maxwell38 21.10.05, 22:55 Ale mocny, poruszający artykuł! Wkurzający strasznie. Bardzo lubię wszystkie interwencje p.p. Stelmasiaka i Patory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxwell38 Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 21.10.05, 22:56 Acha, jeszcze jedno, zajeb..sta pointa. Teraz wiem dlaczego ludzien lgną do Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
krytyczne_oko Korzeniowski 21.10.05, 23:27 pieniądze i sukcesy zmieniają ludzi, oj zmieniają, kiedyś miałem o nim dobre zdanie, już pozbyłem się złudzeń Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 21.10.05, 23:47 Na koniec poseł Ratman wyciągnął wnioski: - Trudno się zgodzić z poglądem, że mistrz paraolimpijski jest równy mistrzowi olimpijskiemu, mimo pełnej atencji dla jego wysiłku i wkładu pracy. Komisja uznała, że Polski nie stać na renty dla paraolimpijczyków. ********************************* To ciekawe, bo państwo stać na luksusowe samochody dla podrzędnych samorządowców, przepłacanie na każdym kilometrze nieudolnie zbudowanej drogi, a ZUS-u stać na lokowanie swych siedzib w pałacach. Panstwo też stać na chore mechanizmy, w których dotacje na niepełnosprawnych trafiają do nieuczciwych firm, a sami niepełnosprawni dostają jałmużnę. Poseł Ratman pewnie ma gest wobec prostytutki czy fordancera w drogim lokalu, ale nie ma wobec pokrzywdzonych. Chciałbym, że państwo pomagało niepełnosprawnym, tak by nie musieli kombinować z jedzeniem, a sport mogli traktowac jako hobby, nie martwiąc się o srodki na przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Z calym szacunkiem dla tego pana, ale cytuje: 22.10.05, 00:50 "Pracował na kolei. Miał 24 lata, był 1 maja, godz. 18.30. Wyskakiwał z pociągu Białystok - Wrocław, chwila nieuwagi i stracił nogi pod kołami. Kulę pcha ze specjalnego wózka inwalidzkiego." Rozumiem popieram, ze cos z soba robi, ale niepelnosprawnym zostal przez wlasna glupote. Wiec niech nie ma pretensji do calego swiata, ze tak zle ma. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Z calym szacunkiem dla tego pana, ale cytuje: 22.10.05, 01:06 I to jest nauczka dla wyborców - juz niedługo, bo w poniedziałek powracamy z obłoków na ziemię Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Moze bede wredny wiem mlodosc musi sie 22.10.05, 01:19 wyszumiec itd. sam szumialem. Jednak trzeba ponosic konsekwencje swoich decyzji. To moim zdaniem dosc proste. Ponosic, a nie miec pretensje, ze mi teraz tak zle i ze ja teraz taki nideoceniony. Co innego gdyby na przyklad to byl to ktos kto zostal inwalida w wypadku drogowym zalozmy zawinionym przez kogos innego. Wtedy oki moze miec pretensje. Jednak jak przez wlasna glupote zostaje sie inwalida to trzeba miec pretensje do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: Moze bede wredny wiem mlodosc musi sie 22.10.05, 06:42 Wiesz - już nie pieprz. Ten facet nie ma pretensji do Państwa, że został inwalidą ani że jako inwalida ma paręset zł renty. On ma pretensje o to, że został sportowcem, wygrał olimpiadę i g. z tego ma, podczas, gdy innym tzw. mistrzom olimpijskim /którzy czasem też wygladają i zachowują się jak inwalidzi - jeśli nie fizyczni to umysłowi/ Państwo płaci za te żółte krążki. Nie sponsorzy - którzy wolą mieć w reklamie blond drewno zachwalajace ich ideę a nie gościa bez nóg - tylko Państwo, które powinno obywateli traktować równo. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca Re: Moze bede wredny wiem mlodosc musi sie 23.10.05, 13:05 mam nadzieje, ze ty nie zostaniesz inwalida i nie bedziesz musial sie zmagac ze swoja ulomnoscia fizyczna, ulomnosc twego umyslu mi wystarczy ... > wyszumiec itd. sam szumialem. Jednak trzeba ponosic konsekwencje swoich > decyzji. To moim zdaniem dosc proste. Ponosic, a nie miec pretensje, ze mi > teraz tak zle i ze ja teraz taki nideoceniony. Co innego gdyby na przyklad to > byl to ktos kto zostal inwalida w wypadku drogowym zalozmy zawinionym przez > kogos innego. Wtedy oki moze miec pretensje. Jednak jak przez wlasna glupote > zostaje sie inwalida to trzeba miec pretensje do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Moze bede wredny wiem mlodosc musi sie 23.10.05, 15:45 Ależ ty jesteś cyniczny i głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu [...] 23.10.05, 13:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
enatasha Re: Z calym szacunkiem dla tego pana, ale cytuje: 23.10.05, 14:34 Z całym szacunkiem, ale nigdy nie wiadomo co sie komu przytrafi, wiec nawet przez sam szacunek dla niepelnosprawnych powinien pan sie zastanowic co pan zrobi, np jesli albo pan, albo np panska corka zostanie niepelnosprawnym..i co pan wtedy powie???Na własne zyczenie z glupoty zostal niepelnosprawnym????? Troche szacunku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gadusia Re: Z calym szacunkiem dla tego pana, ale cytuje: 23.10.05, 20:22 Hejka, Twoj nick wszystko tlumaczy - czytaj ze zrozumieniem zanim napiszesz takie brednie. Gdzie w artykule przeczytales, ze facet ma za zle, ze jest inwalida? Facet ma pretensje i slusznie o nierowne traktowanie zdrowych i nipelnosprawnych. Mistrz swiata, mistrz olimpijski caly stadion na zawodach i hymn Polski... tyle, ze na pudle jest niepolnosprawny... i tylko to powoduje, ze po powrocie do kraju, ktory rozslawil, w pocie czola ktorego barwy reprezentowal, ze wlasnie w tym kraju nie ma za co zyc. Wlasnie o to ma pretensje... nie o swoj glupi wyskok z pociagu. Strata nog to wystarczajaca kara za ten postepek, prawda? Wiec Mr Dreblin zanim napiszesz takie brednie pomysl... to nie boli. pzdr Gadusia Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_wlasnie_ja Re: Z calym szacunkiem dla tego pana, ale cytuje: 23.10.05, 21:26 A jakie to ma znaczenie w tym wypadku ze "niepelnosprawnym zostal przez wlasna glupote"! On sie nie skarzy na to ze jest niepelnosprawny! Nie zycze ci panie madralo zebys zostal niepelnosprawnym, wszystko jedno - z wlasnej glupoty czy z "z winy niczyjej" Odpowiedz Link Zgłoś
wicekanclerz Re: Z calym szacunkiem dla tego pana, ale cytuje: 23.10.05, 23:33 > niepelnosprawnym zostal przez wlasna glupote. Wiec niech nie ma pretensji do > calego swiata, ze tak zle ma. o głupocie i bezmyślności świadczą takie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cygnus11 Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 22.10.05, 08:20 ale czy obowiazkiem panstwa jest utrzymywac sportowcow. moze lepiej uczyc sie zawodu, ktory przyda sie na rynku pracy. kazdy mlody sportowiec musi podjac taka decyzje, a nie miec potem pretensji ze go nikt nie chce. Ja tez bylem dobrze zapowiadajacym sie sportowcem ale przed matura dalem sobie ze sportem spokoj (sportem wyczynowym), skonczylem studia pracuje w zawodzie z sukcesami a sport traktuje jako odskocznie od pracy Odpowiedz Link Zgłoś
enatasha Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 14:48 Zawód, który przyda sie na rynku pracy?????? A jaki to zawód????? Jestem doswiadczonym mlodym inzynierem technologii chemicznej, ze stazem w kilku miedzynarpdpwych firmach kosmetycznych i od 2 lat szukam pracy. Załuje,ze zajelam sie studiami zamiast kontynuowac Taniec towarzyski ktory trenowalam wyczynowo 15 lat i byl moja pasja i hobby. Teraz pewnie mialabym swoj wlasny klub i normalne przyzwoite pieniadze. A sportowcy sa bardzo potrzebni rowniez po to, aby ten sport promowac. Wszyscy narzekaja jaki to schorowany narod mamy, a 70% ludzi poza wf w szkole podstawowej nie ruszyli ani reka ani noga od wielu wielu lat!!!! Niepelnosprawni sportowcy sa najlepszym ,,produktem,,(przepraszam za wyrazenie) marketingowym, ktory pokazuje dokladnie jak przelamujac wlasne slabosci mozna sie ruszyc i cos osiagnac!!!!! I szalg by trafil ten chory kraj, ktory chyba niedlugo wszyscy opuscimy z biedy!!!!! Pozdrawiam wszystkich niepelnosprawnych i chyle czolo za ich dokonania!!!!!! Przy dobrej promocjii sportu dzieki rowniez niepelnosprawnym sportowcom, moze chociaz czesc dzieciakow z podworka zaczeloby trenowac cokolwiek, a nie szlajac sie i stac w bramach!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
enatasha Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 14:50 hmm...a moze ,,potrzebny na rynku pracy zawod,, to sprzataczka??? fryzjerka??? kosmetyczka???hm... bardzo jestem ciekawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
am98 Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 24.10.05, 01:59 ale czy obowiazkiem panstwa jest utrzymywac sportowcow. moze lepiej uczyc sie zawodu, ktory przyda sie na rynku pracy. kazdy mlody sportowiec musi podjac taka decyzje, a nie miec potem pretensji ze go nikt nie chce. Ja tez bylem dobrze zapowiadajacym sie sportowcem ale przed matura dalem sobie ze sportem spokoj (sportem wyczynowym), skonczylem studia pracuje w zawodzie z sukcesami a sport traktuje jako odskocznie od pracy PUK...PUK....Przypomnij sobie ile radości i hartu ducha dał Polakom Małysz, i ile radości ostatnio nasze siatkarki...(przepraszam wszystkich sportowców zdobywajacych medale dla Polski, ktorych pominelam).... Ilu ludzi w Polsce oglada mecze pilki noznej...mimo tego, ze stan ligowej pilki jest fatalny, to zawsze jednak jakis wierny kibic się znajdzie... Sport posiada ogromną siłę oddziaływania...a poza tym to jest znakomita promocja dla kraju...i wyzwala niezwykly mechanizm ekonomiczny.....Jakby nan nie patrzec USA sa rowniez potega sportowa....Wiec...??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpiwowarczyk Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 12:01 Wstrząsające. Wstrząsający artykuł, wstrząsające (niektóre) komentarze. Ludzie, żeby być człowiekiem nie wystarczy wyglądać jak człowiek. Może rzeczywiście Gaja powinna strząsnąć nas z siebie i rozpocząć ewolucję raz jeszcze? Może szczury, a może bardziej nadawały by się do roli jaką teraz pełni człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
obi-wan-kenobi poseł zygmunt ratman wyciągnął wnioski: 23.10.05, 12:13 - Trudno się zgodzić z poglądem, że mistrz paraolimpijski jest równy mistrzowi olimpijskiemu, mimo pełnej atencji dla jego wysiłku i wkładu pracy... Mam nadzieje ze poslem juz nie jest. Co za brak taktu i kultury, ale co sie dziwic komuniscie Odpowiedz Link Zgłoś
tfurca mirek piesak to COOL facet 23.10.05, 13:01 ... zenada ze korzeniowski go tak splawil. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpiwowarczyk Re: mirek piesak to COOL facet 23.10.05, 13:46 Korzeniowski był wielkim sportowcem, jest małym człowiekiem. To nawet nie jest dziwne, nigdzy nie udowodniono, że talent sportowy idzie w parze z przyzwoitością i wrażliwością na ludzkie nieszczęście. Co więcej Korzeniowski unaocznia, że jest dokładnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: mirek piesak to COOL facet 23.10.05, 22:40 > Korzeniowski > był wielkim sportowcem, > jest małym człowiekiem. Powoli, bądź dużym chłopcem, tylko małe dzieci myslą, że życie jest czarno- białe. Nie znasz opinii Korzeniowskiego, jak chcesz to mu wyślij ten fragment emailem z prośbą o ustosunkownaie się. Łatwo jest wdawać takie opinie w anonimowym internecie. Co do niepełnosprawnych sportowców - czapki z głów! Nie jeden "pełnosprawny" nie dałby rady takiemu bez ręki czy wózkarzowi. Szkoda tylko, że nasz polski świat (swiatowy świat też niestety, choć w mniejszym stopniu) jest tak zmontowany, że sportowiec pełnosprawny rozbija auto od sponsora, a niepełnosprawny nie ma na chleb. Smutne to po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Zycie w PL : Szlag mnie trafia po raz kolejny ... 23.10.05, 13:34 > Komisja uznała, że Polski nie stać na renty dla paraolimpijczyków. Do jasnej cholery, pare dni temu w GW ukazal sie artykul, jak to polscy "europarlamentarzysci" laskawie oszczedzaja ... do wlasnej kieszeni : (serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2980388.html) "Dzięki swej oszczędności polscy eurodeputowani dysponują takimi pieniędzmi jak bogaci Niemcy. Polacy potrafią zaoszczędzić nawet 7 tys. euro miesięcznie na tanim lataniu z Brukseli do Polski. Można wziąć pieniądze za biznes class, a polecieć tanimi liniami. [...] - Na przelot tam i z powrotem mamy ryczałt z parlamentu, około tysiąca euro - mówi europoseł Tadeusz Zwiefka. - Tyle mniej więcej kosztuje bilet biznes class. Koszty są refundowane po przedstawieniu w biurze parlamentu karty pokładowej, a tam nie ma ceny biletu. Dzięki temu można zaoszczędzić. Europarlament wypłaca ryczałt i nie interesuje go, jak podróżują deputowani." I tu do cholery wszystkich w tym - z przeproszeniem - polskim a la sejmie wali ile idzie pieniedzy z podatkow - prosto do kieszeni naszych pseudo- eurodeputowanych. A dla zlotego medalisty, rekordzisty swiata - sorry, nie ma : "Chwilę później przemówił poseł SLD Zygmunt Ratman: - Jestem przeciwny rozszerzaniu świadczeń na medalistów paraolimpijskich [...]. Niepełnosprawni korzystają w Polsce z systemu, który zabezpiecza ich byt. Oczywiście, możemy współczuć, że te świadczenia są skromne, ale to samo można powiedzieć o wynagrodzeniu lekarzy, nauczycieli, policjantów czy strażaków. Nie da się ukryć, że również my - posłowie - na tle innych parlamentów europejskich wcale nie jesteśmy w czołówce, mimo że elektorat oraz media często wypominają nam wysokość naszych zarobków. Na koniec poseł Ratman wyciągnął wnioski: - Trudno się zgodzić z poglądem, że mistrz paraolimpijski jest równy mistrzowi olimpijskiemu, mimo pełnej atencji dla jego wysiłku i wkładu pracy. Komisja uznała, że Polski nie stać na renty dla paraolimpijczyków. [...]" Ciesze sie, naprawde po raz kolejny cholernie sie ciesze, ze nie place juz w PL ani zlotowki podatkow ... Szkoda tylko, ze to moje prywatne szczescie nie przeklada sie na los polskich paraolimpijczykow ... I Korzeniowski, ktory stwierdzil, ze 5k PLN to "duzo pieniedzy" : "Zbierałem pieniądze na platformę [konieczną do wyjeżdżania na wózku inwalidzkim z domu]. Kiedy miałem już 36 tys. zł i znikąd możliwości zdobycia brakujących pięciu, zadzwoniłem do Roberta Korzeniowskiego. Wspomniał kiedyś, że pomaga niepełnosprawnym, i dał do zrozumienia, że mogę na niego liczyć. Robert po chwili milczenia odpowiedział: - Mirek, będę brutalnie szczery: wszystko, co miałem, już wydałem. Trochę byłem zaskoczony, ale prosiłem: - Robert, na rynku bydgoskim wykorzystałem wszystkie źródła. Może byś chwilę pomyślał i doradził, do kogo o pieniądze uderzyć. On po krótkim zastanowieniu rzekł: - No wiesz, co ja będę polecał jakiegoś Piesaka z Bydgoszczy. Pięć tysięcy to dużo pieniędzy. " Zenada ... Odpowiedz Link Zgłoś
radek Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 14:14 korzeniowski zwykla swinia mistrz w kreceniu tylkiem Odpowiedz Link Zgłoś
lewaloff Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 14:16 Szybkie zestawienie medalowe z Aten: Polscy Olimpijczycy = 3 złote, 2 srebrne, 5 brązowych = 10 Polscy Paraolimpijczycy = 10 złotych, 25 srebrnych, 19 brązowych = 54 dla zainteresowanych www.athens2004.com Odpowiedz Link Zgłoś
zxcvbnm40 Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 14:30 Olimpijskie gwiazdy na bruku Naszym Mistrzom Olimpijskim, zamieszkującym w krajach Unii Europejskiej gdzie płacą podatki, na podstawie Dziennika Ustaw nr.155 z dnia 19 lipca 2005 art.38.1 przysługują Polskie świadczenia olimpijskie ( renty olimpijskie ) a niepełnosprawni olimpijczycy zamieszkujący w Polsce i godnie reprezentujący Nasz kraj na arenach międzynarodowych, ludzie schorowani zmuszeni są prosić (R.Korzeniowski) o pomoc. Życzę Pani poseł Olejnik wytrwałości w walce o równouprawnienie dla niepełnosprawnych olimpijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
swingo26 A co ma do tego Korzeniowski...? 23.10.05, 14:58 Czy zdajecie sobie sprawę ile próśb musi być kierowanych do tego człowieka, któy sam dzięki własnej pracy doszedł do sukcesów? Ilu takim jak Mirek jest w stanie pomóc Korzeniowski? Czy on jest od tego, żeby wypełniać obowiązek za Państwo na rzecz któego płaci podatki? Dziwi mnie, że tak zjechano Roberta. Odpowiedz Link Zgłoś
rob11111 Re: A co ma do tego Korzeniowski...? 23.10.05, 15:50 Masz rację <swingo26>. Korzeniowski nie ma nic do tego. Jeżeli Ty na przykład nie chcesz dać jałmużny żebrakowi lub pomóc drugiemu, to nie dawaj, nie pomagaa ale nie poniżaj proszącego. Bez względu na powód z jakiego stał się żebrakiem (wypadek zawiniony czy nie, wódka czy inny powód). Wystarczy odmówić pomocy. Korzeniowski poniżył Mirka i w tym problem. Nie powinny Ciebie dziwić posty krytykujące Korzeniowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
staszpio Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 16:21 bardzo poruszajacy artykul. nie mozna pzrejsc wobec tego obojetnym. wszystko bierze sie z tego ,ze nie jestesmy krajem tolerancyjnym... musimy to w sobie jak najszybciej zmienic swoja droga pol miliona rocznie to w tej sytuacji smieszna suma w 40 milionowym panstwie w srodku Europy Odpowiedz Link Zgłoś
chruupek Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 16:32 Ratman nie za bardzo sie popisal ze swoja wypowiedzia... niezbyt inteligentny ten watek o zarobkach poslow w takim kontekscie... Odpowiedz Link Zgłoś
cookie8 Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 17:14 Ciekawe jak sie czuje "nasza'gwiazda olimpijska i mistrz p.Korzeniowski i b.posel p.Jerzy Kulej. A swoja droga,obecny parlament powinien wyrownac rachunki krzywd i zrownac stypendia dla wszystkich sportowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 18:06 Korzen.Ja Ci zle nie zycze,ale,zeby Ci ustawili na trasie plotki.Wtedy bys zrozumial,co znaczy przeskoczenie bariery niepelnosprawnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 18:16 Ten Korzeniowski nie dość ze bezduszny facet, to jeszcze straszny megaloman i snob. Pamiętam jak się żalił, gdy dobiegał do mety na którejś olimpiadzie, że było mało Polaków, ktorzy bili mu brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
glomek Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 20:20 coz smutne to, jak kazda inna historia ludzi ktorym ciezko w zyciu. ale kwestia ladowania pieniedzy w sport niepelnosprawnych nie jest dla mnie taka jasna. poki mowimy o rehabilitacji, propagowaniu zdrowego stylu zycia, aktywizowaniu innych niepelnosprawnych - to jest ok, po prostu zwykla socjalka, warto wlozyc w to pieniadze, jesli tylko panstwo je ma. natomiast argumentowanie ze to tez zawodowy sport i "sie nalezy" nagroda jak sprawnym do mnie nie trafia. sprawni przyciagaja przed telewizor, na stadion tlumy, to jest biznes, a ten -moze bezdusznie- wybiera tych ktorych chce. to sprawni sportowcy graja w reklamach i zajmuja czas antenowy - nie mozna nikogo za to winic, tak jak za to ze np pilka nozna cieszy sie wieksza popularnoscia niz strzelectwo, czy ze tenisista stolowy nigdy nie zarobi tyle co ziemny. uwielbiam sport uprawiac, ogladam tez sporo relacji, moge wymienic setki nazwisk sportowcow, ale nie ma wsrod nich niepelnosprawnych. nie interesuje mnie wyscig na wozkach. szanuje tych ludzi i ich wysilek, ale nie bede sie nim pasjonowal. w tym sensie sport zdrowych to jednak zupelnie inny swiat i stawianie znaku rownosci jest nieporozumieniem wynikajacym z chorej poprawnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 23.10.05, 22:54 > w tym sensie sport zdrowych to jednak zupelnie inny swiat i stawianie znaku > rownosci jest nieporozumieniem wynikajacym z chorej poprawnosci. Gdyby byc cynicznym, to pewnie masz racje. ale ten pelnosprawny sport wlasnie dlatego tak wszedzie widac, ze jest niesamowicie promowany przez producentow sprzetu i innych ktorzy na sporcie i dzialaniach pseudosportowych robia fortuny. Nie protrafie powiedziec, co jest tu jajkiem a co kura, ale to dzieki kasie wpompowanej w reklamy sprzetu a pochodzacej ze sprzedazy tegoz. dla normalnego chlopaka to czy chodzi w butach firmy Krzak czy Nike nie ma znaczenia, bo jego wynik sportowy jest zaden. Ale na buty firmy Krzak nikt nie zwraca uwagi, a za "Najki" w gorszych dzielnicach Chicago juz kilku ztracilo zycie jak nie chcieli ich oddac po dobroci. Tym niestety rzadzi kasa i to w sposob nie dajacy sie juz kontrolowac. Ludzie zatracili w tym poczucie sensu. Jesli zmizyc wysilek przecietnego leniwego i zdemoralizowanego polskiego pilkarza, oraz dowlonego opisanego w artykule sportowca, to taki pilkarz powinien wydaleciec z kazdego klubu na zbity pysk z wilczym biletem za nierobstwo i marnowanie pieniedzy klubu. Tylko ze o niepelnosprawnych jest petitem pomiedzy reklamami (jak jest) a pilkarze handluja kolejnym meczem w swietle reflektorow. Odpowiedz Link Zgłoś
juzek_sz Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 24.10.05, 00:12 Korzeniowski nie jest wcale taki cacy cacy. Miał sklep w Krakowie, w ktorym pracowali moji znajomi. Ztrudniał na czarno i płacił byle ile. Fakt, że tam nie on rządził, ale jego żona, która kiepsko traktowała pracowników, ale to on ten sklep firmował. Odpowiedz Link Zgłoś
am98 Re: Olimpijskie gwiazdy na bruku 24.10.05, 02:22 glomek napisał: > coz smutne to, jak kazda inna historia ludzi ktorym ciezko w zyciu. > ale kwestia ladowania pieniedzy w sport niepelnosprawnych nie jest dla mnie > taka jasna. > poki mowimy o rehabilitacji, propagowaniu zdrowego stylu zycia, aktywizowaniu > innych niepelnosprawnych - to jest ok, po prostu zwykla socjalka, warto wlozyc > w to pieniadze, jesli tylko panstwo je ma. Zenada, zenada..i az mi wstyd, ze tacy ludzie zyja gdzies po drugiej stronie monitora...Za***nym obowiązkiem państwa jest opieka nad niepełnosprawnymi...a nie "zwykła socjalka i warto włożyć pieniądze jeżeli państwo je ma"... Chyba coś nas różni od zwierząt??? Nie sądzisz?? I chyba nie przez przypadek nazywamy się ludźmi...właśnie dlatego, że możemy organizować różne formy pomocowe dla tych mniej sprawnych od nas, co w świecie zwierząt raczej się nie zdarza. A może poddawajmy ludzi jakiejś eskterminacji już przed narodzinami??? Bo na przykład zespół downa to zbyt duże obciążenie ekonomiczne dla Państwa. Cóż w tej ostaniej kwestii niewiele nam brakuje.... Żyć się odechciewa, gdy widzę argumentację w takim jak Twój stylu: bo rachunek ekonomiczny na to nie pozwala... Pieprzony świat silikonowych biustów i nafaszerowanych anabolikami umięśnionych hiro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaxahon Glomek módl sie 24.10.05, 09:41 Glomek, módl się, żeby Cie nic zlego nie spotkało i żeby nikt nie powiedział o Tobie: nie chcę na niego patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Glomek módl sie 26.10.05, 01:50 To może trzeba wprowadzić taką zasadę, żeby zdrowy sport dzielił się zyskami z chorymi mistrzami? Dla mnie utrzymywanie mistrzów przez państwo jest dyskusyjne. Ale jeśli już dostają kasę, należy ich wszystkich traktować równo. Po drugie w tym, że niepełnosprawni nie zarabiają na reklamach itp. jest cholernie dużo winy publicznych mediów i polityków, którzy nie promują ich wyczynów. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Nie dajmy się zwariować!!! 26.10.05, 20:35 Sport niepełnosprawnych to znakomity środek rehabilitacji, ale fetowanie "mistrzów" takich specjalności jak prawdziwych mistrzów(najlepszych na swiecie!)i na równi z nimi to jakiś absurd!W paraolimpiadach są masy konkurencji dla różnych stopni i rodzajów niepełnosprawności i masy medali oraz tytułów.Ale to dla satysfakcji, terapii i rehabilitacji!Traktowanie tego jako prawdziwego mistrzostwa jest jakimś ponurym absurdalnym przegięciem!!! Odpowiedz Link Zgłoś