Dodaj do ulubionych

Kaczyński: szczęście w nieszczęściu

• unkhas Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 25.10.05, 21:50
      Kaczora poparła połowa polski i to jeszcze ta z niską wiedzą o świecie i jak
      ktoś śmie mówić, że Kaczor nie będzie udawał, że jest prezydentem wszystkich
      Polaków. Ja uważam, że to jest tragedia narodowa. Triumf populizmu, wiary w
      "świętego mikołaja" co sypnie z wora i totalnego egoizmu ciemnogrodu. To
      tragedia, bo szanse na to żeby moje dzieci miały Polskę, która się rozwija
      zostały pogrzebane, na co najmniej kilka lat. Ręce opadają. Ponoć człowiek uczy
      się na błędach .... nie Polak.
      • dworzmen1 Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 25.10.05, 21:54
        Czapki z glow przed marszalkiem Sejmu przewodniczacym Lepperem!!!
        • jaruzel2 Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 00:32
          no i co się ci pko drzesz?
          lepper już był marszałkiem wice-, ale był.
    • zwierzowiec ONANIZM SZKODZI ZDROWIU!!! 25.10.05, 21:57
      ""Gdyby bracia Kaczyńscy myśleli o poważnej zmianie polityki gospodarczej, a
      nie zadowalali się jedynie takąż retoryką, może zdecydowaliby się na przykład
      podnieść liniowy dziś CIT (do około 30-33 proc., tak jak jest to w większości
      państw europejskich) i wprowadzić ulgi tylko dla tych przedsiębiorców, którzy
      swoje zyski chcą inwestować i zatrudniać ludzi. ""

ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁ!!!
      Genialna myśl!!!!!!!!!
      Czy kolega Sierakowski pisze na zamówienie liczącej się coraz bardziej grupy
      doradców podatkowych???
      Mam pytanie: jak sprawdzić REALNIE że ktoś RZECZYWIŚCIE INWESTUJE I ZATRUDNIA
      a nie odwala lipę????
      Propozycja podbicia blisko 2-krotnego opodatkowania jest najbardziej
      idiotycznym wymysłem jaki przeczytałem od WIELU LAT.
      Możemy się założyć - stawiam 1 zł przeciwko 1000 000 euro że po tak drastycznej
      podwyżce będziemy mieli nie 20 a 30 % bezrobotnych.
      Bo komu będzie się chciało zatrudniać i płacić? dla jakichś wydumanych ulg
      ryzykując starcie ze skarbówką? najprostsza metoda obniżenia kosztów - wywalić
      na bruk a reszta misiów zap.... w nadgodzinach.

mówiąc zaś ad personam (celowo, bo terapia głupoty jest bolesna)- patrząc na
      foto autora tekstu (kiedyś było bodajże w Polityce)trudno się dziwić - chyba
      pogląd XIXwiecznych medyków o szkodliwości onanizmu miał jakieś ziarno prawdy,
      przynajmniej w zakresie poglądów politycznych ;-P
      • bobo07 Re: ONANIZM SZKODZI ZDROWIU!!! 25.10.05, 23:28
        Ja myśle:a może by tak pajacowi podatek podnieśc do 90%,myślał by tylko o
        żarciu i nie miał by czasu glosic glupot!!!
      • jaruzel2 Re: ONANIZM SZKODZI ZDROWIU!!! 26.10.05, 00:37
        ulgi różnego typu n.p. niskooprocentowane kredyty na stworzenie miejsca pracy,
        czy nawet dofinansowania są od dawna i co? Nic, bezrobocie nie maleje.
    • kedath Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 25.10.05, 21:58
      To wstyd...Dla polskiej lewicy co Sierakowski pisze...Przypomina mi to lata 30
      kiedy komuniści często w niemczech przechodzili na strone faszystów... Polska
      ma problemy z powodu naciąganych afer które wymyśliła i rozdmuchałą Polska
      prawica żeby zniszczyć lewice zniszczyła wszystko w tym poparcie dla
      lewicy...Wykorzystał to Ducce Kaczyński który na tej fali wyrusł i konekwentnie
      będzie szukał teraz wroga publicznego...Wroga Rewolucji MORALNEJ!!! - Endeckiej
      Polska nie moze przezywac rewolucji co 16 lat !!! Staneła jako demokratyczny
      kraj do rozwoju i trzymala sie calkiem niezle, poki nie przyszedl Ducce
      Kaczyński i wsyztsko zniszczy!!!!!
      • tadeuszosinski48 g***o prawda! to Balcerowicz tak schładzał w 25.10.05, 23:49
        rządzie Buzka aż schłodził gospodarkę polska do 0,2% wzrostu PKB i zwiększył
        o milion osób bezrobocie.Obniżenie CITu przez Millera nie przełozyło się na
        wzrost miejsc pracy,tylko zwiekszyło dochody banków i...Balcerowicz np tak
        komputeryzował słuzby skarbowe (Francuzi dali na to 120mln/zostały utopione),
        że do dzisiaj tego nie zrobiono.To było działanie świadome,podobnie Balcerowicz
        uczynił z granicami celnymi państwa/GUC,by dopuścić świadomie do wielkiego
        przemytu papierosów,alkoholu,narkotyków,broni etc.
        Pióro Sławomira Sierakowskiego jest znakomite,a wy zazdrościcie mu nawet
        przyjemności z onanizmu/nieważne czy politycznego i erotycznego razem wziąwszy.
        • daarnor Balcerowicz winny 26.10.05, 08:38
          Tak, polityce zagranicznej i wewnętrznej też.
          Granice ustanawiał, przemyt zorganizował.
          no tak.

Drugą Wojnę Światową wywołał swoją polityką zagraniczną też.
          I cyklistów do Polski sprowadził.

Ja się tak zastanawiam.
          Patrzę na ludzi dookoła i jakoś tak nie widzę osób pokroju tadeuszosinski48.
          Może pan Tadeusz te 48 lat życia (jak sugeruje w swoim nicku) spędził w innej
          Polsce, niż ja? I nie widział jej własnymi oczami, tylko chłonął populistyczną
          papkę PZPR (zwaną w niektórych kręgach SLD) i Samoobrony?

Balcerowicz musi odejść!
          Za to, że Polska w ciągu 16 lat przeskoczyła Ukrainę w rozwoju o... lat 25!
          Za to, że w domu każdy ma pralkę, telewizor kolorowy i jeździ do pracy (polecam
          artykuł o liczbie pracujących na czarno, dostępny w dzisiejszej Wyborczej)
          samochodem!
          Za to, że możemy narzekać, że jest nam gorzej, choć jest nam o niebo lepiej,
          niż 16 lat temu.

Balcerowicz musi odejść!
          I cykliści.

Tak mówię ja, a ja wiem wszystko!

żenujące.

daar
          • tadeuszosinski48 daarnor: "żenujący" mówisz o sobie? 26.10.05, 20:29
            W Polsce ponad 20mln.osób ma dochód/na członka gospodarstwa domowego na
            granicy minimum socjalnego ca 460zl,zaś 5mln.osób ma dochód poniżej minimum
            egzystencji ca 360zl.85% Polaków nie ma żadnych oszczędności,aż 67% ma dochód
            miesięczny do 1100zl.To fakty.To jest godny poziom życia większości rodaków?
            Kolejnym faktem jest,że to Balcerowicz jednym podpisem pióra zlikiwdował PGRy
            nie proponując pracownikom i ich rodzinom żadnego programu osłonoweego/zmiany
            zamieszkania dotując wynajmowane mieszkania,przekwalifikowań,odpraw na wzór
            likwidacji miejsc pracy w górnictwie,etc.
            Tak.za wszystkie przekręty/przemyty odpowiada,bo nie inwestował w GUC/granice
            w służby skarbowe.
            Fakt kolejny.Balcerowicz schładzał gospodarkę,aż do 0,2%wzrostu PKB,i zwiększył
            bezrobocie w rządzie Buzka o milion osób.To fanatyk neoliberalny.Tylko i
            wyłącznie widzi inflację.A inflację trzeba widzieć w kontekście ze wzrostem
            gospodarczym.
            Zaś za tragiczny dla Polski skutek II wojny odpowiadają Stany i Wlk.Brytania
            bo oddały nas pod but Stalina,ustalając granice bez zaproszenia rządu polskiego
            w Londynie na konferencje.
            Żadne "trupy"samochodów,pralki,telewizory niczego nie zmienią.Poziom życia
            większości Polaków jest właśnie "żenująco"niski tak jak ty jesteś "żenujący".
            Nawet raport Czapińskiego tego nie zmienia.bo jeżeli 20mln.osób wrosło w
            dochodach o 100zl.to jest to "żenujący"wzrost.
            Jesteś butnym pyszałkiem.
            Przeanalizuj sobie,jeżeli to potrafisz przykład Szwecji.Najlepiej popracuj
            tam,tak jak ja ze dwa-trzy lata,to pogadamy,jak to ma wyglądać.
    • dupa_pawiana NIE MA SENSU CHODZIĆ NA WYBORY 25.10.05, 22:58
      I tak zawsze wygrywają kretyni!
      • fredrus Re: NIE MA SENSU CHODZIĆ NA WYBORY 26.10.05, 00:02
        dupa_pawiana napisał:
        > nie ma sensu chodzic na wybory
        > I tak zawsze wygrywają kretyni!

Kretyni wygrywaja, bo madrale :dupy_pawiana siedza w domu. ( frakwencja ledwo
        przekroczyla 50%)
        • workpipeline I nie chodz, w nastepnych pyszalkow z POo 0% 26.10.05, 05:00
    • jaroslaw_sieminski Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 25.10.05, 23:25
      Pan Slawek napisał: " Z dwóch kandydatów prawicy wygrał bowiem ten "prawdziwszy""

Kaczynski prawicowy?!!!
      Przeciez ten caly PiS to banda zakamfulowanych socjalistow, jaszcz rzadu nie
      maja a, juz chca jakie kolejny podatek na nierobow wprowadzic!

Za taka prawice to ja dziekuje!
      • mordzinas ZDUMIEWAJĄCY TEKST....... 25.10.05, 23:46
        Czyżby Adaśko nie czegoś nie dopilnował ,czegoś nie przeoczył????

Coś mi tu śmierdzi podstępem...
    • krasnov Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 00:01
      Zaj... niesamowicie trafny artykuł. Respekt.

fritz.fritz napisał:
      > Czytam, czytam i nie wierze wlasnym oczom. Czyzby akcjonariat GW ulegl
      > zmianie, czy tez artykul ukazala sie nielegalnie w sieci?

...no też jestem zdziwiony... ale może to wypadek przy pracy ;).
      • anvill Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 12:50
        A ja twierdze że artykuł musiał być pisany przez upalonego wizjonera bo takich
        dyrdymałów już dawno nie czytałem. Autor pisze że społeczeństwo wybrało zmiany
        i dlatego glosowało na Kaczyńskiego. Pytam w takim razie w jakiej dziedzinie
        życia bo z tego co wiem Kaczyński jest konserwatystą w kwestiach społeczno
        obyczajowych i socjalistą w kwestiach gospodarczych. Czy ktoś widzi zmiany bo
        ja nie?! Społeczeństwo głosowało na Kaczyńskiego bo bało się zmian. Zmian w
        gospodarce - Polacy są przywiązani do socjalu jak i równierz zmian w kwestiach
        społecznych (modelu rodziny ect.). Sam Pan Kaczyński prowadził kamapanie tak że
        mówił jedynie że to On bedzie uczciwszy i to jest ten pomysł na IV RP (innych
        nie przedstawił) a cała reszta zostanie tak jak jest. To dlatego ludzie mu
        zaufali
    • dianitra Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 00:08
      Głosowałam na PO, potem na Tuska i żyje nadzieją, że mój głos nie zostanie
      zmarnowany - NIE KOALICJI- wyborcy Tuska i PO zrozumieją taką decyzję.
      Kaczyński nie bedzie dobrym prezydentem a program PISu to bajka.
      Jak zauważył autor - wyborcze obietnice nie mogą być zrealizowane a nawet gdyby
      Kaczyńscy próbowali wywiązać się z połowy zobowiązań to i tak byłaby to ogromna
      katastrofa dla państwa i jego budżetu. PO nie bedzie mogła się w tej koalicji
      wywiązac ze swoich obietnic, ponieważ Kaczory po wygranej mają wodę sodową
      zamiast mózgów i nie pójdą na żadne ustępstwa. Z PO,czy bez Kaczory i tak
      nabroją - proponowana rewolucja i głoszone hasła pokazują ludzi żądnych władzy
      absolutnej, kontroli i całkowitego podporządkowania. Proponowane zmiany w
      konstytucji są wręcz zamachem na demokrację i mają na celu stworzenie
      Kaczolandu w którym Leszek - marionetka Jarka bedzie realizowac chore abicje.
      Zadanie wykonane - powiedzial Lechu - ja rozumiem to tak - jeden krok na przód
      aby zmasakrować Polskę jak zmasakrowałem Warszawę pod swoimi rządami.

Glosowałam na Wałęsę,gdy przegrał z Kaczyńskim, póżniej przegrał Olechowski,
      ale pierwszy raz przegrana mojego kandydata odebrała mi nadzieję na lepsze
      jutro. Pierwszy raz czuję wsciekłość, bo jestem przkonana, że za 5 lat nie
      bedzie już szansy by coś naprawić.
      • julka661 Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 15:34
        Każdy z moich znajomych mówi że nie głosował na Kaczory i PiS.
        pracuję w bibliotece i rozmawiam z czytelnikami i także rzadko kto na nich
        głosował - to do jasnej cholery kto to zrobił? Krasnoludki nawrzucały
        do urn nie takich głosów?
        Rządy PiS i Kaczora - Polska przeżyje to co przeżywała Warszawa pod jego
        prezydenturą - totalny paraliż i niemoc.
        Nic dziwnego, że lewica się cieszy.
        Ale PO nie powinna przystąpić do koalicji - będzie wykonywać program PiS,
        ale odpowiedzialność za niepowodzenie - co jest niestety oczywiste - poniesie
        PO.
    • pisowisko Zapraszam na nowe powyborcze forum: f-34575 26.10.05, 01:02
      Zapraszam na nowe forum : "PiS po wyborach 2005 ?"
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34575
      Pozdrawiam

• pisowisko Re: Zapraszam na nowe powyborcze forum: f-34575 26.10.05, 01:04
        Zapraszam na nowe forum: "PiS po wyborach 2005 ?"
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34575
        Pozdrawiam

• workpipeline I slusznie,bo jestes tam sam-pewnie dyzurny destru 26.10.05, 05:04
          ktor, ci wszyscy bez mala doradcy POo to aferzysci
    • rozowykot Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 01:09
      Myślę ,że demokracja ateńska była lepsza.Glosowali wszyscy WOLNI Ateńczycy a
      więc wykształceni. Kocham i szanuję wszystkich ludzi, ale za przeproszeniem,
      profesor PAN jest w stanie pojąć potrzeby przysłowiowej baby z magla, baba z
      magla potrzeb profesora nie zrozumie za cholerę i to taką wladzę wybrała polska
      demokracja. Ksiądz Rydzyk kazał chłopy poszły oddać głos, Lepper kazał chlopy
      poszły oddać głos,a do tego TV pokazała pustą lodówkę i znikającego misia i
      wilbicielki telenoweli brazylijskiej pognały oddać głos. Zupełnie jak z III
      Rzeszą . Najpierw pognali biedni i głodni ,a potem już nie można było mieć
      własnego zdania, bo" sumieniem jednego Niemca był drugi Niemiec". Obym się
      myliła . Jeśli to jest czrnowidztwo to odszczekam i przeproszę.
      • daarnor Czarnowidztwo. 26.10.05, 08:52
        Nie jest.

Jak to się mówiło?

Widzę świat na różowo, ale zaciemnia mi go kolor nakryć głowy moich
        przeciwników politycznych?

Daar
    • x-y-z Polacy nie chcą państwa opiekunczego, chcą prawa 26.10.05, 01:16
      "Okazało się - i to jest druga najważniejsza lekcja płynąca z tych wyborów - że
      Polacy chcą państwa opiekuńczego "

Polacy nie pokazali w wyborach, że chcą opiekuńczego państwa.... Polacy
      pokazali, że chcą Państwa równych szans, bez przekrętów, bez prawa, które można
      dowolnie interpretować .... nie chcą liberalizmu, bo on prowadzi do bezprawia
    • wojtek2784 Re: Kaczyński: szczęście i nadzieja na zmiany... 26.10.05, 01:46
      Państwo liberalne to państwo sukcesu, a nie biedy. Liberalnym można być przez
      chwilę w dobrym stanie zdrowia i w okresie sukcesu zawodowego. Polska nie
      znajduje się w takim okresie i liberalizm jest rodzajem sutenerstwa
      wystawiającego kraj na łatwy wyzysk przez bezwzględnych cwaniaków. Polska musi
      się bronić przed sutenerami którzy chcą ją sprzedać za grosze. Miejmy
      nadzieję , że Kaczyński okaże się dość silnym człowiekiem. Platforma jest bez
      wyrazu. Platforma jest bezradna.
    • viscon Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 02:04
      panu Sierakowskiemu chyba się w głowie pomieszało, jeśli woli Polskę podzieloną
      i to przez samego prezydenta.
      tak bardzo zależy mu na "jasno określonym" preziem, więc chyba Lepper byłby tu
      kandydatem idealnym.
      Sierakowskiemu zależy na awanturach państwowych - może mu to odpowiada, bo
      będzie co komentować.
      a zgoda i współpraca między politykami? po co - przecież to nuda i oportunizm.
      na miejscu tego pismaka spaliłbym się ze wstydu po opublikowaniu tego
      komentarza.
    • aniavv Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 02:53
      Przepraszam bardzo za rozsiewanie niepopularnych pogladow. Ale ja naprawde
      CHCE, by PiS stworzyl rzad z tymi, z ktorymi naprawde chcial ten rzad stworzyc:
      Z Endrju Opalonym Lepperem, Rydzykiem Nieomylnym Radiowym i Giertychami o
      Konskiej Twarzy.
      • marianna_777 Poglad iscie niepopularny, nowy numer dla kraju 26.10.05, 03:35
        chce tylko zwrocic uwage ze nacjonalno-socjalne ruchy znane byly juz w europie
        przedwojennej. Owe ruchy rowniez w drodze wyborow przejely wladze gdy w ich
        kraju bezrobocie bylo bardzo wysokie i narod oczekiwal radykalnych zmian. Zas
        przywodcy, szczegolnie jeden z nich, zaraz wzial i zwiekszyl numerek przed
        ichnia republika .... na III Rzesze. Co bylo potem, to juz wiemy.

Historia czesto zatacza kolo - Niech zyje IV Rzeczpospolita.
    • edytaj5 Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 04:30
      A kto Ci zapłacił za ten artykuł? Czyżby ten co już raz ukradł- księżyc?
    • workpipeline od afer Kawalec i Krawiec Bank slaski i Elektrim 26.10.05, 04:55
      do0radzaj PO, toz to skandal, powinni byc oskarzeni!
    • momus2 Nonsense. re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 04:56
      Nonsens.
      Cieszyc sie z tego ze "[Kaczynski]... podzieli Polskę" moze tylko ktos kto
      bedzie czerpac z tego duze finansowe korzysci albo ktos bezmyslny.
      To troche tak jakby widziec szczescie w utracie nogi, bo ta druga sie za to
      wzmocni...
      Mamy obecnie przyklad w USA na dlugoterminowa szkode jaka przynosi prezydent
      [GW Bush] ktory polaryzuje spoleczenstwo i zwieksza przpasc miedzy grupami
      spolecznymi.
    • wild Fryc czy lepperiada fiskalna dalej trwa? 26.10.05, 07:32
      "...może zdecydowaliby się na przykład podnieść liniowy dziś CIT (do około 30-33
      proc., tak jak jest to w większości państw europejskich)..."

haha ot i taki trockizm fiskalny :)) swinie skonfiskowane?
    • asdadasda Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 08:16
      Mam nadziej ze to polemika ktora Gazeta zamiescila w duchu prezentacji
      pluralizmu pogladow. Mam nadzieje ze kolega Sierakowski ma jakis inne pomysly na
      zycie bo politolog z nigo zaden. Zreszta zrozumienie elementarnych stymulantow
      wzrosty ekonimicznego oraz tego w jaki sposob to sie przeklada na bezrobcie jest
      mu rownie obce. Osiol
    • koala_marina Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 08:30
      Widać, że gość jest socjologiem a nie ekonomistą. Niestety rządzenie krajem to
      głównie ekonomia. Jak zabraknie pieniędzy wtedy przyda się psychologia tłumu.
      Oby nie.
    • aabiss B Z D U R A 26.10.05, 08:32
      Polacy wybrali socjalizm, powrót do czasów Gierka i do komuny. # mln. nowych
      mieszkań! Służba zdrowia dla wszystkich! Bezpłatne szkolnictwa! Praca dla
      każdego! Odbieramy bogatym i damy biednym! Spekulantów, kułaków i obszarników do
      więzień! Oto co wybrali Polacy.
    • yashina artykul w 100% trafny ale 26.10.05, 09:03
      w pisaniu stek bzdur. Tak polacy wybrali Braci K ale pan redaktor chyba
      przymyka oczy na fakt ze wybrala ta czesc polakow z brakiem lub czesciowym
      wyksztalceniem. Wiem moze pan powiedzic i co z tego ale jest bezposrednia
      relacja ze ci ktorym brak wyobrazni biora za siekere i burza wszystko wokol a
      potem zastanawiaja sie nad tym co zrobili. Wole zachwawcze metody PO /pana
      Tuska a nie elegancje PiS-uarowa
      • yuhma Re: Do abiss i yashina 26.10.05, 09:18
        Abiss, mow za siebie. To, ze Ty pragniesz powrotu socjalizmu, nie znaczy, ze
        inni tez tego pragna. Ja np. marze, by Polska stala sie wreszcie panstwem prawa.

Yashina, dales klasyczny wrecz przyklad inteligencji PO-wcow. Nie wiem, czy
        wynika to z twojego zacietrzewienia, czy z braku umiejetnosci analizowania
        ogolnie dostepnych zrodel, czy z milosci do klamstwa, ale powtarzasz te same
        bzdury, ktorymi zwolennicy Tuska racza sie od niedzieli.
        Napisales:

> Tak polacy wybrali Braci K ale pan redaktor chyba
        > przymyka oczy na fakt ze wybrala ta czesc polakow z brakiem lub czesciowym
        > wyksztalceniem.
        Czy chcialo Ci sie przynajmniej zerknac na dane statystyczne nt. wyborow, czy
        powtarzasz bezkrytycznie za Pacewiczem i innymi dyspozycyjnymi dziennikarzami?
        Krotko mowiac - dales sie oszukac taniej propagandzie, czy sam ja swiadomie
        uprawiasz? Tusk mial PRZEWAGE wsrod wyborcow z wyzszym wyksztalceniem,
        mlodziezy, osob mieszkajacych w wielkich miastach. Przewage, rozumiesz? To nie
        znaczy, ze na Kaczynskiego glosowali tylko Polacy "z brakiem lub czesciowym
        wyksztalceniem". Na Kaczynskiego glosowalo 47% mieszkancow miast, 39% ludzi z
        wyzszym wyksztalceniem, 46% mlodziezy. Wedlug propagandy, ktorej jestes ofiara
        lub ktora uprawiasz, ci ludzie nie istnieja, bo nie pasuja do zalozonej tezy.
        Albo zacznij myslec, albo przestan klamac.
    • mtbialy Re: Kaczyński: szczęście w nieszczęściu 26.10.05, 09:08
      Inaczej Sierakowski bedzie spiewac, jak jego "Krytyce..." podległa Ziobrze
      prokuratura dobierze się do d...y np: za promowanie dewiacyjnego stylu życia..
    • nonno1 Re: Autor jest szczery: im gorzej tym lepiej 26.10.05, 09:16
      Tj. im gorzej dla Polski (bo PiS i Kaczyński narobią głupot), tym lepiej dla
      lewicy - czytaj SLD (bo znów powróci do władzy). Gdyby wygrał Tusk i PO, może
      byłoby lepiej dla Polski (autor tego nie precyzuje), ale na pewno gorzej dla
      lewicy, bo nie byłoby takiego wyraźnego podziału.
      Jak mi to przypomina wypowiedź barona Martensa: "może to byłoby dobrze dla
      Polski, ale czy byłoby dobrze dla SLD?".

Otóż i mentalność!
      • patriot2k Lewica wie, ze to jest PRAWY prezydent 26.10.05, 10:39
        Sam Oleksy powiedzial na konferencji prasowej, ze glosowal na Kaczynskiego.
        Ci, co nie wiedza o co chodzi, proszeni sa o wnikliwsze analizy. Bedzie
        sprawiedliwosc w tym kraju dla wszystkich.
    • andrzejer CIT do 30% ??? - co za lewak ten Sierakowski 26.10.05, 10:37
      Stawki podatków mogą mieć tylko jeden kierunek - w dół.
      Tylko wolny rynek może nam pomóc i niskie, bardzo niskie podatki.
      Marzy mi się w Polsce Nowa Zelandia, Singapur, Tajwan.
      Z nich trzeba brać przykład dla wzrostu i rozwoju.
      Najpierw musimy się szybko rozwinąć, dogonić Zachód, a potem dopiero dzielić
      efekty tego rozwoju ( ale nie tak hojnie jak Niemcy czy Francja)
    • parob lewicowe myslenie:im lepiej tym gorzej 26.10.05, 10:55
      i to chyba różni obie opcje, bo jednak prawica nie stara się, będąc w opozycji uwalać sensownych reform a lewica jednak tak (patrz:próba wprowadzenia płaskiego podatku czy mniejszej liczby województw za rządów AW"S" i veta kwacha). Szkoda,że nawet lewicowi quasipublicyści też maja podobne podejście. Czyżby Krytyka miała stracić jakieś państwowe dotacje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka