57 dzikamalpa napisał: > rewolucja konserwatywna jest faktem, ludzie dosc maja iluzorycznej wolnosci... > liberalow takich jak tusk, ktorzy uciskaja ubogie i zagubione grupy spoleczne naprawdę mnie to zdanie zafascynowało... jest w nim kilka przedziwnych myśli, pomieszanie z poplątaniem... kolego wiesz na czym polega konserwatym w dzisiejszych czasach? chyba, że jesteś monarchistą, to rozumiem, mniej wolności dla plebsu, król się nimi zajmie nakarmi jak tylko w terminie zapłacą dziesięcinę, no i lux. obecnie myśl konserwatywna przede wszystkim stawia na wolność człowieka - wierzy, że każdy zddrowy, dorosły człowiek, który ma dwie ręce poradzi sobie sam, a państwo w jego życie powinno wtrącać się w minimalnym stopniu. jeśli kaczyński jest takim przyjacielem Amerykanów to powinien o tym wiedzieć - Bush może i jest fanatycznie religijny, ale wierzy również w to, że jednostka sobie poradzi bez niego i ma dużo racji. ile trzeba mieć pogardy dla ludzi, aby mówić o "zagubionych grupach społecznych", chyba, że siebie masz na myśli. i jeszcze jedno co to jest "iluzoryczna wolność"? w PRL-u była ta prawdziwa, co? obowiązek pracy, meldunku, zakaz wyjazdu na zachód, żeby zagubieni się nie dołowali za bardzo, no i w ogóle był fun Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:59 zdefiniuj buraku najpierw co to jest obraza moralności publicznej i potem się na to powołuj... prawa człowieka gwarantują mu prawo do wyrażania swoich opinii i przekonań w taki sposób, jak parada, a głupia kaczka je łamie. I kto to jest porządny człowiek??? zdefiniuj bo dla 16% społeczeństwa to leper donka Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:02 daj mu spokój..on jest biedny..nikt go nie kocha... jemu i podobnym trzeba pomagać..pomimo,że nic nie wnoszą do naszego życia sa wsród nas..chorzy na normalność.prawdziwi polacy Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:51 dzikamalpa napisał: > prawo zakazuje obrazy moralnosci publicznej... najlepiej pozwolic zeby z > Polskich ulic zrobili burdel... masz cholerne szczescie ze nie zakazuje tez obrazy rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa poglądy prymitywnej... 14.10.05, 07:55 ... dzikiej małpy. Itd. dzikamalpa napisał: > prawo zakazuje obrazy moralnosci publicznej... najlepiej pozwolic zeby z > Polskich ulic zrobili burdel... na szczescie rzadzic beda porzadni ludzie > ktorzy do tego nie dopuszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa poglądy prymitywnej... 14.10.05, 07:55 dzikiej małpy. Nieuleczalne ! dzikamalpa napisał: > tradycja chrzescijanska w decydujacym stopniu determinuje postrzeganie przez > wiekszosc Polakow rzeczy spolecznych ... nauka Kosciola jest uniwersalna i > wyjawia wiedze o tym co jest dobre a co zle... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:59 dzikamalpa napisał: > przeglosowanie w WHO wniosku o skreslenie homoseksualizmu z listy chorob pod > wplywem lobby pedalskiego nie ma znaczenia z punktu widzenia aksjologicznego... > > nauka powszechna Kosciola kwalifikuje homoseksualizm jako grzech co ma > najistotniejsze znaczenie... Z całym szacunkiem dla nauki społecznej Kościoła; dlaczego to Kościół ma wyrokować o tym, co jest chorobą, a co nie jest? Z tego, co słyszałem, Kościół sam nie jest wolny od tej "przykrej przypadłości"... Więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 12:19 Kościół ma rację. Homoseksualizm nie jest wrodzoną chorobą (nie ma badań przeprowadzonych przez niezależnych naukowców, podkreślam NIEZALEŻNYCH, które potwierdziłyby wykrycie genu odpowiedzialnego za homoseksualizm), tylko nabytą na wskutek patalogii i zaburzeń w okresie dzieciństwa. Jak pokauzją badania znaczna większośc homoseksualistów sama był awykorzystywana seksualnie w dzieciństwie. Zatem współodpowiedzialni są rodzice tych ludzi, cały klucz tkwi w odpowiednim zdrowym (nie ukrywam że katolickim) modelu rodziny. tylko tak te zaburzenia tożsamości i patologie można zatrzymać pokoleniowo. A zresztą gdybym sam miał takie skłonności, to wolałbym się leczyć u seksuologów i psychiatrów, niż żyć z tym przez całe życie i raczej założyć normalną zdrową Polską rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:46 dzikamalpa napisał: > przeglosowanie w WHO wniosku o skreslenie homoseksualizmu z listy chorob pod > wplywem lobby pedalskiego nie ma znaczenia z punktu widzenia > aksjologicznego... > > nauka powszechna Kosciola kwalifikuje homoseksualizm jako grzech co ma > najistotniejsze znaczenie... to znaczy ze jak mam grype (tez choroba) ,to mam grzech ?? ty juz lepiej nie "wykladaj" nauk Kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa poglądy prymitywnej... 14.10.05, 07:54 ... dzikiej małpy. Niewyleczlne ! dzikamalpa napisał: > przeglosowanie w WHO wniosku o skreslenie homoseksualizmu z listy chorob pod > wplywem lobby pedalskiego nie ma znaczenia z punktu widzenia aksjologicznego... > > nauka powszechna Kosciola kwalifikuje homoseksualizm jako grzech co ma > najistotniejsze znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 09:01 Grzechem wg Kościoła jest także tysiące innych rzeczy i ciekawe czy wielu z nas, a także i ty się ich dopełniamy?! Np stosowanie tabletek antykoncepcyjnych jest równoznaczne z zabijaniem drugiego człowieka, więc wszyscy je stosujący to mordercy?! To kto gorszy dewiant (jak ty twierdzisz) czy morderca?! Większość z ludzi ma w dupie Kościół i wiare bo wogóle nie chodzą do niego, ale jak przychodzi co do czego to zaraz się kierują zasadami Kościoła! Kaczyński jest ewidentnym homofobem, a do tego antysemitą! Zauważyłam jedno, że człowiek ten nastawia się jedynie na nasze Państwo (ale tylko złudnie), a przecież my nie jesteśmy jedynym krajem żyjącym na tym świecie?! Mimo wielu cierpień zadanych przez choćby Niemcy powinniśmy budować dobre stosunki, a nie się burzyć i kłócić, bo to nam nic nie da, a nawet stracimy mozliwość posiadania dobrych stosunków z sąsiadem. Odpowiedz Link Zgłoś
zygpot Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 10:04 Jeśli czegoś nie rozumiesz to nie zabieraj głosu Misiu O Bardzo Małym Rozumku. Są granice głupoty. Widzę że teologia nie należy do Twoich mocnych stron. Podaj dowód na antysemityzm Kaczyńskiego. "Homofobia" podobnie jak "tolerancja" jest słowem tak wyświechtanym, że trudno zrozumieć jego sens. Zauważyłem prawidłowość, że im więcej ktoś mówi o "tolerancji" tym mniej jest "tolerancyjny". Czy podobnie jest z "homofobią"? Odpowiedz Link Zgłoś
macoomba NIEPRAWDA 14.10.05, 10:11 kodeks kanoniczny Kościoła Katolickiego mówi o "czynach homoseksualnych", a nie o "homoseksualiźmie". Żeby było jasne - jestem praktykującym katolikiem i nie popieram żadań dot. np. małżeństw homoseksualnych, adopcji dzieci itd., ale nie można ograniczać konstytucyjnego prawa do zgromadzeń w imię jakichkolwike poglądów. Bo za 40 lat do władzy mogą dojśc jacyś antychrześcijanie i ja chcę wtedy mieć prawo iść na procesję. Rozumiesz na czym polega wolność? KAczyński przedstawia się jako pogromca komunizmu, ale prezentuje pewne okropne jego cechy - niechęć (delikatnie mówiąc) do osób o innych poglądach. Dodatkowo zniechęca mnie do KAczyńskiego fakt, że jest popierany przez Radio Maryja - stacja ta czyni więcej zła niż dobra, zniechęca nawet wierzących do Kościoła, szerzy nienawiść i antysemityzm, posługuje się kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 12:10 Owszem jest chorobą, jest zaburzeniem własnej tożsamości. Nie udowodniono przez niezależne środowika naukowe, czyli naukowców nie kupionych przez środowiska homoseksualne, że homoseksualizm jest dziedziczny (uszkodzony gen). Jak badania pokazują homoseksualiści sami w okresie dzieciństwa byli wykorzystywani seksualnie przez rodziców, bądź zetkneli się z innymi cięższymi patologiami w okresie dzieciństwa. Zatem jęsli będziemy mieli zdrowe Polskie rodziny, wówczas mniej będzie ludzi z takimi problemami. Ja gdybym miał takie skłonności, to bym się normalnie leczył u seksuologów i raaczej chciałbym dożyć do założenia normalnej Polskiej katolickiej rodziny. Brawo Kaczyński! Dla mnie po raz kolejny zakazując parady (w prawie nie ma zapisu aby ludzie manifestowali swoje poglądy seksualne publicznie) uwiarygodnił się jeszce bardziej, nie jest to polityk który zmienia poglądy jak rękawiczki, w zeleżności od obecnej korzystnej sytuacji politycznej tak jak wielu polityków z PO. Jak pokazuję aferalna IIIRP zawsze miał racje od początku IIIRP. Jednak ciągle był blokowany przez układy polityczne (postkomunistyczne - post okraglostolowe). Zobacz: www.lechkaczynski.pl/wideo-frame.php?file=mms://PiS.server-tv.com/PiS/PIS00011.wmv Kaczyński to prawdziwy mąż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:26 Dzikamalpa, jestes poprostu troche w tyle z edukacja i rozwojem spolecznym. Nie mam watpliwosci, ze bedziesz glosowal na Kaczynskiego, jestescie z tej samej gliny ulepieni. Homoseksualistow byscie najchetniej rozstrzelali, jedynym waszym argumentem jest to, ze wy tak myslicie a serca przepelnia gorycz i nienawisc do innych. Serdecznie wspolczuje, mam nadzieje, ze kiedys spojrzysz na swiat oczami czlowieka kochajacego zycie i bliznich, tego Ci zycze. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Wstyd mi za prymitywną otoczkę Kaczyńskiego 14.10.05, 08:01 mejlmi napisał: > Dzikamalpa, jestes poprostu troche w tyle z edukacja i rozwojem spolecznym. Nie mam watpliwosci, ze bedziesz glosowal na Kaczynskiego, jestescie z tej samej gliny ulepieni. Homoseksualistow byscie najchetniej rozstrzelali, jedynym waszym argumentem jest to, ze wy tak myslicie a serca przepelnia gorycz i nienawisc do innych. Serdecznie wspolczuje, mam nadzieje, ze kiedys spojrzysz na swiat oczami czlowieka kochajacego zycie i bliznich, tego Ci zycze. Dobrej > nocy. ======================== Dziękuję za wywód i ściskam dłoń. Jestem jednak sceptykiem - nienawiść najtrudniej wyleczyć Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:39 dzikamalpa napisał: > homoseksualizm jest choroba, demonstrowanie homoseksualizmu w sferze > spolecznej > jest oprocz tego ekshibicjonizmem... homoseksualistow nalezy leczyc a nie > przekonywac ich ze ich dewiacja jest czyms normalnym... jak i czym sie leczy homoseksualizm ? i dlaczego raz jest choroba a raz dewiacja ? potraciles kartki ze slownika i nawet tego nie zauwazyles !! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:18 mam nadzieje ze istnieja jakies bardziej cywilizowane metody niz elektrowstrzasy jak to bywalo kiedys... dewiacja seksualna jest choroba psychiczna... sa odpowiednie metody na oslabienie popedu seksualnego etc... Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Dewiacja = choroba ??????? 14.10.05, 14:14 dzikamalpa napisał: > dewiacja seksualna jest choroba psychiczna... no to jestes dewiant cala geba juz kolejny raz utozsamisz chorobe z dewiacja - wez sie wreszcie do nauki ,bo sie tylko osmieszasz " dewiacja zboczenie z drogi, odchylenie od właściwego kierunku.. Etym. - późn.łac. deviatio 'zboczenie (z drogi)' od deviare 'zejść z drogi (na manowce) " " Dewiacja społeczna odchylenie od reguł działania społecznego, postępowanie niezgodne z przyjętymi normami i/lub wartościami. Ogólnie są to wszelkie przejawy zachowania innego niż konformistyczne. Robert Merton wyróżniał 4 typy zachowania dewiacyjnego: innowację, rytualizm, wycofanie oraz bunt. Biorąc pod uwagę stopień akceptacji reguł działania społecznego, można wymienić dodatkowe typy dewiacji: nonkonformizm, negatywizm i oportunizm. " Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Poglądy prymitywnej... 14.10.05, 07:52 ...dzikiej małpy. A to sie jeszcze trudniej leczy ! homoseksualizm jest choroba, demonstrowanie homoseksualizmu w sferze spolecznej > > jest oprocz tego ekshibicjonizmem... homoseksualistow nalezy leczyc a nie > przekonywac ich ze ich dewiacja jest czyms normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 11:43 jasne, to moze jeszcze kara smierci dla homoseksualistow, co jeszcze madrego napiszesz dzika malpo? ja juz przestaje czytac twoje posty, bo jak ktos jest beton, to beton zostanie i nie warto dyskutowac.przyznaj sie dzika malpo, ze masz 15 lat i wchodzisz na forum zeby sie powydurniac. Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:11 Swietny nick sobie wybrales, odzwierciedla swiatopoglad i poziom edukacji spolecznej, nie trzeba czytac nawet Twoich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:20 nie trzeba od razu tak jednoznacznie potepiac... za to mimo wszystko warto poczytac... Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:28 Co tu czytac? To bredzenie dewianta umyslowego? To juz lepsza bajki braci Grimm. Tez wlos sie na glowie jezy ale nie doprowadzaja do strchu, ze taka dzikamalpa moze kiedys cos zrobic jeszcze glupszego niz tylko gadac bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:32 kolega widze stosuje metode tzw. krotkiej pilki... moze to czasem jest efektowne, za to zawsze malo merytoryczne i nieskuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
mejlmi dzikamalpo 14.10.05, 01:34 A tak wogole to mysle sobie, ze ty tylko tak podpuszczasz innych, zeby im cisnienie skoczylo, prawdopodobnie sam jestes gejem z niemieckimi przodkami. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: dzikamalpo 14.10.05, 01:35 genialna konstatacja... szczerze podziwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:25 dzikamalpa napisał: > naduzyciem jest nazywanie kilku zboczencow grupa spoleczna... postawa > kaczynskiego charakteryzujaca sie bezwzgledna walka z dewiacjami spolecznymi > jest jak najbardziej poprawna... tia. Z takimi dewiacjami społecznymi, jak rozbudowa Warszawy bezwzględnie walczy. Odczuwamy to na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:28 dzikamalpa napisał: > naduzyciem jest nazywanie kilku zboczencow grupa spoleczna... postawa > kaczynskiego charakteryzujaca sie bezwzgledna walka z dewiacjami spolecznymi > jest jak najbardziej poprawna... A z jedzącymi bigos też będzie walczył? Homoseksualizm był od zawsze. Czy to sie podoba homofobom, czy nie podoba. W normalnym kraju człowiek z takimi uprzedzeniami nie miałby dużych szans na takie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:34 szereg innych dewiacji takze istnieje od zawsze... zoofilia, pedofilia, homoseksualizm to tylko rozne wariacje dewiacji seksualnej Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:37 może ci nie staje i masz problem? albo ładne dziewczyny przed Tobą uciekaja? Co Cie interesują zachowania innych? Zajmij sie soba, usmiechnij sie do dziewczyn...na pewno ktoras Cie przytuli...ale zostaw tą retoryke Rydzowi bo Ci się nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:42 nie bede mial problemu jesli dewianci nie beda obnosili sie ze swoimi zboczeniami w sferze publicznej... nie zycze sobie aby moje dzieci byly zmuszane do patrzenia na parady nienormalnosci etc... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:45 nie musisz ich ciagnć na te manifestacje...chyba że czujesz jakas misje...ale to Twój problem...ja na nie nie uczęszczam a i moj syn ma lepsze zajęcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 01:49 manifestacje nienormalnosci organizowane sa z takim rozmachem, propaganda medialna jest na tak agresywna, ze niestety nie da sie tego nie zauwazac... Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Poziom zwolenników Prez. Kacz. 14.10.05, 08:07 dzikamalpa napisał: > nie bede mial problemu jesli dewianci nie beda obnosili sie ze swoimi > zboczeniami w sferze publicznej... nie zycze sobie aby moje dzieci byly > zmuszane do patrzenia na parady nienormalnosci etc... ============================== I to jest poziom zwolenników Prez. Kacz. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Problem takiego... 14.10.05, 08:09 dzikamalpa napisał: > nie bede mial problemu jesli dewianci nie beda obnosili sie ze swoimi > zboczeniami w sferze publicznej... nie zycze sobie aby moje dzieci byly > zmuszane do patrzenia na parady nienormalnosci etc... ============================= Problem takiego, który nie może się sam od przypadłości uwolnić ! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Deglendorada 14.10.05, 01:23 Polska licząca 38 mln 230 tysięcy ludzi nie ma jednego porządnego kandydata na prezydenta.Chwała tym którzy w liczbie 50%/15 mln/ nie głosowali bo w przeważającej większości potwierdzili marność elit-politykierów.Wyrzucony Kurski pod publikę stwierdza że on /i jego rodzina/ nie opuści partii w programie "kropki nad i" dalej twierdzi że to co robi to jest ok. Dwóch kandydatów na prezydenta w programie Lisa urządzają sobie piknik z wymianą listów /a gdzie Polska,a gdzie Ojczyzna/ o pierdołach nie istotnych.Jeśli ludzie w hocpicjach nie są pozbawieni praw obywatelskich to konferencji i spotkań przedwyborczych z nimi powinno być dwa lub więcej razy więcej niż dla pełnosprawnych i nie powinno się o tym "mówić" 85% czasu antenowego w każdym programie medialnym. Jeżeli się waliło Cimoszkę za oświadczenie majątkowe nie zarzucając mu nieprawidłowego zeznania podatkowego/PIT/ to jak należy uznać zmianę oświadczenia majątkowego przez czystego i sprawiedliwego kandydata na premiera buraka Marcinkiewicz? " Marcinkiewicz sprostował swoje oświadczenia majątkowe -------------------------------------------------------------------------------- 13.11.Warszawa (PAP) - Kandydat PiS na premiera Kazimierz Marcinkiewicz złożył w Sejmie sprostowanie do swoich oświadczeń majątkowych, w którym precyzuje informacje na temat Instytutu Środkowoeuropejskiego. W latach 1999-2005 roku Marcinkiewicz był współwłaścicielem, wraz z Wiesławem Walendziekiem, tej spółki. Od 1999 do 2003 r. był członkiem zarządu Instytutu, a przez sześć miesięcy 2003 roku - prezesem zarówno zarządu spółki, jak i utworzonej przez nią fundacji. Kandydat na premiera złożył sprostowanie, które porządkuje informacje na temat jego udziałów w Instytucie i pełnionych przez niego funkcji w tej spółce. Informacji o posiadaniu akcji spółki brakuje w dwu pierwszych oświadczeniach opublikowanych na stronach Sejmu - z 10 października 2001 r. i z 10 kwietnia 2002 r. W oświadczeniu z 24 kwietnia 2003 roku (za rok 2002) kandydat poinformował, że posiada 50 proc. akcji Instytutu i zasiada w jego radzie nadzorczej. Identyczna informacja zawarta jest w dokumencie z 28 kwietnia 2004 roku (za 2003 r.). W tym oświadczeniu Marcinkiewicz nie zawiadomił, że przez pół roku był prezesem zarządu Instytutu i fundacji przez Instytut założonej. Kandydat przeprosił w sprostowaniu "za wprowadzenie w błąd przez pominięcie tych informacji". Jak zaznaczył, pominięcie tych informacji "nie wynikało ze złej woli, gdyż informacje o działalności naszej w Instytucie były publiczne (publikacje w +Rzeczpospolitej+, +Gazecie Wyborczej+ i +Wprost+". Marcinkiewicz napisał w sprostowaniu, że "dodatkowym usprawiedliwieniem jest fakt, że oświadczenie składane na dzień 31 grudnia 2003 roku było prawdziwe, gdyż nie był wówczas członkiem jakichkolwiek władz spółki". Kandydat przyznał, że oświadczenie za 2003 rok "nie zawierało jednak informacji o zmianach zachodzących w trakcie roku". Sprostowanie kończy Marcinkiewicz słowem "przepraszam". O posiadaniu 50 proc. akcji zawiadomił Marcinkiewicz w dwu ostatnich oświadczeniach zamieszczonych na stronach sejmowych (z 28 kwietnia 2005 i z 5 lipca 2005 r.) - wtedy już, jak podaje w sprostowaniu, nie zasiadał już we władzach spółki. Kandydat na premiera poinformował w czwartek PAP, że w lipcu 2005 roku sprzedał posiadane przez siebie akcje Instytutu Wiesławowi Walendziakowi. Z tej transakcji uzyskał 50 tys. zł. Informacje na ten temat zamieścił w najnowszym oświadczeniu majątkowym z 10 października, które trafiło już do Sejmu. Marcinkiewicz zwrócił uwagę, że Instytut Środkowoeuropejski jest spółką non- profit - działającą bez dywidendy dla właścicieli. Kandydat na premiera podkreślił w czwartek w rozmowie z PAP, że jedyną działalnością spółki było założenie fundacji o takiej samej jak Instytut nazwie. Instytut, jak podał w sprostowaniu Marcinkiewicz, wydaje Międzynarodowy Przegląd Polityczny, a donatorami utworzonej przez spółkę fundacji "były osoby fizyczne". Granty na wydawanie Przeglądu fundacja otrzymywała - według Marcinkiewicza - z Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej i Narodowego Banku Polskiego. Poseł podkreślił, że fundacja nigdy nie otrzymywała pieniędzy ze spółek skarbu państwa. Tygodnik "Wprost" napisał w ostatnim numerze, że głównym sponsorem fundacji założonej przez Instytut była żona biznesmena Jana Łuczaka. Gazeta podała m.in., że Łuczak pomagał Marcinkiewiczowi, kiedy ten wraz z Wiesławem Walendziakiem i Mirosławem Styczniem współtworzył "intelektualne zaplecze partii braci Kaczyńskich, czyli Instytut Środkowoeuropejski". "Wprost" napisał też, że biznesmen pożyczał rodzinie Marcinkiewicza "duże kwoty, a jego syna (Macieja) i brata (Arkadiusza) zatrudnił w swoich firmach". Jak pisze tygodnik, Marcinkiewicz przyznał w rozmowie z "Wprost", że dzięki pożyczce od Łuczaka w 2002 roku wraz ze swymi najbliższymi spędził zimowe ferie w szwajcarskim kurorcie Zermatt. W oświadczeniu wydanym po publikacji artykułu we "Wprost" Marcinkiewicz napisał, że z Łuczakiem łączą go kontakty wyłącznie towarzyskie. "Nigdy od niego, ani nikogo innego (prócz rodziny) nie pożyczałem, ani nie otrzymywałem żadnych pieniędzy, ani innych dóbr materialnych" - podkreślił.(PAP) Naród ponad 38 molionowy patrzy na tę obłudę i pogardę wobec siebie i milczy. HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Deglendorada 14.10.05, 12:07 masz racje, wstyd i hanba zdzisbis. we wtorek o 8.15 Monika Olejnik przycisnela w Radiu Zet Marcinkiewicza.Pierwsze pytanie Olejnik-czy zaskarzy pan Tygdnik Wprost-tak zaskarzy bo-w skrocie- Pan L: ZAWSZE ORGANIZOWAL ICH WSPOLNE WYPADY,ale ja nigdy od niego pieniedzy nie pozyczalem. Na to Olejnik przytoczyla mu jego wlasne slowa i tlumaczyl sie chlopak tlumaczyl, no ale niestety niewiarygodnie, az w koncu powiedzial ze dziennikarze Wprost poprzekrecali fakty: Na to Olejnik- ale sam pan przyznal ze musial dlugo splacac ten urlop panu L. No i z tego pan M. juz sie nie wykaraskal, a probowal. A meczyl sie przy tym, zaloze sie ze sie niezle spocil. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Wstyd mi za Tuska 14.10.05, 01:50 mejlmi napisał: > Zapewnienia Pana Kaczynskiego sa zenujace w swietle jego poczynan, wezmy na > przyklad wydany przez niego zakaz "parady wolnosci", {mam nadzieje, ze dobrze > pamietam nazwe} bedacej proba upomnienia sie mniejszosci spolecznej o jej > prawa. A teraz cytat z debaty: > "Chcemy państwa odwróconego przodem do obywateli, które nie stawia tylko na > interesy najzamożniejszych, ale równoważy interesy wszystkich grup > społecznych" > Zenujace wydaja mi sie tez proby wymuszenia przeprosin na PO, czy ktokolwiek > ma tutaj jeszcze watpliwosci, ze teraz Kaczynski "gra" hospicjami???? > I czy ktokolwiek ma watpliwosci, ze Kaczynski teraz dopiero dowiedzial sie > kim jest Kurski i jakie stosuje metody? > Pytania raczej retoryczne. > Milego dnia Ty to nawet nie zmienilbys zdania, jakbys byl dzieckiem z chóru Poznańskich słowików.. Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Wstyd mi za zwolenników PiS 14.10.05, 10:37 > Ty to nawet nie zmienilbys zdania, jakbys byl dzieckiem z chóru Poznańskich > słowików.. Następny niedoedukowany... Nie Poznańskich Słowików, tylko Polskich Słowików. Dyrektorem i dyrygentem Poznańskich Słowików był Stefan Stuligrosz, który nic złego w swoim życiu dzieciom nie uczynił. Wojciech K. był dyrektorem chóru Polskich Słowików, który co prawda działał w Poznaniu, ale ze znanymi na całą Europę Poznańskimi Słowikami nie miał nic wspólnego. Czyli nawet jeśli mejmli był dzieckiem z Poznańskich Słowików, zdania by nie zmienił... Patriot2k jest typowym przykładem niedoinformowanego, zakompleksionego zwolennika narodowego socjalizmu, prezentowanego przez Pana Kurskiego i jemu podobnych. Prawda nie ma znaczenia. Znaczenie ma tylko opluwanie niewinnych. O tempora, o omores! Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 11:16 Do tej konkretnie grupy Państwo powinno być "odwrócone przodem", bo strach myśleć co by było jakby sie odwróciło tyłem :) ps a parada była "równości" mejlmi napisał: > Zapewnienia Pana Kaczynskiego sa zenujace w swietle jego poczynan, wezmy na > przyklad wydany przez niego zakaz "parady wolnosci", {mam nadzieje, ze dobrze > pamietam nazwe} bedacej proba upomnienia sie mniejszosci spolecznej o jej > prawa. A teraz cytat z debaty: > "Chcemy państwa odwróconego przodem do obywateli, które nie stawia tylko na > interesy najzamożniejszych, ale równoważy interesy wszystkich grup > społecznych" > Zenujace wydaja mi sie tez proby wymuszenia przeprosin na PO, czy ktokolwiek > ma tutaj jeszcze watpliwosci, ze teraz Kaczynski "gra" hospicjami???? > I czy ktokolwiek ma watpliwosci, ze Kaczynski teraz dopiero dowiedzial sie > kim jest Kurski i jakie stosuje metody? > Pytania raczej retoryczne. > Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 00:59 oszołom kaczka awanturuje się z Tuskiem. Tusk zainteresowany jest tworzeniem miesjc pracy, obniżaniem podatków. oszołom kaczy walczy zaś z marszami miłości, takiej zwykłej i pedalskiej, to jest jego konik, a z drugiej strony konikiem tej kaczki nie są korki w warszawie, most północny i obwodnice warsiawy. Obiecywał złote góry w kampanii na prezia warsiawy, teraz obiecuje zlote gory w kampanii na prezia Polski. Już tak z góry całym sercem się cieszę, że kaczka pójdzie do kurnika, a Prezydentem Polski zostanie Donald Tusk!!! Donald pamiętaj o 3x15%! Bardzo mi na tym zależy! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jonnek Re: Porażka Kaczyńskiego 14.10.05, 01:21 W moim odczuciu Tusk wygrał wyraźnie na punkty. Kaczyński chwilami był wyraźnie zakłopotany, w defensywie, nie bardzo wiedział co powiedzieć. Mówiąc szczerze byłem zaskoczony, bo raczej przyzwyczaiłem się do tego, że to Kaczory są stroną atakującą, agresywną i pewną siebie. Tymczasem to Tusk wychodził ze zwarć zwycięsko i spokojnie, a Kaczyńskiemu juz się w pewnym momencie zaczęły trząść ręce i musiał je złożyć. Knock-outu nie było i nie należało się spodziewać, ale wg. mnie Tusk wygrał jakieś 3:1. Kaczor przypominał chwilami Gołotę wychodzącego na ring - bez wiary w zwycięstwo. Brawo Tusk! A Kurskiemu ktoś wreszcie powinien dać w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: ____________________Tusk nie odpowiada na pyt 14.10.05, 01:23 czasem na głupie pytania lepiej nie odpowiadać żeby niepotrzebniue nie zawstydzać pytajacego..to się nazywa wychowanie Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: ____________________Tusk nie odpowiada na pyt 14.10.05, 09:50 bo na niektóre nie warto, Kaczyński natomiast przez cały czas odpowiadał wymijająco Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Debate wygral Kaczynski!!! 14.10.05, 01:34 Tusk ma jedna wade ciezko mu wejsc w slowo, bo nie ma tak nosowego glosu jak Kaczor. kaczor ma jedna wade jest slaby fizycznie, nie wytrzymuje debat na stojaco Dzisiejsza debata byla wygrana Tuska do czasu jak nie zaczela sie przepychanka slowna w ktorej Tusk nie ma zadnych szans!!!!!! Zostaly 2 debaty na stojaco przy okreslonych czasach. Tu Tusk ma duze szanse na zwyciestwo!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Mam prosbe nie piszcie ze Tusk to niemiec 14.10.05, 01:39 jego dziad byl patriota i nie odpowiada za brata. WIec tym bardziej za neigo nie odpowiada Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Re: Mam prosbe nie piszcie ze Tusk to niemiec 14.10.05, 02:07 Masz swieta racje, ze nie mozna oceniac ludzi po przodkach. Kazdy odpowiada za siebie. Prawde trzeba powiedziec sobie szczerze: Tusk jest slaby. Kaczynski zas wzmocni ten kraj i narod. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Mozna po przodkach. Ale bez przesady. Dziad byl 14.10.05, 02:50 patriota, starczy. nie musi odpowiadac za brata dziadka. Jakby tak rozpatrywac rodzine do braci dziadka to wychodzi ze 100 osob, gdzie pewnie z jeden mordercja sie srednio znajdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Kaczyński wzmocni... 14.10.05, 08:35 patriot2k napisała: > Masz swieta racje, ze nie mozna oceniac ludzi po przodkach. Kazdy odpowiada za > siebie. > > Prawde trzeba powiedziec sobie szczerze: Tusk jest slaby. Kaczynski zas wzmocni ten kraj i narod. ============================= ... dużym zastrzykiem - nienawiści ! Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Debate wygral Kaczynski!!! 14.10.05, 01:41 sadzisz ,że nie ma znaczenia o czym mowia? chyba wazniejsza jest tresc a nie zachowania na siedzaco czy na stojaco...Kaczynski sprzedsaje kit i pomimo ,że jest lepszym oratorem nie zmienia to faktu ,że jest przegrany..pomyśl co by z nim zrobił na przykład Maciek Sthur.... ale czy by to o czymś swiadczylo? Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Tusk przegral debate choc wygra wybory 14.10.05, 02:49 ja jestem za Tuskiem, ale przyznaje ze w takiej przepychance nie ma szans. Debata nie wplynie na wynik wyborow bo nikt jej nie ogladal(pozno && juz ludzie maja dosc ). Tym samym przyznaje ze byla to ostatnia debata w ktorej kaczor ma szanse. JEgo gatki o nagonce na Wassermana byly zalosne!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Tusk przegral debate choc wygra wybory 14.10.05, 02:58 kaczor ma problem bo prawda stoi za Tuskiem..gdyby byl w jego roli Tusk bylby bez szans..niestety kacyzm nie daje sie sumowac bez oszustwa.....kazdy chlop na wsi jak siedzie z olowkiem i policzy zaraz bedzie wiedzial na kogo polu zasiac...dlatego unikaja konkretow...i mamia i czekaja... Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Jego "gatki", czy gadki ! 14.10.05, 08:38 Bo - jeśli chodzi o Kaczyńskiego - to zasadnicza różnica ! .gajewski1 napisał: > ja jestem za Tuskiem, ale przyznaje ze w takiej przepychance nie ma szans. > Debata nie wplynie na wynik wyborow bo nikt jej nie ogladal(pozno && juz ludzie > maja dosc ). Tym samym przyznaje ze byla to ostatnia debata w ktorej kaczor ma > szanse. JEgo gatki o nagonce na Wassermana byly zalosne!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:09 jest pani wulgarna i niestosownie bezposrednia... chcilbym przypomniec ze to nie jest miejsce gdzie takie pytania padac powinny... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:11 no nie bądz taki ..powiedz czy prawdziwi polacy to lubia...please Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:19 niech pan zdefiniuje "wulgarność" najpierw... i dlaczego to nie jest miejsce dla takich pytań??? nie widzę odpowiedzi "nie" czyżby się pan wstydził tego, że nie lubi pan seksu oralnego? wstydzi pan się obciachu bo 99% facetów go lubi i okaże się, że nie jest pan prawdziwym facetem i należy do tego 1% czy może boi się pan przyznać, że go pan lubi przez co przez pewne kręgi... mógłby pan być uznany za zboczeńca i hedonistę. dla mnie przekonania polityczne są tak samo prywatne jak seks... więc w czym problem w wyrażeniu swoich preferencji seksualnych skoro pan tak wyraża swoje polityczne... w dodatku anonimo jako jakaś tam małpa... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:24 jestem przekonany ze znajduja sie w internecie miejsca gdzie wielu mezczyzn z przyjemnoscia zdradzi pani swoje preferencje seksualne... ja sie niczego nie wstydze jednak nie uwazam zeby stosownie bylo o tym mowic na forum o polityce... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:27 wlasnie ...to jak z tym homoseksualizmem...gdybys nie zwrocil na ta niewinna zaczepke uwagi juz dawno by przebrzmiala...moze ty chcesz o tym rozmawiac? boje sie myslec dlaczego tyle o tych homoseksualistach mysla wszelcy prawdziwi polacy Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:30 no rzeczywiscie czas sie zreflektowac... Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:32 ale to sama polityka zahacza o seks przy paradzie rownosci... nasz prezydent warszawy i kandytat (tfu) na urzad prezydenta jej zakazal.... dla pana malpy homoseksulaizm jest chorobą a ja się pytam gdzie jest granica? czy seks oralny jest chorobą czy nie? i pan małpa woli wycofać się z dyskusji bo mówimy o seksie.... ech klasyczny .... szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:41 przykmijmy że ma niewile do powiedzenia..i uszanujmy to...ale na temat homosexualistow tez niech zmilczy Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:42 granica istnieje jednak nie jest jednak scisle wyznaczona... bo przeciez zgodzimi sie ze pedofilia czy zoofilia sa daleko poza bariera tego co jest normalne... to na pewno seks oralny zdecydowanie tej granicy nie przekracza... o dewiacji seksualnej mozna mowic wtedy kiedy ma miejsce zaburzenie preferencji seksualnych... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:45 ale zoofile ani pedofile manifestacji nie robia...a homosexualisci sa przez Boga obdarzeni taka sklonnoscia..nie szanowanie ich to rownoznaczne z naigrywaniem sie z wyroków Boskich Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:00 Kosciol Katolicki nie potepia homoseksualizm... traktujac go za wyraz niedojrzalosci moralnej i psychicznej... aktywnosc homoseksualna jest natomiast traktowana jako grzech, jest dzialaniem wbrew Bogu... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:02 ale to nie kosciól decyduje cokto dostaje od Boga...oni tacy zostali stworzeni przez najwyzszego...nie sadze ,żeby kosciol mial mozxliwosc kwestioowania Boskiej WOLI Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Co do woli Boga 14.10.05, 04:53 Gdyby ktokolwiek jeszcze tego nie wiedzial to: W Starym Testamncie zwiazki pomiedzy osobami tej samej plci sa surowo zakazane i przeklete,i jest to bardzo jasno napisane. Wszyscy wierzacy mamy obowiazek napominac ,przypominac i upominac naszych bliznich,(zeby nigdy nie mogli powiedziec ze o niczym nie wiedzieli)a juz napewno nie wolno nam im tego ulatwiac. I tu Kaczynski zrobi bardzo dobrze zakazujac te parade. A co do ich wolnosci to nikt ich nie chce zamykac,jesli nie chca nas sluchac to nie musza. Mamy tu :Otrzepac proch z naszych sandalow po wyjsciu z takiego "domu" Nie wolno nam jednak dopuscic do tego zeby zlo przeklete na ulicy glosno obrazalo Boga i robilo zament w umuslach mlodych ludzi. I powinnismy to zrobic wszelkimi mozliwymi sposobami,oczywiscie demokratycznymi ,a tak wlasnie zrobil Kaczynski. Ci ludzie maja prawo do zachowania swojego wyboru ale w domu,A NIE NA ULICY! Ja nie paraduje na ulicy ze swoja zona i nie nakazuje jej wypinac tylka,tylko poto zeby ktos sie mial dowiedziec o moich preferencjach. Moja zona nie jest szmata i bardzo ja sobie szanuje. Szanuje sobie tez ludzi co widza moje zachowanie A ZWLASZCZ DZIECI I MLODYCH!. Szanuje tez w koncu swoja rodzine i siebie i dlatego nie zrobie ze siebie niewiadomo co? Natomiast co do seksu to wszystko jest dla czlowieka ,ale kazda przesada wykroczenie poza normy obraca sie przeciwko czlowiekowi i poniza Go. W Bibli jest tez napisane ze wszystko powinno byc na swoim miejscu i w swoim czasie. Dla przykladu :(Z pamieci)"Jest czas radosci i smutku,pracy i odpoczynku,czas urodzin i umierania itd" Przez wszystko musimy przejsc ,problem zaczyna sie jednak dopiero wtedy kiedy te pojecia i czasy zaczynamy sobie mylic. PS Chetnie podyskutuje na temat Bibli ale raczej po wyborach. Popeiram Kaczynskiego i Wszystkich Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re:Co do woli Boga 14.10.05, 08:39 Stary Testament pisali ludzie pod swoje potrzeby niekoniecznie zwiazane z Bogiem, więc trudno powiedziec ,że to wola Boga.Gdyby tak bylo to nie pozwoliłby najwyzszy na ich preferencje. Co do napomonania i pouczania najpierw zastanów siee czy sam nie jesteś bez winy...jakos to tak bylo.. A co do demokracji..została ona przez Kaczuszke złamana , bo zakaz manifestacji jest jaskrawym tego przykladem.Chyba że demokracja to gloszenie jedynych słusznych pogladów.I dlatego,że Kaczyński uwaza sie za sumienie i ręke sprawiedliwości jedynie słusznych pogladów, nie powinien zostac prezydentem.Dzis czepia sie homosexualistów, jutro zydów i masonów a pojutrze Kurski powie,że słyszał jakktoś mówił ,że Niemcy sa nam przyjazni... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Co do woli Boga 17.10.05, 01:48 Stary Testament tak jak i Nowy zostaly uznane za natchniony Duchem SW. W zwiasku z tym uznajemy Biblie za slowo Boze. Najwyzszy nie pozwala na ich preferencje ,i wyraznie to nam przekazal przez prorokow. Natomiast ich za przeproszeniem "preferencje " to nic innego jak tylko nieokielznana ludzka rzadza,ciekawosc ,chec sprobowania zakazanego jablka. To prowadzi w koncu do tego ze czlowiek popada w coraz wiekszy grzech ,z ktorego trudno mu wyjsc.Bog za kare zastawia tym ludziom zaslone na oczy, (patrza a nie widza)i w koncu sa przekonani ze robia dobrze. Tylko przyznanie sie do bledu moze przerwac to zaklente kolo. Pozostaje im jeszcze tam gdzies na koncu serca sumienie i gdzies swiadomosc ze robia jednak zle. Na to wszystko maja jeszcze wole i rozum tak ze juz teraz wszystko jest w ich rekach. Najlepiej tlumaczy to Biblia ,radzil bym tym ludziom jednak przeczytac, tylko czytajac nic nie tracicie.Zapewniam Was ze jednak warto,a jesli nie macie sily to Biblia Wam ja da. Co do mojej winy to owszem ,jednak ja nie rzucam na tych ludzi kamieniami . Tytulowalem ich blizni,a uwagi sa w moim przekonaniu dla ich dobra. Co do demonstracji to stoje przy swoim,natomiast nie badz taki do przodu i nie przepowiadaj ze Kaczor bedzie scigal Zydow czy masonow. Dopiero jak takie cos zrobi to wtedy bedziesz mogl to napisac. A poza tym co ma Zyd do nich?,przeciez to jest w wszedzie. Jeszcze raz ci mowie ,ze Ich poglady sa ich sprawa(niech sobie je zachowuja w domu) ,a zwykla przyzwoitosc nasza,wszystkich sprawa. Widzialem kiedys taka parade,jest ochydna i nie przyzwoita, demoralizuje mlodych.( tez i o to komus chodzi). Czy to idzie ulica ten odmieniec,czy zwykly czlowiek,czy prostytutka, i jesli sie zachowuja nienormalnie ,nieprzywoicie to musza zostac aresztowani. Pozwolisz ze i ja wyprzedze czas:pewno powiecie potem ze ludziom powinno sie pozwolic chodzic nago na ulicy ,a moze jeszcze kopulowac,a moze jeszcze przyprowadza malpe na lancuchu i powiedziec ze to jest sexualny partnet??? Widzisz do czego moze poprowadzic brak przepisow tu Bozych. To jest tak samochodem mozna jezdzic gdzie sie chce , i to jest demokracja. Ale jesli przestaniemy przestrzegac przepisow drogowych to to juz bedzie katastrofa. Pisze tyle zeby Wam wytlumaczyc ze nie jestem przeciw demokracji,ale kazda przesada tu zbytnia niekontrolowana wolnosc obraca sie przeciwko nam . Czy naprawde tak trudno to zrozumiec? Ciastka tez sa dla czlowieka tylko jak sie przezremy to wiadomo. Wystarczy,Pozdrawiam i wracam na forum nieregularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Brawo !!! 14.10.05, 08:15 a39dam napisał: > ale to nie kosciól decyduje cokto dostaje od Boga...oni tacy zostali stworzeni > przez najwyzszego...nie sadze ,żeby kosciol mial mozxliwosc kwestioowania > Boskiej WOLI ===================== Brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zygpot Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 10:16 Argument bez sensu. Tak samo zoofile i pedofile obdarzeni są taką skłonnością. "Nie szanowanie ich to równoznaczne z naigrywaniem się z wyroków boskich" Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:49 no ale przeciez seks oralny sluzy tylko i wylacznie zaspokojeniu przyjemnosci... w zwiazku z tym dzieci z tego nie bedzie a Kosciol kategorycznie tego zabrania... jesli ktos lubi seks oralny jest w takim razie przeciw Kosciolowi... z seksu oralnego dzieci nie bedzie tak samo jak z seksu dwoch mezczyzn czy kobiet. W zwiazku z tym pytam pana malpe zupelnie anonimowo czy kiedykolwiek w ogole... albo mial ochote.... albo go lubi... czy tez powie zdecydowanie meskie "NIE" ja seksu oralnego nie lubie, to dla zboczencow i niekatolikow Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:55 on pewnie lubi..ale cizko mu sie przyznac...istotniejsze byloby pytanie co wtedy mysli...taki konflikt... Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:59 no jasne, ze taki konflikt i pewnie zaraz bedzie b. dyplomatyczna enigmacyjna i bardzo zakręcona odpowiedź, z której nic nie wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:57 seks miedzy kobieta i mezczyzna nie ma tylko charakteru prokreacyjnego... ma takze za zadanie utrwalanie wiezi wiazacych dwoje ludzi, w co seks oralny jak najbardziej sie wpisuje... wzajemne zaspokojenie seksualne i udane zycie seksualne jest warunkiem poprawnie funkcjonujacego zwiazku... nauka Kosciola sie temu jak najbardziej nie sprzeciwia... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:59 ooo to juz brzmi lepiej ..moze nie jestes calkiem stracony dla spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:02 dzikamalpa napisał: > seks miedzy kobieta i mezczyzna nie ma tylko charakteru prokreacyjnego... ma > takze za zadanie utrwalanie wiezi wiazacych dwoje ludzi, w co seks oralny jak > najbardziej sie wpisuje... > > nauka Kosciola sie temu jak najbardziej nie sprzeciwia... idz czasem na msze zamiast na wiec wyborczy Koaczora no i nie zapomnij sie z tych rewelacji wyspowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:04 jak zwykle blyskotliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:03 no pieknie wszystko to prawda tylko czemu w takim razie Kosciol Katolicki zabrania stosowania prezerwatyw?? Czym się różni w takim razie użycie gumki od seksu oralnego???? obydwie czynności służą zaspokojeniu seksualnemu i z obydwu czynności prokreacji nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:12 zakazauje poniewaz stosowanie antykoncepcji traktowane jest jako grzech, gdzie celowo nie dopuszcza sie do aktu zaplodnienia... wynika to z traktowania przez Kosciol zycia ludzkiego jako wartosci najwyzszej... nie ma to zadnego zwiazku z uoprawianiem seksu oralnego... Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:16 dzikamalpa napisał: > zakazauje poniewaz stosowanie antykoncepcji traktowane jest jako grzech, gdzie > celowo nie dopuszcza sie do aktu zaplodnienia... wynika to z traktowania przez > Kosciol zycia ludzkiego jako wartosci najwyzszej... nie ma to zadnego zwiazku z > > uoprawianiem seksu oralnego... powiedz to swojemu proboszczowi,ale na odleglosc bys zdazyl zwiac ,zanim cie zaciagnie do zakrystii Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:22 powiedz to swojemu partnerowi jak bedziesz mu robil laske wlasnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 14:28 dzikamalpa napisał: > powiedz to swojemu partnerowi jak bedziesz mu robil laske wlasnie.... niby co ze kosciol daje przyzwolenie na seks oralny a zabrania stosowac gumek ????? gdzies ty chodzil zamiast na religie nie rozumiesz na co odpowiadasz ,ale musisz Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:18 rozumiem, że Ty wierzysz, że poprzez seks oralny może dojść do zapłodnienia... innymi słowy plemniki przejdą długą drogę od przełyku do pochwy... no coż pięknie... biologii nie uczyłam się przez 15 lati ciągle mnie zaskakuje a tak by the way czy uprawianie seku oralnego czyż nie dopuszca celowo do aktu zapłodnienia???? przecież miliony plemników nie trafią tam gdzie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:21 seks oralny nie musi sie zakonczyc ejakaulacja... Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:23 ok... czy zaakceptujesz sex dwoch mezczyzna jesli sie nie skonczy ejaulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:25 ...wystepuje w takiej sytuacji zaburzenie preferencji seksualnej, ktore jest zboczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Jaką miarą... ? 14.10.05, 08:22 dzikamalpa napisał: > ...wystepuje w takiej sytuacji zaburzenie preferencji seksualnej, ktore jest > zboczeniem Jaką miarą ? Moherowego beretu ? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:13 dominia75 napisała: > no pieknie wszystko to prawda tylko czemu w takim razie Kosciol Katolicki > zabrania stosowania prezerwatyw?? Czym się różni w takim razie użycie gumki > od seksu oralnego???? obydwie czynności służą zaspokojeniu seksualnemu i z > obydwu czynności prokreacji nie będzie nieprawda ,ale skad on moze o tym wiedziec ? to taki katolik jak z k....... juz mu sie wszystko popieprzylo dokumentnie Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:15 powiedz jak jest naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl [...] 14.10.05, 03:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Wiadomosc zostala usunieta 14.10.05, 13:37 Cenzura na tym forum jest po prostu groteskowa. To co napisalem o KK spokojnie mozna zamiescic na wiekszosci forow katolickich i kulturalnie o tym podyskutowac z katolikami, a czasem nawet z duchownymi. Na tym forum tekst zostal wyciety. Bo co, nie mozna napisac ze KK ma glupie poglady na seks? Czy moze zwrot pospolita nazwa seksu oralnego jest taka strasznie nieprzyzwoita? Jak ludzie na siebie pluja i wyzywaja w najgorszy sposob, to nie wycinacie, jak sa tu zamieszczane ewidentne klamsta, to nie wycinacie. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Już kocham dominię75 ! 14.10.05, 08:17 dominia75 napisała: > no ale przeciez seks oralny sluzy tylko i wylacznie zaspokojeniu > przyjemnosci... w zwiazku z tym dzieci z tego nie bedzie a Kosciol > kategorycznie tego zabrania... jesli ktos lubi seks oralny jest w takim razie > przeciw Kosciolowi... z seksu oralnego dzieci nie bedzie tak samo jak z seksu > dwoch mezczyzn czy kobiet. W zwiazku z tym pytam pana malpe zupelnie anonimowo > czy kiedykolwiek w ogole... albo mial ochote.... albo go lubi... czy tez powie > zdecydowanie meskie "NIE" ja seksu oralnego nie lubie, to dla zboczencow i > niekatolikow Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:16 prosze sie nie krepowac kolega zaledwie kilka lat starszy... Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:21 ale kolega nie składał mi propozycji ino tylko pytał czy lubię... czyżby kolega małpa żałował, że jego strony w tej dyspucie nie trzymam? Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:24 dzikusek nasz milutki poszedł na wszelki wypadek wymyc zabki pom talich obrzydliwościach...hiihih Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:30 zartuję sobie..nie bierz tego za głęboko do serca.. Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:21 wracając do tematu...jesteś zwolennikiem socjalizmu..czyli szarego tłumu mirnot... kazdemu po równo wszpitalu w kołchozie..w podatkach... ja mam inne spojrzenie na tą kwestie i mam nadzieje że wygra Tusk..bo IV polski narodowo- socjalistycznej bysmy nie przetrzymali Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:33 najblizsza jest mi idea partycypacji, kontrola panstwa nad strategicznymi dziedzinami gospodarki, co nie wyklucza funkcjonowanie wolnego rynku, na ktorym jednak prawe pracownicze i socjalne sa o wiele lepiej zabezpieczone niz dotychczas... istotne jest takze zwiekszenie roli Kosciola w zyciu publicznym oraz eliminacja wspomnianych wczesniej negatywnych zjawisk spolecznych... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:38 panstwa ? czyli jakiegos tam siudmego garnituru PIS-u, te kontrole juz przerabiamy od 60 lat...nie da sie kontrolawac..im mniej sie kontroluje i wiecej oddaje rynkowi tym lepiej...a co do praw pracowniczych...nalezy zlikwidowac bezrobocie i natychmiast znikna problemy z tego tytulu...przedsiebiorcy beda szanowac dobrych pracownikow..a obiboki won...mam nadzije ,że nie za nimi sie wstawiasz Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:49 calkowite zliberalizowanie gospodarki wiaze sie z powaznymi skutkami spolecznymi... nikogo nie obchodzi to ze moze kiedys za 50 lat z tego tytulu bedzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:53 jakimi powaznymi skutkami? ze bedzie lepiej to zle? ze bedziesz mial wybor , ze beda konkurowac...widzisz co robia z nami firmy telekomunikacyjne? leca w gumki...bo nie ma wolnego rynku,,,tak jest ze wszystkim....tylko konkurencja zapewni nam smaczny chleb i i tanie produkty... Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:38 no dobra ok ideały i założenia szczytne (pomińmy skutki takiej polityki) ale czemu zwiększenie roli Kościoła? państwo jest świeckie przecież Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:45 Kosciol jest instytucja opiniotworcza, gdzie duza czesc spoleczenstwa jest z nim silnie zindentyfikowana... nie mozna mu zakazac dzialalnosci w sferze publicznej dla dobra panstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:48 to ze ktos sie idetyfikuje z kosciolem nie moze byc podstawa do narzucania tego innym..twierdziles poprzednio ze homosexualizmy ci sie narzuca... widzisz wszystko ma swoje miejsce i wszystko ma prawo istniec..nawet towarzystwo zbieraczy i przezuwaczy kitu... Odpowiedz Link Zgłoś
a39dam Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 02:43 co do roli kosciola to czego jeszce bys chciał? kosciól chyba juz ma czkawke z tego miesznia sie do polityki i wiekszosc biskupów to juz dostrzega Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 03:21 Niech oni sie nie lapia za slowka podczas debaty w telewizji tylko niech sie lapia za ..... Tusk by mial ulatwione lapanie bo natura dowartosciowala takich Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 NA ONECIE SZTAB KACZKI PEŁNĄ GĘBĄ 14.10.05, 03:56 tu juz nie chodzi o popieranie kandydata. Wychwalaja Kurskiego, choc go nawet Lepper nie chce, a to cos znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: NA ONECIE SZTAB KACZKI PEŁNĄ GĘBĄ 14.10.05, 10:02 Bo Kurski oficjalnie wyleciał z PiS, a nieoficjalnie dalej steruje sztabem. Przeca Ziobro jest za głupi i w kółko klepie kalumnie i androny wymyślane przez Kurskiego. A sztabowcy Kaczki tylko to powtarzają. zresztą nie mają klasy: bo co do jednego uciekają się do chamstwa, gdy im zadać niewygodne pytanie. Nie są przygotowani do twórczego uczestnictwa w forum, bo nie mają własnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:45 Sorry, chyba drobnie nieporozumienie wyniklo. Chcialem dzikiejmapie wytknac ze nie wie na co sie powoluje. Nauczanie KK uwazam za absurdalne a nawet szkodliwe, szczegolnie w kwestii seksu. Jak ktos jest katolikiem i koniecznie chce wiedziec co kosciol mysli o robieniu laski to niech skorzysta z wyszukiwarki, jest troche tekstow na ten temat w sieci. Mnie to generalnie zwisa bo nie jestem katolikiem :) Tak najogolniej z tym seksem oralnym kosciol twierdzi ze jako jeden z elementow aktu jest dopuszczalny, ale wytrysk ma koniecznie nastapic w sposob dajacy szanse na zaplodnienie. Reszte dospiewaj sobie sama, albo poszukaj szczegolowych wytycznych KK. Odpowiedz Link Zgłoś
dominia75 Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:50 no nie mam co robic tylko szukac wytycznych kk Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:54 Coz, ja ich na pewno nie bede szukal. Ani to zabawne, ani cel poszukiwan wartosciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 03:57 sorry stary... chciales dobrze... ale chyba niewdzieczna z niej kobietka... Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 04:01 Lepiej wyjasnij jak to jest z tym seksem oralnym i rola przewodnia KK w twoim zyciu, bo cos tu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 04:03 jesli grube ksiegi o ktorych mowiles to kilka publikacji internetowych to tym bardziej tutaj cos nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
citizenl Re: Wstyd mi za Kaczyńskiego 14.10.05, 04:11 Nie udawaj glupszego niz jestes, az tak ci sie wszystko pokrecilo? Czy moze starasz sie byc blyskotliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch "Raz pogroził mu palcem i po raz kolejny w tych 14.10.05, 05:13 tych debatach przejęzyczył się, nazywając Tuska "panem prezydentem". No panie Kaczynski, Freud sie klania, wiem na kogo bedzie pan glosowal w II turze Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 05:50 Nie interesuja mnie dwaj kandydaci na prezydenta Polski,nie dziwi mnie tez,ze prawie 60% narodu polskiego zrezygnowalo z oddania glosu dla jednego z nich, a wiecie dlaczego? bo zaden z nich nie dorosl do tego stanowiska,pod zadnym wzgledem. Jest jedna osoba ktora te 46% glosow nie otrzymala,a szkoda,Polska stracila osobistosc wymazona na stanowisko Prezydenta Polski,jest nim Marek Borowski ! Czas wam pokaze,ze mialem racje,widocznie na co narod zasluguje tego otrzymuje! Odpowiedz Link Zgłoś
trader1 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 06:59 Dlaczego nie napiszecie uczciwie, że Tusk wypadł fatalnie na tle Kaczyńskiego. To miernota. Słusznie Kaczyński zapytał go jakie posiada kwalifikacje aby rządzić Polską. Niestety ten mydłek nie odpowiedział i zaczął coś bredzić o tworzeniu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
robert28 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 07:37 gdyby Wałesa w obronie swego kapciowego w końcu jak widzimy wielokrotnego przestępcy nie niszczył Kaczyńskich dziś mielibyście inne zdanie w tym temacie.Wałęsa sam "bolek" nie do końca rozgrzeszony sam przerypał wybory z Kwachem który 10 lat urzędował w Pałacu teraz radzi Tuskowi.Wczoraj jak nigdy obejrzałem debatę u Lisa.Przykro mi jeśli obrażę zwolenników Tuska był żałosny,regułki i nic więcej to dobre dla biznesu który nie zawsze urodził się uczciwie,czyli mętnie i jeszcze raz mętnie w mętnej wodzie nic nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:57 Każdy słyszy i widzi to, co chce widzieć. Polacy ulegają większości. Jak np Kulczyk głosuje za, to ja też. A dlaczego? Tego nie wiem. Potem będę krytykować, nic to, że jestem sprawcą zła, bom głupi. Samemu mi się myśleć nie chce, niech robią to inni, na wybory nie idę, niech inni chodzą, a potem będę krzyczeć, że jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 07:10 Prezydentem Polski nie powinna być osoba, która nie potrafi zapanować nad swoimi ludźmi - mówił kandydat PO na prezydenta Donald Tusk po tym, jak został zaatakowany przez byłego już członka sztabu Lecha Kaczyńskiego Jacka Kurskiego. Sam jednak nie wytłumaczył do tej pory roli, jaką ludzie Platformy odegrali w prowokacji wymierzonej we Włodzimierza Cimoszewicza. Jeśli nie potrafił nad nimi zapanować, to zgodnie ze swoją maksymą powinien jeszcze w sierpniu wycofać się z wyborów. Jeśli było inaczej, to tym samym lider PO potwierdza, że miał wpływ na działania Konstantego Miodowicza i Wojciecha Brochwicza. Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 09:41 Cimoszewicza wykończyli: Aumiller i Giertych... żaden z nich nie należy do PO, a elektorat ich partii będzie głosował, lub już w 1. turze głosował na... Kaczyńskiego. Powtarzacie, notabene również za Gazetą, którą tępicie za zauważanie wad Pana Kaczyńskiego, że zrobił to sztab Tuska, co przy częstym powtarzaniu urasta do rangi "prawdy absolutnej" Pozdrawiam tych na forum, którzy za pisanie postów nie otrzymują pieniędzy ze sztabu Lecha Kaczyńskiego (są to pieniądze z naszych podatków, co osobiście uważam za jeden z większych skandali tej kampanii). Daar Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 09:49 Prawda jest taka, że potrzebujemy Prezydenta na miarę Ronalda Regana. W innym przypadku rozdrapią Nas jak wrony i będziemy sprowadzeni do roli "chłopca do bicia", za wsztstko będą nas obwiniać. Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 10:04 > Prawda jest taka, że potrzebujemy Prezydenta na miarę Ronalda Regana. W innym > przypadku rozdrapią Nas jak wrony i będziemy sprowadzeni do roli "chłopca do > bicia", za wsztstko będą nas obwiniać. Tylko że Reagan (taka jest pisownia jego nazwiska, sztabowcy PiS-u) był Republikaninem, czyli przedstawicielem prawicy. PiS to partia lewicowa, z populistycznym programem "dzielenia biedy" i nierealnymi rozwiązaniami typu 3 mln. mieszkań (dodatkowo, bo 3 mln. mieszkań w 8 lat powstanie bez ich pomocy - polecam dane GUS). Program prawicowy (realny gospodarczo) prezentuje PO, za co jest wyklęte przez PiS, Samoobronę, LPR i Leszka Bubla (warte siebie towarzystwo), czyli prezydantem na miarę Reagana ma szanse zostać... no, napewno nie Kaczyński. BTW, polityka Reagana nie jest taka jednoznacznie pozytywna. Jest on winien rozwojowi terroryzmu, który zyskał poparcie w biednych krajach Bliskiego Wschodu, które były gnębione przez politykę zagraniczną USA. Sztabowcy PiS - uczcie się czytać, zanim coś napiszecie, czegoś się dowiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 10:08 Ze sztabem PiSu mam tyle wspólnego co Ty ze sztabem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 10:16 > Ze sztabem PiSu mam tyle wspólnego co Ty ze sztabem PO. A to przepraszam. Ale przyznasz chyba, że połowa wypowiedzi na tym forum nie wyrasta ponad poziom "wiecznie żywego" Kurskiego, prawda? I ewidentnie jest sterowana przez sztab ludzi. Zresztą, informacja o stawce godzinowej za wklejanie wypowiedzi na forum Gazety pochodzi wprost ze Sztabu Kaczyńskiego. Jak się zatrudnia nielojalnych ludzi, to potem takie informacje wypływają, prawda? Poza tym, walczę nie z Tobą, tylko z niewłaściwym, moim zdaniem, wydawaniem państwowych pieniędzy (na Kampanię Kaczyńskiego), między innymi poprzez zatrudnianie ludzi, by wszędzie wklejali opinie przygotowane przez sztab. Coż, może i obrywa się przy tym uczciwym zwolennikom tego pana, ale kto mieczem wojuje... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 10:15 Wracając do Regana(sorry Reagana)to można jemu i jeszcze kilku osobom ze świata podziękować, że dzięki nim skończył się komunizm, przynajmniej u nas. I wcale nie twierdziłem, że Kaczyński to będzie Reagan. A moje poglądy są dalekie od tych, które reprezentuje Lech K. a tym bardziej Donald(mięczak). Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Re: Naiwniacy i powtarzacze 14.10.05, 10:21 No to szacunek. Widzę, że w sprawie kandydatów prawie się zgadzamy:) Tylko, że ja zagłosuję na Tuska, bo Kaczyńskiego się po prostu... boję. Ideologia żywcem wyjęta z programu politycznego NSDAP (Polskę rozkradli Balcerowicz i... GW, czyli Żydzi, a wszystkiemu winni homoseksualiści i aferzyści; im się odbierze i da tym, którym się... należy, czyli Prawdziwym Polakom) mnie nie przekonuje, bo wiem, co stało się z Europą w latach 1939- 1953... Nie ma dobrego wyboru, ale Tusk gwarantuje normalność. A mając rodzinę, chcę żyć w normalnym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś